Minggu, 01 Juli 2012

Ειρήνη ομάδα παρακολούθησης από την Ινδονησία για να συμμετάσχει στην διεθνή αποστολή επιφορτισμένη με τη διασφάλιση της συμμόρφωσης με την κατάπαυση του πυρός μεταξύ των μουσουλμάνων ανταρτών Φιλιππίνων


Ειρήνη ομάδα παρακολούθησης από την Ινδονησία για να συμμετάσχει στην διεθνή αποστολή επιφορτισμένη με τη διασφάλιση της συμμόρφωσης με την κατάπαυση του πυρός μεταξύ των μουσουλμάνων ανταρτών Φιλιππίνων


Ειρήνη ομάδα παρακολούθησης από την Ινδονησία για να συμμετάσχει στην διεθνή αποστολή επιφορτισμένη με τη διασφάλιση της συμμόρφωσης με την κατάπαυση του πυρός μεταξύ των μουσουλμάνων ανταρτών Φιλιππίνων το Σάββατο (01/07/2012). Τόσο τα μέρη προτίθενται να υπογράψουν μια ειρηνευτική συμφωνία φέτος.

Ινδονησία ομάδα αποτελείται από 10 αξιωματικούς και πέντε πολίτες που είναι ειδικός στην πρόληψη των συγκρούσεων. Ινδονησία ομάδα παρουσιάστηκε με το αίτημα του Μετώπου Ισλαμικής Απελευθέρωσης Μόρο (MILF) και την κυβέρνηση των Φιλιππίνων.

Αντιπροσωπεία της Ινδονησίας είναι η πιο πρόσφατη ενδεχόμενο να ενταχθούν στην αποστολή που αποτελείται από 40 άτομα από τη Μαλαισία, το Μπρουνέι, την Ιαπωνία, τη Λιβύη, και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η άφιξή τους για να εγγυηθούν ότι η εκεχειρία έχει εφαρμοστεί σωστά", δήλωσε ο Teresita Deles, πρόεδρος των Φιλιππίνων συμβούλου της κυβέρνησης της ειρήνης.

Deles είπε ότι η ισχυρή 12000-MILF και η κυβέρνηση σκοπεύει να υπογράψει μια ειρηνευτική καλύτερα κατανοητά αργότερα αυτό το έτος. Αυτό γίνεται μετά από συμφωνία ανακάλυψη τον Απρίλιο, όπου τα δύο μέρη δεσμεύεται να δημιουργήσει τη νότιες Φιλιππίνες, που έχει πολιτική αυτονομία.

"Επεκτείνουμε το κοινό έδαφος και μαζί να βρούμε έναν τρόπο να περιορίσουν τις διαφορές μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν," εξήγησε. Deles εξέφρασε την αισιοδοξία οι δύο πλευρές θα μπορούσαν να υπογράψουν μια συμφωνία φέτος.

Για περισσότερο από τρεις δεκαετίες, το MILF ξεκίνησε μια εξέγερση ενάντια στην κυβέρνηση των Φιλιππίνων. Στην αρχή ζήτησε την ίδρυση ενός ανεξάρτητου κράτους στο Μιντανάο.

Αλλά τα τελευταία χρόνια ότι η ζήτηση μειώθηκε, από την πλήρη ανεξαρτησία, να γίνει μια αυτόνομη περιοχή που περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του νησιού Μιντανάο.

Εξέγερση που έχει σκοτώσει περισσότερους από 150.000 ανθρώπους από τις αρχές της δεκαετίας του 1970. Αποτυχία ειρηνευτικές προσπάθειες ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2011 μετά από αντάρτες σκότωσαν 19 στρατιώτες, τους οποίους κατηγόρησαν για παραβίαση της συμφωνίας για την παραβίαση του εδάφους τους.

Δολοφονία αναζωπύρωσε τις συγκρούσεις σε ορισμένες περιοχές του Μιντανάο, σκοτώνοντας 40 στρατιώτες, αστυνομικοί και πολίτες, και χιλιάδες άλλοι εκτοπισμένοι.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη συνέχεια να επαναλάβουν τις ειρηνευτικές προσπάθειες, ενώ από τον Ιανουάριο, δεν είναι πλέον μια μάχη.

Μόρο Ισλαμικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (αγγλικά: ο Ισλαμικού Απελευθερωτικού Μετώπου Μόρο / MILF) είναι μια ισλαμική μαχητική ομάδα που βασίζεται στις νότιες Φιλιππίνες. Η περιοχή όπου η ομάδα αυτή ονομάζεται Bangsamoro από το MILF είναι ενεργό και καλύπτει το νότιο τμήμα του Μιντανάο, Sulu αρχιπέλαγος, Παλαβάν, Μπασιλάν και σε μερικές γειτονικές νησιά.

MILF ιδρύθηκε από Salamat Χασίμ, ο οποίος επηρεάζεται από Σαγίντ Κουτμπ. Salamat πέθανε τον Ιούλιο του 2003 και αντικαταστάθηκε από τον Αλ Χατζ Μουράτ Ebrahim

Tidak ada komentar:

Posting Komentar