Minggu, 25 Mei 2014

Sky Önizleme eşsiz keyfi olarak Meyveler

Sky Önizleme eşsiz keyfi olarak Meyveler


tarafından
Ustadz Abdullah bin el - Buthoni Taslim , M. A.


Cennette keyfi konuşan , Cenab-ı Hak bize karşılaştırma ötesinde yüksek ve sonsuz zevk tartışırken cennet - araçlarınınana olmaya yardımcı olabilir . Allah iman ve her zaman onu kapmak için yarışıyor acele kullarını yapma ,açık ve ayrıntılı bir şekilde göstermektedir , düşünün.

Yüce Allah diyor ki :

وسارعوا إلى مغفرة من ربكم وجنة عرضها السماوات والأرض أعدت للمتقين

Ve acele ( ırk - lombalah ) Eğer geniş olarakgöklerin veyerin Rabbinden olarak ve Paradise ( REACH ) bağışlama , Allah'tan korkanlar için hazırlanmış . [ Ali İmran / 3:133 ] .

Bir başka ayette ise , O Yüce diyor ki:

وفي ذلك فليتنافس المتنافسون

Ve böyle bir Let için olanlar (inananlar ) ( ulaşmak için ) yarışıyor . [ Al-Muthaffifin/83 : 26].

Bu nedenle, cennetinyüksek zevklerigörüntü hakkındasahih hadis , gördümmelek Cebrail Alaihissallam ,Yüce Allah dedi .

أي رب وعزتك لايسمع بها أحد إلا دخلها

Senin kemahamuliaan uğruna , o içine almak istiyor sürece hiç kimse cennetin (yüksek keyfi ) duydum değildir . [1 ]

Yüce Allahşu cennette zevkmükemmellik açıklayan sözlerini yetinelim:

ولكم فيها ما تشتهي أنفسكم ولكم فيها ما تدعون ) 31 ( نزلا من غفور رحيم

Cennette bunu ne istediğinizi ve ( ayrıca ) elde edilir (bütün zevkler) ( Tüm zevkler ) istediğiniz ne olsun . ( Rabbi ) dançanak ( siz)bağışlayandır , esirgeyendir olarak . [ Fushshilat/41 :31 - 32].

يطاف عليهم بصحاف من ذهب وأكواب وفيها ما تشتهيه الأنفس وتلذ الأعين وأنتم فيها خالدون

Altın tabak ve bardak olanlara sirküle ve cennette oradakaraciğer ve tuzlu ( algılanan ) gözleri arzulanan ne ( zevk ) , ve yaşamak zorundadır . [ Az-Zukhruf/43 : 71].

Eşsiz CENNETTE KEYFİ
Yüce Allah diyor ki :

فلا تعلم نفس ما أخفي لهم من قرة أعين جزاء بما كانوا يعملون

Hiç kimse yaptıklarını ne yanıt gözleri menyedapkan onlar için gizli ne ( cennette lezzetli yüksek bir ürün yelpazesine ) bilir . [ As-Sajdah/32 : 17].

İmam İbn Kesir,ayetinanlamı , ( olan ) " , dedi , onun büyük bir mükâfat ( iyilik ) bilen hiç kimse onlara cennette (inananlar ) , ( yani ) bir zevk için Tanrı hide ( ve sağlamak ) " biri tarafından benzer herhangi bir tanık asla uzun ömürlü ve çeşitli sevindirdi [ 2 ]

Yüksek zevk Bu açıklama otantik Kudsi olduğuhadiste belirtildiği, Yüce Allah diyor ki :

أعددت لعبادي الصا لحين م لا عين رأت ولا أذن سمعت ولا خطر على قلب بشر

Ben kullarım için ,gözle görülenkulak tarafından duyulan veinsan kalbine söz konusu olmamıştı (yüksek cennette )salih zevk hazırladık . [3 ]

Bu dünyanın tümzevk ve güzellik hiçkulak tarafından duyulan ,gözle görülen , ya dainsan kalbinde hayal vardır , , bu kadar hepsi aşan cennetzevkleri olan. [ 4 ]

Bu nedenle, Yüce Allah altın ve gümüşsarayları , eşleri , meyveler , nehirler , parklar gibiKur'anayetlerinde , belirtilen bu cennette tümzevk ve keyif güzel , ve diğer çeşitli zevkler ; Cennette keyfi çok daha yüksek ve mükemmel değildir, çünkü hepsi , olsadünyadakibiri , ama zevkdoğası gibi namaya aynı ad , çok farklı.

Noble Companion , ' Abdullah İbn ' Abbaas nahuma "ismi (sadece ) dışında cennette ne benzerdünyada hiçbir şey yoktur" dedi . [5 ]

CENNETTE MEYVELER
Allah Teâlâ Cennethalkı için gıda olarak lezzetli meyveKur'an çeşitli ayetlerinde açıkladı. Yüce Allah diyor ki :

وفاكهة مما يتخيرون ) 20 ( ولحم طير مما يشتهون ) 21 ( وحور عين ) 22 ( كأمثال اللؤلؤ المكنون ) 23 ( جزاء بما كانوا يعملون

Ve ( oradacennette ) ne seçim meyvelerini . Ve ne istediklerinikuşlarıneti . Ve (Bahçe ) gizli inciler gibi gözlü melekler vardır . Onlar (dünyada ) yapmak için kullanılan ne için bir ödül olarak . [ Al - Waqi'ah / 56:20-24 ] .

فيهما من كل فاكهة زوجان

İkinci cennette çiftleri meyve her türlü vardır . [ Ar-Rahman/55 : 52]

فيهما فاكهة ونخل ورمان

İçinde meyve ve tarihleri ​​ve nar iki ( çeşit ) vardır . [ Ar-Rahman/55 : 68].

Allah onlara ulaşmak ve eğlenmek için kolay hepsi . Yüce Allah diyor ki :

ودانية عليهم ظلالها وذللت قطوفها تذليلا

Ve onlara ve adamlarına üstünde gölge (ağaçlar Bahçe ) gibi kolay alınabilir izin verilir . [ Al-Insan/76 : 14].

Zevk sonsuz ve habinya olmaz . Allah Subhanahu wa Ta'ala diyor ki:

وفاكهة كثيرة ) 32 ( لا مقطوعة ولا ممنوعة

Ve ( oradacennette ) almak yasak (meyve ) durdurmak ve yok olmayan birçok meyve vardır . [ Al - Waqi'ah / 56:32-33 ] .

CENNETTE KEYFİ MEYVE AÇIKLAMASI
Kuran'da , Allah Subhanahu wa Ta'alayüksek zevkleri ve Cennetsakinleri tarafından algılanan cennette meyve sevindirdi açıklıyor . Yüce Allah diyor ki :

وبشر الذين آمنوا وعملوا الصالحات أن لهم جنات تجري من تحتها الأنهار كلما رزقوا منها من ثمرة رزقا قالوا هذا الذي رزقنا من قبل وأتوا به متشابها ولهم فيها أزواج مطهرة وهم فيها خالدون

Sonra onlar için nehirler akan gökleri sağlanır ki , iyi işler iman ve yapanlaramüjdele . Onlargöklerde RIZK meyve verildi , her zaman , diyorlar, " Bu şimdiye kadar bize verilenilk " . Onlar da benzer bir meyve verilir ve onlar için kutsal eşleri var olduğu , ve onlar yaşamak zorundadır edildi . [Bakara / 2:25 ] .

Ayette Allah'ınkelimesinin anlamı " Onlar benzer meyve verildi ... " ,alimler müfessirlerin üç yorumlar vardır :

Birincisi:form ve renkdünyada meyve benzer cennette meyveler , ancak (meyve cennette çok daha keyifli çünkü) belirgin farklı hissediyor . Bu İmam Mücahidin , Abu Al - ' Aliyah , ADH - Dhahhak görüşüm olarak - Suddi ve Mukatil .

İkincisi: Tüm meyveler , ona hiçbir çirkinlik göksel incelik ve güzellik benzer. Benzer şekilde , İmam Hasan el - Basri ve İbn Jurayj göre .

Üçüncüsü : görünüşe göreformda ve adınıdünyada meyve benzer cennet , ama cennetinmeyveleri daha güzel ve daha lezzetli bir tat Meyveler . Benzer şekilde , İmam Katâde ve İbn Zeyd göre . [6 ]

Gibi - Sa'di Şeyh ' Abdur - Rahman Bazıları farklı hissediyor kendi adına benzer , ( ki anlamı) söylemek ( fakat ) " , dedi . Bazı renkli benzer (ama ) farklı bir isim savunuyorlar. Bir görüş , ( cennette tüm buaha meyveler ) ( son) gerçek güzellik , incelik ve zevk birbirine benzer ,fikir olabilir "de vardır . [7 ]

KAPANIŞ
Yani Cennetzevk ve güzellik bir parçası karşılaştırma vardır . Diğer birçok zevkler ve Cennet güzellik muhtemelen böyle bir özlü yazılı kapsamında değildir vardır .

Yüce Allah , O'nun lütuf ve Taufik tarafından , bize her zaman cennete onun yolunu takip etmek ve onun yolu düz tümyoldan sapma önlemek sağlar olabilir . Nitekim O Subhanahu wa teâlâ Grantor talimatları ve her şeye o güç .

تلك الدار الآخرة نجعلها للذين لا يريدون علوا في الأرض ولا فسادا والعاقبة للمتقين

Bundan sonra , biztoprak( yüzüne ) üzerine ( ahlaksız ) övünmek ya da yaramazlık istemiyorum edenlere vermek zorundadır , venetice (iyi ki ) o ( cennet ) Allah'tan korkanlar içindir . [Al Qashash/28 : 83 ] .

Wallahit Tevfik .

[Sünnet Sürümü dergisi 7/Tahun XVII/1434H/2013 Kopyalanan. Yayın Istiqomah Daimi Komitesi Vakfı Surakarta , Jl . Solo - Solo Purwodadi Gondangrejo Km.8 Selokaton 57 183 Tel . 0271-761016 ]
_______
dipnot
[1]. HR . Ebu Davud ( no.4.744 ) ve at- Tirmizi ( 4/693 ) . At- Tirmizi ve Şeyh el - Albani imam tarafından Sahih ilan etti.
[2]. Tefsir İbn Kesir Kitabı , 3/606 .
[3]. HSR Buhari ( no.3.072 ) Müslüman dna ( no.2.824 ) .
[4]. Kitap Faidhul - Qadir , 4/473 görüntüleyebilirsiniz .
[5]. İmam ibn tarafından verilen Hannad gibi - Sariy az- Zühd içinde ( no. 3 ve 8 ) ve İbn Cerir Taberi (1 /105) ,kitap editörü Taqribut - Tadmuriyyah , hlm.42 onun sahih Sened dile getirdi .
[6]. Açıklama İmam İbn - Cevzî onun yorumunda , Zadul - granül , 1/53 .
[7]. Kitap Taisirul - Karimir - Rahman , hlm.46 .

http://almanhaj.or.id/

Tidak ada komentar:

Posting Komentar