Senin, 03 September 2012

Faithful Etika: A jó beszéd, dicsőítették szomszédok, és a tisztelet Vendégek


Faithful Etika: A jó beszéd, dicsőítették szomszédok, és a tisztelet Vendégek


Által
Ustadz Yazid bin Abdul Qadir Jawas:


عن أبي هريرة رضي الله عنه عن رسول الله صلى الله عليه وسلم قال: ((من كان يؤمن بالله واليوم الآخر فليقل خيرا أو ليصمت, ومن كان يؤمن بالله واليوم الآخر فليكرم جاره, ومن كان يؤمن بالله واليوم الآخر فليكرم ضيفه)). رواه البخاري ومسلم.

Akár Abu Hurayrah, a próféta sallallaahu "alaihi wa sallam, azt mondta:" Aki hisz Allah és az utolsó nap, hadd beszéljen jó vagy maradj csendben. Aki hisz Allah, és az utolsó nap, hadd tisztelje a szomszédja. És aki hisz Allah, és az utolsó nap, hadd dicsőítsék a vendégeket. " [Bukhari és Muslim].

TAKHRIJ Hadiths
Ez hadeeth saheeh. Narrátor al-Bukhari (No. 6018, 6136, 6475), muszlim (No. 47), Ahmad (II/267, 433, 463), Abu Dawood (No. 5154), at-Tirmidhi (No. 2500), Ibn Hibban (No. 507, 517-at-Ta'lîqâtul-Hisan), al-Bayhaqi (VIII/164).

Sharh Hadiths
1. Word a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam:" Aki hisz Allah és az utolsó nap, hadd tegye ezt és ezt. "

Azt mutatta, hogy ezek a cselekmények hit kérdése. Mint már egyértelmű, hogy a karitatív cselekedetek beleértve a hit.

Cselekmények hit néha kapcsolódnak a jogait az Isten, mint például a munkahelyi kötelezettségek és hagyja a dolgokat, hogy tilos. És hatálya alá tartozó művek a hit, az azt jelenti, hogy bármely más áru vagy maradj csendben. Cselekmények hit is néha kapcsolatos jogait az Isten szolgájának, mint vendég dicsőíteni, dicsőítsék szomszédok, és ne bántsa. Harmadszor azt elrendelte, hogy a hívő, az egyik közülük, mondván egy kedves szó és a csend egy csúnya szó. [1]

A Shahîhain a hadeeth Abu Hurayrah, hogy a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam, azt mondta:

إن الرجل ليتكلم بالكلمة ما يتبين ما فيها يزل بها في النار أبعد ما بين المشرق والمغرب.

Bizonyára valaki azt mondja a szavakat, hogy nem volt óvatos az igazság, szavak okozó megcsúszás távolabb a fene van Kelet és Nyugat között. [2]

In Sahih al-Bukhari említette hadeeth Abu Hurayrah, hogy a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam, azt mondta:

إن العبد ليتكلم بالكلمة من رضوان الله لا يلقي لها بالا يرفع الله بها درجات, وإن العبد ليتكلم بالكلمة من سخط الله لا يلقي لها بالا يهوي بها في جهنم.

Bizonyára valaki azt mondja, egy mondatot, amely kedves Istennek, és ő nem figyelt rá, de Isten fog emelni bizonyos mértékben. Valóban, egy szolgája az Isten haragja, hogy mondjon valamit, és ő nem figyelni rá, de lejárt az a mondat, mert ez volt a Jahannam. [3]

Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam is mondta:

إن أكثر خطايا ابن آدم في لسانه.

Valóban, Adam gyerekek hiba rejlik a legtöbb szóbeli. [4]

2. Word a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam:" Légy jó, vagy lehet elhallgatni azt mondta. "
A parancs beszélni is, és elhallgattatni egy csúnya szó vagy hiába. Szóval néha jó szavak így rendelhető. És néha ez nem jó szavakat és hiábavaló, ezért elrendelte, hogy elhallgattassa. Allah Ta'ala mondja:

ما يلفظ من قول إلا لديه رقيب عتيد

Nincs egy szó mond, de felügyeleti angyal az oldalán, aki mindig kész (jegyzetek). [Qaf/50: 18].

Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta:

إذا قام أحدكم إلى الصلاة فلا يبصق أمامه فإنما يناجى الله ما دام في مصلاه, ولا عن يمينه فإن عن يمينه ملكا, وليبصق عن يساره, أو تحت قدمه, فيدفنها.

Ha valamelyik állsz az imában, akkor hadd ne köpje előtte, mert ténylegesen bermunajat az ő Ura, miközben ő volt az imádságban, ne is jobbra miatt ott egy angyal: de hadd köpje balra vagy le a lábát, és hagyd, hogy temesse a nyársat is. [5]

Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam is mondta:

ما من قوم يقومون من مجلس لا يذكرون الله فيه إلا قاموا عن مثل جيفة حمار, وكان لهم حسرة.

Ez az egyik a stand ki a szerelvény, de nem emlékszem (dhikr) Allah benne, de azt jelenlegi formájában a roncs a seggüket, és kap bánat. [6]

Ebből látható, hogy egy rideg szó nem lehet beszélni, még jobb, ha szükség van rá. Ezért egy csomó azt mondani, hogy nem hasznos, hogy a szívét vált megkeményedett.

'Umar radi "anhu azt mondta:" Aki sokat beszél, túl sok hibát, aki sok hibát, túl sok bűn, és aki sok bűn, majd nerakalah méltóbb rá ". [7]

Abu Bakr radi "anhu sohasem tartotta a száját, és azt mondta:" A nyelv az, ami engem helyeken elhagyatottság ". [8]

Ibn Mas'ud radi "anhu mondta:" Azzal, hogy nincs isten, Allah joga diibadahi jobb rajta kívül, semmi sem jobb a börtönben hosszabb, mint a kimondott szó. "[9]

Milyen szép, ami azt mondta: "Ubaidullah bin Abi Ja'far, a belföldi illetőségű egyiptomi jogász korának, ő volt az egyik szakértő bölcsesség, azt mondta:" Ha egy ember beszél a Majlis és szavai meghökkent, aztán hadd legyen csendben. És amikor elhallgatott és csendesen tette csodálkozva, hadd beszéljen ". [10]

Összefoglalva, ez mindig abszolút csendben, vagy tekintettel csend egyfajta istentisztelet részeként taqarrub a Hajj, I'tikaf és böjt tilos. [11]

3. Között a dolgokat, melyeket a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam parancsolt a hívők e hadíszt, a megdicsőült szomszédok.
Egyes változatok van tilalom fáj az fáj szomszédok szomszéd haraam. Mert fáj igazságtalanul tilos bármilyen személynek. De a szomszédos jogi aktus, amely árthat keharamannya nehezebb.

A Shahîhain Ibn Mas'ud radi "anhu, hogy a próféta sallallaahu" alaihi wa sallam, hogy ő kérte: "A bűn a legnagyobb?" Ő sallallaahu "alaihi wa sallam azt mondta:" Azt, hogy szövetségeseket, hogy Isten mikor kinek teremtett meg téged, "kérdezte ismét:" Akkor mi lesz? "Ő sallallaahu" alaihi wa sallam válaszolt: "Te megölték a fiát, mert félt, hogy enni veled," kérdezte újra, "Akkor mi lesz?" Ő sallallaahu "alaihi wa sallam válaszolt:" Te paráználkodik a felebarátod feleségét ". [12]

In Sahih al-Bukhari, Abu Shurayh radi "anhu, hogy a próféta sallallaahu" alaihi wa sallam, ő sallallaahu "alaihi wa sallam mondta:

والله لا يؤمن, والله لا يؤمن, والله لا يؤمن. قيل: و من يا رسول الله? قال: الذي لا يأمن جاره بوائقه.

"Az isten szerelmére, nem hiszem. Az Isten szerelmére, nem hiszem. Az Isten szerelmére, nem hiszem ", azt kérdezte:" Ó Allah Küldötte, ki ő? "Próféta sallallaahu" alaihi wa sallam azt mondta: "Az a személy, akinek szomszéd nem érzi magát biztonságban a zavarás" [13].

Ami a dicsőítő szomszédok, és nem jó neki is rendelhető. Allah Ta'ala mondja:

واعبدوا الله ولا تشركوا به شيئا وبالوالدين إحسانا وبذي القربى واليتامى والمساكين والجار ذي القربى والجار الجنب والصاحب بالجنب وابن السبيل وما ملكت أيمانكم إن الله لا يحب من كان مختالا فخورا

Worship Allah és nem társult vele semmit, és nem jó, hogy a szülők, a legjobb barátok rokonok, árvák, a szegények, a szomszédok szoros és szomszédok, kortársak, ibn sabil, és egy rabszolga Önök van. Bizony, Allah szereti nem arrogáns és büszkeség. [An-Nisa '/ 4:36].

Ebben a versben, Allah Ta'ala egyesíteni Őt az emberi jogok és az emberi jogokat az ember ellen. És monda Isten: az emberek foglalkozni kell megfelelően. Ők öt csoportra.

Első. Emberek, akik a rokonság. Allah Subhanahu wa Ta'ala említi, különösen az idősek közül, mert az a megtiszteltetés minden hozzátartozók, és egyikük sem rendelkezik a közös vonás a két, mivel mind az oka a gyermekek jelenléte, joguk van a nevelés ápolják , és mások.

Második. Gyenge emberek, akiknek szükségük kedvesség. Meg van osztva két típusa van: a rászorulók gyengesége miatt a teste, mint az árvák, és a rászorulók, mert a kis kincset, azaz a szegényeket.

Harmadik. Emberek, akik rendelkeznek a megfelelő közelség és az egyesület. Allah Subhanahu wa Ta'ala teszi három csoportba sorolhatók, vagyis közel szomszédok, távoli szomszédok, kollégák.

In Sahih al-Bukhari, a 'Aisha radi anhuma, azt mondta: "Azt mondtam," Ó Allah Küldötte! Igazából két szomszédok. Kihez ajándékozzon? Azt válaszolta: "Ahhoz, hogy a szomszéd ajtót legközelebb hozzád." [13]

A kortársak, majd néhány tudós menafsirkannnya a feleségével. Némelyikük, Ibn 'Abbaas anhuma - értelmezni barátokkal Safar. Nem akarnak költeni a többiek a lakhelye szerinti hitvese / barátság, de barátság Safar elég volt, mint egy barátság. Ha igen, barátságok állandóan mukim ez több mainstream.

Ezért Sa'id bin Jubair azt mondta: "Ő egy barátja az igazak." Zaid bin Aslam azt mondta: "Ő egy barátja a helyed, ha mukim és a barátok, amikor Safar".

A Musnad Ahmad és Sunan Imám at-Tirmidhi, a 'Abdullah ibn' Amr ibn al-As, a próféta sallallaahu "alaihi wa sallam, azt mondta:

خير الأصحاب عند الله خيرهم لصاحبه, وخير الجيران عند الله خيرهم لجاره.

A legjobb barátja szemében Allah a legjobb barátja, és a legjobb szomszéd szemében Allah a legjobb szomszéd szomszéd. [15]

Negyedik. Emberek, akik jönnek, hogy egy személy, és nem rendezi vele, azaz ibn sabil. Ő egy utazó egy olyan országban, ahol a tranzit.
Vannak tudósok, akik értelmezni. Azaz, ha az utas a leszállás, mint vendég a valakit.

Ötödik. Jobbágyok. A Próféta sallallaahu "alaihi wa sallamsering alkalommal akarta a muszlimokat, hogy legyen kedves a számukra. Úgy tűnik, hogy amikor a halála utolsó végrendeletét a csákány: "Imádkozzatok, és nem jó, hogy a rabszolga van". [16]

Egyes tudósok a Salaf lép ez a vers, amit az emberi forma az állatállomány.

Ezután a hamu-Shahîhain, a 'Aisha és Ibn' Umar anhuma, a próféta sallallaahu "alaihi wa sallam, azt mondta:

ما زال جبريل يوصيني بالجار حتى ظننت أنه سيورثه.

Angel Gabriel mindig Törvényes nekem a szomszédok, ezért úgy gondolom, hogy a szomszédok örökli. [17]

Között formáit jót a szomszéd, az, hogy a széles körű és könnyű, amikor szükséges. Akár Abu Dharr radi "anhu, azt mondta: én szeretett (vagyis a Próféta sallallaahu" alaihi wa sallam), majd így szólt hozzám:

إذا طبخت مرقا فأكثر ماءه, ثم انظر أهل بيت من جيرانك فأصبهم منها بمعروف.

"Ha a szakács zöldség, mártás szaporodnak, akkor nézd meg a szomszéd család, hogy néhány közülük jól."

Egy másik elbeszélés:

يا أبا ذر! إذا طبخت مرقة فأكثر ماءها وتعاهد جيرانك.

"Ó, Abu Dharr! Ha a szakács zöldség, mártás szorzás és hogy néhány a szomszédok ". [18]

Akár Abu Hurayrah, hogy a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam, azt mondta:

لا يمنع جار جاره أن يغرز خشبة في جداره.

Nem valamelyik Ön szomszédok tiltja fa ragadt a falon.

Ezt követően, Abu Hurayrah azt mondta: "Miért, láttalak elfordulnak a tanácsot? Azáltal, Allah, szeretném dobni a fát a vállát ". [19]

Imam Ahmad rahimahullah véleményt, legyen valaki, hogy szomszédok fel fát a falra, ha szükséges, és nem károsítja az emberek egy saheeh hadeeth.

Zahir szavai Imam Ahmad rahimahullah van, valakinek segítenie kell szomszédai a többlet, amely nem károsítja, ha szomszédok szükség van rá. [20]

Meghatározza a tudósok, hogy három szomszédok.
• muzulmán szomszédaival, akik rokonai kapcsolat, akkor három jogokat, nevezetesen: a jobb környéken, a jobb az iszlám, valamint a jogok rokonság.
• muzulmán szomszédaival, akkor van két jog, nevezetesen: a jogot a szomszédok, és a jobb iszlám.
• Szomszédok hitetlen, ő csak egy van, mégpedig a jobb szomszéd. [21]

És mi a parancsolatot, hogy nem jó a szomszéd. A Próféta sallallaahu "alaihi wa sallambersabda:

ليس المؤمن الذي يشبع وجاره جائع إلى جنبه.

Nem azt mondom, egy hívő, egy teljes, míg a szomszéd mellett éhen. [22]

Al-Hasan azt mondta: "Jó szomszédok ne tartózkodjon zaklatásától neki, de a jó szomszédok beteg a betegség". [23]

Abban az időben a próféta sallallaahu "alaihi wa sallam volt, szorgalmas asszony az éjszakai ima, böjt és Sadaqah, de ő mindig idegesítő a szomszédok a nyelvével, a próféta sallallaahu" alaihi wa sallam mondta: "nem jó neki, ő volt lakói között a pokol" . Aztán megint említettem, vannak olyan nők, akik végre a kötelező imákat ötször egy nap, és ő szereti bershadaqah sajttal és nem zavar senkit is, a próféta azt mondta: "Ő volt a szakértő az ég". [24]

4. Között a dolgokat, melyeket a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallamperintahkan a hívők ebben hadíszt, felmagasztalta a vendég, amely menjamunya is.
Akár Abu Shurayh radi "anhu, azt mondta: a szemem látta a próféta sallallaahu" alaihi wa sallam, és az ő füle hallja, amikor ezt mondta:

من كان يؤمن بالله واليوم الآخر فليكرم ضيفه جائزته. قال: وما جائزته, يا رسول الله? قال: يوم وليلة, والضيافة ثلاثة أيام, وما كان وراء ذلك فهو صدقة عليه.

"Aki hisz Allah, és az utolsó nap, hadd dicsőítsék a vendégek azáltal, hogy egy ajándék." Megkérdezte: "Mi ez, ó, Allah Küldötte?" Ő sallallaahu "alaihi wa sallam válaszolta:" (menjamunya), éjjel-nappal. Étkezés a vendégek három nap, és a többi szeretet ". [25]

Muszlim is elmesélt a Hadith Abu Shurayh radi "anhu, hogy a próféta sallallaahu" alaihi wa sallam, azt mondta:

الضيافة ثلاثة أيام, وجائزته يوم وليلة, و لا يحل لرجل مسلم أن يقيم عند أخيه حتى يؤثمه. قالوا: يا رسول الله, وكيف يؤثمه? قال: يقيم عنده و لا شيء له يقريه به.

"Az étkezés a vendégek három nap és ajándékokat (az út) egy nap és egy éjszaka. Nem jogszerű a muszlim él a házban testvére ezután a bűnösöket. " A Társak megkérdezte: "Ó, Allah Küldötte! Honnan tudta, hogy ez a bűnös? "A Próféta sallallaahu" alaihi wa sallammenjawab: "Ő (a vendég), hogy rendezze vele, de a gép nem semmi, hogy tiszteljük őt". [26]

A hadiths fentebb leírt, hogy a vacsorát a vendégek az utazás egy nappal és éjszaka és vacsora három nap. A Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam megkülönböztetni ajándékok a vendégek és szórakoztató, van még egy megerősített története ajándékok a vendégek számára.

A hamu-Shahîhain, a 'Uqbah ibn' Amir radi "anhu, azt mondta:" Ó Allah Küldötte! Bizonyára küldött minket, aztán megálltunk, akik nem szórakoztat minket, te mit gondolsz? "A Próféta sallallaahu" alaihi wa sallam mondta nekünk:

إن نزلتم بقوم, فأمروا لكم بما ينبغي للضيف, فاقبلوا, فإن لم يفعلوا; فخذوا منهم حق الضيف الذي ينبغي لهم.

"Ha idő előtt abbahagyja az egyik ember, és ők adnak neked, amit megérdemelt, akkor elfogadja azt. Ha nem, vegye ki a jogaikat meg kell adni a vendégek ". [27]

Ezek a szövegek szükségességének bizonyítására szórakoztató vendégek a nap folyamán és este, ez a véleménye al-Layth és Ahmad.

T Imam Ahmad azt mondta: "A vendégek jogosultak jogorvoslati igény, ha a gép nem ad, mert a vacsora kötelező joga őt."

Ami a másik két nap a vendégek, a második és a harmadik napon, ez volt a fénypontja szórakoztató vendégek. Három nap elteltével, a házigazdák is jogosult, hogy kiköltözött a házból, mert ő teljesítette a kötelességét. Ez úgy történik, Imam Ahmad.

Narrátor Imam Ahmad, hogy a szórakoztatás kötelezővé a muszlimok és pogányok. Sok Imam Ahmad társa, aki specializálódott kötelezettségét muszlimok különböző vallások élő rokonok nem írják elő a történelem Imam Ahmad.

Egyes változatai a mondás: "A vendégek nem tartózkodhatnak a fogadó otthon, és nyugtalanító."

Igazán szórakoztató vendégek nem kötelező, kivéve azok számára, akik valami szórakoztató ez a véleménye egyes tudósok hadíszt között Humaid bin Zanjawaih-it nem kell kérni a vendégek fogadására került sor az emberek, akik nem tudnak szórakoztatni.

Hadeeth elbeszélt honnan Salman radi "anhu, azt mondta:

نهانا رسول الله صلى الله عليه وسلم أن نتكلف للضيف ما ليس عندنا.

Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam megtiltotta nekünk, hogy terhet magunkat a vendégek számára valamit, amit mi nem. [28]

Amennyiben a házigazdák tilos terhet magad valami, ami nincs, akkor ez azt jelzi, hogy a gazda nem köteles segít a vendégeknek semmit, kivéve, hogy ő volt. Ha a gazda nem mást, ő nem köteles adni a vendégeket. Azonban, ha a fogadó dugta vendég, mint magát, csakúgy, mint az Ansar, amely feltárta a következő verset róluk,

ويؤثرون على أنفسهم ولو كان بهم خصاصة

"... És fel (a továbbiakban: Emigránsok) saját, bár is szükség van ...." - Hasyr/59 vers 9 - [29], akkor ez egy jó és nemes, de nem kötelező.

Ha a vendégek nem ismerik a fogadó menjamunya kivéve, ha az élelmiszer-és az élelmiszer a gyermekek, és a gyermekek szenvedni, akkor nem kellene kérni a vendégek kezelték, hogy a fogadó, mint egyfajta gyakorlat a próféta sallallaahu "alaihi wa sallam:

... و لا يحل له أن يثوي عنده حتى يحرجه.

A látogatás ... Nem jogszerű bonyolítja a gazda. [30]

Ezen felül a vendégek szórakoztatásáról infaq formában kötelező. Szóval, infak csak akkor szükséges, akik étrend magukat és ezek az élelmiszerek több eltartott, mint a infak a rokonok és Zakat ul-Fitr.

FAWÂ `ID Hadiths
1. A hit hit a szív, egy szóbeli ígéretet, és a gyakorlatban a testület tagjainak, növekszik engedelmesség és csökken erkölcstelen tettek oka.
2. Amal adja része a hit.
3. Faith in Allah Subhanahu wa Ta'ala és a nap végén egyik fontos pillére a hit, mert emlékeztet bennünket, hogy Isten először teremtett, és emlékeztet arra, hogy vissza fogunk térni Istenhez, és kell megítélni.
4. Felszólítások fenntartására irányuló szóbeli.
5. Hibák, hogy a legtöbb gyerek Ádám az ő nyelvén.
6. Kötelező néma, kivéve egy kedves szó, szavai szerint a próféta: "Aki hisz Allah, és az utolsó nap, hadd beszéljen jó vagy maradj csendben."
7. Felkéri minden jogi aktus, amely szeretet és a harmónia a társadalomban.
8. Felszólítások erkölcs és távol a rossz erkölcsök.
9. Tiszteletben tartásának szükségességét szomszédok, és tiszteletben tartják a vámhatóság vissza a környező közösség.
10. Szükségessége, hogy dicsőítsék a vendégek, hogy kevés vagy sok a vendégeket.
11. Figyelmeztet, hogy jól kijönnek más muszlimok ellen.
12. Dicsőítő számára kötelezővé tenne éjjel és nappal.
13. Használati hit említett hadíszt nem tárgya a hit joglemondások tökéletesség.

Marâji `:
1. Al-Qur `egy és terjemahnya.
2. Al-Wafi Arba'în egy-Fi Syarhil Nawawiyyah képviseletében dr. Mustafa al-Bugha és Muhyidin Mustha.
3. As-lin-Kubra Sunanul Nasa `i.
4. Az-Zuhd által Imam Ahmad.
5. Az-Zuhd által Imam Ibn al-Mubarak.
6. Irwâ `ul Ghalîl Takhrîji Ahâdîtsi Manâris Fi-Sabil.
7. Jâmi'ul "Uloom wal-Hikam, munkái Rajab Ibn al-Hanbali. Ellenőrzés: Shoaib Ibrahim al-Arnauth és Bajis.
8. Kitâbush-Shamt, Ibn Abid Dunya.
9. Kutubus-Sab'ah.
10. Mustadrak "alash-Shahîhain.
11. Mushannaf Ibni Abi Syaibah.
12. Qawa'id wa minal Fawâ `id-'an-Nawawiyyah Arba'în, Mohammed Sulthan Nazhim munkát.
13. Raudhatul-'wa Uqalâ Nuzhatul-Fudhalâ, Ibn al-Hibban Busti.
14. Saheeh Ibni Hibban, akinél-Ta'liqâtul-Hisan "ala Saheeh Ibni Hibban.
15. Genealógia al-al-ahadith Shahîhah.
16. Sunan ad-Darimi.
17. Sunan al-Bayhaqi.
18. Syarhul Arba'în an-Nawawiyyah által Shaykh Muhammad ibn al-Saalih "Uthaymeen.

[Átírt magazinok Sunnah 05/Tahun Edition XII / Sha "tilalom 1429/2008M. Kiadók Alapítvány Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Solo-Solo Purwodadi Gondangrejo Km.8 Selokaton 57 183 Tel. 0271-858197 fax 0271-858196]


Valaki iszlám kedvesség, Ő With elhagyná Mi-Mi nem hasznos



Által
Ustadz Al-Yazid bin Abdul Qadir Jawas:


عن أبي هريرة رضي الله عنه قال: قال رسول الله صلى الله عليه وسلم: ((من حسن إسلام المرء تركه ما لا يعنيه)). حديث حسن رواه الترمذي وغيره هكذا.

Akár Abu Hurayrah radi anhu, azt mondta: "A Próféta sallallaahu" alaihi wa sallam mondta: "Azok közül, (jelek) az iszlám jóság valaki elhagyja az ügy, amely nem hasznos a számára." [Hasan hadeeth. Készült az at-Tirmidhi, és mások, mint it]

TAKHRIJ Hadiths
Ez hadeeth saheeh (néhány syawahidnya). Készült by:
1. At-Tirmidhi, nem. 2317.
2. Ibn Majah, nem. 3976.
3. Al-Baghawi in Syarhus-Sunnah, XIV/320, nem. 4132.
4. Ibn Hibban, nem. 229 - at-Ta'lîqâtul Hisan.
5. Ibn Abid-Dunya in al-Shamtu könyv (No. 108) Abu Hurayrah Radhiyallah Ismerős anhu.

Is beszámoltak: Abu Nu'aim in Hilyatul-Auliya "(VIII/273-274, no. 12181), Ahmad (I/201), ath-Thabrani in Mu'jamul-Kabir (db 2886) A Hasan ibn Ali bin Abi Talib.

Syawahid hadeeth Abu Bakr, Husayn ibn Ali, és Zayd ibn Thabit. Narrátor papok hadíszt szakértők. Hadeeth Abu Hurayrah fenti minősíthető saheeh által Shaykh al-Albani in at-Ta'lîqâtul-Hisan "ala Saheeh Ibni Hibban, nem. 229).

Sharh Hadiths
A fenti hadíszt egyik elve elvek és etika a nemes modor. Imám Abu 'Amr ibn Salah radi anhu meséli Abu Muhammad ibn Abi Zayd radi anhu, Maliki madhhab Imam idejével, hogy azt mondta: "A csúcspontja erény etika lejön négy hadíszt: (1) a próféta szavai sallallaahu" alaihi wa sallam "áruk akik hisznek Allah és a túlvilágon, hadd beszéljen jó vagy csendben, "(2) A szavak, amiket sallallaahu" alaihi wa sallam "kínált iszlám jóság valaki elment, mi nem volt kellemes neki" (3) szavát sallallaahu "alaihi wa sallam, hogy amennyiben az érintett személy kérelmező végrendelet neki:" Ne haragudj ", és (4) a szavak, amiket sallallaahu" alaihi wa sallam: "A hívő szeretete az ő testvére, amit szeret a maga számára". [1 ]

Az mit jelent ez a hadíszt, hogy a jóság a személy az iszlám, hogy elhagyja szavak és a tettek, amelyek nem előnyös neki. Csak feltölteni magukat a szavak és tettek, hogy az előnyös neki.

Fogalom (يعنيه) "ya'nîhi" ebben a hadíszt, nem figyelem (Inayah) a rá, aztán valami lesz szándéka és célja. A jelentése al-Inayah, több figyelmet a dolgokat. Valaki hagyott valamit, ami nem előnyös neki, és nem azért, mert nem akarta figyelembe a szenvedélyek és vágyak a lélek, hanem azért, mert a szempontok az iszlám jogot. Ezért tesz olyan magatartás bizonyítékaként az ő iszlám hit jóság.

Tehát, ha valaki akár az iszlám, elhagyta szavak és tettek, amelyek nem előnyös neki az iszlám, mert az iszlám előírja a személy dolgozni kötelezettségek leírt hadeeth a Jibreel Alaihissallam (a második könyv hadíszt al-Arba'în) és egyéb hadiths. A Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta:

... احرص على ما ينفعك واستعن بالله ولاتعجز ...

Hard at ... hajlandó bármit hasznos az Ön számára, és kérdezd meg, hogy kérjük Istent, és nem gyenge .... "[2]

A pap elmondta, hogy azt jelentette, hogy hagyott semmit, nem érdemes, főleg fenntartását célzó orális (nyelv), a beszélt hiába. Az alapelv az, hogy hagyjuk a dolgokat, hogy tilos az iszlámban, mint a szavai a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam,

المسلم من سلم المسلمون من لسانه ويده والمهاجر من هجر ما نهى الله عنه.

A muszlim, muszlimok, akik túlélték a nyelv és a kezek, és azok, akik vándorolnak, az a személy, aki elhagyta, amit Isten megtiltotta. [3]

Tehát, ha valaki az iszlám jó, elhagyja bármit, ami nem hasznos a számára, vagy a tiltott tárgyak, tárgyak kétséges, makruh dolgokat, és a dolgok, amelyek nem megengedett többlet szükséges, mert még mindig nem előnyös egy muzulmán. Ha valaki mind az iszlám és elérése, a szeretet, ha imádják Istent, mintha ő látta, és ha nem látta őt akkor Isten látja. Így az áruk, akik imádják Istent emlékezve a közelség és az ő víziója az Isten szíve, vagy tekintettel a közelség és az Isten látása neki, ez egy jó muzulmán, és nem igényel semmilyen levelek, amelyek nem előnyös neki az iszlám, és ő inkább elfoglalva a dolgokat, hogy előnyös neki.

Mindkét pozíciókat eredményezett félénkség Allah Ta'ala, és hagyja, mi zavart meg. Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam, hogy azt mondta:

استحيوا من الله حق الحياء, من استحيا من الله حق الحياء فليحفظ الرأس وما وعى, والبطن وما حوى, وليذكر الموت والبلى, ومن أراد الآخرة ترك زينة الدنيا, فمن فعل ذلك; فقد استحيا من الله حق الحياء.

Legyen Ön is szégyellem, hogy Isten valóban nagyon félénk. Aki szégyelli az Isten tényleg nagyon félénk, hadd tartsa a fejét, hogy mi áll a mögött, hogy a gyomor, és mi van benne, és hagyd, hogy mindig emlékezni halál és rothadó testek. Aki azt akarja, a túlvilágon, hadd hagyja ékszerek világban, és aki nem, hogy tényleg, szégyellte az Isten valójában nagyon félénk. [4]

Az egyik bölcs mondás: "ha beszél, ne feledje, hallás, Isten veled. Ha csendes, emlékszel látása ". [5] Azt javasolta Al-Qur` olyan sok helyen, mint például a szó Allah Ta'ala:

ما يلفظ من قول إلا لديه رقيب عتيد

Nincs egy szó, de vannak mellékhatások Angel felügyelő, aki mindig kész (jegyzetek). [Qâf/50: 18].

Word of Allah Ta'ala:

أم يحسبون أنا لا نسمع سرهم ونجواهم بلى ورسلنا لديهم يكتبون

Vagy azt hiszik, hogy nem hallja a titkokat és suttog őket? Actually (halljuk), és Our Messengers (az angyalok) mindig elszámolni az ő oldalukon. [Az-Zukhruf/43: 80].

Sokan nem összehasonlítani a szavak és a tettek. Ennek eredményeként beszélt képtelenség, hiú, semmi hasznosat, és ellenőrizetlen. Az sem ismert, hogy a társak Mu'adh bin Jabal radi anhu, amikor megkérdezte a próféta sallallaahu "alaihi wa sallam:" Biztos mi is fogják büntetni azért, amit mondunk? "A Próféta sallallaahu" alaihi wa sallam válaszolt:

ثكلتك أمك يا معاذ, وهل يكب الناس على مناخرهم إلا حصائد ألسنتهم.

"Ó Mu'adh! Remélhetőleg anyád túlélte. Senki nem teszi az embert zuhant az arcára a pokolban, hanem inkább az eredmények nyelvüket "[6].

Allah megerősíti, nincs vita az emberi kedvesség sok belőlük. Allah Ta'ala mondja:

لا خير في كثير من نجواهم إلا من أمر بصدقة أو معروف أو إصلاح بين الناس ...

Nincs jóság a sok titkos tárgyalások, titkos tárgyalások kivéve azok, akik (fő) jótékonysági, vagy jót, vagy hogy a békét az emberek között. (Surat an-Nisa '/ 4:114).

És ez hadíszt azt mutatja, hogy hagyja el a dolgokat, hogy nem előnyös része a jóság a személy az iszlám. Ha elmegy, mi előnyös neki, és nem mi kellemes neki, sőt, már befejezte a jósága az ő iszlám hitet.

Imam egy-Nawawi (d. 676 H) azt mondta: "Tudom, hogy a mukallaf (aki nyereg sharia jog / 've baligh) képesnek kell lennie arra, hogy tartsa a száját, hogy ne beszéljen, kivéve a dolog, hogy valóban hasznos. Ha egyedüli előny között csend és beszéd azonos, akkor a szerint a Sunnah, jobb állást is. Ezért a vita vagy megengedett (het) néha vezethet a cselekmény Haram vagy makruh. Ezt egy borzasztó sok folyik (a szokás). Ne feledje, hogy a keresést túlélők valami páratlan szerencse. [Könyv Riyâdush-Righteous részében Tahriimil-rágalmazás wal-'Amri Hifzhil bi-orális].

Ha valaki elhagyja bármit, ami nem előnyös neki, akár szóval vagy tettel, majd hagyta, hogy az iszlám. Amikor volt egy mohamedán, akkor kell szorozni kedvesség.

Olyan sok hadíszt amely leírja valaki, aki mind a két iszlám hit, a jóság, a kedvesség megduplázódott, míg a hibákat kiküszöbölni. És úgy néz ki, hogy a jóság megduplázása azt vizsgálni, hogy az iszlám egy.

Ez volt narrátora Abu Hurayrah radi Friend anhu, hogy a próféta sallallaahu "alaihi wa sallam azt mondta:

إذا أحسن أحدكم إسلامه; فكل حسنة يعملها تكتب بعشر أمثالها إلى سبع مائة ضعف, وكل سيئة تكتب بمثلها, حتى يلقى الله عز وجل.

Ha egyikőtök javítani iszlám, akkor minden jó, hogy ő nem érdem írta, 10-700 alkalommal, és minden vétek írt ugyanaz a hiba, amíg nem találkozik a Mindenható Allah. [7]

A jóság szorozva 10-szer a bizonyosság. Szorzás kedvesség erősen kapcsolatban lévő személy az iszlám kedvesség, őszinteség szándék, és annak szükségességét, a szeretet és az erények, mint a donate alapok dzsihád, adjon megélhetést zarándoklat céljából előírják rokonok, árvák, a szegények, és mint- pillanat, amikor élet van szükség. [8]

Akár Abu Sa'id al-Khudri radi anhu, mondta, a próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta:

إذا أسلم العبد فحسن إسلامه كتب الله له كل حسنة كان أزلفها ومحيت عنه كل سيئة كان أزلفها; ثم كان بعد ذلك القصاص, الحسنة بعشر أمثالها إلى سبعمائة ضعف والسيئة بمثلها إلا أن يتجاوز الله عز وجل عنها.

Ha egy jó szolgái az iszlám és az iszlám, Allah ír neki minden kedvesség, hogy ő gyűjtött és eltávolítják, hogy minden hibát, hogy valaha összegyűjtött. Ezt követően történik, qisash, mellette 1 szorozva tízszeresét érték kedvesség, hogy 700-szor, és egy hiba (számított) az ugyanazokat a hibákat, ha Allah bocsásson meg neki. [9]

Jelentése a kedvesség és hibák gyűjtött hadíszt említettük, kedvesség és hibák történtek előtt az iszlám. Ez azt mutatja, hogy az a személy, aki megkapja a jutalmát jóság jóság, amikor még pogány, amikor áttért az iszlám vallásra, és a bűntudat távolítani, amikor áttért az iszlám hitre, de azzal a feltétellel, hogy mind az iszlám hitet, és elkerülhető hibákat, miután áttért az iszlám vallásra. Imam Ahmad megerősítette ezt. Ez is mutatja a hadíszt az al-Shahîhain Ibn Mas'ud radi anhu, azt mondta: "Ó Allah Küldötte! Vajon mi lehet büntetni azért, amit tettünk az Jahiliyyah? "

Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam válaszolt:

أما من أحسن منكم في الإسلام فلا يؤاخذ منها, ومن أساء; أخذ بعمله في الجاهلية وفي الإسلام.

Mint az egyik srác, akik jót az iszlám időszakban, akkor nem kínozták meg. De aki nem áll jól, akkor lehet büntetni tetteiért idején Jahiliyyah és az iszlám. [10]

Friends 'Amr ibn al-As radi anhu, amikor áttért az iszlám vallásra mondta a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam:" Azt akarom, hogy foglaljon! "
Azt válaszolta: "Te szüksége mi?"
Azt feleltem: "Hogy Isten bocsássa meg nekem," tette sallallaahu "alaihi wa sallam azt mondta:" Nem tudjátok, hogy az iszlám eltörölte az (hiba) előtt? "
A narrátora Imam Ahmad rahimahullah mondja: "Bizony iszlám erase korábbi bűneit." [11]

Hakim bin Hizam a radi anhu azt mondta: "Ó Allah Küldötte! Mit gondolsz egy csomó dolog, amit tettem idején Jahiliyyah, jótékonysági vagy felszabadított rabszolga, vagy csatlakoztassa kapcsolat, hogy van-e érdeme, hogy az? "Aztán a Próféta sallallaahu" alaihi wa sallam így válaszolt: "Te felkarolta az iszlámot kedvességgel tettél". [ 12]

Ez azt mutatja, hogy a pogány erények megjutalmazzák, amikor áttért az iszlám vallásra, és ha mind mohammedán jutalmat meg kell szorozni. Remélhetőleg közé, akik vannak elfoglalva, a dolgok, amelyek hasznosak, és tartsa távol a dolgokat, hogy nem hasznos, és remélhetőleg kap egy jó iszlám.

FAWÂ `ID Hadiths
Az iszlám 1.Agama gyűjteni különböző formáit a jóság és erényeit iszlám szerveződik két szó, Allah Ta'ala mondja:

إن الله يأمر بالعدل والإحسان ...

Bizony Allah azt mondja (Ön), hogy tisztességes és jót ... [an-Nahl/16: 90].

2. Benchmark csinál valami hasznosat, és hagyja valami hasznosat, az iszlám saría.

3. One intézkedései hagyva valami hasznosat, és semmi köze az ügyek és érdekeit, ez annak a jele, az ő iszlám hitet.

4. Emberek vannak elfoglalva, valami hasznosat, akkor jelzi a hiány az ő vallása.

5. Legyen egy muzulmán keresek különböző mohammedán szívességet, és hagyja az összes, ami nem előnyös neki, így csendes volt. Mert, ha ő elfoglalva lényegtelen kérdések és mi nem, majd rávenni, hogy fáradt.

6. Legyen egy muszlim rászánja az időt, valami, ami előnyökkel járhat ezen a világon és a túlvilágon. És lenne egy túlélő.

7. Célszerű, hogy távol marad az esetekben, alacsony, és nem hasznos.

8. Célszerű, hogy a vonat a lélek és tiszta, az őt különböző hiányosságok, a megalázás, és kétséges, hogy rendetlenség.

9. Foglalva és zavarja a többi ember olyan cselekmény, a hiábavaló és jele gyenge hit, és ez okozhatja megosztottság és pemusuhan emberek között.

10. Szív-és szóbeli elfoglalva dhikr Allah Ta'ala összhangban Sunnah egy békés szívet.

11. A muszlim kell gondolni, mielőtt mond és tesz, hogy a szavak és a tettek hasznos vagy sem, hasznot nem a maga, a családja, valamint az iszlám és a muszlimok szerint saria referenciaértékek.

12. Harc, és megtiltotta a gonosz szavak és a tettek hasznosak, de összhangban kell lennie a saría.

13. Iszlám Ha valaki jó, akkor a jutalom meg kell szorozni. Allah tudja a legjobban.

Marâji `:
1. Al-Qur `egy és terjemahnya.
2. Al-Kabir Mu'jamul.
3. Ash-Shamtu, Ibn Abid Dunya. Ellenőrzés: Abu Ishaq al-Khuwaini.
4. Al-Wafi Arba'în egy-Fi Syarhil Nawawiyyah képviseletében dr. Mustafa al-Bugha és Muhyidin Mustha.
5. Hilyatul-Auliya ".
6. Jâmi'ul-'Uloom wal-Hikam, munkái Rajab Ibn al-Hanbali. Ellenőrzés: Shoaib Ibrahim al-Arnauth és Baajis.
7. Kutûbus Sab'ah.
8. Mushannaf "Abdur-Rádzsák.
9. Qawâ `id` id minal Fawâ wa-'an-Nawawiyyah Arba'în, Mohammed Sulthan Nazhim munkát.
10. Saheeh Ibni Hibban az at-Ta'liqâtul Hisan "ala Saheeh Ibni Hibban.
11. Syarhul-an-Nawawiyyah Arba'în által Shaykh Muhammad ibn al-Saalih "Uthaymeen.
12. Syarhus-Sunnah lil-Baghawi
13. Ibni Kathir Tafsir.
14. És más könyveket.

[Átírt magazinok Sunnah 02/Tahun Edition XIV / Jumada al-Ula 1432/2011M. Kiadók Alapítvány Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Solo-Solo Purwodadi Gondangrejo Km.8 Selokaton 57 183 Tel. 0271-858197 fax 0271-858196]
_______


Őrizze becsület, vezetése kétes ügyben




عن أبي عبد الله النعمان بن بشير رضي الله عنهما, قال: سمعت رسول الله صلى الله عليه وسلم يقول: ((إن الحلال بين, وإن الحرام بين, وبينهما مشتبهات لا يعلمهن كثير من الناس, فمن اتقى الشبهات, استبرأ لدينه وعرضه, ومن وقع في الشبهات وقع في الحرام, كالراعي يرعى حول الحمى يوشك أن يرتع فيه, ألا وإن لكل ملك حمى, ألا وإن حمى الله محارمه, ألا وإن في الجسد مضغة, إذا صلحت صلح الجسد كله, وإذا فسدت فسد الجسد كله, ألا وهي القلب)) . رواه البخاري ومسلم.

Akár Abu Abdillah egy Nu'man ibn Bashir radi "anhuma, azt mondta: Hallottam a Próféta sallallaahu" alaihi wa sallam mondta: "Valóban egyértelmű, hogy halal és a Haram egyértelmű., És köztük vannak kétes ügyek (homályos nem egyértelmű), hogy nem ismertek a legtöbb ember. Aki folyamatosan (magukat) a kétes, ő elhatárolódott (biztonsági), a vallás és az ő tiszteletére. És aki beleesik kétséges, akkor tárgytalan a (dolgok a) jogellenes. olyan volt, mint pásztor terelő állatállomány körül a tiltott területen, szinte (rettegett), majd adja meg. Ne feledjük, hogy minden uralkodó (király) megtiltotta régióban. Íme, bizony Allah ki a tilos dolgokat tilalma . Ne ​​feledje, hogy a szervezetben van egy darab hús. Amennyiben egy darab hús jó volt, (akkor még) hagyja, hogy az egész testet. És ha egy darab hús rossz, (így) Evil egész testet. Tudja, egy darab hús, ami a szívben van. " [HR al-Bukhari és muzulmán].

JELENTÉSE Hadiths
A mondás: إن الحلال بين, وإن الحرام بين وبينهما مشتبهات لا يعلمهن كثير من الناس [Ugyanis egyértelmű, hogy halal és a Haram egyértelmű, és ezek között vannak kétes ügyek (homályos, tisztázatlan) nem ismertek a legtöbb ember ], azt jelenti, hogy minden három részre oszlik.

Először: Valami egyértelműen halal, mint például a teljes kiőrlésű gabonák, gyümölcsök, állatok. Minden volt, halal, ha nem kap a jogellenes módon.

Másodszor: Valami nyilvánvalóan törvénytelen, mint ivóvíz khamr (bódító italok), eszik dögöt, házas nők mahram.

Két dolog ismert, akár különleges ember (a tudósok), vagy az átlagember.

Harmadik: Case-case kétséges (homályosan), amely között mozog tiszta és tisztátalan. Nem tartalmazza a nyilvánvaló dolgokat halal, és így az árban keharamannya tisztázott. Az eset kétséges, ismeretlen a legtöbb ember, de ez csak részben ismert.

Ő azt mondja:

فمن اتقى الشبهات, استبرأ لدينه وعرضه, ومن وقع في الشبهات وقع في الحرام, كالراعي يرعى حول الحمى يوشك أن يرتع فيه, ألا وإن لكل ملك حمى, ألا وإن حمى الله محارمه

[Aki folyamatosan (magukat) a kétes, ő elhatárolódott (biztonsági), a vallás és az ő tiszteletére. És aki beleesik kétséges, akkor tárgytalan a (a dolgok) jogellenes. Mint egy pásztor terelő állatállomány bárhol tiltott régióban, majd szinte (rettegett), majd adja meg. Ne feledje, hogy minden uralkodó (király) megtiltotta régióban. Ne feledje, hogy Isten a tiltott dolgok tilalma].

Ebben az értelemben, a visszatérés a harmadik rész, a kétes ügyekben. Így az egyik maradjon távol. Mivel ebben az esetben is van üdvösség, amelyre eljött a vallás közte és Isten között. Van is egy biztonságot a becsület közötti kapcsolatot másokkal. Így nincsenek hiányosságok és lehetőségek, hogy mások is mondaniuk azt.

Azonban, ha figyelembe vesszük, jelentéktelen ügyek kétséges, akkor valószínűleg esik világos cselekvési keharamannya. A Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam adott egy példázatot, mint a pásztor terelő állatállomány körül a tiltott területen, hogy amikor távol van a tiltott régióban, akkor biztonságban lesz legeltetésben szarvasmarha. Azonban, ha megy közel a tiltott régióban, fennáll a veszélye, akkor lép a tenyészállatok, miközben ő nem volt tudatában.

Mit jelent الحمى (al HIMA), a föld vagy régió (különösen) a buja, (általában) által fenntartott uralkodók (királyok). Ezek tiltják az emberek őt. Szóval, az emberek, akik mengembalakan állatok nyáj, ő nagyon közel van, és majdnem bele, így árthat neki, mert ő lesz büntetve. Ami az Isten tiltott, olyan ügyek, amelyek által tiltott Őt. Akkor ez lesz a kötelessége minden ember, hogy távol marad. Így, valamint kötelező a személy távol marad kétes ügyek, amely lehet szállítani a jogellenes cselekmények.

Ő azt mondja:

ألا وإن في الجسد مضغة, إذا صلحت صلح الجسد كله, وإذا فسدت فسد الجسد كله, ألا وهي القلب

[Ne feledje, hogy a szervezetben van egy darab hús. Ha egy darab húst jó volt, (akkor még) hagyja az egész testet. És ha egy darab hús rossz, (így) Evil egész testet. Tudod, egy darab hús, ami a szív].

المضغة egy darab húst amelynek mérete lehet megrágni. Tartalmaz magyarázatokat, milyen nagy helyzetben a szívében ez a testület. Mivel is tartalmaz magyarázatot, hogy a szív az uralkodó az egész testet. Nos, az egész testet, attól függően, hogy a jó szív. Hasonlóképpen, a pusztítás a test, attól függően, hogy a kár, hogy a májat.

Egy Nawawi azt mondta: ő mondás ومن وقع في الشبهات وقع في الحرام, két jelentése van (ez a helyzet). Első. Egy ember beleesik egy tiltott dolog, de úgy gondoltam, ez nem Haram. Második. Valaki közel (majdnem) esnek tiltott dolog.

Ez, mint a szó المعاصي بريد الكفر (erkölcstelen, immorális vezetett hitetlenség), mert ha valaki esik, hogy a deviáns törvény (házasságtörés), akkor fokozatosan át a kár (házasságtörés) nagyobb, mint az eredeti. Azt által implikált a verset:

ويقتلون الأنبياء بغير حق ذلك بما عصوا وكانوا يعتدون

(... És megölték a prófétákat jog nélkül. Ez azért van, mert nem engedelmeskedett, és meghaladta a határértékeket. - Ali Imran / 3, ítélet 112), azaz ők paráználkodnak fokozatosan, míg végül szakaszában megöli a próféták.

Sebuat van a Hadith:

لعن الله السارق, يسرق البيضة فتقطع يده, ويسرق الحبل فتقطع يده

(Allah átok a tolvaj, aki ellopja egy tojást, és vágja a kezét. Ő is ellopja egy kötelet, és vágja a kezét. HR al-Bukhari és muzulmán, az Abu Hurayrah - azaz, ő rendezte meg a lopás, kezdve a lopás egy tojást, majd a egy darab zsineg, és így tovább, és így tovább.

Elbeszélők
Egy Nu'man ibn Bashir radi "anhuma beleértve a kis társait. Amikor a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam meghalt, éppen betöltötte a nyolc év.

Az elbeszélés e hadíszt, ő mondta: سمعت رسول الله صلى الله عليه وسلم يقول (hallottam a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta).

Ez azt mutatja, érvényességének mumayyiz gyermek továbbítására. Amit tudott különbséget tenni a jó és a rossz.) Minden, amit hallott (a próféta sallallaahu "alaihi wa sallam), az ő gyermekkorában, és ő tette, amikor egy felnőtt, majd elfogadták. Hasonlóképpen pogányok amikor meghallotta hitetlen, akkor (is elfogadható), amikor beszél, amikor ő muszlim.

Néhány órát FAIDAH & Hadiths
1. Miszerint minden a saría egy három részből áll: egy tiszta halal, Haram egyértelmű, és az ügy még mindig homályos és keharamannya halal (kétes).
2. Kétes esetekben nem ismert, a legtöbb ember, de csak egy részük tudja, mind jogi aggályok és érvek.
3. Kell hagynia az ügyet kétséges, hogy (nagyon) figyelmét, halal állapota.
4. A példázat használják, hogy megértsék az absztrakt esetben egy konkrét ügyben.
5. Valóban, ha valaki beleesik kétes ügyekre, akkor könnyű alábecsülni a nyilvánvaló ügyekkel (törvénytelen).
6. Leírása a dicsőséges helyzetét a máj, és az egész teste követte. Minden tagja a testület lesz, jó, ha a szíve is jó, és nem lenne rossz, ha ő kopott.
7. Valóban, születési rendellenességek (valaki) azt mutatja, belső sérülés.
8. Legyen óvatos (és menjuhi ön) kétes ügyekre vallás az ember önfenntartási a hiányosságokat, és védekezünk ellene ár-szemrehányásokkal magát szemrehányás.

[Másolt a Sunnah Edition magazin 10/Tahun X/1427H/2006M. Megjelent Lajnah Foundation Istiqomah Surakarta, Jl. Solo - Solo Purwodadi Gondanrejo Km.8 Selokaton 57 183 Tel. 0271-761016]
_______
Lábjegyzet
[1]. Fordította Abu Abdillah Arief B. Usman bin Rozali a könyv Fat-hul Qawiyyil Matin Arba'in wa fi Syarhil Tatimmatul Khamsin, a Sheikh Abdul Mohsen bin HAMD al-'Abbad al-Badr-Hafizhahullah, Prints daar daar Ibn al-Qayyim és Ibn' Affan, Dammam, KSA, szerk. I, Th. 1424H/2003M. Hadith-6, pages 41-44.



Jogok és specificitás Alaihi Wa Sallam Prophet sallallaahu



Által
Ustadz Kholid Syamhudi


أنا سيد ولد آدم يوم القيامة ولا فخر, وبيدي لواء الحمد ولا فخر, و ما من نبي يومئذ آدم فمن سواه إلا تحت لواءي و أنا أول من تنشق عنه الأرض ولا فخر.

Én voltam a vezető napján adam fiút, és ehelyett a büszkeség, és a kezében Al-HAMD lobogó helyett arrogáns, és senki sem próféta sallallaahu "alaihi wa sallam volt, sem Adam mások, ha ha az összes lobogója alatt, és Én voltam az első, hogy jöjjön ki a föld / sír helyette arrogáns.

TAKHRIJ Hadiths
Narrátor At Tirmidziy in Jami "Attirmidziy, könyv Al Manaaqib fejezet Fi Fadhli összegű próféta sallallaahu" alaihi wa sallam sz. 3614 (5/548), és a könyvében Tafsir fejezet Israail Bani Wa Min levelét (lafadz és hosszú történet) No.3148 (5/288), Ibn Majah a megkérdezése Azzuhud könyv, fejezet Dzikru ASY No.4308 közbenjárás (4 / 522), valamint az Ahmad Musnadnya (3/2) egy barátja Abi Said Al Khudriy mondta Imam At-Tirmidziy egyszer elmesélte ezt hadíszt: Ez hadíszt Hasan saheeh.

Ebben Hadith a sanad került Zaid bin Jad'an gyenge narrátor, de Ibn Hibban a Dzomaan No. Mawaarid. 2127 Társak elbeszélt honnan Abi Said Al Khudriy is a saheeh isnaad és néhány mártíromságot néhány társaság bemutatott Sheikh Al Albaniy a Lineage ahadith Ash shohihah hadíszt No. 4/99-100. 1571:

1. Abu Hurairah narrátora Ibn Saad az Thabaqatnya (1/20) és (7/59) két sanad és a második muszlim imám shohih fenti követelményeknek.

2. Jabir bin Abdillah narrátora Al-Haakim Al Mustadrok a sanad gyenge, mert Al Qaashim bin Muhammad bin bin Muhammad bin Abdillah Uqail narrátor, aki matruk és Ubaid Al Athaar meggyengült, számos tudós.

3. Anas bin Malik Narrátor felsorolt ​​Al Bukhari könyvében Tarikh 4/1/400 együtt sanad Az elbeszélők minden tsiqah kivételével Lubaid és Hadith Anas folyamodik a Sunan Ad-Darimi (1/27) és Ahmad (3/144) és sanadnya nos, narrátor a narrátor az Imám Bukhari.

Ez hadíszt dishahihkan Imám Al-Albany in Sisilah Shahihah ahadith.

Sharh és szókincs Hadiths [1]
1. Ő Szó: أنا سيد ولد آدم يوم القيامة: Ez a hír neki az Isten kegyelmét Subhanahu wa Ta'ala neki elsőbbsége, a vezetés és a közlemény az ő emberek hitüket, ahogy lennie kell Rasululloh Ezért mondta később: ولا فخر: elsőbbségét jelenti, hogy kapok egy Karama Allah Subhanahu wa Ta'ala, és nem kaptam ki magam, és a saját, így nem vagyok arrogáns vele. Annawawiy Imam magyarázza a jelentését a szavak azt mondja, hogy beszélt két okból is:

Először: Végrehajtás parancsokat Allah.

وأما بنعمة ربك فحدث

És hogy kedvezzen az Úr, akkor hagyom, hogy említi (hálával). [Adh Dhuhaa: 11]

Másodszor: ez a kötelessége a magyarázatot közvetíteni a muszlimok, hogy azok tudják, hisznek, és gyakorolják a következményeket.

2. Ő Szó: لواء الحمد: Liwa "arabul, ami azt jelenti banner (flag), amely csak a birtokában a parancsnok a csapatok által leírt Ibn al-Athir in Annihayah 4/279.maksudnya itt ő kezében egy banner, hogy az úgynevezett banner Al HAMD (dicséret) a Ítélet Napján.

3. Ő Szó: و أنا أول من تنشق عنه الأرض: először emelt az Ítélet Napján.

FAIDAH Hadiths
Ez hadíszt jelzi elsőbbségét és specifikusságát a Mohamed próféta sallallaahu "alaihi wa sallam arra, hogy minden fiai Adam, ezen Muwaffaqoddin Imám Abu Abdillah Muhammad bin Ahmad Al-Maqdisiy Qudamah rahimahullah azt mondta: És Mohamed próféta sallallaahu" alaihi wa sallam volt Seal a próféták és a master a Apostol nem hűségesek a keimananyang jobb így valaki apostoli hit, és arról tanúskodnak, hogy nabiannya. És azok között az emberiség nem határozott az ítélet napján, kivéve az oka syafa'atnya. És ez nem egy megelőző umatpun mennybe az emberek. Ő (a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam) a nemzeti légitársaság és a tulajdonos Al-Hamdi dicséretes helyzetben, a tulajdonos a tó az utolsó napon. Ő az Imám a próféták és a hangszórókat, valamint hogy a közbenjárására. Népe a legjobb emberek és társai a legjobb a Társak a Próféta.

Shaykh Muhammad ibn al-Saalih Uthaymeen rahimahullah magyarázattal szolgál a szó Imam Ibn Qudama felett az alábbiak szerint:

Mivel a legjelentősebb az apostolok, akkor majd a próféták Shiddiqun majd a Vértanúk akkor az emberek Salih. És Allah Subhanahu wa Ta'ala említette ezt a szintet 69. pontjában Surat an-Nisa ':

ومن يطع الله والرسول فأولائك مع الذين أنعم الله عليهم من النبيين والصديقين والشهدآء والصالحين وحسن أولائك رفيقا {النساء: 69}

És aki betartását Allah és (His), lennének együtt az emberek, akik oda a javára az Isten, nevezetesen: a próféták, a shiddiiqiin az emberek, akik mártírhalált halt, és a jámbor emberek. És ők a legjobb barátok vagyunk. [An-Nisa ': 69]

És az apostolok, a legfontosabb dolog "Ulul" Azmi amelyek közül öt: Noé, Ábrahám Mózes, Jézus és Mohamed. És Allah Subhanahu wa Ta'ala már említést tett jókívánságok írni al-Ahzab vers 7:

وإذ أخذنا من النبيين ميثاقهم ومنك ومن نوح وإبراهيم وموسى وعيسى ابن مريم ......

És (emlékszem), amikor vettük a szövetséget a próféták és a te (egyedül), a Noé, Ábrahám, Mózes és Jézus, Mária fia, ...

És a legfontosabb követek a Mohamed próféta sallallaahu "alaihi wa sallam a szavát:

أنا سيد الناس يوم القيامة (البخاري و مسلم)

Én vagyok a mester minden embert a Feltámadás Napján [Bukhari és Muslim]

És az imák mögött próféta sallallaahu "alaihi wa sallam előestéjén Felemelkedés egy másik állítás, amely megmutatja azt.

Azután Ábrahám, mert az apja a próféta, és ő volt Millah Millah vágott minden Millah (Religion), majd Mózes próféta volt, mert ő volt a legfontosabb, nem pedig a próféták Bani Izrael és syari'atnya az eredete / fő számára saría, majd Noah és az Ézs.

Között a jogok és sajátossága a próféta sallallaahu "alaihi wa sallam lehet levonni a fenti hadíszt és az érvek a következők:

1. Ítélet Napján és a humán vezetők Al-HAMD zászló bemutatóra szóló ítélet napján, és a prófétákat mind az ő lobogója.

2. A férfi, aki először emelt a Feltámadás Napján, mert a hadíszt Abi Sa'eed Al-Hudry radi "anhu fent.

3. Seal a próféták, mert Allah Subhanahu wa Ta'ala mondja versben 40 Al-Ahzab:

ماكان محمد أبآ أحد من رجالكم ولكن رسول الله وخاتم النبيين

Muhammad nem az apa, ahányszor egy férfi között, de ő a Messenger Allah és a próféták fedél

4. Nem tökéletes hit hű szolgám, amíg ő köteles apostoli, mert Allah Subhanahu wa Ta'ala szerint:

فلا وربك لايؤمنون حتى يحكموك فيما شجر بينهم ثم لا يجدوا في أنفسهم حرجا مما قضيت ويسلموا تسليما

Akkor, az Úr, azok (sőt), nem hiszem, amíg neked a bíró az esetben, ha eltérnek, akkor nincs itt szívükben a döntés ellen, amit adott, és ők megkapják a legteljesebb. [An-Nisa ': 65]

5. Nem döntött az emberek közötti Napján Ítélet csak az ő közbenjárása.

6. Az emberek Muhammad az első ember lépjen be a mennybe, mert az általánosság a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam:

نحن الآخرون السابقون يوم القيامة (ابن ماجه و مسلم)

Mi vagyunk az utolsó az első emberek / megelőzik a Feltámadás Napján. [Ibn Majah, dishahihkan Imám Al-Albaani rahimahullah]

7. Tulajdonos álláspontja dicséretes tetteket magasztalta a Teremtő és a teremtmény. Allah Subhanahu wa Ta'ala szerint:

عسى أن يبعثك ربك مقاما محمودا

Remélhetőleg Urad fel téged a dicsérték. [Al-Israa ": 79]

És ez a helyzet az, ami által szerzett őt Manaqib / ő tulajdonságokkal közbenjárás és egyéb szolgáltatók.

8. Pond tulajdonosok, akik benyújtott azon a napon, amely egy hatalmas tó, hogy sok látogató, mert ha ez csak egy normális tó már ismert, hogy minden próféta van egy tó.

9. Imam a próféta.

10. A jogot, hogy beszéljen Allah Subhanahu wa Ta'ala képviselő minden próféták.

11. Giving közbenjárásával nekik. Ez hadeeth A Ubay Ibni Ka'b, hogy a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta:

إذا كان يوم القيامة كنت إمام النبيين و خطيبهم و صاحب شفاعتهم غير فخر

Ha van ideje én vagyok az Imám világvége próféták, a hangszórók és a közbenjárását adó helyett arrogáns. [Tirmidhi történelem, dihasankan Imám Al-Albani].

12. Népe a legjobb az emberek, a szó Allah Subhanahu wa Ta'ala:

كنتم خير أمة أخرجت للناس

Te vagy a legjobb ember születik a férfiaknak ... [Al-Imran: 110]

A vers 47 Surah Al-Baqarah, amely így szól:

يا بني إسرائيل اذكروا نعمتي التي أنعمت عليكم وأني فضلتكم على العالمين

Ó Izráel fiai, ne feledje, én szívességet általam ajándékozott meg téged és (emlékezzünk egyébként), hogy én inkább akkor mindenekelőtt az embereket. [Al-Baqarah: 47]

Ez a kérdés a modern ember (Mózes próféta).

És további Shaykh Muhammad Ibn 'Uthaymeen mondta esszéjében "Huquq" dolog. 10-12: Rights a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam volt a lényeges jogokat jogainak lények. Allah Subhanahu wa Ta'ala szerint:

إنآ أرسلناك شاهدا ومبشرا ونذيرا. لتومنوا بالله ورسوله وتعزروه وتوقروه وتسبحوه بكرة وأصيلا.

Küldtünk Önnek, mint a tanú, jó hírek hozója és a Warner, hogy ti hisznek Allah és az Ő Messenger, vaskos (vallás) His-növelő Nya.Dan dicsőítsék Őt, reggel és este. [Al-Fat-h: 8-9]

Ezért kötelező tenni a szeretetet a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam a szeretet minden ember a saját, a gyermekek és a szülők.

A Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta:

لا يؤمن أحدكم حتى أكون أحب إليه من ولده و والده و الناس أجمعين (متفق عليه)

Nem tökéletes hitet, hogy ő szeret engem, mint a fia, a szülei és az egész nép. [Bukhari, muszlim]

Beleértve a jogot, hogy a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam nevelkedett, tisztességet és lelkesedés a megfelelő mengagungkannya vele túlzás nélkül atupun csökkenteni. Dicsőítették őt, amikor az élete, hogy dicsőítse Sunnah és a jóindulatú önmagát. Dicsőítjük őt a halál után, hogy dicsőítsék a Sunnah és syari'atnya e egyenes. Bárki, aki ismeri a társait, hogy tartsák tiszteletben, és tiszteljük őt akkor tudni fogja, hogyan dicsőítsük őt, hogy a nemes társai viselkedtek vele szemben, és vigyék HAQ-Haq.

Say "Urwah ibn Mas'ud a Quraysh amikor gondoskodott közvetíteni, amit az apostol a Hudaibiyah megállapodást, azt mondta: Én már több, mint a királyok, császárok és fejedelmek és Najasyi, akkor nem látom egy ilyen tisztelt által társak, mint próféta megtisztelte társait. Amikor elrendelte, hogy sietve, hogy elvégezze a megrendeléseket, amikor tette mosdás, társait is csaknem harcolnak az ő ablutions küzdelem, amikor beszélt nekik legyőzni hangjukat az oldalon, és azok nem mutatják a céllal, hogy őt fogva dicsőítése.

Így dicsőítik a próféta sallallaahu "alaihi wa sallam, amelyet Allah teremtett benne az erkölcsi saját dicsőséges, puha, könnyű, és ha kemény és durva persze tart tőle.

És ez magában foglalja a jogot a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam is megerősítette, hogy hirdessék az összes ügyekben, voltak és lesznek, hogy megvalósítsák a parancsait, távol a tilalom, azt hiszik, hogy az irányt a próféta sallallaahu" alaihi wa sallam volt a legtökéletesebb útmutatást és Shari'ah " syaria'at atnya a legtökéletesebb és nem elsőbbséget élvez a többi syri'at vagy szabályok bármilyen eredetű. Allah Subhanahu wa Ta'ala szerint:

قل إن كنتم تحبون الله فاتبعوني يحببكم الله ويغفر لكم ذنوبكم والله غفور رحيم

Mondd: "Ha (tényleg) szeretet Allah, majd utánam, Allah szeretni fog téged és megbocsátok bűneidet." Allah Megbocsátó és Könyörületes. [Al-Imran: 31]

És befogadó jogok ő védelmében petunjukknya syari'atnya, és olyan kemény, mint egy személy, továbbá a fegyverek, amikor a körülmények megkövetelik, mikor támadó ellenséget elme / pandapat és kétes aztán megvédte a tudomány, azt állítják, és megtörni a véleményüket, és kétes és mi magyarázza a káosz és pusztítás minden IRU, és ha támadnak fegyverrel a védelem olyan is. És ez nem lehetséges, hogy egy hívő, bárhol, amikor meghallotta a próféta vagy önálló vállalkozó saria megtámadta őt, és ő csak nem mondott semmit, amikor képes volt megvédeni.

És azt mondta Ibn Nasir Shaikh Abdurrahman As-Sa'dy rahimahullah: On Ali Imran verse 31 betűket a zsák egyensúly lehet ismert, aki lényegében mencuntau próféta sallallaahu "alaihi wa sallam és suapa akik csak állítják, hogy szeretik a Próféta sallallaahu" alaihi wa salalm és nincs jele, szerető Allah Subhanahu wa Ta'ala követi a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam, hogy Allah Subhanahu wa Ta'ala tette, hogy a mengikitinya és minden, amit megrendelt az a szeretet Allah Subhanahu wa Ta'ala és ridhoNya kivéve, hogy igazolja, amit a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam hozott Al-Korán és Sunnah és végrehajthatja a parancsokat, és ne tilalmak mindkettő.

Remélhetőleg hasznosnak írók napján leszámolás szeretet és az olvasók, akiket szeretek hasznos lehet a világon, és a túlvilágon, remélem, Allah megbocsát hamisságot, a szüleim, a tanárok és a minden muszlim. Bizony Allah wa Ta'ala Subahnahu Együttérző, Irgalmas. Ameen.

Maroji ":
• Al-Korán és Tarjamanya, penész-Arábia 1418 H
• Taisir Karimir FII Tafsiri Kalami Rahman Al-Manan, Szerző: Shaykh Nasir As-Sa'diy Abdurrhman, penész Ar-Risala Foundation átdolgozott kiadás, az 1420H/1999 M
• Lum'atul I'tiqod Al-Hadi Al-Rasyaad Ilaa Sabiil szerzője, Imam Ibn Qudama, pensyarah Shaykh Muhammad al-'Uthaymeen, penész Maktabah Adhwaaussalaf A-3 1415-ben H/1995 M
• Huquuq Da'at Ilaiha wa al-fitrah Qorroroha As-Shari'ah a szerző Shaykh Muhammad al-'Uthaymeen, penész daar Al-Buhuts Al-IFTA wal Ilmiyah év 1417 AH / 1996 AD
• Sunan At-Tirmidhi
• Sunan Ibn Majah
• Genealógia Ahaadits Ash shohihah
• Tuhfatul Ahwadziy stb.

[Átírt magazinok Sunnah Foundation Edition Megjelent 11/Tahun V/1422H/2001M Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Solo - Purwodadi km. 8 Selokaton Gondangrejo Solo 57 183 Tel. 08121533647, 08157579296]



Kerülje el a dolgokat, hogy Forbidden (1)


Által
Abdul sejk "Abdullah bin Adhim


عن أبي هريرة قال قال رسول اله من يأخذ عني هؤلاء الكلمات فيعمل بهن أو يعلم من يعمل بهن فقال أبو هريرة فقلت أنا يا رسول اله n فأخذ بيدي فعد خمسا وقال اتق المحارم تكن أعبد الناس وارض بما قسم الهت لك تكن أغنى الناس وأحسن إلى جارك تكن مؤمنا وأحب للناس ما تحب لنفسك تكن مسلما ولا تكثر الضحك فإن كثرة الضحك تميت القلب

"A Abu Hurayrah azt mondta:" A Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta:" Ki veszi ezeket a szavakat tőlem, el kell végezni, illetve meg kell tanítani? "Abu Hurayrah mondta:" Én, ó Allah Küldötte! Aztán megfogta a kezemet és elkezdtem számolni öt, ahogy azt mondta: "Ne a dolgokat, hogy tilos, akkor a legkiválóbb istentisztelet, ridlalah megosztani, amit Isten neked, te leszel a leggazdagabb emberek a jó, hogy a szomszéd, akkor lesznek hívők, mások iránti szeretet, amit szeretsz magadnak, akkor lesz egy muzulmán, és nem nevetni sokat, mert sok nevetés megy tompítja a szív ". [1]

Ezek a kifejezések közé core-core mondások, a próféta sallallaahu "alaihi wa sallam adott motivációt, hogy vedd fel, majd alkalmazzák és tanítják, hogy javítsa szempontjai önmaga és mások. Ahogy Allah azt mondja:

والعصر. إن الإنسان لفي خسر. إلا الذين ءامنوا وعملوا الصالحات

"Annak érdekében, időben. Bizonyára az egész emberiség van veszteség, kivéve azokat, akik hisznek és jót tettek "

A hit és a jó cselekedetek ők szűkítheti magukat, és:

وتواصوا بالحق وتواصوا بالصبر

"Kölcsönös tanácsot, hogy tanácsot adjon az igazság és türelemmel"

A tanácsot az igazság és a türelem és a finomítás mások.

• A szavai Abu Hurayrah: "أنا" Úgy értem, hogy akik ezeket a szavakat tőled. Itt annak a jele, a szellem az ő radi "anhu felé jóság.
• szavai: "فأخذ بيدي" azt jelenti, hogy számít a szavakat, vagy mert apostol (általában) tart a kezében az emberek, akik kaptak a leckét.
• Szavai "فعد خمسا" (akkor számított öt) olyan szám öt vagy ujj mint már megértette, hogy az egyik a másik után.

Először is: a szó azt sallallaahu "alaihi wa sallam

اتق المحارم تكن أعبد الناس

Félelem a dolgokat, hogy tilos, akkor lesz a legjobb istentisztelet.

Ez azt jelenti, ne kerüljenek a dolgok, már tiltja Allah rátok. Allah azt mondja:

وقد فصل لكم ماحرم عليكم

És valóban Ő elmagyarázta azt, amit már tilos az Ön számára. [Al-An'am: 119]

Minden, ami tilos, és ez minden bizonnyal említésre került al-Korán és-Sunnah, mint az Isten szavát:

قل تعالوا أتل ماحرم ربكم عليكم ألاتشركوا به شيئا وبالوالدين إحسانا ولاتقتلوا أولادكم من إملاق نحن نرزقكم وإياهم ولاتقربوا الفواحش ماظهر منها ومابطن ولاتقتلوا النفس التي حرم الله إلابالحق ذلكم وصاكم به لعلكم تعقلون

Mondja: "Hadd olvassa el, amit tilos volt rátok a ti Uratok, azaz:" Ne társult semmit vele, nem jó, hogy mind az apa és az anya, és ne öld meg gyermekei a félelem a szegénység. Lehetőséget biztosítunk fenntartáshoz neked, és a őket, és nem közeledünk a kegyetlen tetteket, mind a látható és rejtett őket, és ne öld meg a lélek, amely Allah megtiltotta (ölni), de egy (ok) igaza van. " Így rendelte el az Úr nektek, hogy ti is megérteni (azt). [Al-An'am: 151]

És az Isten szavát:

قل إنما حرم ربي الفواحش ماظهر منها ومابطن والإثم والبغى بغير الحق وأن تشركوا بالله مالم ينزل به سلطانا وأن تقولوا على الله مالاتعلمون

Mondja: "Rabbku csak tiltott szörnyű tetteket egyaránt látható és rejtett, és a bűn, az emberi jogok megsértése dacolva jog (ments), hogy Allah valamit, hogy Isten nem vesztette el, és a bizonyítékot a (tiltott) invent Allah ellen, amit ti nem ismertek. " [Al-A'raf: 33]

Az ügy az élelmiszerek, Allah azt mondja:

قل لآأجد في مآأوحي إلي محرما على طاعم يطعمه إلا أن يكون ميتة أو دما مسفوحا أو لحم خنزير فإنه رجس أو فسقا أهل لغير الله به

Mondja: "Nem értem a kinyilatkoztatás kiderült számomra, dolgokat, hogy tilos az emberek, akik meg akarják enni, kivéve, ha az élelmiszer dög, vagy a vér áramlását, vagy sertés - mert tulajdonképpen minden piszkos - vagy levágott állat a nevére nem Allah. [ Al-An'am: 145]

SWT és az Ő szavát.

حرمت عليكم الميتة والدم ولحم الخنزير ومآأهل لغير الله به والمنخنقة والموقوذة والمتردية والنطيحة ومآأكل السبع إلا ماذكيتم وماذبح على النصب وأن تستقسموا بالأزلام ذلكم فسق

Tiltott veled (hogy) dög, a vér, disznóhús, (hús állatok) vágnak a neve kivételével Allah, aki fojtogatta, hit, a bukás, a meggondolatlan, aki megölte a fenevad, kivéve, hogy meg tudná ölni, és (tiltott ) vágták a bálványokat. És (is tilos) tombola sors nyilakkal (tombola szerencse, hogy a nyíl) a gonoszság .. [Al-Maa'idah: 3]

Ami a ital, Allah azt mondja:

ياأيها الذين ءامنوا إنما الخمر والميسر والأنصاب والأزلام رجس من عمل الشيطان فاجتنبوه لعلكم تفلحون

Ó ti, akik azt hiszik, bizony (ivó) alkohol, szerencsejáték, (feláldozva a) bálványok, tombola sors nyilakkal, beleértve a tettei gonosz tettek ördög. Szóval maradj távol azoktól tetteket hogy ti is boldogulni. [Al-Maa'idah: 90]

Ami a házasság Isten azt mondta:

حرمت عليكم أمهاتكم وبناتكم وأخواتكم وعماتكم وخالاتكم وبنات الأخ وبنات الأخت وأمهاتكم الاتي أرضعنكم وأخواتكم من الرضاعة وأمهات نسآئكم وربآئبكم الاتي في حجوركم من نسآئكم الاتي دخلتم بهن فإن لم تكونوا دخلتم بهن فلاجناح عليكم وحلآئل أبنآئكم الذين من أصلابكم وأن تجمعوا بين الأختين إلا ماقد سلف إن الله كان غفورا رحيما

Tiltott nektek (házas), anya-anya, gyermek nő volt; testvérek nő volt; az apja testvérek voltak nők testvérek édesanyja, hogy a nők, a lányai fivéreid a férfiak, gyerekek leányai testvéreid, hogy a nők, az anyák szoptató anya nektek; sepersusuan testvérek, anyák feleségek (in-law), gyermekek itt pemeliharaanmu felesége a feleség, hogy van kis ellenőrzés, de ha nem zavarja a feleség Maga volt (és van válás), ez nem bűn, hogy hozzád, (és tiltott) felesége a valódi fia (in-law), és felhalmozódnak (a házasság) két nő testvérek voltak, de ez történt a múltban, hogy Allah Megbocsátó és Könyörületes. [An-Nisaa: 23]

Ebben az erőfeszítés, Isten azt mondta:

وأحل الله البيع وحرم الربا

És Allah tett vételi és eladási, valamint megtiltotta az uzsorát. [Al-Baqarah: 275]

Ami a Hadith vagy Sunnah, egy csomó dolog tiltott ott leírt, beleértve a szavak a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam:

إن الله ورسوله حرم بيع الخمر والميتة والخنزير والأصنام

Bizony Allah és az Ő Messenger már megtiltotta az eladás khamr, a hasított test, a sertések és a bálványok [2]

كل مسكر خمر وكل مسكر حرام

Mindaz, ami heves van khamr, és minden khamr van Haram. [3]

Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam

فإن دماءكم وأموالكم وأعراضكم وأبشاركم عليكم حرام

Sőt, a vér akkor (a fészer vagy megölték), a kincsek és a becsület haram Önnek (az ellopott és sérült becsület. [4]

És a mondás sallallaahu "alaihi wa sallam:

يحرم من الرضاعة ما يحرم من النسب

A nők tilos volt feleségül venni, mert a házasság is tilos, mert nasab etetés. [5]

Bármi is a magyarázat keharamannya a Korán és Sunnah akkor tisztátalan. Néha Haram (a dolog) levezethető a tilalom, valamint a következtetést vonta le a veszélyt, amelyet egy erőszakos cselekmény.

Apostol sallallaahu "alaihi wa sallam mondta:

اتق المحارم تكن أعبد الناس

(Félelem a dolog, hogy tilos, akkor sem istentisztelet)

Mivel a dolgok így tilos szükséges dolgokat, hogy az egyén vám. Azáltal, hogy a dolgok tilos jótékonysági adatrögzítő lap mindig fehér, tiszta, szennyeződés, így egy kis gyakorlat Sunnah növekedni fog, és nagy áldás, végre volt köztük a jámbor szolgái nagy (érték).

Ez megköveteli egy szolga tudni a dolgokat, amelyeket meg kell valósítani, és a dolgokat tilos és elkerülték. Indulás erről a próféta azt mondta:

طلب العلم فريضة على كل مسلم

Tanulás kötelezővé meg minden muzulmán [6]

És Allah azt is kifejtette, hogy dicsőít (think big sin) tiltott dolgok jobban egy szolga. Allah azt mondja:

ذلك ومن يعظم حرمات الله فهو خير له عند ربه

Így (Isten parancs). És aki felmagasztalja mi tisztelt szemében Allah akkor jobb neki oldalán Urának. [Al-Hajj: 30]

Ibn Kathir azt mondta: [7] Azok, akik távol erkölcstelen cselekedetek és a dolgokat, hogy tilos, és (feltételezzük), hogy ez egy nagy bűn benne, (فهو خير له عند ربه), így van egy csomó jóság és jutalom. Mivel a (gyermek), hogy engedelmeskedjenek a cselekmény megtorlás és a jutalom, hogy sok, hát a (gyermek), hogy hagyja el a dolgokat, hogy tilos és tiltott dolgokat.

Másodszor, a szavait Allah sallallaahu "alaihi wa sallam.

وارض بما قسم الله لك تكن أغنى الناس

Ridlalah megosztani, amit Isten neked, te leszel a leggazdagabb.

Ez azt jelenti, elég volt, amit Isten adott neked, hogy olyan rizkimu, te leszel a leggazdagabb. Emberek, akik elég volt, ő úgy fogja érezni, gazdag. Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta:

ليس الغنى عن كثرة العرض ولكن الغنى غنى النفس

"Ez nem gazdag, mert a sok vagyon, de gazdag ez a gazdag lélek. [8]

Ibn Bathal mondta: "A jelentése hadíszt, hogy ez nem annyira a lényege a gazdag kincs, mert sokan kapnak a kényelem a szerencse, de ő nem érzi magát eléggé, akkor a fáradságot, hogy megpróbálja megtalálni hozzá, mintha ő nem volt gazdag, vagy nem rendelkeznek a tulajdonság .

Qurtubi mondta: "A jelentése hadíszt, hogy az előnyök, amelyek hasznosak vagy nagy, vagy gazdag életet, dicséretes dolog. A magyarázat az, hogy amikor a lélek érzi gazdag, ő lesz védett a kapzsiság, így van egy "Izzah (becsület), és kap a felség, a szentség és a dicsőség nagyobb, mint a gazdagok, mert a szegény lélek kincseket, hanem a kapzsiság. Valóban mohóság, hogy őt a dolgokat, aljas és gonosz cselekedetek által okozott eszményeit alázat és kebakhilannya sokan vannak azok, sértő és megalázó, hogy ő lett a legjobban megvetendő. "

Al-Hafiz Ibn Hajar mondta: "A következtetés az, hogy a gazdagok lesznek a lelket Qana'ah (elég volt), hogy Allah áldott jó szerencse, hogy nem számíthat anélkül, hogy további, nem folyamatosan igényes és kérdezd meg. De nem volt hajlandó megosztani, amit Isten neki, mintha gazdag örökre.

A szegény lelkek a másik, mert nem érzi elég a szerencse, hogy az adott volt, még ő is mindig próbál találni hozzá minden lehetséges módon, és ha nem érte el a kívánatos tulajdonság fogja szomorú és csalódott. Mintha nem volt gazdag, mert nem elég, mert ha nem volt gazdag. [9]

Ezért relalah-O Allah szolgája, a szerencse, hogy Isten megosztott nektek, ti ​​lesztek a leggazdagabb, és emlékeztesse a próféta sallallaahu "alaihi wa sallam:

من أصبح منكم معافى في جسده آمنا في سربه عنده قوت يومه فكأنما حيزت له الدنيا

Melyik reggel egy egészséges test, hogy biztonságban érezzék magukat a szíve, és már az élelmiszer azon a napon, úgy tűnt, a világ kell adni neki. [10]

És a próféta szavai sallallaahu "alaihi wa sallam.

قد أفلح من أسلم وكان رزقه كفافا وقنعه اله b بما آتاه

Igazán szerencsés ember, aki áttért az iszlám vallásra, rizkinya elég, és Isten adott neked elég ízt, hogy bármi, amit Isten adott neki. [11]

Allah azt mondja:

ولا تمدن عينيك إلى مامتعنا به أزواجا منهم زهرة الحياة الدنيا لنفتنهم فيه ورزق ربك خير وأبقى

És ne címzettje a szemét, amit adtunk saját frakció, mint a virág az élet a világ Us cobai őket vele. És az ajándék az Ön Úr jobb és tartós. [Yunus: 131]

Ha látja valaki látna jólét és a gyermek, mint te, akkor tudod, van is alacsonyabb, mint te. Fontolja meg az a személy, aki nem éri el, és Ön nem látja az embereket, akik az ő elejére you! Ezt mutatja a próféta sallallaahu "alaihi wa sallam neked, amit sallallaahu" alaihi wa sallam mondta:

انظروا إلى من أسفل منكم ولا تنظروا إلى من هو فوقكم فهو أجدر أن لا تزدروا نعمة الهز

"Nézd ezeket kisebb, mint te, és nem néz azokra, akik fölött van. Még mindig jobb, hogy nem szabad alábecsülni a javára Allah az Ön számára. [12]

[Átírt magazinok Sunnah Foundation Edition Megjelent 10/Tahun V/1422H/2001M Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Solo - Purwodadi km. 8 Selokaton Gondangrejo Solo 57 183 Tel. 08121533647, 08157579296]




Kerülje el a dolgokat, hogy Forbidden (2)


Által
Abdul sejk "Abdullah bin Adhim


عن أبي هريرة قال قال رسول اله من يأخذ عني هؤلاء الكلمات فيعمل بهن أو يعلم من يعمل بهن فقال أبو هريرة فقلت أنا يا رسول اله n فأخذ بيدي فعد خمسا وقال اتق المحارم تكن أعبد الناس وارض بما قسم الهت لك تكن أغنى الناس وأحسن إلى جارك تكن مؤمنا وأحب للناس ما تحب لنفسك تكن مسلما ولا تكثر الضحك فإن كثرة الضحك تميت القلب

"A Abu Hurayrah azt mondta:" A Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta:" Ki veszi ezeket a szavakat tőlem, el kell végezni, illetve meg kell tanítani? "Abu Hurayrah mondta:" Én, ó Allah Küldötte! Aztán megfogta a kezemet és elkezdtem számolni öt, ahogy azt mondta: "Ne a dolgokat, hogy tilos, akkor a legkiválóbb istentisztelet, ridlalah megosztani, amit Isten neked, te leszel a leggazdagabb emberek a jó, hogy a szomszéd, akkor lesznek hívők, mások iránti szeretet, amit szeretsz magadnak, akkor lesz egy muzulmán, és nem nevetni sokat, mert sok nevetés megy tompítja a szívet.

Ezek a kifejezések közé core-core mondások, a próféta sallallaahu "alaihi wa sallam adott motivációt, hogy vedd fel, majd alkalmazzák és tanítják, hogy javítsa szempontjai önmaga és mások. Ahogy Allah azt mondja:

والعصر. إن الإنسان لفي خسر. إلا الذين ءامنوا وعملوا الصالحات

"Annak érdekében, időben. Bizonyára az egész emberiség van veszteség, kivéve azokat, akik hisznek és jót tettek "

A hit és a jó cselekedetek ők szűkítheti magukat, és:

وتواصوا بالحق وتواصوا بالصبر

"Kölcsönös tanácsot, hogy tanácsot adjon az igazság és türelemmel"

A tanácsot az igazság és a türelem és a finomítás mások.

• A szavai Abu Hurayrah: "أنا" Úgy értem, hogy akik ezeket a szavakat tőled. Itt annak a jele, a szellem az ő radi "anhu felé jóság.
• szavai: "فأخذ بيدي" azt jelenti, hogy számít a szavakat, vagy mert apostol (általában) tart a kezében az emberek, akik kaptak a leckét.
• Szavai "فعد خمسا" (akkor számított öt) olyan szám öt vagy ujj mint már megértette, hogy az egyik a másik után.

Harmadik: Word ő sallallaahu "alaihi wa sallam.

وأحسن إلى جارك تكن مؤمنا

Van jó, hogy a szomszéd, akkor a hívő.

Allah azt parancsolta, hogy nem jó a szomszéd, azt mondta:

واعبدوا الله ولاتشركوا به شيئا وبالوالدين إحسانا وبذي القربى واليتامى والمساكين والجار ذي القربى والجار الجنب والصاحب بالجنب وابن السبيل وماملكت أيمانكم

Worship Allah, és nem társult vele semmit. És nem jó, hogy a két anya-apa, legjobb barátok rokonok, árvák, a szegények, a szomszédok szoros és szomszédok, társaik, és a szolga az Ibn sabil sahayamu [An-Nisaa: 36]

És sok hadiths hogy beszéljünk róla, többek között:

ما زال جبريل يوصيني بالجار حتى ظننت أنه سيورثه

Gabriel tartott Törvényes nekem a szomszédok, olyan mértékben, hogy azt hittem, hogy a szomszéd lesz az örökség az ő szomszédja. [13]

من كان يؤمن بالله واليوم الآخر فليحسن إلى جاره

Aki hisz Allahban és az Utolsó Nap engedte jót az ő szomszédja. [14]

خير الأصحاب عند اله u خيرهم لصاحبه وخير الجيران عند اله خيرهم لجاره

A legjobb barátok Allah a legjobb barátja, és a legjobb szomszéd Allah a legfőbb jó a szomszéd. [15]

Ha nem jó, hogy a szomszédok, hogy ne bántsa. Ha bántani, akkor légy türelemmel, amíg Isten módot ad ki az Ön számára.

Al-Hasan azt mondta: "Jó tentangga nem csak hogy nem fáj., Azonban ez egy jó szomszéd, aki bírja interferencia (más szomszédok)."

Fáj szomszédok haraam, mert senkit sem bántani nem igazság (ok) tilos, de tilos bántani szomszédok újra.

Ibn Mas'ud radi "anhu elmesélte, hogy a Próféta sallallaahu" alaihi wa sallam megkérdezték:

يا رسول الله أي الذنب أعظم قال أن تجعل لله ندا وهو خلقك قلت ثم أي قال أن تقتل ولدك خشية أن يأكل معك قال ثم أي قال أن تزاني حليلة جارك

Allah Küldötte, mi a legnagyobb bűn? Azt válaszolta: "Azt, hogy szövetségeseket Istennek, ha Ő teremtett téged." Azt kérdezte ismét: "Akkor mi?" Azt válaszolta: "Te megölték a fiát, mert attól tartanak, eszik veled" kérdezte ismét: "Akkor mi?" Azt válaszolta: "Te házasságtörést követett el a felesége a szomszéd. [16]

Kezdőár Miqdam ibn al-Aswad, a próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta társainak:

ما تقولون في الزنا قالوا حرمه الله ورسوله فهو حرام إلى يوم القيامة قال فقال رسول الهت صلى اله عليه وسلم لأصحابه لأن يزني الرجل بعشرة نسوة أيسر عليه من أن يزني بامرأة جاره قال فقال ما تقولون في السرقة قالوا حرمها اله ورسوله فهي حرام قال لأن يسرق الرجل من عشرة أبيات أيسر عليه من أن يسرق من جاره

Mit mond a kérdésben a házasságtörés? "Ők így válaszolt:" Tisztátalan, házasságtörés már megtiltotta Allah és az Ő apostol, haka tilos volt, amíg a Day of Resurrection "Allah Küldötte azt mondta:" Bizony, egy férfi házasságtörést követett el tíz nő, még mindig könnyebb (sin), mint hogy házasságtörést követett el (egyszer) a szomszéd felesége "Aztán megkérdezte őket lopni, akkor azt felelte:" Tisztátalan, lopás már megtiltotta Allah és az Ő apostol, akkor haram amíg a Feltámadás Napján. "Azt mondta:" Bizony, valaki ellopta 10 ház , még mindig könnyebb, mint az otthoni, hogy egyszer ellopta a szomszéd. [17]

Akár Abu Hurayrah, a próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta:

واله b لا يؤمن واله لا يؤمن واله) لا يؤمن قيل ومن يا رسول الهل قال الذي لا يأمن جاره بوايقه

Azáltal, Allah, nem hiszi! Azáltal, Allah, nem hiszi! Azáltal, Allah, nem hiszi! "Apostol megkérdezte:" Ki az Allah? "Azt válaszolta:" Egy szomszéd, akinek nem érzi biztonságban beavatkozástól. [18]

És Abu Hurayrah is, a próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta:

لا يدخل الجنة من لا يأمن جاره بوائقه

Nem adja ég, aki a szomszédok érzi magát biztonságban beavatkozástól. [19]

És a próféta tanácsolta a szomszéd, hogy egymásnak ajándékokat, látogatás egymást, és ő volt tiltva attól, hogy felmondja szomszédok. Akár Abu Hurayrah, a próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta:

وتهادوا تحابوا

Hadd srácok egymásnak ajándékokat, biztosan szeretni fogja. [20]

És azt is, a próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta:

يا نساء المسلمات لا تحقرن جارة لجارتها ولو فرسن شاة

O a hívő nőknek, ne becsüld le a szomszéd (adni), hogy a szomszédok, bár (form) kecske köröm "[HR.Bukhari és muzulmán]

Abu Dhar radi "anhu mondta:" A Messenger sallallaahu "alaihi wa sallam azt mondta:

يا أبا ذر إذا طبخت مرقة فأكثر ماءها وتعاهد جيرانك

O Abu Dhar ha főzzük a zöldségeket, majd szorozzuk meg a víz (folyadék), és ad néhány a szomszédok. [21]

Of Aisha radi "Anha:

يا رسول اله إن لي جارين فإلى أيهما أهدي قال إلى أقربهما منك بابا

Azt mondtam: "Ó Allah hírnöke, két szomszéd, hol adok egy ajándékot?", Azt válaszolta: "A legközelebbi ajtó tőled. [22]

Word a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam:" És nem jó, hogy a szomszéd, akkor lesz egy hívő ": azok a tökéletes hit, a hit tud nőni, és csökkenteni lehet képviselt elítélés Ahlu Sunna Wal jama'ah Sholeh követői a Salaf.

Negyedszer: a szavak Allah sallallaahu "alaihi wa sallam.

وأحب للناس ما تحب لنفسك تكن مسلما

Szeretlek mások számára, amit szeretsz magadnak, akkor lesz egy muzulmán

Ez lenne a tökéletes a muzulmán iszlám. Ez ad az értelemben, hogy a verzió értékcsökkenésért hasonló hiányát egyfajta szerelem.

A Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam tűzte ezt a pontot, hogy a mennybe. A Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta:

فمن أحب أن يزحزح عن النار ويدخل الجنة فلتأته منيته وهو يؤمن بالله واليوم الآخر وليأت إلى الناس الذي يحب أن يؤتى إليه

Aki azt akarja, hogy menteni a pokol, és a mennybe, majd hagyta meghalni állapotban hit Allah és az utolsó nap, és hagyd, hogy memperlakukkan másokat akar maga diperlakukkan mások. [23]

Az emberek csak akkor lesz képes elérni ezt a fokú tisztasági szívét az irigység és a féltékenység, az irigység és a féltékenység is oka valakinek nem tetszik, vagy nem tetszik címzett felülmúlni az ő kedvességét, azt akarja, hogy különleges, az a tömeg közepén az előnye is van. Míg a hit más vele, ő (követelte), hogy a hívők, akik mást, hogy jól érezzük magunkat, hogy Isten megadja neki sérelme nélkül, a legkisebb a kedvesség.

Összefoglalva, ez kell a hívő hívő szereti mások mit szeret magának, és utálom, hogy mások mit utál magának. Ha meglát egy hibát az ő Deen, aztán megpróbálta megjavítani. Ha látta az erény vagy előnyt, akik felülmúlják őket, reméli, hogy legyen, mint valaki más azt mondta, ha a túllépés kapcsolódik a vallás ez egy jó vágy. A Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta:

لا حسد إلا في اثنتين رجل آتاه اله مالا فسلطه على هلكته في الحق وآخر آتاه الله حكمة فهو يقضي بها ويعلمها

Semelyik (be) irigység, kivéve két dolgot jelent: valaki, aki Isten-adta gazdagság és tölti az utat az igazság, és az egyik, hogy Isten adta a bölcsesség és ő adta a döntést, hogy őt, és tanította őt. [24]

De ha ez meghaladja a hétköznapi problémák, akkor ez jó irigység hogy. Allah azt mondja:

ولا تتمنوا مافضل الله به بعضكم على بعض

És ne legyél féltékeny, amit Isten adott neked több részben állandó mások. [An-Nisaa: 32]

És Allah mond Qarun:

فخرج على قومه في زينته قال الذين يريدون الحياة الدنيا ياليت لنا مثل مآأوتى قارون إنه لذو حظ عظيم

Karun kijött népét pompájában. És azt mondta, azok, akik akartak életét ezen a világon: "Bárcsak volna, mint amit kapott Karun: íme, ő valóban egy nagy vagyont. [Al-Qasas: 79]

Amikor Isten megfulladt Qarun és az ő háza a földre, az emberek ma szeretné, hogy a helyzet Qarun mondta:

ويكأن الله يبسط الرزق لمن يشآء من عباده ويقدر لولآ أن من الله علينا لخسف بنا ويكأنه لايفلح الكافرون

Ah igaz, Allah megnöveli a rendelkezés, akit akarata, az Ő szolgái, és szűkíteni: ha Isten nem ad kegyelmét ránk valóban Ő eltemetett minket (is). Ah igaz, nem volt szerencsés emberek, akik tagadják (Allah). [Al-Qasas: 82]

Ötödik: A szó azt sallallaahu "alaihi wa sallam.

ولا تكثر الضحك فإن كثرة الضحك تميت القلب

Nem fogsz nevetni sokat, mert valójában egy csomó nevető megy tompítja a szívet.

Ebben hadíszt van egy igazi tilalom egy csomó nevet és magyarázata a tilalom, amely a sok nevetés, ami a szív mosogató sötétségbe, menjadikanya mint egy halott személy, aki nem részesülhetnek magának a hasznos, és nem akadályozza meg valami rossz. Miközben az élet és a fény a szív, hogy a forrása minden jó, és a halál és a sötétség a forrása minden rossz. A szív az élet ott erő, hallás, látás, és a közfelfogást a természet az információ és összhangban az igazság.

Ebben hadíszt ott idzin egy pár nevet, különösen erre a célra. Ez a bizonyíték a próféták és Isten szolgái Righteous. Allah mond Salamon, amikor meghallotta a beszélgetés a hangyák:

فتبسم ضاحكا من قولها

Aztán elmosolyodott nevetett, mert a szó (a hangya). [An-Naml: 19]

Kezdőár Sa'ad ibn Abi Waqash, azt mondta: "Volt egy ember politeizmust von maga provokálta a muzulmánok, majd a Próféta azt mondta Sa'd:" Panahilah it ". Sa'ad azt mondta: "Akkor én cabutkan nyilak, amelyeket nem a legmodernebb, így hordtam le, és ő kinyitotta a privát részeit. A Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam nevetett, amíg nem látta a moláris fogakat sallallaahu" alaihi wa salalm. [25]

Izgalom a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam okozta terkenanya férfi azt mondta, nem azért, mert a nyílt meztelenséget. Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam nem volt lehetséges, mivel a nyitás genitália nevetni.

Kezdőár Abdullah bin Mas'ud: A próféta sallallaahu "alaihi wa salalm mondta:

إني لأعلم آخر أهل النار خروجا منها وآخر أهل الجنة دخولا رجل يخرج من النار حبوا فيقول اله اذهب فادخل الجنة فيأتيها فيخيل إليه أنها ملأى فيرجع فيقول يا رب وجدتها ملأى فيقول اذهب فادخل الجنة فيأتيها فيخيل إليه أنها ملأى فيرجع فيقول يا رب وجدتها ملأى فيقول اذهب فادخل الجنة فإن لك مثل الدنيا وعشرة أمثالها أو إن لك مثل عشرة أمثال الدنيا فيقول تسخر مني أو تضحك مني وأنت الملك فلقد رأيت رسول اله n ضحك حتى بدت نواجذه وكان يقول ذاك أدنى أهل الجنة منزلة

Igazából tudom, hogy a legutóbbi fenébe, és az utoljára beírt mennybe. Volt egy férfi megjelent a pokolból mászni, akkor Isten azt mondta neki: "Menj, menj ég!" Elment az égre, és menny tűnt neki, hogy tele volt, aztán visszajött, és azt mondta: "Ó, Uram, van ég tele "Isten azt mondta neki:" Menj, menj ég! "a férfi elment az égre, és menny úgy tűnt neki, hogy tele volt, aztán visszajött, és azt mondta:" Ó, Uram, nekem ég tele van "Isten azt mondta neki:" Menj, menj menny ! Sőt, a világ a tiéd hozzá a 10-szeres "a férfi azt mondta:" Te gúnyolódni velem, vagy nevetni, miközben Te vagy a király. " Narrátor azt mondta: "Mit láttam a Próféta nevetett, amíg a moláris fogaknál néz", majd azt mondta: "Ez a helyzet a legalacsonyabb Heaven. [26]

Azonban nem ez a szokás, nevetve a próféta sallallaahu "alaihi wa sallam, a legtöbb nevet ő sallallaahu" alaihi wa sallam mosolygott.

Kezdőár Sammak ibn Harb: "Megkérdeztem Jabir bin Samurah:" valaha szokott ülni a Messenger Allah? "Azt válaszolta:" Igen, gyakran. Régen nem emelkedik a helyéről, hogy imádkozzanak Fajr ig napkelte, amikor a nap felkelt, ő felállt. A társak hétköznapi beszélgetés, néha bánt jahiliyyah helyzet, akkor nevetnek, és a mosolya. [27]

Umar megkérdezték: "Vajon a társak valaha nevetni?" Azt válaszolta: "Igen, de a hit a szívükben-Isten-több erős, mint a magas hegyek."

Között irgalom az iszlám az, hogy a mosoly, és sugárzott, amikor testvére találkozott más hívők Sadaqah. Abu Dhar azt mondta: "A Próféta sallallaahu" alaihi wa salalm mondta nekem:

لا تحقرن من المعروف شيئا ولو أن تلقى أخاك بوجه طلق

Soha ne becsüld alá a jó tetteket, de (csak), akkor felel meg a bátyja egy sugárzó arccal. [28]

Az iszlám egy igaz vallás, nem repül nagy fantázia és példázatokban üres. Az iszlám, mint egy emberi lény a földön igazi. Az iszlám nem tekinti a férfiak, mint az angyalok szárnya két, három vagy négy. Ugyanakkor úgy véli, az iszlám ember, mint egy emberi lény (szükséges) enni, és sétáljon a piacon (vásárolni igényeiknek.) Így az iszlám nem követeli meg tőlük, hogy mindent, amit mondanak dhikr, nem követeli meg, hogy a csend gondolkodik, és nem kötelezi őket tölteni minden szabad idejüket a mecsetben.

Az iszlám elismeri a kiterjesztés, a természet és az ösztönök. Isten teremtette az embert egy olyan államban is izgatott és boldog, játszhat, ahogy Isten teremtette őket állapotban képes enni és inni. Tehát nem árt egy muzulmán boldog és viccelt azzal, amit szeret, vagy szórakoztatják magukat és a barátaidat, hogy a játék nem megengedett. Csak ne hagyd, hogy váljon szokássá, minden időben, aki töltötte a délelőtt és délután, így a vám-és hanyag tehetné nem komoly.

Van egy vers, amely azt mondja: "Adj megnyilatkozások is viccelt körülbelül akkora, sót összekeverjük egy növényi" (berguraulah szükséges eszközöket ne ess túlzásba)

Ez a tanács a Próféta Abu Hurayrah. Bár a tanács címzettje Abu Hurairah, de ez nem jelenti azt, hogy csak ő egyedül. Mi is a ma élő, ha képesek vagyunk folytatni az üzeneteket próféta sallallaahu "alaihi wa sallam volt, akkor az összes ígéret apostol biztosan meg fogjuk találni azt.

Allah tudja a legjobban bisshawab

[Átírt magazinok Sunnah Foundation Edition Megjelent 10/Tahun V/1422H/2001M Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Solo - Purwodadi km. 8 Selokaton Gondangrejo Solo 57 183 Tel. 08121533647, 08157579296]





forrás: http://almanhaj.or.id/
_______

Tidak ada komentar:

Posting Komentar