Rabu, 18 April 2012

Βασικά καλοσύνη Μηνυμα, Μηνυμα και ικεσίες είναι η καλύτερη πρακτική

Βασικά καλοσύνη Μηνυμα, Μηνυμα και ικεσίες είναι η καλύτερη πρακτική


Με Κληρικού Abu Khalid Asma Syamhudi

Χωρίς αμφιβολία, ο καθένας θέλει μια εύνοια και μακριά από τη ζημιά. Αλλά όχι ο καθένας γνωρίζει και πρόθυμοι να επιθυμούν διακαώς να το επιτύχουμε. Στην πραγματικότητα Αλλάχ Subhanahu wa Ta'ala έχει περιγράψει τα κλειδιά για το καλό των αποκαλύψεων σε μια σαφή και κατηγορηματική. Το κλειδί είναι να θυμόμαστε την καλοσύνη του Θεού (dhikrullah).
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Μηνυμα Ευλάβεια και προσευχή είναι η καλύτερη των πράξεων που ένας μουσουλμάνος μπορεί να έρθουμε πιο κοντά στον Κύριο του (Αλλάχ). Είναι το κλειδί για όλες τις καλές που είναι επιθυμητή μια υπάλληλος στον κόσμο και το εξής. Alah οποτεδήποτε Subhanahu wa Ta'ala δώσει σε αυτό το κλειδί για έναν υπάλληλο, τότε ΑΛΛΑΧ θέλει να το ανοίξετε. Και αν ο Θεός είναι παραπλανητική, τότε η πόρτα αισθάνεται πολύ καλοσύνη από αυτόν, τόσο απελπισμένος, του σύγχυση, χαοτικές σκέψεις, κατάθλιψη, χαμηλό ηθικό και την επιθυμία. Αν διατηρεί τις προσευχές και δεήσεις, και συνεχίζουν να αναζητούν καταφύγιο στον Αλλάχ, τότε η καρδιά του θα είναι ήρεμη, όπως λέει ο Αλλάχ:
الذين ءامنوا وتطمئن قلوبهم بذكر الله ألابذكر الله تطمئن القلوب
(Δηλαδή) εκείνους που πιστεύουν και οι καρδιές να ικανοποιηθεί με την ανάμνηση του Αλλάχ. Θυμηθείτε, απλά μια ανάμνηση του Αλλάχ δεν καρδιές βρίσκουν ικανοποίηση. [Ar Ra'du: 28].
Και αυτός θα έχει την αρετή και faidah πολύ στον κόσμο και το εξής. [1]
Ο Θεός είπε, εξηγώντας τη σημασία και τη θέση της μνήμης σε πολλούς στίχους, όπως:
إن المسلمين والمسلمات والمؤمنين والمؤمنات والقانتين والقانتات والصادقين والصادقات والصابرين والصابرات والخاشعين والخاشعات والمتصدقين والمتصدقات والصآئمين والصآئمات والحافظين فروجهم والحافظات والذاكرين الله كثيرا والذاكرات أعد الله لهم مغفرة وأجرا عظيما
Σίγουρα οι άνδρες και οι γυναίκες που είναι μουσουλμάνοι, άνδρες και γυναίκες που είναι πιστοί, άνδρες και γυναίκες που παραμένουν σε άνδρες αφοσίωση, και οι γυναίκες που είναι αληθινοί άντρες και γυναίκες που είναι σταθερή, οι άνδρες ταπεινότητα και γυναίκες », άνδρες και γυναίκες που δίνουν ελεημοσύνη, τόσο οι άνδρες όσο και γυναίκες που νηστεύουν, άνδρες και γυναίκες που διατηρούν την τιμή των ανδρών και των γυναικών που πολλοί αποκαλούν (όνομα) Αλλάχ, Αλλάχ έχει ετοιμάσει γι 'αυτούς συγχώρεση και μια μεγάλη ανταμοιβή. [Al Ahzaab: 35].
Και ο Λόγος:
يآأيها الذين ءامنوا اذكروا الله ذكرا كثيرا
O υμείς που πιστεύουν! Berdzikirlah (από το όνομα) του Θεού, να θυμόμαστε ότι όσο το δυνατόν περισσότερο. [Al Ahzaab: 41].
فإذا قضيتم مناسككم فاذكروا الله كذكركم ءابآءكم أو أشد ذكرا فمن الناس من يقول ربنآ ءاتنا في الدنيا وماله في الأخرة من خلاق
Όταν τελειώσετε hajimu λατρείας, τότε berdzikirlah (για να καλέσετε) Αλλάχ, sebagimana σας αναφέρω (να καυχηθεί) προγόνους, ή (ακόμη) berdzikirlah περισσότερο από αυτό. Έπειτα, υπάρχουν και εκείνοι μεταξύ των ανδρών που προσεύχονται: ". Ναι, ο Κύριος μας μάς δίνουν το καλό του κόσμου," και γι 'αυτόν ούτε μερίδα (διασκέδαση) στη μέλλουσα ζωή. [Al Baqarah: 200].
Ομοίως, σε πολλές Hadith, ο Προφήτης έχει εξηγήσει με σαφήνεια τη σημασία και τη θέση του Μηνυμα για τον εαυτό του ένας μουσουλμάνος, συμπεριλαμβανομένων:
عن أبي موسى رضي الله عنه قال قال النبي صلى الله عليه وسلم مثل الذي يذكر ربه والذي لا يذكر ربه مثل الحي والميت
Από Αμπού Μούσα, δήλωσε: Έχει ειπωθεί από alaihi wa του Προφήτη sallallaahu «Sallam, [2]" permisalan άνθρωποι Μηνυμα του Αλλάχ και ότι δεν είναι Μηνυμα, (είναι) σαν τους ανθρώπους που ζουν και πεθαίνουν. "
Αυτός και το Hadith, η οποία έχει:
عن أبي هريرة قال كان رسول الله صلى الله عليه وسلم يسير في طريق مكة فمر على جبل يقال له جمدان فقال سيروا هذا جمدان سبق المفردون قالوا وما المفردون يا رسول الله قال الذاكرون الله كثيرا والذاكرات
Από το Αμπού Hurairah, είπε, «Αλ mufarridun έχουν προηγηθεί", που ρώτησε: «Ποιος είναι al mufarridun, Αγγελιοφόρος του Αλλάχ;" είπε, "Οι άνδρες και οι γυναίκες είναι πολλά Μηνυμα". [3]
Ως εκ τούτου, ότι Μηνυμα Μηνυμα έχει διδαχθεί από τον Προφήτη (adzkaar nabawiyah) έχει μια θέση και μια μεγάλη σημασία για έναν μουσουλμάνο? Γράψει τόσα πολλά βιβλία και έγγραφα σχετικά με το θέμα ποικίλλει. Πλην όμως οι μουσουλμάνοι εντολή να Μηνυμα Αλλάχ έχει disyari'atkannya με Μηνυμα, για Μηνυμα είναι μέρος της λατρείας. Και λατρεία χτίστηκε πάνω στα θεμέλια tauqifiyah (με βάση το επιχείρημα της αποκάλυψης) και ittiba »(κατά το πρότυπο του Προφήτη),« δεν ακολουθούν τις επιθυμίες και τις κλίσεις μου και μόνο.
Για ότι ο Ibn Taymiyyah είπε, "Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, adzkaar (Μηνυμα-Μηνυμα) και προσευχή, προσευχή είναι η κύρια λατρεία.Ενώ η λατρεία είναι χτισμένη πάνω στα θεμέλια tauqifiyah και ittiba »? Όχι από τα πάθη και kebid'ahan. Έτσι, η προσευχή, προσευχή και αφοσιώσεις adzkar nabawiyah και ικεσίες οι περισσότεροι πρέπει να αναζητηθεί από τον αιτούντα. Ο δράστης ήταν σε ένα ασφαλές και σίγουρο τρόπο. Ενώ faidah και τα επιτευχθέντα αποτελέσματα δεν μπορεί να εκφραστεί με λόγια, και ότι καλύπτει φάσμα δεν μπορεί να μιλήσει. Adzkaar άλλες φορές απαγορεύεται ή makruh, ή μερικές φορές περιέχουν αποφύγουμε πολλούς ανθρώπους άγνωστα στην άγνοια. Penjabarannya το θέμα αυτό αρκετό καιρό.
Ένα πρόσωπο δεν επιτρέπεται να κάνει μια ανάμνηση ή μια προσευχή που εξηγείται από τον προφήτη, και παρέχοντας ένα θρησκευτικό τελετουργικό που πραγματοποιείται από τον άνθρωπο σε τακτική βάση, όπως οι συνήθεις πέντε καθημερινές προσευχές.Αυτό είναι σαφώς απαγορεύεται από τη θρησκεία kebid'ahan Θεού.Σε αντίθεση με την προσευχή του ανθρώπου, μερικές φορές, δεν προέβη σε καμία ρουτίνα Sunnah για τους άνδρες? Τότε, αν δεν είναι γνωστό ότι περιέχει την έννοια του Χαράμ, δεν είναι βέβαιο keharamannya. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές φορές να τους απαγορεύεται, ενώ οι άνδρες δεν το αισθάνεστε. Αυτό ως μια προσευχή, όταν η κρίσιμη στιγμή, με την προσευχή, προσευχή που θυμήθηκε εκείνη τη στιγμή. Αυτές και παρόμοιες semisalnya. Η εξαγορά-wird wird (ma'tsurat, Εγκλωβισμένων.) Δεν-για disyari'atkan και να Μηνυμα δεν είναι syar'i, απαγορεύεται. Έτσι προσευχή, προσευχή και syar'i μνήμης, περιέχει μεγάλη ζήτηση ισχύει πλέον. Μην το αφήσετε και να προχωρήσουμε στο Μηνυμα, Μηνυμα καινοτομίες που έτοιμα, εκτός από την ανόητη ή αδύναμη ή υπερβαίνουν εαυτόν ». [4]
Αρετές και FAIDAH Μηνυμα Αρετή και faidah Μηνυμα πολύ, μέχρι Ιμάμη Ιμπν αλ-Qayyim είπε στο βιβλίο του Αλ Wabil Ash Shayyib [5], η οποία Μηνυμα έχει περισσότερες από εκατό faidah, εβδομήντα τρία faidah αναφορά στο βιβλίο. Μεταξύ των αρετών και faidah Μηνυμα είναι:
Πρώτον: Μηνυμα μπορεί ο Σατανάς να διώχνει Μηνυμα και την προστασία των ανθρώπων από αυτήν, καθώς τα λόγια του alaihi wa του Προφήτη sallallaahu »Sallam.
وآمركم أن تذكروا الله فإن مثل ذلك كمثل رجل خرج العدو في أثره سراعا حتى إذا أتى على حصن حصين فأحرز نفسه منهم كذلك العبد لا يحرز نفسه من الشيطان إلا بذكر الله
Και εγώ (Yahya Zakariya Μπιν) διαταζει να κάνουν πολύ Μηνυμα του Αλλάχ. Permisalannya ότι, ως κάποιος ο οποίος επιδιώκει τον εχθρό, και πήγε απόρθητο φρούριο και καταφύγιο σε αυτό. Έτσι, ένας υπάλληλος, δεν θα μπορούσε να τον προστατεύει από τον Σατανά, με εξαίρεση το Μηνυμα του Αλλάχ. [6]
Ιμπν Qayim παρέχουν σχόλιο σε αυτό το hadeeth: "Αν θυμηθούμε μόνο μία από αυτές τις ιδιότητες και μόνο, είναι αρκετό για έναν σκλάβο να μην βγούμε από λεκτική μνήμη του Θεού, και η κίνηση Μηνυμα πάντα, γιατί δεν είναι σε θέση να προστατεύσει τον εαυτό του από τους εχθρούς του, με εξαίρεση Μηνυμα στο Θεό. Ο εχθρός θα τεθεί από την πόρτα του σε μια διαρκή κατάσταση της αμέλειας. Αν είναι απρόσεκτη, εφόρμηση τότε εχθρών και του θηράματος. Και αν το Μηνυμα του Αλλάχ, τότε εχθρούς του Αλλάχ και ήταν κουλουριασμένη τόσο μικρή και αδύναμη, όπως αλ πλύση »(ένα είδος μικρού πουλιού) και σαν τις μύγες». [7]
Οι άνθρωποι, ως τυφλή μνήμης, που συνδέεται άμεσα με το διάβολο και τα πειράγματα τους και καθιστώντας τους ως φίλους, οι οποίοι συνοδεύουν πάντα, ως το λόγο του Θεού.
ومن يعش عن ذكر الرحمن نقيض له شيطانا فهو له قرين
Όποιος στράφηκε μακριά από το Μηνυμα (Κύριος) πανάγαθος (Al Κοράνι), που πραγματοποιήθηκε τον Σατανά (παραπλανητικές), τότε ο διάβολος που είναι ο φίλος που το συνοδεύει πάντα. [Az Zukhruf: 36].
Ο υπάλληλος δεν είναι σε θέση να προστατεύσει τον εαυτό του από τον Σατανά, με εξαίρεση το Μηνυμα του Αλλάχ.
Δεύτερον: Μηνυμα μπορεί να αφαιρέσει θλίψη, άγχος και κατάθλιψη, και μπορεί να φέρει την ειρήνη, την ευτυχία και την αναψυχή διαβίωσης. Αυτό περιγράφεται στο Λόγο του Θεού.
الذين ءامنوا وتطمئن قلوبهم بذكر الله ألابذكر الله تطمئن القلوب
(Δηλαδή) εκείνους που πιστεύουν και οι καρδιές να ικανοποιηθεί με την ανάμνηση του Αλλάχ. Θυμηθείτε, απλά μια ανάμνηση του Αλλάχ δεν καρδιές βρίσκουν ικανοποίηση. [Ar Ra'du: 28].
Τρίτον: Μηνυμα να ενεργοποιήσετε το ήπαρ. Στην πραγματικότητα, το Μηνυμα η ίδια είναι ουσιαστικά μια ζωή για την καρδιά. Όταν το ήπαρ χάνει Μηνυμα, στη συνέχεια φάνηκε να χάνει τη ζωή του? Έτσι ώστε να μην ζει μια καρδιά χωρίς Μηνυμα του Αλλάχ.
Ως εκ τούτου, η Shaykh Al-Ισλάμ Ibn Taymiyyah είπε, "Μηνυμα της καρδιάς, όπως το νερό για τα ψάρια. Τότε πώς τα ψάρια, εάν η απώλεια νερού; "[8]
Τέταρτον: Μηνυμα αίρων την αμαρτία και να τον σώσει από ΑΛΛΑΧ, γιατί θυμόμαστε είναι μια μεγάλη ευγένεια, καλοσύνη και είναι αμαρτία να αφαιρέσετε και να εξαλείψει τους. Προφανώς, αυτό μπορεί να σώσει τους ανθρώπους από μια Μηνυμα ΑΛΛΑΧ, καθώς τα λόγια του alaihi wa του Προφήτη sallallaahu »Sallam.
ما عمل آدمي عملا قط أنجى له من عذاب الله من ذكر الله
Δεν είναι ένας άνθρωπος για να ασκήσουν μία πιο πρακτική για να τον σώσει από του ΑΛΛΑΧ του dhikrullah. [9]
Πέμπτον: Μηνυμα Generate αξία, αρετή και χάρη του Θεού που δεν παράγονται από κάθε άλλο είδος, αλλά πολύ εύκολο να τα εφαρμόσει, για την κίνηση του στόματος πιο εύκολα από ό, τι άλλες κινήσεις του σώματος. Μεταξύ των αναφέρθηκε ανταμοιβή Μηνυμα Αλλάχ είναι:
من قال لا إله إلا الله وحده لا شريك له له الملك وله الحمد وهو على كل شيء قدير في يوم مائة مرة كانت له عدل عشر رقاب وكتبت له مائة حسنة ومحيت عنه مائة سيئة وكانت له حرزا من الشيطان يومه ذلك حتى يمسي ولم يأت أحد بأفضل مما جاء به إلا أحد عمل أكثر من ذلك
Όποιος είπε (Μηνυμα):
لا إله إلا الله وحده لا شريك له له الملك وله الحمد وهو على كل شيء قدير
Σε εκατό φορές την ημέρα, τότε είναι το ίδιο με την αμοιβή των δέκα δούλους? Γράψει εκατό καλό γι 'αυτόν, και διαγράφονται εκατό αμαρτίες. Επίσης, έγινε προστάτης του διαβόλου εκείνη την ημέρα μέχρι το βράδυ, και κανένας πιο σημαντικό από τα έργα, αλλά και ένα από τη φιλανθρωπία για να εξασκηθώ περισσότερο από αυτό.[10]
Ιμπν Qayim είπε, "Μηνυμα είναι η λατρεία του ευκολότερος, ακόμα πιο ευγενή και κύρια, για την προφορική κίνηση είναι η κίνηση του σώματος, πιο ελαφρύ και εύκολο. Αν μόνο ένα μέλος του ανθρώπινου σώματος ημέρα και νύχτα για να προχωρήσουμε για το μέγεθος της λεκτικής κίνησης του, σίγουρα είναι πολύ ανησυχητικό, ούτε καν την πολυτέλεια ». [11]
Έκτον: Μηνυμα είναι ο Παράδεισος μονάδα [12]. Αυτό βασίζεται στα λόγια του alaihi wa του Προφήτη sallallaahu «Sallam σε χαντίθ που διαβάζει Abdillah Μπιν Mas'ud.
لقيت إبراهيم ليلة أسري بي فقال يا محمد أقرئ أمتك مني السلام وأخبرهم أن الجنة طيبة التربة عذبة الماء وأنها قيعان وأن غراسها سبحان الله والحمد لله ولا إله إلا الله والله أكبر
Συναντήθηκα με τον Ιμπραήμ στη νύχτα »και Isra Mi'raj, και είπε,« Ω, Μωάμεθ. Υποδεχτείτε τους ανθρώπους σας και να ενημερώσει τους ότι το Paradise διαθέτει η καλύτερη γη και το νερό είναι πιο χαλαρωτικό. Ο Παράδεισος είναι απλά κενό (Qai'aan) και η βλάστηση είναι η (ανάμνηση) wa la ilaha illa Αλλάχ Ακμπάρ Subhanallahi wallahu ». [13]
Αυτό επιβεβαιώνεται και από μια άλλη έκθεση από το hadeeth του Abu Al Ansari Ayub είναι Musnad Αχμάντ Μπιν Hambal, 5/418.
Έβδομο: Μηνυμα ένα φακό φως για τον κόσμο, στον τάφο και στο επέκεινα. Φωτίζεται shirat, έτσι δεν είναι η καρδιά και ο τάφος έχει ένα ελαφρύ, με εξαίρεση, όπως το φως dhikrullah, με βάση το λόγο του Αλλάχ Subhanahu wa Ta'ala, που σημαίνει: Και αν ο άνθρωπος είναι νεκρός, στη συνέχεια, γυρίζουμε σ 'αυτόν και μας έδωσε ένα έντονο φως, το φως ότι μπορεί να περπατήσει στη μέση της ανθρώπινης κοινωνίας, μια κατάσταση παρόμοια με εκείνα που μέσα στο σκοτάδι που ποτέ δεν βγούμε από αυτόν. [Al-`Ένα π.μ.: 122].
Αυτή είναι η σύγκριση μεταξύ του πιστού και από την άλλη. Ένας πιστός έχει ένα φως στην αιτία της πίστης, της αγάπης, την αναγνώριση και την ανάμνηση του Αλλάχ, ενώ η άλλη είναι η τυφλή του Αλλάχ, δεν θέλουν να Μηνυμα και δεν τον αγαπούν. [14]
Όγδοον: η αιτία να πάρει shalawat Μηνυμα του Αλλάχ και τους Αγγέλους Του, ως το λόγο του Θεού, που σημαίνει: O υμείς που πιστεύουν Berdzikirlah (από το όνομα) του Θεού, να θυμόμαστε ότι όσο το δυνατόν περισσότερο!. Και Τον δοξάζουν το πρωί και το βράδυ. Ήταν αυτός που έδωσε χάρη σε εσάς και τους αγγέλους (ζητήσω συγγνώμη για σας), ότι μπορεί να σας αφαιρέσει από το σκοτάδι στο φως (το φως). Και είναι αυτός ο πανάγαθος για όσους πιστεύουν. [Αλ Ahzaab :41-43].
Ένατο: Πολλοί Μηνυμα μπορεί να κρατήσει ένα πρόσωπο από την υποκρισία, επειδή πολύ λίγα υποκριτές Μηνυμα του Αλλάχ, sebagiamana λέξη του ΑΛΛΑΧ, που σημαίνει: Αληθώς οι υποκριτές που εξαπατούν τον Αλλάχ, και ο Αλλάχ θα ανταμείψει τους κόλπα.Και όταν σταθεί στην προσευχή στέκονται με τεμπελιά. Προτίθενται Riya (στην προσευχή) με την παρουσία των ανθρώπων. Και δεν αναφέρει το όνομα του Αλλάχ, εκτός από λίγο. [Μια Νύσα »: 142].
Abdurrazaq bin Al Shaikh Abdulmuhsin αιώνα είπε: «Θα μπορούσε να είναι εξαιτίας αυτού, ο Θεός έκλεισε την επιστολή με το Munafiqin λέξη, που σημαίνει: O, οι άνθρωποι της πίστης. Μην θησαυρός του πλούτου και τα παιδιά σας να εκτρέψουν από την ανάμνηση του Αλλάχ. Όποιος κάνει αυτό, τότε είναι αυτοί που χάνουν. (Αλ Munafiquun: 9). Δεδομένου ότι οι εκεί τον προειδοποιούν για συκοφαντική δυσφήμηση αγνοούσαν την munafiqin dhikrullah, τότε βυθισμένη στην υποκρισία. Iyadzubillah Wal ».
Αλί ιμπν Abi Talib ρωτήθηκε για τις Kharijites: "; Είναι υποκριτές ή όχι" Εκείνος απάντησε, ". Η υποκρισία είναι Μηνυμα του Αλλάχ, εκτός από μια μικρή« Είναι ένα σημάδι, ότι η υποκρισία είναι ένα μικρό Μηνυμα του Αλλάχ. Με βάση αυτό, έτσι πολλοί Μηνυμα είναι ο σωτήρας του nifaq. [15]
Δέκατον: Μηνυμα είναι η καλύτερη πρακτική, το πιο ιερό και υψηλότερο βαθμό, όπως αναφέρεται στο Messenger του Αλλάχ του λέγοντας:
ألا أنبئكم بخير أعمالكم وأزكاها عند مليككم وأرفعها في درجاتكم وخير لكم من إنفاق الذهب والورق وخير لكم من أن تلقوا عدوكم فتضربوا أعناقهم ويضربوا أعناقكم قالوا بلى قال ذكر الله تعالى
Θα μου πείτε εσείς είναι οι βέλτιστες πρακτικές και το ιερότερο και μεγαλύτερο βαθμό σε σας; Είναι καλύτερη από χρυσό και ασήμι berinfak, και καλύτερα από τους εχθρούς που συναντάτε και τότε θα κόψει το κεφάλι του και έκοψαν το κεφάλι σου; "Είπαν,« Ναι », τότε εκείνος απάντησε," Dhikrullah ». [16]
Έτσι, μερικές από τις αρετές και faidah που μπορεί να εκφράζονται σε αυτό το σύντομο έγγραφο.
Ήθη ΣΕ Μηνυμα Μηνυμα έχει-adab adab πρέπει να σημειωθεί και να ασκείται, όπως:Πρώτον: Ειλικρίνεια στο Μηνυμα και στους φίλους.
Δεύτερο: από Μηνυμα Μηνυμα και wird που καταδεικνύεται τον Προφήτη? Μηνυμα επειδή είναι η λατρεία. Ιμπν Taymiyyah έχει στη συνέχεια μια εξήγηση γι 'αυτό.
Τρίτον: να κατανοήσουν την έννοια και την πρόθεση και την ταπεινότητα », με αυτό τον τρόπο. Ιμπν Qayim είπε, "Μηνυμα από τα πιο σημαντικά και τα οφέλη, είναι ένας αγώνας μεταξύ του προφορικού με το ήπαρ και είναι μια ανάμνηση που έχει χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Προφήτη. Όπως και οι άνθρωποι που κατανοούν το νόημα και ο σκοπός της άμβλωσης Μηνυμα ". [17]
Τέταρτον: Λαμβάνοντας επτά τρόπους που περιγράφονται στο Λόγο του Θεού.
واذكر ربك في نفسك تضرعا وخفية ودون الجهرمن القول بالغدو والأصال ولاتكن من الغافلين
Και εσύ να κάνει (όνομα), ο Κύριός σας στις καρδιές σας για να ταπεινωθούν και ο φόβος, και όχι τη φωνή του, το πρωί και το βράδυ, και δεν περιλαμβάνουν τα άτομα που είναι αμελής. [Al A'raf: 205].
Αυτή η ευγενής στίχος δείχνει επτά σημαντικές Μηνυμα adab, και συγκεκριμένα: - Μηνυμα στην καρδιά του, επειδή είναι πιο κοντά στην ειλικρίνεια. - Οδηγός να ταπεινωθεί, να εκδηλώνει την τέλεια στάση λατρείας προς τον Θεό. - Οδηγός για το φόβο της τιμωρίας λόγω παραμελούν τον Θεό στη φιλανθρωπία και τη μη αποδοχή της Μηνυμα. Ως εκ τούτου, ο Αλλάχ χαρακτηρίζουν τους πιστούς με το Λόγο Του:
والذين يؤتون مآءاتوا وقلوبهم وجلة أنهم إلى ربهم راجعون
Και εκείνους που δίνουν ό, τι δίνουν, με μια καρδιά του φόβου, (επειδή ξέρουν ότι) δεν θα επιστρέψουν πραγματικά να Κύριό τους.[Al Mu'minun: 60].
- Να χωρίς φωνή της, γιατί είναι πιο κοντά στο tafakkur καλό. - Κάντε το στόμα και το συκώτι. - Κάντε το πρωί και το βράδυ. Μάλιστα δύο από αυτή τη στιγμή έχουμε το προνόμιο, ώστε κλήση του Θεού στην παρούσα παράγραφο. Σε συνδυασμό με άλλα προνόμια, ότι ο αγγελιοφόρος του Αλλάχ, όπως εκφράζεται στο ρητό του:
يتعاقبون فيكم ملائكة بالليل وملائكة بالنهار ويجتمعون في صلاة الفجر وصلاة العصر ثم يعرج الذين باتوا فيكم فيسألهم ربهم وهو أعلم بهم كيف تركتم عبادي فيقولون تركناهم وهم يصلون وأتيناهم وهم يصلون
Ανάβει το βράδυ άγγελοι και οι άγγελοι κατά την ώρα της ημέρας.Συναντήθηκαν κατά τη στιγμή της Fajr και ASR προσευχές, στη συνέχεια να λάβει τα άγγελοι που έρχονται σε σας, και τον Κύριό τους να τους ζητά, και ο Αλλάχ ξέρει καλύτερα μαζί τους: «Πώς είναι υπηρέτης μου, όταν φεύγουν» είπε, «Τους αφήνουν σε μια κατάσταση της προσευχής, και Τους επισκέφτηκε σε μια κατάσταση της προσευχής ». [18]
- Απαγόρευση των dhikrullah αμέλεια. [19]
Με αυτό, είναι σαφές ότι η υπεροχή του Μηνυμα ως το κλειδί για την καλοσύνη και adabnya. Ας ελπίσουμε ότι η μικρή μπορεί να είναι χρήσιμη.
[Αντιγράφονται από την έκδοση του περιοδικού Όπως-Sunnah Ίδρυμα δημοσίευσε 1/Tahun VIII/1425H/2004M Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Μεμονωμένο - Purwodadi χιλιόμετρα. 8 Selokaton Gondangrejo Μεμονωμένο 57 183 Tηλ. 08121533647, 08157579296]
Και η υπεροχή της μορφής Μηνυμα Ματζλίς

Με Μουσουλμάνου κληρικού Αμπού Isma'il Atsari

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι dhikrullah (θυμόμαστε Αλλάχ) είναι μία από τις μεγάλες λατρείας. Με dhikrullah σκλάβος πιο κοντά στον Κύριο του, να γεμίσει το χρόνο του και να πάρει μια ανάσα-ανάσα.
Μηνυμα Majlis δυνάμει Ομοίως Majlis Μηνυμα, ένα Majlis είναι πολύτιμος στα μάτια του Αλλάχ Ta'ala και διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία των αρετών. Μεταξύ αυτών:
Πρώτον: Majlis Μηνυμα είναι ο κήπος του παραδείσου σε αυτό τον κόσμο.
عن أنس بن مالك رضي الله عنه أن رسول الله صلى الله عليه وسلم قال إذا مررتم برياض الجنة فارتعوا قالوا وما رياض الجنة قال حلق الذكر
Anas bin Malik του ΑΛΛΑΧ »anhu, ότι ο προφήτης sallallaahu« alaihi wa Sallam είπε: «Αν ήσασταν μέσα στους κήπους του παραδείσου, τότε στην άκρη για να είναι ευτυχισμένος." Οι σύντροφοι ρώτησε: «Είναι κήπους του Θεού;" Εκείνος απάντησε, "Halaqah -halaqah (ομάδες) Μηνυμα ". [1]
Ιμάμ Ibn al-Qayyim μπορεί ΑΛΛΑΧ έχει έλεος λένε, "Όποιος θέλει να καταλάβει τους κήπους του παραδείσου στον κόσμο, τον άφησε να καταλάβουν το Majlis-Majlis Μηνυμα, επειδή είναι οι κήποι του παραδείσου». [2]
Δεύτερον: Η Majlis είναι ένα Majlis Μηνυμα άγγελος. Επίσης, είναι η αιτία της πτώσης της ειρήνης και της χάριτος του Θεού. Υπερήφανος για τους αγγέλους του Θεού. Alaihi Προφήτη sallallaahu «wa Sallam bersbada:
لا يقعد قوم يذكرون الله عز وجل إلا حفتهم الملائكة وغشيتهم الرحمة ونزلت عليهم السكينة وذكرهم الله فيمن عنده
Δεν είναι μια ομάδα ανθρώπων που κάθονται Μηνυμα του Αλλάχ Subhanahu wa Ta'ala, εκτός από τους αγγέλους τους περιβάλλουν, έλεος (ο Θεός) να τους καλύπτει, ηρεμία κατεβαίνει επάνω τους, και ο Αλλάχ να αναφέρει στο πρόσωπο (οι άγγελοι) στο πλευρό του. [3]
Μηνυμα ΜΟΡΦΕΣ Majlis Τώρα που ξέρουμε τόσα πολλά για την υπεροχή του Majlis Μηνυμα, τότε το πιο σημαντικό, πρέπει επίσης να γνωρίζουν τα σχήματα του Majlis Μηνυμα. Έτσι μπορεί να λατρεύουν αυτή τη μεγάλη πρακτική σύμφωνα με την καθοδήγηση.
Από τις Hadiths ότι η αναφορά της Majlis Μηνυμα, μπορεί να γνωρίζουμε τις μορφές Majlis Μηνυμα ως εξής.
Πρώτο. Κάθονται μαζί, τότε κάθε Μηνυμα με την αναπνοή. Οι τύποι των Μηνυμα προφέρεται ως εξής: - Tasbih, λέγοντας Subhanallah? - Takbir, Αλλάχ Ακμπάρ χαιρετισμό? - Tahmiid, λέγοντας Alhamdulillah? - Tahlil, λέγοντας Λα ilaha illa Αλλάχ. (Αναφέρεται από τους Μουσουλμάνους, όχι. Σε 2.689). - Ζητήστε για τον παράδεισο του Θεού. Όπως και με τις λέξεις: - Αίτηση για την προστασία του Αλλάχ από την κόλαση. Για παράδειγμα, λέγοντας: - Istighfar (ευχετήριες astaghfirullah). (Αναφέρεται από τους Μουσουλμάνους, όχι. Σε 2.689).
Μορφή Μηνυμα αποδεικνύεται από τις Hadiths παρακάτω:
عن أبي هريرة قال قال رسول الله صلى الله عليه وسلم إن لله ملائكة يطوفون في الطرق يلتمسون أهل الذكر فإذا وجدوا قوما يذكرون الله تنادوا هلموا إلى حاجتكم قال فيحفونهم بأجنحتهم إلى السماء الدنيا قال فيسألهم ربهم وهو أعلم منهم ما يقول عبادي قالوا يقولون يسبحونك ويكبرونك ويحمدونك ويمجدونك قال فيقول هل رأوني قال فيقولون لا والله ما رأوك قال فيقول وكيف لو رأوني قال يقولون لو رأوك كانوا أشد لك عبادة وأشد لك تمجيدا وتحميدا وأكثر لك تسبيحا قال يقول فما يسألوني قال يسألونك الجنة قال يقول وهل رأوها قال يقولون لا والله يا رب ما رأوها قال يقول فكيف لو أنهم رأوها قال يقولون لو أنهم رأوها كانوا أشد عليها حرصا وأشد لها طلبا وأعظم فيها رغبة قال فمم يتعوذون قال يقولون من النار قال يقول وهل رأوها قال يقولون لا والله يا رب ما رأوها قال يقول فكيف لو رأوها قال يقولون لو رأوها كانوا أشد منها فرارا وأشد لها مخافة قال فيقول فأشهدكم أني قد غفرت لهم قال يقول ملك من الملائكة فيهم فلان ليس منهم إنما جاء لحاجة قال هم الجلساء لا يشقى بهم جليسهم
Από το Αμπού Hurairah, είπε: Αγγελιοφόρος του Αλλάχ alaihi wa sallallaahu »Sallam είπε," Αληθώς, Αλλάχ Subhanahu wa Ta'ala έχει άγγελοι που περιφέρονται στους δρόμους αναζητούν εμπειρογνώμονα Μηνυμα [4]. Αν έχεις μια ομάδα ανθρώπων που Μηνυμα του Αλλάχ [5], κάθονται μαζί με τους ανθρώπους που κάνουν Μηνυμα. Ζήτησαν μεταξύ άλλων: «Ελάτε εσείς να την πρόθεση». Τότε οι άγγελοι γύρω από τους ανθρώπους Μηνυμα με τα φτερά τους, έτσι ώστε οι ουρανοί του κόσμου [6]. Στη συνέχεια, ο Αλλάχ Παντοδύναμος είπε σ 'αυτούς, ενώ ο ίδιος ξέρει καλύτερα από αυτούς, «Τι έχει ειπωθεί από τους υπαλλήλους μου» Ο άγγελος απάντησε, «Θα mensucikanMu (κομπολόι λέγοντας: Subhanallah), δημιουργούν (λένε Takbir: Αλλάχ Ακμπάρ), επαινέσω τους (λέγοντας Alhamdulillah), που mengagungkanMu »[7]. Αλλάχ ρωτά, "Μήπως να δω;» Είπαν, «Όχι, από Alah, δεν βλέπετε». Ο Θεός είπε, «Τι κι αν το δω;" Είπαν, «Αν δείτε, σίγουρα θα γίνει πιο ισχυρό Σένα λατρείας, δοξάζω Εσένα πολύ, πολύ σου καθαρίσουν». Ο Θεός είπε, "Λοιπόν, τι θα με ρωτήσουν;" Είπαν, «Ζητούν από τον ουρανό σε Σένα». Αλλάχ ρωτά, "Μήπως να το δούμε;» Είπαν, «Όχι, από Alah, Κύριε, δεν το βλέπω». Ο Θεός είπε, «Τι κι αν το δούμε;» Είπαν, «Αν το δούμε, θα είναι περισσότερο ενθουσιασμό και μεγαλύτερη ζητηθεί και μεγαλύτερη επιθυμία». Αλλάχ είπε: "Τότε, αν το ζητήσει προστασία από εμένα;" Είπαν ότι, ο Θεός τον ρώτησε: «Μήπως να το δούμε;" Είπαν, «Όχι, μα τον Αλλάχ, Κυριε" Ζήτησαν για την προστασία από την κόλαση για να σας. ". Δεν το βλέπω. "Ο Θεός είπε," Τι και αν το δούμε; "Είπαν," Αν το δείτε, θα γίνονται όλο και πιο μακριά από το φόβο (της κολάσεως). «Ο Θεός είπε," έχω δώσει σε σας μαρτυρία, ότι έχωσυγχωρεί τους. "Ένας άγγελος μεταξύ των αγγέλων είπε,« Ανάμεσά τους υπάρχει Si Fulan. Δεν περιλαμβάνουν τους (δηλαδή δεν πηγαίνουν Μηνυμα, Εγκλωβισμένων). Πράγματι ήρθε μόνο για ένα σκοπό. "Ο Θεός είπε," Αυτοί είναι οι άνθρωποι που κάθονται.Seatmate δεν θα τους βλάψει (με αιτία τους) ». [8]
Σε ένα άλλο Χαντίθ αναφέρεται:
عن أبي سعيد الخدري قال خرج معاوية على حلقة في المسجد فقال ما أجلسكم قالوا جلسنا نذكر الله قال آلله ما أجلسكم إلا ذاك قالوا والله ما أجلسنا إلا ذاك قال أما إني لم أستحلفكم تهمة لكم وما كان أحد بمنزلتي من رسول الله صلى الله عليه وسلم أقل عنه حديثا مني وإن رسول الله صلى الله عليه وسلم خرج على حلقة من أصحابه فقال ما أجلسكم قالوا جلسنا نذكر الله ونحمده على ما هدانا للإسلام ومن به علينا قال آلله ما أجلسكم إلا ذاك قالوا والله ما أجلسنا إلا ذاك قال أما إني لم أستحلفكم تهمة لكم ولكنه أتاني جبريل فأخبرني أن الله عز وجل يباهي بكم الملائكة
Από το Αμπού Σαϊντ Αλ Khudri, είπε: "Τι σας κάνει να καθίσουν" Mu'awiyah έξω για να συναντήσει έναν halaqah (ομάδα άνθρωποι που κάθονται γύρω) στο τέμενος, τότε ρώτησε, είπαν, «Καθίσαμε Μηνυμα του Αλλάχ . »ρώτησε,« Χάριν του Αλλάχ. Τίποτα δεν σε κάνει να καθίσουν, αλλά μόνο αυτό; "Είπαν," Για το καλό του Αλλάχ.Κανείς δεν μας οδήγησε στο να καθίσει, αλλά μόνο αυτό; "είπε," Δεν ζητώ από σας ορκίζομαι, λόγω της υποψίας (που βρίσκεται, Εγκλωβισμένων.) Να σας. Δεν είναι κανένας ο οποίος έχει τη θέση που είμαι alaihi wa του Προφήτη sallallaahu »Sallam, λιγότερο χαντίθ από μένα. Και πράγματι, alaihi του Προφήτη sallallaahu «wa Sallam ποτέ να δουν έναν από τους συντρόφους του halaqah. Στη συνέχεια με ρώτησε, «Τι σας κάνει να κάθεστε;». Είπαν, «Καθίσαμε Μηνυμα του Αλλάχ." Ρώτησε, "Για το καλό του Αλλάχ. Τίποτα δεν σε κάνει να καθίσουν, αλλά μόνο αυτό; "Είπαν," Για το καλό του Αλλάχ. Κανείς δεν μας οδήγησε στο να καθίσει, αλλά μόνο αυτό; "είπε," Ιδού, εγώ δεν ζητώ να βρίζετε, λόγω της υποψίας (που βρίσκεται, Εγκλωβισμένων) σας. Ωστόσο, ο Gabriel έχει έρθει σε μένα και μου είπε, ότι ο Αλλάχ Subhanahu WA Ta'ala membanggakanmu στους αγγέλους. "[Συντάκτης μουσουλμάνων, όχι. 2701].
Από Mu'awiyah ερωτήσεις στους ανθρώπους που είναι halaqah, καθώς και το ζήτημα ο Αγγελιοφόρος του ΑΛΛΑΧ alaihi wa »Sallam στους φίλους, υπονοώντας ότι κάνουν Μηνυμα είναι να επιβραδύνει.Διότι, αν σκληρά, σίγουρα δεν χρειάζεται να ζητηθεί. Στην πραγματικότητα βέβαια αρνήθηκε, όπως το χαντίθ παρακάτω.
Αμπού Μούσα Αλ-Ash'ari δήλωσε:
لما غزا رسول الله صلى الله عليه وسلم خيبر أو قال لما توجه رسول الله صلى الله عليه وسلم أشرف الناس على واد فرفعوا أصواتهم بالتكبير الله أكبر الله أكبر لا إله إلا الله فقال رسول الله صلى الله عليه وسلم اربعوا على أنفسكم إنكم لا تدعون أصم ولا غائبا إنكم تدعون سميعا قريبا وهو معكم وأنا خلف دابة رسول الله صلى الله عليه وسلم فسمعني وأنا أقول لا حول ولا قوة إلا بالله فقال لي يا عبدالله بن قيس قلت لبيك يا رسول الله قال ألا أدلك على كلمة من كنز من كنوز الجنة قلت بلى يا رسول الله فداك أبي وأمي قال لا حول ولا قوة إلا بالله
Όταν alaihi του Προφήτη sallallaahu «wa Sallam αγώνα ή να Khaibar, οι άνθρωποι πάνω από την κοιλάδα, και ύψωσαν τη φωνή τους με Takbir: Allahu Akbar, Allahu Akbar, La ilaha illa Αλλάχ. Τότε alaihi του Προφήτη sallallaahu «wa Sallam είπε," Pelanlah! Σίγουρα δεν καλούνται να τους κωφούς και ότι δεν υπάρχει. Πράγματι, σας καλούν (Αλλάχ) το All-Ακρόαση και All-κοντά, και είναι μαζί σας (με τις γνώσεις του, το αυτί του, άγρυπνο, και την εποπτεία, Εγκλωβισμένων.). "Και εγώ (Αμπού Μούσα) στο πίσω μέρος του ζώου (βουνό) alaihi του Προφήτη sallallaahu« wa Sallam, είχε ακούσει να το λέω: "Laa Laa quwwata haula WA illa billah". Τότε μου είπε, "Ο Αμπντουλάχ μπιν Κουάις (Αμπού Μούσα)!» Είπα, «Χαιρετίζω την κλήση σας, Ο Αγγελιοφόρος του Αλλάχ." Είπε, "Θα σας δείξω με μια φράση, η οποία είναι η ερωμένη του εξοικονόμηση ουρανό ; "μου απάντησε," Βεβαίως, Ο Προφήτης του Αλλάχ.Πατέρας και μητέρα ως λύτρα. "Είπε,« wa Laa Laa haula quwwata billah illa. "[Bukhari, όχι. 4205? Μουσουλμάνων, όχι. 2704].
Και σιγά-σιγά το Μηνυμα adab ότι ο Θεός διέταξε. Είπε:
واذكر ربك في نفسك تضرعا وخيفة ودون الجهر من القول بالغدو والأصال ولاتكن من الغافلين
Και dzikirlah (θυμάστε, καλέστε το όνομα του), ο Λόρδος σας στις καρδιές σας να είναι ταπεινός και ο φόβος, και όχι τη φωνή του, το πρωί και το βράδυ, και δεν περιλαμβάνουν τα άτομα που είναι αμελής. [Al A'raf: 205].
Δεύτερον: κάθονται μαζί για να διαβάσει και να μελετήσει το Κοράνι.Αυτός είναι ο τρόπος που διαβάζει κανείς και οι άλλοι ακούνε. Αυτό αποδεικνύεται από τα ακόλουθα επιχειρήματα.
Alaihi Προφήτη sallallaahu «wa Sallam δήλωσε:
لا يقعد قوم يذكرون الله عز وجل إلا حفتهم الملائكة وغشيتهم الرحمة ونزلت عليهم السكينة وذكرهم الله فيمن عنده
Δεν είναι μια ομάδα ανθρώπων που Μηνυμα του Αλλάχ Subhanahu wa Ta'ala, εκτός από τους αγγέλους τους περιβάλλουν, έλεος τους καλύπτει, ηρεμία κατεβαίνει επάνω τους, και ο Αλλάχ αναφέρει μεταξύ τους (οι άγγελοι) πριν από Αυτόν. [Τα στοιχεία παρέχονται από τους Μουσουλμάνους, όχι. 2700].
Σε αυτό το χαντίθ αναφέρεται η αρετή του «μια ομάδα ανθρώπων που Μηνυμα του Αλλάχ". Σε ένα άλλο Χαντίθ περαιτέρω εξήγησε ότι κάνουν Μηνυμα μορφές, όπως το χαντίθ παρακάτω:
عن أبي هريرة قال قال رسول الله صلى الله عليه وسلم ... وما اجتمع قوم في بيت من بيوت الله يتلون كتاب الله ويتدارسونه بينهم إلا نزلت عليهم السكينة وغشيتهم الرحمة وحفتهم الملائكة وذكرهم الله فيمن عنده
Από το Αμπού Hurairah, είπε: Αγγελιοφόρος του Αλλάχ είπε, "Και δεν υπάρχει ομάδα ανθρώπων συγκεντρώθηκαν σε ένα σπίτι ανάμεσα στα σπίτια του Θεού, που διαβάζουν το βιβλίο του Αλλάχ και της αμοιβαίας μάθησης μεταξύ τους, εκτός από την ειρήνη έρθει επάνω τους, έλεος τους καλύπτει, οι άγγελοι τους περιβάλλουν , και ο Αλλάχ αναφέρει μεταξύ τους (οι άγγελοι) πριν από αυτόν. "[Συντάκτης μουσουλμάνων, όχι. 2699: Αμπού Dawud, όχι. 3643? Tirmidhi, όχι. 2646: Ο Ιμπν Majah, όχι. 225? Και άλλοι].
Με την παραπάνω χαντίθ είναι ευδιάκριτες, που έρχονται μαζί για να διαβάσει και να μελετήσει το Κοράνι είναι ένα ένδοξο μορφή Μηνυμα.Αλλά πώς; Το τέχνασμα, ότι ένα άλλο πρόσωπο διαβάσει και ακούσει, όπως και στο χαντίθ παρακάτω:
عن عبدالله قال لي النبي صلى الله عليه وسلم اقرأ علي قلت آقرأ عليك وعليك أنزل قال فإني أحب أن أسمعه من غيري فقرأت عليه سورة النساء حتى بلغت (فكيف إذا جئنا من كل أمة بشهيد وجئنا بك على هؤلاء شهيدا) قال أمسك فإذا عيناه تذرفان
Από Αμπντουλάχ, είπε: Ο Προφήτης είπε για μένα ". Διαβάστε το (Κοράνι) για να μου" μου απάντησε, "; Θα πάω να σας διαβάσω, ενώ το Κοράνι αποκαλύφθηκε για να σας" Μου απάντησε: «Πραγματικά μου αρέσει να ακούει του selainku .. "Επειτα διάβασα την επιστολή του προς το An Νύσα», έτσι πήρα:
فكيف إذا جئنا من كل أمة بشهيد وجئنا بك على هؤلاء شهيد
Πώς, λοιπόν, (όπως δύσπιστους αργότερα), αν κάποιος φέρει μάρτυρες (αποστόλους) του κάθε λαού και σας φέρνουμε (Μωάμεθ), ως μάρτυρας εναντίον αυτών (δεδομένου ότι οι άνθρωποι σας). (Η Nisa ': 41) Είπε, "Stop," Τα μάτια της ήταν δάκρυα. [Bukhari, όχι. 4582? Μουσουλμάνων, όχι. 800 και άλλοι].
Ο Δρ Σέιχ Μωάμεθ Μούσα Nasr είπε, «Μαζέψτε να διαβάσει το Κοράνι, σύμφωνα με την Sunnah του Προφήτη Σαλίχ Salafush και πράξεις, που είναι ένα άτομο για να διαβάσετε και να ακούσετε τους ανθρώπους διαφορετικά. Όποιος πάρει τις αμφιβολίες σχετικά με την έννοια του στίχου, (τότε ας, Εκδ.) Ρώτησε αφηγητής »(όσοι διαβάζουν) να σταματήσει, και ανθρώπους που είναι ειδικοί μιλούν για τους σχολιαστές να το εξηγήσω, έτσι ώστε η ερμηνεία του στίχου γίνεται σαφές και φωτεινό για τους ανθρώπους που το κοινό ...Έπειτα ξεκινήστε το αφηγητής »και πάλι την ανάγνωση. [Kitab Αλ Bahts Wal Istiqra 'Fi Bida'il Qurra », σελ.. 50-51].
Τρίτον: η Majlis Μηνυμα Majlis επιστήμη. Μήπως επιστήμη περιλαμβάνει επίσης Majlis Majlis Μηνυμα; Στην περίπτωση αυτή, φαίνεται ότι διαφωνούν οι επιστήμονες.
Hafiz Al Ibn Al Hajar Asqalani rahimahullah είπε (στην εξήγηση του Saheeh Al-Bukhari, 6408 δεν έχουμε παραπάνω χαντίθ.): "Majlis-Majlis Majlis-Majlis Μηνυμα είναι dhikrullah που περιέχουν, με μια ποικιλία Μηνυμα εκεί (παραινέσεις, πεν.). Δηλαδή: χάντρες, Takbir, και άλλοι. Επίσης, περιλαμβάνει την ανάγνωση του βιβλίου του Αλλάχ Παντοδύναμος και περιέχει μια καλή ζωή προσευχής και στο επέκεινα. Και η είσοδος-διαβάζοντας το χαντίθ του Προφήτη, σπούδασε θεολογία, επαναλαμβάνοντας, συγκεντρώθηκαν για να προσευχηθούν nafilah (Sunna) - στο Majlis-Majlis Μηνυμα είναι μια άποψη. Πιο συγκεκριμένα, Majlis-Majlis Μηνυμα εξειδικεύεται στην Majlis-Majlis χάντρες, Takbir και άλλοι, επίσης qiraatul Κοράνι μόνο.Αν και η ανάγνωση του Hadith, μελέτη και συζήτηση της επιστήμης (θρησκεία), συμπεριλαμβανομένου του ποσού που πηγαίνει κάτω από τον όρο dhikrullah Ta'ala ". [9]
Από τα λόγια του Αλ Hafiz Ibn Hajar rahimahullah παραπάνω, φαίνεται να ενισχύουν ότι η επιστήμη δεν περιλαμβάνει Majlis Majlis Μηνυμα. Ωστόσο, πολλοί επιστήμονες που αναφέρουν τη λέξη και όταν συμπεριλαμβανομένου του Majlis Majlis Μηνυμα επιστήμη. Και μια δεύτερη γνώμη αυτή είναι ισχυρότερη, αν θέλει ο Θεός.
«Αθανασίου rahimahullah είπε," Majlis-Majlis Majlis-Majlis Μηνυμα είναι χαλάλ και Χαράμ?. Το πώς οι άνθρωποι αγοράζουν, πωλούν, νηστεία, προσευχή, bershadaqah, παντρεύτηκε, χώρισε και προσκύνημα »[10]
Στο βιβλίο Riyadhush Δίκαιος, Ιμάμ Μια Nawawi κάνει ένα κεφάλαιο (αρ. 247) με τίτλο: «Η αρετή-halaqah Halaqah Menetapinya Μηνυμα και τη σύσταση, καθώς και την απαγόρευση αφήσει χωρίς udzur (λόγο)". Αναφέρει τέσσερα χαντίθ. Ένας από την επιστήμη του Hadith περιέχει Majlis. Αυτό δείχνει, όταν Ιμάμ Nawawi rahimahullah πρότεινε ότι η επιστήμη, συμπεριλαμβανομένων Majlis Majlis Μηνυμα. Και ΑΛΛΑΧ ξέρει καλύτερα.
Χαντίθ είναι αυτό που εννοούμε είναι:
عن أبي واقد الليثي أن رسول الله صلى الله عليه وسلم بينما هو جالس في المسجد والناس معه إذ أقبل نفر ثلاثة فأقبل اثنان إلى رسول الله صلى الله عليه وسلم وذهب واحد قال فوقفا على رسول الله صلى الله عليه وسلم فأما أحدهما فرأى فرجة في الحلقة فجلس فيها وأما الآخر فجلس خلفهم وأما الثالث فأدبر ذاهبا فلما فرغ رسول الله صلى الله عليه وسلم قال ألا أخبركم عن النفر الثلاثة أما أحدهم فأوى إلى الله فآواه الله وأما الآخر فاستحيا فاستحيا الله منه وأما الآخر فأعرض فأعرض الله عنه
Από το Αμπού Αλ Laitsi Waqid, ότι όταν alaihi του Προφήτη sallallaahu «wa Sallam καθόταν στο τζαμί, και οι άνθρωποι με τον, ξαφνικά εκεί ήρθε τρεις άνδρες. Δύο άνθρωποι ήρθαν για να alaihi του Προφήτη sallallaahu «wa Sallam, που πάει κάποιος. Οι δύο άνδρες είχαν σταματήσει μπροστά από alaihi wa του Προφήτη sallallaahu »Sallam. Ποιος βλέπει κανείς ένα κενό στην halaqah (κύκλο των ανθρώπων που κάθονται), στη συνέχεια κάθισε μαζί του.Όσο για τους άλλους, καθόταν πίσω τους. Όσον αφορά το τρίτο, στη συνέχεια στράφηκε μακριά. Μετά alaihi του Προφήτη sallallaahu «wa Sallam είναι πλήρης, είπε,« Θα ​​σου πω για τρία άτομα πριν; Ως ένας από αυτούς, που είναι πιο κοντά στο Θεό, τότε ο Θεός θα φέρει κοντά. Όσο για τους άλλους, είναι ντροπαλός, τότε ο Θεός τον πάρα πολύ δύσκολη θέση. Και όσο για το άλλο, γύρισε μακριά, τότε ο Αλλάχ στράφηκε μακριά από αυτόν »[Bukhari:. Μουσουλμάνων, όχι.2176.]
Σύμφωνα με τα λόγια του ιμάμη Nawawi, μπορεί να ΑΛΛΑΧ έχει έλεος σε αυτό το Hadith, δήλωσε: «Σε αυτό το Hadith, υπάρχει το επιχείρημα bolehnya halaqah-halaqah επιστήμη και Μηνυμα στο τέμενος". [Saheeh μουσουλμανική Sharh Μια Nawawi, 7/413, Εκδότες Dar al Χαντίθ, Κάιρο, ώρα Κεντρικής Ευρώπης. 4, 1422 H/2001 Μ. Θ.]
Όπως αναφέρθηκε νομολογίας αυτής Hadith, Shaykh Σαλίμ αλ-Hilali είπε, "Majlis-Majlis Μηνυμα είναι το Μηνυμα-halaqah halaqah επιστήμη που πραγματοποιήθηκε στα σπίτια του Θεού για να μάθουν, να διδάξουν και να επιδιώξει την κατανόηση της θρησκείας." [Sharh Riyadhush Nazhirin Bahjatun Δικαίου, 2 / 521, ώρα Κεντρικής Ευρώπης. 1, Th. 1415 H / 1994 μ.Χ.]
Shaikh Σαλίμ αλ-Hilali λέει επίσης, "Majlis-Majlis Μηνυμα Μηνυμα είναι αγαπητός από τον Θεό, είναι το Majlis-Majlis επιστήμη, τη μελέτη από κοινού Qur'anul Karim Al και Al Όπως Sunnah Muththaharah (καθαρό), και ζητούν την κατανόηση γι 'αυτό. Δεν προορίζεται halaqah halaqah στυλ χορού και Shufi συναίσθημα. "[Sharh Riyadhush Nazhirin Bahjatun Δικαίου, 2/519, ώρα Κεντρικής Ευρώπης. 1, Th. 1415 H / 1994 μ.Χ.]
Ακόμη και ορισμένοι μελετητές εξηγούν, καλύτερη από την επιστήμη Majlis Majlis Μηνυμα. Σέιχ Αμπντούρ Razaq Al Badr bin Abdul Muhshin, λέκτορας Jami'ah Islamiyah, Medina, δήλωσε, "Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι menyibukan με τις σπουδές τους και να παράγουν, γνωρίζοντας τη νόμιμη και παράνομη, σπούδασε και μελέτησε τον Karim Al Qur'anul, γνωρίζοντας την Sunnah του Προφήτη alaihi sallallaahu «wa Sallam και Σειράχ (βιογραφία), καθώς και η νέα Αυτός ο ίδιος, είναι το καλύτερο απ 'όλα Μηνυμα.Majlis, Majlis-Majlis majlisnya είναι το καλύτερο. Majlis Majlis-είναι καλύτερο από το Majlis-Majlis dhikrullah με χάντρες, tahmid και Takbir. Επειδή το Majlis-Majlis επιστήμη κυμαίνονταν από Ain fard »ή fard kifaya. Ενώ θυμόμαστε μόνο (νομική) είναι καθαρό (κατά προτίμηση, η Sunnah όχι υποχρεωτικό) tathawwu ». [Fiqhul Ad'iyah Wal Adzkar, 1/104, από Σέιχ Αμπντούρ Razaq Al Badr bin Abdul Muhshin).
Στη συνέχεια αναφέρει Hadiths και τα λεγόμενα των επιστημόνων, ο οποίος έδειξε όλα τα περισσότερα πρωτογενή επιστήμη (DIN) σε σχέση με τη λατρεία που δεν είναι υποχρεωτική.
Αυτή είναι η εξήγηση για το Μηνυμα Majlis. Μπορεί να είναι χρήσιμο.Alamin Alhamdulillah Rabbil ».
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Α. Dzkir Συνέλευση, σύμφωνα με τα παραπάνω είδη έχουν υπεροχή. 2. Αλλά να θυμόμαστε tahmid ανάγνωση, χάντρες, και semisalnya Takbir δυνατά δεν υπάρχει κανένα παράδειγμα. Στην πραγματικότητα, σε αντίθεση με τις εντολές του Κορανίου και Sunnah, ιδιαίτερα με τη βοήθεια μαζί. 3. Συνέλευση της επιστήμης, συμπεριλαμβανομένων συγκροτημάτων Μηνυμα, που σύμφωνα με πολλούς μελετητές ακόμη πιο mainstream από το Majlis-Majlis Μηνυμα άλλα είναι προαιρετική.
[Αντιγράφονται από την έκδοση του περιοδικού Όπως-Sunnah Ίδρυμα δημοσίευσε 01/Tahun VIII/1425H/2004M Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Μεμονωμένο - Purwodadi χιλιόμετρα. 8 Selokaton Gondangrejo Μεμονωμένο 57 183 Tηλ. 08121533647, 08157579296]
Nashuha Μετάνοια


Με Sheikh Salim bin Al Id Hilali

Ο άνθρωπος δεν είναι απαλλαγμένο από λάθη, μικρά και μεγάλα, συνειδητά ή ασυναίσθητα. Επιπλέον, εάν τα κυρίαρχα πάθη της ψυχής του. Θα είναι το επίκεντρο κάνει ανυπακοή. Η υπακοή, ως εάν δεν έχουν τα μέσα.
Παρόλο που μαστίζεται από την ανθρώπινη ανυπακοή και την αμαρτία συσσωρεύονται, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχε πόρτα να βελτιωθεί. Δεδομένου ότι, μετά την τοποθέτηση ανήθικες πράξεις του υπαλλήλου, αλλά η πόρτα του ελέους είναι πάντα ανοιχτή. Οι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να βελτιωθούν. Δηλαδή, με μετάνοια από πράξεις που θα μπορούσαν να το παραδώσει στο χείλος της κόλασης. Μετάνοια γίνεται πρέπει να είναι συνολική, η οποία είναι γνωστή ως nashuha μετάνοια. Alaihi Προφήτη sallallaahu «wa Sallam δήλωσε:
كل بني آدم خطاء و خير الخطائين التوبون. رواه الترمذي
Κάθε παιδί Αδάμ (ο άνθρωπος) έκανε ένα λάθος, και το καλύτερο πρόσωπο είναι ένοχο του μετάνοια. [2]
لو أن العباد لم يذنبوا لخلق الله الخلق يذنبون ثم يغفر لهم رواه الحاكم
Εάν οι υπηρέτες του Θεού, δεν υπάρχει αμαρτία, ο Θεός σίγουρα θα δημιουργήσει ένα άλλο πλάσμα που αμαρτάνει και στη συνέχεια να τους συγχωρήσει. [3]
Με την μετάνοια, μπορούμε να καθαρίσει τις καρδιές μας από το λεκέ έχει αποτύχει. Επειδή το ήπαρ λεκέ της αμαρτίας, και ο καθαρισμός είναι μια ευθύνη. Alaihi Προφήτη sallallaahu «wa Sallam είπε: Αληθώς έναν οπαδό όταν αμαρτία, θα είναι (που) ένα σημείο ένα μαύρο λεκέ στην καρδιά του. Αν μετάνιωσε, αριστερά (η πράξη) και ικέτευσε για συγχώρεση (στον Αλλάχ), τότε ελάτε πίσω του καθαρή. Αλλά όταν αυξάνεται (αμαρτία), το μαύρο λεκέ increaseth μέχρι να γεμίσει την καρδιά του. Γιατί λοιπόν ar RAAN (που καλύπτει την καρδιά), το οποίο έχει αναφερθεί ο Θεός στον Λόγο Του "Σίγουρα δεν είναι (ήταν), στην πραγματικότητα αυτό που πάντα προσπαθούν να κλείσουν τις καρδιές τους. [Al Muthaffifin: 14] [4]
Ο Θεός μας ενθαρρύνει, επίσης, να μετανοήσουν και beristighfar, γιατί τόσο πολύ καλύτερα από ό, τι διαλυτό στην αμαρτία. Είπε ο Θεός.
فإن يتوبوا يك خيرا لهم وإن يتولوا يعذبهم الله عذابا أليما في الدنيا والآخرة وما لهم في الأرض من ولي ولا نصير
Στη συνέχεια, εάν μετανοήσουν, θα ήταν καλύτερα γι 'αυτούς, και αν απομακρυνθούν, ο Αλλάχ θα τους τιμωρήσει με την τραγική τιμωρία στον κόσμο και στο επέκεινα, και ποτέ δεν έχουν προστατευτικό και όχι (και) ένα βοηθό πάνω στη γη. [Στο Tawbah: 74]
Προφήτης ο ίδιος έδωσε το παράδειγμα σε αυτόν τον μετανοήσουν.Ο sallallaahu «alaihi wa Sallam πολλά μετανοημένους και beristighfar, στο βαθμό που οι φίλοι μετράνε περισσότερο από εκατό φορές στο Majlis, όπως Νάφι« Ibn Umar Maula έχει δηλώσει:
كان انن عمريعد لرسول الله صلى الله عليه وسلم في المجلس الواحد مائة مرة من قبل أن يقوم رب اغفر لي وتب علي إنك أنت التواب الغفور رواه الترمذي
Ομάρ Ιμπν δεν υπολογίζονται (ανάγνωση istighfar) ν σε Majlis ο προφήτης σηκώθηκε από το εκατό φορές στο παρελθόν, (που λέει): Ναι, Κύριε μου, συγχώρεσε και να αποδεχθεί taubatku. Αληθώς Είστε Όλα μετάνοια παραλήπτες, πανάγαθος. [5]
ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ μετάνοια NASHUHA Η έννοια της μετάνοιας nashuha, είναι η επιστροφή ενός δούλου του Θεού από την αμαρτία που διαπράχθηκε ποτέ, είτε εσκεμμένα είτε λόγω άγνοιας, μια έντιμη, ειλικρινή, ισχυρή και υποστηρίζεται από την άρση της υπακοής-υπακοή του ενός υπηρέτη φθάσουν στη θέση των διαχειριστών του Muttaqin του Θεού (συντηρητικό) και (υπακοή), η οποία μπορεί να είναι προστατευτική του τον ίδιο το διάβολο.
ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΕΣ NASHUHA μετάνοια Nashuha νόμο μετάνοιας είναι Ain fard »(το καθήκον του κάθε ατόμου) με κάθε μουσουλμάνο. Τα αποδεικτικά στοιχεία:
Α. Λόγος του Θεού:
وتوبوا إلى الله جميعا أيه المؤمنون لعلكم تفلحون
Και bertaubatlah στο Θεό, ω άνθρωποι που πιστεύουν ότι είστε τυχεροί. [Μια Nuur: 31].
يا أيها الذين آمنوا توبوا إلى الله توبة نصوحا
O υμείς που πιστεύουν στον Θεό με bertaubatlah μετάνοια είναι η πιο αγνή. [Στο Tahriim: 8].
2. Λόγια alaihi wa του Προφήτη sallallaahu »Sallam.
ياأيها الذين ءامنوا توبوا إلى الله فإني أتوب إلى الله في اليوم مائة مرة. رواه مسلم
O, οι πιστοί. Bertaubatlah στο Θεό, γιατί και εγώ ομολογώ στο Θεό εκατό φορές την ημέρα. [6]
Μουσουλμάνοι συμφώνησαν επίσης σχετικά με την υποχρέωση της μετανοίας, όπως Ιμάμ αλ-Qurtubi δήλωσε: «(Οι μελετητές) άνθρωποι έχουν ijma» (συμφωνώ) ότι ο νόμος της μετάνοιας είναι fard (υποχρεωτική) σε όλους τους πιστούς »[7]. Ιμπν Qudama επίσης εκφράζεται ως [8].
Η Χάρις του Θεού εύρος της μετάνοιας και της αρετής NASHUHA Ο άνθρωπος δεν πρέπει να ανησυχείτε αν η μετάνοια δεν είναι αποδεκτή, επειδή χάρη του Θεού είναι τεράστιος, όπως και η προσευχή των αγγέλων ρόλο που περιγράφεται στο Λόγο Του:
ربنا وسعت كل شيء رحمة وعلما فاغفر للذين تابوا واتبعوا سبيلك وقهم عذاب الجحيم
Ο Κύριός μας, τη χάρη και τη γνώση που περιλαμβάνουν τα πάντα, να χορηγούν συγχώρεση σε όσους μετανοήσουν και να ακολουθήσουν τον δρόμο σου, και να διαφυλάξει τους από το μαρτύριο της πύρινης κόλασης. [Al-Mu'min: 7].
ΟΡΟΙ μετάνοια NASHUHA Για να είναι αποδεκτή nashuha μετάνοια Αλλάχ Subhanahu wa Ta'ala, υπάρχουν αρκετές προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται:
Α. Ισλάμ. Μετάνοια παραλαμβάνεται από έναν μουσουλμάνο. Όσο για τους άπιστους, τότε μετάνοια είναι να εισάγετε το Ισλάμ. Είπε ο Θεός.
وليست التوبة للذين يعملون السيئات حتى إذا حضر أحدهم الموت قال إني تبت الآن ولا الذين يموتون وهم كفار أولئك أعتدنا لهم عذابا أليما
Και ότι η μετάνοια δεν είναι αποδεκτή από τον Θεό από εκείνους που κάνουν το κακό (α) μέχρι το θάνατο, όταν πρόκειται για έναν από αυτούς, (τότε) είπε: «Αληθώς Μετανοώ τώρα." Και όχι (έγινε επίσης δεκτή μετάνοια) των ανθρώπων που πεθαίνουν είναι αυτοί μέσα παγανισμού. Για τους ανθρώπους που ήδη έχουν ετοιμάσει μια οδυνηρή τιμωρία. [An-Nisa: 18].
2. Ikhlash. Η μετάνοια είναι αποδεκτή Σαρία, η οποία αποτελείται με ειλικρίνεια.Μετάνοια από `Riya ή κοσμικές σκοπούς και όχι για μετάνοια syar'i είπε. Είπε ο Θεός.
إلا الذين تابوا وأصلحوا واعتصموا بالله وأخلصوا دينهم لله فأولئك مع المؤمنين وسوف يؤت الله المؤمنين أجرا عظيما
Εκτός από αυτούς που μετανοούν και να τροποποιήσει και να εμμένετε στην (θρησκεία) του Αλλάχ και ειλικρινή (να κάνει) τη θρησκεία τους για τον Αλλάχ. Και είναι μαζί και μια μέρα εκείνους που πιστεύουν ότι ο Θεός θα δώσει σ 'αυτούς που πιστεύουν ότι μια μεγάλη ανταμοιβή. [An-Nisa: 146].
3. Ομολόγησε τις αμαρτίες του. Η μετάνοια δεν είναι έγκυρο, εκτός από την αμαρτία και γνωρίζοντας αναγνωρίσει τα λάθη του, και περιμένουν να επιβιώσουν από τις κακές συνέπειες των ενεργειών αυτών.
4. Γεμάτη τύψεις. Η μετάνοια μπορεί να γίνει αποδεκτή μόνο με βαθιές εκφράσεις μεταμέλειας. Alaihi Προφήτη sallallaahu «wa Sallam δήλωσε:
الندم توبة رواه ابن ماجه
Τύψεις είναι η μετάνοια. [9]
5. Εγκαταλείψτε ανυπακοή και να αποκαταστήσει τα δικαιώματα των ιδιοκτητών τους. Οι άνθρωποι που εγκαταλείπουν kemaksiatannya πρέπει να μετανοήσουν και να επιστρέψουν τα δικαιώματα του ιδιοκτήτη, εάν ένα ακίνητο ή τα παρόμοια. Εάν συκοφαντία ή παρόμοιες επιβαρύνσεις, τότε, κατ 'συγγνώμη. Εάν η μορφή του κακολόγησα (WAG), στη συνέχεια, μέσω του υπομνήματος επιτρέπεται (ανεκτό) εφ 'όσον η εφαρμογή αυτή δεν προκαλεί άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες. Αν έχει σοβαρές συνέπειες, αρκεί να προσευχόμαστε γι 'αυτόν να φτάσει για το καλό.
6. Περίοδος μετάνοια πριν από την αναπνοή ήταν στον οισοφάγο (sakaratul θανάτου) και πριν ο ήλιος ανατέλλει στη δύση. Προφήτης sallallaahu «alaihi wa Sallam εξήγησε στα λόγια τα οποία sallallaahu« alaihi wa Sallam:
إن الله يقبل توبة العبد ما لم يغرغر. رواه الترمذي
Αληθώς Αλλάχ δέχεται τη μετάνοια ενός υπαλλήλου πριν από την αναπνοή του ήταν στον οισοφάγο [10].
الهجرة لا تنقطع حتى تنقطع التوبة ولا تنقطع التوبة حتى تطلع الشمس من مغربها. رواه أبو داود وأحمد
Hijrah δεν διακόπτεται μέχρι την παύση της (χρόνος), μετάνοια και μεταμέλεια δεν διακόπτεται έως ότου ο ήλιος ανατέλλει από τη δύση [11].
7. Δέσμευση και μετά μετανοούν. Είπε ο Θεός.
فاستقم كما أمرت ومن تاب معك ولا تطغوا إنه بما تعملون بصير
Έτσι σας κρατήσει στο σωστό δρόμο, όπως το επιτάσσει, και (επίσης) εκείνοι που έχουν μετανοήσει μαζί σας και δεν παραβιάζουν τα όρια. Είναι προφήτης τι ποιειτε. [Huud: 112].
8. Να επανορθώσει μετά τη μετάνοια. Είπε ο Θεός.
وإذا جاءك الذين يؤمنون بآياتنا فقل سلام عليكم كتب ربكم على نفسه الرحمة أنه من عمل منكم سوءا بجهالة ثم تاب من بعده وأصلح فأنه غفور رحيم
Αν οι άνθρωποι που πιστεύουν σε αποκαλύψεις μας έρχονται σε σένα, τότε λένε: «Ειρήνη υμίν. Κύριος σας έχει θέσει για τον εαυτό του το έλεος, (δηλαδή) ότι όποιος ανάμεσά σας κάνει κακό στην άγνοια, στη συνέχεια μετάνιωσε μετά τη δουλειά και να τροποποιήσει, τότε σίγουρα ο Αλλάχ είναι επιεικής, φιλεύσπλαχνος [Al-`Ένα π.μ.: 54]..
ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ μετανοήσουν Α. Πιστέψτε ότι ο Αλλάχ ξέρει, βλέποντας τα πάντα. Ο Θεός γνωρίζει όλα τα κρυφά και κρύβεται στην καρδιά. Αν και εμείς δεν το βλέπουμε, αλλά πρέπει να το δει.
2. Δείτε ότι το μεγαλείο durhaai Ουσία σας, και δεν βλέπουν το μέγεθος του αντικειμένου ανήθικη, ως το λόγο του.
نبئ عبادي أني أنا الغفور الرحيم وأن عذابي هو العذاب الأليم
Πείτε σε κάποιον φίλο σας υπηρέτες μου, αληθώς ότι ήμουν το All-συγχώρεση, πανάγαθος, και ότι η πραγματική azabKu είναι μια οδυνηρή μοίρα. [Αλ Ελ Χιτζρ: 49-50].
3. Θυμηθείτε, ότι η αμαρτία είναι όλα άσχημα και το κακό, γιατί αποτελεί εμπόδιο στην επίτευξη της ευτυχίας σε αυτόν τον κόσμο και στο εξής.
4. Εγκαταλελειμμένα θέσεις ανυπακοή και φίλους, οι οποίοι συμπεριφέρονται άσχημα, ο οποίος χρησιμοποιείται για να τον βοηθήσει να διαπράξει αμαρτία, και έκοψε τους δεσμούς με τους εφόσον δεν έχουν μετατραπεί σε καλό.
Τι εμποδίζει μετάνοια Ανάμεσα στα πράγματα που αποφυγή της αμαρτίας είναι: Α. Αίρεση στη θρησκεία. Alaihi Προφήτη sallallaahu «wa Sallam δήλωσε:
إن الله حجب التوبة عن صاحب كل بدعة
Για Αλλάχ κλείσει μετάνοια σε όλες τις αιρέσεις. [Ash-Saheehah Όχι.1620]
2. Αλκοολισμός. Alaihi Προφήτη sallallaahu «wa Sallam δήλωσε:
من شرب الخمر لم تقبل له صلاة أربعين ليلة فإن تاب تاب الله عليه فإن عاد كان حقا على الله تعالى أن يسقيه من نهر الخبال قيل وما نهر الخبال قال صديد أهل النار رواه أحمد
Όποιος έπιναν το κρασί (λικέρ), τότε η προσευχή του δεν γίνεται αποδεκτό για σαράντα νύχτες. Αν μετάνιωσε, τότε ο Θεός θα την αποδεχθεί. Ωστόσο, όταν επαναλαμβάνεται, αξίζει όταν ο Θεός του έδωσε ένα ποτό από το ποτάμι Khibaal. Κάποιος ρωτάει: "Τι είναι η Khibaal ποτάμι" Εκείνος απάντησε, "Πύον κάτοικος της κόλασης [12].
Έτσι, μια σύντομη πραγματεία περί nashuha μετάνοια. Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να είμαστε μια υπενθύμιση για πάντα μετανοήσω στον Αλλάχ Subhanahu WA Ta'ala.
[Αντιγράφονται από την έκδοση του περιοδικού Όπως-Sunnah Ίδρυμα δημοσίευσε 01/Tahun IX/1426H/2005M Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Μεμονωμένο - Purwodadi χιλιόμετρα. 8 Selokaton Gondangrejo Μεμονωμένο 57 183 Tηλ. 08121533647, 08157579296]
Υποχρεώσεις που υπόκεινται να ομολογήσει Θεό και τον εαυτό σας ταπεινωτικής (για αυτόν) τα ατυχήματα Χρόνος έκθεσης

Αμπντούλ Αζίζ Μπιν Μπαζ των Μουσουλμάνων, που θέλουν να ξέρουν. Ας ελπίσουμε ότι ο Αλλάχ Subhanahu wa Ta'ala να τους θυμόμαστε, να πάρω μαθήματα και συμβουλές σε όρους που συμβαίνουν και να μετανοήσει με μετάνοια όσο το δυνατόν περισσότερο από τα λάθη και τις αμαρτίες. Ameen.
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
Αλλάχ Subhanahu wa Ta'ala με τη σοφία που είναι μια σαφής απόδειξη, που καλύπτει τα πάντα δοκιμάσει επιστήμη δούλους Του με την ευτυχία και τη δυστυχία, καταστροφή και την καλή ζωή, χαρά και το μαρτύριο να δοκιμάσει την υπομονή και την ευγνωμοσύνη τους. Όποιος ασθενής Kepaa ΑΛΛΑΧ κατά το χρόνο που επηρεάζονται, κατήγγειλε ότι για τις αμαρτίες του και στη συνέχεια σταμάτησε και τον ρώτησε για το έλεος και τη συγχώρεση των ατελείωτων αναμφίβολα αξιέπαινο του (khusnl khatimah).
Αλλάχ Παντοδύναμος λέει στο μεγάλο βιβλίο του.
الم أحسب الناس أن يتركوا أن يقولوا ءامنا وهم لا يفتنون ولقد فتنا الذين من قبلهم فليعلمن الله الذين صدقوا وليعلمن الكاذبين
«Alif Mim laaf Οι άνδρες νομίζουν ότι επιτρέπονται (μόνο) λένε:."; Πιστεύουμε ", που δεν έχουν δοκιμαστεί) Και αληθώς Έχουμε δοκιμάσει αυτούς πριν από αυτούς, ο Αλλάχ γνωρίζει εκείνους που πραγματικά και σίγουρα ξέρει αυτούς που βρίσκονται ". [Al-Ankabut :1-3]
Ο σκοπός της παρούσας παραγράφου αποτελεί δυσφήμηση για ikhtibar, imtihan (ujan έτσι σαφές ποιος είναι σωστός ποιος ψέματα, ο οποίος είναι ασθενής με ευγνωμοσύνη. Όπως Αλλάχ Subhanahu Ta'ala w.
وجعلنا بعضكم لبعض فتنة أتصبرون وكان ربك بصيرا
"Και σας έκανε να sebahagian lain.Sanggupkah δίκη για την οποία είστε υπομονετικοί και Rabbmu Seer". [Al-Furqan: 20]
ونبلوكم بالشر والخير فتنة وإلينا ترجعون
"Εμείς θα σας εξετάσει με το κακό και το καλό ως μια δίκη (η οποία ssebenar η αλήθεια)". [Al-Ambiya »: 35]
وبلوناهم بالحسنات والسيئات لعلهم يرجعون
«Και εμείς τους προσπάθησε με ένα (υπέροχο), η οποία είναι λεπτή και (καταστροφή), οι κακοί, έτσι ώστε να επανέλθει (την αλήθεια)".[Al-A'raf: 168]
Ο σκοπός της hasanat (η οποία είναι ωραία) είναι γονιμότητας, την πολυτέλεια, την υγεία, δόξα, να βοηθήσει στον αγώνα εναντίον του εχθρού, και στους άλλους.
Ο σκοπός της sayyiat (οι κακοί είναι η περίπτωση των ασθενών συμφορές, τα οποία αλιεύονται τον εχθρό. Σεισμός, άνεμος, καταιγίδες, πλημμύρες, που αφανίστηκαν και καταστράφηκε, και ούτω καθεξής. Ο Παντοδύναμος Θεός έχει μιλήσει.
ظهر الفساد في البر والبحر بما كسبت أيدي الناس ليذيقهم بعض الذي عملوا لعلهم يرجعون
"Ήταν εμφανής ζημιά στην ξηρά και στη θάλασσα προκαλούνται από τα έργα των ανθρώπινων χεριών, ότι ο Θεός μπορεί να αισθάνονται να τους ένα μέρος του (λόγω) τις δράσεις τους, έτσι ώστε να έρθει πίσω (προς το σωστό δρόμο)". [Ar-Ρούμι: 41]
Αυτό σημαίνει ότι ο Αλλάχ Subhanahu wa Ta'ala παρέχουν καλό και το κακό και η ζημιά φαίνεται να είναι μια ανθρώπινη επιστροφή στην αλήθεια, σύντομα μετανόησαν από τα πράγματα που απαγορεύεται από τον Θεό, και να είναι υπάκουος στον Αλλάχ και απόστολος του, λόγω της απιστίας και της ανηθικότητας είναι επειδή η εμφάνιση οποιουδήποτε δυστυχία και το κακό στον κόσμο και στο επέκεινα.
Όσον αφορά Tawheed (Ενότητα του Αλλάχ), πιστεύοντας σ 'Αυτόν, και Αγγελιοφόρος Του, να Τον υπακούμε και να υπακούσει το Messenger Του, να προσκολλώνται Σαρία του, να αρνηθεί να το πρόσωπο που menyelisihinya είναι γιατί να πάρει όλα τα καλούδια του κόσμου και Στη συνέχεια, λαμβάνουν διατάξεις καλοσύνη, συμβουλεύει, καθοδηγεί το ένα το άλλο σε αυτούς, να τους βοηθήσει να βοηθήσουν τον κόσμο manuju δόξα στο εξής, όλα τα συγχαρητήρια από τα πράγματα που δεν ευνοούνται, δεν συγχωρούνται από τη δοκιμασία, καθώς η λέξη Αλλάχ Subhanahu wa Ta'ala.
ياأيها الذين ءامنوا إن تنصروا الله ينصركم ويثبت أقدامكم
"O υμείς που πιστεύουν, αν σας βοηθήσει (θρησκεία) Αλλάχ, Εκείνος θα βοηθήσει και θα ενισχύσει kedudukanmu". [Μωάμεθ: 7]
ولينصرن الله من ينصره إن الله لقوي عزيز الذين إن مكناهم في الأرض أقاموا الصلاة وءاتوا الزكاة وأمروا بالمعروف ونهوا عن المنكر ولله عاقبة الأمور
«Αληθώς, ο Αλλάχ να βοηθήσει σίγουρα όσους βοηθούν (θρησκευτικές)-του. Αλλάχ είναι πραγματικά ισχυρή, Mighty. (Είναι) όσοι αν teguhkan τη θέση τους στη γη, που θα καθορίσει την προσευχή, να δώσει ελεημοσύνη, είπε το κάνουμε αυτό και να το αποτρέψει από το να κάνει καλές πράξεις άδικο, και να επιστρέψει Αλλάχ όλα τα θέματα ». [Al-Hajj: 40-41]
وعد الله الذين ءامنوا منكم وعملوا الصالحات ليستخلفنهم في الأرض كمااستخلف الذين من قبلهم وليمكنن لهم دينهم الذي ارتضى لهم وليبدلنهم من بعد خوفهم أمنا يعبدونني لايشركون بي شيئا ومن كفر بعد ذلك فأولائك هم الفاسقون
"Και ο Αλλάχ έχει υποσχεθεί εκείνους ανάμεσά σας που πιστεύουν και κάνουν δίκαια έργα που Εκείνος θα κάνει πράγματι απόφαση για τη Γη, όπως θα εγκαθιδρύσει για τους τη θρησκεία που τον έχει ευλογήσει τους, και ήταν στην πραγματικότητα πρόκειται merobah (κράτος) που, αφού είναι ο φόβος του είναι ασφαλής sentausa.Mereka Me εξακολουθούν να λατρεύουν με τίποτα δεν συμμαχούν με όποιον Aku.Dan (σταθερό) δυσπιστούσαν μετά (την υπόσχεση), τότε οι ίδιοι είναι κακοί ". [An-Nuur: 55]
ولو أن أهل القرى ء امنوا واتقوا لفتحنا عليهم بركات من السمآء والأرض ولكن كذبوا فأخذناهم بما كانوا يكسبون
"Αν οι άνθρωποι είναι των πιστών και αφοσιωμένων χώρα, σίγουρα θα απονέμεται σ 'αυτούς τις ευλογίες από τον ουρανό και τη γη, αλλά απορρίφθηκε (Σημάδια μας), τότε μπορούμε να κατασχεθεί για τις πράξεις τους». [Al-A'raaf: 96]
Και αληθώς Αλλάχ ltelah εξηγήσει την ποικιλία του στίχου του, ότι οι προηγούμενες λαούς που πλήττονται από τα βασανιστήρια, εξευτελισμό, τυφώνες, ο άνεμος είναι πολύ ισχυρός, mengelegar ήχο, που προορίζεται για τη γη, πνίγονται από τις πλημμύρες, ενώ σε άλλες είναι επειδή την απιστία και την αμαρτία τους, ως Αλλάχ Subhanahu WA Ta'ala.
فكلا أخذنا بذنبه فمنهم من أرسلنا عليه حاصبا ومنهم من أخذته الصيحة ومنهم من خسفنا به الأرض ومنهم من أغرقنا وماكان الله ليظلمهم ولكن كانوا أنفسهم يظلمون
"Κάθε μία (ήταν) Θα κατάσχονται λόγω της αμαρτίας του, τότε υπάρχουν κάποιοι ανάμεσά μας ρίχνει υγρό χώμα της και ανάμεσά τους υπάρχει ένας δυνατός θόρυβος που menguntur αντικατασταθούν, και ανάμεσά τους υπάρχουν είμαστε θαμμένοι στη γη, και ανάμεσά τους Έχουμε κάποια πνίγηκαν, και ο Αλλάχ δεν πρόκειται να τους καταδιώξει, αλλά αυτοί που έχουν αδικηθεί. " [Al-Ankabut: 40]
ومآأصابكم من مصيبة فبما كسبت أيديكم ويعفوا عن كثير
"Και οτιδήποτε από επέρχεται ατυχία που προκαλείται από ό, τι έχεις τα χέρια σου, και ο Θεός συγχωρεί τα περισσότερα (βλαβών)". [Ash-Syuura: 30]
Και διέταξε τους υπηρέτες του να μετανοήσουν σ 'Αυτόν, ταπείνωσε τον εαυτό του, κατά τον χρόνο των πληγεισών περιοχών. Αλλάχ Παντοδύναμος έχει μιλήσει.
ياأيها الذين ء امنوا توبوا إلى الله توبة نصوحا عسى ربكم أن يكفر عنكم سيئاتكم ويدخلكم جنات تجري من تحتها الأنهار
"O υμείς που πιστεύουν, μετανοήσουν bertaubatlah στο Θεό με τα πιο αγνά, Rabb ελπίζουμε ότι θα καλύψει τα λάθη σας και να σας φέρει σε κήπους με ποτάμια ρέουν κάτω." [Σε-Tahrim: 8]
وتوبوا إلى الله جميعا أيها المؤمنون لعلكم تفلحون
"Και bertaubatlah στον Αλλάχ, Ο πιστούς ότι μπορεί να ευημερούν".[An-Nuur: 31]
ولقد أرسلنآ إلى أمم من قبلك فأخذناهم بالبأسآء والضرآء لعلهم يتضرعون. فلولا إذاجآءهم بأسنا تضرعوا ولكن قست قلوبهم وزين لهم الشيطان ماكانوا يعملون
"Και αληθώς Στείλαμε (αποστόλους) για τους λαούς που ήταν πριν, τότε θα τους κατασχέθηκαν με (προκαλούμενος) δυστυχία και την εξαθλίωση, που επαιτούν (στον Αλλάχ) με ταπεινή υποταγή. Γιατί λοιπόν να μην ρωτούν (το Ο Θεός) με μια ταπεινή τόξο όταν τιμωρία μας ήρθε σ 'αυτούς, ακόμα και τις καρδιές τους έχουν γίνει σκληρό και setanpun μεγαλείο εμφανίστηκε σ' αυτούς ό, τι έκαναν ". [Al-An'am: 42-43]
Σε αυτό το ένδοξο στίχο υπάρχει μία προσφυγή και την ενθάρρυνση του Αλλάχ Subhanahu WA Ta'ala για τους υπαλλήλους του να υποβάλει τον εαυτό μας να ταπεινωθεί και να ζητήσεις βοήθεια, όταν η καταστροφή, με τη μορφή της ασθένειας, τραυματισμού, ο πόλεμος, σεισμοί, τυφώνες και sebagainnya. Αυτό το οποίο επινοήθηκε από τη λέξη του Παντοδύναμου Του.
فلولا إذ جاءهم بأسنا تضرعوا
"Τότε γιατί δεν ζητούν (ο Θεός) να υποβάλει στο ταπεινό οι ίδιοι όταν τιμωρία μας ήρθε σ 'αυτούς;"
Στη συνέχεια εξήγησε ότι η βία της καρδιάς τους και φαύλο προσπάθεια να αποκαλύψει το μεγαλείο τους στην ονομαστική κακή δουλειά, μόνο που τους εμποδίζει να μετάνοια, την υποβολή στο Θεό και να ζητήσει συγχώρεση. Subhanhu Αλλάχ wa Ta'ala δήλωσε:
ولكن قست قلوبهم وزين لهم الشيطان ماكانوا يعملون
"Ακόμα και οι καρδιές τους έχουν γίνει σκληρό και syaitanpun μεγαλείο εμφανίστηκε σ 'αυτούς ό, τι έκαναν". [Al-An'am: 43]
Πράγματι υπήρξε μια αυθεντική ιστορία του χαλίφη Ρασίντ διοικητής των πιστών, Ομάρ μπιν Αμπντούλ Αζίζ ότι, όταν ένας σεισμός στην εποχή έγραψε μια επιστολή προς τους εργαζομένους της σε διάφορες χώρες (περιοχές) και έδωσε εντολή να πουν στους μουσουλμάνους να μετανοήσει, να ζητήσει συγγνώμη και να υπόκεινται σε Θεό για τις αμαρτίες του.
Και ξέρετε πραγματικά O μουσουλμάνοι θα τις δοκιμές και τις συμφορές που συμβαίνουν στην εποχή μας. Μεταξύ αυτών είναι μουσουλμάνοι που κυβερνιέται από τους άπιστους, όπως το Αφγανιστάν, τις Φιλιππίνες, Ανατολικές Ινδίες, την Παλαιστίνη, το Λίβανο, την Αιθιοπία, και στους άλλους. Ανάμεσά τους είναι ένας άλλος σεισμός στην Υεμένη και άλλες χώρες. Μεταξύ αυτών ήταν ο θάνατος μιας υπερχείλισης και πάλι, ένας καταστροφικός άνεμος, και σάρωσε τους θησαυρούς, τα δέντρα, τα πλοία και ούτω καθεξής.Και το χιόνι είναι αμέτρητες κίνδυνοι περιλαμβάνουν την πείνα, πείνα, την ξηρασία και σε διάφορες χώρες. Όλα τα παραπάνω και τις καταστροφές και συμφορές είναι τέτοιες που ο Θεός δοκιμαστεί υπηρέτης του είναι η αιτία της απιστίας και της ανυπακοής και της υπακοής berpalingnya στον Αλλάχ Subhanahu WA Ta'ala ήρθε στον κόσμο της πολυτέλειας και το πάθος που είναι κοντό, στροφή μακριά από την μετά θάνατον ζωή και χωρίς προετοιμασία μας για τη συνέχεια, εκτός από τους υπηρέτες του τον ευλόγησε.
Είναι σαφές ότι οι συμφορές και εκτός από το να απαιτούν να μετανοήσει υπαλλήλους σ 'Αυτόν όλες που απαγορεύεται από τον Αλλάχ τους, αμέσως υπάκουοι σε Αυτόν, Σαρία του να διαιτητεύουν, την αμοιβαία συνδρομή στην καλοσύνη και την ευσέβεια, συμβουλεύει, καθοδηγεί το dasn αλήθεια υπομονή. Κάθε φορά που οι υπηρέτες του Κυρίου τους μετανόησε, με την επιφύλαξη του, έσπευσε να ευδοκία του, την αμοιβαία συνδρομή στην καλοσύνη και την ευσέβεια, διέταξε το καλό και απαγορευτικοί, ο Θεός θα βελτιώσουν τις συνθήκες τους, να τους κρατήσει από το κακό εχθρό, και να τοποθετηθεί (σε μια καλή θέση), στη γη, που διασώθηκαν από την επίθεση του εχθρού, θα τελειοποιηθεί ευλογίες του σε αυτούς, θα πρέπει να απομακρυνθεί από Αυτόν kemungkaraan, όπως έχει πει ο Θεός, ενώ είναι ο πιο σωστές λέξεις:
وكان حقا علينا نصر المؤمنين
"Και είμαστε πάντα υποχρεωμένοι να βοηθήσουμε εκείνους που πιστεύουν". [Ar-Ρούμι: 47]
ادعوا ربكم تضرعا وخفية إنه لايحب المعتدين. ولاتفسدوا في الأرض بعد إصلاحها وادعوه خوفا وطمعا إن رحمت الله قريب من المحسنين
"Berdo'alah να Rabbmu με ταπεινή και απαλή φωνή. Σίγουρα ο Αλλάχ δεν αγαπά τους παραβάτες. Και δεν κάνουν κακό στη γη μετά (ο Θεός) και berdo'alah τον διορθώσετε με το φόβο ( δεν θα γίνει δεκτή) και των προσδοκιών (χορηγείται). Αληθώς έλεος του Αλλάχ είναι πολύ κοντά σε αυτούς που κάνουν καλό ". [Al-A'raaf :55-56]
وأن استغفروا ربكم ثم توبوا إليه يمتعكم متاعا حسنا إلى أجل مسمى ويؤت كل ذي فضل فضله وإن تولوا فإني أخاف عليكم عذاب يوم كبير
"Και θα ζητήσω συγγνώμη από Rabbmu και να μετανοήσουν του σ 'Αυτόν. (Εάν το κάνετε αυτό) θέλησε, θα έδινε μια καλή χαρά (συνεχής) για να σας μέχρι την καθορισμένη ώρα και θα δώσει σε κάθε άτομο που έχει την αρετή του (παιδιά) υπεροχή. Αν απομακρυνθούν, τότε φοβάμαι για σένα η ημέρα της Ανάστασης θα αντικατασταθούν τιμωρία ". [Al-Hud: 3]
وعد الله الذين ءامنوا منكم وعملوا الصالحات ليستخلفنهم في الأرض كمااستخلف الذين من قبلهم وليمكنن لهم دينهم الذي ارتضى لهم وليبدلنهم من بعد خوفهم أمنايعبدونني لايشركون بي شيئا ومن كفر بعد ذلك فأولائك هم الفاسقون
"Και ο Αλλάχ έχει υποσχεθεί εκείνους ανάμεσά σας που πιστεύουν και κάνουν δίκαια έργα που Εκείνος θα κάνει πράγματι απόφαση για τη Γη, όπως θα εγκαθιδρύσει για τους τη θρησκεία που τον έχει ευλογήσει τους, και ήταν στην πραγματικότητα πρόκειται merobah (κράτος) που, αφού είναι ο φόβος του είναι ασφαλής sentausa.Mereka Me εξακολουθούν να λατρεύουν με τίποτα δεν συμμαχούν με όποιον Aku.Dan (σταθερό) δυσπιστούσαν μετά (την υπόσχεση), τότε οι ίδιοι είναι κακοί ". [An-Nuur: 55]
والمؤمنون والمؤمنات بعضهم أوليآء بعض يأمرون بالمعروف وينهون عن المنكر ويقيمون الصلاة ويؤتون الزكاة ويطيعون الله ورسوله أولائك سيرحمهم الله إن الله عزيز حكيم
"Και εκείνοι που πιστεύουν ότι οι άνδρες και γυναίκες, μερικοί απ 'αυτούς (είναι) να είναι βοηθοί ο ένας τον άλλο. Είπαν (κάνει το ma'ruf, το αποτρέψει από το να είναι κακό, για την ίδρυση προσευχές, πρακτική τακτικής φιλανθρωπία και υπακούουν τον Αλλάχ και . αποστόλους Του Θα πρέπει να δοθεί η χάρη από τον Θεό, τον Αλλάχ είναι Ισχυρός, Σοφός "[Σε-Tawbah: 71].
Αλλάχ Παντοδύναμος menjlaskan σε αυτούς τους στίχους ότι το έλεος, την καλοσύνη, την ασφάλεια του, και όλες τις ευλογίες Του μπορεί να βρεθεί μόνο συνδυάζεται τέλεια με την ευτυχία του Επέκεινα από εκείνους που τον φοβούνται και να έχουν πίστη σε αυτόν, να τηρείτε αποστόλους Του, kontiyu η Σαρία Του, να Τον μετανοήσουμε για τις αμαρτίες τους. Όσο για εκείνους που στρέφονται μακριά από την υπακοή στον Αλλάχ, δεν θέλουν να πραγματοποιούν τα δικαιώματά του, τη συνέχιση απιστία και ανυπακοή σ 'Αυτόν, τότε ο Θεός έχει πράγματι απειλούνται με όλα τα είδη των βασανιστηρίων και να επιταχύνει την επόμενη κόσμο σ' αυτόν ότι αυτή η δοκιμασία είναι το περιεχόμενο της σοφίας του Θεού μπορούν να γίνουν παράδειγμα για άλλες, όπως η λέξη Αλλάχ Subhanahu wa Ta'ala.
فلما نسوا ماذكروا به فتحنا عليهم أبواب كل شىء حتى إذا فرحوا بمآأوتوا أخذناهم بغتة فإذا هم مبلسون. فقطع دابر القوم الذين ظلموا والحمد لله رب العالمين فلولا إذاجآء هم بأسنا تضرعوا
"Έτσι, όταν ξέχασε την προειδοποίηση έχει δοθεί σε αυτά, τότε Ανοίξαμε τις πόρτες για τους ευχαρίστηση? Έτσι αν είναι ευχαριστημένοι με αυτό που είχε δοθεί, Εμείς τους κατασχέθηκαν ξαφνικά, όταν έπεσε σιωπηλή απελπισία" [Al-An'am :44-45]
Ως εκ τούτου, ω μουσουλμάνοι, Διορθώστε μόνοι σας, bertaubatlah για τον Κύριό σας, έχει το έλεος σ 'αυτόν, αμέσως να τον υπακούει, αφήστε ανήθικο, παρακαλώ-menolonglah στην καλοσύνη και την ευσέβεια, την καλή απαλλαγή seseungguhnya berbagus-Αλλάχ αγαπάει όσους κάνουν εύλογη, προετοιμαστείτε με μια ποικιλία από καλοσύνη πριν από το θάνατο (θάνατος) για να πάρει, να φροντίσει τα αδύναμα άτομα ανάμεσά σας, να βοηθήσει τους ανθρώπους που είναι φτωχοί ανάμεσά σας, πολλαπλασιάστε να θυμόμαστε και να ζητήσει συγχώρεση Του, την αμοιβαία memerintahkanlah στην αρετή, και melaranglah κάθε άδικη, αναμφίβολα θα είναι οι άνθρωποι που αγαπούσε (ο Θεός), και διδάσκει μαθήματα σχετικά με τις καταστροφές που προκάλεσαν οι άνθρωποι selainmu τις αμαρτίες και τα λάθη τους. Ο Θεός θα δώσει μετάνοια σε όσους θέλουν να μετανοήσουν για τα λάθη τους, θα λατρέψουν όσοι κάνουν καλό. Και μια καλή συνέχεια (khusnul khatimah) θα είναι από εκείνους που τον φοβούνται, όπως ο Αλλάχ Subhanahu WA Ta'ala.
فاصبر إن العاقبة للمتقين
"Έτσι είναι ασθενής? Πραγματικά καλή συνέχεια είναι για εκείνους που τον φοβούνται». [Hud: 49]
إن الله مع الذين اتقوا والذين هم محسنون
«Αληθώς, ο Αλλάχ είναι με αυτούς που τον φοβούνται και όσοι κάνουν καλό". [An-Nahl: 128]
Ο Θεός είναι ο μόνος που ζήτησε από την οποία-το καλό όνομα του, και αποδίδει υψηλά του, να παραχωρήσει το έλεος Του στους δούλους Του είναι μουσουλμάνοι, για να τους δώσει στη θρησκεία της κατανόησης, να τους βοηθήσει από τον εχθρό -εχθρός του Αλλάχ και των εχθρών τους μεταξύ τους άπιστους και τους υποκριτές, και έτσι να μειώσει την τιμωρία τους, στις οποίες τιμωρία δεν μπορεί να απορριφθεί από τις (πληγείσες) ανθρώπους που είναι αθώοι. Σίγουρα Ήταν ο βοηθός και η δύναμη σε αυτό. Shalawat αφορά και ελπίζουμε να Muhammada terlimpahkan alaihi του Προφήτη sallallaahu «wa Sallam και την οικογένειά του, τους φίλους του, οι οπαδοί του, οι οποίοι ακολουθούν τους με ευγένεια μέχρι την Ημέρα της Κρίσεως.
(Μετάφραση από το βιβλίο του Tawbah ILALLAH Wujubut Wadh Dharaah Nuzulil Mashaib Inda, από σεΐχης Αμπντούλ Αζίζ μπιν Αμπντουλάχ μπιν Baz από Abu Yahya)
Αμέσως μετανοήσουμε στο Θεό!

Με Αλ-Γιαζίντ ιμπν Αμπντ αλ-Καντίρ Ustadz Jawas
عن الأغر بن يسار المزني قال: قال رسول الله صلى الله عليه وسلم: يآايها الناس توبوا إلى الله واستغفروه فإني أتوب في اليوم مائة مرة.
Από Agharr Μπιν Αλ Γιασάρ Muzani, είπε, alaihi του Προφήτη sallallaahu «wa Sallam έχει πει:« Ω ανθρωπότητα! Taubatlah σας στο Θεό και να Του ζητάμε συγχώρεση, για σίγουρα έχω μετανοήσει στο Θεό μέσα στην ημέρα όσο και εκατό φορές »[1]
Έννοια της Μετανοίας Αρχικά κατά την έννοια της μετάνοιας είναι:
الرجوع من الذنب.
(Πίσω από το λάθος και αμαρτία οδηγεί σε υπακοή). Προέρχεται από τις λέξεις:
تاب إلى الله يتوب توبا وتوبة ومتابا بمعنى أناب ورجع عن المعصية إلى الطاعة.
(Όσοι μετανοούν στον Θεό, οι άνθρωποι επιστρέφουν από τις ανήθικες πράξεις να υπακούσει στην πράξη).
التوبة: الإعتراف والندم والإقلاع والعزم على ألا يعاود الإنسان ما اقترفه.
(Κάποιος είπε να μετανοήσει, αν ομολογήσουν τις αμαρτίες του, μετανοήσουν, να σταματήσει και να προσπαθήσει να μην επαναλάβει την πράξη). [2]
Sharh HADITS Δεν υπάρχει λάθος (μια διαφορά απόψεων) μεταξύ των μελετητών σχετικά με την αναγκαιότητα της μετάνοιας. Ακόμα και η μετάνοια είναι Ain fard »που πρέπει να εκτελεστούν από κάθε μουσουλμάνο και Muslimah.
Qudamah Ibn Al Maqdisi (Δ.. Η. 689) rahimahullah είπε, "Οι επιστήμονες πρέπει συναίνεση για την αναγκαιότητα της μετάνοιας, για να καταστρέψει σίγουρα τις αμαρτίες του ανθρώπου και για τους ανθρώπους απόσταση από το Θεό. Έτσι, υποχρεωτικά να μετανοήσουμε ». [3]
Αλλάχ Subhanahu wa Ta'ala εντολές μας να μετανοήσουμε, και αυτή η εντολή είναι μια εντολή πρέπει να εκτελεστεί αμέσως πριν φτάσει ο θάνατος. Αλλάχ Subhanahu wa Ta'ala λέει, "... Και bertaubatlah όλους σας στο Θεό, ω πιστοί ότι μπορεί να ευημερήσει [Η Νουρ: 31].. O υμείς που πιστεύουν στον Θεό bertaubatlah με αληθινή μετάνοια ( ειλικρινής) ... [Στο Tahrim: 8] Και θα ζητήσω συγχώρεση του Κυρίου και να μετανοήσουν σας σ 'Αυτόν, (αν το κάνετε αυτό) θέλησε, θα έδινε μια καλή χαρά (συνεχώς) για να σας, μέχρι την καθορισμένη ώρα. και αυτός θα δώσει σε κάθε πρόσωπο που έχει την αρετή του (παιδιά) υπεροχή Αν στροφή μακριά, τόσο πραγματικά φοβάμαι, θα αντικαταστήσει την Ημέρα της Ανάστασης τιμωρία [Σουρα Hud: 3]...
Η μετάνοια πρέπει να γίνει αμέσως, δεν θα πρέπει να αναβληθεί.Ιμάμ Ibn al-Qayyim μπορεί ΑΛΛΑΧ έχει έλεος λένε, "Σίγουρα στο Θεό να μετανοήσουν της αμαρτίας είναι ο νόμος πρέπει να γίνει αμέσως και όχι να καθυστερήσει." [4]
Ένας ιμάμης Nawawi rahimahullah είπε, "Οι μελετητές συμφώνησαν, ότι η μετάνοια όλων ανήθικη πράξη είναι υποχρεωτική?. Πρέπει να γίνει αμέσως και όχι να καθυστερήσει, εάν ήταν μια μικρή ή μεγάλη αμαρτία αμαρτίας» [5]
Λάθη και τις αμαρτίες που διαπράχθηκαν από τον άνθρωπο πάρα πολύ. Κάθε μέρα, ο άνθρωπος ποτέ δεν αμαρτίες, τόσο συγχωρετέων και θανάσιμη αμαρτία, ή της αμαρτίας προς τον Δημιουργό (Ο Αλλάχ είναι ο Δημιουργός) και τις αμαρτίες των πλασμάτων. Κάθε μέλος του ανθρώπινου σώματος ποτέ δεν κάνουν λάθη και αμαρτία. Τα μάτια βλέπουν συχνά να απορριφθεί, η γλώσσα είναι συχνά μιλάμε αυτό δεν είναι αλήθεια, ψέμα, κατάρα, ψευδορκία, κατηγορώντας, μιλάμε για τους μουσουλμάνους συμπολίτες ντροπή (κακολόγησα), κριτική, η γελοιοποίηση, ύβρεις, pit-πρόβατα, συκοφαντία, και άλλοι. Τα αυτιά ακούνε τραγούδια και η μουσική είναι σαφές ότι χαράαμ, τα χέρια ακουμπούν τη μη mahram γυναίκα, πάρτε τα πράγματα που δεν ήταν δικό της (ghasab), κλοπή, το χτύπημα, ακόμη και να σκοτώνουν ή να διαπράξει άλλα εγκλήματα. Πόδια συχνά περπάτησε στους χώρους της ανηθικότητας και άλλες αμαρτίες. Αμαρτία και το λάθος θα έχει ως αποτέλεσμα την ασχήμια και την ταπείνωση του δράστη, τόσο σε παγκόσμιο όσο και στο εξης, αν το άτομο δεν έχει να προσφέρει αμέσως μετάνοια στον Αλλάχ.
Κάθε μουσουλμανική και Muslimah've κάνει λάθος, αν ως λαϊκός ή κληρικός, ιεροκήρυκες, εκπαιδευτικοί, κληρικοί, ή κληρικούς. Ως εκ τούτου, κάθε άτομο δεν θα πρέπει να διαχωρίζεται από τη συγχώρεση (ζητήσουν συγχώρεση του Αλλάχ) και πάντα να μετανοήσουν Αυτόν, όπως αυτά υιοθετήθηκαν από alaihi WA του Προφήτη sallallaahu »Sallam.
Κάθε μέρα alaihi sallallaahu «wa Sallam ικετεύουν τη συγχώρεση του Αλλάχ όσο εκατό φορές. Ακόμη αναφέρεται σε Hadith, ότι alaihi sallallaahu «wa Sallam ζήτησε συγγνώμη από τον Θεό εκατό φορές σε μία μόνο ένωση.
عن ابن عمر قال إن كنا لنعد لرسول الله صلى الله عليه وسلم في المجلس الواحد مائة مرة, رب اغفرلي وتب علي إنك أنت تواب الرحيم.
"Από το Ιμπν 'Umar, είπε,« Ποτέ δεν υπολογίζονται σε ένα θάλαμο του Προφήτη sallallaahu «alaihi wa Sallam ότι είπε εκατό φορές,« Ο Κύριος μου, συγχώρεσέ και ομολογώ σοι, Εσύ Παντοδύναμος δέχεται τη μετάνοια, Πανάγαθο » ". [6]
Αν ένας μουσουλμάνος και Μουσουλμάνος δεν είχε κάνει μεγάλες αμαρτίες και τις αμαρτίες από τις μεγαλύτερες, τότε αμέσως μετανοήσουν. Δεν υπάρχει μετάνοια είναι πολύ αργά για το θέμα, η πόρτα της μετάνοιας είναι πάντα ανοικτή μέχρι ο ήλιος ανατέλλει στη δύση. Σε ένα χαντίθ του Αμπού Μούσα »Αμπντουλάχ μπιν Αλ-Κουάϊς Ash'ari ΑΛΛΑΧ» anhu ότι alaihi του Προφήτη sallallaahu «wa Sallam δήλωσε:
إن الله يبسط يده بالليل ليتوب مسيئ النهار ويبسط يده بالنهار ليتوب مسيئ الليل حتى تطلع الشمس من مغربها.
«Αληθώς, Αλλάχ Subhanahu wa Ta'ala στην αγκαλιά Του είναι πάντα ανοιχτή τη νύχτα για να δεχθεί την μετάνοια των ανθρώπων που κάνουν λάθη κατά τη διάρκεια της ημέρας, και ο Θεός άνοιξε τα χέρια του την ημέρα για να αποδεχθεί την μετάνοια των ανθρώπων που κάνουν λάθη το βράδυ. Αυτό είναι, μέχρι ο ήλιος ανατέλλει στη δύση »[7]
Αυτό το Hadith, και άλλα Hadiths που δείχνουν ότι ο Παντοδύναμος Αλλάχ συγχωρεί πάντα, ανά πάσα στιγμή και να λάβετε μετάνοια, ανά πάσα στιγμή. Πάντα ακούσει τον ήχο της συγχώρεσης και της μετάνοιας υπάλληλοι γνωρίζουν, ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε.Ως εκ τούτου, αν οι άνθρωποι στερούνται αυτού μετάνοια και την περίπτωση αμέλειας κατά τη χρήση του ευκαιρία να πετύχουν τη σωτηρία, η χάρη του Αλλάχ μεγάλη θα μετατραπεί σε καταστροφή, τη θλίψη και τον πόνο στην mahsyar πεδία. Αυτό είναι σαν κάποιος που είναι διψασμένοι, αλλά υπάρχει νερό μπροστά του, αλλά δεν τον αγγίζει, μέχρι το θάνατό ήρθε για να πάρει μετά από να υποστεί τη δίψα. Αυτή η εικόνα των απίστων και εκείνων που είναι ανυπάκουος.Η πόρτα του ελέους ορθάνοιχτα στην πραγματικότητα, αλλά είναι απρόθυμοι να εισέλθουν. Η οδική ασφάλεια είναι διαθέσιμη, αλλά εξακολουθούν να περπατούν την πορεία του σφάλματος.
Και αν τα σημάδια της Αποκάλυψης ήταν εμφανής, δηλαδή ο ήλιος ανέβαινε από τα δυτικά. Ο θάνατος ήταν επικείμενη, ότι η ζωή ήταν ήδη στο λαιμό, τότε η μετάνοια δεν είναι πλέον αποδεκτή.Wal'iyadzubillah.
Αλλάχ Subhanahu wa Ta'ala λέει, "Όσο πιο αργά-αργότερα δεν είναι τίποτα, αλλά ένας άγγελος που έρχεται να τους (να τους σκοτώσει), ή η τιμωρία του Κυρίου σας έρχονται ή άφιξη κάποιων στίχων του Κυρίου σας. Την ημέρα της άφιξης κάποιων στίχων του Κυρίου σας , τότε η πίστη κάποιου δεν είναι πλέον χρήσιμο, το οποίο προηγουμένως δεν ήταν ποτέ οπαδός ή για την πίστη ότι ποτέ δεν κάνει καλό λένε:. ". Tunggullah, Θα περιμένουμε" [αλ-Ένα `π.μ.: 158]
Σε άλλη επιστολή του Αλλάχ Subhanahu wa Ta'ala λέει, «Μετάνοια δεν είναι για τους ανθρώπους που κάνουν kemaksiyatan, έτσι ώστε, όταν ο θάνατος ήρθε σε ένα από αυτούς και τους είπε:« Πραγματικά τώρα μετανοήσουν »και όχι (έγινε επίσης δεκτή μετάνοια) οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους σε μια ειδωλολατρική. Γι 'αυτούς έχουμε ετοιμάσει ένα οδυνηρό τιμωρία. " [Μια Nisa: 18].
Σε μια αφήγηση χαντίθ από το Άμπου »Abdirrahman« Αμπντουλάχ μπιν 'Ομάρ Μπιν Αλ Khattab ΑΛΛΑΧ »anhu, ότι alaihi του Προφήτη sallallaahu« wa Sallam δήλωσε:
إن الله يقبل توبة العبد ما لم يغرغر.
«Αληθώς, Αλλάχ δέχεται τη μετάνοια ενός υπαλλήλου, κατά τη διάρκεια της (το πνεύμα) δεν έχει φτάσει στο λαιμό». [8]
ΟΡΟΙ μετάνοια Οι επιστήμονες εξηγούν τους όρους του ΑΛΛΑΧ μετάνοια αποδεκτές ως εξής: Α. الإقلاع (al iqla'u), το πρόσωπο που παύει τις αμαρτίες από την αμαρτία και την ανηθικότητα που είχε ο ίδιος ποτέ. 2. الندم (ένα nadamu), πρέπει να λυπούμαστε αμαρτία του ήταν. 3. العزم (al 'azmu), πρέπει να έχει την ομόφωνη απόφαση να μην επαναλάβει την πράξη. 4. Εάν η αμαρτία του ήταν κάτι που κάνει με άλλους ανθρώπους, στη συνέχεια, εκτός από τις τρεις παραπάνω προϋποθέσεις, συν μία ακόμη προϋπόθεση, ότι πρέπει να υπάρχει ελεύθερη έκφραση των τραυματιών φίλος είχε δίκιο. Εάν η περιουσία του ζημιωθέντος, η περιουσία πρέπει να επιστραφεί. Αν ένας κακόβουλος κατηγορία, τότε θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη, και αν η μορφή της συκοφαντίας ή κακολόγησα, τότε θα πρέπει να μετανοήσουν για τον Αλλάχ και δεν χρειάζεται να απολογηθώ σε όποιον diumpat. [9]
Εκτός από τις παραπάνω απαιτήσεις, Προτείνονται επίσης για τους ανθρώπους που ομολογούν για να εκτελέσει δύο προσευχή rak'ah ονομάζεται η μετάνοια προσευχή, με βάση το χαντίθ διηγείται από Αμπού Μπακρ ΑΛΛΑΧ »anhu, που άκουσε του Προφήτη sallallaahu« alaihi WA Sallam δήλωσε:
ما من رجل يذنب ذنبا ثم يقوم فيتطهر ثم يصلى ثم يستغفر الله إلا غفر الله له ثم قرأ هذه الآية (والذين إذا فعلوا فاحشة أو ظلموا أنفسهم ذكروا الله فاستغفروا لذنوبهم.
"Αν ένας σκλάβος στην αμαρτία και στη συνέχεια πήγε πλύσιμο (« wudoo), στη συνέχεια προσευχήθηκε (δύο rak'ahs), τότε θα ζητήσω συγχώρεση του Αλλάχ (της αμαρτίας), ο Αλλάχ θα συγχωρήσει τις αμαρτίες του ".
Τότε alaihi sallallaahu «wa Sallam διαβάσετε αυτό το στίχο:" Και όταν οι άνθρωποι σημάνει απρέπεια ή αδικήσει τον εαυτό τους, να θυμούνται τον Αλλάχ και να ζητήσουν συγχώρεση για τις αμαρτίες τους, και οποιοσδήποτε άλλος που μπορεί να συγχωρεί αμαρτίες εκτός από τον Αλλάχ ; Και δεν συνεχίσει τις πράξεις φαύλο και το ξέρουν ". [Ali »Imran: 135]" [10].
ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ανθρώπου προς τον Θεό μετανοήσουν [11] Βάθος Πρώτον: ότι το άτομο που διέπραξε και μετάνοια μέχρι το τέλος της ζωής του. Δεν είχε καμία επιθυμία να επαναλάβει την αμαρτία του και προσπάθησε να καθαρίσει όλες τις υποθέσεις που είχε κάνει λάθος (λάθος). Αλλά υπάρχουν μερικές μικρές αμαρτίες που είχε κάνει μερικές φορές ακόμα, και μάλιστα όλα τα ανθρώπινα όντα δεν μπορούν να ξεφύγουν από αυτό το μικρό αμαρτίες, αλλά πάντα έσπευσε να beristighfar και να κάνει καλό, είναι μεταξύ εκείνων που αλ-khayrat sabiqun δις. Αλλάχ Subhanahu wa Ta'ala λέει:
... ومنهم مقتصد ومنهم سابق بالخيرات بإذن الله ...
"Ανάμεσά τους υπάρχουν (και) οι οποίοι είχαν προηγουμένως κάνει με την άδεια του αγαθότητα του Θεού .." [Fathir: 32)]
Nashuha είπε να μετανοήσει μετάνοια, που είναι η αληθινή και ειλικρινή μετάνοια. Τέτοιες πάθη που ονομάζεται muthmainnah όρεξη.
Τα δύο επίπεδα: Είναι το πρόσωπο που ανέλαβε την πορεία τους ανθρώπους που διέπραξαν και υπακοή σε όλα τα πράγματα και να κρατήσει όλα τα μεγάλα αμαρτήματα, αλλά έχει επηρεαστεί, το οποίο κάνουν συχνά τις αμαρτίες λίγο λάθος. Οι αμαρτίες που έκανε, ο ίδιος κατήγγειλε και εξέφρασε τη λύπη του ενέργειες. Αυτοί οι άνθρωποι ανέθεσε την υπόσχεση της την καλή θέληση του Αλλάχ Subhanahu Ta'ala w. Αλλάχ Παντοδύναμος λέει:
"(Δηλαδή) όσους αποφεύγουν μεγάλες αμαρτίες και επαίσχυντες πράξεις ότι εκτός από τα μικρά λάθη σου Αληθώς ο Κύριος Maha Περιοχή συγχώρεση ...». [Μια Najm: 32].
Και το πάθος ότι η λεγόμενη lawwamah λαγνεία.
ولآأقسم بالنفس اللوامة
"Και ορκίζομαι από lawwamah λαγνεία (ψυχή που είναι πολύ λυπάμαι για τον εαυτό του)". [Al Qiyamah: 2].
Οι τρεις κατηγορίες: Αυτοί που μετανόησε και δεσμευτεί σε μετάνοια και μέχρι ένα χρόνο, τότε, μια μέρα δούλευε σε άλλο μέρος από τις μεγαλύτερες αμαρτίες, επειδή νικήθηκε από syahwatnya. Παρ 'όλα αυτά ο ίδιος εξακολουθεί να κρατά τις καλές πράξεις και παραμένουν πιστοί στο Θεό. Ετοίμασε τον εαυτό του πάντα για την μετάνοια και την επιθυμία για τον Θεό να συγχωρήσει τις αμαρτίες του. Η κατάσταση αυτού του ανθρώπου, όπως ο Θεός λέει:
"Και (υπάρχουν) άλλοι που ομολογούν τις αμαρτίες τους, ανακατεύουμε καλά τη δουλειά με τις άλλες θέσεις εργασίας είναι κακές. Ας ελπίσουμε ότι ο Θεός δέχτηκε τη μετάνοια τους, ο Αλλάχ είναι συχνά-συγχώρεση, πανάγαθος". [Στο Tawbah: 102].
Πόθος λέγεται λαγνεία που προκαλείται mas-
Το τρίτο επίπεδο είναι επικίνδυνη, επειδή μπορεί να αναβάλει τη μετάνοια και mengakhirkannya. Υπάρχει ακόμα η δυνατότητα, πριν έχει την ευκαιρία να μετανοήσουν, ο άγγελος του Θεού του θανάτου έχει αποκλειστεί να ανακαλέσει ια την ψυχή του, ενώ οι πράξεις του ανθρώπου έφερε στο λογαριασμό μέχρι το τέλος της ζωής του ανθρώπου, προς το θάνατο.
Τα τέσσερα επίπεδα: δηλαδή όσοι μετανοούν, αλλά η μετάνοια είναι μόνο προσωρινά και, στη συνέχεια επέστρεψε στις αμαρτίες και αμαρτωλούς, ανεξάρτητα από τις εντολές και τις απαγορεύσεις του Αλλάχ, και δεν υπάρχει μεταμέλεια για τις αμαρτίες του. Πάθος έχει κυριαρχήσει τη ζωή καθώς και τις εντολές του με τις κακές πράξεις.Ήταν ανάμεσα σε αυτούς που είναι συνεχώς στην πράξη της αμαρτίας. Στην πραγματικότητα ήταν πολύ αγανακτισμένος με αυτά που κάνουν το καλό, ακόμη και μακριά από αυτό. Τέτοιες πάθος ονομάζεται nafsul ammara. Αλλάχ Subhanahu wa Ta'ala λέει:
"Και εγώ δεν απαλλάσσει τον εαυτό μου (της ευθύνης) είναι σίγουρα η ψυχή επιρρεπής στο κακό, εκτός από την επιθυμία να μας χορηγήσει ο Λόρδος μου. Σίγουρα ο Κύριός μου είναι συχνά-συγχώρεση, πανάγαθος". [Γιουσούφ: 53].
Τέταρτο επίπεδο είναι πολύ επικίνδυνη, και όταν πέθανε σε μια τέτοια περίπτωση, περιλαμβάνει su'ul khatimah (τέλος της ζωής είναι άσχημο).
Η υπόσχεση του Θεού στους ανθρώπους που διέπραξαν και να μετανοήσουν και μετάνοια Α. Εξάλειψη μετάνοια για τις αμαρτίες, σαν να μην είχε αμαρτήσει. Alaihi Προφήτη sallallaahu «wa Sallam δήλωσε:
التائب من الذنب كمن لا ذنب له.
"Όσοι μετανοήσουν της αμαρτίας, όπως αν ήταν αθώος». [12]
Αλλάχ Παντοδύναμος λέει:
"Εκτός από όσους μετανοήσουν και να πιστέψουν σε καλές πράξεις, ο Αλλάχ θα αλλάξει το κακό με την καλοσύνη τους και ο Αλλάχ είναι συχνά-συγχώρεση, πανάγαθος." [Al-Furqan: 70].
Alaihi του Προφήτη sallallaahu «wa Sallam δήλωσε:
ليتمنين أقوام لو أكثروا من السيئات الذين بدل الله عز وجل سيئاتهم حسنات.
"Σίγουρα υπάρχουν μερικοί άνθρωποι, όταν κάνουν πολλά λάθη, που φιλοδοξούν να είναι οι άνθρωποι που ο Θεός ο Παντοδύναμος αντικαταστήσει τα λάθη τους με τις αρετές». [13]
2. Ο Θεός υποσχέθηκε να δεχθεί τη μετάνοια τους. Αλλάχ Subhanahu wa Ta'ala λέει:
"Κανένας από αυτούς δεν γνωρίζουν, ότι ο Θεός δέχεται τη μετάνοια από τους υπαλλήλους του και να λάβουν ελεημοσύνη, και ότι ο Αλλάχ είναι συχνά-μετάνοια, πανάγαθος" [Στο Tawbah: 104]
Λόγος επίσης:
«Και εγώ αληθώς περισσότεροι συγχώρεση σε όσους μετανοήσουν, πιστεύουν και κάνουν καλές πράξεις, τότε καθορίζεται (istiqamah) στο σωστό δρόμο" [Τα Χα: 82]..
Alaihi Προφήτη sallallaahu «wa Sallam δήλωσε:
من تاب قبل أن تطلع الشمس من مغربها تاب الله عليه.
"Όποιος μετάνοια πριν ο ήλιος ανατέλλει στη δύση, τότε ο Θεός θα δεχθεί τη μετάνοια». [14]
3. Οι άνθρωποι που έχουν δεσμευθεί και σε μετάνοια είναι ο καλύτερος άνθρωπος. Alaihi Προφήτη Μωάμεθ sallallaahu «wa Sallam δήλωσε:
كل بني آدم خطاء وخير الخطائين التوابون.
«Κάθε παιδί του Αδάμ πρέπει να έχουν κάνει κάτι λάθος και το καλύτερο από αυτούς που κάνουν λάθη είναι ότι η μετάνοια» [15].
Alaihi Προφήτη sallallaahu «wa Sallam δήλωσε:
لو أن العباد لم يذنبوا, لخلق الله خلقا يذنبون ثم يستغفرون, ثم يغفر لهم وهو الغفور الرحيم.
"Εάν οι υπηρέτες του Θεού δεν αμαρτάνει, ο Αλλάχ θα δημιουργήσει ένα πλάσμα που αμαρτάνει και στη συνέχεια ζητούν συγχώρεση (ζητήσουν συγχώρεση του Αλλάχ), τότε ο Αλλάχ θα συγχωρήσει τις αμαρτίες τους και Αυτός είναι συχνά-συγχώρεση, Πανάγαθο». [16]
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ δεσμευτεί και να μετανοήσουν και να ΜΗΝ συνεχή αμαρτία και τους αμαρτωλούς Κάθε ασθένεια έχει τη θεραπεία κάθε ασθένειας και υπάρχουν ειδικοί που μπορούν να χειριστούν για να επουλωθούν. Ασθένειες υπηρεσίες ναρκωτικών και των μελών του ανθρώπινου σώματος μπορεί να αφεθεί στο γιατρό, αλλά καρδιακές παθήσεις μπορούν να θεραπευτούν μόνο με την επιστροφή της αληθινής θρησκείας.
Ήπαρ είναι ο κύριος του αμελή λάθους. Και οι καρδιακές παθήσεις είναι περισσότερο από την οικονομική οντότητα ασθένεια, επειδή το άτομο δεν αισθάνεται ότι ήταν άρρωστος. Ο αντίκτυπος αυτής της ασθένειας, σαν να μην μπορεί να εμφανιστεί στον κόσμο. Ως εκ τούτου, οι θεραπείες για τη νόσο αυτή, μετά επέστρεψε στην αληθινή θρησκεία είναι:
Α. Λαμβάνοντας υπόψη τις αποκαλύψεις του Αλλάχ Παντοδύναμος είναι τρομακτικό και απαίσιο για μια οδυνηρή τιμωρία για όσους διαπράττουν αμαρτία και τους αμαρτωλούς. Διαβάστε Άμμα των κεφαλαίων », και η σημασία τους, και θα πρέπει να απομνημονεύσετε. 2. Διαβάστε την ιστορία του alaihimush των προφητών »shalatu ήταν χαιρετισμό του με την κοινότητα και salafush δικαίους του, και τις συμφορές που έπληξαν τους και τις κοινότητές τους που οφείλονται στις αμαρτίες που έχουν διαπράξει. 3. Θυμηθείτε, ότι κάθε αμαρτία και τους αμαρτωλούς είναι κακό σε αυτόν τον κόσμο και στο εξής. 4. Θυμηθείτε και προσοχή έναν έναν τους στίχους του Κορανίου και τις Hadiths της alaihi wa του Προφήτη sallallaahu «Sallam που λέει για την τιμωρία λόγω της αμαρτίας, ως αμαρτία να πιει το κρασί, η αμαρτία της τοκογλυφίας, τις αμαρτίες της μοιχείας, ύπουλη αμαρτία, η αμαρτία του κακολόγησα, η αμαρτία της θανάτωσης , και άλλοι. 5. Διαβάστε sayyidul επιδιώξει τη συγχώρεση και την συγχώρεση κάθε μέρα. Sayyidul αναζητούν συγχώρεση, η προσευχή για το έλεος του Θεού
اللهم أنت ربي لا إله إلا أنت خلقتني وأنا عبدك وأنا على عهدك ووعدك ما استطعت, أعوذ بك من شر ما صنعت, أبوء لك بنعمتك علي وأبوء بذنبي فاغفرلي فإنه لا يغفر الذنوب إلا أنت.
"Ω Αλλάχ, Είστε Κύριέ μου, δεν υπάρχει θεός (το δικαίωμα να λατρεύεται σωστά) αλλά εσείς, είναι αυτός που μου δημιούργησε. Είμαι υπηρέτης σας. Θα είμαι πιστός στη διαθήκη με σένανε μπορώ. Εγώ να αναζητήσουν καταφύγιο σε σας από το κακό (τι) έχω κάνει. Ομολογώ nikmatMu (δίνεται) για μένα, και ομολογώ την αμαρτία μου. Ως εκ τούτου, παρακαλώ να με συγχωρήσετε. Σίγουρα κανείς δεν μπορεί να συγχωρήσει τις αμαρτίες εκτός από σας ». [17]
Προσευχή ζητώντας συγχώρεση και τη χάρη του Θεού
ربنا اغفر لنا ذنوبنا وإسرافنا في أمرنا وثبت أقدامنا وانصرنا على القوم الكافرين
«Ο Κύριός μας, μας συγχωρήσει τις αμαρτίες και τις δράσεις μας, οι δράσεις μας υπερβολικοί στις υποθέσεις μας και να κολλήσει με το περίπτερό μας και να μας βοηθήσει κατά τη λαϊκή δύσπιστο." [Imran Ali ': 147].
ربنا ظلمنا أنفسنا وإن لم تغفر لنا وترحمنا لنكونن من الخاسرين
«Ο Κύριός μας έχουμε αδικήσει, και αν δεν μας συγχωρήσει και ελέησον ημάς, σίγουρα χάνουμε ανθρώπους." [Αλ A'raf: 23].
FIQHUL HADITS Το δίδαγμα που πρέπει να αντληθούν από την Hadith, σε αυτή τη συζήτηση είναι τα εξής: Α. Κάθε άνθρωπος ποτέ τις αμαρτίες και τα λάθη. 2. Πρέπει να μετανοήσουν, και αφήστε όλα τα κατακριτέα φύση. 3. Πρέπει να μετανοήσουν αμέσως, χωρίς καθυστέρηση. 4. Beristighfar και να μετανοήσουν, θα πρέπει να γίνει σοβαρά και προσπαθεί να κρατήσει ishlah (επισκευή). 5. Η πόρτα της μετάνοιας παραμένει ανοικτό μέρα και νύχτα. 6. Αλλάχ Παντοδύναμος δεν θα δεχθεί τη μετάνοια, όταν το πνεύμα ήταν στο λαιμό, και όταν ανέτειλε ο ήλιος από τη Δύση (η ημέρα της Ανάστασης). 7. Προφήτη Μωάμεθ beristighfar ν κάθε μέρα και να μετανοήσουν. 8. Αλλάχ Subhanahu wa Ta'ala αρέσει σε όσους μετανοήσουν.Αλλάχ Παντοδύναμος λέει.
"Αληθινά ... Αλλάχ αγαπάει όσους μετανοήσουν και να αγαπά όσους εξαγνιστούν" [al-Baqarah: 222].
Wallahu a'lamu shawab επισκόπους.
Maraji `: Α. Tafsir Ιμπν Kathir, ώρα Κεντρικής Ευρώπης. Darus Σαλάμ. 2. Sahih Bukhari και syarahnya Fathul Μπάρι, ώρα Κεντρικής Ευρώπης. Darul Fikr. 3. Saheeh μουσουλμάνων, μουσουλμανική και Sharh Ιμάμ Μια Nawawi Λιλ. 4. Sunan Αμπού Νταούντ.
πηγή: http://almanhaj.or.id _______ 

Tidak ada komentar:

Posting Komentar