Sabtu, 01 September 2012

Forældre sammen mod himlen


Forældre sammen mod himlen



Ved
Ustadz Abu Minhal


والذين آمنوا واتبعتهم ذريتهم بإيمان ألحقنا بهم ذريتهم وما ألتناهم من عملهم من شيء كل امرئ بما كسب رهين

Og dem, der tror, ​​og hvis børn og børnebørn, de følger dem i tro, vi forbinder dem med deres børn og børnebørn, og vi ikke reducere den mindste fra belønningen for deres velgørenhed. Hver mand er bundet af, hvad han gjorde. [Ath-Thûr/52: 21]

FORKLARING vers
Nydelse Eksperter Janna, børn lever Sammen
Ovenstående vers taler om en meget underholdende fornøjelser, vundet af himlens hærskarer (Ahl-ul-Jannah). Direguk gave ikke kun af hans værge i himlen. Nemlig leve sammen med deres efterkommere, selvom deres afkom retfærdige gerninger ikke svarer til deres forældre med hensyn til kvalitet og kvantitet.

Med dette, er den forælder en kølig fred, lykke vokser umådeligt, og spændingen blev mere perfekt. Sjov atmosfære skyldes Allah Subhanahu wa Ta'ala har sat det sammen igen med deres afkom. Det er takrimah (belønning), belønning og en ekstra belønning fra Allah Subhanahu wa Ta'ala. [1]

Virkelig, virkelig en fornøjelse at være glad, når forældrene mødtes igen med sine børn. En enorm glæde. Mercy af Allah Subhanahu wa Ta'ala er meget bred. Men kravet om, at der skal være, at deres børn også tror på Allah og Hans Sendebud, som det tydeligt fremgår i verset.

Bemærk beskrivelsen af ​​Imam Ibn Kathir rahimahullah om ovenstående afsnit nedenfor.

Han sagde: ". Allah Subhanahu wa Ta'ala prædike om dyd, venlighed og mildhed af sin glæde, og udstrømningen af ​​hans godhed mod skabninger de troende, når deres afkom til at følge i tro (tro som deres forældre), Allah subhanahu wa Ta'ala vil placere børn, der er tro mod den grad af deres forældre, trods deres retfærdige gerninger-gerninger (børn tro) er ikke sammenligneligt med forældrene praktiserer det. fornøjelige visninger af forældrene at være fredelige kølig børnene sammen på samme sted. Så Allah Subhanahu wa Ta'ala forene dem i den bedste tilstand. søn minus gerninger løftet af sine forældre perfekte gerninger. Dette betyder ikke falde nogen praksis og grad, selv om de begge til sidst være på det samme sted. [2]

Derfor Allah Subhanahu wa Ta'ala siger:

وما ألتناهم من عملهم من شيء

(Og vi er ikke at reducere den mindste fra belønningen for deres gerninger).

Imam al-Qurtubi rahimahullah forklarer: Vi har ikke reducerer belønning i form af gode gerninger børnene fordi mindst praktisere dem. Og også, ikke reducere belønning forældre én bit, selvom sætte deres afkom sammen med deres forældre (som er i en højere grad, Pen.). [3]

Eller i en anden forstand, afsløret som ved Imam Tabari: Vi har ikke mindre en bit belønne deres venlighed ved at tage fra dem (forældrene) og derefter tilføjer vi for deres børn, at vi placerer med dem. Men vi giver dem en fuld belønning, og (dengang) vi susulkan deres børn til steder, de (forældrene) på os for deres gavmildhed. [4]

Således generøsitet og dyd opnås ved børn gennem praksis af forældre velsignelse. De dyder og gunst skænket Allah Subhanahu wa Ta'ala til forældrene gennem bønner af sine børn, var anført i Hadith berettet af Abu Hurairah, sagde profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam:

إن الله عز وجل ليرفع الدرجة للعبد الصالح في الجنة فيقول: يا رب أنى لي هذه? فيقول: باستغفار ولدك لك

"Faktisk er Allah hæver sine tjenere det retfærdige i himlen," blev han spurgt: "O Rabbku, hvordan kunne det ske?" Gud svarede: "Takket være din søn beder om tilgivelse for dig selv" [5].

Denne hadith forstærkes af den hadeeth af Abu Hurayrah radi anhu i Sahîh muslim:

إذا مات الإنسان انقطع عنه عمله إلا من ثلاثة إلا من صدقة جارية أو علم ينتفع به أو ولد صالح يدعو له

Når et menneske dør, så hendes putuslah gerninger bortset fra tre ting, (dvs.) sadaqah (velgørenhed) jariyah, eller udnyttet videnskab og retskafne børn, der beder.

Hver mand bundet af gerninger

Guds ord:

كل امرئ بما كسب رهين

(Hver mand bundet med, hvad han gjorde), som indeholder en meddelelse om Guds retfærdighed. At den dag senere, skal hver sjæl bundet af velgørenhed. Vil får hævn ved gerninger,. Hvis de gode gerninger, jo bedre. Belønningen Omvendt, hvis de dårlige gerninger, så resultatet af modtagelsen af ​​svaret var dårlig.

Det er bare Allâh skænker Hans generøsitet til sine forældre, ved at løfte i form af deres efterkommere til deres niveau som en manifestation af udgydelsen af ​​hans godhed, uden nogen praksis foretaget af barnets efterkommere. [6]

Imam al-Qurtubi bringe nogle følelse af dette stykke fra opgørelsen af ​​de lærde. Den første, dette vers taler af indbyggerne i helvede.

Ibn 'Abbaas anhuma sagde:
Indbyggerne i Hell begrænset af gerninger (dårlige) de er. I mellemtiden himlens hærskarer mod nydelse. Dette svarer til indholdet af Allahs ord Subhanahu wa Ta'ala:

كل نفس بما كسبت رهينة إلا أصحاب اليمين في جنات يتساءلون عن المجرمين

Enhver sjæl er ansvarlig for hvad han har gjort, bortset fra retten, er i himlen, de spørger, spørge, om de (delstat) uskyldige mennesker. [Al-Muddatstsir/74 :38-41].

Indholdet af dette vers er generelt gældende for ethvert menneske. At han er bundet af sine handlinger. Han er ikke underlagt reduktion i belønning af gode gerninger. Den øgede belønning, er nåde Allah Subhanahu wa Ta'ala.

Ifølge en anden forklaring, er betydningen af ​​dette stykke til de efterkommere, som ikke har nogen tro. Således fordi ingen tro på, at børnene var afkommet ikke kan opnå den grad, som opnås ved deres forældre, der tror, ​​og vil fortsat være begrænset af kekufurannya. [7]

I modsætning til ovenstående beskrivelser, vers fragment Shaykh as-Sa'di hævder, har til formål at aflive, at børn af the Fire (ahlun-NAR) også oplevet lignende ting. Det ville være på samme sted som deres forældre. Så Allah Subhanahu wa Ta'ala meddelte, at situationen ikke er tilfældet. I dette nummer, ikke de samme betingelser mellem himmel og helvede. Helvede er et sted for retfærdighed. Så det Allah Subhanahu wa Ta'ala vil ikke mengadzab mand, men med sin synd. Man heller ikke bære andres synder. [8]

LEKTIONER af vers
1. Størrelsen af ​​dyd og Guds nåde til sine tjenere, de troende.
2. Bestemmelse af dommedag og opstandelsen.
3. Forrang tro og herlighed af eksperterne i Allahs øjne Subhanahu wa Ta'ala forårsager afkom, der har en lidt øvelse kan blive genforenet med deres forældre, som har en masse gode gerninger.
4. Bestemmelse af regler, vil ethvert menneske afhænger af gerninger i det Hinsidige. Allah ved bedst

Marâji `:
1. Aisarut-Tafâsîr, Abu Bakr Jabir al-Jazairi, Maktabah 'Ulum wal-Hikam, Medina.
2. Al-Jami li Ahkâmil-Qur'an (Tafseer al-Qurtubi), Abu 'Abdillah Muhammad ibn Ahmad al-Ansari al-Qurtubi, tahqiq:' Abdur-Razzaq al-Mahdi, den Darul-Kitâbil-'Arabi, Matter IV, år 1422 H - 2001 AD
3. Jâmi'ul-Bayan »en Ta` Ay wil al-Qur `en, Abu Ja'far Muhammad bin Jarir Tabari, Ibn Hazm Dar, Matter jeg, Årgang 1423 H - 2002 AD
4. Pole wa følelse af `il, Min Kunûzil annealing Koranen Kareem, 'Abdul-Muhsin al-Abbad al-Badr.
5. Tafsîrul-Qur `anneale-'Azhîm, al-Hafiz Abul-Fida Isma'il ibn' Umar ibn Kathir al-Qurasyi, Darul hadîth Cairo 1426H-2005M.
6. Taisîrul-Karîmir-Rahman 'Allamah Shaykh Abdur-Rahman bin Nasir as-Sa'di, Dar al-Mughni, Riyadh, Ed. I, Th. 1419 H - 1999 AD

[Transskriberet fra blade Sunnah 05/Tahun Edition XII / Sha 'forbud 1429/2008M. Udgivere Foundation Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Solo-Solo Purwodadi Gondangrejo Km.8 Selokaton 57 183 Tlf. 0271-858197 Fax 0271-858196]





Ruh En troende i limbo (suspenderet) Indtil det tilbagebetalte gæld



Ved
Ustadz Al-Yazid bin Abdul Qadir Jawaerne


Fra Abu Hurayrah Radi anuma, profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam sagde han:

نفس المؤمن معلقة بدينه حتى يقضى عنه

Sjælen af ​​en troende er i limbo med sin gæld, indtil gælden er fuldt betalt.

TAKHRIJ Hadith
Denne hadith er autentisk, berettet af Imam Ahmad i sin Musnad (II/440, 475, 508), Imam at-Tirmidhi i hans Sunan (nr. 1078-1079), Imam ad-Darimi i hans Sunan (II/262 ), Imam Ibn Majah i hans Sunan (nr. 2413), Imam al-Baghawi i Syarhus Sunnah (nr. 2147).

Denne hadith dishahihkan af Shaykh al-Albani rahimahullah Jâmi'ish Sahîh al-Sagheer (nr. 6779).

Sharh hadither
Faktisk Islam er en perfekt religion, nem og styre forholdet mellem mennesker og Skaberen (Allah) Almighty og regulere forholdet mellem mand og mand og andre skabninger.

Islam set mu'amalah (intraksi) den bedste mand til at herske. Islam lærer gode manerer og mu'amalah i alle transaktioner og disyari'atkan begrundet i islam, såsom salg og køb, leasing, realkredit indgår i transaktionen eller gæld, vi vil diskutere.

Gæld er berettiget mu'amalah islamisk lov. Mu'amalah skal gennemføres i overensstemmelse islamisk lov, bør ikke være vildledende, bør der ikke være noget element af RIBA, bør der ikke være bedrag og løgn, og skal bemærkes, at gælden skal betales.

Gæld mange muslimer gør, men i praksis mange er ikke i overensstemmelse med Sharia. Sådanne fakta skal rettes ud, især for retsforfølgning af videnskaben og prædikanter.

Det må blive behandlet af muslimer og Muslimat, især retsforfølgning af videnskaben, der tillod gælden i islamisk lov, men skal betales! Derfor skal al gæld registreres eller skrevet nominelle og tilbagebetalingsperioden. Dette er løftet og løftet skal opbevares. Hvis det ikke har været i stand til at betale, så det giver formidle den gæld, som vi ikke har været i stand til at betale på dagen eller ugen eller måneden og spurgte tempoet igen, at fritid på en given dag, eller uge eller måned.

Det må blive husket af enhver muslim og Muslimah at gælden skal betales, og hvis der ikke betales vil blive opkrævet indtil Dommedag. Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam ønskede ikke menshalatkan liget af en muslim, der stadig har to forsørgerpligt dinar gæld indtil gælden blev tilbagebetalt.

En, der døde så den første gang er taget sig af betale sin gæld, selvom det brugte alle sine penge og havde ingen arv. Allah Subhanahu wa Ta'ala siger:

من بعد وصية يوصي بها أو دين

"... Efter (udfyldt vilje) eller gjort (og har betalt) skyldte ..." [An-Nisa '/ 4:11]

من بعد وصية يوصى بها أو دين غير مضار وصية من الله

"... Efter (udfyldt vilje) eller gjort (og har betalt) gæld uden problemer (til modtageren). De bestemmelser i Allah ... "[An-Nisa '/ 4:12]

Om betydningen af ​​hadithen ovenfor, "sjælen af ​​en troende er i limbo med sin gæld, indtil gælden er fuldt betalt for," Imam ash-San'ani rahimahullah sagde: "Denne Hadith indikerer, at en person vil forblive optaget med gælden, selvom han var død. Denne hadith antyder vi afbetale gælden, før hun døde. Denne hadith viser også, at gælden er et tungt ansvar. Hvis ja så hvor meget ansvar folk tager andre folks ting uden tilladelse, enten ved at frarøve eller berøve ham. "[1]

Imam al-Munawi rahimahullah sagde: "Sjælen af ​​en troende, det vil sige: hans sjæl i limbo efter hans død, fordi hans gæld. Det vil sige, blev han spærret fra den herlige position, som var blevet fastsat for ham, eller (blokeret) fra himlen med en gruppe mennesker, som Salih. "[2]

Shaykh al-'Uthaymeen rahimahullah sagde: »Det er, hans sjæl mens i graven afhænger af gælden på ham, som om Allah ved bedst-følelse-syg for at forsinke færdiggørelsen af ​​gælden. Han føler sig ikke lykkelig og ikke yndefuldt med fornøjelse for ham, fordi han stadig har pligt til at betale gælden. Derfor siger vi: Obligatorisk på arvingerne til hurtigt og fremskynde løse gæld den afdøde. [3]

Gældsproblemer er berettiget i henhold til islamisk lov, vil være som muslimer skal vi være forsigtige, fordi en masse mennesker undervurderer problemet med gæld, men gælden er et stort problem, det drejer sig om religion, ære, hjem, og propaganda. Og for dem, der ikke betaler eller ikke afbetale gælden truede med at ikke komme i himlen.

Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam altid bad om, at telindung af gæld. Fra 'Aisha radi anhuma at profeten sallâ Allâhu' alaihi wa sallam bad i sin bøn:

اللهم إني أعوذ بك من عذاب القبر, وأعوذ بك من فتنة المسيح الدجال, وأعوذ بك من فتنة المحيا وفتنة الممات, اللهم إني أعوذ بك من المأثم والمغرم

O Allah, sandelig siger jeg søger tilflugt hos dig fra de pinsler grav, jeg søger tilflugt hos dig fra fitnah al-Masih ad-Dajjal, og jeg søger tilflugt i Dig fra injurier og bagvaskelse levende døde. O Allah, sandelig siger jeg søger tilflugt i Dig fra synd og gæld

Der var en mand, som spurgte ham: "Hvorfor har du ofte søger tilflugt hos Allah fra den gæld" Han svarede:

إن الرجل إذا غرم حدث فكذب, ووعد فأخلف

Faktisk, hvis man var i gæld, så når han taler løgn, og når lovede han ville benægte [4]

Fra Abu Hurayrah radi anhu, at Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam stod foran hans ledsagere og taler til dem, at jihad i vejen for Allah den Almægtige og tro på Allah den Almægtige er den ultimative velgørenhed. Så rejste en mand sig op og sagde:

يا رسول الله! أرأيت إن قتلت في سبيل الله تكفر عني خطاياي? فقال له رسول الله صلى الله عليه وسلم: ((نعم إن قتلت في سبيل الله وأنت صابر محتسب مقبل غير مدبر)), ثم قال رسول الله صلى الله عليه وسلم: ((كيف قلت)?) قال: أرأيت إن قتلت في سبيل الله أتكفر عني خطاياي? فقال رسول الله صلى الله عليه وسلم: ((نعم وأنت صابر محتسب مقبل غير مدبر, إلا الدين, فإن جبريل عليه السلام قال لي ذلك)).

O Allahs Sendebud! Hvad tror du, hvis jeg døde på Allahs vej, hvis mine synder er slettet? "Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallammenjawab" Ja, så længe du er dræbt i vejen for Allah i en tilstand af tålmodighed og forventer belønning, gået i krig og ikke løbe væk. " Så Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallamberkata ham: "Hvad sagde du?" gentog han, "Hvad ville du tænke, hvis jeg er dræbt i vejen for Allah, hvis mine synder er slettet?" Profeten sallâ Allâhu' alaihi wa sallammenjawab "Ja, forudsat at du dræbt i vejen for Allah i en tilstand du er utålmodig og forventer en belønning, gået i krig og ikke løbe væk, bortset fra gæld, fordi det er, hvad Angel Gabriel leveret til mig i dag. "[5]

Fra Muhammad ibn Jahsh Radi anhu, sagde han, "En dag vi sad med profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam blev begravet. Han kiggede op i himlen, og derefter slog panden med håndfladen af ​​hans hænder og sagde:

((سبحان الله, ماذا نزل من التشديد)?) فسكتنا وفزعنا, فلما كان من الغد سألته: يا رسول الله! ما هذا التشديد الذي نزل? فقال: ((والذي نفسي بيده, لو أن رجلا قتل في سبيل الله ثم أحيي ثم قتل ثم أحيي ثم قتل وعليه دين ما دخل الجنة حتى يقضى عنه دينه)).

"Herre Gud, hvor alvorlig trussel nedgraderet." Vi sagde ikke noget, men faktisk vi var behageligt overrasket. Den næste dag spurgte jeg ham: "O Allahs Sendebud! Alvorlig trussel er det ned? "Han svarede:" Ved Allah, er min sjæl i Sin hånd, hvis en mand blev dræbt FII sabiilillaah senere genoplivet derefter dræbt og derefter bragt tilbage senere dræbt, mens han var i gæld, så han vil ikke gå til himlen indtil han betalte gælden. '"[6]

Fra 'Abdullah ibn' Amr ibn al-'Ash radi anhu, at Profeten sallâ Allâhu' alaihi wa sallam sagde

يغفر للشهيد كل ذنب إلا الدين

Folk, der led martyrdøden er tilgivet alle synder, undtagen gæld [7]
Fra Samurah Radi anhu, sagde han, "Vi er med Messenger sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam begravet. Han sagde:

((أها هنا من بني فلان أحد ثلاثا, فقام رجل, فقال له النبي صلى الله عليه وسلم:?? ((ما منعك في المرتين الأوليين أن لا تكون أجبتني أما إني لم أنوه بك إلا بخير, إن فلانا لرجل منهم مات مأسورا بدينه) ).

"Er der nogen fra Bani Fulan her?" Han gentog det tre gange. Derefter stod en mand. Han spurgte ham: »Hvad er du off at besvare mit opkald på den første og anden gang? Da jeg ikke nævne noget for dig, men venlighed. Faktisk så og så, en mand blandt dem, der er døde-captive (suspenderet) på grund af sin gæld. "[8]

Fra 'Uqbah bin' Amir radi anhu at han hørte Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam sagde

((لا تخيفوا أنفسكم بعد أمنها)), قالوا: وما ذاك يا رسول الله? قال: ((الدين)).

Må ikke fare for dig selv, når du kommer sikkerheden? "De spurgte," Hvordan er det, O Allahs Sendebud? "Han svarede:" Det er med gæld. "[9]

Fra Tsauban Radi anhu, Maula (tidligere slaver) Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallambahwa han Shaallallahu' alaihi wa sallam sagde:

من فارق الروح الجسد وهو بريء من ثلاث: الكبر, والغلول, والدين دخل الجنة.

Når sjælen er blevet adskilt fra kroppen (død), blev han befriet fra de tre sager: forfængelighed, ghulul (korruption) [10], og den gæld, som han sikkert gå til himlen [11]

عن جابر قال توفي رجل, فغسلناه وحنطناه وكفناه, ثم أتينا به رسول الله صلى الله عليه وسلم يصلي عليه, فقلنا: تصلي عليه? فخطا خطى, ثم قال: أعليه دين? قلنا: ديناران, فانصرف فتحملهما أبو قتادة, فأتيناه, فقال أبو قتادة: الديناران علي, فقال رسول الله صلى الله عليه وسلم: ((أحق الغريم وبرئ منهما الميت)?) قال: نعم, فصلى عليه. ثم قال بعد ذلك بيوم: ((ما فعل الديناران)?) فقال: إنما مات أمس, قال: فعاد إليه من الغد, فقال: لقد قضيتهما, فقال رسول الله صلى الله عليه وسلم: ((الآن بردت عليه جلده)).

Fra Jabir Radi anhu sagde: "En mand gik bort, og vi var nødt til at bade sin krop, så vi mengkafaninya og gav hendes parfume. Så kommer vi til at bringe det til den afdøde Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam. Vi sagde, 'Shalatkanlah denne krop. "Han trådte derefter spurgt," Har han har gældsbyrden? "Vi sagde,' To dinarer.« Så forlod han. Abu Qatadah senere bærer hans gæld, og så kommer vi til ham igen, så Abu Qatadah sagde, 'To dinarnya mit ansvar. "Så Profeten sallâ Allâhu' alaihi wa sallambersabda, Du er virkelig kommer til at bære, at afdøde blev skilt fra hende? Han svarede: "Ja." Da Allahs Budbringer var menshalatinya. Så efter den dag profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallambersabda, "Hvad er der gjort af to dinarer er?' Så Abu Qatadah sagde:" Faktisk er han bare døde i går. "Jabir sagde, 'Da Allahs Sendebud gentog spørgsmålet den næste dag. Så Abu Qatadah sagde: »Jeg er nødt til at betale det ud, O Allahs Sendebud!" Profeten sagde: 'Nu kan da kølig hud!' "[12]

Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallambersabda,

من مات وعليه دين, فليس ثم دينار ولا درهم, ولكنها الحسنات والسيئات

Hvem dør, mens han stadig har en prioritetsgæld, mens der ikke er nogen dinar heller dirham, men der er kun godt og ondt. [13]

Ovennævnte hadith er en trussel mod mennesker, der skylder, og ikke betaler eller ikke betaler deres gæld.

Manners debitors
- Skal tilpasse hensigt og formål i gæld.
- Ingen gæld, undtagen i nødsituationer.
- Obligatorisk agter at betale deres gæld.
Fra Suhaib ibn al-Khair Radi anhu, sagde fra Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallambeliau:

أيما رجل تدين دينا وهو مجمع أن لا يوفيه إياه لقي الله سارقا

Enhver, der er i gæld, var han ikke til hensigt at betale sin gæld, han vil møde Allah som en tyv ". [14]

- Forsøger skylder dem, der er rige eller i stand og godt.
- Gæld er kun efter behov.
- Obligatorisk og lover at fortælle sandheden, og gælder både for dem, der låne penge eller varer til os.

Allah Subhanahu wa Ta'ala siger:

وأوفوا بالعهد إن العهد كان مسئولا

"... Og opfylder løftet på grund af det løfte, den ville blive holdt ansvarlige." [Al-Isra '/: 34]

- Forpligtelse til at betale gælden til tiden og ikke nøle, udsætte.
Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam sagde:

مطل الغني ظلم

Smøleri (tilbagebetaling) af mennesker, der er i stand til, er kezhaliman. [15]

- Tilvejebringelse nyheder til den person, der gav gælden, hvis det ikke er i stand til at betale.
- Bør forsøge hårdt at finde en løsning til straks at tilbagebetale gælden.
- Bed for godhed for de mennesker, der har lånt noget til os og takkede ham.

Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallambersabda,

من صنع إليكم معروفا فكافئوه, فإن لم تجدوا ما تكافئونه, فادعوا له حتى تروا أنكم قد كافأتموه

Hvem gør godt for dig, bedes du svare på denne venlighed. Hvis du ikke kan finde det, du kan gøre gengæld, så berdo'alah for ham, indtil du tror, ​​at du virkelig har returnere favor. [16]

Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam når betaler og afdrag på gæld, han sallâ Allâhu' alaihi wa sallam at bede den godhed og velsignelser til dem, der låner til han sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam. Når du betaler gælden, han sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam læste bønnen:

بارك الله لك في أهلك ومالك, إنما جزاء السلف الحمد والوفاء

Må Allah give velsignelser til dig og din familie og din formue. Faktisk svar Salaf (lånet) er tilbagebetaling (perfekt) og ros [17]

Manners mennesker, lette gælden
1. Give rummelighed, lethed og lethed.
Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallambersabda,

... من يسر على معسر, يسر الله عليه في الدنيا والآخرة ...

Hvem gør det nemt ... (business) mennesker har problemer (gældsproblemerne), så Allah gør det nemt for ham (fra afsavn) i verden og det hinsides ... "[18]

2. Være rart at samle en gæld.
Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallambersabda:

رحم الله رجلا سمحا إذا باع وإذا اشترى وإذا اقتضى

Allah have barmhjertighed med dem, der nemt når du sælger, køber, og bede om deres rettigheder. [19]

3. Give til det tempo, der ikke er i stand til at betale.
Baseret på ord Allah den Almægtige:

وإن كان ذو عسرة فنظرة إلى ميسرة وأن تصدقوا خير لكم إن كنتم تعلمون

"Og hvis (skyldneren) er i vanskeligheder, give ham en afdragsfri periode indtil han får rummelighed. Og hvis du menyedekahkan, er det bedre for dig, hvis du men vidste. "[Al-Baqarah / 2:280]

Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallambersabda,

من أنظر معسرا, فله بكل يوم صدقة قبل أن يحل الدين, فإذا حل الدين, فأنظره بعد ذلك, فله بكل يوم مثله صدقة.

Hvem giver god tid til den person, der skylder hvem har problemer med at betale gæld, så han fik (belønning) velgørenhed hver dag før ankommer på tidspunktet for betalingen. Hvis betalingen er ankommet, og så giver han tempoet igen efter det til ham, så han får på daglig basis semisalnya velgørenhed. [20]

Hvis skyldneren ikke er muligt at betale, og vi har set den tilstand af familien og dens virksomhed er svært, så er det bedst at lindre gæld.

Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallambersabda:

كان تاجر يداين الناس فإذا رأى معسرا قال لفتيانه: تجاوزوا عنه لعل الله أن يتجاوز عنا فتجاوز الله عنه.

"Der plejede at være en erhvervsdrivende, der kan lide at give lån til folk. Hvis han så problemer med at betale sin gæld, sagde han til sine mænd, "Tilgiv ham (levere af gæld) forhåbentlig Allah tilgive os." Så Allah havde tilgivet ham. "[21]

4. Bør ikke nyde eller drage fordel af disse lån
De lærde lavede en kaedah som lyder:

كل قرض جر منفعة فهو ربا

Hver lån, der producerer ydelser, så er det åger

FAWAAID Hadith
1. Stern advarsler om gæld spørgsmål. Gæld er uroen i aften, ydmygelse ved middagstid, og barrieren til himlen.
2. Ånden i en troende afhænger af gæld, indtil gælden er betalt.
3. Folk, der ikke har til hensigt at betale gælden så han vil møde Allah Azza wa Jallaelak som tyve.
4. Skal opfylde de løfter og fortælle sandheden.
5. Forpligtet til at betale gælden til tiden og ikke udskyde det.
6. Mennesker, der dør en martyr tilgivet alle synder undtagen gæld.
7. Folk, der går til himlen martyrium forsinket indtil gælden er betalt.
8. Skal straks betale og afbetale gæld før hans ankomst.
9. Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam ønskede ikke menshalatkan organer stadig har forsørgerpligt gæld.
10. Anbefalet bad hver bøn for at undgå gæld eller til at afbetale gæld.
11. Det kan afbetale gæld døde af andre end deres børn.
12. Rettigheder tjenere skal betales eller undskyldes før hun døde.
13. Restgæld vil blive opkrævet indtil dommens dag, medmindre den person, der lånte frigivelse eller mengikhlaskannya.
14. Hvis der er mennesker, der ikke har været i stand til at betale gælden, så lad være skyldes, indtil der er plads til at betale.
15. Hvis skyldneren ikke er i stand til at betale, så lad dem, der lånte hans ejendom menyedekahkan alias fritaget gæld (blegning).
16. Bør ikke gavne (mere) fra gælden, fordi det er RIBA.
17. Trusler mod den uretfærdighed, og passerede linjen til mennesker.
18. Folk, der går konkurs er faktisk de mennesker, der brød på Opstandelsesdagen, for at gøre uretfærdighed til andre.
19. På Dommedag er ikke længere den belønning godhed den valuta, der bruges til at betale sin gæld og kezhalimannya indtil han gik konkurs / insolvent.
20. Folk, der ikke har den belønning godhed, så syg af de mennesker, han gæld til ham eller den person, han ville zhalimi påført / delegeret til ham, så han blev en konkurs. Nas-alullaah al-'AFWA wal' Aafiyah.

MARAAJI ':
1. Al-Qur-anul Karim og terjemahnya.
2. Al-Muwatta 'af Imam Malik li.
3. Sahih al-Bukhari.
4. Sahih Muslim.
5. Musnad Imam Ahmad.
6. Sunan Abu Dawud.
7. Sunan at-Tirmidhi.
8. Sunan en-Nasai.
9. Sunan Ibni Majah.
10. Mustadrak al-Hakim.
11. Shahiih Ibni Hibban (ved-Ta'liiqâtul Hisan).
12. Syarhus Sunnah lil Baghawi.
13. Slægtsforskning al-ahadith al-Shahîhah, Shaykh al-Albani.
14. Sahîh al-Jâmi'ish Shaghiir, Shaykh al-Albani
15. Bulûghul Maram Al-Hafiz Ibn Hajar al-'Asqalani, Samir tahqiq az-Zuhairi.
16. Mausû'ah al-Islamiyya al-Murattabah Adabil 'alal-iyyah Huruufil Hija,' Abdul 'Aziz bin Fat-hi as-Sayyid tone.
17. Hatta LÃ Taghriqa Duyun FID, 'Alu Muhammad Adil bin' Abdul 'Ali.
18. Og andre bøger.

[Transskriberet fra blade Sunnah 04-05/Tahun Edition XV / Ramadan - Shawwal 1432/2011M. Udgivere Foundation Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Solo-Solo Purwodadi Gondangrejo Km.8 Selokaton 57 183 Tlf. 0271-858197 Fax 0271-858196]



Strands Luqman råd til Fruit Heart


Ved
Ustadz Abu Abdillah Arief B. Usman bin Rozali


وإذ قال لقمان لابنه وهو يعظه يا بني لا تشرك بالله إن الشرك لظلم عظيم

Og (husk) da Luqman sagde til sin søn, da han gav en lektion til ham: "Min søn, vær ikke til Allah, sandelig tilskrive (Allah) er virkelig stor kezhaliman". [Luqmân/31: 3].

WHO Luqman?
Der er lærde bestrider spørgsmålet om at navngive faderen og nasabnya, profetiske og professionel og fysiske egenskaber. [1]

Al-Hafiz Ibn Kathir rahimahullah forklarer, at han er Luqman bin 'Anqâ bin Sadun. [2] De fleste lærde Salaf sagde Luqman rahimahullah ikke en profet og ikke fik en åbenbaring, men han er en Wali Allah Subhanahu wa Ta'ala fromme, retfærdige , og tankevækkende, som er givet af Allah subhanahu wa Ta'ala mange dyder, såsom intellekt, dyb forståelse af islam, taciturnity og rolig, og visdom i de ord. [3]

Med hensyn til erhverv Luqman rahimahullah, blandt de lærde går perpedaan udtalelse. Nogle siger, at han var en sort slave, der arbejdede som tømrer. Der er også et ordsprog som syerske. Der er også et ordsprog som en hyrde. Og der var dem, der sagde det Qadhi (dommeren) ved Israels Børn. [4] Som for hans fysiske attributter, mange af de lærde, der forklarede, at han var en sort slave, der Habasyah, tyk-lipped og revnet-footed. [ 5]

Shirk er enorm KEZHALIMAN
I ovenstående vers, rådgav Luqman hans søn rahimahullah, Tsarân [6] for ikke at begå shirk. Som en far, der er blevet velsignet med Allah Subhanahu wa Ta'ala eftertænksom karakter og evnen til at tale med en dybde af mening og fuld af visdom, [7] Luqman giver en uvurderlig rådgivning til hendes barn, som hun elskede.

Han rådede hende til ikke at tilskrive partnere med Allah Subhanahu wa Ta'ala noget, fordi Shirk er en enorm kezhaliman. Fordi i denne shirk ingen havde den største synd og synd værre end associere partnere med Allah Subhanahu wa Ta'ala med sine skabninger, at sætte lighedstegn mellem graden af ​​syndens Allâh den mest perfekte og den Almægtige har ret til at blive tilbedt, fordi perfektion Hans egenskaber. med sine skabninger lastet mangler og svagheder [8]

Derfor vil Allah Subhanahu wa Ta'ala ikke tilgive nogen, der begår shirk, hvis han skal dø i en tilstand af forstokkede syiriknya gerninger. Allah Subhanahu wa Ta'ala siger:

إن الله لا يغفر أن يشرك به ويغفر ما دون ذلك لمن يشاء ومن يشرك بالله فقد افترى إثما عظيما

Sandelig Allah vil ikke tilgive Shirk, og Han tilgiver alle synder, bortset fra (shirk), for hvem Han vil, og hvem til Allah, ja så har han en stor synd. (Sura an-Nisa '/ 4:48).

Shirk er en enorm kezhaliman, og tro på en muslim kan ikke lige og sand, hvis det er blandet med kezhaliman dette, fordi det ikke er muligt en monoteistisk tro og shirk og kufr blandet med.

Ovenstående vers giver også et klart signal til faderen eller forældre, lærere, pædagoger og rådgivere i almindelighed, at de rådgiver deres børn tidligt. Det er ved at indgyde og forstå og lærer de grundlæggende principper og den islamiske tro, en tro eller monoteisme. Det er også blevet eksemplificeret af en far, mentor og bedste lærer, Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam, da han rådede sin fætter, Abdullah bin' Abbas om dengang en meget ung alder. [9]

'Abdullah ibn' Abbaas anhuma sagde, hvilket betyder: En dag, jeg aldrig dibonceng af profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam, og han sagde: "O min søn, ja, jeg vil gerne lære dig et par sætninger,» Hold Allah, Allah vil tage sig af dig. Vedligehold Allah, vil du finde Ham foran dig. Hvis du ønsker at spørge, så spørg Allah., og hvis du ønsker at tigge om hjælp, så spørg om hjælp til Gud. Husk at hvis alle mennesker kombinere at give en fordel for dig, de alle vil ikke være i stand til at give de fordele, medmindre Gud har sat det for dig., og hvis de alle sammen med til at give en madharrat / fare for dig, de alle vil ikke være i stand til at give madharrat / fare for, at medmindre Gud har sat det (det) til dig. Pena har udpeget, og en notebook (velgørenhed) har tørret. '"[10]

Skal tilbede og adlyde TIL FORÆLDRE FOR IKKE-OVERTRÆDELSE hans ordrer SHARIA

ووصينا الإنسان بوالديه حملته أمه وهنا على وهن وفصاله في عامين أن اشكر لي ولوالديك إلي المصير وإن جاهداك على أن تشرك بي ما ليس لك به علم فلا تطعهما وصاحبهما في الدنيا معروفا واتبع سبيل من أناب إلي ثم إلي مرجعكم فأنبئكم بما كنتم تعملون

Og Vi bød mand (gør godt) til sine to mødre far, havde hans mor undfangede ham i en svækket tilstand, som øger støt, og fravænning i to år. Være taknemmelig for mig og dine fædre to mødre, kun til vingårdsmanden dit afkast. Og hvis de stræber efter at associere med noget, som jeg ikke har nogen viden om det, så skal du ikke adlyde dem, både i verden og pergaulilah godt, og følg stien tilbage til mig, og da kun til vingårdsmanden tilbagevenden, Ku- fortælle dig, hvad du gjorde. [Luqmân/31 :14-15].

I vers 14 og 15 breve Luqman, befalede efter Allah Subhanahu wa Ta'ala os at opfylde hans ret til at tilbede kun Ham og ikke forbinder noget med ham, så Allah Subhanahu wa Ta'ala befalet os at opfylde forældres rettigheder, den pligtopfyldende og lydig mod ham, så længe de ikke gør menyelisihi sharia-kommandoer. Vi er blevet befalet at gøre godt og pligtopfyldende til forældre, fordi de forårsagede os i denne verden ved Allah Subhanahu wa Ta'ala, og endnu mere pligtopfyldende til min mor, fordi moderen havde tænkt os, føler trætheden, når vi er stadig i maven. Indtil i sidste ende førte os til at modstå enorm smerte. Mor risikerede sit liv for vores frelse. Ikke kun det, hun også fodre os, der tager sig af patienten, til at vænne os inden for en periode på to år. Indtil vi vokser, stærk og moden. [11] Tilsvarende faderen, måtte han slide for et levende at opfylde vores behov og moderen.

Det er derfor hensigtsmæssigt, hvis de lydige og pligtopfyldende til forældre er en forpligtelse, der skal foretages hvert barn. Selvfølgelig gælder denne forpligtelse for hengivenhed og lydighed mod deres ordrer hverken menyelisihi eller overtræder Shari'a. Det er almindeligt beskrevet i Koranen `en og Hadith Saheeh, såsom hans ord følgende:

Også Hans siger:

ووصينا الإنسان بوالديه حسنا وإن جاهداك لتشرك بي ما ليس لك به علم فلا تطعهما إلي مرجعكم فأنبئكم بما كنتم تعملون

Og Vi har pålagt mennesket (do) god til to mødre far. Og hvis de stræber efter at associere mig med noget, som du ikke har nogen viden om det, så skal du ikke følge dem. Kun to Me er dit afkast, så jeg fortælle dig, hvad I plejede at gøre. [Al-'Ankabût/29: 8].

Konkret som spilles af Sa'ad bin Abi Waqqas Radi anhu, da hans mor tvang ham til at give afkald på islam. De lærde hævder, vers 8 brev al-'Ankabut, og vers 14 og 15 er over bogstavet Luqman ned, fordi Sa'ad bin Abi Waqqas historie radi anhu. [12]

I Sahîh muslim, sagde han, for Saad ibn Abi Waqqâsha hvilket betyder:
Mor Sa'ad (bin Abi Waqqas) [13] lovede ikke at tale med ham for evigt og altid, indtil Sa'ad Kufr (ud) af religion (dvs. islam). Han har også lovet ikke at spise og drikke. Han sagde: "Du har sagt, at Gud befaler jer at adlyde / plejeorlov til dine forældre, og jeg er din mor, og jeg fortalte dig til kufr (fra islam)." Sa'ad mor overlever (ikke spise eller drikke) i tre dage, indtil han kollapsede af udmattelse. Så en af ​​børnene kaldet »Umarah gav ham en drink. Mor Sa'ad Sa'ad bad for det onde, Gud ajja wa Jallamenurunkan i Al-Koranen `en vers:" Og Vi har befalet mennesket (gør godt) til sine to mødre far, havde hans mor undfangede ham i en svækket tilstand øget -added, og fravænning i to år. taknemmelig for mig og dine fædre to mødre, kun til vingårdsmanden dit afkast. Og hvis de stræber efter at associere med noget, som jeg ikke har nogen viden om det, så skal du ikke følge dem, og pergaulilah både i verden med god ... "[14].

Derfor, uanset tilstanden af ​​de ældre, skal vi af Gud til at være lydige og pligtopfyldende til dem [15], så længe umoralsk er ikke et spørgsmål til Allah og Hans Sendebud. Så hvis forældrene fortalte os at engagere sig i umoralsk Allah og Hans Sendebud, så der er ingen forpligtelse til at adlyde dem. Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam har sagt:

«... إنما الطاعة في المعروف».

Faktisk er det kun i lydighed ... en god ting. [16]

Han sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam sagde også:

«... لا طاعة لمخلوق في معصية الخالق».

... Der er ingen lydighed mod skabning i ulydighed mod Skaberen (Allah Subhanahu wa Ta'ala). [17]

Luqman til sin søn rahimahullah embed Aqeedah Guds kraft er den absolutte og hævn DAY

يا بني إنها إن تك مثقال حبة من خردل فتكن في صخرة أو في السماوات أو في الأرض يأت بها الله إن الله لطيف خبير

(Luqman sagde): "O, min søn, ja, hvis der er (en gerning) vægten af ​​et sennepsfrø, og være i en sten eller i himlene eller på jorden, vil Allah bringe det (det frem) Sandelig Allah er Subtil, Alvidende [Luqman.. / 31:16].

I vers 16, underrettede Luqman hans søn igen, at uanset hvor lille indsats af enkeltpersoner, enten lydighed eller ulydighed, sikkert Allah Subhanahu wa Ta'ala vil belønne. Gode ​​gerninger, så svaret fra Allah Subhanahu wa Ta'ala er god. Hvis handlingen er dårlig, så svaret fra Allah Subhanahu wa Ta'ala også. [18]

Allah Subhanahu wa Ta'ala siger:

ونضع الموازين القسط ليوم القيامة فلا تظلم نفس شيئا وإن كان مثقال حبة من خردل أتينا بها وكفى بنا حاسبين

Vi vil installere de relevante skalaer på Opstandelsesdagen, så den forurettede person, Nor enhver fortjeneste, og hvis (praksis det) er lige så tungt som et sennepsfrø Vi må også bringe (til konto): og nok er vi til at foretage beregninger. [Al-anbīya '/ 21:47].

Der er således intet skjult fra synet af den almægtige Gud. Derfor ved slutningen af ​​brevet Luqman vers 16, siger Allah Subhanahu wa Ta'ala:

إن الله لطيف خبير

Sandelig Allah er Subtil, All-Aware.

Luqman rahimahullah beordrede sin søn FOR OPRETTELSE bøn, gøre godt og undgå ondt OPRETTELSE og disaster patient med

يا بني أقم الصلاة وأمر بالمعروف وانه عن المنكر واصبر على ما أصابك إن ذلك من عزم الأمور

Min søn, vær standhaftige i bøn og forsendelse (mennesker) har det godt og forbyde (dem) fra de uretfærdige handlinger og være tålmodige over, hvad der tilstøder dig. Sandelig det indeholder ting, der kræves (af Allah). [Luqmân/31: 17].

Luqman beordrede barnet at bede, da det er den vigtigste fysiske tilbedelse. Desuden gøre godt og undgå uretfærdige ordrer. Denne aktivitet kræver viden om forhold, der ma'ruf og munkar, og deres tilhængere, at blidhed og tålmodighed. Fordi sikkert hårdt testes, når du kører påbyder og forbyder det onde, Luqman besluttet, at patient. Dette spørgsmål, herunder 'Azmil-alder (sagen igen henlede opmærksomheden mere), så ingen fik Taufik at køre det undtagen de mennesker, der har begået den stål [19]

Især til udviklingen af ​​børnenes arbejde tidlige bønner, sagde profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam:

مروا أولادكم بالصلاة وهم أبناء سبع سنين, واضربوهم عليها وهم أبناء عشر سنين, وفرقوا بينهم فى المضاجع.

Instruer dine børn til bøn, når de er syv år gammel, og slog dem (hvis du ikke ønsker at bede), når de er ti, og adskille dem i sengen. [20]

Luqman rahimahullah lærte sin søn at blive arrogant, Self stolte og IKKE stoltheder

ولا تصعر خدك للناس ولا تمش في الأرض مرحا إن الله لا يحب كل مختال فخور

Og ikke vende ansigtet væk fra mænd (for stolthed) eller gå i uforskammethed gennem jorden. Sandelig Allah elsker ikke den arrogante stolthed sig selv igen. [Luqmân/31: 18]

I et andet vers, har Allah Jalla wa ajja sagde:

ولا تمش في الأرض مرحا إنك لن تخرق الأرض ولن تبلغ الجبال طولا

Og gå ikke på jorden overlegent, for du aldrig i stand til at gennemtrænge jorden og lejlighedsvis vil du ikke nå bjergene i højden. [Al-Isra '/ 17:37].

Og virkelig, har Luqman råd også blevet undervist af profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam til os, som det er vist i nogle af følgende hadith.

Hadeeth af 'Abdullah ibn Mas'ud en, Profeten sallâ Allâhu' alaihi sagde wa sallam:

لا يدخل الجنة من كان في قلبه مثقال ذرة من كبر », قال رجل: إن الرجل يحب أن يكون ثوبه حسنا, ونعله حسنة, قال:« إن الله جميل يحب الجمال, الكبر بطر الحق وغمط الناس

"Det (vil) komme i Paradiset mand, i hvis hjerte der er en lille myre af arrogance". (Dengang) Der er et ordsprog: "Sandelig nogen glad, hvis en pæn skjorte og nice sandaler," (dengang) Profeten sagde: ". Sandelig, Allah er smuk og elsker skønhed Arrogant afviser sandheden og forklejne andre" [21].

Hadeeth af Abu Hurayrah Radi anhu sagde profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam:

بينما رجل يتبختر يمشي في برديه قد أعجبته نفسه, فخسف الله به الأرض, فهو يتجلجل فيها إلى يوم القيامة.

Når en stiver / arrogant at bære to lag tøj, Gud begravede ham i jorden. Han fortsætter også med at gøre det op og ned i jorden, indtil Dommedag. [22]

1. Haaritsah Hadith al-Khuzaa'i bin Wahb Radi anhu, han hørte Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam sagde:

ألا أخبركم بأهل النار ... », قالوا:? بلى, قال:« كل عتل جواظ مستكبر.

"... Vil du fortælle mig: Hvem af Fire" De sagde: "Selvfølgelig". Profeten sagde: "Enhver person, der var uhøfligt, grådige / grådige og arrogant" [23].

Luqman rahimahullah underviste sin søn AGAR TAWAADHU «, CALM og gælder ikke hævet stemme

واقصد في مشيك واغضض من صوتك إن أنكر الأصوات لصوت الحمير

Og hvor simpelt dig i walking og lunakkanlah stemme. Faktisk lyden er dårlig, dårlig røv stemme. [Luqmân/31: 19].

I vers 19, også Luqman rådede sin søn til tawâdhu '(ydmyge), rolig, unhurried og ikke for langsomt i gang. Han rådgiver også sin søn til mådehold i tale, og ikke hæve din stemme til noget, der ikke gavnligt for forhandlingerne. I det omfang Luqman mengumpamakannya med en dårlig røv stemme.

Al-Hafiz Ibn Kathir rahimahullah sagde: ". Så slemt som den værste lignelsen der hævede stemmen er som et æsel i ringkikannya Derudover er lyden også hadet af Allah Subhanahu wa Ta'ala" [24].

MESSAGE OG RÅDGIVNING Ibn al-Qayyim rahimahullah PRIEST til Faderen, forældre og pædagoger I ALMINDELIGHED
Før overvejer Imam Ibn Qayyim rahimahullah råd, så lad os betragte og forstå det første ord af profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam følger:

ما من مولود إلا يولد على الفطرة, فأبواه يهودانه وينصرانه ويمجسانه ... .

Ingen (selv babyer) er født, men han blev født i en tilstand af naturen er (Islam), så begge hans forældre gør det jødiske folk, kristne kan, og Zoroastrian ..... [25]

Imam Ibn Qayyim al-Jauziyyah rahimahullah sagde: [26]
Nogle Ahlul 'ILMI (de lærde) sagde: Sandelig Allah Subhanahu wa Ta'ala vil bede faderen om opstandelsens dag-(cirka) hvad han havde gjort til sin søn, før Gud sagde til barnet, (ca.) hvad gjort, han havde mod sin far.

Fordi, som faderen har ret til at opfyldes af hans søn, børnene har også rettigheder, der skal opfyldes af faderen. Og ligesom Gud sagde.

ووصينا الإنسان بوالديه حسنا

Og vi forpligte mennesker (gøre) god til hans to mor-far .... -Al-'Ankabut/29 punkt 8 - Allâh siger:

يا أيها الذين آمنوا قوا أنفسكم وأهليكم نارا وقودها الناس والحجارة

O, I som tror, ​​bevogte jer selv og jeres familier fra brand hvis brændsel er mennesker og sten .... -at-Tahrim/66 vers 6 -, og 'Ali bin Abi Talib radi anhu sagde: "Det er, undervise og opdrage jeres børn" [27].

Således Allâhs ordrer faderen til at være opmærksomme og opfylde børns rettigheder, end Allah forrang end hans kommando for børn at overholde og opfylde de rettigheder sin far. (As) Guds ord:

ولا تقتلوا أولادكم خشية إملاق

Og dræbe ikke dine børn af frygt for fattigdom ... -Al-Isra '/ 17 vers 31 - at han, der forsømmer deres børns uddannelse med henblik på at kende de ting, der er nyttige for ham, og spildte det: så ja, han har gjort ondt på sin søn med i værste fald. Og de fleste børn, er de ikke til at blive brudt, men på grund af hans far. Fader, som undlader at opdrage deres børn og indgyde uagtsom og forstå de grundlæggende principper for religion-Sunnah og Sunnah. Endelig har (far som denne er) spildt sin (egen) siden barndommen, og ikke give ham fordelen. Så da han var vokset op, han ikke (kan ikke) give nogen fordel for sin far. Som det skete i nogle børn, der fordømte hans far (som følge af forsømmelighed), sagde han: "O, min far, da du ikke har uddanne mig som min barndom, så nu hvor jeg har dyrket ulydig O min far, som du har spildt mig (tidligere! ), når jeg var en baby, så nu jeg havde spildt nyiakanmu når du bliver en gammel mand ".

Nogle erfaringer og passager FAIDAH [28]
1. Bestemmelse af (obligatorisk) monoteisme og trusler (risici) Shirk.
2. Forklaring af visdom, som er taknemmelige for Allah Subhanahu wa Ta'ala at adlyde og huske ham. Fordi det ikke er taknemmelig, men en rationel og intelligent person.
3. Foreskreven råd og vejledning, både for de ældre, små børn, fremmede og pårørende.
4. Omfanget af den (onde) Shirk, og den forklaring, at shirk er en meget stor kezhaliman.
5. Forklaring varighed af amning, hvilket er i to år, ikke mere.
6. Nødvendigheden af ​​tilbedelse og gøre godt for forældrene.
7. Bestemmelse reglen "ingen lydighed mod skabning i ulydighed mod Skaberen (Allah Subhanahu wa Ta'ala)". Det er ved ikke at adlyde (kommando) forælder i ting, der ikke er gode (ifølge shari'a).
8. Forpligtet til at følge stien til dem, der tror på Ahlus-Sunnah wal-jama'ah, og ulovlige aktører til at følge vejen mod kætteri og frafald.
9. Obligatorisk føler, at Allah Subhanahu wa Ta'ala konstant overvåges og lærte bevægelser (ethvert menneske), og bør ikke undervurdere godhed eller ondskab er gjort, uanset hvor lille.
10. Skal håndhæve bøn, påbyder og forbyder det onde, og bære over med noget, der vil ske med gerningsmanden og nahi munkar påbød dem.
11. Haram anvender hovmodige og arrogant med at gå, og nødvendigheden af ​​simple, rolige ved at gå og tale. Det er ikke for hurtigt i tiden, og ikke alt for hævet sin stemme i tale, medmindre det er nødvendigt.

Så forhåbentlig kan vi drage fordel af forklaringen faidah og vers af Guds herlige. Så det kan gøre videnskab, tro og gode gerninger vi er i konstant vækst og forbedring. Amen.
Wallahu A'lamu bish-sowab.

Maraji '& Mashadir:
1. Al-Isti'âb fi Bayan al-asbab, Salim bin 'Id al-Hilali og Muhammad ibn Musa Nasr Alu, Dar Ibn al-Jawzi, KSA, Matter I, Årgang 1425 AH
2. Aisarut-Tafâsîr Kalâmil li-'Aliyyil-Kabir, Abu Bakr Jabir al-Jazairi, Maktabah al-Uloom wal Hikam, al-Madinah al-Munawwarah, KSA, VI Prints, Årgang 1423 AH / 2003 AD
3. Tafsir al-Qurtubi (al-Jami 'li Ahkâmil-Koranen `en), Abu' Abdillah Muhammad ibn Ahmad al-Qurtubi, tahqiq 'Abdur Razzaq al-Mahdi, Dar Al Kitab al-' Arabi, Prints II, Årgang 1421 H / 1999 M.
4. Tafsir Tabari (Jâmi'ul-Bayan 'et Ta'wîli Âyil-Koranen `en), Abu Ja'far Muhammad bin Jarir Tabari (224-310 H), tahqiq Shakir Mahmoud, Dar Ihya at-Turâts, Beirut , Matter jeg, Årgang 1421 AH / 2001 AD
5. Tafsir Ibn Kathir (Tafsîrul-Qur `anneale-'Azhîm), Abu al-Fida' Isma'il ibn 'Umar ibn Kathir (700-774 H), tahqiq Sami bin Muhammad as-Salama, Dar ath-Thaibah, Riyadh, Prints I, Årgang 1422 H/2002 M.
6. Taisîrul-Karîmir-Rahman fi Tafsîri Kalâmil-Mannan, 'Abdurrahman ibn Nasir as-Sa'di, tahqiq' Abdurrahman ibn al-Luwaihiq Mu'alla, Dar as-Salam, Riyadh, KSA, Matter jeg, Årgang 1422 H/2001 M .
7. Tuhfatul-Maudûd Ahkâmil bi-Maulud, Abu 'Abdillah Muhammad bin Abu Bakr ibn Ayyub az-Zar'i, Ibn Qayyim al-Jauziyyah (691-751 AH), Abu Usamah tahqiq Salim bin' Id al-Hilali, Dar Ibn al-Qayyim & Dar Ibn 'Affan, Cairo, Egypten, Prints II, Årgang 1428 H/2007 M
8. Zâdul-Masir, Abu al-Faraj Jamaluddin 'Abdurrahman ibn' Ali ibn Muhammad al-Jawzi al-Baghdadi (508-597 AH), al-Maktab al-Islami, Beirut, Prints. III, Årgang 1404 AH / 1984 AD

[Transskriberet fra blade Sunnah 03/Tahun Edition XII / Jumada al-Thani 1429/2008M. Udgivere Foundation Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Solo-Solo Purwodadi Gondangrejo Km.8 Selokaton 57 183 Tlf. 0271-858197 Fax 0271-858196]



Trofaste Etik: en god tale og priste naboer og Respect Gæst


Ved
Ustadz Yazid bin Abdul Qadir Jawaerne:


عن أبي هريرة رضي الله عنه عن رسول الله صلى الله عليه وسلم قال: ((من كان يؤمن بالله واليوم الآخر فليقل خيرا أو ليصمت, ومن كان يؤمن بالله واليوم الآخر فليكرم جاره, ومن كان يؤمن بالله واليوم الآخر فليكرم ضيفه)). رواه البخاري ومسلم.

Fra Abu Hurayrah, fra profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam sagde han: "Den, der tror på Allah og den sidste dag, så lad ham tale godt eller tie stille. Den, der tror på Allah og den sidste dag, lad ham ære sin nabo. Og enhver, der tror på Allah og den sidste dag, lad ham forherlige hans gæster ". [Bukhari og Muslim].

TAKHRIJ Hadith
Denne hadith saheeh. Fortalt af al-Bukhari (nr. 6018, 6136, 6475), Muslim (nr. 47), Ahmad (II/267, 433, 463), Abu Dawood (nr. 5154), at-Tirmidhi (nr. 2500), Ibn Hibban (nr. 507, 517-at-Ta'lîqâtul-Hisan), al-Bayhaqi (VIII/164).

Sharh hadither
1. Ord af profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam: "Enhver, som tror på Allah og den sidste dag, så lad ham gøre det og det".

Viste, at disse handlinger er et spørgsmål om tro. Som det har været tydeligt, at velgørende gerninger herunder fra troen.

Handlinger tro er undertiden knyttet til retten til Gud, såsom arbejde forpligtelser og lade de ting, der er forbudte. Og omfattet af værker af tro, er at sige, at enhver anden vare eller tie stille. Handlinger tro er også nogle gange forbundet med retten til Guds tjener, som gæst lovprise, forherlige naboer, og ikke såre hende. For det tredje blev det beordret til en troende, en af ​​dem ved at sige et venligt ord og tavshed af et grimt ord. [1]

I Shahîhain fra hadeeth af Abu Hurayrah, at Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam, sagde han:

إن الرجل ليتكلم بالكلمة ما يتبين ما فيها يزل بها في النار أبعد ما بين المشرق والمغرب.

Sikkert nogen sige de ord, at han ikke var omhyggelig sandhed, ord, der forårsager glider længere væk fra helvede væk mellem øst og vest. [2]

I Sahih al-Bukhari nævnte hadîth af Abu Hurayrah, at Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam, sagde han:

إن العبد ليتكلم بالكلمة من رضوان الله لا يلقي لها بالا يرفع الله بها درجات, وإن العبد ليتكلم بالكلمة من سخط الله لا يلقي لها بالا يهوي بها في جهنم.

Sikkert nogen siger en sætning, der behager Gud, og han var ikke opmærksom på det, men Gud vil løfte en vis grad. Faktisk tjener Guds vrede til at sige noget, og han ikke er opmærksomme på det, men det bortfaldt med sætningen, fordi det var til Jahannam. [3]

Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam sagde også:

إن أكثر خطايا ابن آدم في لسانه.

Faktisk Adam kids fejlen ligger i den mest verbal. [4]

2. Ord af profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam: "Vær god eller være stille, sagde han."
Er kommandoen til at tale godt og tavse et uvenligt ord eller forgæves. Så nogle gange er det gode ord, så bestilt. Og nogle gange er det ikke gode ord og forgæves, så beordret til at lukke munden på ham. Allah Ta'ala siger:

ما يلفظ من قول إلا لديه رقيب عتيد

Der er ikke et ord, han sagde, men tilsynsmyndighederne engel ved sin side, altid klar (noter). [Qaf/50: 18].

Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam sagde:

إذا قام أحدكم إلى الصلاة فلا يبصق أمامه فإنما يناجى الله ما دام في مصلاه, ولا عن يمينه فإن عن يمينه ملكا, وليبصق عن يساره, أو تحت قدمه, فيدفنها.

Hvis nogen af ​​jer står i bøn, så lad ham ikke spytte foran ham, fordi han faktisk var bermunajat til sin Herre, mens han var i bøn, bør ikke også til højre på grund af lige der er en engel: men lad ham spytte til venstre eller ned ad hendes ben, så lad og ham begrave hans spytte det. [5]

Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam sagde også:

ما من قوم يقومون من مجلس لا يذكرون الله فيه إلا قاموا عن مثل جيفة حمار, وكان لهم حسرة.

Det er en af ​​standen ud af samlingen, de ikke kan huske (dhikr) af Allah i det, men som det står fra vraget af deres røv og de får sorg. [6]

Ud fra dette kan det ses, at et uvenligt ord ikke bør talt, endnu bedre, hvis det er nødvendigt. Derfor er en masse at sige, at det ikke er nyttigt at gøre hjerter blev hærdet.

'Umar radi' anhu sagde: "Den er meget snak, for mange fejl, hvem mange fejltagelser, for mange synder, og hvem mange synder, så nerakalah mere værdige det". [7]

Abu Bakr radi 'anhu aldrig holdt tungen og sagde: ". Tungen er hvad sætte mig i steder af ødelæggelse" [8]

Ibn Mas'ud radi 'anhu sagde: "Ved Allah, at ingen gud har ret diibadahi højre foruden ham, er der intet mere ret i fængsel længere end det talte ord." [9]

Hvor smukt, hvad der er sagt »Ubaidullah bin Abi Ja'far, hjemmehørende egyptisk jurist på hans tid, han var en af ​​de sagkyndige visdom, sagde han:" Hvis en mand taler i en Majlis og hans ord forbløffet ham, så lad ham være tavs. Og da hun var tavs og roligt fik hende forbløffelse, lad ham tale ". [10]

Konklusionen er, at det altid i absolut tavshed, eller om stilhed som en form for tilbedelse som en del af taqarrub i Hajj, I'tikaf og faste er forbudt. [11]

3. Blandt de ting, som Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam befalede de troende i denne hadith, glorificeret er naboer.
I nogle versioner er der et forbud såre for at såre naboer nabo er haram. Fordi, ondt uretfærdigt det er forbudt for enhver person. Men i den beslægtede rettigheder handling, der gør ondt keharamannya tungere.

I Shahîhain af Ibn Mas'ud radi 'anhu, at Profeten sallâ Allâhu' alaihi wa sallam, at han blev spurgt: "? Synd er den største" Han sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam sagde: "Du gør allierede for Gud, når Han har skabte dig, "spurgte igen:" Så hvad "Han sallâ? alaihi wa sallam svarede:" Du dræbte din søn, fordi han var bange for at spise med dig, "spurgte igen," Så hvad "Han sallâ? alaihi wa sallam svarede:" Du bole med næstes hustru ". [12]

I Sahih al-Bukhari, Abu Shurayh Radi 'anhu, at Profeten sallâ Allâhu' alaihi wa sallam, han sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam sagde:

والله لا يؤمن, والله لا يؤمن, والله لا يؤمن. قيل: و من يا رسول الله? قال: الذي لا يأمن جاره بوائقه.

"For Guds skyld, tror ikke. For Guds skyld, tror ikke. ? For Guds skyld, tror ikke, "spurgte:" Oh Guds Sendebud, hvem er han "Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam sagde:" Den person, hvis nabo ikke føle sig sikker mod interferens "[13].

Som for at glorificere naboer og gør godt for ham blev bestilt. Allah Ta'ala siger:

واعبدوا الله ولا تشركوا به شيئا وبالوالدين إحسانا وبذي القربى واليتامى والمساكين والجار ذي القربى والجار الجنب والصاحب بالجنب وابن السبيل وما ملكت أيمانكم إن الله لا يحب من كان مختالا فخورا

Tilbed Allah og ikke forbinder noget med ham, og gøre godt mod forældre, bedste venner slægtninge, forældreløse, de fattige, naboer nære og fjerne naboer, kammerater, ibn sabil, og en slave af dig have. Sandelig, Allah elsker ikke den arrogante og stolthed. [An-Nisa '/ 4:36].

I dette vers, kombinere Allah Ta'ala Ham for menneskerettigheder og rettigheder for mand mod mand. Og Gud sagde folk bør behandles ordentligt. De fem grupper.

First. Folk, der er i slægtskab. Allah Subhanahu wa Ta'ala nævner især de ældre blandt dem, fordi de har det privilegium at alle pårørende, og ingen af ​​dem har de fælles træk ved begge, da både årsagen til tilstedeværelsen af ​​børn, har ret til at uddanne, nære og andre.

Sekund. Svage mennesker, der har brug for venlighed. Den er opdelt i to typer: dem, der har behov på grund af svagheden i hans krop, såsom forældreløse, og de nødlidende på grund af den lille skat, nemlig de fattige.

Tredje. Folk, der har den rette nærhed og forening. Allah Subhanahu wa Ta'ala gøre det i tre grupper, dvs nære naboer, fjerne naboer og kolleger.

I Sahih al-Bukhari, fra ', Aisha radi anhuma sagde han: "Jeg sagde:' Åh Allahs Sendebud! Faktisk har jeg to naboer. Til hvem skal jeg give gaver? " Han svarede: »Til naboen nærmest døren til dig. '" [13]

Som jævnaldrende, nogle forskere så menafsirkannnya med konen. Nogle af dem-Ibn 'Abbaas anhuma - fortolke med venner i Safar. De ønsker ikke at tilbringe dine kammerater i beboelse af betydningen af ​​consort / venskab, men venskab i Safar var nok som et venskab. Hvis det er tilfældet, ville venskaber konstant på Mukim det mere mainstream.

Derfor sagde Sa'id bin Jubair: "Han er en ven af ​​retfærdige". Zaid bin Aslam siger: "Han er en ven af ​​din plads, når Mukim og venner, når Safar".

I Musnad Ahmad og Sunan Imam at-Tirmidhi, fra 'Abdullah ibn' Amr ibn al-As, profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam, sagde han:

خير الأصحاب عند الله خيرهم لصاحبه, وخير الجيران عند الله خيرهم لجاره.

Den bedste ven i Allahs øjne er det bedste til sin ven, og den bedste nabo i Allahs øjne er den bedste nabo til nabo. [15]

Fjerde. Folk, der kommer til en person og ikke nøjes med ham, nemlig ibn sabil. Han er en rejsende i et land, hvor transit.
Der er lærde, der fortolker det. Det vil sige, hvis den rejsendes mellemlanding som en gæst på nogen.

Femte. Slaver. Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallamsering gange villet muslimer at være venlige mod dem. Det forlyder, at når døden af ​​hans sidste testamente er pick, "Bed og gøre godt til slave, du har." [16]

Nogle forskere fra Salaf gå ind på dette vers, hvad den menneskelige form af husdyr.

Så ash-Shahîhain, fra 'Aisha og Ibn' Umar anhuma, profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam, sagde han:

ما زال جبريل يوصيني بالجار حتى ظننت أنه سيورثه.

Angel Gabriel altid intestatarv mig om naboerne, så jeg tror, ​​at naboerne vil arve. [17]

Blandt de former for at gøre godt til vores nabo, er at give bredden og lethed, når han havde brug for. Fra Abu Dharr radi 'anhu, sagde han: Min elskede (dvs. Profeten sallâ Allâhu' alaihi wa sallam) vil sige til mig:

إذا طبخت مرقا فأكثر ماءه, ثم انظر أهل بيت من جيرانك فأصبهم منها بمعروف.

"Hvis du tilberede grøntsager, sovs formere sig, så kig på din nabos familie, give nogle af dem godt."

I en anden beretning:

يا أبا ذر! إذا طبخت مرقة فأكثر ماءها وتعاهد جيرانك.

"O Abu Dharr! Hvis du tilbereder grøntsager, sovs formere sig og give nogle af naboerne «. [18]

Fra Abu Hurayrah, at Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam, sagde han:

لا يمنع جار جاره أن يغرز خشبة في جداره.

Finder helst af jer naboer forbyder træ fast i væggen.

Derefter sagde Abu Hurayrah: "Hvorfor har du, jeg så dig vende sig bort fra dette råd? Ved Allah, jeg vil kaste træ til dine skuldre ". [19]

Imam Ahmad rahimahullah udtalelse er, så lad nogen tillade naboer sætte træ på væggen når det er nødvendigt, og at det ikke skader mennesker er en Sahîh Hadith.

Zahir ord Imam Ahmad rahimahullah er, nogen må hjælpe sine naboer med det overskydende, der ikke skader hvis naboer har brug for det. [20]

Beskrevet af forskere, at der er tre naboer.
• muslimske naboer, der har slægtninge forhold, så den har tre rettigheder, nemlig: den rigtige nabolaget, retten til islam, og rettigheder for slægtskab.
• muslimske naboer, så det har to rettigheder, nemlig: retten til naboer og den rigtige islam.
• Naboer vantro, han har kun én ret, nemlig retten nabo. [21]

Og vi er blevet befalet at gøre godt til naboen. Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallambersabda:

ليس المؤمن الذي يشبع وجاره جائع إلى جنبه.

For ikke at sige en troende, en fuld, mens naboen ved siden af ​​sult. [22]

Al-Hasan sagde: "Gode naboer er ikke afholde sig fra at chikanere ham, men gode naboer er tålmodig med sygdommen" [23].

På tidspunktet for profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam, en flittig kvinde nattens bøn, faste og Sadaqah var, men han er altid irriterende sine naboer med tungen, Profeten sallâ Allâhu' sagde alaihi wa sallam: "Der er ingen god for ham, var han blandt indbyggerne i helvede" . Så igen nævnt, at der er kvinder, der udfører de obligatoriske bønner fem gange om dagen, og han kan lide bershadaqah med ost og ikke gider nogen også, at Profeten sagde: "Han var en ekspert i himlen" [24].

4. Blandt de ting, som Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallamperintahkan til de troende i denne hadith, er glorificeret gæst, som menjamunya godt.
Fra Abu Shurayh radi 'anhu, sagde han: Mine øjne så Profeten sallâ Allâhu' alaihi wa sallam, og hans ører høre, når han sagde:

من كان يؤمن بالله واليوم الآخر فليكرم ضيفه جائزته. قال: وما جائزته, يا رسول الله? قال: يوم وليلة, والضيافة ثلاثة أيام, وما كان وراء ذلك فهو صدقة عليه.

"Den, der tror på Allah og den sidste dag, lad ham forherlige hans gæster ved at give dem en gave." Spurgte: »Hvad er det, O Allahs Sendebud?" Han sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam svarede: ".. (Menjamunya) dag og nat Måltider til gæster er tre dage, og resten er velgørenhed" [25]

Muslim også berettede en hadith fra Abu Shurayh radi 'anhu, at Profeten sallâ Allâhu' alaihi wa sallam, sagde han:

الضيافة ثلاثة أيام, وجائزته يوم وليلة, و لا يحل لرجل مسلم أن يقيم عند أخيه حتى يؤثمه. قالوا: يا رسول الله, وكيف يؤثمه? قال: يقيم عنده و لا شيء له يقريه به.

"Mad til gæster er tre dage og gaver (til rejsen) for en dag og en nat. Det er ikke lovligt for en muslim der bor i huset af sin bror derefter gjort syndere ". Ledsagerne spurgte: "O Allahs Sendebud! Hvordan fik han gør det syndigt? "Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallammenjawab:". Han (gæst) at bilægge ham, men værten har ikke noget at ære ham "[26]

I hadith ovenfor beskrevet, at de middagsgæster for rejsen er en dag og nat og middag er tre dage. Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam skelne mellem gaver til gæster og underholdning, der er endda en bekræftet historie af gaver til gæsterne.

I aske-Shahîhain, fra 'Uqbah ibn' Amir radi 'anhu sagde han: "O Allahs Sendebud! ? Sikkert du har sendt os, og så vi stoppede ved folk, der ikke underholde os, hvad tror du "Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam sagde til os:

إن نزلتم بقوم, فأمروا لكم بما ينبغي للضيف, فاقبلوا, فإن لم يفعلوا, فخذوا منهم حق الضيف الذي ينبغي لهم.

"Hvis du stopper ved et af de mennesker, og de giver dig for hvad du er fortjent, så accepter det. Hvis de ikke gør det, tage det ud af deres rettigheder, de bør give gæster ". [27]

Disse tekster påvise behovet for underholdende gæster i løbet af dagen og natten, det er en udtalelse fra al-Layth og Ahmad.

T Imam Ahmad sagde: "Gæster har ret til at kræve retsmidler, hvis værten ikke giver det, fordi middag er obligatorisk rigtige for ham."

Som for de øvrige to dage for gæster, den anden og den tredje dag var det højdepunktet i underholdende gæster. Efter tre dage er værter også ret til at have flyttet ud af sit hus, fordi han havde opfyldt sin pligt. Dette gøres ved Imam Ahmad.

Fortalt af Imam Ahmad, at underholde det obligatorisk for muslimer og hedninge. Masser af Imam Ahmads ledsagere med speciale pligt for muslimer som forskellige religioner levende slægtninge ikke er påkrævet i henhold historie Imam Ahmad.

I nogle versioner af at sige, "Det er ikke tilladt at bo på værts hjem, og foruroligende".

Virkelig underholdende gæster er ikke obligatorisk, bortset fra dem, der har noget at underholde, det er en udtalelse fra nogle lærde i hadith, blandt Humaid bin Zanjawaih-it skal ikke spørge gæster var vært ved folk, der ikke kan underholde.

Hadith berettet fra Salman radi 'anhu, sagde han:

نهانا رسول الله صلى الله عليه وسلم أن نتكلف للضيف ما ليس عندنا.

Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam forbød os at belaste os for gæster med noget, vi ikke har. [28]

Hvis værter er forbudt at belaste dig med noget, der ikke har, så betyder det, at værten ikke er forpligtet til at hjælpe gæsterne med noget, bortset fra at han havde. Hvis værten ikke har noget andet, er han ikke forpligtet til at give sine gæster. Men hvis værten sætte sine gæster end ham selv som gjorde Ansar, som afslørede følgende vers om dem,

ويؤثرون على أنفسهم ولو كان بهم خصاصة

"... Og de sætter (emigranterne) på egen hånd, selv om de også kræve ...." - Hasyr/59 vers 9 - [29] så det er en god og ædel, men ikke obligatorisk.

Hvis gæsterne ikke kender værten menjamunya undtagen med mad og fødevarer deres børn, og børn lider for det, så det bør ikke spørge gæster blev behandlet til en vært, såsom en form for praksis af profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam:

... و لا يحل له أن يثوي عنده حتى يحرجه.

Et besøg ... Det er ikke lovligt at komplicere værten. [30]

Hertil kommer, at gæsterne underholdt infaq formular er obligatorisk. Så er infak kun forpligtet til dem, der kost selv og disse fødevarer flere plejekrævende, sådan infak til pårørende og zakat ul-Fitr.

FAWÂ `ID Hadiths
1. Tro er tro med hjertet, med en verbal løfte, og den praksis af medlemmerne af kroppen, stiger med lydighed og aftager med umoralsk handling årsag.
2. Åmål indtaste en del af troen.
3. Tro på Allah Subhanahu wa Ta'ala og slutningen af ​​dagen er en vigtig søjle i troen, fordi det minder os om, at Gud først skabte, og minder os om, at vi vil vende tilbage til Gud og blive dømt.
4. Beder for at opretholde oral.
5. Fejl, som de fleste børn af Adam på hans tunge.
6. Obligatorisk tavs bortset fra et venligt ord, i henhold til Profetens ord: "Den, der tror på Allah og den sidste dag, så lad ham tale godt eller tie stille."
7. Det indbyder til enhver handling, der indeholder kærlighed og harmoni i samfundet.
8. Beder om moral og væk fra dårlige moral.
9. Nødvendigheden af ​​at respektere naboerne, og respektere toldvæsenet tilbage til det omgivende samfund.
10. Nødvendigheden af ​​at forherlige gæster, hvad enten lidt eller meget af hendes gæster.
11. Beder at få langs godt imod andre muslimer.
12. Forherliger at gøre det obligatorisk for dag og nat.
13. Ansvarsfraskrivelse tro nævnt i hadith er ikke omfattet af tro ansvarsfraskrivelser perfektion.

Marâji `:
1. Al-Koranen `en og terjemahnya.
2. Al-Wafi Arba'în en-Fi Syarhil Nawawiyyah, af Dr.. Mustafa al-Bugha og Muhyidin Mustha.
3. As-lin-Kubra Sunanul Nasa `i.
4. Az-Zuhd, af Imam Ahmad.
5. Az-Zuhd, af Imam Ibn al-Mubarak.
6. Irwâ `ul Ghalîl Takhrîji Ahâdîtsi Manâris Fi-Sabil.
7. Jâmi'ul 'Uloom wal-Hikam, værker af Ibn Rajab al-Hanbali. Verifikation: Shoaib Ibrahim al-Arnauth og Bajis.
8. Kitâbush-Shamt, Ibn Abid Dunya.
9. Kutubu'erne-Sab'ah.
10. Mustadrak 'alash-Shahîhain.
11. Mushannaf Ibni Abi Syaibah.
12. Qawa'id wa me Fawâ `id-'en-Nawawiyyah Arba'în, Mohammed Sulthan Nazhim arbejde.
13. Raudhatul-'wa Uqalâ Nuzhatul-Fudhalâ, Ibn Hibban al-Busti.
14. Sahîh Ibni Hibban med at-Ta'liqâtul-Hisan 'ala Sahîh Ibni Hibban.
15. Slægtsforskning al-ahadith al-Shahîhah.
16. Sunan ad-Darimi.
17. Sunan al-Bayhaqi.
18. Syarhul Arba'în en-Nawawiyyah, af Shaykh Muhammad ibn Saalih al-'Uthaymeen.

[Transskriberet fra blade Sunnah 05/Tahun Edition XII / Sha 'forbud 1429/2008M. Udgivere Foundation Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Solo-Solo Purwodadi Gondangrejo Km.8 Selokaton 57 183 Tlf. 0271-858197 Fax 0271-858196]



Må ikke gå det let og det er Halal Haram




Ved
Ustadz Asim bin Mushthofa



ولا تقولوا لما تصف ألسنتكم الكذب هذا حلال وهذا حرام لتفتروا على الله الكذب إن الذين يفترون على الله الكذب لا يفلحون متاع قليل ولهم عذاب أليم

Og sige ikke, hvad der er sagt af tungen er en løgn "er lovlig, og det er ulovligt," at opfinde en løgn mod Allah. Faktisk dem der opfinder en løgn mod Allah Nor heldig. (Det var) en lille fornøjelse, og for dem en smertefuld pinsel. [An-Nahl / 16: 116-117]

FORKLARING vers
Kultur af Uvidenhed, Law Bestemmelse med begær.
Uvidenhed kultur i strid med islams lære så meget. Islam kom til at afskaffe mennesket så altid være på arten af ​​dens skabelse.

Ovenstående vers taler om en af ​​de mange kulturer, der er udviklet i midten Jahiliyyah de gamle dage, inden det endelig slettet shari'a af Muhammad sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam. Nemlig, forbyde og retfærdiggør noget uden hensyn og uden henvisning til guddommelig åbenbaring samt bestemmelser i andre love, der kommer fra guddommelig Allah Subhanahu wa Ta'ala, den Alvidende gavn for alle væsener. Faktisk hævder de at være tilhængere af profetens lære Abraham Alaihissallam. Så det Allah Subhanahu wa Ta'ala forbyder muslimer at følge stien til mushrikeen. [1]

Reality sker, de forbyde lovlige ting, og i stedet retfærdiggør de ting forbudt af Allah al-Khaaliq. De sætter love rent og urent i henhold til hans ønsker. Med denne aktion, har de gjort iftirâ 'alallah ta'ala (falskhed i Allahs navn Ta'ala).

Allah Subhanahu wa Ta'ala har forklaret indholdet af afsnittet ovenfor med nogle flere vers. Blandt dem:

قل هلم شهداءكم الذين يشهدون أن الله حرم هذا فإن شهدوا فلا تشهد معهم

Sig: "Bring dine vidner, som kan bevidne, at Allah har forbudt (den mad, du) er forbudt." Hvis de vidner, kommer du ikke (også) være et vidne med dem ... [al-An'am / 6: 150]

Allah Subhanahu wa Ta'alaberfirman:

قل أرأيتم ما أنزل الله لكم من رزق فجعلتم منه حراما وحلالا قل آلله أذن لكم أم على الله تفترون

Sig: "Forklar mig om den formue, som Allah åbenbarede til dig, så du gøre nogle af haram og (nogle ting) lovlig." Sig: "Allah har givet dig tilladelse (om det), eller du er nødt til at opfinde en Gud?" [Yûnus/10: 59].

Betydning af dette stykke -an-Nahl/16 vers 116-117 - vil være mere klart i forhold til det foregående stykke. At Allah Subhanahu wa Ta'ala befalede, at de spiser fødevarer, der er kosher fint igen. Allah Subhanahu wa Ta'ala siger:

فكلوا مما رزقكم الله حلالا طيبا واشكروا نعمت الله إن كنتم إياه تعبدون

Så spis af lovlig og lykke, som Gud har givet dig, og takker favoriserer af Allah, hvis du kun tilbede Ham alene. [An-Nahl/16: 114].

Hertil kommer, at Allah Subhanahu wa Ta'ala forklare ting, der er forbudt for dem i det næste vers:

إنما حرم عليكم الميتة والدم ولحم الخنزير وما أهل لغير الله به فمن اضطر غير باغ ولا عاد فإن الله غفور رحيم

Han har kun forbudt jer (tag) ådsler, blod, svinekød og noget slagtet ved navn andet end Gud, men den, der blev tvunget til at spise det ved ikke forfølge eller overstiger den grænse, så helt sikkert Allah er Tilgivende, Barmhjertig. [An-Nahl/16: 115].

I virkeligheden er det ikke i overensstemmelse med hvad der er blevet afsløret af Allah al-Hakam (Essence af de mest afgørende loven) i verset. De rent faktisk retfærdiggøre ådsler, blod og de dyr, de slagtes uden Allahs navn Ta'ala. Og tværtimod forbyde de anvendelse af dyr, både til forbrug og som et mount, der er tilladt for menneskeheden.

For eksempel slog som i de følgende ord Gud den Almægtige:

ما جعل الله من بحيرة ولا سائبة ولا وصيلة ولا حام ولكن الذين كفروا يفترون على الله الكذب وأكثرهم لا يعقلون

Allah er aldrig nogen bahîrah mensyari'atkan, sâibah, washîlah og menneskerettigheder. Men de vantro opfinde løgne mod Allah, og de fleste af dem ikke forstår. [Al-Ma `Idah / 5:103] [2].

Således er begrebet halal-haram i øjnene på mennesker i fortiden Jahiliyyah. Shaykh Salih al-Fawzaan-Hafizhahullah-stater, som er at være synderen i denne sag, er på grund af lidenskab og begær fælde og læren om deres store tal [3].

Sammenfattende forbyder begyndelsen af ​​dette vers nogen til at droppe vurderingen af ​​halal og haram for noget, der ikke var tilladt eller forbudt af Allah Subhanahu wa Ta'ala. Fordi det er en løgn og en løgn i Allahs navn Ta'ala. [4]

Exceeded Fejl Deeds Shirk
Ingen tvivl om, shirk er en meget stor synd og en fatal fejl. Shirk det, fordi det indeholder handlinger, der sætter lighedstegn mellem mellem al-Khaaliq den mest perfekte af alle de skabninger, der er fyldt med alle de svagheder i hver side. Imidlertid er det blevet rapporteret af Allah Subhanahu wa Ta'ala, at der er en højere grad af synd end shirk grimhed. Synd ligger i Allahs navn Subhanahu wa Ta'ala. For i virkeligheden er alle syndere stammer fra usandhed i Allahs navn Subhanahu wa Ta'ala. Allah Subhanahu wa Ta'ala siger:

قل إنما حرم ربي الفواحش ما ظهر منها وما بطن والإثم والبغي بغير الحق وأن تشركوا بالله ما لم ينزل به سلطانا وأن تقولوا على الله ما لا تعلمون

Sig: "Rabbku kun forbudt grufulde gerninger, både synlige og skjulte, og synd, krænker menneskerettighederne på trods af højre, (forbyde) til Allah med noget, som Gud ikke tabte det, og beviset for (forbudt) opfinde mod Allah, hvad I ikke kender. " [Al-An `am / 7:33].

Ibn al-Qayyim rahimahullah sagde:... "Gud forbyde sige Guds navn uden den grundlæggende viden i anliggender af en fatwa eller juridisk domstol Herunder sager, han kategoriserer den største uægte Fact, satte ham i første omgang [5], fordi ordren spørgsmål, der er forbudt i afsnittet ovenfor Den på-ta'âli (af størrelsesordenen lav til værste ranking) [6].

Kuala af en katastrofe
Symptomer på denne bekymring, naturligvis stammede fra den pågældende faktor. Er det ikke en begivenhed, der bare sker uden grund. Shaykh Bakr Abu Zayd rahimahullah point fænomener på-ta'âlum (smart ass) som en vigtig faktor. Nemlig, naturen føler sig mere bevidst, føler har kapacitet til at udstede fatwaer eller svar, men evnen er stadig meget langt væk og fuld af fejl.

Shaykh Bakr Abu Zayd sagde rahimahullah: "Sandelig, at-ta'âlum en indgang til 'tale i Guds navn uden videnskabeligt grundlag." Ikke kun det, ta'âlum, singularitet udtalelse, søgning rukhshah, blind fanatisme: alt, hvad der er døre, der førte til forbrydelsen sige Allahs navn uden viden ". [7]

Berfatwa en vigtig position. I denne fatwa, forsøgte nogen at løse de problemer, som en person eller offentligheden. På grund af den stærke indflydelse fatwa-givende tiltag, ingen så skal levere fatwaer undtagen dem, der allerede opnå specifikke videnskabelige færdigheder, ikke forfængelige mennesker. [8]

Eksperter bid'ah truet af Verse
Imam Ibn Katsiir rahimahullah sagde: "Inkluderet i forbindelse med dette vers, at enhver person, der begår kætteri" [9]. Grunden er indlysende. Nemlig, de tilføjer til noget med den tanke, at alt de opkræver er en del af religionen islam, efter betragter det som en god gerning, men sharia ikke sige.

Alvorlige trusler mod gerningsmænd, der liggende på vegne af Gud
Når en handling er enten allerede indtager en meget farlig niveau, ville det ikke være mærkeligt, hvis afkastet er meget tung. At handle en løgn i Allahs navn Ta'ala at retfærdiggøre eller forbyde hensynsløst, da Allâh har sat et afkast som anført i sit Ord:

إن الذين يفترون على الله الكذب لا يفلحون متاع قليل ولهم عذاب أليم

Sandelig ... der opfinder en løgn mod Allah Nor heldig. (Det var) en lille fornøjelse, og for dem en smertefuld pinsel. [An-Nahl / 16:116-117].

Allah Subhanahu wa Ta'ala gerning transport falske trusler mod deres navn i navnet på hans love syar'i. Også erklæring om sagen, som ikke er forbudt "haram", eller i tilfælde af, at det ikke er tilladt "er lovlig." Dette vers er en beskrivelse af Allah Ta'ala, at en ansat ikke bør sige halal eller haram, men efter at vide, at Gud retfærdiggør eller mengharamkannya [10].

De vil ikke trives i denne verden og i det hinsides. Og helt sikkert Allah Subhanahu wa Ta'ala vil afsløre deres skændsel. Selv om de nyder livet i komfort i denne verden, men det er bare en øjeblikkelig fornøjelse. Sæt dem tilbage er helvede. Der for dem en smertefuld straf. [11]

Sig navnet på Allah kontrol uden Science
I et fællesskab, kan vi se en masse spredte fatwaer uden berettiget grund. Overraskende er de folk, der forsøger at hjælpe mig selv snakke (argumentere) i de generelle videnskaber discipliner i nærværelse af eksperterne. Konkret er en ikke-læger er ikke tryg ved at tale i medicinske problemer i nærværelse af en læge. Eller ikke arkitekterne føler sig ubehageligt at tale om arkitektur i nærværelse af en ingeniør. Men ikke oplevet en lignende holdning i religiøse spørgsmål. Arten føler sig bedre at kende for påtrængende. Og de tror på Allah hører alle de ord, seer og samtidig fjerne juridiske, værdiansættelse eller fatwa [12].

Udtalelser ulige blev rejst. Nogle gange endda latterligt, for virkelig at vise, hvordan lavvandede hendes viden. Chaos har spredt overalt. Så løsningen på "sociale problemer" som er endemisk og kan ikke tages let-som også er løsningen på alle problemer er at indgyde en følelse af frygt for Allah Subhanahu wa Ta'ala og øge niveauet af fromhed, og at danne mentalitet skal afstå fra at tale eller svarede ikke og har ikke udstede en fatwa, hvis det virkelig ikke ved noget, eller kun halvdelen vidste. Og blive forstået, at det er Gud, der har ret til at etablere og skabe (al-khalqu wal-Amr). Der er ingen skaberen andre end ham. Ingen andre end Shari'a Shari'a for hans skabninger. Han har ret til at kræve noget, mengharamkannya, advokat og retfærdiggøre.

Derfor, hvis nogen spurgte ikke kender problemet, så lad svaret højt skamløst og sagde "Jeg ved det ikke, jeg ved det ikke, så spørg en anden." Svar som dette ville indikere perfektion intellekt, venlighed, tro og fromhed, og beskedenhed før Allah Subhanahu wa Ta'ala [13].

Generation forsigtighed Salaf i dette nummer [14]
I fortiden, lærde Salaf generation opfører de sig Wara `(vagt) i forbindelse med udstedelse af en erklæring" det er halal og haram ", af frygt for afsnittet ovenfor. Desuden er det at vise deres høje manerer i nærværelse af Allah og Hans Sendebud, retten til at bestemme lovgivningen i den menneskelige race, selv om de vidste eller pengharamannya penghalalan proposition tydeligt.

Imam Maalik rahimahullah fortæller den isnaad af Qabîshah bin Dzuaib, at der var en mand, der sagde til 'Uthman ibn' Affan radi anhu om to søstre, hvis tidligere status som slave. 'Uthman radi anhu svarede: "En menghalalkannya vers og andre vers har mengharamkannya Som for mig, kan ikke lide at gøre det." [15].

Imam al-Qurtubi rahimahullah fortæller: ad-Darimi sagde i sin Musnad: Aaron havde fortalt os om Hafs al-A'masy, sagde han: "Jeg har aldrig hørt om Ibrahim (en-Nakha` i) sagde: '(Det ) halal eller haram ', men han sagde (når menghukumi): »I fortiden, har folk ikke kan lide det eller først, folk elsker det'".. [16]

Ibn Wahb rahimahullah af Imam Malik rahimahullah sagde: "Det er ikke Skik mennesker (nu) eller dem, der har bestået, ej heller er det skik af mennesker, som jeg skal følge for at sige 'er halal, det er haram." De tør ikke at gøre det. På det tidspunkt, de bare siger nakrahu kadza (vi kan ikke lide det), naraahu hasanan (vi oplevede begge), nattaqî hadha (vi undgå det), WALA Nara Hadza (vi ikke se på den måde) ".

I en anden beretning: "De siger ikke" det halal eller haram. "Har du ikke hørt Allah siger (hvilket betyder):" Sig:. Forklar mig om den formue, som Allah åbenbarede til dig, så du gøre nogle af haram og (nogle ting) lovlig "Sig : "Hvad Gud har givet dig tilladelse (om dette), eller du opfinde det mod Gud?"-Qs Yûnus/10 vers 59 - og så sagde han:. "The halal er alt der er tilladt i henhold til Allah og Hans Budbringer. Ulovlig er alt der er forbudt af Allah og Hans Budbringer "[17].

I bogen al-Umm, brugte Imam Shafi'i rahimahullah at sige ahabbu ilayya, uhibbu, akrahu og andre sådanne lafazh-lafazh at vurdere en lang række tilfælde. Allah ved bedst.

LEKTIONER af vers
1. Haram halal og haram sat urimeligt syar'i, qath'i og zhanni, undtagen dem, der allerede menes at være næsten en forbudt ting.
2. Haram ligger i Allahs navn Ta'ala.
3. Folk, der ligger i Guds navn almægtige vil det ikke trives i det hinsides. Mens du er på jorden, vil han blive ramt af den ydmygelse.
4. Skal vedligeholde verbal og omhyggelig i tale.
5. Eksperter kætteri truet med afsnittet ovenfor. Allah ved bedst

Maraaji ':
1. Aisarut-Tafâsîr, Abu Bakr Jabir al-Jazairi, Maktabah 'Ulum wal-Hikam, Medina.
2. Al-Jami li Ahkâmil-Qur'an (Tafseer al-Qurtubi), Abu 'Abdillah Muhammad ibn Ahmad al-Ansari al-Qurtubi, tahqiq:' Abdur-Razzaq al-Mahdi, den Darul-Kitâbil-'Arabi, Matter IV, år 1422 H - 2001 AD
3. I'laamul Muwaqqi'în 'En Rabbil' Alamin Ibn al-Qayyim, Verifikation: Abu 'Ubaidah bin Masyhuur Salman Hasan Alu Daar Ibn Jawzi, Ed. I, Th. 1423H.
4. Kitab ul-'Ilmi, Shaykh al-Uthaymeen, ATS-Tsurayya, I, 1420H-1999M.
5. Ma'âlimut-Tanzil, Abu Muhammad al-Husayn ibn Mas'ud al-Baghawi, Verifikation og Takhrîj: Muhammad 'Abd et-Namr,' Uthman Dhumairiyyah Gomaa, og Sulaiman al-Kharsy muslim, Dar Thaibah, Årgang 1411 H .
6. Tafsîrul-Qur `anneale-'Azhîm, al-Hafiz Abul-Fida Isma'il ibn' Umar ibn Kathir al-Qurasyi, Verifikation: Sami bin Muhammad as-Salama, Dar Thaibah, Matter jeg, Årgang 1422 H - 2002 AD
7. Taisîrul-Karîmir-Rahman 'Allamah Shaykh Abdur-Rahman bin Nasir as-Sa'di, Dar al-Mughni, Riyadh, Ed. I, Th. 1419 H - 1999 AD

[Transskriberet fra blade Sunnah 06-07/Tahun Edition XII / Ramadan 1429/2008M. Udgivere Foundation Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Solo-Solo Purwodadi Gondangrejo Km.8 Selokaton 57 183 Tlf. 0271-858197 Fax 0271-858196]





Lad os gøre gode Altid



للذين أحسنوا الحسنى وزيادة ولا يرهق وجوههم قتر ولا ذلة أولئك أصحاب الجنة هم فيها خالدون

For mennesker, der gør godt, er der den bedste belønning (himlen) og forbedringer. Og deres ansigter er ikke omfattet i sort støv og ikke (også) ydmygelse. De er indbyggerne i Paradiset, vil de overholde deri.
[Yûnus/10: 26]

FORKLARING vers

Betydningen af ​​Ihsan (al-Ihsan)
Al-Ihsan er det modsatte (antonym) af al-Isa `ah (dårlige gerninger). Betydning, at gøre gode gerninger. I terminologien i sharia er defineret af "gennemførelsesforordninger sharia regler samt muligt". Profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam har forklaret arten af ​​hadith Jibril Ihsan Alaihissallam allerede populær, nemlig:

أن تعبد الله كأنك تراه فإن لم تكن تراه فإنه يراك

Du tilbeder Allah som om du ser Ham. Hvis du ikke kan se Ham, (sørg), at Han (Allah) holder øje med dig. [Bukhari og Muslim]

Forståelse af ord af profeten sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam ovenfor, som det fremgår af Shaykh' Abdul-Muhsin al-'Abbad-Hafizhahullah-er nogen til at tilbede Allah Subhanahu wa Ta'ala, som om han stod lige foran ham. Denne vurdering vil bringe khasy-godt (frygt) og Inabah (gerne altid returnere nærmede angre) til ham. Også motivere at tilbedelse udføres i overensstemmelse med regler fastsat af radi sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam. [1]

Advare mod Islam al-Ihsan
En, der viser, hvor meget opmærksomhed på spørgsmålet om al-Islam Ihsan (gode gerninger) og den høje position af denne praksis, som Allah har fortalt os i sin bog, at han elsker at muhsiniin (dem, der gør godt), og med dem. I denne position er det tilstrækkeligt for dem at få den ære og dyd. Allah Subhanahu wa Ta'ala siger:

وأحسنوا إن الله يحب المحسنين

...... Og gør det gode, for Allah elsker dem, der gør godt. [Al-Baqarah / 2:195].

Allah Subhanahu wa Ta'ala siger:

إن الله مع الذين اتقوا والذين هم محسنون

Sandelig Allah er med dem, der hæmmer sig selv og dem, der gør godt. [An-Nahl/16: 128].

Allah Subhanahu wa Ta'ala siger, hvilket betyder: Og dem, der stræber efter (søger fornøjelse) Vi vil virkelig Vi vil vise dem Vore veje. Og sandelig Allah er med dem, der gør godt. [Al-'Ankabût/29: 69].

I et andet vers, fortæller Allah Subhanahu wa Ta'ala os, at eksistensen af ​​alle de forsøg, der bragte Allah Subhanahu wa Ta'ala, at udelukkende helliget søge væsener med bedste praksis. Allah Subhanahu wa Ta'ala siger:

الذي خلق الموت والحياة ليبلوكم أيكم أحسن عملا

Hvad gør døden og livet, for at han kunne forsøge dig, hvilke af dine bedre gerninger. [Al-Mulk/67: 2].

Tit for tat
Folk, der gør godt i denne verden, og han tror på Allah Lord of the Alamin og gøre gode gerninger, Allah Subhanahu wa Ta'ala give gode tidender, at de vil handle Ihsaan være nyttige sikkerhedsstillelse garantier i det hinsides. Gode ​​nyheder er en af ​​underholdning og motivere en muslim at gerningsmændene til det gode, så den tid han ofrede, fysisk udmattelse, er sindet drænet, og de materialer, der anvendes i vejen for Allah Subhanahu wa Ta'ala, alle var ikke forgæves. Allah Subhanahu wa Ta'ala, og i sidste ende vil resultere i en behagelig.

Ifølge Imam Ibn Kathir rahimahullah, at ovenstående vers, Allah Subhanahu wa Ta'ala at prædike, de mennesker, der gør næstekærlighed i verden med troen på Allah Subhanahu wa Ta'ala og gøre retfærdige gerninger, Allah Subhanahu wa Ta'ala vil reagere på al-Husna (godhed) i det hinsides. Denne vished er baseret på Guds ord i brevet ar-Rahmân/55 vers 60, hvilket betyder: Intet svar godhed undtagen godhed (det) [2], og nogle forskere fortolker al-Husna i ovenstående vers til at betyde Jannah (Paradis) [3. ]. Nas `wa karamih fadhlihi alullah min.

Supplement Award, Seeing Face of Allah
Ud over et væld af lækre umådeligt i Jannah, også de fik ind som indeholdt i ordet az-Ziyâdah (ekstra nåde).

Det siges af Imam Ibn Kathir rahimahullah, er en ekstra belønning multiplikation er gode gerninger-gerninger var ti gange til syv hundrede gange. Inklusive andre favoriserer, som Allah Subhanahu wa Ta'ala giver dem i himlen, i form af slotte, feer, glæde og alle de førnævnte Allah Subhanahu wa Ta'ala. Alle fornøjelse det vil være en kilde til luft øjne.

Nydelse af de vigtigste og højest, hvilket er at se ansigtet på Allah Subhanahu wa Ta'ala herlig. Det er en ekstra nåde er større end alt, hvad de får. Hun tog fornøjelse ikke fordi deres gerninger, men på grund af hans barmhjertighed og nåde af Gud, [4]. Nævnt i Hadith Suhaib ar-Rumi, sagde radi sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam:

إذا دخل أهل الجنة الجنة قال يقول الله تبارك وتعالى تريدون شيئا أزيدكم فيقولون ألم تبيض وجوهنا ألم تدخلنا الجنة وتنجنا من النار قال فيكشف الحجاب فما أعطوا شيئا أحب إليهم من النظر إلى ربهم عز وجل (ثم تلا هذه الآية للذين أحسنوا الحسنى وزيادة)

Hvis Host har indgået himlen, Gud Tabaraka wa Ta'ala siger: "Vil du noget, (med det) jeg tilføje (for) dig?" De svarede: "Har du ikke har whitened vores ansigter, du ikke har sat os ind i Janna og redde os fra helvede?" Så Allah Subhanahu wa Ta'ala Unmasked dækning. Det er ikke de får deres foretrukne fornøjelse end fornøjelse at se deres Rabb. Så radi sallâ Allâhu 'alaihi wa sallam læste afsnittet ovenfor. [5]

I mellemtiden ved at holde på at danne en generel ziyâdah ord-for-formede nakirah Imam Tabari rahimahullah styrker yderligere betydninger i henhold til formen af ​​generalitet lafazhnya lide: se ansigtet på Allah Subhanahu wa Ta'ala, værelser lavet af juveler, tilgivelse og Hans glæde. Alle, der vil blive indsamlet for dem. Nas wa `alullah min fadhlihi karamih. [6]

Serielle Faces uden sorg
Modtagerne af de ovennævnte svar vil tage fart meget glad. Nemlig, da hans undertrykte folk nød og bitterhed på grund af dårlige gerninger i denne verden, så Allah Subhanahu wa Ta'ala fortæller om ansigterne på de mennesker, der gør velgørenhed ved at sige:

ولا يرهق وجوههم قتر ولا ذلة

(Og deres ansigter er ikke omfattet i sort støv og ikke (også) ydmygelse - [Yûnus/10 vers 26]

Der er ingen sorg eller mørke, som indhyllede deres ansigter til at ligne en mand, der er trist [7]. Men der vises kun glæde og lykke på deres ansigter.

Imam al-Qurtubi rahimahullah direkte betydning, som de var i marken Mahsyar. Han sagde: "The støv dækker ikke deres ansigter, når kompileret til Allah Subhanahu wa Ta'ala, samt ydmygelse er ikke dækket dem" [8] Så er den opfattelse, Imam Ibn Katsiir [9]..

I nogle andre vers, fortæller Allah Subhanahu wa Ta'ala deres situation ved at sige, at det betyder: At de mennesker, der har været der for dem en god bestemmelse fra os, blev de holdt ud af helvede, de ikke høre nogen lyd af helvedes ild, og bevaret i nyder, hvad de ønskede af dem. De er ikke plaget af stor virulens (på Dommedag), og de blev mødt af engle. (Englen sagde): "Dette er din dag, som du blev lovet." [Al-anbīya '/ 21 vers 101-103].

Allah Subhanahu wa Ta'ala siger:

إن الذين قالوا ربنا الله ثم استقاموا تتنزل عليهم الملائكة ألا تخافوا ولا تحزنوا وأبشروا بالجنة التي كنتم توعدون

Som for dem, der siger: "Vor Herre er Allah", og derefter de bekræftede deres etablering, så englene vil stige ned på dem (siger): "Vær ikke bange, og ikke føler trist, og glad for du er med (gain) himlen Gud har lovet at du [Fushshilat/41: 30]..

Deres situation som beskrevet Allah Subhanahu wa Ta'ala i det følgende vers:

فوقاهم الله شر ذلك اليوم ولقاهم نضرة وسرورا

Så vil Herren bevare dem fra nød den dag, og give dem klarhed (ansigt) og lever spænding. [Al-Insân/76: 11].

Denne spændende omstændigheder, meget forskellig fra den kuffar og gerningsmændene til kriminalitet, som er fyldt med den sorte og den sorte støv. En af de vers, der beskriver tilstanden af ​​udseendet af deres ansigt, som er Allahs ord Subhanahu wa Ta'ala i samme brev, som er en fortsættelse af ovennævnte vers:

والذين كسبوا السيئات جزاء سيئة بمثلها وترهقهم ذلة ما لهم من الله من عاصم كأنما أغشيت وجوههم قطعا من الليل مظلما أولئك أصحاب النار هم فيها خالدون

Og dem, der gør ondt, (fik) et svar i form af naturalier, og de blev dækket i ydmygelse. Der er ingen beskyttelse for dem, som helst af (Allâh) Gud, som om deres ansigter er dækket med stykker af mørk nat. De er kammerater i Fire: de vil overholde deri. [Yûnus/10: 27].

Allah Subhanahu wa Ta'ala siger, hvilket betyder: Og en masse (for) står den dag dækket af støv. Og dækket af mørke. Det er de ugudelige vantro igen. ['Abasa/80 :40-43].

Kom Favors Eternal

ولا يرهق وجوههم قتر ولا ذلة

De er indbyggerne i Paradiset, vil de overholde deri. [Yûnus/10: 26].

Folk nævnte deres egenskaber, de er beboerne i Jannah og dets indbyggere, der er i det. De levede staude i det. Stedet blev ikke ødelagt, så de vil ikke blive foruroligende forsvinden lækker. De vil heller ikke blive udelukket fra det, at leve deres liv viser sig at være elendige. [10]

LEKTIONER af vers
1. Den kraft af gode gerninger.
2. Perbuataan begge vil bringe al-Husna (god).
3. Bestemmelse af opstandelsen og dommedag.
4. Vast barmhjertighed til sine tjenere, der tror

Marâji `:

1. Al-Jami li Ahkâmil-Qur'an (Tafseer al-Qurtubi), Abu 'Abdillah Muhammad ibn Ahmad al-Ansari al-Qurtubi, tahqiq:' Abdur-Razzaq al-Mahdi, den Darul-Kitâbil-'Arabi, Matter IV, år 1422 H - 2001 AD
2. Jâmi'ul-Bayan »en Ta` Ay wil al-Qur `en, Abu Ja'far Muhammad bin Jarir Tabari, Ibn Hazm Dar, Matter jeg, Årgang 1423 H - 2002 AD
3. Pole wa følelse af `il, 'Abdul-Muhsin al-Abbad al-Badr.
4. Ma'âlimut-Tanzil, Abu Muhammad al-Husayn ibn Mas'ud al-Baghawi, Verifikation og Takhrîj: Muhammad 'Abd et-Namr,' Uthman Dhumairiyyah Gomaa, og den muslimske Sulaiman al-dar Kharsy Thaibah, Årgang 1411 AH
5. Tafsîrul-Qur `anneale-'Azhîm, al-Hafiz Abul-Fida Isma'il ibn' Umar ibn Kathir al-Qurasyi, Verifikation: Sami bin Muhammad as-Salama, Dar Thaibah, Matter jeg, Årgang 1422 H - 2002 AD

[Transskriberet fra blade Sunnah 04/Tahun Edition XII / Rajab 1432/2011M. Udgivere Foundation Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Solo-Solo Purwodadi Gondangrejo Km.8 Selokaton 57 183 Tlf. 0271-858197 Fax 0271-858196]






Kilder: http://almanhaj.or.id/
_______

Tidak ada komentar:

Posting Komentar