Minggu, 13 Mei 2012

Pilíře uctívání v islámu


Pilíře uctívání v islámu

Podle Al-Yazid ibn Abd al-Kádir Ustadz Jawas


Ahlus Sunna wal Jama'ah se shodují, že člověk byl stvořen Alláhem Subhanahu wa Ta'ala očistit uctívání s poslušností k Němu a napodobit Sunna alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem. Tak by měl každý muslim a Muslimah znát pravou podstatu uctívání pro praxi dobrého odměnu dané Alláhem Subhanahu wa Ta'ala.
A. Definice uctívání Uctívání v jazyce (etymologie) znamená, pokorný a poslušný.Sendangkan o osobnosti "(terminologie), uctívání má mnoho definic, ale smysl a záměr. Definice, které zahrnují:
A. Uctívání je poslušnost k Bohu, aby ho pomocí slovních příkazů Jeho apoštolů.
2. Uctívání je pokořit se, aby Bůh všemohoucí, která podléhá nejvyšší úrovni je doprovázen pocitem mahabbah (láska), nejvyššího.
3. Uctívání je termín, který zahrnuje vše, co miloval a požehnal Boha Všemohoucího, ať už v řeči nebo skutkem, Záhir a duchovní. Toto je nejúplnější definice.
Uctívání je rozdělena do srdce uctívání, ústní a končetiny. Khauf smysl (strach), král "(naděje), mahabbah (láska), rezignace (závislost), raghbah (šťastný), a rahbah (strach) je uctívání qalbiyyah (týkající se jater). Zatímco perly, tahlil a Takbir a vděčnosti s ústní tahmid a srdce je uctívání lisaniyyah qalbiyyah (ústní a játra).Zatímco modlitby, almužny, pouť, a džihád je uctívání badaniyyah qalbiyyah (fyzické a játra). A mnoho dalších druhů uctívání týkající se praxe v játrech, ústní a těla.
Uctívají, která je smyslem lidského stvoření.
Alláh Ta'ala říká:
وما خلقت الجن والإنس إلا ليعبدون ما أريد منهم من رزق وما أريد أن يطعمون إن الله هو الرزاق ذو القوة المتين
"A já si nevytvořili Jinn a člověka, aby Mne uctívali. Nechci, aby některý z nich hodně štěstí a já nechci, aby mi je krmit. . Vpravdě Bůh je ten, rizki Poskytovatel má právo znovu velmi silný "[adh-Dzaariyaat: 56-58]
Všemohoucí Alláh nám říká, že vytvoření Jinn a lidské moudrosti je to, že praktikují své náboženství pouze pro Boha všemohoucího. A Bůh Mahakaya, nevyžadují uctívání, ale kteří ji potřebují, protože jejich závislost na Bohu, pak každý, kdo odmítli uctívat Boha, je arogantní. Zboží, které uctívat, ale něco jiného, ​​než co disyari'atkan ho, pak je mubtadi "(kacíři). A ti, kteří uctívají ho jen, co disyari'atkan ho, on je věřící muwahhid (Jednota Boha).
B. Pravda pilířů dvora Ubudiyyah Jistě uctívání je založena na třech pilířích, a to z hubb (láska), khauf (strach), král (o naději).
Tato láska musí být spojeno s nízkým sebevědomím, zatímco khauf musí být král ". Uctívání by měly být shromažďovány v každém z těchto prvků. Alláh říká o povaze svým služebníkům věřícím:
يحبهم ويحبونه
"Miloval je a oni budou milovat ho." [Al-Maa-Idah: 54]
والذين آمنوا أشد حبا لله
". Zatímco lidé, kteří věří, že jsou velmi velká láska k Bohu" [Al-Baqarah: 165]
إنهم كانوا يسارعون في الخيرات ويدعوننا رغبا ورهبا وكانوا لنا خاشعين
"Opravdu oni jsou ti, kteří vždy pospíchají v (tom) dobré, a modlit se, aby nás s nadějí a úzkostí. A oni jsou ti, kteří pokory "[: 90 pro nás" Al-Anbiya]. "
Většina Salaf řekl: [1]: "Ti, kdo uctívají Boha jen s láskou, pak je zindiq [2], kdo uctívat pouze král", je murji "[3]. A ti, kteří uctívají ho jen khauf je haruriy [4]. Každý, kdo uctívat s hubb a khauf a král ', on je věřící muwahhid. "
C. Podmínky přijetí uctívání Uctívání je tomu tauqifiyah, tj. bez disyari'atkan forma uctívání kromě Al-Korán, a Sunny. Co neznamená kacířství mardudah disyari'atkan (odmítnuté inovace) jako alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem.
من عمل عملا ليس عليه أمرنا فهو رد.
"Ti, kteří práci bez jakýchkoli nároků z nás, pak praxe je odmítnuta." [5]
Chcete-li být přijatelná, by mělo být požadováno pravé uctívání. A uctívání nemůže být pravda, s výjimkou přítomnosti dvou podmínek:
A. S pozdravem pro Alláhovi, volný od hlavní a vedlejší vyhýbat.
2. Ittiba ", v souladu s vedením proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem.
První podmínkou je důsledkem Laa ilaha illallaah víry, protože to vyžaduje pouze upřímnost v uctívání k bohu a pryč od vyhýbat se k Němu. Zatímco druhá podmínka je důsledkem víry proroka Mohameda, protože to vyžaduje nutnost poslušnosti Messenger, postupujte syari'atnya a nechat za kacíře skutky diada kovárnu.
Alláh wa Subhanahu Ta'ala říká:
بلى من أسلم وجهه لله وهو محسن فله أجره عند ربه ولا خوف عليهم ولا هم يحزنون
"(Není to tak), i ty, kteří dávají se k Bohu, dělá dobře, a pak svou odměnu na straně svého Pána, a v nich není žádný strach a ne (i) se trápí." [Al-Baqarah: 112 ]
أسلم وجهه "Odeslat sebe", což znamená očistit uctívání Boha. وهو محسن "konat dobro", to znamená následovat Poslu sallallaahu To alaihi wa Salamem.
Rahimahullah Shaykh Ibn al-Islam Taymiyah řekl: "Podstata náboženství jsou dva pilíře, které nemáme uctívají kromě Alláha, a my neuctívají výjimkou s tím, co syari'atkan, ne za kacířství."
Jak Alláh říká:
فمن كان يرجو لقاء ربه فليعمل عملا صالحا ولا يشرك بعبادة ربه أحدا
"... Takže ten, kdo doufá, že jeho setkání s Pánem pak by měl dělat dobré skutky a ne připisovat jakoukoli věc ve svém uctívání Pána "[Al-Kahf: 110].
To je projev (manifestaci) ze dvou vět víra La ilaha illallaah, Mohamed Rasuulullaah.
Zpočátku jsme neuctívají kromě Něho. Na druhé, že Muhammad sallallaahu To alaihi wa Salamem je Jeho posel, který vydal jeho učení. Pak jsme se musí zdůvodnit a věří, že novinky a poslouchat jeho rozkazy. On sallallaahu To alaihi wa Salamem vysvětlil, jak způsob, jak uctíváme Boha, a on sallallaahu To alaihi wa Salamem zakázal nás novinky nebo inovace. On sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl, že všechny bludy kacířství. [6]
Uctívání v islámu není disyari'atkan do úzkých nebo těžko lidí, a nikoli k poklesu je v potížích. Nicméně, to disyari'atkan uctívání pro různé velké moudrosti, velká kemashlahatan, které nemohou být očíslovány. Realizace uctívání v islámu jsou snadné.
Mezi přednosti náboženského uctívání, které čistí duši, čistí játra a zvedl ho na nejvyšší stupeň lidské dokonalosti.
[Kopírované z knihy Sharh Aqeedah Ahlus Sunny Wal Jama'ah, autor Yazid ibn Abdul Qadir Jawas a Reader Nakladatelství imáma aš-Shafi'i, PO Box 7803/JACC Jakarta 13340A, Třetí Tisk 1427H/Juni 2006M]
Vyhýbat a různé druhy

Podle Al-Yazid ibn Abd al-Kádir Ustadz Jawas

Ahlus Sunna wal Jama'ah se shodují, že Širk je největší forma neposlušnosti se Všemohoucím Alláhem, vyhýbat je největší kezhaliman, největší hřích, který nemůže být odpuštěn Alláhem Subhanahu wa Ta'ala. Vědět o různých druzích vyhýbat a je způsob, jak být pryč od něj daleko, daleko.
A. Definice Širk Ulejvat je navíc přirovnávat Boha Alláha Subhanahu wa Ta'ala v Rububiyyah a Uluhiyyah astma a jeho přírody [2]. Šejk al-Islam Ibn Taymiyah řekl: "Články jsou dvojího druhu: první v Rububiyyah ulejvat, který dělá spojence kromě Boha, který řídí vesmír, jak říká:
قل ادعوا الذين زعمتم من دون الله لا يملكون مثقال ذرة في السماوات ولا في الأرض وما لهم فيهما من شرك وما له منهم من ظهير
"Rci:" Výzva na ty, které byste zvážit (jako bohové) kromě Alláha, které nemají (výkon) o váze malé mravence v nebi i na zemi, a dokonce ani nemají podíl v (vytváření) nebes a země a už vůbec ne . některé z nich, který se stal asistentem na něj "" [Saba ": 22]
Za druhé, v Uluhiyyah ulejvat, který je uctívání (modlitba) na jinou hodnotu než Alláha, ať už ve formě uctívání a modlitbě modlitby problém [3]. "
Obecně platí to, co lidé se spojují Uluhiyyah Bůh je ve věcech, které jsou Bohem specifika, například vedle modlit k Alláhovi, navíc se modlit k Bohu, nebo naopak formu uctívání, jako je jatečného oběť), bernadzar, modlil " , a tak na jiné než on.
Proto, že uctívání a modlí se k Alláhovi navíc neznamená, že se uvedení do svatyně a dát to neoprávněné, a to je největší kezhaliman. Alláh wa Subhanahu Ta'ala říká:
إن الشرك لظلم عظيم
"... Opravdu spolupracovník (Alláh) je opravdu skvělý kezhaliman "[Luqman: 13].
Bylo vypravováno z Abú Bakrah Alláha anhu, řekl: Messenger sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:
ألا أنبئكم بأكبر الكبائر (ثلاثا), قالوا: بلى يا رسول الله. قال: الإشراك بالله وعقوق الوالدين - وجلس وكان متكئا فقال -: ألا وقول الزور. قال: فما زال يكررها حتى قلنا ليته سكت.
? "Mám vám vyprávět o hříchy největší" (. Opakoval to třikrát) Oni (společníci) řekl: ". Jistě, O Ra-sulullah" On řekl: "Širk v Alláha, neposlušnost, aby oba rodiče ", když se opřel se o něj a pak se posadil a řekl: -".!. A pamatujte, (třetí) slovo lži "vypravěč říká:" I nadále opakovat, dokud si ho tichý "[4]
Vyhýbat (přidružování partnerů k Alláhovi) řekl, že většina hlavních hříchů a kezhaliman největších, protože on Přirovnávat bytosti a Khaliq (tvůrce) na věci, které jsou zvláštní pro Boha všemohoucího.Každá osoba, která připisují partnery na Alláha s něčím, pak určila ji s Bohem, a to je stejně velká jako kezhaliman. Pachatelé nejsou uvedení věci na svém místě. [5]
Ulejvat příklady, mezi nimiž jsou ti, kteří prosí (modlit se), aby ti, kdo zemřeli, ať už je to prorok, opatrovník, nebo jinak. Tyto akce jsou vyhýbat.
Modlete (ASK) na jinou hodnotu než Alláha, jako modlitby požádat o živobytí, isti'anah (pro pomoc), istighatsah (pro pomoc v těžkých časech) na mrtvé, ať už k Prorokovi, opatrovník, Habib, kyai , džin a posvátné hrobky, nebo požádat o štěstí, požádat o léčení jejich onemocnění, nebo na stromy a jiné než Alláh je vyhýbat Akbar (hlavní vyhýbat).
Shaykh Muhammad ibn 'Abd al-Wahhab rahimahullah řekl: ". Kdo otočí druh uctívání kromě Alláha, pak modlářské pohanské" [6]
Alláh wa Subhanahu Ta'ala říká:
ومن يدع مع الله إلها آخر لا برهان له به فإنما حسابه عند ربه إنه لا يفلح الكافرون
"A ti, kteří uctívají jiné bohy s Bohem, ale nikdo si s ním o tomto argumentu, pak jistě výpočet na straně svého Pána.Sesungguhgnya ti, kteří neuvěřili nebyly štěstí "[Al-Mukminuun: 117]. [7]
B. Hrozba pro lidi, kteří Hotovo Širk A. Alláh neodpustí těm, kteří se vyhýbají ho, když zemře v kemusyrikannya a není pokání k Bohu. Alláh říká:
إن الله لا يغفر أن يشرك به ويغفر ما دون ذلك لمن يشاء ومن يشرك بالله فقد افترى إثما عظيما
"Opravdu Bůh neodpustí, hřích se ulejvat, a On odpouští všechny hříchy kromě (vyhýbat) je pro každého, kdo chce. Kdo je Alláh (ulejvat dělají), pak skutečně má velký hřích "[-Nisa ': 48] Viz též [-Nisa':. 116].
2. Diharamkannya Nebe na pohanů. Alláh wa Subhanahu Ta'ala říká:
إنه من يشرك بالله فقد حرم الله عليه الجنة ومأواه النار وما للظالمين من أنصار
"Ti, kteří připisují (něco) Alláha, pak jistě Bůh zakázal mu ráj, a místo je peklo, není tam pro lidi Zha-Lim to bylo pomocník." [Al-Maa-Idah: 72]
3. Vyhýbat zrušit celou odměnu za své dobré skutky. Alláh říká:
ولو أشركوا لحبط عنهم ما كانوا يعملون
"Mají-li Boha, utekl pryč od jejich skutků, kterou odvedli." [Al-An'am: 88]
Slovo Alláh wa Subhanahu Ta'ala:
ولقد أوحي إليك وإلى الذين من قبلك لئن أشركت ليحبطن عملك ولتكونن من الخاسرين
"A opravdu odhalila na vás a (proroci) před vámi:" Pokud budete připisovat (Alláh), On odstraní amalmu a jistě patřit mezi poražené. "[AZ-Zumar: 65]
Tyto dva verše vysvětlovat těm, kteří zemřou v případech, modláři, všechny ty dobré skutky, které kdy udělal, že budou odstraněny Bohem, jako je modlitba, půst, sadaqah, přátelství, pomoc chudým, a další.
4. Nevěřící je zákonný krev a poklad. Alláh wa Subhanahu Ta'ala říká:
فاقتلوا المشركين حيث وجدتموهم وخذوهم واحصروهم واقعدوا لهم كل مرصد
"... Potom zabíjejte modloslužebníky kdekoliv jste je najít a zabavit je. Surround je a intailah na pozoru ... "[V-Tawbah: 5]
Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:
أمرت أن أقاتل الناس حتى يشهدوا أن لا إله إلا الله, وأن محمدا رسول الله, ويقيموا الصلاة, ويؤتوا الزكاة, فإذا فعلوا ذلك, عصموا مني دماءهم وأموالهم إلا بحق الإسلام, وحسابهم على الله تعالى.
"Já jsem nařídil bojovat proti lidem, dokud svědčit, že neexistuje žádný Ilah (bůh) je uctíván bůh kromě Aláha a že Mohamed je posel Boží, kterou se stanoví modlitbu a platit zakat. Pokud by to udělal, pak jejich krev a bohatství, pokud bych ochranu práv islámu, a jejich zúčtování v Boha Všemohoucího. "[8]
Vyhýbat, je hřích největší, většina pachatelé kezhaliman největší zlo a špatného vedení.
C. Typy článků Existují dva typy Širk slovy: vyhýbat Širk Velký a Malý.
A. Velká Širk Hlavní vyhýbat se obrací formu uctívání kromě Alláha, např. vedle modlit se k Bohu a dostat se blíže k němu s porážkou obětních nebo nadzar na jiné než Alláha, a to jak do hrobu, může džin nebo Satan honit, a další. Nebo se někdo bojí smrti (zemřel), kteří (si myslí) by ublížit, nebo očekáváte něco jiného, ​​než Alláha, že žádná síla prospěchu nebo poškození, nebo osoba, která zeptejte se mě na nic jiného, ​​než Bůh, kde žádný člověk . schopni poskytnout kromě Alláha, takové, aby plnění veřejných potřeb, a navíc eliminuje problémy různých forem uctívání, které by se dělat nemělo, ale směřuje k Bohu sám [9] Bůh Ta'ala říká:
دعواهم فيها سبحانك اللهم وتحيتهم فيها سلام وآخر دعواهم أن الحمد لله رب العالمين
"Vládnoucí je v něm je," Subhanakallahumma, "a jde o dodržování Jsou to:" Mír. "A oni se zavírají modlitbu:." Chválí Hasičské aalamin "" [Yunus: 10]
Hlavní vyhýbat může odstranit pachatele od náboženství islámu a učinit z něj zůstanete v pekle, pokud zemře ve stavu vyhýbat a nebudou kát z toho.
Existuje mnoho skvělých vyhýbat [10], zatímco tady to bude zmíněno čtyři druhy: [11]
Ulejvat modlitbu, vedle se modlil k Alláhovi Subhanahu wa Ta'ala, on také se modlí k jiné než on.
Alláh wa Subhanahu Ta'ala říká:
فإذا ركبوا في الفلك دعوا الله مخلصين له الدين فلما نجاهم إلى البر إذا هم يشركون
"Takže když se vyšplhat na palubu jejich modlit se k Bohu s poslušnosti k Němu čistí, ale když Bůh ukládá je na zem, náhle (re) se spojí (Alláh)." [Al-'Ankabuut: 65]
Vyhýbat záměry, touhy a cíle, který on řídil akt uctívání kromě Alláha Subhanahu wa Ta'ala. Alláh wa Subhanahu Ta'ala říká:
من كان يريد الحياة الدنيا وزينتها نوف إليهم أعمالهم فيها وهم فيها لا يبخسون أولئك الذين ليس لهم في الآخرة إلا النار وحبط ما صنعوا فيها وباطل ما كانوا يعملون
"Ten, kdo touží po život na světě a šperky, určitě jim jejich práci na světě dětí s jejich dokonalém světě a nebude být poškozen. To jsou lidé, kteří nemohou získat v příštím, s výjimkou pekla a pryč na onom světě je to, co si vysloužili ve světě a to je k ničemu, co mají udělat "[Huud: 15-16].
Vyhýbat poslušnost, to je poslouchat Boha než v případě maksiyat Alláhu Subhanahu wa Ta'ala. Alláh wa Subhanahu Ta'ala říká:
اتخذوا أحبارهم ورهبانهم أربابا من دون الله والمسيح ابن مريم وما أمروا إلا ليعبدوا إلها واحدا لا إله إلا هو سبحانه عما يشركون
"Dělají lidé alimnya a své mnichy jako Rabb-Rabb jiného než Alláha, a (oni také Rabb) Mesiáš syn Marie, když oni byli přikázáno uctívat Boha Všemohoucího a žádný jiný bůh (právo být uctíván správně), ale on. . Sláva Alláhovi z toho, co spojovat "[V-Tawbah: 31]
Vyhýbat mahabbah (láska), což odpovídá Alláh než on, pokud jde o lásku.
Alláh wa Subhanahu Ta'ala říká:
ومن الناس من يتخذ من دون الله أندادا يحبونهم كحب الله والذين آمنوا أشد حبا لله ولو يرى الذين ظلموا إذ يرون العذاب أن القوة لله جميعا وأن الله شديد العذاب
"A lidstva existují lidé, kteří uctívají jiné než soupeři Alláh, které milují, jak milují Alláha. Co se týká těch, kteří věří, moc rádi k Bohu. A pokud lidé, kteří vědí, že provinilce, když vidí trest (v den zmrtvýchvstání), že moc patří Bohu a že Bůh je těžké v trestu (oni by litovat) "[Al-Baqarah: 165].
2. Malé Širk Vyhýbat nenabádá trochu ven náboženství islámu, ale snižuje monoteismus a Wasilah (silnice, tranzit) na hlavní vyhýbat. Existují dva druhy menší vyhýbat:
Vyhýbat Záhir (zřejmé), což je malá ve formě Širk Říká se, a skutky.Ve formě řeči například přísahají na jiný než Alláh jména Subhanahu wa Ta'ala.
Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:
من حلف بغير الله فقد كفر أو أشرك.
"Ten, kdo přísahá než jménu Boha, pak udělal kufr nebo vyhýbat." [12]
Vyhýbají a kufr v otázce vyhýbají a tady je malý kufr.
Qutailah bint al-Juhaniyah Shaifi anhuma Alláh nám říká, že je Žid, který přišel do alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem a řekl: "Opravdu jste se vyhýbat. Říkáte: "Pro Boží vůle a vaše vůle," a řekl: ". Ve Ka'bah" "Tak proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem nařídil Sahaba, když o přísahat říci:
ورب الكعبة, وأن يقولوا: ماشاء الله ثم شئت.
"Při Alláhovi, majitele Kaaba," a řekl: "Na vrcholu své touhy a vůle Boží '". [13]
Dalším příkladem Širk v podobě řeči je slovo:
ما شاء الله وشئت.
"Pro Boží vůle a vaše vůle."
Řeč je špatně, a pravda je:
ما شاء الله ثم شئت.
"Tím, že Boží vůle, pak díky své vůli."
Je založen na hadith o Abbase, že Posel Alláha anhuma sallallaahu To Ibn alaihi wa Salamem řekl:
إذا حلف أحدكم فلا يقل: ما شاء الله وشئت, ولكن ليقل: ما شاء الله ثم شئت.
"Pokud někdo z vás přísahám, není řekl:" Pro Boží vůle a vaše vůle. "Nicméně, ať řekne:
ما شاء الله ثم شئت.
"Pro Boží vůle a vaše vůle." [14]
ثم řekl (později) ukazuje řádného pořadí, což znamená služebník vůle činí Boží vůli.
Alláh wa Subhanahu Ta'ala říká:
وما تشاءون إلا أن يشاء الله رب العالمين
"A možná nebudete chtít (jak to), kromě případů, kdy vůle Boží, Hospodin zástupů." [V-Takwir: 29]
Jako příklady vyhýbat se aktů, jako je nosit náramek a nit, a jako za odpuzující a odstrašující nouzi. Hung jako přívěsek (tamimah [15]) pro strach z Ayn odst. zlé oko) nebo jiné. Pokud někdo věří, že náhrdelník, závit nebo amulet jako hlasatel pro tísni a odmítá ji odstranit, pak je to ulejvat ashghar akt, protože Bůh neudělal důvody (ztráta nouzi) s těmito věcmi. Jako by se domnívá, že tím, že nosí náramek, náhrdelník nebo může odmítnout nebo jiné vyhnat stres, pak za-made je vyhýbat Akbar (hlavní vyhýbat), protože se oběsil na jinou hodnotu než Alláha. [16]
Vyhýbat mlčí (skryté), který je v Širk touhy a záměry, jako je Riya (o které mají být pochválil osob) a odst. sum'ah lidé chtějí slyšet) a další. Pokud jde o konkrétní charitativní přiblížit k Bohu, ale on se chtěl dostat na chválu mužů, například zkrášlující modlitbu (jak je vidět) nebo bershadaqah chválit a zkrášlit svůj hlas ve čtení (Al-Korán-), ostatní lidé být vyslechnuty, tak oni jsou plošší, nebo chválit.
Charitativní když míchal se s Riya ", pak láska je odmítnuta, protože je to Bůh, memperintahkan nám platí dobrovolně. Alláh Ta'ala říká:
قل إنما أنا بشر مثلكم يوحى إلي أنما إلهكم إله واحد فمن كان يرجو لقاء ربه فليعمل عملا صالحا ولا يشرك بعبادة ربه أحدا
"Rci:" Jsem jenom člověk, jako jste vy, kdo ukázal na mě: ". Hle, váš Bůh je jeden Bůh'' Ti, kteří očekávají setkání s Pánem svým, ať se to jeho dobré skutky a nespojuje lidi ve uctívání jeho pána "[Al-Kahf: 110].
Bod, řekl (Mohamede sallallaahu To alaihi wa Salamem) pro nevěřící, kteří odmítají Rasulanmu ". Ve skutečnosti jsem jen člověk jako jste" Ten, kdo si na sebe (Muhammad sallallaahu To alaihi wa Salamem) je lhář, ať přinese jako již proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem provádět. Opravdu proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem nevěděl neviditelná, což je o věcech, které ho ranili dříve, stejně jako o jeskyni Ashhaabul, o Dhul Qarnain nebo jiných nadpřirozených věcech, ale (omezený) byla odhalena jeho prorokem Ta'ala sallallaahu To alaihi wa Salamem.
Pak proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem oznámil, že Ilah (bůh), které jsou zábavné a ibadahi, nikdo jiný než jednoho Boha, není partner pro něj. Pak Alláh wa Subhanahu Ta'ala řekl, že každý, kdo očekává, že setkání s Ním, který je odměněn a dobro svých dětí, tak ať to spravedlivé činy podle jeho Shari'ah, a nespojuje nic v uctívání Pána ní. Skutky je to, co mělo usilovat o potěšení Alláha Ta'ala samotné, což žádný partner k Němu.
Oba tyto (dobré skutky a ne přidružování partnerů k Alláhovi) je charitativní organizace, která Maqbul pilířů (přijaty). To by opravdu upřímné pro Alláha odst. vyhýbat daleko) a musí být v souladu s odst. Shari'ah Sunna) alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem.[17]
Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:
إن أخوف ما أخاف عليكم الشرك الأصغر, فقالوا: وما الشرك الأصغر, يا رسول الله? قال: الرياء.
"Opravdu se obávám nejvíce pro vás je menší vyhýbat." Oni (společníci) zeptal se: "Je trochu ulejvat, Ó Posle Alláhův" On sallallaahu To alaihi wa Salamem odpověděl: "To Riya '". [18]
Zahrnuto také v ulejvat, tj. někoho, kdo dělá charitu světských zájmů, jako jsou ti, kteří vykonávat pouť nebo džihád získat majetek.
Stejně jako v hadíth Abu Hurayrah, že Alláh proroka anhu sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:
تعس عبد الدنار, تعس عبد الدرهم, تعس عبد الخميصة, تعس عبد الخميلة, إن أعطي رضي وإن لم يعط سخط.
"Běda služebníka dinar, sluha dirham běda, běda khamishah sluha, sluha běda khamilah [19]. Kdyby byl šťastný, ale pokud ne, vzhledem k tomu, že byl naštvaný. "[20]
[Kopírované z knihy Sharh Aqeedah Ahlus Sunny Wal Jama'ah, autor Yazid ibn Abdul Qadir Jawas a Reader Nakladatelství imáma aš-Shafi'i, PO Box 7803/JACC Jakarta 13340A, Třetí Tisk 1427H/Juni 2006M]
Pochopení Aqeedah Ahlus Sunny Wal Jama'ah


Podle Al-Yazid ibn Abd al-Kádir Ustadz Jawas

A. Pojem Aqeedah "Aqeedah (العقيدة) podle jazyka, arabštiny (etymologie) pochází ze slova al-aqdu odst. العقد), což znamená, že dluhopisy, u-tautsiiqu (التوثيق), ​​což znamená silnou víru či přesvědčení, al-ihkaamu (الإحكام), což znamená potvrzení (nastavení ) a ar-rabthu biquw-wah (الربط بقوة), což znamená, že závazná. [1]
Mezitím, v souladu s podmínkami (terminologie): "aqeedah je pevná víra a jistě, že není pochyb o tom, pro ty, kteří věří v to.
Tak, "islámská Aqeedah je pevná víra a jsme si jisti Alláhu Subhanahu wa Ta'ala se všemi plnění závazků, bertauhid [2], a poslouchají ho, a věří v jeho anděly, Jeho posly, Book- Jeho kniha, konec dne, dobré a špatné osud a víra ve všem, co nemá nic autentické o principech náboženství (Ushuluddin), záleží na neviditelného, ​​víra v to, co idžmá "(konsensus) o Salafush Salih, stejně jako všechny novinky qath'i (určitě), a to jak vědecky a amaliyah nastaveny podle Al-Korán, a autentické Sunny idžmá To Salafush Salih. [3]
B. Studie objektu věd je Aqeedah [4] "Aqeedah při pohledu z hlediska vědy, v souladu s koncepcí Ahlus Sunny Wal Jama'ah, pokrývající témata: Jednota, víra Islám, otázky ghaibiyyaat (věci neviditelné), proroctví, osud, novinky (o věci, minulost a budoucnost), právní základ qath'i (rozhodně), všechny základy náboženství a víry, včetně námitek na "Wal Bida 'The Ahl-ul-ahwa (stoupenci vášně a inovací odborník) , všech škol a sekt menyempal opět zavádějící a postojů k nim.
To oborů aqeedah to má jiný název, odpovídající, a jména jsou různé mezi Ahlus Sunny s firqah-firqah odst. frakce) jiní.
• Pojmenování na trase z Aqeedah Ahlus Sunny podle: Mezi jmény společným názvem 'Aqeedah o Ahlus Sunny podle učenců jsou:
A. Al-Iman "Aqeedah se také nazývá al-Iman, jak je uvedeno v Al-Qur'an a hadith Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem, jako" aqeedah diskutovat o šest pilířů víry a záležitosti s tím související. Vzhledem k tomu zmínku o al-Iman ve slavné hadith známé jako hadíth o Jibreel Alaihissallam. A učenci Ahlus Sunny je často nazýván pojem Aqeedah al-Iman ve svých knihách. [5]
2. "Aqeedah (I'tiqaad a" Aqaa-id) Mezi učenci Ahlus Sunny je často nazývána vědou "aqeedah jako" Aqeedah Salaf:. "Aqeedah Ahl al-I'tiqaad Atsar a ve svých knihách [6]
3. Tawheed "Aqeedah tawheed jako jmenován do diskuse se točí kolem Tauhid nebo pengesaan k Bohu v Rububiyyah a Uluhiyyah a Asma To wa Shifat. Takže tawheed je studium Aqeedah věda 'o nejušlechtilejší a hlavní cíl. To je důvod, proč je věda nazývána vědou monoteismu obecně v souladu s Salaf. [7]
4. As-Sunna Sunna znamená cestu. "As-Sunna Aqeedah Salaf nazvaný protože jeho stoupenci se po silnici přijaté proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem a společníků Alláh anhum ve ostatně o" aqeedah. A tento termín je známý termín (populární) v prvních třech generacích. [8]
5. Ushuluddin a Ushuluddiyanah Usúl rozumí pilíře víry, pilířů islámu a problémy, které qath'i a věci, které se staly konsensus učenců. [9]
6. Al-Akbar Fiqhul To je další jméno Ushuluddin a opak al-Fiqhul Ashghar, sbírka zákonů ijtihadi. [10]
7. Ash-šaría Jde o to, že všechno, co byla zjištěna všemohoucího Boha a posla Jeho ulic záchytných bodů, a to zejména ty základní a Ushuluddin (problematika "aqeedah). [11]
To jsou některé další názvy v věd Aqeedah z nejznámějších a někdy kromě skupiny zvané Ahlus Sunny To aqeedah je s názvy používané Ahlus Sunny, jako většina toku Asyaa'irah odst. Asha'ira), zejména mezi učenci hadith je.
• pojmenování "aqeedah podle firqah odst. sekta) jsou: Tam jsou některé další pojmy používané firqah odst. sekta) kromě Ahlus Sunny jako název aqeedah věda ', a z nichž nejznámější jsou:
A. Kalam Věda Pojmenování je známá po celém teologické potoka mutakallimin odst. pengagung věda Kalam), jako je proudění Mu'tazilah a Asyaa'irah [12] a skupina, která jde ruku v ruce s nimi. Tento název by neměl být používán, protože samotná věda Kalam merupa se nové věci už, a navázali diada taqawwul princip (říkal něco) Boží jméno není založena na vědě.
A zákaz bolehnya neměl být přijat, protože jsou v rozporu s Salaf metodiky stanovení aqeedah otázek, ".
2. Filozofie Tento termín je používán filozofy a těch, kteří souladu s nimi. To je název, který by neměl být používán v 'aqeedah, protože základní filozofie, která je fantazie, racionalita, fiktivní a pověry názory na věci neviditelné.
3. Tashawwuf Tento termín je používán většinou z Shufi, filozofa orientalista a těch, kteří souladu s nimi. To je název, který by neměl být používán v 'aqeedah, protože to je nová pojmenování-invent diada znovu.Obsahuje Shufi delirium, pohledávky a doznání jejich pověrčivosti používají jako referenční v 'Aqeedah.
Pojmenování Tashawwuf a Shufi není známo na začátku islámu.Pojmenování této známé (tam) po tom, nebo se dostat do islámu od náboženských učení a víry než islámu.
Dr. Shabir Tha'imah komentoval to v jeho knize, wa ash-Shuufiyyah Mu'taqadan Maslakan: "Je jasné, že Tashawwuf ovlivnil život křesťanských kněží, oni rádi nosí oblečení z vlny a bydlí v klášterech, a to hodně. Islám se rozhodli tento zvyk, když on byl propuštěn, aby každá země monoteismu. Islám dává dobrý vliv na život a zlepšit jeho špatný způsob uctívání lidí před islámem. "[13]
Šejch Dr. Ihsan Divine Záhir (. D. H 1407) rahimahullah řekl Wal Mashaadir jeho kniha-at-Tashawwuful Mansya ': "Podíváme-li se pečlivě o učení na prvním a posledním Shufi (později), stejně jako stanoviska jsou uvedeny a které uzná jejich v knihách Shufi staré i nové, pak budeme jasně vidět, že velký rozdíl mezi Shufi s učením Al-Qur'an a sunny. Tak i my jsme nikdy neviděli žádná semena Shufi ve způsobu života alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem a společníků Alláh on anhum, kteří jsou (jako nejlepší) volba Alláh od svých zaměstnanců (po Proroci a apoštolové). Místo toho můžeme vidět, že učení Tashawwuf převzat z křesťanských kněží, Brahmin, hinduistické, židovské, buddhistické a všichni zuhudan, popel-Syu'ubi pojetí v zoroastrismu v Íránu, který je začátek období Shufi, Ghanusiyah, Řecko, a myslel Neo -platonismus, který se provádí lidí Shufi později. "[14]
Shaykh 'Abd al-místopředseda rahimahullah říká ve své knize Mashra'ut Tashawwuf: "Určitě je to podvod Tashawwuf (zrada) nejvíce zavrženíhodné a opovrženíhodný. Shaytan učinil služebník Boží oklamat ho a vést válku proti Bohu všemohoucímu a posla Jeho sallallaahu To alaihi wa Salamem. Opravdu Tashawwuf je (jako) kryt Zoroastrian, že projde jako expertní služby, a to i pod záminkou všech těchto nepřátel islámu. Když zkoumal více do hloubky, bude zjištěno, že ve výuce nauky obsažené Shufi Brahmanism, buddhismus, Zoroasterisme a Platoisme, judaismu, křesťanství a pohanství. "[15]
4. Ilaahiyyat (Teologie) Illahiyat je studium "aqeedah s metodikou filozofie. To je jméno používané mutakallimin a na filozofy, orientalistů a jejich následovníci. To je také pojmenování špatné, že tento název by se neměly používat, protože mají na mysli, je filozofie filozofů a vysvětlení o AllahSubhanahu mutakallimin wa Ta'alal podle jejich vnímání.
5. Za sílu přírodních metafyzice Termín je používán filozofy a spisovatelé západní stejně jako ty, které jsou v souladu s nimi. Tento název by neměl být používán, protože jen na základě pouhého lidského myšlení, a na rozdíl od Al-Koránu a sunny.
Mnoho lidí, kteří volají, v co věří a zásady nebo nápady, které drží jako víra, i když je false (nepravda) nebo nemají žádný základ (argumenty) "aqli a naqli týden Skutečně "aqeedah které mají správné pochopení Hasičské Aqeedah o Ahlus Sunny Wal Jama'ah Al-odvozené z Koránu a hadith Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem je závazné idžmá To Salafush Salih.
C. Definice Salaf (السلف) Podle jazyka (etymologie), Salaf (السلف) znamená, že předchozí (předky), starší a proudu [16]. Salaf znamená předchůdce. Pokud se říká (سلف الرجل) salaf někdo, znamenat oba rodiče, kteří se před ním. [17]
Podle podmínek (terminologie), slovo Salaf znamená první generace a nejlepší z Ummy (islámské), který se skládá z Sahaba a Tabi'in a Tabi'ut Tabi'in a kněží vykonávající podle pokynů na tři-období (generace / budoucnost) první ctí Alláhem Subhanahu wa Ta'ala, protože podle slov proroka alaihi sallallaahu To wa Salamem:
خير الناس قرني ثم الذين يلونهم ثم الذين يلونهم.
"Nejlepší muž byl ve své době (tj. doba společníků), pak další (Tabi'in), pak další (Tabi'ut Tabi'in)". [18]
Podle al-Qalsyani: "Salafush Sálih je první generace této ummy jsou velmi hluboké pochopení pro přírodní vědy, který řídí pokyny alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem a udržet Sunny. Bůh vyvolil, aby doprovázel svého proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem a dodržovat své náboženství ... "[19]
Shaikh Mahmúd Ahmad Khafaji uvedl ve své knize al-'Aqiidatul Islamiyyah Salafiyyah bainas wal Mu'tazilah: "Stanovení termínu Salaf nestačil pouze omezenou dobu, by mělo být i v souladu s Al-Korán, a Sunny podle chápání Salafush Salih (o 'aqeedah a manhaj, morálka a mystiky-zavřený.). Každá osoba, jejíž stanovisko v souladu s Al-Korán, a sunny rquote aqeedah, podle chápání práva a suluknya Salaf a Salafi když nazval místo, hodně a jiná doba.Místo toho, kdo porušuje názor al-Qur'an a sunny, pak není Salafi ačkoli on žil dlouhý čas přítel, Ta-bi'in a Tabi'ut Tabi'in. [20]
Penisbatan slovo Salaf nebo-Salafiyyuun nejsou zahrnuty případy z kacířství, ale to je penisbatan penisbatan syar'i, protože se připisují na první generaci této ummy, že Sahaba a Tabi'ut Tabi'in Tabi'in.
Ahlus Sunna wal Jama'ah řekl také jako-Salafiyyuun protože oni následují manhaj Salafush Salih od přátel a Tabi'ut Tabi'in. Pak každý, kdo šli v jejich stopách a chůze na jejich manhaj-in-všech dob, se jim říká Salafi, jak přidělený Salaf. Salaf není skupiny nebo třídy, jak chápe většina lidí, ale to je manhaj (žijí v systému ber'aqidah, bohoslužbou, rozhodovat, a další jistá postava), která je povinná pro každého muslima. Tak, pochopení Salaf připsal lidí, kteří udržují bezpečnost "aqeedah a manhaj implementován podle toho, co proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem a společníci Alláh anhum před nepokoji a svár. [21]
Rahimahullah Šejk al-Islam Ibn Taymiyah (. D. 728 H) [22] řekl: "Není ostuda pro člověka, který se objevil manhaj připisují se na Salaf a Salaf, i tak musí akceptovat, protože manhaj Salaf není nic jiného než pravdu." [23 ]
[Kopírované z knihy Sharh Aqeedah Ahlus Sunny Wal Jama'ah, autor Yazid ibn Abdul Qadir Jawas a Reader Nakladatelství imáma aš-Shafi'i, PO Box 7803/JACC Jakarta 13340A, Třetí Tisk 1427H/Juni 2006M]
Proč ne blíže k Bohu?

Podle Ahmas duchovní Faiz bin Asifuddin

Při katastrofě v řadě, proč mnoho lidí stále pokořit a povýší knížata džina, který je věřil být vládcem moře, hory, lesy a další místa? Proto Bůh jako Stvořitel a vládce vesmíru ve skutečnosti, stejně jako tvůrce katastrofy právě opustili, zapomněli a ignorovány? Je-džin knížata, i když se jim podařilo překonat otřesy v koalici, vln oceánu a musí být schopen ovládat lávou a horké lávy mraky-li Bůh, vládce vesmíru, vyžaduje výskyt?
أمن يجيب المضطر إذا دعاه ويكشف السوء ويجعلكم خلفاء الأرض أإله مع الله قليلا ما تذكرون
Nebo, kdo může poskytnout (modlitba), který je v průšvihu, když se modlil k němu, a které mohou eliminovat problémy a že dělá (lidstvo) jako kalif v zemi? Není boha kromě pravého Boha v druhých? Velmi málo si vzpomínka (jeho). [Naml/27: 62].
Imám Ibn Kathir ve svém komentáři rahimahullah řekl: Alláh wa Subhanahu Ta'ala varuje, že on sám bude pouze žádost, kdy hrozí vážné potíže, a jen on sám se na zadní, když očekávání katastrofy.Jak již bylo Alláh říká v jiném verši:
 وإذا مسكم الضر في البحر ضل من تدعون إلا إياه
A pokud si přepsat nebezpečí na moře, nepochybně pryč (z paměti), které obvykle říkáte boha kromě Alláha. [Al Israa `/ 17: 67].
ثم إذا مسكم الضر فإليه تجأرون
A pokud jste přepsány kemadharatan, pak jen Bůh sám si požádat o pomoc. [Nahl/16: 53].
To znamená, že nikdo Essence, který může být použit jako útočiště lidé, kteří jsou utlačováni potíže kromě Alláha, a nikdo je nemůže odstranit úzkost z člověka, ale on sám. [1]
Zatímco Šajch Hasan Abdur Rahman bin ash Shaykh Aalu řekl: Alláh vysvětluje, že modláři Arabů a semisalnya, před skutečně věděl, že nic nemůže být poskytnuta v tlačenici lidí lisovaných tvrdě a nikdo nemůže odstranit potíže kromě Boha samotného. Potom Bůh řekl své znalosti o něm zde jako důkaz pro své akce, které pematah (přestože věděl, že jen Bůh může uvolnit někdo z tlačenice potíží, ale i tak), aby kromě Boha jako dárce syafa'at. To je důvod, proč Bůh pak řekl:
أإله مع الله
Není boha kromě pravého Boha v jiných [Naml/27: 62]?
To znamená, že existuje nějaký bůh kromě Alláha, kteří mohou poskytnout pomoc? Je-li bůh, bůh, že nejsou schopny poskytnout úlevu, když mají problémy, pak by neměla mít se soupeři k Bohu. [2]
Ve skutečnosti, mnoho lidí dnes nemají tak blízko k Bohu v době, kdy měl těžký zamilovanost okolností, jako jsou katastrofy a další.Přesněji naopak neposlušnost mu Všemohoucímu. Nejsou žádat pomoc od Boha, ale místo toho hledat náhradní řešení a to je právě to, aby jeho hněv. Je ironií, že se toto provádí některé muslimů dnes žije v moderní době.
Přesto pohané z neznalosti v Arábii během minulosti, kdy se s ohledem na nejistou situaci, ve které život se zdál být na plot, okamžitě hledat útočiště v Bohu s upřímnou oddaností a čistí jen v něm. Alláh wa Subhanahu Ta'ala říká:
فإذا ركبوا في الفلك دعوا الله مخلصين له الدين فلما نجاهم إلى البر إذا هم يشركون
Takže když se vyšplhat na palubu jejich modlit k Bohu, aby očistil keta'atan mu: když pak uloží na zem, náhle (re) se spojí (Alláh). [Al Ankabut/29: 65]
Ti, kteří s upřímným návratem k Bohu v době závažných okolností, i když oni se vrátili v kemusyrikannya poté, co bez potíží.
Ale mnoho lidí, i když ho utlačovaných okolnostmi, které dělají to těžké, dokonce vyhrožoval smrtí, jako by nevěřil, že Bůh je Jediným východiskem je síla uvolnění osobu z problémů, a nic se někdo může udělat jinak. To je důvod, proč se zdráhají přivést k Bohu tím, že zlepší ducha uctívání a nechte se ulejvat, pověry, hereze a nemravnosti. Jsou právě hledají únik do šamanů, nebo posvátná místa a předměty, nebo protilátka k magistrátu považujeme za strážným jinns nebo kontrola určité oblasti. Byli istighatsah (stěžovat najít řešení) na jinou hodnotu než Alláha.
Je to znamení, jsou lidé nyní žijí v éře moderních technologií má více funkcí než zpětné postoj jejího života s lidmi, kteří mají křestní jméno nevědomosti? Nebo je to znamení soudného dne, protože užší hranice mezi muslimy a polyteisté není jasné? Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:
ولا تقوم الساعة حتى تلحق قبائل من أمتي بالمشركين وحتى تعبد قبائل من أمتي الأوثان وإنه سيكون في أمتي كذابون ثلاثون كلهم ​​يزعم أنه نبي وأنا خاتم النبيين لا نبي بعدي
A to se nestane, dokud konci světa kmeny mezi mým lidem vstoupit do modláři a kmeny mých idolů lidi uctívají. A skutečně tam bude uprostřed svého lidu lháři, ve výši třicet, všechny tvrdily, že prorok.Přestože jsem byla pečeť proroků, není tam žádný prorok po mně. [3]
To jsou fakta, někteří lidé dnes, kdy v potížích, se nepřepravuje si uvědomit, že Bůh je jediným vládcem, který se stal útočištěm všech nebezpečí. Zvlášť, když jsou ve stavu vzdušné a šťastný. Jak více a více katastrofy udeřil, tím více touží někteří lidé uctívají ďábla a nevěří v Boha. Přesto stále více a více lidí neposlechli Boha a zajištění bezpečnosti a Boží pokoj, bude stále více mizí, i když Bůh je přesně to, není vyloučeno, že další katastrofy způsobují na světě, než na onom světě. A samozřejmě další katastrofální katastrofy horší než svět.
Alláh říká, mezi nimi:
قل أرأيتكم إن أتاكم عذاب الله بغتة أو جهرة هل يهلك إلا القوم الظالمون
Rci:. "Vysvětli mi, je-li trest Boha přijde k vám najednou nebo otevřeně, pak jsou zničeny (Bůh), jiné než ty, které pachatelé [Al An'am / 6: 47].
Imám Ibn Kathir vysvětluje: Opravdu sebedestrukce, která obklopuje lidi pachatelé vznikla kvůli polyteismu k Alláhovi. A bezpečné lidé, kteří uctívají pouze Boha, bez partnera Alláha. Ale ti, kteří uctívají ani strach, ani smutek. [4]
Alláh také říká:
وما كان ربك ليهلك القرى بظلم وأهلها مصلحون
A Rabbmu nikdy zničit pachatelé se zemí, zatímco populace lidí, kteří na opravy. [Hud/11: 117]
Imám Ibn Kathir vysvětluje rahimahullah: Pak Alláh Ta'ala oznámí, že on nebude zničit zemi, pokud se lidé sami sobě pachatelé. A Bůh nepřinese zkázu a adzabnya do země, jejíž lidé v rámci opravy, dokud to kezhaliman-kezhaliman. Z největší kezhaliman je modlářství k Bohu, jak je uvedeno výše.
Opravdu najít řešení jiné, než Alláha přiblížit k čertu, například tím, že nabídku na konkrétní místa, které jsou považovány za zranitelné, protože to je věřil, že jsou mbaurekso (Java: Počkej, mengusai), nebo provést určité rituály požádat o spáse pro jiné než Alláha, jako ruwatan, zemní almužnu, almužny a další moře, jehož hřích je vyhýbat nebude odpuštěno v Bohu, než skrze pokání.
إن الله لا يغفر أن يشرك به ويغفر ما دون ذلك لمن يشاء ومن يشرك بالله فقد افترى إثما عظيما
Opravdu Bůh neodpustí Širk, a On odpouští všechny hříchy kromě (ulejvat), pro koho chce. Kdo je Alláhovi, pak skutečně má velký hřích. [-Nisa '/ 4: 48]
Proto by lidé měli držet dál od věcí, jako vyhýbat. Alláh říká:
ولا تدع من دون الله ما لا ينفعك ولا يضرك فإن فعلت فإنك إذا من الظالمين وإن يمسسك الله بضر فلا كاشف له إلا هو وإن يردك بخير فلا راد لفضله يصيب به من يشاء من عباده وهو الغفور الرحيم
A se nezeptáš kromě Alláha, nic, co neposkytuje manfa'at a ne (také) dá Awliyaa tě protože pokud budete dělat (například) Amen vy pak o ty, kteří špatně (mnohobožství). Je-li Bůh položil na Awliyaa na vás, pak nic nemůže odstranit, kromě Něho. A pokud Alláh dobré vůle pro vás, pak nikdo nemůže odolat jeho milost. Dává to komu líbí dobroty mezi své zaměstnance a On je oft-odpouštějící, slitovný [Yunus/10: 106-107]..
Shaikh Abdur Rahman bin Nasir jako Sa'di, velký učenec, který žil v roce 1307H-1376H, vysvětlovat slovo Alláh ve verši:
فإن فعلت فإنك إذا من الظالمين
(Pro jestliže vy (například) opravdu jste pak patří ty provinilce).
Kezhaliman zde Záměrem je vyhnout. Jak Alláh wa Subhanahu Ta'ala říká:
إن الشرك لظلم عظيم
[Připisují skutečnosti (Bůh) je opravdu velká nespravedlnost. -Luqman/31 Odstavec 13] [6].
To znamená, že herci, kteří si to (odvolání k něčemu, že neposkytuje výhody a Awliyaa) mezi polytheists. Jak také uvedl imáma ath-Tabari ve svém komentáři k verši výše: "Mezi ně patří lidé, kteří jsou provinilci" je včetně lidí k Bohu polytheists, provinilce k sobě [7]. A tento verš je jeden z argumentů Sheikh Muhammad bin Abdul Wahab může Alláh smiluj se nad ní syiriknya istighatsah odst. stěžují na problém najít řešení) na jinou hodnotu než Alláha.
Šajch Hasan Abdur Rahman bin Shaikh řekl Aalu popela [9]: Mnoho veršů v souladu s předchozím odstavci. Například, slovo Alláh wa Subhanahu Ta'ala:
فلا تدع مع الله إلها آخر فتكون من المعذبين
Takže se nemusíte volat (uctívání) jiné bohy vedle Boha, nebo vy lidé v 'zkázy. [ASY Syu'ara / 26: 213].
Alláh také říká:
ومن أضل ممن يدعو من دون الله من لا يستجيب له إلى يوم القيامة وهم عن دعائهم غافلون وإذا حشر الناس كانوا لهم أعداء وكانوا بعبادتهم كافرين
A nic víc z cesty než ten, kdo uctívali bohy jiné než Bůh nemůže připustit (modlitby) až do soudného dne, a oni jsou nevědomí (zaříkávání) k nim. A pokud lidé byly shromážděny (na Soudný den) bude nepochybně bohové se stali nepřátelé na nich (věřící) a popírat jejich kulty. [Al Ahqaf/46: 5-6].
Učenci vysvětlil účely odstavců výše není nic víc než ten, kdo bloudí žebrat a dělat nabídku na jinou hodnotu než Alláha v podobě soch a prosit o něco, co vám nemohou nic až do dne zmrtvýchvstání. Sochy a bůh-bůh ale Alláh není slyšet požadavky a že nejsou vítáni na volání pemintanya. I v den zmrtvýchvstání bude Bůh být uctíván místo toho, aby nepřítel na pemintanya. [11]
Alláh také říká:
والذين تدعون من دونه ما يملكون من قطمير إن تدعوهم لا يسمعوا دعاءكم ولو سمعوا ما استجابوا لكم ويوم القيامة يكفرون بشرككم ولا ينبئك مثل خبير
A bytosti, které volají po (uctívání) kromě Alláha se nemají nic ačkoli jak tenká kůže. Pokud jim říkáte, nejsou slyšet Boha jako Muslims, a když slyší, oni nemohou dovolit permintaanmu.Dan v den zmrtvýchvstání budou popírat kemusyrikanmu a nikdo vám může dát zprávu, jak je uvedeno v Alláha vševědoucí. [Fathir/35: 14-15]. [12]
Řezání zvíře má být nabízena v jižním oceánu jsou považovány za poručník nebo opatrovník sopky, aby nedošlo k zlosti a vzteku na tsunami, zemětřesení, sopečné erupce či jiné katastrofy, je také jasně akt se ulejvat, Alláh proklel a pouze od retardované lidí. Mezi argumenty je následující hadís:
حدثنا زهير بن حرب وسريج بن يونس كلاهما عن مروان قال زهير حدثنا مروان بن معاوية الفزاري حدثنا منصور بن حيان حدثنا أبو الطفيل عامر بن واثلة قال كنت عند علي بن أبي طالب فأتاه رجل فقال ما كان النبي صلى الله عليه وسلم يسر إليك قال فغضب وقال ما كان النبي صلى الله عليه وسلم يسر إلي شيئا يكتمه الناس غير أنه قد حدثني بكلمات أربع قال فقال ما هن يا أمير المؤمنين قال قال لعن الله من لعن والده ولعن الله من ذبح لغير الله ولعن الله من آوى محدثا ولعن الله من غير منار الأرض. (أخرجه مسلم)
Zuhair bin Harb a Suraij bin Yunus se nám vysvětlil, oba Marwana.Zuhair řekl: "bin Marwan al Mu'awiyah Fazari nám řekli, (že) Mansur ibn Hayyan vysvětlil nám, (že) ath Thufail Abu To Aamir ibn Waatsilah nám řekli, řekl: Byl jsem v přítomnosti Ali bin Abi Talib, později přišel muž a řekl:? "Co vůbec proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem tajemství na vás" Ash ath Thufail řekl: Tak Ali vztekle a řekl: "To proroka sallallaahu alaihi wa Salamem nikdy mít něco, co mě že sembunyikannya na člověka. Je to jen to, že mi asi čtyři slova, "zeptal se:" Co jsou čtyři slova, že "Ali odpověděl: Posel Alláha sallallaahu? Alaihi wa Salamem řekl:" Alláh prokleje ty, kteří proklínají své rodiče, Bůh proklel toho, kdo poražené zvíře musí být nabízeny na jiné než Alláh, Alláh proklel toho, kdo chrání ty, kteří kacíře odst. nebo zlé), a Alláh proklel toho, kdo změnil příznaky pozemních hranic ". [13]
Shaykh Muhammad ibn Saalih Al 'Uthaymeen může Alláh smiluj se, tentokrát velký učenec, který zemřel před několika lety, vysvětluje:. "Porážka zvířat pro jiné účely, než je blíže k oslavě Boha a jeho zákon se ulejvat Akbara, odstranění pachatele islámu" [14]
Dále vysvětlil význam prokletí Alláha rahimahullah. Vysvětlil, že prokletí Boží znamená, aby se odstranilo a hodně z Boží milosti.Když se říká: Bůh melaknatnya, znamená: Bůh vyháněl a udržet ji z milosti. Když se říká: Ó Alláhu laknatlah tak a tak, to znamená: Ó Alláhu, aby Fulan milosrdenství "[15].
Podobně na sobě náramky železa, stříbra, zlata, mědi, nit, křídlo, kořenové Bahar nebo jako za účelem zahájení posily nebo odstranění posily a také vyhýbat.
Proč? Protože lidé dělají, protože pro léčení, například, nebo příčinou úspěchu, ale Bůh nikdy dělat to jako příčina, a to buď osud syar'i a [16] znamená, že má k Alláhovi. Protože si myslí, že Bůh může způsobit [17]. Ale Širk je poslední diskuse, mohli vyhnout Asghar / malý (ne vyjmout z oblasti náboženství), může také vyhnout Akbar (otázka náboženství), závisí na důvěře nositele, jak vysvětlil Shaykh Muhammad ibn Saalih al-Uthaymeen může Alláh mít slitování [18]
Šejch Muhammad ibn Abdul Wahab přinesl rahimahullah syiriknya argumenty o tom, mimo jiné, Boží slovo:
قل أفرأيتم ما تدعون من دون الله إن أرادني الله بضر هل هن كاشفات ضره أو أرادني برحمة هل هن ممسكات رحمته قل حسبي الله عليه يتوكل المتوكلون
Rci: "Už jsi přemýšlel o tom, co říkáte na kromě Alláha, je-li Bůh chtěl, aby Awliyaa ke mně, ať už je to vaše idoly Awliyaa může odstranit, nebo-li, že Bůh dává milost ke mně, ať vydrží Nya.Katakanlah slitování:" Alláh je dostačující pro mě ", jemuž pouze důvěry se lidé vzdali'' [az Zumar/39: 38]..
A mnoho dalších textů, a to jak z al Koránu maupu hadiths alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem.
V závěru expozice veršů a hadith výše, vyplývá, že stvoření, kdo jsou, zda andělé budou proroci, zejména démoni, džin a především zvířata uhynulá nebo neživé objekty, není možné poskytovat dávkyvůbec a veškeré Awliyaa. Takže prosím, blíž a ztišil jsem, aby se oběti těchto bytostí vyhýbat zákon. Lidé budou zničena a zahynou kvůli ní.
Když lidé hodně neštěstí a katastrof za následek zastavení života, majetku a bydlení, stejně jako ostatní světské bída, bída, měli by dostat blíže k Bohu s mnoha pokání, seřizování a zvýšit uctívání Boha, drž se dál od modlářství a kacířství, pověry , pověry a nemorálnosti. Pro Boha je jediným východiskem. On sám není oprávněn poskytovat ty nejlepší možné řešení, a on má moc nade vším.
Pojďme se vrátit k přímé cestě. A každý člověk by měl milovat sám sebe, bez ohledu na smysl života v tomto světě, pokud na onom světě jsou nekonečné utrpení v pekle kvůli vyhýbat to dělá ve světě jen proto, že nesnášejí soudního řízení a ještě větší víru v vírách marnosti na šamana, určitého místa konkrétní místo nebo opatrovník. Nas'alullaha Al 'Afiyah byl Salamah min Kulli Syirki popel.
Maraji ": A. Tafsír al-Korán anul "Azhim, Ibn Kathir, Abdul Kádir al Arna'uth taqdim, Dar al-Fa` IHA a Darus Salam. SEČ. Já, 1414H/1994M. 2. Tafsír al-Karimir Taisir-Rahman, Šajch Abdur Rahman bin Nasir jako Sa'di a Masyru To Maktabah Talib al Ilmi a Jum'iyyah Ihya'ut Turats al Islami, Kuvajt, SEČ. Já, 1418H/1997M ve 2 vols. 3. Tafsír Jami'ul bajan To ta'wil Aayil Korán, jinak známý jako ath Tafsír Tabari, dhabt wa Ta'liq Shakir Mahmud a Daarut Turats al Arabi CET. Já, 1421H/2001M. 4. Nawawi je Sharh Sahih Muslim, Khalil tahqiq a takhrij Syiha Ma'mun, Darul ma'rifah, Bejrút, SEČ. III, 1417H/1996M. 5. Sahih Sunan Abi Dawood, Šejk al-Albani, III / 9, Maktabah al Ma'arif, SEČ. II, 1421H/2000M. 6. Majid Fathul Kitabut Sharh Tawhid, práce Shaykh Abdur Rahman bin Hasana Aalu ash Shaykh a Tash-fuj a Sheikh Abdul Aziz bin Ta'liq Abdillah bin Baz, Masyru To idarah al Masajid Wal Masyari 'al Khairiyah, Riyadh (Maktabah Darus-Salam a Maktabah Z Faiha "), středoevropského času. Já, 1413H/1992M. 7. Mufid Al Qaulul 'Ala Kitabut tawheed, které jsou shromažďovány, psaný a ditakhrij Dr. Hamud bin Sulaiman bin Abdillah Abal Khail a Dr. Khalid bin Alí al Musyaiqih, Daarul To Ashimah, SEČ. Já, 1415H. 8. A další.
[Zkopírováno z časopisu vydání As-Sunny Nadace vydával 7-8/Tahun X/1427H/2006M Lajnah Istiqomah Surakarta, JL. Solo - Purwodadi Km. 8 Selokaton Gondangrejo Solo 57 183 Tel.08121533647, 08157579296]
Apoštol úkol a jedinečnost

Podle Ustadz Kholid Syamhudi


Vím, apoštolové, kteří byli posláni, aby lidstva je důležitý a tolik potřebnou v případě muslimů, a to jak ve vztahu k víře, daně, specifičnosti a jejich životy, aby je vzorem pro lidi.
Zejména v současné době a zejména muslimů, kteří jsou daleko od prorocké a výuky. Tak, že povinnost každého muslima Sudha přivést zpět svého bratra znát tuto problematiku v souladu s Koránem a sunny.
POVINNOSTI apoštolů A. Jejich velkým úkolem je pozvat lidi k uctívání bohů, kromě Alláha, a odejít. [1]
Da'wah na tawheed a uctívání pouze Bůh je základ apoštolů a silnice káže úplně, jak dikhabarkan Bůh ve svém slově:
ولقد بعثنا في كل أمة رسولا أن اعبدوا الله واجتنبوا الطاغوت
A věru jsme posly ke každému národu odst. prohlašovat): "uctívání Alláha (sama), a vyhýbat se mu taghout [-Nahl: 36]..
V této vznešené verši Alláh popisuje úkol, základní poslání a hlavní poselství z apoštolů. , Který vyzývá lidstvo k monoteismu a mengikhlaskan uctívání Boha a od jakéhokoli boha, než [2]. To je také zmínil se slova:
ومآأرسلنا من قبلك من رسول إلانوحي إليه أنه لآ إله إلآ أنا فاعبدون
A my neposlal posla před tebou, ale jsme zjistili, k němu: "Hle, není Ilah (vpravo), ale já, takže vy všichni uctívají mně". [Al Anbiyaa ": 25].
Důvodem je, že apoštolové byli posláni k objasnění cestu k cíli Božího stvoření člověka je popsán v aplikaci Word:
وماخلقت الجن والإنس إلاليعبدون
A já si nevytvořili Jinn a člověka, aby Mne uctívali. [Adh Dzaariyaat: 56].
Tawheed je také princip lidské přirozenosti jsou seřazeny být vykonán, neboť ve slově:
فأقم وجهك للدين حنيفا فطرت الله التي فطر الناس عليها لاتبديل لخلق الله ذلك الدين القيم ولكن أكثر الناس لايعلمون منيبين إليه واتقوه وأقيموا الصلاة ولاتكونوا من المشركين
Pak s vážnou tváří hadapkanlah k náboženství (Bůh), odst. ještě výše) povaha Bůh stvořil člověka přírodě. Žádná změna v povaze Boha. (To je) rovný náboženství, ale většina lidí neví, vrátit se k Němu a pokání k Němu bertaqwalah a zavést salat a nezahrnují ty, kteří připisují Bohu. [Ar Rum :30-31].
Apoštolové požádal lidi, aby jednotu v sobě a se všemi jeho schopnosti, které hlásají merealisikan. Stačí příběh o Noemovi v dopise Noemovy jako příklad vytrvalosti apoštolů kázat jednotu všech svých lidí.
2. Poskytovat Shari'ah Boha k člověku a vysvětlit náboženství ukázala lidstvu, jak Alláh říká:
ياأيها الرسول بلغ مآأنزل إليك من ربك وإن لم تفعل فما بلغت رسالته والله يعصمك من الناس إن الله لايهدي القوم الكافرين
Posle, sdělit, co se ukázalo, ti z Pána svého. A pokud jste to ne (to, co bylo nařízeno, to znamená), nemusíte sdělit své poselství. Bůh vás z odst. porucha) člověka. Amen Alláh guideth ne těm, kteří nevěří. [Al Maidah: 67]
بالبينات والزبر وأنزلنآ إليك الذكر لتبين للناس مانزل إليهم ولعلهم يتفكرون
Důkazy odst. zázraky) a knih. A jsme seslali Korán vám, že budete vysvětlovat lidem, co bylo předáváno nich tak si myslí. [Nahl: 44].
3. Ukázat lidem dobro a rozdělil zprávy s nimi o odměnu připravené pro viníka, a varovat je před zlem, a trápení, která je připravena na přestávku. Řekl:
رسلا مبشرين ومنذرين لئلا يكون للناس على الله حجة بعد الرسل وكان الله عزيزا حكيما
(Ti, vyslali jsme) apoštoly jako nositele radostnou zvěst a Warner, takže není důvod pro člověka vůči Bohu po příchodu apoštolů. Alláh je mocný, moudrý. [-Nisa ': 165].
4. Zlepšit manusai příkladem a dobrým příkladem slovem a činem.Řekl:
أولئك الذين هدى الله فبهداهم اقتده قل لآأسئلكم عليه أجرا إن هو إلا ذكرى للعالمين
Oni jsou ti, kteří se dostali pokyny od Boha, pak postupujte podle jeho pokynů. Rci: "Neptal jsem se na platy ve dopravu k vám (Muhammad)". Není to nic, ale varování pro všechny lidi. [Al-`am: 90].
لقد كان لكم في رسول الله أسوة حسنة لمن كان يرجوا الله واليوم الأخر وذكر الله كثيرا
Existuje v (sebe), že Posel Alláhův dobrým vzorem pro vás (to) pro lidi, kteří očekávají (milost) Boží a (příchod) v den zmrtvýchvstání a Alláhem hodně. [Al Ahzab: 21].
5. Apoštolové měli povinnost udržovat a provádět Shari'ah Boží mezi svým služebníkům. Slovo Alláh wa Subhanahu Ta'ala:
وأن احكم بينهم بمآأنزل الله ولاتتبع أهواءهم واحذرهم أن يفتنوك عن بعض مآ أنزل الله إليك فإن تولوا فاعلم أنما يريد الله أن يصيبهم ببعض ذنوبهم وإن كثيرا من الناس لفاسقون
A buďte mezi nimi rozsoudil, co Bůh zjevil, a pak nenásledují své vášně. A pozor si proti nim, tak nemají z tebe od některých, co Alláh zjevil vás. Pokud se odvrátí (od zákona Alláh zjevil), pak vězte, že Alláh je neštěstí by trápí, protože většina z jejich hříchů. A opravdu většina lidí jsou ti, kteří rebel. [Al Maidah: 49].
6. Být svědkem příchodu člověka důkaz.
ويوم نبعث في كل أمة شهيدا عليهم من أنفسهم وجئنا بك شهيدا على هآؤلاء ونزلنا عليك الكتاب تبيانا لكل شىء وهدى ورحمة وبشرى للمسلمين
(A pamatujte) den (když) se zvýšil v každém národě na svědectví proti nim jejich vlastní, a přinášíme vám (Muhammad) svědka proti celému lidstvu. A vyslali jsme se k tobě knihy (Al Korán) vysvětlit všechno, a vedení a milosrdenství pro ty, kteří se vzdali. [Nahl: 89].
وكذلك جعلناكم أمة وسطا لتكونوا شهداء على الناس ويكون الرسول عليكم شهيدا
A tak se (také) jsme tě (Muslimové), umma je jen a možnosti, které může být svědkem (zákon ze dne), muži a že apoštol (Muhammad), aby byli svědky (věc), je. [Al Baqarah: 143].
Muqadimah ve své knize, Imám Abul Kásim Al Ashbahani uvádí: "Chvála Alláhovi, který vykazuje známky pravdu a vysvětlit, a to vedlo ke vzniku náboženské Mahaj pak to vysvětlit. Ten, kdo odhalil Korán a celý důkaz k dispozici a poslal Mohameda jako posel, a tak odříznout všechny důvody v udzur). Pak Posel Alláha zprostředkoval, vážně a džihád, a vysvětlit lidem tímto způsobem (pravdy). Shari'ah také sdělit jim, a tak se nehlásí "Ne přijít k nám dávat radostnou zvěst v Bashir) a napomenutí nadzir)". "[3]
Proto některé z důležitý úkol proroků a apoštolů.
Proroci a apoštolové Speciality Alláh wa Subhanahu Ta'ala vybrala mezi služebníky své proroky a apoštoly, aby některé ze specifik, které nejsou ve vlastnictví ostatních zaměstnanců. Mezi zvláštnosti proroky a apoštoly jsou:
A. Zjevení. Bůh se specializuje jejich odhalením, aby se staly prostředníky Boha s jeho služebníky. Toto bylo potvrzeno ve slově:
قل إنمآ أنا بشر مثلكم يوحى إلى أنمآ إلاهكم إله واحد
Rci: "Já jsem jen člověk jako ty, kdo ukázal na mě," Aj, vy bohové jsou bohové jednoho '. "[Al-Kahf: 110].
Mezi proroky a apoštoly mluvili přímo s Bohem a jiní přes médium anděl Gabriel, a tak vím, neviditelné záležitosti ze strany zjevení.
2. Neomylnost (al ishmah). Všichni lidé shodli, apoštolové obdrželi zápis o neomylnosti Božího, a tak se nezapomeňte minimálně Božího zjevení k němu. Mají rovněž neomylnost poskytování zjevení člověku. Jak potvrdila ve slově Božím Subhanahu wa Ta'ala:
سنقرئك فلاتنسى
Budeme recitovat (Korán) vám (Muhammad), pak jen tak nezapomenete. [Al A'laa: 6].
ياأيها الرسول بلغ مآأنزل إليك من ربك وإن لم تفعل فما بلغت رسالته والله يعصمك من الناس إن الله لايهدي القوم الكافرين
Posle, sdělit, co se ukázalo, ti z Pána svého. A pokud jste to ne (to, co bylo nařízeno, to znamená), nemusíte sdělit své poselství. Bůh vás z odst. porucha) člověka. Amen Alláh guideth ne těm, kteří nevěří. [Al Maidah: 67]
ولو تقول علينا بعض الأقاويل لأخذنا منه باليمين ثم لقطعنا منه الوتين فما منكم من أحد عنه حاجزين
Kdyby on (Muhammad) držel většinu ze slov (název) Jsme nepochybně je Pořádáme jej na jeho pravé ruce. My pak vlastně snížit lano srdeční sval. (Takže je nikdy z vás, které mohou bránit (St), puls řezání. [Al Haaqqah :44-47].
3. Vzhledem k tomu, volba, pokud bude odpojen svůj život, jak je uvedeno v hadíth o Ajša, řekl:
سمعت رسول الله صلى الله عليه وسلم يقول ما من نبي يمرض إلا خير بين الدنيا والآخرة وكان في شكواه الذي قبض فيه أخذته بحة شديدة فسمعته يقول مع الذين أنعم الله عليهم من النبيين والصديقين والشهداء والصالحين فعلمت أنه خير
Slyšel jsem, že proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl: Nikdo není nemocný nabipun, pokud si vyberete mezi tímto světem a dále jen doba jeho smrti blížícího se nemocný, on vydal chraptivý hlas vůbec, tak jsem slyšel. On říkal: S Bohem dané radost na ně z mezi proroky, shiddiqin, mučedníci a spravedlivý, a já vím, že dostal na výběr. [5]
4. Pohřben na smrt. Když prorok odešel někam, tak on byl pohřben v tomto místě. To je založeno na hadith Abu Bakr řekl:
سمعت رسول الله صلى الله عليه وسلم يقول لن يقبر نبي إلا حيث يموت فأخروا فراشه وحفروا له تحت فراشه رواه أحمد
Slyšel jsem, že proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl: ". Prorok není pohřben v místě jeho smrti s výjimkou, jak se zbavit z postele a udělal díru pod postelí" [6]
5. Jeho tělo bylo nejedl v zemi. Oslavovat Boha s orgány proroků nejsou zničených pohřbívat zemi, i když s velmi dlouhou dobu rozpětí, jak je popsáno proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem v jeho slovy:
إن الله تبارك وتعالى حرم على الأرض أجساد الأنبياء
Amen Alláh wa ta'ala tabaraka zapovídají zemi zničit těla proroků.[7]
6. Zavřené oči ke spánku, ale jeho srdce zůstalo vědomí a vzhůru. Popsány v hadith o alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem, který zní:
تنام عيني ولا ينام قلبي
Moje oči se spát, ale mé srdce nespí. [8]
Anas bin Malik řekl, když vypráví o Mi'raj Isra 's:
والنبي صلى الله عليه وسلم نائمة عيناه ولا ينام قلبه وكذلك الأنبياء تنام أعينهم ولا تنام قلوبهم
Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem spánku, ale jeho srdce nespí. A stejně tak i proroky, jejich oči jsou opatrní, nemají spát spí. [9]
7. Zůstat naživu ve svých hrobech Apoštolové a proroci dokonce zemřel, ale jsou stále naživu v hrobě ve stavu modlitby, jak reportoval proroka v jeho slovy:
الأنبياء أحياء في قبورهم يصلون
Proroci byli ještě naživu ve svých hrobech ve stavu modlitby. [10]
Proto úkol a specifičnost proroků obecně a stručně. Doufejme, že je možné přidat do našeho vědomí a svědomí je pravda na ně. A Alláh ví nejlépe.
Maraji: A. Dr spisů. Abdul Aziz Salih Ath tahqiq Thawiyaan v knize úvod k práci Ibn Taymiyyah Nubuwat, nejprve publikoval rok 1420H a Adwaa Jak Salaf a Riyaadh. KSA 2. Ar Rusul Risalaah válka, Dr.. Umar Sulaiman Al Asyqar, třetí Tisk, Rok 1405H, Maktabah Al Falaah, Kuvajt. 3. Jako střevní Manhaj Salaf Da'wah Fi Ila Alláha, pracuje Fawaaz Halil Jak Suahaimi, nejprve publikoval rok 1423H, Dar Ibn Hazm, Káhira, Egypt. 4. Al Hujjah Bayaan Fi Sharh Al Mahajja Wa Sunna Aqeedah odborník, práce Abul Qasim ibn Muhammad ibn Isma'il al-Fadl al-Taimi Na Ashbahani, tahqiq Muhammada ibn Ar Rabi 'Al Madkhali, Látka-2, rok 1419H, Dar Al Raayah, Rijád , KSA. 5. Sahih Al-Jami `Jak Sagheer, práce Shaykh Muhammad Al Al Alamah Nashiruddin Albani, Třetí tisku, rok 1408H, Al Maktab al-Islami, Beirut. 6. Al pólu Tis'ah (CD).
[Zkopírováno z časopisu vydání As-Sunny Nadace vydával 129/Tahun VIII/1426H/2005M Lajnah Istiqomah Surakarta, JL. Solo - Purwodadi Km. 8 Selokaton Gondangrejo Solo 57 183 Tel.08121533647, 08157579296]
Pokyny pouze Alláh Subhanahu Wa Ta'ala vlastnictví


Podle Abu Nida `Chomsaha Sofwan

Alláh wa Subhanahu Ta'ala říká:
إنك لا تهدي من أحببت ولكن الله يهدي من يشاء وهو أعلم بالمهتدين 08:56
"Aj, ty (Muhammad), nebudou moci dát pokyny (pokyny) na osobu, kterou miluješ, ale Bůh dává pokyny pro ty, které se mu zlíbí, a Bůh zná ty, kteří jsou ochotni přijmout pokyny". [Al Qashash/28: 56]
Vzhledem k poklesu tohoto odstavce týkající se smrti Abu Talib zůstal ve státním náboženstvím Abdula Muttalib odst. polyteisty). To je, jak je uvedeno v hadíth vyprávěný v Sahih al-Bukhari a Sahih Muslim, od Ibn Al Musayyab, že jeho otec (Al Musayyab) řekl: "Když Abu Talib, že zemře, proroka sallallaahu To alaihi wa sllam pospíchal. A pak, "Abdullah bin Abu Jahl a Abu Umayyad být na jeho straně. On sallallaahu To alaihi wa Salamem mu řekl: "Ó, můj strýc. Řekni la ilaha Illa Alláha; větu mohu důvod pro vás před Bohem. " Nicméně, "Abdullah bin Abu Jahl a Abu Umayyad odbíjely v slovy:" Vy (Abu Talib) nenávidí náboženství Abdul Muttalib?. Pak proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem opakoval jeho rčení více.Ale oba byli opakovat její slova. Takže poslední slovo, že on stále zůstává na vrcholu Abdul Muttalib a náboženství se zdráhají říci, La ilaha Illa Alláha. Pak proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl: "Opravdu bych požádat o odpuštění pro tebe, protože jsem nebyl zakázán." Pak Alláh zjevil slova:
ما كان للنبي والذين آمنوا أن يستغفروا للمشركين ولو كانوا أولي قربى من بعد ما تبين لهم أنهم أصحاب الجحيم 9:113
"Není ani vhodné pro proroka a ti, kteří věří, požádat o odpuštění (Allaha) pro modláři modloslužebníci i když je to příbuzný (ji), poté, co jim zřejmé, že modláři jsou obyvatelé Hell" [Na Tawbah / 9: 113]
Pokud jde o Abu Talib, Alláh říká:
إنك لا تهدي من أحببت ولكن الله يهدي من يشاء
"Určitě nebude schopen poskytnout vodítko k osobě, kterou milujete, ale Bůh dává pokyny pro ty koho chce". [Al Qashash/28: 56].
Z slovo Alláha Subhanahu wa Ta'ala a Hadith Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem výše, mohou být některé výhody a zkušenosti, jak jsme se zmínit následující.
Za prvé: V knize Fathul Madžíd, Shaykh Abdurrahman ibn aš-Šejch Hasan Al cituje slova Ibn Katheer může Alláh smiluj se k výkladu tohoto verše: "Alláh Subhanahu wa Ta'ala řekl svým apoštolům:" Hle, ty Mohamede, nebude moci poskytnout vodítko k lidem, kteřímáte rádi, "to je, (přesněji určit nebo instrukce), že nikdo z vašeho podnikání. Nicméně, vaší povinností je pouze sdělit, a Bůh dá pokyny ke komu chce. On byl ten, kdo má hlubokou moudrost a jít proti rytmu. To je v souladu s obsahem slova Alláha, což znamená: "To není vaše povinnost, aby se jim získat vedení, ale Alláh Kdo dává pokyny (což taufiq) na koho chce. (Al Baqarah: 272). Takže je to slovo: A většina lidí nebude věřit, i když opravdu chcete. (Yusuf: 103) ".
V knize Na Sharh Tamhid Li Kitabit Tauhid, šejk Salih bin 'Abdul Aziz Al To Ash Shaykh řekl: "Pokyny dána Alláhova posla která není ve vlastnictví Shllallahu To alaihi wa Salamem taufik tady je návod, inspirace a zvláštní pomoc. Tento návod je odkazoval se na učenci jako vedení ve Wal inspirace taufiq. To znamená, že Bůh Subhanahu Ta'ala w v srdci služebníka vyroben speciálně pro pohodlí získávání vzdělání, úleva, že není snadné vzhledem k tomu, k těm v jiných zemích. Takže, tento návod taufik výslovně dána od Boha k těm koho chce, a ovlivňovat osoby obdrží pokyny a snažil se chytit. Proto, aby tento návod do něčí srdce není úkolem alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem. Pro zaměstnance, srdce je v rukou Boha, který převráceno zpět v souladu s jeho vůlí. Tak, že osoba, kterou miloval nejvíce však nemohl dělat to do muslima, který obdrží pokyny ".
Přestože je Abu Talib příbuzným Proroka se všeobecně připisuje k němu, ale nemohl mu pokyny síly.
Druhý typ poradenství, vztahující se k otrocké mukallaf, totiž vedení dilalah inzerát wal irsyad (podání vysvětlení a vedení). Bůh nastavit typ poradenství je stanovena na alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem zejména, všechny proroky a apoštoly a každý kazatelem, který povolává člověka k Bohu. Alláh wa Subhanahu Ta'ala říká:
إنما أنت منذر ولكل قوم هاد
"Aj, ty (Muhammad) je pouze Warner, a pro každou je ten, kdo dává pokyny." [Ar Ra'd / 13: 7].
A Alláh říká o alaihi proroka Muhammada sallallaahu To wa Salamem,
وإنك لتهدي إلى صراط مستقيم صراط الله
"A opravdu ty (Muhammad) je opravdu dávat pokyny k přímé cestě, (tj.) na stezce Boží". [ASY Syura/42: 52 - 53]
Mínit "dát návod" tady je, dáváte pokyny a pokyny k přímé cestě s různými pokyny a pokyny, podporovaný mnoha zázraky a důkazy, které ukazuje, poctivost a pravdu o Něm jako dárce poradenství a poradenství.
Šejk Mohamed Hamid Al Faqi uvedl v poznámce pod čarou ke knize Fathul Majid: "Slovo poradenství, se používá k vložení instrukce do smyslu jater, změnou luk odpadlictví, kufr a přestoupení, na poradenství, víry a poslušnosti, a aby to rovný, pevnýna cestě Boží. Tyto pokyny, konkrétně pouze vlastní Alláha, neboť on vládne srdce házet a otáčení, a dávat pokyny nebo se ztracenou cestu pro koho chce. Kdo se pokyny od Boha, pak nic nemůže být zavádějící. A kdo se svést Bůh, pak nikdo nemůže dát vodítko.
Na základě tohoto verše na mysli, je, že tyto pokyny nejsou obsaženy v sobě z alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem, mnohem méně lidí než on. Lidí, kteří tvrdí, že mám manuál, například Sufi a podobně, kteří tvrdí, že jsou schopni vstoupit do srdcí svých žáků, znát její obsah, jakož i v oblasti řízení, co chce, pak je to lež a penyesatkan. Lidé, kteří věří tvrzení jako je tato, to znamená, že to považuje za Boha a posla Jeho zavádějící lži.
Klíč k vědě, argument, popis Koránu a dalších na cestu spásy a štěstí, pak zaměstnanci, kteří jsou schopni provádět tyto pokyny, jak je stanoveno v sobě z alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem ve slově Božím Subhanahu wa Ta'ala, který znamená: "A opravdu, jste opravdu dávat pokyny pro správnou cestu". [Ash-Shura: 52].
Bůh musí vědci provádět tento úkol, a to s cílem poskytnout návod v podobě příkazu laskavosti a zakázat zlo rovnou cestou Alláha. Ale většina lidí nedokáže rozlišit mezi těmito dvěma typy instrukcí.Částečné kříž line a někteří jiní opustili soudní příkaz zakazující nespravedlivý laskavost, dohadovat s verši: "Ty (Muhammad), nebudou moci dávat pokyny k osobě, kterou milujete." To je hloupost a chyba ".
Za druhé: Pokud jde o interpretaci dopisu Na Tawbah verš 113, šejch Hasan bin Abdurrahman aš-Šejch Al řekl: "To je, požádat o odpuštění za polytheists, Prorok se za to nestojí. To je věta, která vypadá Khabar (news), což znamená zákaz. Tento odstavec se zabývá událostmi dolů Abu Talib, jak poukázal z hadísů, které uvádí lafazh anzala fa větu (a pak Alláh zjevil) po anhu výrazu la proroka pozdravem astaghfiranna Ma Laka Lam unha "(opravdu bych požádat o odpuštění pro vás, pokud to není zakázáno ), který naznačuje, na pokračování.
Ve Qaulul Mufid Al 'Ala Kitabut Tauhid, Shaykh Muhammad bin Saalih Al' Uthaymeen řekl: Fráze ma kana nebo la yanbaghi ​​a semisalnya, když na to přijde v Koránu, že se věci uvedené jsou zakázány (odmítnuté) zakázat krutý Například, slovo Alláh wa Subhanahu Ta'ala "není hoden Boží měl syna, Sláva Mu" (Maryam: 35). Stejně tak slova "a již hoden přijmout All-milosrdných (mít) děti" (Maryam: 92). A jeho slova "Je možné získat měsíc a slunce malampun nesmí předcházet den. A každý na oběžné dráze "(Yasin: 40). A slova proroka alaihi sallallaahu To wa Salamem, "Opravdu, Bůh nespí, a nevhodné pro něj spát." [Muslim].
Pak slovo "žádají o odpuštění (Allaha) za nevěřící", to znamená, že (zakázané) o odpuštění pro polytheists.
I když slovo "i když polytheists jsou" příbuzných, to znamená, že i když polytheists jsou blízcí příbuzní jejich vlastní. Proto, když Prorok sallallaahu To alaihi wa Salamem provádět Umrah a pak předá hrob jeho matky, on sallallaahu To alaihi wa sallamk žádat o povolení požádat o odpuštění Boha pro něj jeho matka, ale Bůh nedovolí. Pak sallallaahu To alaihi wa Salamem požádal o povolení náboženskou návštěvu hrobů jeho matkou, a Bůh dovolil. Takže on byl menziarahinya vzít ponaučení.
Bůh chraň, on sallallaahu To alaihi wa Salamem požádá o odpuštění pro polytheists, protože polytheists není oprávněn žádat o milost. Pokud se modlit k Bohu, aby to něco, co není možné pro něj, pak je to porušení modlitby.
V jiných částech Shaykh To Uthaymeen řekl: "A i falešný případ nějaké lidské řeči, který se nazývá pohanská osobnosti, které zemřely na zesnulého (který jistě Bůh požehnal). Zmínka o takové protiprávní, protože na rozdíl od Alláha Subhanahu wa Ta'ala.Podobně, zakázáno ukazovat smutek za jejich zemřelých podle způsobu smutku nebo jinak, jak se lidé víry měli cítit spokojen s jejich smrtí. I když lidé věří, že má schopnost a sílu, budou bojovat s bezvěrci, aby náboženství patří Bohu úplně.
Šejch Sálih bin Abdulaziz Al Ash Shaykh řekl: "Když jsme se naučili frázi 'ma kana (o by ne) přijít v Koránu s významem tohoto (tj. zákaz a odmítnutí odpovědnosti), to je odkazoval se na tady (V dopisech odstavce 113 Tawbah) je zákaz. Tento zákaz požádal o odpuštění pro každého z modloslužebníků. Takže pokud Bůh zakázal apoštoly, proroky a svaté, a kromě těch z řad spravedlivých lidí, zakázat jim ještě za života požádat o odpuštění od Boha pro nevěřící, pak se tato show, i když má za to, že byli schopni se zeptat odpuštění ve svém životě Barzakh v přírodě, určitě nechtějí požádat o odpuštění za polytheists, a nebude se chci zeptat Boha pro lidi, kteří přijdou k nim, když jsou mrtví-to-požádat o přímluvu, prosila ighatsah, nebodalších zákonů uctívání. A Alláh ví nejlépe. "
Za třetí: velmi důležitý problém, a sice o výklad slov alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem "Řekni la ilaha Illa Boha", je odlišný od toho pochopit ti, kteří tvrdí dobře informovaný.
Šejk Mohamed Hamid Al Faqi řekl: Mnoho lidí tvrdí, že poznání, ale nechápu význam výrazu "La ilaha Illa Alláha", tak, aby každá osoba, která pronesl slova islám byl považován, ale samozřejmě to kufr.Například, uctívání hrobů, k lidem, kteří zemřeli, se modlám, které jasně ospravedlňuje zakázané náboženství, rozhodnout věc na jiném základě, než je Alláh zjevil, a dělal mniši nebo kněží pány vedle Boha. Pokud mají srdce najevo, že trest, ale rozhodně vím, smysl la ilaha Illa Alláha je nevinná uctívání na jinou hodnotu než Alláha, a plnit právo provádět dohodu s Bohem v uctívání. To je označeno slovem Božím "Ti, kteří Kufr proti zlu a věří v Boha, pak ho držet s velmi silným provazem" [Al Baqarah: 256] " Proroka sallallaahu To alaihi vlastní požadavek na vás s úctou, Khawaarij mnoho modliteb, půstu, čtení koránu a na základě la ilaha Illa Alláha, ale řekl, že jsou nevěřící, hodně o ztrátě náboženství jako šipku od jeho úklony. On řekl: "Když jsem s nimi setkat, určitě budu bojovat s zničující války." To je uvedeno v Ash Shahihain.
Pokud jste právě řekl la ilaha Illa Alláh je dost, určitě se stane s válkou mezi pohany Messenger n. Není v modláři v té době chápáno frázi la ilaha Illa Alláha, a to i mimo jeho chápání lidí, kteří tvrdili znalosti v dnešní době? Ale Bůh uzavřel své srdce, tak nechápou.
Podle Shaykh Muhammad ibn Saalih Uthaymeen Al ', že slova Shaykh Muhammad ibn Abdul Wahhab (tj. jiný než rozumí lidé, kteří tvrdí, že dobře informovaný) v této třetí bod, jako by on byl vztahující se k výkladu odborných znalostí o významu slova Kalam la ilaha Illa Bůh, že oni (Kalam učenci) tvrdí, že al-Ilah (věta) je ten, kdo má moc dělat ikhtira "(něco vytvořit bez předchozího příkladu), a nikdo je nemůže vykonávat ikhtira", ale jen Bůh sám To je výklad marnosti.
Je pravda, že nic není schopen udělat ikhtira "kromě Boha, ale že to není skutečný význam spojení la ilaha Illa Alláha. Jeho skutečný význam je, že není boha kromě Alláha nemá právo být uctíván.Vzhledem k tomu, když řeknete la ilaha Illa Alláh znamená, nikdo nemůže dovolit ikhtira `kromě Alláha, modláři, kteří kdysi bojovali o alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem, také na ženy, děti a jejich majetek, aby mu v zajetí a přijata, se stal muslimem.
Takže, podle slov Shaykh Zahir Muhammad bin Abdul Wahhab rahimahullah ukazuje, že (ti, kteří tvrdí, že znalosti) jsou vědci, kteří vykládají slovo fráze la ilaha Illa Alláha s Tawhid rububiyah, a tak jsou lidé, kteří uctívají Boha a správci, ale statečný řekl: "My říkáme, la ilaha Illa Alláha."
Maraji ": A. Majid Fathul kniha Sharh Na tawheed tím, Shaykh Abdurrahman ibn Hasan ash Shaykh Alu. 2. Qaulul Mufid Al 'Ala Kniha Na tawheed tím, Shaykh Muhammad ibn Al' Saalih Uthaymeen. 3. V knize u 'alal Hasičské Tamhid Li Sharh Tawhid Alladzi Haqqullahi huwa Ibad a od Shaykh Salih bin Abdulaziz Alu ash Shaykh.
[Zkopírováno z časopisu vydání As-Sunny Nadace vydával 05/Tahun IX/1426H/2005M Lajnah Istiqomah Surakarta, JL. Solo - Solo Gondangrejo Purwodadi Km.8 Selokaton 57 183 Tel.08121533647, 08157579296]
Tajemství za jménem boha, As-Salam


Víra, podle Ahlus-Sunnah wal-Jama'ah může růst a může být snížena. Mezi faktory zvyšující víry muslima, je naučit se jména a atributy Alláh wa Subhanahu Ta'ala je ušlechtilé.
Shaykh To Abdurrazzâq bin 'Abdul-Muhsin al-' Abbad-Hafizhahullah, řekl: "Opravdu vím, jména a atributy Alláh wa Subhanahu Ta'ala uvedeno v Koránu a Hadith, a věci, které ukazují dokonalost Alláh wa Subhanahu Ta'ala ze všech stran je nejvíce vznešené vědy brána, která může přidat k víře ". [1]
V této části jsme se pozvat čtenáře, aby prozkoumala význam jako-Salam, který je jedním z jménu Alláha Subhanahu wa Ta'ala je ušlechtilé. Název je uveden v Al-Koránu a Hadith, stejně jako výroky učenců.
Jméno boha SWT v co-Salam Al-Qur'an Alláh wa Subhanahu Ta'ala říká.
هو الله الذى لآ اله الا هو الملك القدوس السلم المؤ من المهيمن العز يز الجبا ر التكبر سبحن الله عما يشر كون
"On je Bůh, tam je žádný bůh ale on, kdo Haq. Maha Raja, oslavovaný, Mahasejahtera (as-Salam), udržovat bezpečnost, bezpečnost Preserver, mocný, všemohoucí, který má všechnu slávu. Sláva Alláhovi z toho, co je přiřadit "[al-Hasyr/59: 23]
Boží jméno, AS-Salam v Hadith
عن عبد الله قال: كنا إذا كنا مع النبي في الصلاة قلنا السلام على الله من عباده السلام على فلان وفلان فقال النبي لا تقولوا السلام على الله فإن الله هو السلام ولكن قولوا التحيات لله والصلوات والطيبات السلام عليك أيها النبي ورحمة الله وبركاته السلام علينا وعلى عباد الله الصالحين
"Abdullah (bin Mas'ud) Alláha To anhu řekl: V minulosti, když jsme se modlili alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem, my říkáme:" As-Salám (bezpečnost) pro Alláha od svých otroků, a jako pozdrav-tak a tak a tak a tak, "aby proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:" Neříkej, As-Salam na Alláha, pro Alláha je-Salam, ale říkají: "Na-Tahiyât (gratulujeme), jasan-Shalawat ( uctívání) a ATH-Thayyibât (PRAISE) k Bohu. Salam (bezpečnost) a milost Boží a Jeho požehnání na vás, ó Proroku. A mír na nás, a služebníci Boží spravedlivý. " [Bukhari].
عن ثوبان قال: كان رسول الله إذا انصرف من صلاته استغفر ثلاثا وقال اللهم أنت السلام ومنك السلام تباركت ذا الجلال والإكرام
"Od Tsauban Alláha To anhu, řekl:" Dříve, když Prorok sallallaahu To alaihi wa Salamem má vyjít jeho modlitby, on beristighfar třikrát, a řekl: "Bože, ty jsou-Salam, a spasení tvé je, Ty Nejvyšší, kdo má velikost a slávu "." [Muslim].
Význam jako-Salam As-Salam, což znamená doslova jako-Salamah. , Který je uložen z hanby a nevýhody. [2]
Imám Ibn Katheer, může mít slitování Alláh řekl: "As-Salam, smysl, kteří přežili ze všech hanbě a nedostatky, jako dokonalost podstaty, povahy a skutky jeho (Bůh)" [3]
Imám aš-Syaukani rahimahullah řekl: "As-Salám, to znamená, že přežili všechny nedostatky a hanba".
Rahimahullah Imám Ibn al-Qayyim řekl: "As-Salam je jedním z jménu Alláha Subhanahu wa Ta'ala, je isim mashdar, jako je al-Kalam a al-ATA", což znamená, gratulace. Proto Alláh wa Subhanahu Ta'ala má právo, aby je více než jiná než on, protože on (Allah wa Subhanahu Ta'ala) zachránil z jakéhokoliv defektu, hanba nebo potupě nedostatek. On Subhanahu wa Ta'ala má absolutní dokonalost v každém směru. Jeho dokonalost je nutnost jeho podstata. On Subhanahu wa Ta'ala není výjimkou dokonalý.
K dispozici je také říká: V pozdravy svých služebníků v nebi, podle verše.
سلم قو لأ من رب رحيم
"(Nutno říci)," Hail, "jako pozdrav Pána slitovného" [Yâsîn/36: 58].
Tam také interpretovat, jsou pozůstalí jeho kezhaliman [4], a to je názor většiny učenců ... [5]
As-Salam, včetně bezpečnosti svých skutků a marnosti kezhaliman, podvody, a zahrnuje i bezpečnost svých zvláštností podobnost s vlastnostmi bytostí, a zahrnuje dokonalost své podstatě z každého nedostatku a studu, a zahrnuje Jeho spása jména všech výčitek. "
Jménu Alláha, as-Salam, včetně určení všech dokonalosti pro něj a odstranění všech svých nedostatků. Jedná se o obsah smyslu wal-hamdu Subhnâllah lillahi "(Sláva Bohu a celá chvála být k němu). A jméno Alláha, as-Salam, obsahující pengesaan pro něj v ulûhiyah (uctívání a velebení). A to je obsah smyslu La ilaha Illa Alláhu Akbar wallahu (žádné právo být uctíván Haq kromě Alláha, a On je nejvíce velký). Proto jméno boha, as-Salam al-Bâqiyâtu sbírat aš-Shâlihât (všichni dobrého jména Alláha a Jeho slavné přírody), s níž je třeba pochválit Všemohoucí Alláh.
Mezi podrobnější vysvětlení toho, co bylo uvedeno výše, že je al-Hayyu (někdy Living), což mu zachránilo život od smrti, ospalost, poruchy spánku a změny. Je al-Kádir (Všemohoucí), kteří přežili své síly z únava, únava, námitky a slabých stránek. Je al-'Alim (vševědoucí), který přežil svou znalost nevědomosti o něčem, když z hořčičného semínka.
Tak, všechny jeho vlastnosti jsou v horní části stupnice. Jeho dobrá radost přežil hněv, His jemností přežili pomsty, touha, kteří přežili své nenávisti jeho síla je zachráněn od slabosti, jeho přežít menyelisihinya, jeho slovo je v bezpečí před lží a kezhaliman, a to i perfektní Jeho věty v souladu se spravedlností a spravedlnost, a svůj slib penyelisihan přežil ... "[6]
Boží jméno, AS-pozdravů s alaykum USA Poděkování-salamu To To znamená, as-Salam na pozdrav as-salamu To alaikum, jsou tam dva. Za prvé, (snad) jméno Božího požehnání vylil as-Salam na vás.Proto není dovoleno obsadit pozdrav těm, kdož neuvěřili, z řad lidí knihy. Vzhledem k tomu, jak-Salam je jedním z jménu Alláha Subhanahu wa Ta'ala. Ano, měl by se ptát požehnání pro národy jména Alláh wa Subhanahu Ta'ala je. Za druhé, bezpečnost je použit při pozdravu.
Oba významy jsou stejně pravdivé. To znamená, že každý, kdo se modlí, aby Alláh wa Subhanahu Ta'ala se jmény jeho dobrá, protože požádal v každé žádosti a bertawassul k němu jménu Alláha v souladu s jeho žádost. Pokud je to jasné, pak když se někdo zeptá na spasení (AS-Salaamah), která je důležitou součástí jeho života, on volal jménu Alláha "As-Salam".
Takže, říká as-salamu To alaikum obsahovat jméno Alláha, jak-Salam, a prosil o jeho záchranu.
Pokud je to jasné, pak otevřel závoj moudrosti (tajné), pokud jde o výslovnost muslim se setkal s jinými muslimy, a ne skrze modlitbu nebo jiné řeči. Protože každá rasa má svůj vlastní pozdrav, jako "dobré ráno", "můžete žít dlouho" a další. Pak Alláh wa Subhanahu Ta'ala na muslimy mensyariatkan uprostřed jejich gratulace slovy "podle salâmu'alaikum". Řeč je důležitější než všechny gratulace ze strany lidí obecně. Protože výraz as-salâmu'alaikum obsahují bezpečnostní milník života a štěstí. To je také jádro věci. Protože lidské naděje rozdělena. , která je bezpečná před zlem a to je dobře. A pozůstalostní zla má přednost před to je dobře.
Tak to je v nebi, protože nebe je Darussalam, kde bezpečnost všech studu, ošklivosti a vadné, dokonce se pozůstalým každého případu, který snižuje radost ze života. Takže gratuluji lidí ráje je Salamun, a Alláh wa Subhanahu Ta'ala říct gratuluji ", jak je-Salam".Podobně, andělé přicházejí k nim ze všech dveří, když řekl:
سلم عليكم بما صبريم فنغم عقبى الدار
"Dobré na vás za vaši trpělivost míru," pak by to umístit na konec potěšení z něj "[al-Ra'd / 13:24)]
Šejch Muhammad ibn al-Saalih "Uthaymeen rahimaullah řekl:" As-Salam, smysluplná modlitba hledat bezpečnost jakýchkoli potíží.Řeknete-li někomu "tak, jak salâmu'alaika", znamená to, že jste se modlí k Bohu, aby mu Alláh wa Subhanahu Ta'ala ho zachránil od rušivých vlivů, šílenství, (zlo) Lidé, neposlušnost a onemocnění jater, stejně jako z Oheň. To je běžné lafazh, a jeho význam je muslimská modlitba za spásu všech poruch ". [9]
ZÁVĚRY A FAIDAH A. Stanovení jménu Boha, musí být v souladu s teorém Al-Koránu a shahiih Hadiits, a to v souladu s chápáním Ahlus-sunny učenci.
2. Zamyslete se a pochopit jménu Alláha Subhanahu wa Ta'ala je hlavním faktorem, který může přidat k víře muslimský Alláh wa Subhanahu Ta'ala.
3. Mezi 99 astmatu To Alláha al-Husna je-Salam. Takže musíme definovat.
4. Dovoleno pojmenovat dítě 'Abdussalam. Vzhledem k tomu, jak-Salam je jméno boha. Ibn Qutayba rahimahullah řekl: "Ve jménu Alláha Subhanahu wa Ta'ala je as-Salam, a proto člověk nazývá" Abdussalam, jako (name) 'Abdullah ".
5. As-Salam, jménu Alláha Subhanahu wa Ta'ala, že je nám přikázáno, aby se modlili s ním, jak Alláh říká:
"A Alláh al-Asma 'al-Husna, pak se modlit k Bohu s ním" [al-A'raf / 7:180]
6. To znamená, as-Salam, který je uložen (posvěcený) z jakékoli ostuda, zdravotního postižení a povaze nedostatků. Alláh wa Subhanahu Ta'ala Sláva každého věc, která snižuje dokonalost jeho povahy, a z podoby Jeho stvoření, a jeho spojenců, kteří soutěží ve všech směrech. [11]
7. Muslim je povinen požádat o spáse pouze k Alláhovi Subhanahu wa Ta'ala. Proto spása přichází pouze od něj [12]. A zakázaný ho požádat o spáse, než Alláha Subhanahu wa Ta'ala, a to jak k andělům blízko Alláha Subhanahu wa Ta'ala, Prorok poslal, poručník nebo Kiai či Habib nebo magisterském učitel, nebo jiná zvířata.
8. Dhikr učil alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem není jen ve rtu čtení. Dhikr musí zamyslet, jeho význam, a následně realizovány v každodenním životě. Někdo, kdo zná jméno Alláha, as-Salam, a učinit z něj jako vzpomínka a modlitba, neboť byl učil alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem, pak to bude vždy očistit Alláh v ulûhiyah (uctívání), rububiyah a název a druh z jeho spojenců, stejně jako věci, které nejsou hodné Něm. A to je cesta proroky a apoštoly, jak Alláh říká:
"Sláva Rabbmu, mocný pán přírody říkají. A gratulace pro blaho apoštolů. A Chvála Bohu Pánu všech přírody" [ash-Shâffât/37 :180-182].
Šejk al-Islam Ibn Taymiyyah může Alláh mít slitování na výše uvedeném verši říká: "Alláh wa Subhanahu Ta'ala očišťuje se od toho, co bylo charakteristické lidí, kteří se odchylují od učení apoštolů, a Alláh wa Subhanahu Ta'ala blahopřál apoštoly , protože jejich slova gratulací a nedostatek studu ..., pak Ahlus-Sunna wal-Jama'ah se neodchylují od učení apoštolů, protože on je shirathal Mustaqim ". [13]
9. To je ale krásný učení islámu, a jak drahé stopy Messenger sallallaahu To alaihi wa Salamem učil pozdravy. Poznámka, která je bezpečnost muslimské modlitby k jeho bratrovi. Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:
لا تدخلون الجنة حتى تؤمنوا ولا تؤمنوا حتى تحابوا أولا أدلكم على شيء إذا فعلتموه تحاببتم أفشوا السلام بينكم
"Není to můžete jít do nebe, dokud si myslíte, a nebudete věřit, dokud se navzájem milovat. Nechceš mi něco ukázat? Pokud ho spustíte, pak milují. To rozptýlí pozdrav mezi vámi". [Muslim]
10. As-Salam, byl jak-Salamah (spásy), která je základním kamenem lidského života na světě a na onom světě. Kéž Bůh vždy dává nám spásu světa a na onom světě.
[Zkopírováno z As-Sunny časopisu Issue 04/Tahun XII/1429H/2008M. Nadace publikoval Lajnah Istiqomah Surakarta, adresa Jl. Solo-Solo Puwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo 57 183, Tel. 0271-761016]
Víra Osud přináší úspěch do světa - V dalším



Podle Ahmas duchovní Faiz bin Asifuddin


Mnoho lidí špatně pochopit osud. V důsledku toho mnoho chyb vzniká právě kvůli ní. Existují dva extrémní tábory opačným směrem a jsou stejně zavádějící v tomto případě. Jedna frakce vzdorovat osudu. Jsou Qadariyah a Mu'tazilah a jeho následovníci. Zatímco jiná frakce nastaven na nesprávnou osudu. Jedná se o skupinu Jabriyah a jeho následovníci. Pouze skupiny, které jsou uprostřed dvou stran, že je správné skupin. Tato skupina je původní skupina muslimů, kteří chápou osud a mengimaninya proporcionálně, podle zákona al-Koránu a sunny, jak srozumitelný Salafush Salih.
Věří v osud, dobrý nebo špatný, je povinné, protože to je jeden z šesti pilířů víry. Je velmi ironické, pokud člověk věří v Boha Subhanahu wa Ta'ala, ale pochybuje dokonce i porušení proti osudu, i když ne úplné. Někdo, kdo nevěří v osud, a popřít, tak on neuvěřili.
V souvislosti s případem popření tohoto osudu, Yahya bin Ya'mar, tabi'i, říkat svou zprávu anhu Abdullah Ibn Umar al-'o Ma'bad Juhani, což je znak, který nejprve vytáhl Mu'tazilah Basry obyvatele k odmítnutí osudu. Pak Abdulláha bin Umar To anhu řekl: "Pokud splňujete tyto lidi, řekněte jim, že jsem nevinný své třídě a oni se oddělili od golonganku". (Pak Ibn Umar řekl):
والذى يحلف به عبد الله بن عمر, لو أن لأحدهم مثل أحد ذهبا فأنفقه, ما قبله الله منه, حتى يؤمن بالقدر. ثم استدل بقول النبي صلى الله عليه وسلم, و فيه: الإيمان أن تؤمن بالله وملائكته وكتبه ورسله واليوم الآخر وتؤمن بالقدر خيره وشره. رواه مسلم
"Při Alláhovi, jmenovitě Abdullah ibn Umar přísahal, i když tam je někdo z nich zlatou horu Uhudu, a on infakkan, Alláh to přijmout dříve, než on věřil, že svůj osud". Navíc, on argumentuje se slovy proroka alaihi sallallaahu To wa Salamem dlouhý, mezi tím.
"Víra je, když si myslíte, že v Alláha, Jeho anděly, ke svým knihám, k apoštolům, v posmrtný život, a pokud věříte v osud, dobrý nebo špatný" [Muslim ve zkratce] [1]
Šajch Hasan Abdur Rahman bin ash Shaykh Aalu, vysvětluje: "Ve výše uvedeném hadith je vysvětlení, že víra v osud je jedním z šesti pilířů víry. Kdo nevěří v osud, dobrý nebo špatný, to znamená, že mu zbývá z pilířů náboženství a popírají. Stav této osoby, jak je uvedeno Alláhem v Jeho slovo:
أفتؤمنون ببعض الكتاب وتكفرون ببعض
"Věříte v knize a nevěří v části al ostatní". [Al Baqarah: 85]. [2]
عن ابن الديلمي قال: أتيت أبي بن كعب فقلت له: وقع في نفسي شيء من القدر فحدثني بشيء لعل الله أن يذهبه من قلبي. قال: لو أن الله عذب أهل سماواته وأهل أرضه عذبهم وهو غير ظالم لهم ولو رحمهم كانت رحمته خيرا لهم من أعمالهم, ولو أنفقت مثل أحد ذهبا في سبيل الله ما قبله الله منك حتى تؤمن بالقدر, وتعلم أن ما أصابك لم يكن ليخطئك وأن ما أخطأك لم يكن ليصيبك, ولو مت على غير هذا لدخلت النار. قال: ثم أتيت عبد الله بن مسعود فقال مثل ذلك. قال: ثم أتيت حذيفة بن اليمان فقال مثل ذلك. قال: ثم أتيت زيد بن ثابت فحدثني عن النبي صلى الله عليه وسلم مثل ذلك. أخرجه أبو داود.
"Ibn ad Dailami odst. tabi'i), řekl: Přišel jsem k Ubay ibn Ka'b, a pak jsem mu řekl:" Na mém místě osudu bez nemocí Řekni mi něco, o kterou Alláh odstranit pochybnosti od. v mém srdci. " Ubay odpověděl: "I když bůh potrestal všechny obyvatele nebes a obyvatele země, a pak potrestat není pro pachatele na ně. A i když to Bůh dá milost k nim všem, Boží milost je mnohem lepší než všechny jejich skutky. Pokud berinfak se zlatem na hory Uhudu na cestě Alláha, Alláh nepřijímá infakmu před věří v osud, a pochopit, že to, co udeřil určitě nebude chybět, kdežto to, co bylo vynechal od vás rozhodně nebude se vám nestane. Pokud jste mrtví nejsou založeny na víře v osud tohoto, musí jít do pekla ".
Dailami Ibn ad dále říká: Tak jsem přišel do Abdullah bin Mas'ud, řekl tato slova beliaupun Ubay ibn Ka'b. Ibn ad Dailami řekl: Tak jsem přišel i na Hudhayfah ibn al Jemenu, řekl taková slova beliaupun Ubay. Ibn ad Dailami řekl: Tak jsem přišel do Zajd ibn Thabit, beliaupun přines mi hadith o alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem o vyrovnání ho se slovy Ubay [Vydal Abu Dawud Hadith] [3]..
Šajch Hasan Abdur Rahman bin ash Shaykh Aalu, přinést nějakou jinou historii odpovídající výše uvedené hadith, mezi nimi vyprávěný muslimský a další. T a nakonec dochází k závěru: "To vše Hadith a jiné hadith jsou podobné, obsahující hrozbu těžké pro každého, kdo nevěří v osud. Hadísy také hitter jít proti osudu skupin Mu'tazilah odpuzujícího a další. Mezitím se mezi potvrzená pochopení Mu'tazilah, je uvedeno, že pachatel spáchal hřích bude přebývat v pekle. Ve skutečnosti se jejich přesvědčení, že neexistuje žádný osud, je jedním z hlavních hříchů a neposlušnosti největší. Proto, na základě narrations mutawatir je povinné věřit v osud, který vedla k pádu jejich důkaz, že skutečně potrestá se na věčnost do pekla, ne-li pokání. To je logický důsledek jejich špatné pochopení. Jak se ukázalo, proti argumenty al mutawatir Koránu a Sunny, která vyžaduje víru v osud, a argumenty, které odmítají věčné mutawatir lidí bertauhid velký hřích v pekle ". [4]
قال عبادة بن الصامت لابنه يا بني إنك لن تجد طعم حقيقة الإيمان حتى تعلم أن ما أصابك لم يكن ليخطئك وما أخطأك لم يكن ليصيبك; سمعت رسول الله صلى الله عليه وسلم يقول: "إن أول ما خلق الله القلم فقال له اكتب قال رب وماذا أكتب قال اكتب مقادير كل شيء حتى تقوم الساعة " يا بني إني سمعت رسول الله صلى الله عليه وسلم يقول: "من مات على غير هذا فليس مني" أخرجه أبو داود
"Ubadah bin Samit řekl svému synovi:" Ó, můj synu, opravdu nebude mít smysl o povaze víry, než pochopíte, že to, co udeřil určitě nebude chybět, a co byla promarněna od vás rozhodně nebude se vám nestane. N Slyšel jsem, že Posel řekl: "Amen, první věc, kterou Bůh stvořil bylo pero (al-Qalam). A Bůh mu řekl: "Napište!". Pena řekl: "Ano, Mistře, co mám napsat?" Bůh řekl: "Zapište si všechna ustanovení o osudu všech věcí až do Soudného dne". " (Ubadah pokračoval jeho slova :) ó můj synu, vlastně jsem slyšel Messenger sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl: "Kdo neumírá na základě (věřím na osud), pak nikdy nebyl součástí golonganku" [Abu Dawud] [5].
Ale víra a osud soubor Alláh by také měla být pravda, a proto nepatří do pochopení Jabriyah.
Šejk al-Islam Ibn Taymiyyah rahimahullah vysvětlil: Víra v osud obsahuje dva typy hodnocení víru. Pořadí každá zahrnuje dvě formy víry.
Za prvé: Víra v Všemohoucí Alláh Subhanahu wa Ta'ala sám ví, co se děje ve všech bytostí, s vědomím, že je azali a věčné [6] Alláh je znát všechny okolnosti maklukNya, a to jak o poslušnosti, neposlušnost, nemorálnosti, štěstí-. Hodně štěstí a doom-doom je.Pak Bůh napsal osud všech bytostí do lawh Mahfuz ".
Dále Šejk al-Islam rahimahullah uvést své argumenty. Mezi nimi tyto hadith slovy:
إن أول ما خلق الله القلم فقال له اكتب قال رب وماذا أكتب قال اكتب مقادير كل شيء حتى تقوم الساعة
"Určitě první věc, kterou Bůh stvořil bylo pero (al-Qalam). A Bůh mu řekl:" Napište! "Pena řekl:" Ano, Mistře, co mám psát?. "Bůh řekl:" Zapište si všechna ustanovení o osudu všech věcí až do soudného dne! ". [Abu Dawud]. [7]
Také slovo Alláh wa Subhanahu Ta'ala.
ألم تعلم أن الله يعلم ما فى السماء والأرض, إن ذلك فى كتاب, إن ذلك على الله يسير
"Copak nevíte, že Bůh ví, co je na nebi i na zemi;? Takový že to je psáno v knize (lawh Mahfuz) Skutečně, že je velmi snadné pro Alláha.". [Al-Hadždž: 70].
ما أصاب من مصيبة فى الأرض ولا فى أنفسكم إلا فى كتاب من قبل أن نبرأها, إن ذلك على الله يسير  ". Žádné neštěstí, které postihlo na zemi, ani v sobě, ale je psáno v knize odst. lawh Mahfuz) před Přinášíme to skutečně, že je snadné pro Alláha." [Al-Hadid: 22]
Šejk al-Islam rahimahullah vedle pokračoval ve vysvětlování:
Za druhé, věří v sílu a vůli Boží, která se musí konat a zahrnuje všechno. To znamená, že mít víru, že Bůh chce bez ohledu bude dít, a co není Boží přání, to by se nestalo. Také věří, že není žádný pohyb na nebi i na zemi, ani se tam ještě nic není, pokud je vůle Boží. Není nic, co může nastat v oblasti jeho moci, kdyby Bůh nechtěl ho. Alláh Všemohoucí také rozhodl proti všemu, a to jak stávající a neexistující. Pak nikdo tvor na zemi i na nebi, ale Bůh, který ho vytvořil. Neexistuje žádný Stvořitel, ale Bůh a není tam žádný pán vedle něj. [8]
Z vysvětlení může Alláh smiluj se nad Shaykh al-Islam, ve skutečnosti lze vyvodit závěr, že k pochopení a věří v osud, jak tvrdí vědci Ahlu Sunna wal Jama'ah, musí zahrnovat víru ve čtyřech případech.
První a druhá případů vyplývá ze slov první části Shaykh Ibn al-Islam Taymiyyah je. Zatímco třetí a čtvrté případů vyplývá ze slov jeho druhé části. Čtyři případy jsou následující vysvětlení.
Za prvé: Víra v poznání Božího zahrnuje všechny časy a místa. To znamená, že musí věřit, že Bůh zná všechny věci, kde a kdykoli, ať už existující nebo neexistující. Zahrnuje vědomím činy perbuaan bytosti, ať už je poslušnost, poslušnost a neposlušnost neposlušnost. Tak také o štěstí, dobré smrti a další.
Za druhé: Ve stejné době také musí mít víru, že Bůh je zapisoval vše, co věděl v lawh Mahfuz osud určení. Osud určení dojde padesát tisíc let, než Bůh stvořil nebesa a zemi, oblohu.
عن عبد الله بن عمرو بن العاص قال سمعت رسول الله صلى الله عليه وسلم يقول كتب الله مقادير الخلائق قبل أن يخلق السماوات والأرض بخمسين ألف سنة قال وعرشه على الماء.رواه مسلم
"Od Abdullah ibn Amr ibn al 'Jak řekl: Slyšel jsem, že Rasulullah SAW řekl:" Bůh napsal všechna ustanovení osud všech bytostí před stvořil Bůh nebe a zemi, nebesa ve vzdálenosti padesáti tisíc let "On řekl:". Při "arsyNya nad vodou." [Muslim] [9].
Za třetí: s vírou v závěti odst. masyi'ah) Alláha. Ať Bůh chce, jistě stalo, a co Bůh nechce, určitě není.
Za čtvrté: Věřit, že Bůh vytváří. To znamená, že to, co Bůh chce, a to jak objektu a pohybu těles, potom Bůh je povinen vytvořit a udržet.
Čtvrtý případ výše by diimani a je chápán jako jeden celek, který nelze rozdělit od sebe, protože všichni čtyři nejsou v rozporu s ostatními.
Pochopení osudu výše uvedené problémy, je vlastně nejdůležitější důsledky v pochopení a víry v prvních pilířů víry jsou pravdivé, že víra v Boha, který zahrnuje víru v rububiyah a Asma To wa Shifat a UluhiyahNya. Pokud je pravda, k něčí víře rububiyah a Asma To wa Shifat a Uluhiyah Boha, pravdivé v tom smyslu, v dobré víře v souladu s porozuměním Salafush Salih, nepochybně také pravda, víra v osud. Protože víra v osud je úzce souvisí s problémem rububiyah a Asma To wa Shifat a Uluhiyah Alláh wa Subhanahu Ta'ala.
Z víra v osud je pravda, nevylučuje určité osoby v jejím úsilí o provedení určité akce tak, aby úspěšně dosáhnout něčeho nebo aby se zabránilo poškození. Opravdu, toto je jeden z umístění, zda někdo zná osud. Protože tyto snahy jsou zahrnuty jak je popsáno v islámu a musí být provedena.
عن علي رضي الله عنه عن النبي صلى الله عليه وسلم أنه كان في جنازة فأخذ عودا ينكت في الأرض فقال ما منكم من أحد إلا وقد كتب مقعده من النار أو من الجنة قالوا يا رسول الله أفلا نتكل قال اعملوا فكل ميسر (فأما من أعطى واتقى وصدق بالحسنى .. الآية) متفق عليه
Ze jmenovaného anhu, prorok sallallaahu 'Ali Alláh wa alaihi Salamem, že on doprovázel těla osoby, n na hřbitov, pak vzal hůl n, bušení to proti zemi. Pak sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl: "Nikdo z vás, pokud bylo přiděleno místo, ať už v pekle nebo v nebi." Společníci zeptal se: "Ó Posle Alláha, pak v případě nejsme závislí (na osudu) to" On odpověděl: "(Ne) zákona, protože každý bude snadné (o osudu vyhlásila pro něj)," Pak sallallaahu " číst súry alaihi wa Salamem Al Lail verš 5-10 ". [alaih Hadith muttafaq '] [11].
Ve výše uvedeném hadith, po obdržení vysvětlení proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem bylo přijetí člověka, co se později stalo obyvatelé nebe nebo požáru, a prohlásil se společníků proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem: "Ó Posle Boží, jsme není lepší počkat osud a není třeba nic dělat "proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem okamžitě odmítnout jejich tvrzení vysvětlil:" Ne!Ale měli byste ještě udělat, protože každý z nich bude usnadněna k osudu vyhlásila pro něj ".
Tak víra v osud je pravda, neměl bránit něčí úsilí a kreativitu. Ještě více posiluje správnou kreativitu a směr. Velmi nebezpečná osoba, která nedbale pominout otázku osudu, nebo příliš mnoho myšlenek o tom, že jsou z Mu'tazilah a jeho následovníci. Stejně tak velmi nebezpečné víra v osud podle Jabriyah styl. Protože vše, co znamená vést velmi nepříjemný obvinění proti Bohu Subhanahu wa Ta'ala.
Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem jako závodní vůdce, následovaný jeho společníky a dvou dalších generací jako nejlepší generace muslimů je příkladná v každém ohledu. Byly zaznamenány v historii zlata, se zlatou barvou, jako generace, která věří v osud a skutečně jako generace trvalého boje za Mardhatillah dělat, nikdo nečinně. Existuje lepší vzory, než jsou?
S vírou v osud a ostatní pilíře víry jsou pravdivé podle pochopení Salafush Salih, potom Bůh otevře dveře jeho pomoc. Štěstí na světě a dále bude dosaženo, a úpadek civilizace budou odstraněny. Bi-wa idznillah Taufiqih.
Maraji `: A. Korán al al-Karim a překlady. 2. Fathul Bari Sharh Sahih al Bukhari. Tash-fuj tahqiq wa ash Shaykh Abdul Aziz bin bin Abdillah Baz, Muhammad Abdul Fu'ad Baqi tarqim-wa 'ala Isyraf Thab'ihi: Muhibbuddin al Khathib. Imám Muhammad bin al Jami'atul Su'ud Islamiyah, Rijád. 3. Nawawi je Sharh Sahih Muslim, Khalil takhrij Syiha Ma'mun, Daar al ma'rifah, SEČ. VII, Th. 1421H/2000 M, Bejrút, Libanon. 4. Sahih Sunan Abi Dawud, šejch Muhammad al-Albani Nashiruddin, Maktabatul Ma'arif, Rijád, SEČ. II, o nové publikaci - 1421 H/2000 M. 5. Sahih Sunan na Tirmizi, šejk al Albani, Maktabatul Ma'arif, Rijád, SEČ. I z nové publikace - 1420 H/2000 M. 6. Kniha na Fathul Sharh Tawhid Majid a Šejk Hasan Abdur Rahman bin Aalu Shaykh popela. Muraja'ah Hawasyihi: Sheikh Abdul Aziz bin Baz Abdillah bin. Idaaratul Masajid Wal Masyari 'al Khairiyah, Riyadh, od Božího jako Salam Maktabah vydavatele, Riyadh, SEČ. I, 1413 H/1992 M. 7. Sharh al-al Aqeedah Wasithiyah, šejch Sálih bin al Fauzan Fauzan, Maktabatul Ma'arif, Rijád, SEČ. VI, 1413 H/1993 M. A další.
[Zkopírováno z As-Sunny časopisu Issue 09/Tahun IX/1426H/2005M. Nadace publikoval Lajnah Istiqomah Surakarta, adresa Jl. Solo-Solo Puwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo 57 183, Tel. 0271-761016]
Překlad Význam Alláh Azza Wa Jalla Jméno Al-Karim



Podle Syn Ali feat. Musri Semjan

AL-KARIM VÝZNAM přezkumu JAZYKŮ Zde je několik vysvětlení učenců arabského expert na al-Karim smyslu:
Ibn Faris řekl, že původ slova rahimahullah karom (podstatné jméno forma slova al-Karim) ukazuje dva významy, z nichž jedna je sláva [1].
Ibn Qutayba rahimahullah řekl: "al-Kareem znamená odpouštět. Alláh je al-Karim, který odpouští hříchy svých služebníků, kteří věří," [2].
Al-Azhari rahimahullah interpretovat: "jeden al-Karim je z atributů Boha všemohoucího a jeho jméno To znamená, že Essence, která je velmi mají dobře, velmi velkorysá, dárce rozkoše a ctnosti.". al-Karim je název, který zahrnuje všechny atributy jsou chvályhodné.Alláh je al-Karim (Nejvyšší Majesty) je velmi chvályhodné všech perpuatan ho. [3]
Ibn Manzhûr rahimahullah vysvětluje: "al-Karim je jeden z atributů Boha všemohoucího a jeho jméno, které je ten, kdo je velmi dobrou, velmi velkorysý dárce znovu Udělení mu nevyčerpatelná On je esence většina Noble týden. absolutní. al-Karim je název zahrnující všechny dobroty, slávu a ctnost. Tento název se také shromažďovat všechny věci jsou chvályhodné. Alláh má název al-Karim (Nejvyšší Majesty), který je velmi chvályhodné, ve všech perpuatan ním, Pána, který má ' Čestné a ušlechtilé Throne "[4].
Překlad smyslu proboha AL-Karim Pokud se podíváme na jména al-Karim al-Qur'an, jménu Alláha Všemohoucího tohoto slavného opakovat dvakrát. Za prvé, v dopise an-Naml/27: 40:
فلما رآه مستقرا عنده قال هذا من فضل ربي ليبلوني أأشكر أم أكفر ومن شكر فإنما يشكر لنفسه ومن كفر فإن ربي غني كريم
"A když viděl, že Šalomoun umístěn před ním, řekl:" To zahrnuje dar Pána mého ke zjištění, zda se mi, jsem vděčný nebo odmítnutí (by dala přednost jemu). A kdo je vděčný za to, on byl vděčný za (dobro), jeho vlastní a kdo je nevděčný, pak jistě můj Pán je bohatý, nejvíce ctihodný ".
Druhé místo v dopise al-Infithâr/82: 6: Alláh říká:
يا أيها الإنسان ما غرك بربك الكريم
"Ó člověče, co se oklamat vás (neposlušnost) proti Rabbmu Milosrdných".
V dopise, Naml verš výše, Všemohoucí Alláh říká slov Šalamouna, když viděl Alaihissalam formu před palácem královna královna ze Sáby. Všemohoucího Boží dar je oceněn Šalamounem testovat svou vděčnost Bohu Všemohoucímu za všechna požehnání, které mu. Pak se text uzavírá se dvěma jmény slavné Alláh je al-Ghani (Rich Maha) a al-Karim (slávy). Obě jména jsou velmi blízko k původnímu kontextu verše. Každý, kdo by byl vděčný, že se postoj nelze přidat k bohatství Alláh Všemohoucí Alláh, jak je bohatý.Naopak, ti, kteří nechtějí být vděčný nesnižuje bohatství Alláha Všemohoucího. Stejně tak ti, kteří budou sklízet ovoce z vděčného al-Karim (dobročinný) štědře odměněni. A kdo je nevděčný, Alláh vždy poskytnout výživu, aby jim. To je, jak je stanoveno v Božím slově:
إن تكفروا فإن الله غني عنكم ولا يرضى لعباده الكفر وإن تشكروا يرضه لكم
"Pokud si nevěří, pak jistě Bůh je bohatý od vás (tě nebudou potřebovat) a on nebyl spokojen s nedůvěrou pro své otroky, a pokud jste vděční, určitě byl spokojen s vděčností k Bohu, aby vás" [az-Zumar/39: 7]
Kdo vděčná, opravdu jeho vděčnost za (dobro) ve svém vlastním. A kdo bude popírat (ne, díky), Všemohoucí Alláh, nejvíce ctihodný Mahá Kaya. Všemohoucí Alláh dává nevyžaduje stvoření, ale proto, že Všemohoucí Bůh má název al-Karim (dobročinný).
Pokud jde o poezii al-Infithâr dopis s dotazem, Alláh pro člověka, co dělá je oklamán, aby neposlechl Boha Všemohoucího. Ve skutečnosti Alláh vždy věnuje mnoho požehnání a milosrdenství pro ně. Protože Bůh je milosrdný ke všem lidem. Tak to není rozumné lidské síly, protože Alláh al-Karim (velkorysý) z nich.
Al-Karim je ušlechtilý v každém ohledu, velice dávání a laskavost, zda žádost nebo ne. Jméno al-Karim ukázala dokonalost slávě Boha všemohoucího a celou podstatu a charakter svých akcí:
A. Alláh Všemohoucí povznesen ve své podstatě. Neexistuje žádný sebemenší chyba v Essence Alláha Všemohoucího. Skutečně Esence Alláh k. Indah.
2. Alláh Všemohoucí povznesen ve všech jeho atributů. Bez ohledu na ošklivou povahu Boha k. Jistě Boží povaha je velmi dokonalé ve všech jeho významu.
3. Alláh Všemohoucí také úžasný ve všem, co dělá. Neexistuje žádná vada aktu Boha všemohoucího. Jistě díla Alláh je plný nejrůznějších lekcí.
Šejk al-Islam Ibn Taymiyyah může Alláh smiluj se říct: "jméno Alláh al-Karim zahrnuje význam velkorysosti, stejně jako význam slávě a vznešenosti, stejně jako poskytovat významnou jemnost a laskavost" [5].
Rahimahullah Imám Ibn al-Qayyim řekl: "Celosvětově význam al-Karim je ten, kdo má rád, aby hodně dobře s velmi jednoduché a snadné. Jeho soupeř, lakomý člověk, který vydal velmi obtížné a vzácné ctnosti" [6].
Mezi významů al-Karim, Alláh konat dobro pro všechny tvory bez závazku, že musí dělat. Všechny dobrota Všemohoucího Boha dal na stvoření je čistě pro Jeho milost na stvoření.
Pak, jako (zrcadlo) karom Jeho přírody, Všemohoucí Bůh odpustí něco, co musí být ponecháno právo o něm. Všemohoucí Bůh odpustí hříchy zaměstnanců, kteří jsou nedbalý v plnění závazků k Bohu. Vzhledem k tomu jménu Alláha al-Karim ruku v ruce s jménu Alláha al-Afuww (omlouvám se dárce), jak je uvedeno ve slovech proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem takto:
عن عائشة قالت قلت يا رسول الله أرأيت إن علمت أي ليلة ليلة القدر ما أقول فيها قال قولي اللهم إنك عفو كريم تحب العفو فاعف عني
Z anha Ajša radhiallahu, ona řekla: "Ó Posle Alláha, co si myslíte, že pokud vůbec Věděl jsem, že v noci Laylat al-Qadr, co mám říct?" On řekl: "Rci: Ó Alláhu, opravdu jste odpouštějící, většina Noble, miluješ, tak odpuštění, odpusť mi." [HR. na-Tirmidhi 5/534, a klasifikovány jako Sahih al-Albani]
Kromě toho, pokud osoba činit pokání ze své chyby, Alláh odstranit hřích a nahradit ji s dobrým omylem. Alláh říká:
إلا من تاب وآمن وعمل عملا صالحا فأولئك يبدل الله سيئاتهم حسنات وكان الله غفورا رحيما
"Až na ty, kteří činí pokání, uvěřit a čiň dobré, zločiny budou nahrazeny Boha dobra a všemohoucí Bůh je odpouštějící, slitovný." [Al-Furqân/25: 70]
Stejně tak, jako zrcadlo jeho karom, Alláh dává vždy, nikdy nepřestal dávat jej. Alláh říká:
ألم تروا أن الله سخر لكم ما في السماوات وما في الأرض وأسبغ عليكم نعمه ظاهرة وباطنة
"Copak nevidíš, že Bůh je vystaven na vaše (použití) všechny věci na nebi i na zemi a zdokonalování svých prémií a neviditelnou" [Luqmân/31: 20]
Podobně, jako forma karom Jeho Všemohoucí Alláh prospěch z prvního, neboť i bez vyzvání. Alláh říká:
وكأين من دابة لا تحمل رزقها الله يرزقها وإياكم وهو السميع العليم
"A kolik zvířat, která nepřináší vlastní rezkinya. Bůh, který dává výživu pro něj a pro vás, a On je Slyšení, vědění". [Al-'Ankabût/29: 60]
Jako zrcadlo jeho jiní přírody karom, Alláh dal celou řadu nezištnou laskavost bez očekávání, protože Bůh Všemohoucí je absolutně milosrdný. Alláh říká:
ما أريد منهم من رزق وما أريد أن يطعمون (57) إن الله هو الرزاق ذو القوة المتين   "Nechci žádnou potravu z nich a já nejsem ochoten, že mi dal k jídlu. Alláh Dárce výživy je ten, jenž má pravomoc opět velmi silný". [Adz-Dzâriyât/51 :57-58]
Také ve smyslu al-Karim, Všemohoucí Alláh nařídil jeho služebníci volat na něj, a slíbila, že umožní jejich žádost. Dokonce kázat o tom dát jim kromě žádosti. Místo toho se zlobit na lidi, kteří se modlí k němu. Protože Bůh je milosrdný. Alláh říká:
وقال ربكم ادعوني أستجب لكم إن الذين يستكبرون عن عبادتي سيدخلون جهنم داخرين
"A Rabbmu řekl:" Modlete se ke mně, já vám odpovíme. Ti, kteří se mohou pochlubit uctívání mě vstoupí peklo zavrženíhodnou ve stavu "[Ghâfir/40: 60].
Takže v podstatě, definice jména al-Karim má všemožné dobroty a slávu a ctnosti [7].
Bůh Všemohoucí říká Al-Korán název Al-Karim Alláh říká, že svatý Korán al-Karim je kniha, která kalamullah (šlechtic). Alláh říká:
إنه لقرآن كريم
"Opravdu to Korán je velmi ušlechtilý průchod" [al-Wâqi'ah / 56:77]
Popsaný učenců, důvod pro al-Qur'an je kalâmullah (slova Alláh), obsahují tolik dobroty. Uvnitř jsou stopy, které rovné, jasné informace, užitečné znalosti a moudrost, že mnozí [8]. Vše dobře zajištěna spuštěním obsah koránu.
Imám Ibn al-Qayyim může Alláh mít slitování, "Alláh říká al-Qur'an vlastnosti s něčím, co ukazuje krásu, hojnost dobra a vznešenosti dávek stejně. Protože al-Karim je něco, co je nabitý dobrými dávek tak mnohem slavnější. A al- Korán sám, při pohledu ze všech stran je nejlepší a nejvíce Afdhal. tedy Alláh sám charakterizovat povahu al-Karam (sláva) a charakterizovat Kalam a "jeho trůn se potápí vlastnosti také. a také vlastnosti jsou něco, co hodně laskavosti a krásný tvar ... "
Al-Azhari rahimahullah řekl: "al-Karim al-Qur'an říká, protože jeho obsah různých směrů, vysvětlení, znalosti a moudrost" [9].
Al-Korán přinesl tohoto slavného nádherných andělů je Gabriel Alaihissalam tak jako tak, v závislosti na slovo Alláh
إنه لقول رسول كريم
"Bez pochyb je to opravdu slovo (Boží přinesl) ušlechtilý posel (Gabriel)" [at-Takwîr/81: 19].
Pak Svatý Korán Al byl předložen slavné anděl k apoštolu, kteří jsou ušlechtilé, proroka Mohameda sallallaahu To alaihi wa Salamem.Alláh říká:
إنه لقول رسول كريم
"Opravdu, opravdu Korán je zjevením (Bůh je odhalen) Posel drahé .." [Al-Hâqqah/69: 40]
Na základě výše uvedeného verše proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem tzv. messenger Karim (šlechtic), protože proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem má vznešený duch, nesoucí vzácnou knihu, vyzývá lidi, aby ušlechtilé věci, a to jak z hlediska víry a praxe .
Podobně, "Throne of Alláh je ušlechtilý tvor. Alláh říká:
فتعالى الله الملك الحق لا إله إلا هو رب العرش الكريم
"Pak Nejvyšší bůh, král pravdy: není božstva kromě Něho, Pán (který má)" Trůn je skvělé. ". [Al-Mukminûn/23: 116]
Vzhledem k tomu, "Trůn je zvíře největší a vysoko nad všechna stvoření. Všechny sláva stvoření bylo nalezeno na dar Boha všemohoucího nejvíce ušlechtilého. To se projeví slávu stvoření v očích Alláha, než ostatní tvory.
Nebe je plná různých druhů potěšení, všechna požehnání v ní obsažené přesahuje všechno, co je na světě. Za předpokladu, pro lidi, kteří mají ušlechtilou povahu. Alláh říká:
إن تجتنبوا كبائر ما تنهون عنه نكفر عنكم سيئاتكم وندخلكم مدخلا كريما
"Pokud se vyhnete hlavní hříchy mezi zakázané hříchy děláte, se nám odstranit nedostatky v malé hříchy) a přiznat, že vás na místo slávy (nebe)". [-Nisa '/ 04:31]
Některé lekce se dostaneme skrze jméno Boha všemohoucího AL-Karim Dále zde jsou některé poznatky můžeme vzít z poznání a pochopení významu jménu Všemohoucího Alláha al-Karim. Tento případ je skutečný důvod, proč muslimové, zatímco pochopení jména Alláha Všemohoucího. Al-Karim jméno jako velmi pozitivní vliv na zlepšení a opravy víry a mravů v muslimské uctívání v jejich každodenním životě. Tím, pochopení významu názvu Všemohoucího Alláha al-Karim bude rozvíjet ušlechtilé vlastnosti v sobě muslimské, včetně:
A. Vštípit ctnosti v sobě muslimské, protože Bůh miluje ty vznešené a ušlechtilé povahy.
Imám Ibn Qoyyim rahimahullah řekl: "To, že nejvíce milovaný Alláh je ten, kdo zdobí se s přírodou, které je zpracování atributů Boha Všemohoucího. Všemohoucího Alláha Vznešeného Všemohoucí hrobu Miloval lidi, kteří mají na základě jeho služebníků "[10].
2. Vložení donkichotský charakter self muslimské. Protože některé smyslu al-Karim je nejštědřejší. Jistě Alláh miluje ty, kdož jsou velmi štědré. A Alláh nemá rád lidi, kteří jsou lakomý. Alláh říká:
ها أنتم هؤلاء تدعون لتنفقوا في سبيل الله فمنكم من يبخل ومن يبخل فإنما يبخل عن نفسه والله الغني وأنتم الفقراء وإن تتولوا يستبدل قوما غيركم ثم لا يكونوا أمثالكم
"Pamatujte si, že jsou lidé, kteří byli pozváni na (vaše bohatství) v cestě Boží. A mezi vámi je lakomý, lakomý a kdo opravdu je jen lakomý sám se sebou. A Bůh, který je bohatý, jste-li jedním lidé, kteří jsou ochotni (k němu), a budete-li odvrátit Ten se bude měnit (vy) s ostatními lidmi, a oni nebudou jako ty. " [Muhammad/47: 38]
3. Posílit pocit lásky v osobě muslima Alláha Všemohoucího.Protože Alláh je všichni-milosrdný. Alláh mu dává radost bez omezení i bez vyzvání.
4. Povinnost ctít knihu Alláh al-Karim Qur'ânul. Vzhledem k tomu, al-Korán je slovo Alláh je ušlechtilý, který je odvozen přes média slavné anděla do šlechtického Proroka.
5. Povinné k andělům velebící Boha Všemohoucího, kterého anděl Gabriel. Ten, kdo ho nenávidí, pak je nepřítel Alláha Všemohoucího.Alláh říká:
من كان عدوا لله وملائكته ورسله وجبريل وميكال فإن الله عدو للكافرين
"Ten, kdo je nepřítel Alláha, Jeho anděly, Jeho posly, Gabriel a Michael, pak jistě Bůh je nepřítelem nevěřících". [Al-Baqarah / 2:98]
6. Nutnost milovat Alláhova posla Všemohoucího. Kdo nenávidí, jeden z nich, pak je nepřítel Alláha Všemohoucího, v souladu s obsahem výše uvedeného odstavce.
7. Sousední nemovitostí rostou jako čest a hosté, jak doporučuje alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem.
8. Rostou jako odpouštějící přírody, neboť Alláh miluje přírodu odpouštějící.
9. Nás povzbuzuje, aby se vždy modlit k Alláhovi Všemohoucího.Protože Alláh milosrdný ke svým služebníkům. Všemohoucí Alláh obnovení plachá služebník rukama zdviženýma v modlitbě být prázdný. Vzhledem k tomu jménu Alláha al-Karim spojený se jménem Všemohoucího Alláha al-Hayiyyu podle slov proroka alaihi sallallaahu To wa Salamem takto:
إن الله حيي كريم يستحيي إذا رفع الرجل إليه يديه أن يردهما صفرا خائبتين.
"Amen Alláh, nejvíce ctihodný Hanba, hanba, Bůh, když někdo zvedl ruce k obnově, aby byl opět prázdný poražení". [HR. Abu Dawud a na-Tirmidhi, klasifikovány jako Sahih al-Albani]
Kéž Alláh Všemohoucí nás ušlechtilejší lidé, kteří jsou velkorysí. A aby nás, kteří milují vše, co ušlechtilý, dobře tvarovaná víra, slovo a čin a skutek. A Alláh ví nejlépe.
[Zkopírováno z As-Sunny časopisu Issue 10/Tahun XII/1430H/2009M. Nadace publikoval Lajnah Istiqomah Surakarta, adresa Jl. Solo-Solo Puwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo 57 183, Tel. 0271-761016]
Význam Creed

Podle Sheikh DR. Muhammad ibn Musa Nasr Alu

Moje přednáška vám všem, o prvního pilíře z pilířů islámu, největší pilíře pilířů islámu je pět. Něčí víra by neměla být ve svislé poloze, ale s ním. Kdo se nestane, pak není muslim. A kdo je zrušena, Bůh chraň, ráj pro něj, jeho domovem je peklo, a lidé nemají pomocné provinilce.
První sloupy islámu jsou Shahada Laa ilaaa Illa Alláha a že Muhammad je posel Boží. To je věta tayyibah (dobrý), který je těžší váhy než všechny nebes a země. Toto je úvodní věta (klíč) islámu.Učíme naše děti, poprvé řekl, a lafazh-lafazhnya zaklepat slyšící sluch jim bylo poprvé, co spadl z jeho matky břicho. Také učí ho lidem, kteří zemřou mezi námi v době smrti dýchat. Pokračovali jsme chodit na to, cvičíme to s jejími důsledky, a tak jsme uložili v soudný den.
My všichni nazpaměť, a to jak Arabové a které nejsou Arabové, bílí a černí, jsou negramotní a "Alim. Všichni víme, fráze. Pokud však víme, co to znamená? Rozumíme důsledky? Víme význam Laa ilaah Illa Alláha, a co je myšleno tím, že říká La ilaha Illa Alláha Muhamadar Messenger?
První část vyznání bylo co do činění s Bohem, s rububiyahNya odst. Jeho síla), uluhiyahNya (jeho právo být uctíván), a astma "a jeho atributy, s čistým monoteismu podané všech Božích proroků, protože Noah q Muhammada sallallaahu To alaihi wa Salamem .
Druhá část, týkající se Muhammad posel Boží milosti na doručitele a těmi, kteří dostali instrukce v Alláhem). Alláh poslal jej jako milosrdenství pro všechny tvory. Alláh povýší jeho jméno mezi starověku a později. Bůh není uvedeno, kromě proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem také říká, že s ním. Zmínit jméno Alláha, když říkáme bůh, na modlitby, modlitby, říká Takbir a tahlil, kázání, kázání, a předchozí studie a na tasyahhud děláme v našich modlitbách. A my bertaqarrub (blíže) k Bohu tím, že čte modlitby a pozdravy pro alaihi jeho sallallaahu To wa Salamem. On je dárce idzin syafa'at pro nás s Bohem, když jsme k němu.
V první části vyznání, slova La ilaha Illa Bůh, znamená: mengikhlaskan mengikhlaskan monoteistické náboženství a k Bohu. While (krédo) Muhammad posel Boží, znamená mengikhlaskan mutaba'ah (modelová) a zdokonalit jej alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem. Náboženství je ve vzpřímené poloze na základě tohoto dva. Proto učenci a kněží, my říkáme: "Náboženství vzpřímeně na dvou důvodů. Bývalý být uctíván, že nic kromě Alláha. A druhá základna, Bůh uctíván tak, že syari'atkan ".
Nikdo kromě Alláha, je uctíván význam La ilaha Illa Alláha. La ilaha Illa Alláh pak význam je, že nikdo nemá právo být uctíván, že ve vesmíru, kromě Boha. Takže tam je element nafs (negace) a ithbat (nastavení).
Nafi proti všem bohům marnosti a ithbat, že ilaah pravdy a ma'bud (Bůh) se Haq, je Bůh sám, bez partnera k Němu. Měl by být nafs a ithbat, musí být oheň "(nevinný postoj) a Wala" (láska a obrana).Bara "celého boha kromě Alláha, a ithbat ubudiyah odst. nevolnictví sám) k Alláhovi.
Takže, pokud jsme uctívali Boha nafs, to je La ilaha, pak nemáme uctívat, protože to bylo popření a popírání, že v přírodě existuje ilaah.A pokud budeme uctívat Boha ithbat pouze, a to Illa Alláh, pak to nepopírá existenci spojence. Pak musí být nafs a ithbat, musí být oheň "a Wala". Jak Alláh říká:
ومآأرسلنا من قبلك من رسول إلانوحي إليه أنه لآ إله إلآ أنا فاعبدون
A my neposlal posla před tebou, ale jsme zjistili, k němu: "Hle, tam je žádný bůh (vpravo), ale já, pak beribadahlah to Me". [Al Anbiya ": 25]
Slovo Boží ", pak beribadahlah ke mně", což znamená, že uctívání Boha a pryč od zla.
Alláh poslal posly před svým alaihi proroka Muhammada sallallaahu To wa Salamem. Úkol všichni říkají stejnou jedno slovo: "Lide můj Beribadahlah k Bohu, nemáte kromě Něho ilaah". Všichni říkají: "Lide můj, beribadahlah k Bohu, a odchýlit se od zla". Zlo je vše, co uctívali, ale Alláh.
Toto jednobožství přinesl apoštolů, práva Boží služebníci daně, povinnost, že Alláh má uložila největší a největší přikázání, které Bůh přikázal. Z tohoto důvodu Bůh poslal apoštola, snížení knihu a unsheathed meče mezi bojovníky zvýšit slovo Alláha. Každá osoba, která chce konvertovat k islámu, je třeba říci, La ilaha Illa Alláha.Význam této věty není právo být uctíván tím, že země a nebe, ale jeden ilaah, tedy Bůh. Proto, když Prorok sallallaahu To alaihi wa Salamem požádal nevěřící říct, je to těžké pro ně, protože vědí, že význam. Také proto, že z důsledků je nevinný svých bohů a jejich idolů uctívají přiblížit k Bohu. Proto se říká:
أجعل الألهة إلها واحدا إن هذا لشىء عجاب
Což neučinil bohy bohů jeden osamocený. Určitě je to opravdu úžasná věc. [Shad: 5].
La ilaha Illa Alláh věta obsahuje tři druhy monoteismu podané apoštolů. Rububiyah monoteismus, tedy mentauhidkan Bůh v jeho jednání. Jako je tvorba, zapnout, vypnout, déšť, snížení Rizqi, a vedle ní. A zatížení uluhiyah monoteismus nebo uctívání, tedy Alláh mentauhidkan s otroky akcí. Jako je modlitba, půst, Hajj, zakat, porážení zvířat, nadzar a istighatsah a isti'anah a Inabah, procházející se Kaaba, přísahám při Alláhovi, a další druhy uctívání.Ten, kdo nabídl jeden druh uctívání kromě Alláha, pak upadl do uluhiyah vyhýbat, nebo mnohobožství ubudiyah. A třetí monoteismus, monoteismus astmatu "byl charakter, tj. určit věci, které byly zjištěny od Boha pro sebe, a zrušit to, co bylo upuštěno od Boha k sobě samému.
ليس كمثله شىء وهو السميع البصير
Není nic jako on, a on je slyšení, jasnozřivý. [Ash Shura: 11].
Slovo Boží "není nic podobného k němu", je argument (že) musyabbihah skupin, tj. těch, kteří přirovnávat Boha stvoření.Zatímco slova "On je slyšení, vidění" je argument skupin mu'aththilah (tj.), ti, kdo odmítají Boží povahu. Alláh Všemohoucí má Asmaul Husna (krásné jméno) a sifatul To ulya odst. vlastnosti vysoká nebo dokonalé).
Podobně fráze La ilaha Illa Bůh, zahrnuje postoje nevinné o opaku, v podobě vyhnout, vyhýbat rububiyah a uluhiyah vyhýbat, nebo mnohobožství přírody.
Ten, kdo interpretuje La ilaha Illa Bůh znamenat není Rabb (tvůrce, pravítko) kromě Alláha, pak není mentauhidkan Bůh, a nevím tawhid.Proto jednota rububiyah povahy jsou zakotveny v (člověka), a to pouze popírána malého muže. Tj. ty Magians a ty Dahriyah (ti, kteří připisují vše Dahr nebo období). Zatímco většina lidí uznává tento druh monoteismu. Jednota scény bojů mezi proroky a stoupenci jejich jednobožství uluhiyah je, nebo monotheistic uctívání.
Učenci definují uctívání: termín, který zahrnuje všechny, kdo miluje a požehnal Bůh v podobě výroků a činů, který se narodil a mysl.
Takže, kdo zruší tuto jednotu, La ilaha Illa Alláha, pak se setkal s Bohem v modlářské, zakázané ráj pro něj, on je věčný a zvěčněna v pekle. Žádáme Alláha ochranu před trápení pekla. Je založen na slovo Alláha, vznešené:
ولقد أوحى إليك وإلى الذين من قبلك لئن أشركت ليحبطن عملك ولتكونن من الخاسرين
A opravdu to bylo zjeveno pro vás a pro (proroci) před vámi: "Pokud budete připisovat (Alláh), On odstraní amalmu a jistě jste jedním z poražených [Az Zumar: 65]..
A podle slov:
ولو أشركوا لحبط عنهم ماكانوا يعملون
Pokud se (Prorok) k Alláhovi, utekl pryč od jejich skutků, které udělal. [Al-`am: 88].
A na základě slov alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem:
من لقي الله يشرك به شيئا حرم الله عليه الجنة
Ten, kdo se setká Alláha, zatímco on je přidružování partnerů k Alláhovi, Paradise zakazují Boha pro něj. [1]
Každý, kdo říká, že La ilaha Illa Alláha, je povinen mluvit a dosvědčuji, že Muhammad Rasulullah. Vzhledem k monoteismu a vyznání není dokonalá, ale s uznáním zápisu z proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem a ittiba (o následovat) ho a (uznání), že se zavřít všechny proroky a posly, není tam žádný prorok poté, sallallaahu To alaihi wa Salamem. Také s vědomím, že on je Shari'ah Shari'a je požehnaný Alláhem až do Soudného dne a Shari'ah Shari'a, který odstraňuje všechny proroky, kteří mají minulost. On také věří, že slovo: [2]
والذي نفس محمد بيده لا يسمع بي أحد من هذه الأمة يهودي ولا نصراني ثم يموت ولم يؤمن بالذي أرسلت به إلا كان من أصحاب النار
Jím (Alláh) duše Mohameda ve svých rukou. Není jedním z těch lidí, ať Žid nebo křesťan, slyšel mě, pak zemře ve stavu nemá žádnou víru v zápisu, že jsem poslal k němu, pokud je z ohně. [Muslim, ne.153, Ahmad, z Abú přítele Hurairah a Pent]
Pokud ano, jaké jsou práva Alláhova posla n svůj lid? Má pravdu z muslimů ve východní a západní polokouli? Opravdu, on je velmi velký pravdu. Protože každý člověk, že je islám, to je jedna z předností alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem. Proroka sallallaahu To alaihi wa salalm je příčinou muslimů získat ponětí, a on se stal jejich bezpečnostní faktor. Vzhledem k tomu, proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem kdo přinesl to do našeho náboženství, a on je miluje Pána světů, on je poslem Pána Alamin.
Pokud ne přes něj, nedostaneme ponětí, my ne rychle, a ne se modlit.
Proto, on měl pravdu, na nás je velký. A naší povinností mu silně.Musíme ho milují navenek a vnitřně. Respektujeme ho, mengagungkannya, oslav to. Jsme slušní k němu v době života i po smrti. Milujeme ty, kteří milují Boha a posla Jeho. Jsme nepřátelský k nepřátelům Alláha a jeho posla. A ten, kdo snižující proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem, pak jsou nepřátelští k ní, a to nevinný, a proti němu, ačkoli on byl Nejbližší (pro nás). Protože se jedná o požadavek jednoty víry tvrdí, vyžaduje wala 'Wal bara (o obranu a nepřátelství k Bohu, Pent). Alláh Ta'ala říká:
لاتجد قوما يؤمنون بالله واليوم الأخر يوآدون من حآد الله ورسوله ولو كانوا ءابآءهم أو أبنآءهم أو إخوانهم أو عشيرتهم أولائك كتب في قلوبهم الإيمان وأيدهم بروح منه ويدخلهم جنات تجري من تحتها الأنهار خالدين فيها رضي الله عنهم ورضوا عنه أولائك حزب الله ألآإن حزب الله هم المفلحون
Nebudete najít lidi, kteří věří v Boha a posmrtný život, vzájemně drahá ti, kteří se staví proti Alláhovi a Jeho posla, i když byli jejich otcové, nebo děti, nebo jejich bratři nebo jejich rodiny. Jsou to ty, které Bůh vštípeny víru v srdci areálu úlevou, že pochází od něho. A jejich zařazení do ráje pod tekoucí řeky, budou dodržovat v něm.Alláh potěšen s nimi a oni byli spokojeni (hojnost milosti)-mu. Jsou strana Alláha. Vědět, že strana strany Boží, kteří mají štěstí. [Al Mujadilah: 22] [3] قد كانت لكم أسوة حسنة في إبراهيم والذين معه إذ قالوا لقومهم إنا برءآؤا منكم ومما تعبدون من دون الله كفرنا بكم وبدا بيننا وبينكم العداوة والبغضآء أبدا حتى تؤمنوا بالله وحده
Opravdu tam byla dobrým vzorem pro Vás Ibrahim a ti s ním, když řekl svým lidem: "Byli jsme nevinní z vás a to, co uctívají vedle Boha, popřeme (nevíra) a máte mezi námi a vámi nepřátelství a nenávist navždy dělat si myslíte, že v Alláhovi [al Mumtahanah: 4]..
Alaihissallam nepřátelský k jeho otce Abrahama, protože Bůh, když jeho otec neustále na mnohobožství. Alaihissallam nepřátelský k jeho syna Noaha, jako Bůh, a to nevinné, když on byl stále na vrcholu nevěřícně. Prorok Muhammad n nepřátelské strýc Abú Lahaba, když trval na hlavě modlářství. Pak Alláh zjevil Korán kol o Abu Lahaba, kteří i nadále číst až do Soudného dne. Podobně společníci jejich nepřátelské příbuzných-as-Boha. Abu Ubaidah zabít svého otce, protože, proto, že je nepřátelský k alaihi boží Messenger sallallaahu To wa Salamem. A "Assia, žena je manželkou faraona mukminah nevinné faraónova, řekl:
رب ابن لي عندك بيتا في الجنة ونجني من فرعون وعمله ونجني من القوم الظالمين
Ano, můj pane. Postavit mi dům vedle vás v nebesích a zachraň mě od faraóna a jeho skutky a zachraň mě z pachatelé. [Na Tahrim: 11].
Proto musíme milovat ty, kdo milují Boha a posla Jeho, a nenávidět ty, kdo nenávidí Boha a posla Jeho. Jsme nepřátelská k těm, kdo opovrhoval Boha a posla Jeho. Toto je islám, a zkouška víry. Proto proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:
أوثق عرى الإيمان الحب في الله و البغض في الله
Nejsilnější pouto víry je láska k Bohu a nenávisti k Bohu. [4]
Proto jsme rádi naše přátele, neboť oni jsou ti, kteří jsou milováni Bohem, a ti, kteří milovali proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem. Navíc, protože proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem. zemřel ve stavu radosti k nim a k Bohu, který je vyšší než "ArsyNya radost s nimi. Milujeme je a nenávidíme lidi, kteří je nenávidí a proklínají je. Čerpáme blíže k Bohu milujícím strážce, strážce, který uctívá. Čerpáme blíže k Bohu milujících lidí, kteří bertauhid. Čerpáme blíže k Bohu tím, nenávidí modláři, a odborníků z kacířství, apostaze znalce a jeho tělesném-chtíčem a nenávistí firqah firqah kdo vymyslí nový případ v náboženství islámu, že Alláh nemá ztratit informace a doklad Alláhův Subhanahu wa Ta'ala.Nenávidíme-firqah firqah nepravdivé, zatímco Rafidhah a Mu'tazilah a Kharijites a Murji'ah a Jahmiyah a celý firqah zavádějící. My nenávidět, protože se odchylují od přímé cesty, a nikoli následovat proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem. jak je nařízeno Alláhem.Alláh testovala lidi, kteří tvrdí, milovat Boha. Bůh zkouší je přes ittiba "k Prorokovi. Zkusil je s láskou Proroka. Někteří lidé přišli alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem, pak řeknou: "Ó Posle Alláha, jsme opravdu rádi, našeho Pána", pak Alláh zjevil tento verš o nich:
قل إن كنتم تحبون الله فاتبعوني يحببكم الله ويغفر لكم ذنوبكم والله غفور رحيم
Rci: "Pokud si (opravdu) láska Boha, následuj mne, Alláh tě milovat a odpustí vám vaše hříchy." Bůh je odpouštějící, slitovný. [Ali Imran: 31] [5].
Pokud opravdu miluješ Boha, pak musí následovat proroka sallallaahu To alaihi wa sallam.Karena pokud se odchýlíte od kurzu, význam spočívá v lásce k Bohu. Pokud se odchýlíte od kurzu, pak nejste jediní, kteří jsou milováni Bohem. Stanete se součástí nepřátel Božích, pokud se odchyluje od cesty Boží a Jeho posel.Pokud chcete lásku Boha, láska k Bohu tam, v návaznosti na proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem. navenek a vnitřně. Ty mengagungkannya, milující, civilizovaný proti němu, ne dělat legraci z Sunny, ne dělat legraci z něj osobně, a ne dělat věci, které menyelisihi šaría, Alláh milovat a mangampuni své hříchy.
Láska proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem. je povinné, a povinné, aby ho následoval, je třeba respektovat, ctít potřeby musí velebit Sunny. Každý, kdo se snižující proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem, kdy život nebo po smrti vyjádřením, nebo gesto, nebo příběh, pak je neuvěřili v Boha a spravedlivé skutky vymazány. A je oprávněn zastavit trest (zákona), jeho krev se stává legální.
To je důvod, proč naši učenci, kleriků Sunny Wal Jama'ah Odborníci zjistí, že někdo dělat legraci z alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem nebo obtěžování, nebo dát ho, on nevěřil, že by měl být zabit. A učenci odporují, kdyby se kál a požádal o šanci na pokání, nebo ne.
Šejk al-Islam Ibn Taymiyyah nastavit v Sharimul Maslul 'Ala Syatimir apoštolů, tato osoba nemá nárok na pokání po smrti proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem, protože jeho práva zůstávají v platnosti. S ohledem na práva Boží, když někdo odsoudil Rabb nebo náboženství, pak pokání, pak je to mezi ním a Bohem. Pokud jde o jednání s lidmi, kteří kritizují Proroka, pak, i když pokání, apoštol nespadá pravdu. Vzhledem k tomu, že uvrhl rozptýlení k němu. Ubližují apoštolové existovala dávno, a dokonce i ublížit proroky také nastaly před alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem. Řekl:
ولقد كذبت رسل من قبلك فصبروا على ماكذبوا وأوذوا
A opravdu didustakan (opět) apoštoly před tebou, ale oni byli nevěřící a pacient zneužití (spáchala) proti nim. [Al-`am: 34]
Istihza hlásat Boží "(výsměch) Noaha proti němu:
ويصنع الفلك وكلما مر عليه ملأ من قومه سخروا منه قال إن تسخروا منا فإنا نسخر منكم كما تسخرون
A Noe začal dělat archu. A pokaždé, když vůdce svého lidu chodit přechod Noe, ale posmívali se jemu. On řekl: "Kdybyste nám vysmívat, pak opravdu jsme (byli) zesměšňovat vás, jak si všechny falešné (us)" [Huud: 38]..
Bůh hovoří o mujrimin (což mnozí lidé hřešili), že mrknutí a odsoudil věřící.
إن الذين أجرموا كانوا من الذين ءامنوا يضحكون. وإذا مروا بهم يتغامزون
Ti, kteří hřích, jsou ti, kteří kdysi (na světě) se smějí těm, kdo věří.Pokud lidé víry šli před nimi, oni jsou zamrkal. [Al Muthaffifin: 29, 30]
Napomenutí tomu tak je. Muslimové v obci je nyní cizincem mezi lidmi. Pokud se budete držet se pevně Sunny, někdy lidé, kteří jsou nejblíže na vás legraci z vás. Můžete získat vysmívá od rodiny, příbuzných a své bratry. Nicméně, tam je rozdíl mezi modelovou a zesměšňují diperolok byl obyčejný člověk, s diperolok toho, kdo je Bůh, Kniha Alláha, náboženství Boha a proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem. To je forma pohanství. Tento problém je Boží slovo (v dopise na Tawbah). Tj. když tam jsou banda pokrytců mluví o alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem a jeho společníci se, pak Bůh zjevil o jejich al-Koránu, a pak si přišli pro Omlouváme (důvod): "Byli jsme jen mluvit a bersendau vtip, pak popírá jim Boží slovo:
ولئن سألتهم ليقولن إنما كنا نخوض ونلعب قل أبالله وءاياته ورسوله كنتم تستهزءون {65} لاتعتذروا قد كفرتم بعد إيمانكم
A když se jich zeptáte, odst. o tom, co to dělají), by se odpovědět: "Jen jsme si legraci a hrát kolem něj" Rci:. "Byl to Bůh, verše a Jeho posel, vždy berolok- legrace ". Nejste tím osvobozen, protože si nevěří, po věřit. [Na Tawbah: 65-66].
Proto, ať jsou opatrní. Nenechte si dělat legraci z náboženství, al-Koránu Alláh a Prorok. Vzhledem k celé této akce je nedůvěra.
Imám Muslim vyprávěný v Sahih z hadíth o Anas: Tam byl mezi námi muž z Bani Najjar, kteří následovali Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem, pak se posadila jí do paměti dopis Al-Baqarah a Ali Imran, a on napsal proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem. Pak se připojil k římské lidi,-že je třeba nevěřili, a začal tvořit lež alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem. On řekl: "Mohamed nevěděl nic o Al Koránu, ve skutečnosti jsem ten, kdo psal pro něj". Ale není živý, ale den nebo dva dny, zemřel, Bůh ho zabil.
Římané chtěli pohřbít ji na zemi. Vykopali hrob pro něj. Pak vyplivnou z půdy v zemi. Říkají: "Možná, že moji přátelé Muhammad ven". Oni znovu vykopali hrob hluboce na něj. Ale země odplivl. Oni pak řekl: "Možná, že moji přátelé Muhammad ven". Dělají třetí hrob pro něj velmi hluboko. Ale země odplivl. A tak vím, že tento případ nemá společníků proroka anhum Alláha ". Nechali mu pletl. [6]
Protože on odsoudil Proroka, obvinil ho ze lži, obviňovat proroka stvořené pro al-Koránu, a že není nic k Mohamedovi kromě toho, že pro ni napsal. A nyní, hle, co Bůh dělat? Bůh ho zabil, a pak to udělal jako odstavec znamení Boží moci) a 'ibrah (lekce), jak on dělal Pharaoh jako poezie a' ibrah.
فاليوم ننجيك ببدنك لتكون لمن خلفك ءاية
(Tak tento den jsme zachránili své tělo, které mohou být poučením pro ty, kteří přijdou po vás -. [Yunus verš 92] - však nemají brát lekce a rady.
To je výsledek chudých lidí, kteří kritizují Proroka, aby se lži a dělat si legraci z jeho alaihi sallallaahu To wa Salamem. Příběh o tom hodně, dokonce velmi mnoho. Když Abdullah bin bin Ubay Salul řekl:
لأخرجن الأعز منها الأذل (Opravdu silný [šlechtic] vyhnat lidi, kteří jsou slabí [opovržení] města Mediny). [7]
Co se rozumí pod pojmem "silný muž (šlechtic)" je sám, a "slabá osoba (zavrženíhodná)" je Posel Alláha alaihi sallallaahu To wa Salamem. znamenat, že on by vyhoštění z Medina.
Pak přišel Abdullah (věrný přítel, syn Abdullah bin Ubayy pokrytci), aby alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem, řekl: "Ó, Posel Alláha. Stal se již zprávy se mi, že chcete zabít bin Abdullah Ubayy (otec sám, pokrytec). Ti z Ansar vědět, že jsem většinu z nich věnoval svým rodičům. Pokud je to opravdu zabít, pak nařídil, abych ho zabil. Protože o mě, pokud někdo jiný ho zabil, nebudu nechat vrah pěšky (zdarma), tak jdu zabít muslim za zabití bezvěrce.
Takže proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl, "my bychom být přátelé s tím nejlepším možným způsobem."
Když jeho otec, otec Abdullah, přišel ke vstupu do města Medíny, on (Abdulláhův syn) blokuje cestu, řekl: "Stop, kde jste! Dnes bych opravdu vědět, kdo je nejušlechtilejší, a kdo nejméně? ".
Jeho otec řekl: "Běda vám, proč ne?" Jeho syn řekl: "Říkal jsi, že takový a takový? Dnes bych opravdu vědět, kdo je nejušlechtilejší, a kdo je nejvíce zavrženíhodné.Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem byl nejslavnější, a ty jsou přinejmenším ". On brání vstupu na trh, aby byl jeho otec poslal někoho stěžovat alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem. Pak prorok řekl: "Nech ho," řekl Abdulláh, "aby přišel po Proroka, pak ano," řekl také, nechte ho jít po alaihi o povolení proroka sallallaahu To wa Salamem.
Pak to není Abdullah, pokrytci, obývací několik dní až do konce roku bolesti břicha a zemřel. Tak sunatullah (vyhláška boha) proti těm, kteří odsoudili proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem.
Když jeden vládce mongolské chce konvertovat ke křesťanství, on shromáždil spoustu lidí. A biskup křesťané mohou přijít křtít pravítko.Biskup začal vypovědět proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem.V tomto místě je pes se váže, pes začal štěkat, a rozhodl lano, a křesťané mohou napadnout lidi. Takže lidé byli chráněni, a pustil psa a zpět kravatu.
Říkají: "Ten pes štěká na vás, protože jste kritizovat Muhammada sallallaahu To alaihi wa Salamem".
On řekl: "Ne, je to jen pes, stejně jako ostatní psi. On štěká na mě a řekl lidem selainku ".
Pak se uvázal psa znovu a utáhněte uzel. Pak se opakuje křesťané mohou vypovědět proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem. Pes byl zase štěká a rozhodl se lano. Pak ve směru starších křesťanů a může kousnout ho na krku, dokud pes byl zabit. Pak vstoupil islám, jak je uvedeno v al-Háfiz Ibn Hajar Al-Asqalani čtyřicet tisíc křesťané mohou po této události. Ale když viděli, co Bůh udělal pro křesťana, odsoudil proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem.
Nevěřící, kteří dnes kritizovat proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem, chtějí obtěžovat a ponižující muslimové. Vzhledem k tomu, vypadají - velmi nešťastné - muslimové rozdělit na sebe od sebe a dozadu. Viděli mnoho islámských zemí, bojoval proti každému jiný. Každá země následovat další země, a snaží se, aby jim radost z jejich úsilí dosáhnout za potěšení Alláha.
Proč muslimové nemají odhodlání, vůli, a byli to lidé, kteří jsou slabí.I muslimové mají obrovský potenciál, nemovitosti, ropa a další, ale nepoužívají je bojovat proti jejich nepřátelům.
Protože to, že ti, kdož nevěří, že se odvážil psát, kreslit karikatury Proroka, a evropské noviny vydával zneužívání alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem.
Nicméně, když vidí reakci veřejnosti, a to lidi Chvála Bohu, stále pocit, že posel alaihi Alláh To wa Salamem, a lásku Boží, velebit Boha, a když viděli udělali bilaterální ukončení, což povede k výsledku, díky (špatný) na nich vidět nadšení člověka popírat, když viděli, že národy nejsou spokojeni s, a ukončení proti jeho zemi, a podařilo přivést vliv, jsou strach a nervózní. Vzhledem k tomu, že jsou národ, který uctívá dolar (peníze), uctívaný bohatství. Oni také začali ptát Omlouváme se.
Ve skutečnosti, oni chtěli vyzkoušet srdce tohoto lidu, pokud mají lidé víru v jemností ducha, nadšení pro jeho náboženství, nebo zda tito lidé jsou mrtví, ne živí, pak se přesunout na postupné poté.
A všechny chvála Alláhovi, vítězství je pro vůdce lidu emigrantů a Ansar a proroka, který byl zvolen, byl šlechtic v celém světě. Zánik, odhalovat (hněv) a protest, to vše naznačuje, že tito lidé mají stále dobrý a milující náboženství.
Jistě náboženství je červená linie, víra je červená linie, proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem je červená linie, a neměl by být brán zřetel a nesmí být porušena.
إن شانئك هو الأبتر
Ti, kteří vás nenávidí, kdo je ztracen. [Al Kautsar: 3]
Věru, Alláh má vznešené postavení alaihi Muhammada sallallaahu To wa Salamem všude v přírodě. A Bůh "zaručit ArsyNya odst. odplata) proti těm, kteří dělají legraci z jeho slov, jako:
إنا كفيناك المستهزءين
 je, že vás z (zlo) lidi, kteří zesměšňují, zesměšňování (vy). [Al-Hijr: 95].
A slovo:
فسيكفيكهم الله وهو السميع العليم
Takže Bůh bude stačit tobě odst. Posle) z nich. A On je slyšící, vševědoucí. [Al-Baqarah: 137].
Takže pokud někdo kritizovat proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem slovem nebo skutkem, nebo gesto, pak Bůh se postará yaang. Alláh trápit na světě, před trestem v posmrtném životě.Protože Bůh slíbil, bolestivé utrpení těch, kteří je dělat si legraci z, s Anathema, zbaven požehnání. Boží záruka (mučení) proti nim, a udělal kdykoli.
Proto očekáváme, že Bůh se pomstil těm, kteří se mu vysmívat, Dánové, Francouzi, lidé z Norska, a atd.. Doufáme, že Bůh pomstí jim všechny alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem. A žádáme Alláha Subhanahu wa Ta'ala na jeho návrat muslimů na to nejlepší z jejich náboženství. A to je největší reakce na ně, že jsme držet našeho náboženství, držíme se pevně Sunna alaihi našeho proroka sallallaahu To wa Salamem, který byl vybrán Bohem. Obracíme se na Sirah (výlet) alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem v našich domovech, a mezi dětmi. Sirah učíme naše děti. Trávíme naše peníze šířit islám, a přeložit Sirah Proroka do jiných jazyků po celém světě. Aby pro nás představit proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem a jeho morálku pro člověka, a my se seznámí s lidmi, kteří nevěděli, kdo byli ti lidé, že se vzepřel a perolok legraci.
To není překvapující, pokud najdeme nějaké lidi, kteří insyaf západních lidí, kteří oslavili proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem. Takže jeden z nich sestavit knihu 100 lidí v historii, udělal první číslo je Prorok Muhammad, Posel alaihi Islam sallallaahu To wa Salamem. [8]
Proto, včetně chyb, když jsme menzhalimi další lidi, kteří nejsou vinni, pálení kostelů, bombardovalo a zničit velvyslanectví, je to chyba.
Naše důslednost proti islámu, proti Sunny našeho exaltace, ittiba To proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem a tahkiim (arbitráž) v Shari'ah Posel Alláha alaihi To wa Salamem byl nejdůležitější reakce. Také používáme dary, které nám Bůh dal formu síly a schopnosti a majetku, v přestávce s nimi je důležitá reakce proti nim.
Žádáme Boha, aby odhalit svou moc k našim nepřátelům, a že on by pomohl islám a muslimy, pokořit nepřátele náboženství, náš Prorok Muhammad obdržel syafa'at sallallaahu To alaihi wa Salamem pro nás, prince lidí, a poté a modlitby a mír a požehnání s naší proroka Mohameda a jeho rodinu.
[Zkopírováno z časopisu vydání As-Sunny Nadace vydával 01/Tahun X/1427H/2006M Lajnah Istiqomah Surakarta, JL. Solo - Solo Gondangrejo Purwodadi Km.8 Selokaton 57 183 Tel.08121533647, 08157579296]
20 Chyby v Beraqidah
Čtvrtek 25.květen 2006 15:11:32 PM
Chyby ve formátu * Dvacátá BERAQIDAH)

Podmínkou muslimů dnes mají takové obavy. Multi-dimenzionální krize v pořadí podle náboženského života víc. Ideální muslim postava, která byla zrušena v souladu s šaría. Chyby ve své každodenní praxi show, ať už slovně, praxe nebo přesvědčení. A ještě horší, že si neuvědomují, že když jste udělal něco špatně.
Proto jsme se odstranit chyby v islámských Aqeedah problémy, které se šíří, a tak popoler v komunitě. Doufejme, že můžeme využít výhod plynoucích z ní.
A. Pochopení věty chyby Lailahailallah To je zásadní chyba v muslimské společnosti dnes. Oni doplnění (لا إله إلا الله) pouze v ústní aniž by si uvědomil, že věta jednota vyžaduje jiné záležitosti. Mezi oblasti požadovaných nafs a ithbat.
Nafi význam je osoba, která byla pronesena tato jednota musí disponovat všemi formami peribadaatan na jiné než Alláha
Ithbat význam je nastavit všechny formy uctívání Boha samotného, ​​bez partnera k Němu. Důležité je, že právě pro čištění náboženství Boha a Kufr odst. popírají) na boha v jiných. Na slovo Boží,
ولقد بعثنا في كل أمة رسولا أن اعبدوا الله واجتنبوا الطاغوت
A věru jsme posly ke každému národu odst. hlásání), "uctívání Alláha (sama), a vyhýbat se taghout to." [-Nahl: 36]
Proto v monoteistické melafazkan věta by měla mít důsledky, které musí být splněny. To je jednota Boží je doprovázen poslušnosti a podřízení se jeho příkazy a mejauhi uskutečňují Ban-zákaz. Není to jen k uctívání Alláha sám bez doprovodu K s popření taghout.
2. Istihzaa (o falešný) Case-Případ náboženství Například meperolok falešný vous problémy, džilbáb, zvýšit oblečení nad kotníkem, islám není relevantní do doby, protože omezují svobodu waanita a dědické právo a tak dále.
Vědět, jestli výsměch byl zaměřen na šaría, se skutečně stal a jihoafrické kmeny z učení islámu. Za urážlivé Shari'ah Shari'a znamená, urážlivý výrobce, Bůh. Podobně, on urazil proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem [2]. Na základě argumentů.
قل أبالله وءاياته ورسوله كنتم تستهزءون. لاتعتذروا قد كفرتم بعد إيمانكم
Řekněte: "Kéž by se k Bohu, verše a posla Jeho vždy žertu?" Nejste tím osvobozen, protože si nevěří, po věřit. [U-Tawbah: 65-66]
A když zábavu, legraci z toho určeno osoby nebo osob, pachatel šaría), pak je mezi těmi, kteří Fasiq a sklouzla ve velmi nebezpečném místě.
3. Někteří lidé fráze: "Je to vůle osudu," nebo: "Jestliže svět byl ochoten to bude takový a takový." Je také chybou, že měl být zrušen. Vzhledem k tomu, času a osudu neměl vůli. Alláhova vůle a osud. Podívejme se na Boží slovo.
وخلق كل شيء فقدره تقديرا
On stvořil vše, a on zjistí, nejpřesněji. [Al-Furqan: 2]
Včetně povahy Boha se provádí podle jeho vůle. Tam nikdy jeden pokud iradahNya kejadianpun. By neexistoval v přírodě je ten, který vychází z ustanovení jeho osudu, a neobjeví se kromě pro jeho osud stejně. Co je určen nikdy chybět. [3]
4. Slavné slova vědce nebo studenta, který studuje biologie, chemie nebo jiný, "Tyto částice nemusí být zničena" nebo "Žádná z těchto látek může být tvořen" a další slova, která zápas.
Neuvědomují si, že slova jsou lež. Mějte na paměti, všechno ve vesmíru přišla z ničeho. Je to Bůh, kdo ji a všechny bytosti jistě trpět poškození nebo smrt. Bůh pak zapnout, zatímco ostatní v souladu s Boží vůlí.
الذي خلق الموت والحياة ليبلوكم أيكم أحسن عملا وهو العزيز الغفور
Byl to on, kdo dělal mrtvého a živý, že on může vyzkoušet ti, kdo z vás lepší charitu. A On je mocný, odpouštějící. [Al-Mulk: 2]
Takže nikdo stvoření je zničen nebo vytvořili sami. Pokud jde o zvířata, která Bůh kekalkan Ráj a peklo jsou doprovázeny potěšení nebo Alláh v nich, stejně jako obyvatelé. Zatímco ostatní budou zničeny. -Každá duše musí ochutnat smrti
5. Odsuzovat stěžovat a čas. Chyby tohoto typu se většinou provádí umělců a spisovatelů, básníků, prostřednictvím svých děl. Pak následuje široké veřejnosti, aby se stala běžnou v komunitě. Například: "Times mít moc nade mnou" nebo "zrada den" nebo "Times mají blázen" a tak dále.Jasněji, zvažte následující vysvětlení. Pokud je určen pouze pro poskytování informací o povaze celku "ERA", pak to je povoleno. Příklad: "Dnes je velmi horký" nebo "velmi chladný" stav bez cenzury, z Božího slova při pozdravu Alaihissallam luth.
هذا يوم عصيب
Je to nešťastný den .. [Huud: 77]
Pokud pomluva době spolu s přesvědčením, že "čas" je určujícím různých akcí (katastrofy a pohromy), pak sem patří vyhýbat Akbar (hlavní), protože věří, že je moc nebo orgánu jiného než Alláha. Na základě argumentů.
والذين تدعون من دونه مايملكون من قطمير
A ty, které budete volat na (uctívání) kromě Alláha se nemají nic ačkoli jak tenká kůže. [Al-Fatir: 13]
V případě, nadávky proti kritikům dobu, ale stále věří, že Bůh je viníkem a rozhodující, což zahrnuje zákaz. [4]. Práce.
لا تسبوا الدهر فإن الله "هو الدهر
Nepoužívejte proklínat čas na Alláha, je určujícím faktorem času.
To znamená, že je Bůh, který pravidla a mengusai čas (doba), založené na návrhu.
عن أبي هريرة أن رسول الله صلى الله عليه وسلم قال قال الله عز وجل يؤذيني ابن آدم يسب الدهر وأنا الدهر أقلب الليل والنهار
Bylo vypravováno z Abú Hurayrah, že proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl Bůh řekl: "Byl jsem zraněn Syn Adama on odsoudil čas, byl jsem časovač. Byl jsem házet a otáčením ve dne v noci. [HR. Muslimské 5862]
Proto musíme věřit, že pouze absolutní moc v rukou Božích. Víra ve skutečnosti společně s odůvodněním ústně a praxi [5]
6. Když někdo upozorní ostatní se Sunny zejména těch, které se týkají záležitostí, jako je Záhir, "Nosit šátek!" Nebo: "Udržujte svůj plnovous," nebo: "Přineste si své šaty nad kotníkem," on by odpovědět: "To nevadí, protože je to bohabojný místo u srdce. "
Vězte, že odpověď je správná odpověď, ale odpověď byla skryta za falešné úmysly. On také nikdy neřekl, ale když to říkal? Řekl to při poskytování poradenství ke svým společníkům, že lpí na s-Adab Adab islámu. Řekl.
قال رسول الله صلى الله عليه وسلم لا تحاسدوا ولا تناجشوا ولا تباغضوا ولا تدابروا ولا يبع بعضكم على بيع بعض وكونوا عباد الله إخوانا المسلم أخو المسلم لا يظلمه ولا يخذله ولا يحقره التقوى هاهنا ويشير إلى صدره ثلاث مرات بحسب امرئ من الشر أن يحقر أخاه المسلم كلالمسلم على المسلم حرام دمه وماله وعرضه
Líbí se vám závidět každý jiný, ne chlapi navzájem nenávidí, si kluci mezi sebou soutěží, ne proti sobě, nekupujte na nákup jiné osoby.Se můžete Boží služebníci jsou bratři. Muslim je bratr jiný muslimský, neměl by mendhalimi bratr, ne mentelantarkannya, nenechte se urazil. Taqwa místo zde (on narážel na prsou třikrát) je dostatečné zlo pro člověka, který podcenil jeho muslimského bratra. Každý muslim je zakázáno na jiné muslimské krvi, majetku a cti. [Sahih Muslim, 2564]
Tak, proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem Říká slova v otázkách mu'amalah. Zatímco u těch, kteří si rady je jasně nechtěl cvičit radu a sunny. Pokud by opravdu existoval ve svém srdci. Je automaticky členem jeho těla by podléhat okamžitému realizaci taqwa a v praxi, jak tomu bylo v společníků radit, když Posel Alláha alaihi To wa Salamem.
7. Slova některých lidí po incidentu, u které není vhodné, "Kdyby se tak bylo stalo to a to by se stalo,"
Mezi ně patří zákaz odvrací od osudu Alláh wa Subhanahu Ta'ala je založena na slovech alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem.
احرص على ما ينفعك واستعن بالله ولا تعجز وإن أصابك شيء فلا تقل لو أني فعلت كان كذا وكذا ولكن قل قدر الله وما شاء فعل فإن لو تفتح عمل الشيطان
Opravdu to bylo míněno v užitečné pro vás, zeptejte se, prosím Boha a nemají pocit, slabá! Pokud se do něčeho narazila, neříkejte: "Když jsem to pak se to stane tímto způsobem", ale říká: "Alláh již vysvěcen a co Bůh chce mu určitě nestane." Opravdu řekl: "Kdyby jen" otevřou příležitosti Satan může honit. "[HR. Muslimské]
Někdy se však otázka: "Jsou všechny slova" Je-li "je absolutně zakázáno ve všech záležitostech, nebo ne?" Odpověď je následující:
). Pokud lafadz To seandainya'dimaksudkan jen všimnout, pak to je povoleno. Například: "Pokud přijdete, tak bych memuliakanmu!" Nebo: "Rád bych věděl, že se uvidíme tam!"
b). Pokud jsou určeny pro očekávání na věci, které jsou syari'atkan, pak se doporučuje ještě Sunna. Příklad: "Když budu mít možnost, tak bych Háj" nebo "Kdybych vlastní majetek, pak bych bershadaqah" Je založen na dvou vyprávění alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem ve slavné.
إنما الدنيا لأربع نفر فذكر رجلين: رجلا أتاه الله مالا فهو ينفقه في سبيل الله و رجلا لم يؤته مالا لكنه يقول: لو كان لي مثل مال فلان لفعلت مثل ما فعل قال صلى الله عليه و سلم فهو في الأجر سواء Tento svět patří pouze do čtyř skupin. Pak se zmiňuje dva lidi.Osoba, která je dána dary od Boha a on menginfakkan bohatství K v cestě Boží, a někoho, kdo není uvedena bohatství, ale řekl: "Mám-li nemovitost jako tak a tak, ale opravdu bych udělal dobře, když se dělá dobrý skutek. [Sahih Jami '3024]
c). Postoj stěžovat na něco, co se stalo. Pak je zakázáno na základě hadith výše.
8. Modlitbu byl řekl, někteří lidé na ostatní, "Bůh prodloužit svůj život" nebo "Bůh zvěčnit své dny".
To není povolena, protože tam nikdy nebude v délce jednoho. Na slovo Alláh wa Subhanahu Ta'ala.
كل من عليها فان. ويبقى وجه ربك ذو الجلال والإكرام
Vše na světě zahyne. A zůstává věčnou tvář Rabbmu, kteří mají velikost a slávu. [Ar-Rahman: 26-27]
Pokud chcete, aby se modlili za někoho jiného, ​​řekl: "Bůh prodloužit svůj život v poslušnosti", protože život by bylo užitečné, kdyby dále daari poslušnosti k Alláhovi Subhanahu wa Ta'ala.
9. Nepochopil 'uctívat. " Někteří lidé si myslí, že uctívání je jen o modlitbu, půst, a zakat Hajj. I když to se týká všech služeb pobočky víru, kterou tvoří asi sedmdesát víc.
الإيمان بضع وسبعون أو بضع وستون شعبة فأفضلها قول لا إله إلا الله وأدناها إماطة الأذى عن الطريق والحياء شعبة من الإيمان
Víra, že tam jsou 70 nebo 60 poboček více. Nejvíce Afdhal říká Laa ilaha illaallaah a nejnižší je odstranit rozptýlení od silnice. Malu je pobočka víry. [HR. Muslimské]
Je tedy zřejmé, že pokrývá všechny aspekty uctívání, která zahrnuje aspekty života mu'amalah, hospodářské a zbraně (v souladu s Shari'ah)
10. Vznik pochybné "Někdy technologická vyspělost mohl argumentovat, texty (text) z Koránu a Hadith dne." Vím, povinné pro muslima, který věří, že je v Koránu nebo veřejná Hadith, které nesmí být v rozporu s právem technologie. Je fakt, že musí být pro nás důvodem mengimaninya a popsal Boha a posla Jeho. Například se zdá být pochybné, pro některé lidi slovo Alláha Subhanahu wa Ta'ala.
ويعلم مافي الأرحام
A on ví, co je v děloze. [Luqman: 34]
Na základě výše uvedeného verše, co je v děloze a jen Bůh ví, že tajemství. Ale ve skutečnosti (podle nich), může lékař také zjistit, co je v děloze s moderním vybavením. To je o pohlaví plodu. To je jeden příklad, který by mohl otřást vírou pochybovat.
Pak odpověď je následující. Lafazh "maa" v tomto odstavci zahrnuje obecnou lafadz smysluplného. To znamená, že mohou obsahovat cokoliv týkající se plodu v jeho vytvoření. Tvar, barva, délka, Rizqi, praxe, situace ve světě (nebo mizerně šťastný), smrt a tak dále. Na hadith o anhu Ibn Mas'ud Alláha ".
إن أحدكم يجمع خلقه في بطن أمه أربعين يوما نطفة ثم يكون علقة مثل ذلك ثم يكون مضغة مثل ذلك ثم يبعث الله ملكا فيؤمر بأربع كلمات ويقال له اكتب عمله ورزقه وأجله وشقي أو سعيد
Určitě jeden z vás, shromáždili jeho vytvoření v matčině břiše po dobu 40 dnů v podobě klíčku, pak do sraženiny pozastaveno na 40 dní, pak kus masa za 40 Har. Pak anděl byl poslán na plod, a on vdechuje život a přikázal čtyři věci je asi rizkinya, smrt, skutky a ubohé, nebo šťastný. [HR. Buchari]
Znalost plodu do osudu Alláh wa Subhanahu Ta'ala a lékař nemohl zjistit až po vymyslel, zdokonalené formě, téměř z lůna. A co před tím, pak nebude moci zjistit, ačkoli použití sofistikovaných nástrojů.Proto je zřejmé, že texty nebudou v rozporu s právem technologie.
11. Masyhurnya některá jména, které by měly být nahrazeny, protože obsahuje tazkiyah odst. čištění) na sebe. Jako jsou: Faith, rouhání, Abrar a Mallak a tak dále.
Prorok nikdy změnil jméno "Murroh" se stal Zaenab nebo Juwairiyah. [6]
12. Tvrzení některých lidí "Všechny případy byly již odsouzeny, pak nemáme se modlit k Alláhovi." Obsahuje také chyby, které se šíří mezi lidmi. Vezměte prosím na vědomí, že modlitba jejích příčin, na základě slov Proroka.
لايرد القدر إلا الدعاء
Nikdo nemůže změnit osud, ale modlitbu. [Dihasankan Al-Albani]
To znamená, že modlitba, včetně příčiny. Bůh někdy vyhnout nehoda způsobila jednu modlitbu. Nebo Bůh dává dobré děti a hodně štěstí i díky modlitbě. Na hadith o alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem.
Není služebník modlit, nechtějte zla, nebo k ukončení Silaturrahim kromě Alláha dám jednu ze tří věcí. To se uděluje svou modlitbu, nebo Bůh odvrátit jej od zla, nebo Bůh ochraňuj Alláh modlil se za něj. Řekli: "Pak budeme násobit modlitbu" On odpověděl: "Alláh je několikanásobně (pengabulanNya)." [Tirmidhi]
Modlitba je uctívání a je nám přikázáno, aby se modlil. Modlitba je skutečnou příčinou osudu a modlitbou je také předurčen Bohem.
وقال ربكم ادعوني أستجب لكم إن الذين يستكبرون عن عبادتي سيدخلون جهنم داخرين
A Rabbmu řekl: "Berdo'alah se mnou, nechal mě, pro vás. Ti, kteří se mohou pochlubit uctívání mě vstoupí peklo ve stavu nejhlubší.[Ghaafir: 60]
13. Odpověď na někoho, když zakázáno nesrovnalostí, odpověděl: "Protože většina lidí dělá." Je zřejmé, je to neopodstatněné odpověď (důkaz) a daleko od pravdy. Jak jsme viděli, že většina lidí dnes nerozumí islámské šaría a mnoho odchyloval od islámu. To potvrzuje i Boží slovo.
وإن تطع أكثر من في الأرض يضلوك عن سبيل الله
A zda jsou dodržovány předpisy většina lidí v této zemi, budou v omyl si od jeho cesty [Al-`am: 116]
Spolu s nejmenším množstvím Ahlus Sunny ve srovnání s lidmi z kacířství, nemluvě o těch, kdož nevěří. Proto je povinné pro nás následovat málo, ale je nad pravdu.
14. Někteří lidé visí berlafadz psaní Alláha a Muhammad je zarovnán na stěnách domu, nebo desky a dalších knih.
To zahrnuje zákaz. Protože to má smysl, aby se zápas pro Alláha Všemohoucího. Ještě horší je, pokud je svědek z řad obyčejných lidí, kteří neznají maknannya. Předpokládají, že pokud existují paralely mezi postoji Boha a Mohamed. Podívejme se na Boží slovo.
فلا تجعلوا لله أندادا وأنتم تعلمون
Proto se není nastaven soupeře k Alláhovi, když víte. [Al-Baqarah: 22]
A pokud lafadz Muhammad odstraněny, pak tinggalah lafadz Bůh. A to i chybu. Protože Bůh sám lafadz z dhikr sufiyah včetně těch, které by se tvrdí 'Boha ... Bůh ... Bůh ".
Proto bychom měli nechat něco takového (zablokuje lafadz tohoto druhu). To nikdy bylo ilustrovaný Salaf jak-Salih gRadhiyallahu To anhum.
15. Svědectví s 'mučedník slova "k lidem, kteří zemřou v sociálních aktivitách džihádu. Takže tento druh chyb je také v ceně. Protože jen Bůh ví, srdce těchto okolností.
الله أعلم بمن يجاهد في سبيل الله
Bůh ví lépe proti těm, kteří džihád fi sabilillah. Nemůžeme znát povahu jater zesnulého. Je to opravdu upřímné úmysly, nebo ne? A tak stále existuje naděje na světě. Aqidahnya nebo zda je rovné nebo ne? Měli bychom jen říct, jak bylo řečeno ústy proroka v obecné n,
من مات في سبيل الله أو قتل فهو شهيد
Každý, kdo zemřel nebo byl zabit na cestě Boží, pak je mučedníkem.
Proto jsme zakázáno stanovení konkrétní osoba, která zemřela v cestě Boha jako "mučedník tak a tak", protože to vyžaduje ta'yin návrh. Takže lafadz من prokázat obecnosti, není ta'yin (specializace) určité osobě. Takže bychom se měli modlit slovy: "Doufám, že je mučedníkem," ne "mučedníka tak a tak."
16. Tam bylo štěstí nebo neštěstí týkající se Mushaf (Korán). To je, když úvodním odstavci rukopisů a najít něco dobrého v ní, pak to je optimistický, aby si to. A naopak, při čtení poezie, ve kterém je zlo (Alláh), pak cítí pesimistické vyhnout. Proto učenci zakazovat něco takového.
17. Psaní ص nebo SAW zkrátit صلى الله عليه وسلم Musthalah hadith učenci, to zakazuje. Vzhledem k tomu, včetně odstranění zásluhy požehnání na proroka alaihi sallallaahu To wa Salamem pro někoho. A kdyby jen někdo napsal shalawat kompletní, pak autor bude odměněn. Stejně tak ti, kteří si ho přečetli.
من صلى علي واحدة صلى الله عليه عشرا
Kdo bershalawat n mi jednou, že Bůh bude bershalawat mu desetkrát, že. [Abu Dawud]
Není vhodné pro muslima opustit velkou odměnu, je jen kvůli rychlosti a zkrácení textu.
18. Doprovází modlitbu a masyi'ah (Will), jako někteří lidé modlitby: "Bože merahmatimu doufejme, dá-li Bůh!" Nebo "Bůh ti dal Rizqi, Insha Alláha!"
Vezměme si dva výše uvedené příklady modlitby tak zřejmé. Pak modlitba je zahrnut v zákazu, pokud masyi'ah, můžeme být lhostejní k našim modlitbám v odpovědi nebo ne, je až Alláh) v nepřítomnosti naděje. Na základě slov proroka Shallallahu'laiahi asallam wa,
لا يقولن أحدكم اللهم اغفر لي إن شئت اللهم ارحمني إن شئت
Ať se někdo z vás řekne: "Bože, odpusť mi, jestli jste ochotni a milosrdenství mě, jestli jste ochotni ..." [Bukhari kniha Ad-Da'awat 6339 a kniha muslimů z dhikr a ke společnému rozhodnutí bez.2679].
Nicméně, dovolil, aby se modlili s masyi'ah odst. rukopisu) o stavu a očekává, že výrazně bertabaruk udělil jeho modlitbu.
19. Maki Satanic křičet. Obsahuje také zákaz výroků proroka n,
لا تسبوا الشيطان و تعوذوا بالله من شره
Ne nadávat Satana a hledat útočiště v Boha od keburukkannya.[As-Saheehah ne. 2422 vydal Ad-Dalimi a jinak]
A další hadís.
عن أبي المليح عن رجل قال كنت رديف النبي صلى الله عليه وسلم فعثرت دابة فقلت تعس الشيطان فقال لا تقل تعس الشيطان فإنك إذا قلت ذلك تعاظم حتى يكون مثل البيت ويقول بقوتي ولكن قل بسم الله فإنك إذا قلت ذلك تصاغر حتى يكون مثل الذباب
Abu Malik, z man-Lak, řekla: "Byl jsem na koni proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem pak terantuklah tungganganya." Tak jsem řekl: "Běda k čertu." Takže n řekl: "Nebudeš říkat" zlého démona ".Pokud řeknete, bude ďábel cítit se skvěle k velikosti domu a on by řekl "v mé moci!" Raději řekl: "Bismilláh". Takže když to říkáte, bude se cítit tak malé jako mouchy. "[Vydáno Abu Daud, a v jiných.Pohled na Al-Kalam-Thayib 237] [7]
A uvědomte si, že nesouhlas / pencacimakian nám proti Satanovi, není sebemenší vliv na rozhodnutí, protože jsme nemohou přijít na jméno Alláh, nebo ne, Satan je proklet Bohem Všemohoucím.
20. Cítí, že to bude mít smůlu v měsíci Šafář, s mnoho věřil by se stalo, "posily" zdržet Šafář (cestování), svatby a další. Uvažme slova alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem.
لا عدوى ولا طيرة ولا هامة ولا صفر
Nejsou žádné nemoci, žádné tathayur, bez hammah ne Šafář. [HR.Buchari 5757, muslimský 2220]
Podle některých učenců, význam je měsíc Šafář shafara. A je založen na názor rajih. Je proto vhodné, abychom se k léčbě tento měsíc jako ostatní měsíce, bez starostí a pocit seseuatupun stínu se stane neštěstí.
Tak dvacet chyby v beraqidah, která se šíří a je tak populární mezi lidmi. Bylo ještě mnoho chyb našel jinou aqeedah. Kéž Bůh vždy nás vedl, takže vyhnout se ty chyby. Ameen. Alláh 'příroda.
[Zkopírováno z AS-Sunny VI/1423H/2002 časopisu 05/Tahun Edition. Nadace publikoval Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Solo - Solo Gondanrejo Purwodadi Km.8 Selokaton 57 183 Tel. 0271-761016]
zdroj: http://almanhaj.or.id/

v jiných jazycích:
http://almanhaj.or.id/~~V http://melayuholykoran.blogspot.com/ http://qurangermany.blogspot.com/ http://holyquranurdu.blogspot.com/ http://coranspain.blogspot.com/ http://alquranserb.blogspot.com/ http://rusiaquran.blogspot.com/ http://holyquranhindi.blogspot.com/ http://coranfranche.blogspot.com/ http://al-quranbahasa.blogspot.com/ http://melayuholykoran.blogspot.com/ http://muqaddasquran.blogspot.com/ http://albamiaquran.blogspot.com/ http://kuran-kerimal.blogspot.com/ http://quranfarsi.blogspot.com/ http://qurangermany.blogspot.com/ http://holyquranurdu.blogspot.com/ http://coranspain.blogspot.com/ http://al-quranbahasa.blogspot.com/ http://www.allvoices.com/users/yusufagusno http://holykoranenglish.blogspot.com/ http://kekabah.blogspot.com/ http://travelandhealthnews.blogspot.com http://entertainmentandgetextramoney.blogspot.com http://mjusuf.blogspot.com/ http://computer-internet-usaha.blogspot.com/ http://computer-internet-3d-animationsetc.blogspot.com/ http://newsvideo-photo.blogspot.com/ http://allsportcourseskursusolahraga.blogspot.com/ http://computer-internet-bussines.blogspot.com/ http://education-pendidikan-online.blogspot.com/ http://jobvacancieslowongankerja.blogspot.com/ http://soccercoursessepakbola.blogspot.com/ http://moviemusicfilmmusik.blogspot.com/ http://languagecourseskursusbahasa.blogspot.com/ http://cookreciperesepmasakan.blogspot.com/ http://clickbankbussinesbankdatabisnis.blogspot.com/ http://entertainmentandgetextramone.blogspot.com http://al-quranbahasa.blogspot.com/ 

Tidak ada komentar:

Posting Komentar