Minggu, 01 Juli 2012

Podstatou islámu, Boží slovo: إن الدين عند الله الإسلام Jistě náboženství (požehnaný) u Boha je islám. [Ali Imran: 19].


Podstatou islámu, Boží slovo: إن الدين عند الله الإسلام
Jistě náboženství (požehnaný) u Boha je islám. [Ali Imran: 19].



POVAHA islámu

To ráno v 10:00 hod., čtvrtku 09.12.2004, jsem spolu se dvěma bratry doprovází Sheikh bin Ali Hasan Al Halabi být memberikah Iain Sunan Ampel přednášky v Surabaya. Na cestě, na okraji rušné Šajch listoval listu vydaného jordánské arabsko-noviny jazyka, jsme se klást otázky a poskytovat důležité informace o Iain a vzedmutím myšlenky, co se děje v něm. Dialog, který je šejk šokováni a ohromeni, tak mi řekl Sheikh zapsat body, které jsou považovány za naléhavé, aby se zabývat. Pak jsem napsat 10 bodů a podal na něj.

Necítí waktupun představení v 11:40 hodin a také jsme dostali na stránku mešity Campus Iain Surabaya. Ukázalo se, že sbor skončil modlí. Akce začíná. Jedním z přednášejících na Iain stručně poznámky v indonéském jazyce, který uvítala Sheik, děkuji Bohu za příchodem odborných badatelů Hadith od Jordánu, a očekávají, že diváci poslouchat vědeckých přednášek bude doručena Fadhilah ash Shaykh.

Začal jsem jako tlumočník byl představen Shaikh kázání k publiku asi sto lidí. Já říkám, že náš host je šejk Ali bin Hasan Al-Halabi, je jedním z vedoucích žák Shaykh Al-Albani Nashiruddin, prominentní hadith v islámském světě, který zemřel před třemi lety. Doprovázel Sheikh Al Albani 25 let, a nyní je autorem více než 150 knih, a to jak ta'lif, Ta'liq, tahqiq a Sharh.

Po této přednášce šejk Ali Ibn Al Hasan Al Halabi dodávány v Masjid Campus Iain Surabaya, které máme k přepisy s sub-sub čísel. Mohou být užitečné. (Redakce).
_______________________________________________________________________

Po kázání Ḩajjah, Shaikh řekl:
Amma ba'du,
Upřímně děkuji Bohu za tuto neuvěřitelnou příležitostí: šance setkat se a tváří v tvář se svými bratry ve víře: Vysokoškolské vzdělání je dobrá, dá-li Bůh. Příležitostí k dialogu, vzájemného intestato si navzájem poradit. To všichni víme, že když zde prezentujeme, je trestní stíhání vědy a studenti, že pokud podmínky řekl "Ach, Bože. Přidat vědu ke mně ". Prosím Boha za jejich doplňky.

Nechci, aby toto setkání jen plané řeči, ale vážné setkání, které jasně se zaměřuje na několika vědeckých bodů, které mohou objasní mysl a stmelil naql (Zjevení) ke správnému pochopení. V naději, že pochybné, nejisté (zmatení mysli), které negativně ovlivní způsob pohledu na vědu na vysokých školách a dalších vzdělávacích institucí může být odstraněna.

Imám adh Dzahabi (d. 748 H) řekl: "Srdce je slabá, je pochybné, nejisté maligní nekontrolovatelná". Jestliže kněz říká, že před stovkami let, zatímco ještě mnoho učenců a globální životní prostředí je stále islámské náboženské, tak co jiného dělat s námi, s podmínkou bující nevědomosti, učenci byly vzácné a vědecké metodologie, která má být frivolní, pak jistě naše srdce slabší a pochybné velmi silný a mocný.

Proto, tato diskuse se bude klást důraz na vědecké otázky jsou velmi zásadní.

POVAHA islámu
O povaze islámu, náboženství, které jsme hrdí na to připsat ním, pochválil ho a získat ji. Byl náboženství islámu, který byl mluvený od Boha:

إن الدين عند الله الإسلام

Jistě náboženství (požehnaný) u Boha je islám. [Ali Imran: 19].

ومن يبتغ غير الإسلام دينا فلن يقبل منه وهو في الآخرة من الخاسرين

Každá osoba, která žádá po jiném náboženství než po islámu, občas to nebudou přijaty (náboženství) této smlouvy, a na onom světě, že je mezi těmi, kdo prohraje. [Ali Imran: 85].

Tento verš je Dustur (ústava) pro každého muslima a je nejušlechtilejší Shari'ah. Islám je náboženství Boha, náboženství pravdy, přijal náboženství a náboženské kryt. Vzhledem k tomu, proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl: "Neexistuje žádný prorok po mě znovu."

Islám má dva smysly, a to obecné a zvláštní. Zvláštní porozumění je, že pokud je islám jako absolutní nebo vypnutí bodu je náboženství proroka Mohameda. Zatímco obecný význam, který je náboženství všech proroků, kteří učili, monoteismus, předložení pouze Alláh wa Subhanahu Ta'ala, jako Boží slovo.

قل إن صلاتي ونسكي ومحياي ومماتي لله رب العالمين لا شريك له وبذلك أمرت وأنا أول المسلمين

Rci: "Věru mé modlitby, ibadatku, můj život a moje smrt jsou pro Alláha, Hospodin zástupů, žádný partner pro něj, a tak to bylo přikázáno, a já jsem byl první vzdal (Alláhovi)." [Al An'am : 162 - 163].

Vzdejte se, odevzdat se Bohu skrze učení každého proroka je význam islámu obecně. Zatímco význam islámu, zejména, pro které byl odhalen Korán, tj. podřízení se Bohu a poslouchat Muhammada sallallaahu To alaihi wa Salamem poslán do celé lidstvo až do Dne zmrtvýchvstání.

V Qur'an, Al-Fatihah, největší písmeno v Koránu, který se stal pilíře modlitby a modlitby za neplatné bez něj, jako hadith: "Není modlitby bez Fátihu" dopis pamatovat malými dětmi především dospělé, ve kterém Alláh říká: "Průvodce nám rovnou cestu, cesta těch, které jste věnoval upřednostňuje s nimi". Správná cesta tady je náboženství, které vyznává proroků, Siddiq, mučedníci a spravedlivý, jako slovo Boží.

ومن يطع الله والرسول فأولئك مع الذين أنعم الله عليهم من النبيين والصديقين والشهداء والصالحين وحسن أولئك رفيقا

A ti, kteří poslouchají Alláha a Jeho posla, byli by spolu s lidmi, kteří jsou vybaveni laskavosti Boží, a to: proroci, shiddiqin, ti, kdo zemřou mučedníků a spravedlivých lidí. A ty, které jsou nejlepší přátelé. [Nisa ": 69].

To bylo v Sahih Sunny, že když proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem říká tento verš "není hněv jejich, a nikoli (i silniční), které se však míjí účinkem," řekl, hněv Židů a křesťanů, kteří jsou zavádějící.

Pokud existují různé významy islámu tím, že říká, že islám není náboženství jméno je přijatelná, ale povaha náboženství, pak je to odmítl a marnost. Nejprve, on byl odmítnut dopisem ze dne Ali Imran koránu verše 85:
«ومن يبتغ غير الإسلام دينا فلن يقبل منه وهو في الآخرة من الخاسرين»

V tomto odstavci se slovo islám spojován se jménem a titul, spíše než s přírodou a postojů. Za druhé, z hadith alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem, kteří menafsiri Al Fatihah dříve.

Říkáme-li, že jakékoli náboženství, které učí podřízení se Bohu je přijato, samozřejmě není žádný rozdíl mezi islámem a judaismem a náboženství Nasraniyah modlářství, protože modláři v úmyslu uctívat Boha ani potom. Copak oni říkají.

ما نعبدهم إلا ليقربونا إلى الله زلفى

Nemáme klanět se jim, ale že může přinést nás k Bohu v dost blízko. [Az Zumar: 3].

Takže, tvrdili bertaqarrub (téměř) k Bohu. Jejich řeč je marnost a rozbité, běžný chyba je zcela jasné, na dohled, a nevyžaduje vyvracení. Nicméně, jsme byli popíral.

Za účelem posílení Haq a rozvrátí marnost, Bůh řekl.

بل نقذف بالحق على الباطل فيدمغه فإذا هو زاهق ولكم الويل مما تصفون

Jsme skutečně hodil nepravdivost pravdy, pravdy a zničit ho, pak se lži okamžitě zmizel. A běda vám, protože jste charakterizoval (Bůh s vlastnostmi, které nejsou hodni o Něm) [Al Anbiya ": 18]..

Pak jsme se zmínit následující dva verše a jeden hadith.

Alláh wa Subhanahu Ta'ala říká:

ولن ترضى عنك اليهود ولا النصارى حتى تتبع ملتهم قل إن هدى الله هو الهدى ولئن اتبعت أهواءهم بعد الذي جاءك من العلم ما لك من الله من ولي ولا نصير

Židé a křesťané nebudou mít radost s tebou, dokud se budete řídit jejich náboženství. Rci: "Opravdu, Boží návod k použití (což je pravda)". A pokud budeš následovat své touhy po poznání přišlo k vám, pak Bůh už není ochráncem a pomocníkem pro vás. [Al Baqarah: 120].

Je-li islám jednoduše znamená odevzdání se Bohu skrze nějakého náboženství, pak to, co se verš, který se vyznačuje jedním z jiného náboženství?

Pokud jde o hadith, proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl: "Ne dítě narodí, ale on se narodil na fitrah odst. monoteismus, islám). Oba jeho rodiče, kteří dělají Židy nebo křesťany nebo Magians ". [Bukhari Muslim].

V dalším hadísu proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl: "Při Alláhovi, že Mohamedova duše je v jeho rukou. Žádný z těchto lidí, ať židé či křesťané slyší o mně a pak zemřel a nevěřil v náboženství, které jsem provést, ale on se stal rezidentem v pekle ". [Muslim].

Tak jak se tato slova řekl, že všechna náboženství stejná? Jak se vyrovnat marnost pravdy, že?

Islám není PRODUKT ZDROJ CULTURE
Pokud bychom znali islám, význam, povahu a podstatu, že jde o náboženství přijat Boha a nic jiného po tom, nebo s jiným náboženstvím je přijato, pak musíme vědět, náboženské zdroje islámu jsou následující vysvětlení. Toto náboženství je zdrojem Koránu a sunny proroka z alaihi sallallaahu To wa Salamem. Bůh řekl.

إن هذا القرءان يهدي للتي هي أقوم

Opravdu to poskytuje klíč k (na silnici) je rovný. [Al-Isra ": 9].

أفلا يتدبرون القرءان أم على قلوب أقفالها

Mě nemají přemýšlet nad Koránu nebo jejich srdce jsou zamčené? [Mohamed: 24].

Tento Korán byl odhalen Alláhem.

لا يأتيه الباطل من بين يديه ولا من خلفه تنزيل من حكيم حميد

Kdo nepřišel, aby mu (Muhammad) z přední i špinavosti zezadu, který je odvozen od Boha, je moudrý, chválil. [Fushshilat: 42].

وإن أحد من المشركين استجارك فأجره حتى يسمع كلام الله ثم أبلغه مأمنه ذلك بأنهم قوم لا يعلمون

A pokud jeden z modloslužebníků hledají ochranu pro vás, pak chrání ji tak, aby mohl slyšet slovo Boží, pak antarkanlah na bezpečné místo pro něj. Tak to byla způsobena lidi, kteří neznají. [Na Tawbah: 6].

Je to Kalam (Slovo Boží) jsou perfektní, bez poskvrny, defekt nebo méně. Boží slovo je povaha boha. Pokud je Bůh dokonalý charakter vlastníka, pak jeho povaha je nedokonalá, není nouze vůbec v něm.

Lidé, kteří nechápou podstatu Koránu, že, ať už kvůli hloupé nebo inteligentní zadku postoj říci, že Korán je muntaj Thaqafi (kulturní produkty). Opravdu, se vynořil z jejich úst je lež. Jak by Korán zaměněn s jiným knih napsaných muži, zatímco Bůh říká.

ألا يعلم من خلق وهو اللطيف الخبير

Má ten, jenž stvořil neví (to odhalíte a zakrývání), a on je nejjemnější, vševědoucí? [Al-Mulk: 14].

Alláh prostřednictvím Koránu bylo zjeveno alaihi proroka Muhammada Jibril Alaihissallam sallallaahu To wa Salamem.

وبالحق أنزلناه وبالحق نزل وما أرسلناك إلا مبشرا ونذيرا

A my jsme seslali Korán byl v dobré víře a že Korán sestoupil s (účetní) pravdy. [Al-Isra ": 105].

Jak by celý Korán je dokonale sladěn s lidským produktem je plná nedostatků? Pokud tato slova pocházejí z lidí, kteří se sídlem důkazem toho, pak by měla být nevěřili, ale my memakluminya, který je kvůli hlouposti. Kážeme lidem, jako je to tak oddaný Bohu, vzpomenout si na smrt, vzkříšení, jeho setkání s metrem Boha vesmíru, výpočet, odměnu a trest.

Pak to musí věřit, že Korán je Slovo Boží (ne zvíře a ne kulturní produkt), neobsahuje špinavosti a nevýhody, to je dobrota, víra a pravda a lež, av jiných jsou poškozené. Tak stále neřekl, kdy Korán jako produkt kultury. Tyto zavádějící poznámky zavádějící.

Al Korán, jak jsem řekl dříve, je dokonalý celek, jako slovo Boží o džinů, kteří poslouchali slova Koránu.

فقالوا إنا سمعنا قرءانا عجبا (1) يهدي إلى الرشد فآمنا به ولن نشرك بربنا أحدا

Pak řekli: "My jsme slyšeli opravdu nádherný Korán, (které) poskytuje návod na správnou cestu, pak jsme v něho věří a nikdy s tím, jak s naším Pánem [Al Jin:.. 1 - 2].

Al Korán je kniha směrů poradenství, až po správné cestě. Všechny části Koránu ukázat správnou cestu. Verše předpoklad Makkiyyah jsou univerzální, zatímco verše jsou typické a místní Madaniyyah je marnost a poškození. První (Proč?): Vzhledem k tomu, texty koránu ve verši, například, jsou obecně důkladná: "Amen to Korán ukázat správnou cestu" i verše Makkiyyah a Madaniyyah. Za druhé: Řeč je libovolný výklad, pouhá mínění, dohad a chtíč, neexistuje žádný racionální základ, ani syar'i: "Přineste si doklad o důkaz, pokud máš pravdu." Za třetí: všichni učenci se shodli, že hodina byla založena na obecnosti lafazh, spíše než na specifika příčiny.

Když verš jasně význam a poradenství, tak se vztahuje na všechno. U odstavce nuzulnya neomezuje sílu poezie, část ale objasnit a posílit význam zamýšlený klauzule). Takže říkat, že oni jsou marnost a poškozené, a je určen k pochybnostem a popírají Korán.

Jako druhý zdroj Sunna
Tento Korán je slovo Boží, které ukázaly, že jsme berhujjah sunny proroka z alaihi sallallaahu To wa Salamem. Řekl:

وما ءاتاكم الرسول فخذوه وما نهاكم عنه فانتهوا واتقوا الله إن الله شديد العقاب

Co Apoštol vám dáno pak přijmout jej. A co se vám zakazuje, pak odejít a bertaqwalah k Bohu. Amen Alláh je hrozný v trestu. [Al Hashr: 7].

قل أطيعوا الله وأطيعوا الرسول فإن تولوا فإنما عليه ما حمل وعليكم ما حملتم وإن تطيعوه تهتدوا وما على الرسول إلا البلاغ المبين

Rci: "podřídit se Boha a poslouchejte Messenger:., Ale budete-li odvrátit, pak jistě apoštola Povinnost je to, co je účtována k němu, a všichni jsou povinnosti pouze z toho, co je účtována na vás a pokud si ho poslouchají, určitě netuší . A nikdo jiný než apoštol na dani, ale sdělit (zpráva) světla [Nur: 54]..

Dostal sem pouze z Koránu, z veršů koránu žádný význam.

Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem, je řekl Bůh jako osoba, která nemluví jinak než zjevení

"وما ينطق عن الهو"

Ani říkal a to (Korán) podle vůle svých tužeb [An Najm: 3]

(On) řekl: Mějte na paměti, ve skutečnosti jsem dostal Korán a semisalnya s ním. Takový, že Korán je Sunna. Permisalan zde není v pozici, a čistoty. Boží slovo podle posvátnosti podstaty Alláh wa Subhanahu Ta'ala, zatímco podle apoštolů Kalam Alláh sallallaahu To alaihi wa Salamem. Proto je zde podobnost v oblasti práva: rozsudky téhož Sunny s právními předpisy koránu, protože to je jako zjevení Koránu.

Abdulláh Ibn Umar ibn al-Ash Alláh To anhu řekl: "Ano, Posel Alláha! Můžete mluvit radost a občas zlobí. Takže když jsem napsat "Prorok sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:" Bože, duše je v jeho rukou. Nic z lisanku, ale je pravda, pak si ho dolů! "

Ten, kdo odsoudil Sunny, skutečný ránu před Koránu Sunny sám. Tak ať pokání, návrat k rozumu a návrat k pravdě. Před příchodem k lítosti: litujeme, že již není užitečné ani slyšet.

Jejich stav je opravdu připomíná hadíth: "Amen, Alláh neodstoupí vědu hrudi učenců, ale Bůh bude tahat ven učenců, aby život nikdo osoba opustila alimpun. Pak se muž zvedl blázny jako vůdci, pak berfatwa bez znalosti (z historie: ra'yu je), pak se však míjí účinkem a zavádějící ". To je lhát o Bohu. Jeden z největších hříchů, protože Bůh říká o nějaké velký hřích, a poslední je říkat o Bohu bez znalostí.

قل إنما حرم ربي الفواحش ما ظهر منها وما بطن والإثم والبغي بغير الحق وأن تشركوا بالله ما لم ينزل به سلطانا وأن تقولوا على الله ما لا تعلمون

Rci: "Pán můj teprve zakázáno obscénnost, jak viditelné nebo skryté, a proto hřích, které porušují lidská práva neoprávněně, a to v zakázané) k Alláhovi s něčím, co Bůh není jít proti ní a snížit (zakázáno) kovárny proti Bohu to, co vy neznáte [Al A'raf: 33]..

Pochybné odpuzující HADITS
Lidé, kteří vypovědět hadís, jejich logika je velmi nízká a křehké. Pochybné, nejisté z nejdůležitějších jsou dvojího druhu.

První nejisté. Spoléhat smysl zrušit naql (Zjevení z Koránu a Sunny). Dávají smysl jako princip (nadace). To je slabé, protože důvod je jiný: bylo rozumné laik, není důvod, vzdělaných lidí, je rozumná míra, žádný důvod, proč absolvent, nemá smysl z města, tam je smysl pro obce, a tak dále. Takže kdo má smysl pro nás k následování? Alláh wa Subhanahu Ta'ala říká.

ياأيها الذين ءامنوا أطيعوا الله وأطيعوا الرسول وأولي الأمر منكم فإن تنازعتم في شيء فردوه إلى الله والرسول إن كنتم تؤمنون بالله واليوم الآخر ذلك خير وأحسن تأويلا

Vy, kteří věříte, poslouchat Boha a poslouchat jeho Messenger a ulil Amri mezi vámi. A pokud si na něčem liší, naleznete ho Alláh (Korán) a posla Jeho odst. Sunna), pokud jste opravdu věří v Boha av den soudný. To je důležitější (pro vás) a lepší výsledek. [Nisa ": 59].

Bůh učí, je-li důvod, proč se přít a porozumění se liší a je-li spor, pak obnovit Koránu a Sunny. Jedná se o řešení sporu. Jak by se mohl vrátit na přiměřenou sporu, že on je příčinou, pak jsme si jako zákon Koránu a sunny?

Poté, důvod sám o sobě roste, zatímco islám zůstává. Protože on (islám) na váhy, které slouží ke zlepšení situace. Dynamika života a pokroku lze dosáhnout náboženství, ne náboženství, která by měla být spuštěna za vývojem éry. Náboženství je učitel a ochránce kultury. To je dobrá kultura a tam jsou špatné, jsou prospěšné a některé jsou membayakan, některé rovně a některé z nich jsou falešné. Chcete-li seřadit přes to všechno by (to), zpět k náboženství.

Jako ilustraci toho důvodu, že to se vyvíjelo, jsem se zmínil jednoduchý příklad. Před pěti lety, nic víc než to, když někdo řekl v kapse tam Sahih Buchari, tafsír Ibn Kathir, a tam je žádný Majmu To Nawawi. Samozřejmě, člověk by řekl: "Jste blázen. Jak by čtyři-hlasitostní Sahih Buchari Tafsír Ibn Kathir je 4 svazky a Majmu To Nawawi je 20-hlasitost vstupu do malé kapsy? Nyní bude stejný smysl věřit, protože CD, které váží asi 5 gramů ní lze načíst starší knihy a další. Proto rozsah je velmi omezený smysl. Nechce pochopit, co se nedostanou.

Zatímco osobnost "(Korán a Sunna) je ideální a konzervované omylem, je nad rozumem. A důvod, nebylo uvedeno před věřícími (je) s výhradou dodržování ustanovení osobnosti ". Bůh řekl.

فلا وربك لا يؤمنون حتى يحكموك فيما شجر بينهم ثم لا يجدوا في أنفسهم حرجا مما قضيت ويسلموا تسليما

Takže svého Pána, jsou (v podstatě) nevěřil, dokud se budete soudit v případě, že se nemohou dohodnout, pak nemají žádné výhrady v jejich srdcích proti verdiktu si dal, a dostávají naplno. [Nisa ": 65].

Pokud tedy opačný smysl osobnosti ", a pak tuduhlah smysl, protože akallah, kteří nemohou pochopit pravdu o zjevení. Kniha zjevení, že Bůh je dokonalý, zatímco pocit zjevení vždy potřebuje poradit, dokončit a pokrýt schodek. Vyznat se v zjevení, nebo na úrovni rovnoběžný s výše zjevení, takže to je porozumění marnosti. Jsou to ty, které troufalé, nafoukaný a arogantní. Pak se smyslem pro koho a co budeme muset potrestat a rozhodovat?

Řekl:

وما كان لمؤمن ولا مؤمنة إذا قضى الله ورسوله أمرا أن يكون لهم الخيرة من أمرهم ومن يعص الله ورسوله فقد ضل ضلالا مبينا

A to nestojí za věřící muži a ne (také) pro ženy, které jsou věřící, když Alláh a Jeho posel vytvořily rezervu, bude pro tyto výběry (ostatní) o svých záležitostech. A kdo neposlouchá Boha a posla Jeho, pak skutečně to byl on šel z cesty, z cesty skutečné. [Al Ahzab: 36].

Nemáte jiné možnosti před Kalam Alláh wa Subhanahu Ta'ala, než přijmout, věřit, následovat, radost a istiqamah na to. To je podstata inteligentní, moudrý, získat klíč na světě a šťastný v posmrtném životě.

Pochybné logika byla vadná, byl důvod, proč sám odsouzen jako způsob myšlení není logické.

Druhý pochybné: A nejisté jak z první, hodně z vědecké hodnoty, který odsoudil vypravěčem hadith. Z nich vytváří pochybnosti o společníků Abu Hurayrah, nejvíce v přátelům vyprávěl hadith o alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem týden Lidé, kteří dělají toto, nezdá se, znát všechny nebo většinu hadith hadith. Protože většina z hadith vypráví Abú Hurayrah. Nestačí primát Abu Hurairah ve dvou následujících historie: první z druhé Abu Huraira a Abu Hurairah.

Historie Abu Hurairah, řekl: "Doprovázel jsem na proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem s náplní žaludku potluck. Nechci, aby poklad a svět. Jen jsem chtěl doprovodit proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem "

Takže Abu Hurairah nechat všechno na světě a věnovat veškerou svou pozornost alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem. V tom spočívá bohatství Abu Hurayrah.

Druhá historie, Abu Huraira přišel alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem zprávy  o paměti. Pak proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl: "Vezměte si oblečení". Abu Huraira pak ji zvedl. Pak proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem foukat na jeho oblečení. Abu Huraira pak řekl: "Od té doby jsem nikdy nezapomenu na haditspun, který jsem zpaměti z alaihi Messenger sallallaahu To wa Salamem"

Že láska Abu Hurayrah, že Proroka a Abu Huraira a apoštol lásky. Pak najednou přijdou a odsoudit a nemohou přijít na jméno Abu Hurayrah. Ve skutečnosti jsou to právě ony, které jsou daleko od Boží knihy a Sunna alaihi Poslu sallallaahu To wa Salamem.

HOPE Sheikh
A konečně, budu blízko (to muhadharah) se dvěma případy. Který z nich jsou obyčejné, (tj.) vztahující se k přednášce nás. A že tato je zvláštní, ve spolupráci s University Ampel Sunan.

Poté, co jsme vysvětlili podstatu islámu, není náboženství přijata a totéž poté, co jsme mu vysvětlil, zdroje islámu, což je kniha, která obsahuje Boží zákon, vedení a Shari'ah. Pak jsme se popsat sunny proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem, který je stejný jako zjevení Koránu, pak popsat důvod a velmi vysoké postavení v islámu k pochopení Koránu a sunny, ne odsoudit a odmítnout al-Korán " a Sunna. Další vysvětlení o Abu Hurayrah, místo a prvenství. On je přítel nejvíce Rabb. (Pak, když jsem jelasakan věci výše), řekl jsem: "Mezi manhaj práva ilmi, které musí být známo, že Korán a Sunna musíme chápat v souladu s pochopení Salih Salafush. Stručně zmínit následující dva návrhy.

Bůh řekl.

ومن يشاقق الرسول من بعد ما تبين له الهدى ويتبع غير سبيل المؤمنين نوله ما تولى ونصله جهنم وساءت مصيرا

A ti, kteří se staví proti posla poté, co zjevné pravdy pro něj, a následovat cestu, která není způsob, jak věřící, necháme ho volně k chybě, která má dikuasinya jej a dáme ho do Jahannam rozhodla, že Jahannam a zla určení. [Nisa ": 115].

To jako podnět k pochopení obsažené v samostatné spravedlivých přátel anhum Alláha ". Proto musí pochopit Korán a Sunna na pochopení salafush spravedlivý, a neměla by být chápána s tím, že odchýlit od jejich chápání.

(A) druhý, hadith z alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem: "To nejlepší z lidské generace je moje generace pak další a pak další generace."

Je nemožné khairiyyah (dobrá hodnota) je zde spojena s časem, místem, osobou nebo fyzickou. Nicméně, dobrý v otázce je dobré víry, poslušnosti, porozumění, poznání a lásky. A dobrota je obsažena ve třech hlavních života je, že lampy na další generace.

A konečně, zvláštní případ, že bych chválit Alláha Subhanahu wa Ta'ala, který umožnil existenci této muhadharah. Ale jsem velmi překvapen a nemohl přijít na to, univerzita hrdě připnul na štítek islámu za tím, a to Al Jami'ah Al Islamiyya (islámská univerzita) místo Al Jami'ah Mukhalifah Lil Al Islám (Islámská univerzita odpuzující), ale Zjistil jsem v ní tři jevy se týkají:

První. Mnohé sestry, studenti, kteří neměli nosit hidžáb syar'i nebo islámský. Hidžáb není jen kryt hlavy, ale pokrývají celé tělo a celého těla, ne tvar těla a šperky show.

Za druhé. Mnozí mladí lidé, studenti, kteří sedí kolem s Fatayat odst. koedukační). Pravděpodobné, že mladý otec, bratr nebo manžel. Kdyby nic jiného, ​​alespoň jeden ze sta, zatímco zbytek je to, co dělají v této islámské univerzity?

Třetí. Nyní jsme v domě Božím, dhikr Alláha hledat poznání Boha. Já sám jsem přišel z dálky, přes Indický oceán, zatímco naši bratři, kteří tam uvolněně sedí na silnici, tam jsou na žebříčku, tam jsou na stránce, tam jsou za rohem a kout tady, proč ne shromažďovat tady v tomto domě Božím, poslouchat a sledovat vědecké rady v souladu s modlitbou: "Ó Pane, přidejte vědu ke mně"?

Doufám, že vysoká škola Ampel Sunan to, doufejme, že na mé nadcházející návštěvy, lze fenomén "Amazing" být eliminovány nebo minimalizovány v co největší míře.

والعصر (1) إن الإنسان لفي خسر إلا الذين ءامنوا وعملوا الصالحات وتواصوا بالحق وتواصوا بالصبر

Kvůli času. Hle, člověk je opravdu ve ztrátě, s výjimkou těch, kdo věří a dělat dobré skutky a poslouchat pravdu tak, aby poradci radí a poradce radí čest trpělivosti. [Al asr: 1-3].

[Zkopírováno z As-Sunny časopisu VIII/1426H/2005 11/Tahun Edition. Nadace publikoval Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Solo - Solo Gondanrejo Purwodadi Km.8 Selokaton 57 183 Tel. 0271-761016]




Mezi idžtihádu a dogmatický



Podle
Azhar duchovní Robani


Už chápeme, v náboženství, jsme povinni sledovat, co Alláh zjevil Poslu. To vše bylo perfektně oznámil a objasnil našeho Proroka. K dispozici je velmi málo vlevo. Aby byla povinná pro nás poslouchají Boha a posla Jeho, a dal něco, co ve sporu obou. A musíme odvrátit od toho, co si Alláha a sunny menyelisihi Jeho posel, i když to přišlo z mujtahid imáma.

V případě náboženství, tam je otázka náboženství stanoveny zákonem, že qath'i texty, jak tsubut a dalalahnya, tam byl usazen idžmá s 'ulama, a tam jsou nastaveny s texty, které nejsou v tsubut nebo dalalahnya qath'i, nebo ne texty v této věci, a učenci jiný názor.

V prvním vydání a druhý problém, problém je snadné. Všichni lidé musí přijmout a po ní, a neměly by být menyelisihinya, ať je duchovní nebo laik.

Co když tam nejsou žádné texty v problému a učenci odporují? Co bych měl udělat jednu? Má snahu určit právní otázky, nebo ijtihad bertaklid s ostatními? Pro pochopení tohoto problému jsme přijali následující popis ijtihad a taqlid, aby muslim mohl dát se týkají právních otázek, kterým čelí. Pokud by jeden nebo bertaklid diligence na konkrétní názor? Článek byl napsán na základě knihy Syarhul Ilmil Min Usule Usúle, Shaykh Muhammad bin Sálih al Uthaymeen a Durrat Al Bahiyyah Fi reklamy na Al Madzabiyyah taqlid a Shakir Muhammad popel Sharif. Doufejme, že bermafaat.

Ijtihad
Ijtihad smysl, podle smyslu lexikálních prostředků věnovat všechny možnosti produkovat velké věci. Pokud jde o termín, ijtihad je věnovat veškerou schopnost znát práva syar'i. Jako člověk, který věnuje veškerou svou schopnost znát práva syar'i, volal mujtahid.

Proto osoba, která má knihu, podívejte se na potratu, a trestat zákon podle knihy, pak nemůže být řekl, aby mujtahid, protože následuje jen autora knihy. Pokud jde o ty, kteří meruju "na knihy a studium dohromady vědce k formulaci zákona ve věci tak úspěšně uzavřela zvláštní zákon, pak tato osoba se nazývá mujtahid poté, co shodil všechny schopnosti na to přišel.

Podmínky péče
A. Znalost argumenty Syar'i požadované péče.
Pokud pečlivost ve věci ahkam (zákony), pak musí vědět, verše a hadísy zákona. Zatímco verše a hadísy týkající se věci víry, ne nutně neznámého, protože není ve spojení s ijtihad.

2. Vědět, Věci týkající se Keshahihan Hadith a nevýhody.
Pokud někdo neví, věci, které se vztahují k hadith keshahihan a slabé stránky, pak není mujtahid. Proto by mohlo být, on stanoví právo na základě hadith Da'eef odmítnout autentické hadith. Proto musí mít mujtahid vědu hadith a rijalnya.

3. Vědět Nasikh A mansukh a rozsudek - Rozsudek již dohodly Ulama.
Mujtahid by měli vědět, nasikh a mansukh. Protože pokud ne, tak někdy trestat na základě verše nebo Hadith, která byla dimansukh. I když už pochopili, který má dimansukh hadís by neměl být používán při určování práva, neboť obsah zákona byly odstraněny.

Podobně by se problémy, které musí být shoda mezi učenci, mujtahid, nevím, trestat ho s něčím, co porušuje idžmá ". Proto někteří učenci Muhaqqiq, pokud vyjádřit názor a ještě si vědom toho názoru, že menyelisihinya, že viset s právním statutu ", když není tam žádná shoda". Stejně jako Shaykh Ibn al-Islam Taymiyyah, učenec v kategorii nejrozsáhlejší mistrovství v omyl, někdy říká "tento názor je správný, pokud jsou učenci, kteří říkají to." To znamená, že pokud je nikdo, kdo by řekl, slovo je odmítnuta, protože menyelisihi idžmá ".

4. Znát podstatu argumentů, které vedly k rozdílu v právu.
Mujtahid by měl znát podstatu uložené v argumentech, který vyústil v zákoně berbedabeda, jako takhshish (zaměření), taqyid (omezení) a další. Vzhledem k tomu, když je slepý na to, pak to může potrestat obecnosti obsahu tvrzení, ale existují i ​​jiné argumenty, které oddělují, nebo přilepený k absolutnosti tvrzení, zatímco tam jsou i jiné argumenty, které mentaqyidkannya.

Například, někdo čtení hadíth "V zavlažovaných plodin, které jsou s dešťovou vodou desáté zakat". [Sahih Buchari vyprávěný ne. 1412]

Uvnitř jsou dvě generalizability této hadith. Sice obecnost co do velikosti a obecnost svého druhu. Velikost, včetně velikosti a mnohem méně. A svého druhu, která zahrnuje všechny druhy, které jsou zavlažované dešťovou vodou. Poté působil jako hadith a řekl: "Zakat musí odstranit z porostu, který přišel ze země jakéhokoliv druhu, a se vším, co opatřením". To je špatně, protože on by měl znát právní otázky související s formulářem uvedeným v návrhu, takhshish jiného. Pravda, obecnost těchto dvou ditakhshish podle slov proroka "Žádné (závazky) sadaqah (charita) v výnos méně než pěti wasaq". (Sahih Buchari vyprávěný č. 1541 a muslimy. 1541) Tak, to není povinné, pokud zakat plodiny lze měřit wasaq (míra) druhu potravin, a jeho velikost dosáhla pět wasaq.

5. Vědět dalalah Lafazh-Lafazh (Tip znaků Word) v arabštině a Usule Fiqh.
Mujtahid by měl vědět, dalalah lafazh-lafazh, jako jak 'AMM, typické mutlaq a muqayyad a mujmal a mubayyan a další. Tak, on může potrestat v souladu s dalalah-dalalah. Někdo, ne-li vědět, co se nazývá 'amm - například, pak nevěděl, že to znamená lafazh obecné nebo zvláštní, tak to nemusí být legální beristimbat správně. Protože to může být, nejsou obecně považovány za lafazh obecné, a on to nevěděl. Taková je i další lafazhlafazh dalalah.

6. Mají schopnost Beristimbat zákon přes Evidence-důkaz.
V podstatě, tento požadavek je výstup (ovoce) z předchozích podmínek. Někdy má člověk výše uvedené požadavky, ale ve skutečnosti bertaklid beristimbat i ostatním. Trvá na názoru, že řekl někdo jiný. Pak mujtahid, musí mít schopnost beristimbat (nakreslit závěry) práva svých argumentů.

Může diligence kapitole v jednom nebo jen jeden problém?
Ijtihad je zařazen. To znamená, že lze provádět ijtihad v některých dílčích jednání v kapitole nebo specifickým problémem masalahmasalah vědy, ale neřekl mujtahid kromě kapitoly nebo problém.

Například, jeden chce přezkoumat otázku třením dvě boty, a on se odkazuje na výroky učenců a argumenty, tak se mohu potvrdit, že rajih názor a popřel domněnky, že slabé. Pak tato osoba může být řekl, mujtahid, ale v této kapitole, ne v ostatních kapitolách.

CO DĚLAT mujtahid?
Muqallid nevadí. Dost pro ni požádat někoho nebo si knihu, a pak potrestat se zákonem, že je v něm. Ale mujtahid musí věnovat všechny své schopnosti, aby poznali pravdu. Pokud se mu věnoval všechny své schopnosti a položit argumenty a perkataanperkatan akademické pracovníky, a pravda se zdá jasné něj, to je povinné na něm potrestat právo tak dostal odměnu. [Sahih Buchari vyprávěný ne. 6919 a muslimy. 1716]

Tento hadís jasně vysvětluje, v případě špatného mujtahid ijtihad, a tak dostal odměnu, pro optimální a bersungguhsungguh znát pravdu, ale ne mandapatkan taufik k pravdě, a pak se snažil získat odměnu.

Zatímco zásluhy v souladu pravdu, pak to nechápu, protože výsledky nebudou odpovídat pravdě ijtihadnya. Jako by její píle a ijtihadnya Výsledkem je to pravda, pak dostane dvě odměny. První odměna, protože boje v ijtihad a vyhledávání argumenty. Zatímco druhá odměna, protože mencocoki pravda, což znamená, odhaluje pravdu.

Pokud mujtahid byl ijtihad a revize argumenty a výroky učenců, ale pravda není zřejmé, k němu pak musí tawaquf (není zaujmout stanovisko) a nemají trestat ijtihad. Za těchto okolností nechal bertaklid nucen (pohotovost). Bůh řekl, to znamená: Pak se zeptejte tě k lidem poznání, pokud neznáte. [Al Anbiya ": 7].

Imitace
Pochopení učence téměř jednomyslnou definuje napodobování. To znamená, že přijímat slova jiných, bez argumentu. Na základě tohoto porozumění, lidé, kteří berou slova lidí bez základního dokladu, pak muqallid. Zatímco lidé, kteří berou slova o jiných se základní důkaz, že není muqallid.

Pak doklad se liší od jedné osoby na druhou. For na mujtahid nebo osoba, která nedosáhla úrovně ijtihad, ale nemohl pochopit argumenty a mentarjih správnou cestu, pak se proti němu je zvláštní argument, a neměl by přijmout slova osoby, s výjimkou s konkrétními argumenty, které odůvodňují. Pokud jde o laika nemůže pochopit významy textů (problém), pak důkaz pro něj je obecný problém, který se vrátil do Ahl-ul-ilmi který kontroluje knihu a sunny.

Nicméně, tam jsou někteří učenci, kteří definují imitaci v jiném smyslu. To znamená, že přijetí slova lidí, a vy nevíte, kde člověk říká (vzít). Takže lidé, kteří berou slova o jiných bez znalosti konkrétní argumenty, které odůvodňují to, nazvaný muqallid, když ji vzal do obecné věty důkazu.

Pokud to je myšleno pojmem, že je ostudné imitace, pak smysl není pravda, protože bez znalosti konkrétní argumenty, které ukazují, tato slova nejsou vinný. Ale pokud to znamená, že existují dva druhy imitace, to je. Pokud je správně ijtihad, tak on dostane dvě odměny. A když je špatný v ijtihad, a tak dostal odměnu, a chyby jsou odpuštěny. Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem, což znamená: Jestliže rozhodčí a trestat snahu a je to pravda, pak se dostane dvě odměny, a když pak potrestal píle a co špatné, odsouzeníhodné jako napodobování prvním smyslu, a dobrý charakter jako v tom smyslu, že Za druhé, definice je přijatelné.

Navíc, někteří učenci, kteří definují napodobení v prvním smyslu, zavolejte napodobeninu ve druhém druhu. I když lepší, druh nápodoby je vzhledem ke své vlastní jméno, které ji odlišuje od bezvadný napodobování, takže nedochází ve smíšeném použití termínu.

K dispozici je také stálá potupě dogmatické duchovní obecně, a dal jméno druhého typu s jiným názvem.

Abu Abdullah bin al-Basri Khuwaiz Mandad Al Maliki řekl v vysvětlovat to: "Každý z vás následovat jeho slovo bez povinné pro vás, aby ho následoval, protože argument, to znamená, že si ho bertaklid. Bůh není dogmatický v náboženské právo. A každý, kdo postulátu mewajibkanmu přijmout jeho slovo, znamená to, že vám berittiba 'k němu. Ittiba "v pravém náboženství, a imitace je zakázáno.

V tomto případě Syaukani Ash řekl: "... problém není rád, že bylo řečeno, protože tam je ještě další prostředník mezi ijtihad a taqlid, a to bertanyanya neznalý k 'Alim odst. znalosti) o náboženských otázkách, jimž čelí, spíše než pouze stanovisko a ijtihad-oko ".

Zatímco Ibn Hazm bertanyanya neznalý volat Alim lidí 's názvem ijtihad. On řekl: "A ijtihadnya laik, (že), když se zeptal Alim Čínskou lidovou republikou urusanurusan o jeho náboženství".

Když někdo BERTAKLID?
Imitace je možné udělat někdo, kdo kvůli jedné ze dvou podmínek.

První. Obyčejní lidé, kteří neznají zákon sám. Pak se musí bertaklid dotazem učence. Bůh řekl, to znamená: Pak se zeptejte tě k lidem poznání, pokud neznáte. [Al Anbiya ": 7]

Laiky, jako je tento se doporučuje zvolit více hlavního proudu ve vědě a kewara'annya. Pokud by si myslel, že dva lidé stejné oblasti vědy a kewara'annya, pak musí vybrat mezi dvěma.

Například je zde ležel poslechu zbožné rčení "to musí dizakati šperky". Pak uslyšela bylo zbožnější říct "ne šperky zakat". Tady, on je konfrontován se dvěma názory. Pak si může zvolit jednu z nich, ale měla by bertaklid blíže k pravdě, protože jeho vědeckých a kewara `.

Za druhé. Mujtahid čelí problémy, které musí být zodpovězeny, ale on neměl lhůtu pro řádné péče. Je také možné položit knihy, zkoumat argumenty nebo výroky učenců, pak by měl bertaklid.

Šejk Uthaymeen Například, pokud není schopen znát zákon o problému a to bylo únavné. Takže většinou si bertaklid na Shaykh Ibn al-Islam Taymiyyah. Podle Shaykh Uthaymeen, slova Shaykh al-Islam je blíže k pravdě o dalších učenců. Ale v tomto případě neznamená, že není bertaklid pro ostatní, protože rajih názor je, pokud jsou dvě "Alim, z nichž jeden je důležitější než ostatní, to není nezbytně nutné bertaklid k více hlavního proudu, ale může také bertaklid na úrovni pod ní.

Druhy napodobování
A. Obecné imitace.
Které se řídí některých škol, zavádění rukhshah rukhshah a azimahazimahnya ve všech náboženských záležitostech. Například, někdo bermadzhab Hambali. On se držel těchto škol a využívání rukhshah rukhshah a azimah-azimahnya. Azimah je, problémy, které požaduje nebo zakázáno. A rukhshah je kromě problému.

Například, on říkal "já jsem Hanbali (stoupenec školy Hanbali), a budu sledovat Hanbali madhhab ve všech věcech". Jak to bylo provedeno lidmi bermadzhab Hanafi, Shafi'i, Maliki, nebo jiné. To je to, co se nazývá obecná imitace. To je jedna bertaklid do škol, aby-rukhshah rukhshah a azimah-azimahnya, a nedívejte se do jiných škol v islámu nebo Prorokových výroky.

Dogmatický o tom, že učenci odporují. Mezi učenci se, kteří to potřebují, protože dveře ijtihad byla uzavřena mutaakhirin. To je názor samotného marnosti, protože vyžaduje, aby významy Knihy a Sunny bylo zamčeno. Ačkoli Korán a Sunna je pokyny a vysvětlení pro lidi z alaihi terutusnya proroka sallallaahu To wa Salamem do příchodu soudného dne. Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl, to znamená: je to něco, co jsem vstoupila do vás, že pokud se budete držet s ním, pak nebude zavádějící po mně, Kniha Alláha [Sahih vyprávěl Muslim, ne. 1218]

A mezi nimi jsou mengharamkannya, protože držet naprosto následovat (ittiba) na jinou hodnotu než Alláha. Jak bylo uvedeno Ibn Taymiyyah: "Jistě, v názoru, že povinné, ale je poslušnost k Prorokovi ve všech příkazů a zákazů. To, že menyelisihi idžmá. A mohou to samé. "

2. Speciální dogmatický.
To vyžaduje určité slovo v určité otázce. Šejk Uthaymeen vysvětlil o tomto specifickém napodobování sám příkladem. Řekl Imám Ahmad bertaklid v otázkách práce jsou zcela jasné, k němu. Předpokládám, že to je problém, ale je to úzké, takže se nemusí zabývat otázkou se svými argumenty, pak se rozhodl bertaklid do Imam Ahmad v této věci konkrétně.

Tento konkrétní imitace je povoleno, pokud člověk není schopen znát pravdu s péčí, a to buď proto, že opravdu není možné, nebo nemohou, ale je velmi těžké.

ZÁVĚREČNÝ
Vystavení tohoto popisu, můžeme vědět, že je tomu itjihad, který má důsledky. Není to jen někdo může provádět ijtihad, kvůli péče, osoba musí mít znalosti a zvládnutí set příznivců. Podobně, pro učence, který má schopnost, ale když má snahu a zkoumat argumenty a slova učenců, ale pravda je, není zřejmé, k němu pak musí tawaquf (není zaujmout stanovisko) a nemají trestat ijtihad. Za těchto okolností nechal bertaklid nucen (pohotovost). Navíc s námi jako laici, nebo lidé, kteří právě studoval problém DIN, nebude mít kapacitu pro ijtihad.

Ve věci napodobování, je rozdělen do dvou druhů, hanebné a trestuhodné. Napodobování je chvályhodné, aby slova o jiných důkazy. Chvályhodné imitace také má další jméno, a to: ittiba "su'alul To Alim (učenec zeptal) a ijtihad laik. Imitace je opovrženíhodné je, že pokud se slova druhých bez důkazu. Jistě v pílí nebo bertaklid, jeden by měl vážit založena na Koránu a Sunny idžmá n '.

Maraji ":
- Syarhul Ilmil Min. Usúle Usúle, šejch Muhammad bin Sálih al Uthaymeen, Vydavatel Al Mktabah Na Taufiqiyah, Al Qahirah - Egypt.
- Ad Durrat Al Bahiyyah Fi na Al Madzhabiyyah taqlid a Shakir Muhammad popel Sharif, SEČ. I th 1408 H

[Zkopírováno z As-Sunny časopisu X/1427H/2006M 03/Tahun Edition. Nadace publikoval Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Solo - Solo Gondanrejo Purwodadi Km.8 Selokaton 57 183 Tel. 0271-761016]


Postoj islámu proti otroctví


Podle
Sheikh Abdullah a šejk Ali Bassam Abu Bakr al-Jazairi


Šejch Sálih bin Abdullah Bin Ali Abdurrahman Bassam uvedl Allam stránkách knihy Taisir To juz 2 567-571: Některé drsné nepřítelem islámu odsoudil legalizaci otroctví v islámském Shari'ah, který podle jejich názoru součástí barbarské činy. Proto chci vysvětlit problém otroctví z pohledu islámu a učení druhých, a já se stručně vysvětlit islámský postoj k otroctví.

Ve skutečnosti, jakmile otroctví se rozšířil do všech koutů světa / země, a to nejen v islámské éry. Římané, Peršané, Babyloňané a Řekové, všichni uznávají otroctví. A představitelé Řecka, jako Platóna a Aristotela jen umlčet tuto akci. Ve skutečnosti mají mnoho důvodů k zotročování člověka jako válečný zajatec, únos, nebo jako zloděj. Nejen, že oni také prodávají děti do jejich rodinných příslušníků do otroctví, a to i někteří z nich považují zemědělci jako otrok.

Jsou opovržlivý z otroků, aby otroci byli najati zvládnout špinavá práce a těžký. A to je důvod, proč Aristoteles považován otroci nejsou věčný život na onom světě, jsou buď v nebi nebo v pekle, takže otroci jsou neliší od zvířat. Farao zotročen děti Izraele byly nejkrutější zacházení, a tak medvěd zabil chlapce a nechal Izraelci žili své dcery. Evropané objevili Ameriku, i když dávají nejhorší postoj k domorodci. To je otroctví, protože vliv a tvar navíc k učení islámu. V příkladu máme jen málo nových říci o mnoha značek kruté zacházení s otroky.

Nyní uvažujme islámské pohledy na otroctví.

A. Protože islám úzkým otroctví příčina.
Islám se uvádí, že všichni lidé jsou svobodní a nemůže být otroky, kromě jednoho důvodu jen, že pohan, který se stal vězněm v bitvě. A velitel z války mají povinnost dát správné zacházení se zadrženými osobami, může být použit jako otroci, požadovali výkupné, nebo je propustit bez výkupného. To vše vybráno při zohlednění veřejného blaha.

To je jediná příčina otroctví v islámu je založen na tezi, že naqli Sahih podle tvrzení Sahih aqli. Protože ve skutečnosti lidé, kteří stáli v Aqeedah a způsob proselytizing, svázat a omezit svobodu a chtějí bojovat hned na odpověď byla, že by měl být zatčen a vzat jako otroci rozšíření proselytizing cestu.

To je jediná příčina otroctví v islámu, ne lidské strádání, nebo prodat svobodných lidí a zotročil je jako jiné národy.

2. V reakci na islámský otroka s jemný a něžný.
Vzhledem k tomu, že ohrožuje islám a varoval lidi, kteří dávají přílišnou váhu otroků, jako slova alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem.

اتقوا الله و ما ملكت أيمانكم

"Bertaqwalah vás k Bohu a podívejte se na otroky máte" [1]

Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:

للمملوك طعامه وكسوته ولا يكلف من العمل ما لا يطيق

Otrok má právo jíst / přílohu a základních potravin a neměly by být zatížen práci, která je nad jeho schopnosti. [2]

Islám dokonce zvedat jim pouhé otroky svých pánů jako bratr slov alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem.

إن إخوانكم خولكم جعلهم الله تحت أيديكم فمن كان أخوه تحت يده فليطعمه مما يأكل وليلبسه مما يلبس ولا تكلفوهم ما يغلبهم فإن كلفتموهم ما يغلبهم فأعينوهم

"Oni (otroci) jsou bratři a Boží služebníci tě, že pod vládou, pak každý, kdo má bratra, který je pod jeho kontrolou, měl by se dát svému bratrovi, když snědl jídlo, oblečení, jak říká. A nezatěžují při jejich tíživé práci. Pokud zátěž je s tvrdou práci, vám pomoci. [3]

Islám není jen oslavovat je v poloze, problém, který musí být poskytnuty, ale také při komunikaci s nimi, takže se necítí méněcenné, protože proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl.

ولا يقل أحدكم عبدي و أمتي وليقل فتاي وفتاتي

Ať se někdo z vás řekne: O služebník mého syna, ó služebníku holku, by spíše řekl: O služebníka bratra, moje sestra služku. [4]

Nejen, že islám není dokonce nasab nebo subjektu nebo subjektům jako standardní jeden na světě a slávě v posmrtném životě, ale na schopnosti a standardní maknawilah lidskou slávu.

إن أكرمكم عند الله أتقاكم

Opravdu nejvznešenější z vás pohled na Boha, jsou ty nejvíce zbožný. [Al-Hujurat: 13]

Proto, vyzbrojen znalostí a dovedností, by někteří bývalí otroci odpovídal postavení svého pána, a to buď tím, že penglima vojáci, duchovenstvo, soudci nebo polohy jiný velký. To vše je díky své schopnosti, která je zdrojem slávy.

Kromě povýšení je, Shari'ah také dohlížel na uvolnění a věnovat pozornost tomu, jak se ji podporovat a příslib spasení z pekla do nebe a štěstí se propuštění otroka. Vzhledem k tomu, hadith vyprávěný Imam Bukhari a Muslim:

من أعتق رقبة مؤمنة أعتق الهأ بكل عضو منه عضوا من النار حتى يعتق فرجه بفرجه

Kdo osvobodí muslimského otroka Alláh uvolní některý ze svých končetin se končetiny, protože otrok, tak, že jeho penis se jeho penis. [5]

To je dost ctnost osvobodit otroky, a především shohih hadith vypráví Tirmizi, kteří diriwayat Abu Umamah a další společníci.

أيما امرئ مسلم أعتق امرأ مسلما كان فكاكه من النار

Kdo šetří muslim muslim otrok, pak trestný čin bude vzdání pekla sama. [6]

Hadith a atsar se vyslovují pro mnoho osvobozených otroků, a žádný dobrý skutek je větší než propuštění z otroctví muslimy. Vzhledem k nezávislosti dokončil stupeň lidstva, které kdysi bývalo stav těchto zvířat.

Pak Islám má určitou volnost pro otroka, ať nucené nebo zdarma zdarma je volitelné. Volná dráha je nucen.

A. Ten, kdo škodí tělu on nebo ona musí osvobodit jeho otroky byl jeho otroky. Stejně jako v hadísu, který vypráví příběh otroka pánovi, který uřízl nos, pak proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl otroka.

اذهب فأنت حر فقال يا رسول الهن فمولى من أنا? قال: مولى الله و رسوله

Jdi jako ty teď svobodný člověk, otrok řekl: "Ó Posle Alláhův je můj mólskou (otroci) koho", odpověděl: "mólskou Alláh a Jeho posel. [7]

2. Otrok ve vlastnictví několika lidmi, pak uvolnit část jeden z majitelů, vlastníci spojenci museli být propuštěni v platnost. Stejně jako v hadísu vyprávěný Imam Bukhari.

من أعتق شركا له في مملوك وجب عليه أن يعتق كله

Ten, kdo osvobozuje svůj podíl otroka, musí vydat všechno. [8]

V tomto případě by měla být informace, které vyžadují samostatnou diskusi.

3. Každý, kdo má otroka, který byl stále blízký příbuzný (mahram) bude povinné pro vlastníky, že budou nuceni uvolnit. Na hadith:

من ملك ذا رحم محرم فهو حر

Každý, kdo má otroka, patřící k jeho příbuzným i mahromnya otrok zdarma. [9]

To jsou okolnosti, jsou nuceni odstranit vlastnost svého otroka pánem. Příčiny tohoto nuceni z důvodu důvěrné syari'atkan syar'iyah a speciálními efekty tak, aby Shari'ah neznamená, že výběr nebo proto, že příčinou může být odkazoval se / zrušena.

Kromě toho se snažit o osvobození otroků, šaría také propuštění otroků jako první kafarah pro pozůstalé po hříchů, osvobození otroků jako první alternativa k pohlavnímu styku, v průběhu měsíce kafarah Ramadlan, zhihar (manžel své ženě sdělí, že jeho záda jako zadní straně jeho matky, a to manžel nechtěl styk s manželkou-červená) a vraždu náhodou.

GLORY islámského náboženství, velikost a spravedlnost.
Po výše uvedeného popisu, jak by lidé v západních nebo westernizovaný odsuzovat lidi, kteří postoj islámu vůči problému otroctví. Pak se otevřel ústa dokořán křičel, svobodu a lidská práva, zatímco ti, kteří zotročit a ponížit lidi z mnoha národů. Oni zotročení jiných národů ve středu národ sám, zabavení majetku a pozemky k ospravedlnění okupace. Oni zvedl hlavu křičet lidská práva při řešení jejich vlastní komunitní skupinu v zemi, kde jsou nižší než ve způsobu spojování s otroky.

Kde je spravedlnost islámu ve srovnání s postoji Američanů směrem k černochovi se zákazem školy, kanceláře nebo do práce jako s úředníky. Jako by si mysleli, že černocha stejně jako zvířata.

A kde je "Ihsan" islámské chování a vkus ve srovnání se západní lidé opatření pro vězně, kteří jsou tam ještě v temné vězení a přírodních rezervací, které nejsou známé (ve vyhnanství)

Kde ISAM země milující náklonnost, který dává spravedlnost na celou populaci jednotlivých druhů sociálních vrstev, náboženství a ras jako národ do práv a povinností, v porovnání s těmito trestnými činy proti lidem francouzské nezávislosti v Alžírsku (Alžírsko dříve kolonizovaných Francie), ve středu své vlastní zemi a ve středu svého vlastního národa. Skutečnost je zřejmé, že obvinění jsou křivá obvinění, že kumandangkan / marnost.

Po tomto prohlášení, nepřišel na reformátory a mírových milovníky otevřít své oči a pak se vrátit k učení islámu s velkým odrazem a povědomí, aby si byli vědomi lidského štěstí v učení islámu, a to jak pro současnost či budoucnost.

DALŠÍ
Shaykh Ibn 'Uthaymeen řekl Sharh rahimahullah al-Aqeedah al juz Washithiyah 1 věc takhrij 229-230 Sad bin al Fawwaz Shomil SEČ. Dar Ibn II Jauzi: "Zde je třeba připomenout některé lidi akt, který nahrazuje (TERM) spravedlnost do rovnice. To je omyl, je spravedlnost nemůže být řekl, aby byl roven, protože slovo rovnosti někdy vyžaduje podobnost mezi dvěma věcmi, které by měly být odlišeny.

Z toho důvodu nekalé volání (volání do rovnice) říkají: "Jaký je rozdíl mezi počtem mužů a žen? Samakanlah muži se ženami. " Do té míry, že komunisté říkají: "Jaký je rozdíl mezi vládou a lidmi, to je nemožné řídit jinou osobu, i když rodič s dítětem si mohou rodiče nemuseli moc nad dítěte", a tak dále!

Ale pokud řekneme, "spravedlnost", která dává smysl právo každého člověka, který má toto právo, jistě nebezpečí je pryč (od termínu rovnice) a (věta) bude zveřejněna přežil význam marnosti. Vzhledem k tomu, že navždy není v Koránu verše, který zní: "Amen, Alláh nařídil rovnici". Ale je zde:

إن الله يأمر بالعدل

Vpravdě Alláh příkazy spravedlnosti členských států. [-Nahl: 90]

وإذا حكمتم بين الناس أن تحكموا بالعدل

A pokud budete trestat lidi, hukumilah spravedlivě. [-Nisa ': 58]

Takže lidé, kteří říkají: "Islám je náboženstvím žen a mužů" je špatně, ale pravdou je, že "islám je náboženstvím spravedlnosti", což znamená: přirovnávat stejnou věc a oddělit jednotlivé případy. Pokud tím myslel výše uvedené rovnice je smysl pro spravedlnost, ale on používal termín v obyčejný, pak tato osoba je špatně při volbě slov / Podmínky, i když má pravdu.

Vzhledem k tomu, že většina veršů v Koránu neguje rovnice:

قل هل يستوي الذين يعلمون والذين لا يعلمون

Rci: "Je tu někdo, kdo ví, ti samí lidé nevědí? [Az-Zumar: 9]

هل يستوي الأعمى والبصير أم هل تستوي الظلمات والنور

Existují lidé, kteří jsou slepí a vidí rovné? nebo tma-tma rovná světla? [Ar-Ra'd: 16]

لا يستوي منكم من أنفق من قبل الفتح وقاتل أولائك أعظم درجة من الذين أنفقوا من بعد وقاتلوا

Berinfaq není stejná osoba před vítězství a bojoval (Fathu Mekka), jejich větší míře než u lidí, kteří berinfaq a bojoval vítězství po vítězství odst. Fathu Mekka). [Al-Hadid: 10]

لا يستوي القاعدون من المؤمنين غير أولى الضرر والمجاهدون في سبيل الله

To není totéž, mezi věřícími, kteří sedí (nejsou zapojeni do války), které nemají udzur s těmi, kteří se snaží na cestě Boží. [-Nisa: 95]

A vždy tam není jediné slovo v Koránu, který pověřit rovnice, tam byl verš, který příkazy spravedlnosti, a spravedlnost je přijatelný ke slovu duši.

Vzpomněl jsem si to, takže nemáme mluvit jako papoušci tlachání, protože někteří lidé napodobují to, co jiní říkají, že bez reflexe, bez pomyšlení na to, co bylo v tom, kdo dělá to a to, co bylo míněno slovem podle člověka, který dělá to.

Šejk Abu Bakr al-Jazairy řekl muslimské Minhajul podmínky. 459: "Pokud někdo se zeptat: Proč islám nevyžaduje osvobození otroků, aby muslim nemá jinou možnost, v tomto případě?

Odpověď: Opravdu Islám přišel, když otroctví bylo roztroušeny všude, protože to není vhodná pro právě islámského práva, který je udržet život, majetek a čest jedné lidské bytosti přinutit lidi, aby nakládat se svým majetkem najednou. Také, mnoho otroků, kteří si nezaslouží být osvobozen, jako malé děti, ženy a někteří muži, kteří nebyly schopni se postarat sami o sebe kvůli jejich neschopnosti a kvůli své nevědomosti o tom, jak si vydělat na živobytí. Pak (lepší) zůstali s muslimskou mistra, který dal jim jídlo, které se jedí jako jeho pán, dal jim šaty se nosí jako jeho pán, a nezatěžuje je neschopný práce, kterou vykonávají. Toto jsou všechny tisíce stupňů lépe, než žít ve svobodě, daleko od domova, kteří jim rádi a dobrých skutků od nich a pak na místo jako peklo jahim ubohé ".

ZÁVĚR
Uzavřít z výše uvedeného vysvětlení, překladatel z následujících akcí:
A. Otroctví je stále uznává islám.
2. Požadavek na lidská bytost zotročil je: (a) nevěřící (ne muslimové) (b) Jako vězeň z muslimů (c) zadržován kvůli válce (d) muslimský válečník není poskytnout alternativu k osobě.
3. Islám posoudit otroka jako bratr jeho pán.
4. Na druhou stranu, islám je otrok hledá svobodu nějakým způsobem, ať už násilím nebo dobrovolně, nebo jako kafarah (KIN) hříchu.

(Přeložil a poznámkami opatřil pěšky: Aris Munandar bin al-Ahmadi S. Lamfunji)

Seznam Reference / Maraji 's:
• Allam Taisir To, šejch Abdullah bin Ali Abdurrahman Bassam, Juz II a Darus Salam Faiha Darul SEČ. I v roce 1414 H
• Minhajul muslim, šejk Abu Bakr al-Jazairi, Darul Fikr, SEČ. I v roce 1995 nl
• V-Wat-Tarheeb Targhib, al-Imám al-Mundziri, Darul Fikr, 1993, M.
• Bahjatun Nazhirin, Salim šejk Abu Usama al-Hilali, Dar Ibn Jauzi, SEČ. I v roce 1415 H.
• Fathul kniha Sharh Tawhid Madžíd, Shaikh Ali bin Sinan Takhrij, Darul Fikr, v roce 1412 H
• Fathul Baari, Ibn Hajar al-Ashqalani, Maktabah as-Salafi al.
• Ghoits alMakdud takhrij Muntaqo ibnil Jaruud, Abu Ishák al-Huwaini, Darul knihy al-Arabi, SEČ. II v roce 1414 H.
• Irwa'ul Ghalil, šejk al-Albani Nashiruddin, Maktabah al-Islami, SEČ. I rok 1408 H.
• Sahih Jami 'al-Shagir, šejk al-Albani Nashiruddin, Maktabah al-Islami.
• Da'eef Sunan Abu Dawud, šejk al-Albani Nashiruddin, Maktabah al-Islami, SEČ. I rok 1412 H.
• Da'eef Sunan Ibn Majah, šejk al-Albani Nashiruddin, Maktabah al-Islami, SEČ. I rok 1408 H.
• Sunan Ibn Maajah, Toha Syn Semarang.
• Tuhfatul Awadzi, šejk al-Mubarakfury, Daarul Fikri, tl. 1415 H
• da'eef Sunan Tirmidhi, šejk al-Albani Nashiruddin, Maktabah al-Islami, SEČ. I rok 1411 H.

[Zkopírováno z časopisu vydání As-Sunny Nadace vydával 03/Tahun V/1421H/2001M Lajnah Istiqomah Surakarta, JL. Solo - Purwodadi Km. 8 Selokaton Gondangrejo Solo 57 183 Tel. 08121533647, 08157579296]
_______
Poznámka pod čarou
[1]. Nemyslím si lafazh hadith jako ty, je uvedeno výše lafazh jsem našel byl následující:

إتقواالله فيما ماملكت أيمانكم (صحيح) صحيح الجامع رقم والإرواء 106 2178. إتقواالله في الصلاة و ماملكت أيمانكم (صحيح) رواه الخطيب البغدادى عن أم سلمة. صحيح الجامع رقم و الصحيحة رقم 105: 868

[2 V Sahih Muslim, nepovažuji lafazh jak je popsáno výše, který jsem našel je následující:

للمملوك طعامه وكسوته ولا يكلف من العمل إلا ما يطيق (صحيح) رواه مسلم وأحمد والبيهقي] صحيح الجامع رقم 5191 والإرواء وفى رواية 2172: "... فلا يكلف من العمل مالا يطيق" رواه أحمد والبيهقى أنظر تخريجه فى الإرواء 2172

3]. Autentická, vyprávěný Buchari I/16 a II/123-124 a IV/125, rovněž přítomný v č. simplex Adabul. 189, V/93 Muslim, Abu Daud č. 5158, I/353 Tirmidhi, Ibn Majjah č. 3690, Baihaqi VIII / 7 a 161 V/158 a Ahmad Abu od anhu Dharr Alláha To
[4]. Autentická, vyprávěný č. Itqu Al-Bukhari knize. Č. 2552, a muslimský. 2449.
[5]. Autentická, vyprávěný Imam Bukhari (viz Fathul Bari a Sahih muslimský č. V/146 týden 1509
[6]. Imám al-Mundziri řekl: "To je vyprávěn Tirmizi a řekl Hasan Sahih hadís (č. 1547), také vyprávěl Ahmad, Abu Daud vyprávěl především zprostředkovat stejný hadíth o Ka'b Bin Murrah, a Ibn Majah z historie Ka'b Bin Murrah nebo Murrah bin Ka'b (č. 2522) Pohled na-Targhib juz 2 věci. Č. 421-424. 2947. Nemyslím si tento hadís v Sunan Abi Daudem da'eef knize al-'389-391 Itqu věc, ani jsem si v knize Majjah da'eef Sunan Ibn al-'Itqu to. 199-201, ani najdu v da'eef Sunan Tirmizi ve Wal Nudzur Abwabun Aiman ​​to. 180-181
[7]. Vyprávěný Ahmada Hasana lafadz II/182, a to je lafadz Ahmad. Také vyprávěl Abu Daudem č. 4519, č. Ibn Majah 2680, Ahmad II/225. Zprostředkovat stejné výše lafadz Bayhaqi také vyprávěl o VIII/36
[8]. Vyprávěný Bukhari č. 2503. Viz Fathul Baari juz 5 věcí. 137 a plně je následující:

عن ابن عمر رضي الله عنهما عن النبي صلى الله عليه وسلم قال من أعتق شركا له في مملوك وجب عليه أن يعتق كله إن كان له مال قدر ثمنه يقام قيمة عدل ويعطى شركاؤه حصتهم ويخلى سبيل المعتق

Ibn Umar To anhuma, od proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl: "Kdo šetří svůj podíl otroka, je povinen vydat veškerý majetek, pokud měl jen cena se měří na veletrhu, a vzhledem ke spojencům z jejich strany, pak svobodní propuštěn.
[9]. Sahih, včetně Sahih hadith isnad dhaiful Matan odst. sanadnya Da'eef, ale jeho význam / obsah původní-červená). Lafadz nad hadith vypráví Abú Daudem č. 3949, 1365 Tirmizi, Ahmad V/15 a 20, Ath-Thayalisi č. 910, Ath-al-Kabir Thobrani juz v č. 7. 5852, Hakim a Bayhaqi X/289 II/214. Viz vysvětlení v Ghaitsul Makdud kedhaifannya ne. 972. Nicméně, tato hadith je mučednická smrt je vyprávěn jako Tirmizi mu'allaq III/289 a dimaushulkan o Nasa'i v al'Itqu jak je uvedeno v al-Athrof V/451, Ibn Majah č. 2525 a Bayhaqi X/289 a Sanad mučedníka Sheikh Abu Ishák dishahihkan al-Huwaini v Gahitsul Makdud ne. 972, viz také Irwa'ul Ghalil juz 6. p. 169 až 171 ne. 1746. Viz také Sahih Sunan Abu Daud č. 3342 a 3949, č. Sahih Ibn Maajah. 2046 a 2047 a Miskatul Mashobih (tahqiq Al-Bani) č. 3393. Tento hadís je vyprávěný z Umar bin lafadz Chattáb z. mauquf ale sanadnya da'eef. Viz da'eef Sunan Abu Daud ne. 850





Laiky: mezi imitací a idžtihád




Diskutovat o laika, není nezávislá jeden z problémů spojených s problémem napodobování. Nebo jak provádět a podíval se na náboženských záležitostech, které nebyly rozuměl, tak to vyžaduje postoupení zjistit jejich znalosti.

Protože obecně laika, že neovládá většinu problémů. Někdy je příliš výbušná akce v podobě rozhovoru s argumenty, dokonce i fyzické nebo jiné akce, které mohou být přesně odstranit jej z pravidel šaría.

Možná, že je slovíčkaření, ne každý muslim má stejnou povinnost říct pravdu k sobě? Toto tvrzení je nepravdivé. Nicméně, ať každý muslim musí pochopit schopnosti a zaujali pozice. Ať už jako učenci, pravítka, kádí a stíhání vědy nebo jako laické lidé (obyčejní lidé)? Proto, každý má povinnost, povinnost a orgánu se liší. A všechny skutky musí být založena na důkazech. Tak jak se dá vzít důkaz? Zejména pro laika, bertaklid nebo založit vědu Omezená know?

Zde jsme nukilkan knihy Ad Durratul Bahiyah Fi taqlid Wal Madzhabiyah Min Kalamil Syeikhul islámu Ahmad Abdul Halim ibn Taymiyya, zkompilovaný Muhammad Shakir popela Sharif, tak, že my, jako laik, může vzít ponaučení, dělat s 'Alim, který zvládl vědu. Mohou být užitečné. (Editor)

KDO JE ZAKÁZÁNO a dovolil BERTAKLID?
• Jako takový Malik, aš-Shafi'i, Sufjan, Ishak bin Rahaweh a Abu To, Ubaid pak imám Ahmad řekl v různých místech, které nejsou přípustné cenu "Alim odst. kdo by postulát) bertaklid na ně .... A on je zakázáno učenci svými studenty jako Abu Dawud a Uthman ibn Said Ibrahim Al a Harbi, Abu Bakr Al Atsram, Abu Zur'ah, Abu Hatim Jako Sajastani, muslimští i jiní, "(Zákaz) bertaklid s někým, a to iv mezi učence. "A on řekl:" Držte vám zdroj Koránu a Sunny. "

• Pokud jde o někoho, kdo je schopen ijtihad, pokud to bertaklid? V této otázce je chyba. Správný názor je, že pokud není možné bertaklid due diligence takafu (o návrh, který má stejný stupeň pevnosti), omezený čas pro diligence, nebo nejasné argumenty. Takže, když on nemohl; gugurlah povinnost (ijtihad), takže je přípustné bertaklid.

• Pro lidi, kteří nejsou schopni znát zákon Boha a posla Jeho, přimět je, aby po ty, kteří teolog, a ne dostat více rajih zprávě osoby názoru to bylo chváleno a odměňováno. Dobrý charakter a není mučen.

• Zatímco názor je, že jsou lidé, jumhur umožňují ijtihad nebo taqlid (obecně). Nevyžadují ijtihad pro každého a zakazuje napodobování. Není třeba imitaci pro každého člověka, a zakázat ijtihad. Ale může ijtihad je povolen pro péče. A imitace není dovoleno mít diligence.

• Podle jumhur, pro lidi, kteří si nemohou dovolit péči dovoleno, aby taqlid Někdo Alim.

WHO Fatwa držel jako laik?
• Je-li muslim problém (nazilah), pak požádal o fatwa ("Alim) je věřil být v souladu s berfatwa Shari'ah Alláha a Jeho Posla z jakýchkoliv škol.

• Když otázky jsou těžké, takže je možné zjistit, pokyny Koránu a sunny, pak to musí řídit. Pokud to není možné, vzhledem k omezenému času, nemají možnost usilovat o to, jejich argument takafu ", podle jeho názoru, nebo jakékoli jiné příčiny, pak by měl bertaklid tomu, kdo souhlasí s vědou a náboženstvím.

NENÍ PORUŠENÍ osob BERTAKLID
• Ti, kteří bertaklid, musí splňovat zákon napodobování. To by nemělo být merajihkan, výzkum, potvrzující, a obviňovat.

POKUD osoba by měla BERTAKLID, pak bude následovat WHO?
• Pokud by někdo měl bertaklid, pak by měla bertaklid na osobu, která je považována za blíže k pravdě.

Na zvláštní POVOLENÝCH škol, pokud není schopen pochopit osobnosti "(náboženství), tím, že WAY Pokud se takovéto
Povoleno pro osobu následovat konkrétní madhhab kvůli neschopnosti pochopit náboženství, s výjimkou prostřednictvím těchto škol. Ale to se nevztahuje na osobu, která je schopna pochopit náboženství, aniž by procházel tímto způsobem. A každý člověk musí mít strach z Boha podle svých schopností. Snažím se zjistit, příkaz Alláha a jeho posla. Proveďte příkaz a zákaz opustit. Wallhu 'příroda.

A kdo bude vědět, podle pokynů bez jisté sheikh, pak není třeba sledovat, aby se Sheikh (konkrétní) a nejsou obřezáni, i dimakruhkan (nenáviděl).

Jako kdyby to není možné uctívat Boha v souladu s jedním příkazem, s výjimkou podle následujících školy konkrétní osobě, jako by bydlet v prostředí slabé znalosti se výuky, vědy a víry, stejně jako těch, kdo učí a vzdělávat nechce dát vědy k jiným účelům, připisují na jejich sheikh nebo penisbatan na syeikhnya se přidá k náboženství a vědě, pak si udělal vážnější výhody náboženství. Ale obecně se to nestane, pokud z nedbalosti odst. nestudoval). Protože jinak, když se bude snažit vedení v souladu s tím, co se jim řekne, určitě si to.

ALE nesmějí poskytovat obranu a boj PENISBATAN základ pro školy. Kdo dělá, že, pak kacířské včetně odborníků
• V Koránu a sunny, nejsou tam žádné kněží mezi pembedakan mujtahidin, z nichž jedna s druhou. Malik Al-Layth ibn Sa'd, Al Auza'i, a ATS Tsauri, jsou kněží jeho dne, většina z nich chtěli, aby bertaklid bertaklid do druhé. A není muslim, který říká: "Určitě to musí bertaklid ke knězi a kněz by neměl být."

• Lidé, kteří věří silněji (vpravo) bertaklid na popel-SHAFI'I, nesmí popírat, další lidi, kteří si myslí, silnější bertaklid na Malik a ti, kteří si mysleli, vhodnější Ahmad bertaklid, nesmí popírat, lidi, kteří si mysleli vhodnější Ash Syafi bertaklid "Já a tak dále.

• Každý, kdo je osoba, která má následovat, aby se obhájil a nepřátelský na základě vhodnosti a zda osoba, pak to patří (v poezii, ed.).

من الذين فرقوا دينهم وكانوا شيعا. الآية

Tj. ti, kteří rozdělují své náboženství a stali se některé ze tříd. [Ar Rum: 32].

Pokud člověk učí a civilizovaný způsob, jak těch, kteří věří, stejně jako kněží a následné Sheikh Sheikh, nemusí provádět žádné vrstevníky nebo společníky velikosti. Bránit lidi, kteří to schválené a nenávidět lidi, kteří menyelisihinya .... (skutečný), není dovoleno, aby někdo volat říct, nebo věřit, založený na slovech svých přátel. Neměla by také bojovat se základy. Ale musí to být založeno na příkazy Alláha a jeho posla, nebo novinky, jako forma poslušnosti k Alláhovi a jeho poslovi.

• Není povoleno pro každého, kdo dělat někdo jiný než Proroka následovat lidi, on volá na cestě, stejně jako láska a nenávist ji. Nepřevezmou žádné jiná slova než Boží slovo, slova Poslu a idžmá 'rasy, aby se stal rukojeť ummy, hájit a nepřátelské k tomu. Včetně aktů ahlu kacířství, pokud člověk dělá nebo slova rozdělit lidi, hájit a nepřátelský na základě slov nebo penisbatan osobě.

• Každá osoba, která do jisté fanatiky mezi kněžími, ne fanatické do druhé, pak je jako lidi, kteří jsou fanatické jednomu ze svých společníků, bez fanatika s ostatními přáteli. Jako, fanatickým Rafidhi k Ali (ale) ne dalších tří chalífů a většina společníků. Nebo Kharijites, kteří odsoudili Uthman a Ali. To jsou způsoby ahlu následovníci z kacířství a vášně, které byly stanoveny v knize a sunny, zatímco lidé jsou opovrženíhodné. Přicházejí z Shari'ah a způsob, přikázal Bůh sledovat přes Messenger. Každá osoba, která fanaticky některý z kněží, pak je společných s nimi. Ani fanatici do Malika, SHAFI'I, Abu Hanifah, Ahmad, a jiní. Lhůta pro lidi, kteří jsou fanaticky na jeden z kněží nejsou vědomi schopnosti kněží, kteří následovali kněží a další schopnosti v oblasti vědy a náboženství. Pak se stala hloupá a dzalim. Ačkoli je Bůh vládne tak znalý a konat spravedlnost, zakazuje nevědomost a tyranie.

• penisbatan, že propast mezi muslimy, to znamená, že z pospolitosti a jednoty. Zamířili k rozkolu a po silnici kebid'ahan a sunny a ittiba menyelisihi ". To je záležitost, která je zakázána. Viník viny a z poslušnosti k Alláhovi a jeho poslovi.

Krizový zákon ZPŮSOBUJE menyelisihi ashl (Zásady) Nelze provést konstantní, ale musí pokusit odstranit příčinu, MUSABABNYA
I když je možné, aby někdo, kdo nemá odborné znalosti z důvodu naléhavých případů, kdy osoba je nejlepší z nich, ale ještě se musí snažit zlepšit situaci realizovat výhody ideální pro lidi s problémy v oblasti správy, zmocnění a další. Jak je povinné pro chudé, aby se pokusili splatit dluh. Přestože to nebylo požadováno, kromě případů v souladu se svými schopnostmi. Jak musí dbát na přípravu k džihádu a vozidlo v době výkonu prohrál kvůli slabosti. Vzhledem k tomu, něco, co doplňuje realizaci závazků, bylo povinné. Na rozdíl od schopnosti pouti a podobně. To není povinné, kultivovaný konkrétně za své závazky závisí na schopnosti samotného. (Ibn Ramli)

[Zkopírováno z časopisu vydání As-Sunny Nadace vydával 09/Tahun VI/1423H/2002M Lajnah Istiqomah Surakarta, JL. Solo - Purwodadi Km. 8 Selokaton Gondangrejo Solo 57 183 Tel. 08121533647, 08157579296]





Obránci Ulama Ulama-Salafi Da'wah dlouho, až teď



Podle
Šejk Hasan bin Ali bin Ali bin Abdul Hamid al-Halabi Al Atsari


Opravdu Všechna chvála patří Alláhu Subhanahu wa Ta'ala. Jsme prosili o pomoc, odpuštění a ochranu Všemohoucího Boha zla sebe a ošklivosti - ošklivost našich skutků. Kdo se řídí Alláh wa Subhanahu Ta'ala, pak nikdo nemůže svést a kdo se svést od Boha, pak nikdo nemůže dát klíč k její Subhanahu wa Ta'ala.

Svědčím o tom, že není pravda, bůh kromě Alláha Všemocného a bez partnera k Němu a dosvědčuji, že Muhammad Jeho služebník a posel.

Určitě ty správná slova je kalamullah, nejlepší vedení je vedení alaihi Muhammada sallallaahu To wa Salamem, jak špatný jako nejhorší případ je nové věci (žádný základ v náboženství). Každá nová věc je kacířství. Každá inovace je mylné a každý mylné místo v pekle.
Amma ba'du:

Určitě největší výsadou proselytizing salafiyah vlastnil tento požehnaný da'wah je vytvoření výše jsou platná sunna. Kázání není založena na slabé hadith a falešné. V takových případech penutut syar'i věda také musí vědět jasně o podmínkách a stav hadíth. Včetně největší stav je bersambungnya Sanad, které vypravěči jsou důvěryhodní. Existují i ​​jiné požadavky, teď už ne o tom mluvit a řeč. Protože obsahuje termíny hadíth je bersambungnya Sanad, které vypravěči jsou spolehlivé, pak podmínky atributu sám do salafiyah proselytizing, kázání, které stojí vzpřímeně na Sahih hadíth, musí mít rodokmen dawy sám. To znamená, že musí brát manhajnya o duchovní masyayikh a spolehlivé. Masyayikhnya také jsou učenci, kteří se manhajnya z masyayikhnya. A tak dále. Lidé, kteří přijdou později se od osoby, před. Jeden student se od Shaykh, syn bral od svého otce, vnuk se od svého dědečka, který pokračoval Sanad s důvěryhodnými lidmi, kteří mezi učenci velký a vysoký. Přestože není mezi podmínkami našich Madžlisu, projednává v délce problém se dostat z předmětu Majlis.

Pouze zde zmíním o důležitou věc, ve spolupráci se skupinou lidí, kteří jdou z sem a tam, položil požadavek na bermanhaj salaf a tvrdí, že spuštění Sunny. Ale pokud zaškrtnete, dávejte pozor, a pozor, nemusíte dostat autentický rodokmen Ahl-ul-ilmi, který z nich přijata manhaj problémy a záležitosti aqidahnya. Kromě jejich munqathi Sanad (o odpojení), a to i mu'dhal (odříznutí dvou nebo více po sobě jdoucí), někdy dokonce mu'allaq mukhalkhal (odpojen od jednoho nebo více počáteční Sanad).

Znát tyto problémy sám, stačí porazit své doznání, je dost odmítnout jejich akce, a zničit podezření, domněnek a jejich myšlenky. Nepotřebujeme mnoho argumentovat, a povídali si. Těším se na své bratry, aby věnovaly pozornost na tento problém, přemýšlet opatrně, a pochopit, stejně jako je to možné.

Opravdu, my stojíme na obracení na víru rodokmenu (řetěz k) důvěryhodný vědci, učenci, kteří přijdou později se od předchozích badatelů a vědců muta'akhir (zpět) se od učenců mutaqaddim (první). To je důkaz pro slova proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem v hadith, že klasifikována jako Sahih podle imáma Ahmada bin Hambal výbornou a dalších, které proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl.

يحمل هذا العلم من كل خلف عدوله ينفون عنه تحريف الغالين و انتحال المبطلين و تأويل الجاهلين

"Tato věda bude obsazena lidmi, kteří - lidé všech generací veletrhu, byly negovat změny nad rámec těchto omezení lež lidé - lidé, kteří špinavosti a penta'wilan lidé - hloupí lidé".

Slova proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem يحمل هذا العلم; يحمل je ficil mudhari "(sloveso, které znamená, že čas a bude), dát faidah konstantní a kontinuální. A slova proroka alaihi sallallaahu To wa Salamem: من كل خلف prostředky من كل جيل (jakékoliv generace). Celkové vlastnosti jsou v souladu s významem dokonale. Takže buď to, nebo předchozí den, v každé generaci tohoto lidu, od té doby a poté byl nikdy prázdná lidí, kteří se obhájit důkaz pro Boha, Bůh pomoz osobu s Bayyinah k (informace), zvyšování monotheistic Burhan (důkaz). Takže tento princip tegaklah nad nadace, vztyčené nad hujjahnya, a posílena slov alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem.

لا يزال طائفة من أمتي ظاهرين على الحق لا يضرهم من خالفهم و لا من خذلهم الى أن تقوم الساعة وهم على ذلك

"Tam byla vždy stranou mého Ummy, které brání pravda není mebahayakan své lidi - lidi, kteří menyelisihinya ani ti, kdo ho ponížit, aby se stalo kiyamat a zůstávají za těchto okolností".

Slova proroka alaihi sallallaahu To wa Salamem: لا يزال (vždy), dále uvádí faidah držet - opět. A slova proroka alaihi sallallaahu To wa Salamem:

الى أن تقوم الساعة

(Dokud tam kiyamat) k posílení faidah.

Zde je poznámka, že řekl, tha'ifah někdy - někdy vyslovováno s významem sboru (skupina lidí), a někdy - někdy vyslovováno s významem jedné osobě. Pak alespoň částka na zřízení velké pravdy, té pravdy, která dida'wahkan učenci - naši vědci a vymáhají úřady - naše orgány v preachings, není prázdná věk jednoho učence, který povýšil Boha a prosazovat pravdu vět.

Oh bratr - můj bratr fillah ....
Jak řekl, je to preambule, že by tam měla být, takže problém může být pokryty. To je jako cesta, která byla pro srovnal se dostáváme s něčím, kousek po kousku, dobré jméno a skvělé pro naše velkých učenců starověku až do současnosti.

Pokud chceme zmínit úplně, budeme vyžadovat dlouhé Majlis, dokonce i některé z madžlisu, dokonce i dny - dny, měsíce - měsíce, a mnoho let -. Nicméně, mukaddimah nahoře je pasáž, která jak doufáme, které osvětluje. I když nemůžu říct, už je toho dost a neřekl byl splněn. Že za účelem osvětlit mysl, a tak jsme se doporučuje projednat a zvážit život učenců, kteří by se budete chtít z části mluvit. Protože jinak, chceme-li uvést jeden celek, určitě by to bylo omezené a není příliš do mnoha nepočítaný. Ale my membicarakankan v této krátké době několika málo výňatky týkající se učenců - učenci proselytizing salafiyah první od roku až do současnosti, nebo které mají některé administrativní pozice a vliv v této požehnané da'wah.

Nechceme začít z řad přátel, na jejich první založení v da'wah. Ale chceme začít s učenci, kteří mají konflikty své doby, a pravda není známo, kromě svého protivníka, jak bylo řečeno v pensyair:

الضد يظهر حسنه ضده - وبضدها تتميز الأشياء
Něco, co dinampakkan laskavost jeho soupeři
U ostatních věcí, bude jasné

VELKÉ Imám Ahmad BIN Hambal
Kéž Alláh Subhanahu wa-Ta'ala milosrdenství-.

Žil v bergelombangnya poškození aqidah a pohyb názorů, které nejsou užitečné. Čelil situaci s robustní, silný a pevný, tak pokles ve zkouškovém nouzi a pomluv. Ale zůstal trpělivý a vytrvalý, přesto, že je mučen v hanobení koránu khalqil odst. urážka říkat Aqeedah Al-Korán je tvor). Ten požadoval, aby byla zticha, než jeho soupeř, místo toho opouštět pravdu. Je mu jedno, potom mučeni, vězněni, vázán, a vyhozen. On stál ji s odvahou, protože v cestě Alláha Subhanahu wa Ta'ala a světlo, protože v poslušnosti k Alláhovi Subhanahu wa Ta'ala. Když přijde nějaký z jeho společníků řekl: "Ó Abú Abdillah, pokud jste nic neřekl (a ty nejsou zneužívány)". On řekl: "Když jsem mlčel a vaše mlčení, tak kdo bude učit neznalý, a když to bude učit lidi, že hloupé?".

To je jedna z adres a dveří proselytizing. Trpělivost a vytrvalost je příkladem a vzorem pro nás z našich kněží. Zaslouží si to. Kéž Bůh dá milost k nim po smrti. Držet je pro nás, když byli naživu. Alláh povýší jejich jména, jako je trpělivost, víra, a amanahnya, a zjistit pravdu s jeho přikázáními a zákazy.

Imám Ahmad také osobně týká imáma Abul Hasan al-Ash'ari. Na tento den mnoho lidí připisuje k němu, dokonce dávno. Říká ve své knize, "wa Islamiyyin Maqalat Mushallin odchylka", po zavolání ashab Aqeedah Ahlus Sunny hadíth: "To všechno je Aqeedah Imam Ahmad bin Hambal. Šel jsem na hřišti, a následoval a volal aqidahnya ". Nebo jako to, co řekl.

Zde jsme menngingatkan jednu věc, to je spousta zvláštních lidí a společných lidé přisuzují se k Abú Hasan al-Ash'ari, ale penisbatannya není pravda. Přestože se připisují na jméno, ale realita není připisovat k němu, a to jak v aqeedah a manhajnya.

Imám Hasan Abul, dříve Saxon Mu'tazilah. Pak, jako ve známém příběhu, on stál na stupínku před mnoha lidmi a pak si sundal košili a řekl: "Svědčím o tom, k Bohu, a svědčí o vás, že rozumím Mu'tazilah mimo mě, protože jsem svlékl šaty jsou". To je také znakem upřímnosti k Bohu, člověku čestnosti a poctivosti k sobě v poslušnosti Bohu.

Ale jedna věc je jasná, O bratří fillah, návrat něco, co není zcela v den a noc. Úspěch po špinavé, ne jako kus papíru roztrhaný od knihy nebo vlevo slovo. Určitě tam jsou ještě ovlivňuje jejich trus. Levice chápe Mu'tazilah, nebo poté, co opustil známý Mu'tazilah, Imám Abul Hasan Al-Ash'ari nebyla oddělena od zbytků, které jsou stále připojené k němu.

Za to, že ve své knize "Al-Ibanah Ushulid Diyanah fi", a ve své knize "Maqalat" jsem naznačil dříve, a to i ve své knize "pojednání ILA Tsaghar expertů", se zdá, že situace je jasná a jasný. Ve skutečnosti, vysvětluje ve světle, bez vágnosti, že je nad Salafi aqeedah.

Opravdu, mnoho lidí z řad atributu Ash'arites na Abul Hasan. Nebyli na silnici Mu'tazilahnya první, ale ne na silnici poslední Salafiyahnya. Jsou na druhém stupni, místo Mu'tazilah a ne od Sunny. Ale způsob, jakým mix mezi dobrými skutky a špatné skutky. Ačkoli to může připsat Abul Hasan v termínech, které byly zanechány. Byli menyelisihi Abú Hasan a menyelisihi aqidah Salaf, který on prohlásil, sledovat a zůstat na vrcholu Aqeedah.

Zde, ó můj bratře, imám Ahmad do chodby, která jen velmi málo o přístupu a odhodlání. On je odborník na historii této mise v prvních stoletích.

Šejk al-Islam Ibn Taymiyyah může Alláh mít slitování
Kéž Alláh Subhanahu wa-Ta'ala milost-

Co se týče středověku, (jak už jsem řekl), v tomto krátkém čase nemohu zmínit všechny učence pro každou století. Já jen zmínit ty, kteří mají příznaky, které stojí mimo.

Uvádíme ve středověku, v osmém století, Šejk al-Islam, velký učenec, kněz, Abul Abbás Ahmad bin Abdul Halim bin Abdus Salam, Ibn Taymiyyah,-Numairi, Ad-Dimasyki, Al-Harani-květen Bůh dává milost ním. Napsal knihy, spisy sestavena, dát pravidla, a zabývají otázkami.

Při Alláhovi, od Alláha, a přísahám při Alláhovi, téměř výhradně, není nepravděpodobné, že budete čelit v těchto časech. Po osmi staletí od úmrtí tohoto kněze, ó můj bratře dostat Taufik ve věci víry a náboženství, včetně problémů z kacířství, a naleznete odborníky ve svých knihách, je svědomitý ve svých spisech a pojednání a pojednání, nebo fatwy a odpovědi, pak dostanete odpověď. Nemáte-li si to, pak to bylo kvůli neschopnosti se podívat na to, ne proto, že Ibn Taymiyyah neohlásil odpověď. Očekávám, že tento problém je třeba dobře rozumět. Takže zdá se, že schopnost tohoto imáma, moc znalostí, šíři rozumu a geniální mozek může Bože, dej mu milosrdenství-.

Pokud chcete znát postavení Ibn Taymiyyah, Ibn al-Qayyim pak vězte, že byl jeho žák. Pokud chcete znát velikost génia, který Bůh dal Ibn Taymiyyah, pak vězte, že Imám Ibn Kathir, včetně studentů. Seznam jména studentů, bude délka který zní: Al-Mizzi, Ibn Rajab, Ibn Abdul Hadi, který zahrnoval jeho studenty nebo učedníků svých přátel z řad kněží ze zasedání islámské historie. Já se jen říkám, že splňují pouze islámský knihovnu. Ve skutečnosti, oni se setkají s závažnosti islámské historie, boje, vědy, morálky, chování, jejich chování a mnoho dalších jiných věcí.

Imám Ibn Taymiyyah také v jeho času, on žil v době, bergelombangnya tyto pomluvy a šíření zkoušky. Tatarský začne urážku na cti, aby pomluvy Rawafidh i pomluvy šíření deviantní Ash'arites školy a další. On padal v každé oblasti jako velký jezdec nesoucí meč, pero a oči oštěpem. Píše, džihád, a bránit. On byl oklamán, opovrhoval, a buďte trpěliví. Až jednoho dne měl tu čest nějakou sultán (vládce). Sultán přišel Ibn Taymiyyah aby jeho nepřátele pomluvy o něm, uvěznit, bolest, odpuzují a mendzaliminya. Sultán mu řekl: "Co byste dělali s nimi" On odpověděl: "Odpouštím jim." A tak se zapůsobilo na něj. Řekli: "O Ibn Taymiyyah jsme mendzalimimu a jste schopni reagovat, ale odpouštět?" On odpověděl: "To je morálka věřících". Opravdu, morálka není ve vlastnictví kromě zvláštní lidi. To znamená, že to odpustit, když jste ve vysokých polohách, dokonce více tak po mnoha didzalimi lidmi, kteří byli líto. Proto, pokud budeme číst historii, není slyšet jméno Bakri a Akhna'i výjimkou Ibn Taymiyyah popřel obojí. Ibn Taymiyyah jméno stále stoupat a stoupat jako slovo Boží.

ورفعنا لك ذكرك

"A my vzbudil vám název (jméno) vám?" [Příroda Nashrah: 4]

Imám Ibn al-Qayyim řekl o tomto verši: "Sesungguuhnya každý, kdo pomohl Sunny, zvýšit a podpořit Ahlus Sunny Sunny, je součástí Božího slova" a chováme se k vám titul (název), který "[Příroda Nashrah: 4]? Každá osoba, která Poškození proti Ahlus Sunny a sunny, je součástí slova Alllah.

إن شانئك هو الأبتر

"Ti, kdo tě nenávidí, byl to on, kdo uřízl" [al-Kautsar: 3]

Oni (nepřátelé Sunny) je odpojen. Zatímco oni (Sunny pomocníci) získat úlevu a elevaci.

Podívejte se na popud Ibn Taymiyyah a džihád proti Tatarů v bitvě Syaqhab. Existují lidé, kteří říkají: "My určitě vyhraje!". Pak Ibn Taymiyyah řekl mu: "Hele, dá-li Bůh". On řekl: "Já říkám, dá-li Bůh, jako ztělesnění nezdrží." Protože on věřil v Boží pomoc. V pohodě s taufik Boha, a dal svou důvěru v Boha, pak Bůh je nedostatečná.

Zde Ibn Taymiyyah. Napsal vyvracení na Ash'arite a Mutakallimin (filozof), v knihách jsou skvělé. Mezi nimi, kniha vyvrácení důkazů k Fakhr Ar-Razi, který má vestavěný madzhabnya soutěž v knize s názvem AT-Ta'sis. Ibn Taymiyyah napsat vyvracení k jejím stejně jako 4 vols. Kniha, která tvrdí, že o sto stránkách, nebo méně. Popírá Ibn Taymiyyah v knize tolik jako 4 vols. Obsahuje vysvětlení o chybě a demoliční Jahmiyah základy halamiyah bid'ah (filozofie). Kniha, dva velké objemy jsou vytištěny a odpočinek, dá-li Bůh, budou otištěny v blízké budoucnosti.

On také psal vyvracení Al-Amidi, Al-Ghazálí a další v obrovské knize s názvem "Dar'u Ta'arudil Naql Aql wan". Kniha se jmenovala jinak. Druhé jméno je název jedné knihy. Někteří lidé si myslí, že dvě jména pro dvě knihy knihy. Což je kniha "Muwafaqatu Shahihil manqul Shahihi Ma'qul li", který byl napsán vyvrátit výše.

On také psal vyvracení špatné šíitské skupiny, s YAG knihy "Sunna Minhajus Nabawiyah fi Naqdi Kalamisy Syi'atil Qadariyah" napsal 10 svazků jako vyvrácení jedné z jejich knížat s názvem Al-Al-Hilli Muthahhar nahoru jeho kniha s názvem Minhajul Karomah. Popřel to v 10 svazcích.

Šíitská skupina známá jako nesmiřitelné nepřátele. Vždycky se najde chybu s tím, co viděl, s výjimkou Ibn Taymiyyah. Ani dnes se nelze popřít, a důkaz proti a odpovědět na jeho argumenty. Proto můžete vidět stále mlčí, nemluví. Kniha je stále tisknout, publikovat, a dokonce překládal a studoval. V přední části knihy se nemohl pohnout. To je Ibn Taymiyyah, kněz, který je největší učenci velkého proselytizing a požehnal ji.

Při pohledu na dějiny a historii jeho života, bude mít spoustu věcí o Ibn Taymiyyah. Ale to je právě v sebe sama je jedna věc, a sice, že Ibn Taymiyyah zemřel ve vězení za pomluvy a podvodu jeho nepřáteli před sultána (vládce). Nicméně, historici říkají, kdy Ibn Taymiyyah zemřel ve vězení a uvolnil jeho tělo, a pak všichni obyvatelé Damašku přišel, ale čtyři lidé ze strachu. Když vyjdou ven, bude zabit lidmi. Obyvatelé Damašku jsou všichni ven do těla. Proto slavný výrok z Imam Ahmad bin velké Hambal je: "Řekněme, že na Ahl-ul-bid'ah dohody mezi námi a jste mrtví dnes."

Podíváme-li se na studenty, Imám Ibn al-Qayyim (řekl jsem) a já doufám, že to není přehnané: "Byl to nejlepší student z nejlepších učenců v průběhu staletí". Chápe principy Ibn Taymiyyah kázání. Rozvíjejte své maximy, plný všech hran, a čerpat ze všech zdrojů, a překračuje Shaykh v něco, co není dosaženo na Shaykh, krása řekla, řekla při vysvětlování.

Ale já chci opravit sám sebe tím, že říká, že nemáme mít krásné slova Ibn Taymiyyah v jeho eseji, jak jsme si na Ibn al-Qayyim. Ne, že Ibn Taymiyyah neměl dokonalou schopností než jen eseje a za Ibn al-Qayyim. Ale jeho schopnost či jeho život je plný pokušení. Neměl dostatek času a trpělivosti k výstavbě významy a slova jako vlastní jeho studentské Ibn al-Qayyim. To je velmi důležitou otázkou je třeba dodržovat.

Mezi věcech Ibn Taymiyyah, budu zmínit něco důležitého. Imám Ibn Taymiyyah může Alláh smiluj se, že má krásné slovo, které žádal pro sebe, a propagoval jeho učedníky. Doposud jsme opakovali, protože tato slova byla převzata z Božího slova. Tato slova jsou.

بالصبر و اليقين تنال الإمامة في الدين

"S trpělivostí a vírou, je dosaženo víra v náboženství!"

Toto slovo je odůvodněna Boží slovo.

وجعلنا منهم أئمة يهدون بأمرنا لما صبروا وكانوا بئاياتنا يوقنون

"A my si z nich byli vůdcové, kteří vodítko nám rozkazem, když byli trpěliví. A je to, že věří v našich znamení "[As-Sajdah: 24]

To je Ibn Taymiyyah, učenec, který byl velmi slavný v misijní mentauhidkan Alláha Všemohoucího.

Mohamed vyhodí Abdul Wahhab
Kéž Alláh Subhanahu wa-Ta'ala milost-

Žil před třemi staletími. V době, kdy je svět plný mnohobožství, kacířství a odpadlictví. Lidé bertawajjuh (vystavuje své tváře) na jinou hodnotu než Alláha, aby se svatým Bohem, modlit se a beristighatsah na jinou hodnotu než Alláha, žádat o pomoc jiné než Alláha. Dávali si pozor na zakrytí stromy, skály, tkanin, oblečení, a relikvie v posvátné). Žádají o požehnání všechny výše uvedené.

Pak kněz dělá to, co Bůh inspiroval jej, a to, co Bůh inspiroval ostatní kněží, Amir je s ním. Tak spojit vědu a džihád, pero a kopí. Oba se navzájem posilují a pomáhají si navzájem a tawheed Aqeedah bránit rovně. Káže na Boha všemohoucího a čistého monoteismu. Zlikvidujte z kacířství a pověr, a popřel Širk muhdatsat (nový v náboženských záležitostech), se silou, že Bůh dává k němu. Tam byla paleta vyvracení, diskusi a disukusi mezi jeho nepřátelé propagandy al-Haq v jeho době. Byl skutečný vítězství, a věta ho objevit. Alláh povýší jeho jméno, protože má povýšil sunny a Tawhid.

On také kompiloval knihy jsou úžasné, hezké, a každý dům musí mít tyto knihy. Tholabul ilmi-dobře, aby laici nemají to, jako knize Tawhid Alladzi Haqqullahi alal Abid odst. Tawhid je Alláh Haq On The jeho sluha). Tato kniha, kniha požehnané a jednoduchým jazykem, krásné vysvětlení, silný výraz. Existuje pouze Boží slovo a slov proroka alaihi sallallaahu To wa Salamem, pak sebutkkan faidah-faidah být poučil se z veršů a hadith.

Někteří učenci tvrdí, že příběh je poučný spokojen s touto knihou a jeho autora. K dispozici je jeden z africké populace. Tam jsou roztroušeny si myslel, že menyelisihi Sufi Knihu Alláha a Sunna Proroka. On (africký) řekl: "Je Sheikh, šejk z Sufi tariqa. Každý skončil modlitbu, zvedl ruku a modlit se za nehodu na Shaykh Muhammad bin Abdul Wahhab. Prosil Boha, že Bůh bude působit kerburukan ho ... a tak dále. " Modlitba, která je srdcem otřásl bertauhid lidí. Afrika měla říkat: "Jednou jsem šel, já jsem přinesl knihu monoteismu, ale jsem odstranil kryt a hodím titul. Vidím ho, sedět s ním, a začal si povídat. On (Sufi Sheik) mi řekl: "Co je to kniha?". Odpověděl jsem: "Kniha, která obsahuje verše a hadith, kterou napsal kněz." On řekl: "Mohu si to? '. Je to jako bych si přál, aby se ho více a zvědavý. Pak jsem ho dal, a řekl: "Ale já chci, abyste se shrnout tuto knihu pro mě, protože já nejsem jako ty, velký učenec, tak jsem se získat výhody". Pak druhý den se vrátil, a pak šejk řekl: "Kniha je velmi dobrá, tato kniha vysvětluje, je založena na verši a Hadith, že jsme na vrcholu klamu, nevědomosti a zkreslení. V něm je jen slovo Boží a slovo apoštola. Kdo dal je "On odpověděl:" To je složka, osoba, kterou vždy do'akan nehoda v noci a den ". Sheikh byl pak pokání k Bohu přímo na místě. V minulosti se vždy modlil za její nehodu, pak on a modlete se za její laskavost. To je imám Muhammad bin Abdul Wahhab.

Kázání požehnaný pokračovat, on je také historie voňavé vůně. Až do teď, jeho potomci ještě zvýšit vlajku Sunny, brání manhaj pravdy, jak se dá. Žádáme Boha Všemohoucího, aby smiluj se nad ty, kteří zemřeli, a držet krok s pravdou z nich jsou stále naživu.

Bratří, být dokonalý diskutovat o tomto knězi, jeho práce, jeho pojednání je třeba odpovědět, a jeho život, je velmi široká. Nicméně, musíme to říct-co-je podstatou ozářit povzbudit, abychom rychle pochopit historii našich kněží a knížata naše novinky.

V této době mnoho učenců a obránci propagandy. Díky bohu, protože to přináší mnoho dobrého kázání, bohatá ctnost. Světlo šíří po celém světě. V Africe, Asii, Americe, Evropě a na všech místech vidíme muwahhidin (ti, kteří bertauhid). Vidíme dobré Ahlus Sunny a Salafi kazatelů. Nejsou spojeni Hizb (skupina), který pořádá tariqa nebo harakah. Ale oni jsou spojeni tauhidullah. Tak tauhidullah, a je princip tauhidul jednobožství věty věty (Jednota). Každý z nás od řady jednoty, jsme zůstali daleko od tauhidul věty.

V tomto okamžiku, začátek tohoto století, tam jsou učenci, kteří byly svěřeny kázání obranu. Mezi nimi je první Allamah imám Abdurrahman bin Yahya Al-Mu'alimi Al-Yamani, pak Allamah Mahmud Shakir Al-Mishri také bratři a jejich přítel, Abdurrahman Al-náměstek, Abd Hamzah, Mohamed Khalil Harras.

Dokud tomu tak je na Shaykh Muhammad bin Ibrahim, je jedním z potomků imáma Muhammada bin Abdul Wahhab, do té doby jeho žák Allamah Al-Bašíra imám Abu Abdullah Abdullah bin Abdul Aziz bin Baz.

S ním je i jeho bratr, Sheikh Muhammad Al-Albani Nashiruddin, kněží, Alamah, náš kaplan a slavné, skvělý muhadits lidí. Také jeho přítel, bratr, přítel dengannnya podobné, kněží, Allama, Abu Abdullah Muhammad bin Sálih al-Uthaymeen, pozor právník, a to s cílem, které jsou doprovázeny Taufik a tahqiq. Já říkám, že má privilegium, nikoli celý čas, kdy duchovenstvo v celé této věci. Anugrahkan s něčím, co k němu Bůh, který není dán ostatním. , Že řeč je mistrovské dílo. Téměř všechny jeho hovor, syarahnya, lekce, jako by držel jeho pero, notebook a psát s pěkným uspořádání, fúze, rozdělení, se zvláštním stylu, výjimečného. Díky bohu, že jsou všechny přes silnici, jasný a čistý, v obraně sunny Proroka. Vztyčení vlajky aqidah Salafiyyah. Snaží se na to v dobré víře, k obraně mezi služebníky Boha a v různých zemích. Poté zemřeli v řadě. Po ukončení závazku. Máme být nižší, pokud jsme se zastavili za nimi, ne pokračovat v jejich propagandu, nedívejte se na vítězství s jejich manhaj, a ne zvyšovat jejich vlajkou. Pokud tomu tak bude velká katastrofa. Žádáme Boží ochranu.

S tím vším jsme slyšeli o hloupých lidí tady a tam odsoudili našich učenců. Slyšel jsi jeden z nich řekl: "Ibn Baz, včetně duchovních vládců". O špatné, co chcete o něm, což je muž, který zbožný, asketický, hodně modlitby! To, co chce z tohoto světa, zatímco on odmítl tento svět, jsou spokojeni s málo světově dokud olízl vládce, a duchovních vládců, kteří následovali vášní.

Vidíte, že jeden z nich řekl: "Nerozumím waqi Ibn Uthaymeen (realita / okolnosti)". O chudé, Ibn Uthaymeen byl zbožný, silný jako hora, věděl, že pravidla vědy. Jako slovo kléru: "Zákon (rozhodnutí) na vnímání něčeho je obor (věda) na něco, co". Je to možné, nebo že by se rozhodli na problematiku trestu za něco, bez pochopení waqi, bez ohledu na jeho stranách, včetně a bez detailů. Opravdu, termín "rozumět waqi" přání lidu, že je hloupý politický stav v tomto věku, který je zdrojem nevěřících a nepřátelé islámu. Je to proto, že kněz (Shaykh Ibn Uthaymeen) a jeho bratři (jiní učenci) je nad pravdu, v podobě dělat dobrý zdroj, dobré myšlení, dělat dobrou lekci ze zpráv, že existuje, pak se ty věci zase s ohledem na obvinění proti nim (viz výše). Žádáme o ochraně Alláh Ta'ala.

Pak je zde ještě třetí osoba ze skupiny, že my učenci jej vypoví. Možná je to hloupá, hloupá, zkažený. Obvinil Sheikh Al-Albani, že on Murji'ah. Při Alláhovi, při Alláhovi, Alláhem. Pokud to blázen žít dlouho, určitě nezná význam irja "Je pravda, což znamená, že zamítnuta, nebo kteří nesplňují tetolak. Alláhem tentokrát Shaykh Al-Albani, včetně vědců, kteří nejprve popíral myšlenky, názory, chyby a odchylek Murji'ah. I on menyelisihi některé učence, kteří považují spor mezi Ahlus Sunny s právníci Murji'ah jako pseudo sporu, (není pravda). Shaykh Al-Albani řekl, že spor byl opravdu tam není jen povrchní.

Popření Shaykh Al-Albani uplynulo Murji'ah před 30 lety, ještě víc. Zatímco ti, kdo popíral jej, pokud budete dotázáni na svůj věk, jsem si téměř jistý, že ne více než 40 let. Takže když Shaykh Al-Albani popřel Murji'ah, Chudý-O-(což on popírá), hrál si s dětmi na ulici. V té době jste ve čtení alif, ba ', v mateřské školce!. Pak, když vaše tvář rostou nějaké vlasy, najednou vypovědět hloupost, být méně rozum, tvrdíte, že Shaykh Al-Albani Murji ". To je velká katastrofa, a hřích tmy. My dovolávat ochrany Alláh Ta'ala.

Ahl-ul-Haq, ale vždy pomohl (Alláhem). Plující pod jejich vlajkou, jejich věta je vysoká, ať se nám to líbí nebo ne. Nebudeme-li bránit je, Alláh brání s našimi bratry, našich studentů, naše děti a naše vnoučata.

Dobrota pokračuje. Ačkoli všechny tyto tři učenci zemřel, (Sheikh Abdul Aziz bin Baz, Shaykh Al-Albani a Sheikh Uthaymeen,-zavřený), neznamená, že přestane kázat. Vzhledem k nadále Sahih Sanad (vpravo), jako by řetěz ze zlata, perel, jako by se spolu s pravdou a světlem. Pojďme se podívat na člověka, vědy a sunny, které doprovázejí je. Pojďme se podívat na Shaykh Abdul Muhsin Al-Shaykh Abbad a Salih Al-Fauzan a Shaikh Abdul Aziz Alu Shaykh a Shaykh Husayn bin Abdul Aziz Alu Shaykh a šejch Sálih bin Abdul Aziz Al Sheikh. Všichni jsou přes silnici a podle stejných pravidel. Jedná se o jednu větu, ale manhaj jeden, a jejich aqeedah jeden. I když se zdá, že záležitostí sebagain mýlit lidmi jako konflikt mezi nimi. I když to není spor a jejich věty by byl jeden. Oba ve své podstatě a realita, v zobrazení a formuláře. Viděl jsem ho s důvěrou a rezignace k Bohu, ó bratři, jak jste všichni viděli.

Takže hinalah lidí Hizbiyyun, ti pachatelé, a blázni. Ponechte si tuto misi s dárek, čistotu, krásu a dokonalost. Kéž bychom byli hodni být jeho následovníci, a pengembannya. Poté doufáme, že jeho obránce. Prosím taufik a zákony, směrnice a zákony, k Bohu pro sebe a vám všem. Pro Bůh má moc nad ním. Může modlitby a pozdravy tercurahkan našeho Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem, jeho rodina, přátelé všichni. Konec naší řeči Alhamdulillahi Rabbil Alamin

(Překládal Azhar a muslimské Atsari Rabbani, z jeho přednášek o Daurah v Surabaya, s titulem zná nejlepší Da'wah Salafiyyah)

[Zkopírováno z As-Sunny časopisu VI/1423H/2002M 03/Tahun Edition. Nadace publikoval Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Solo - Solo Gondangrejo Purwodadi Km.8 Selokaton 57 183 Tel. 08121533647, 08157579296]





Pohled Ahlus Sunny Wal Jama'ah proti společníků Proroka Alláha anhum


Podle
Duchovní Abu Ihsan Al Atsari


Přátelé prvenství anhum Nabi radikálů To
Ctnosti společníků Proroka, a stupeň jejich vysoké postavení, případ, který byl známý i tím, muslimům, a to je něco velmi důležité v rámusu islámu. Mnoho veršů Koránu a Hadith Proroka, který vysvětlil to.

Alláh wa Subhanahu Ta'ala řekl, což znamená: "Muhammad je posel Boží a ti s ním jsou silné proti nevěřícím, ale jejich kolega filiální, můžete vidět, jak vyklenutí a klanění` hledat Boží milost a keridhaanNya, meraka znaky viditelné na jejich tvářích z bývalého poklonil se. tak jejich vlastnosti v Tóře a jejich vlastnosti v evangeliu, tj., jako je například odstranění rostlin výhonky, pak střílet to, aby rostlina silnější a stát se velkým, je on a kolmá na podstatou;. rostlin pěstitel pěstitelé potěšující, protože Bůh chtěl VOFR bezvěrce v sílu věřících) Bůh slibuje těm, kdo věří a pracují spravedlivé skutky, mezi nimi i odpuštění a odměnu nesmírnou ". [Al-Fath: 29].

Tento odstavec se vztahuje na všechny společníky proroka Alláha To anhum, protože všichni žili s Prorokem sallallaahu To alaihi wa Salamem.

Ve svém komentáři, Ibn Jarir řekl: "Bishr řekl nám Yazid od Said, z Qatadah o Božím slově" dceřinných svými sousedy ", tj. Bůh vštípil do srdce milují své bližní a slovo Boží." `Vidíte jim uklonil a klanění se", tj. `Vidíte jim uklonil a klanění se v modlitbě. Boží slovo" najít dar Boží ", to je, oni hledají potěšení Alláha tím, že skloní a pokoření", s nekompromisní postoj proti nevěřícím a každé jiné náklonnosti mezi nimi. Byla to Boží milost, kterou jim dává přednost před nimi, a dát je do ráje. Slovo Boží "a keridhaanNya", tedy Alláh potěšen, s nimi se všemi. "

Alláh říká, což znamená:. "Lidé předchozí další v první místa islámu) mezi lidmi emigrantů a pomocníky a těmi, kteří podle nich dobře, Boží zalíbilo a oni rádi ho Bůh nabízí pro ně jannah jannah-tekoucí řeky v ní:. budou bydliti v něm na věky To je velký ". [Na Tawbah: 100].

S ohledem na výklad výše uvedené verše, Ibn Kathir říká: "Alláh Všemohoucí řekl, že on byl rád, s těmi, kteří prošli opět nejprve konvertovat k islámu z řad emigrantů a Ansar, a ti, kteří se jimi řídit a opravdu bolelo lidí. kdo nenávidí, nadávají, nebo nenávidět a nadávat některé z nich. Zejména po smrti knížete společníků alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem, nejlepší a nejdůležitější mezi nimi, a to Ash Siddiq Al-Akbar, chalífy Abu Bakr bin Abi A'zham Quhafah To anhu radikálů. ubohý z Rafidhah byli nepřátelští ke konečnému přítele, nenávist a nadávají společníky. jsme hledat útočiště u Alláha z ní.

To naznačuje, že mysl a srdce Rafidhah zvrátit. Kde je pozice jejich víry v koránu, zatímco oni nadávají ti, kteří mají Boha ridhai?

Pokud jde o Ahlus Sunny, vždy modlit k dobrému těm, kteří byli požehnáni Alláh (vyslovením radikálů anhum), odsuzovat někoho, kdo je odsoudil v Boha a posla Jeho, na obranu někoho, kdo byl bráněn Boha a posla Jeho, nepřátelské pro každého, kdo je nepřátelský vůči Bohu . Ahlus Sunna je ten, kdo vždy následuje (pravda), a ne ten, kdo vymyslí kacířství. Vždycky napodobit (apoštol), nikoli ten, kdo to vymyslel. Proto jsou jistá vítězství Hizballáhu a sluhové věrní.

Hadith z proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem, který řekl, přátelé ctnosti a počtu odpracovaných let, byly vyprávěny z Abdullah Ibn Mas'ud Alláha To anhu, že proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:

خير الناس قرني ثم الذين يلونهم ثم الذين يلونهم ثم يجيء قوم تسبق شهادة أحدهم يمينه ويمينه شهادته

"Nejlepší muž byl v mém den, pak další den a pak další den. Pak přijde lidí, kteří předcházely persaksiannya slib a přísahu svědectví předchází (tj. přísahal a svědčil před požádal, Pent)" [1].

Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem vysvětlil, že čas, který on sallallaahu To alaihi wa Salamem a jeho společníci nejlepší z života je absolutní podmínkou. Není lepší čas než v té době. Kdo říká jinak, pak to patří zindiq.

V hadíth o "Imraan ibn Husayn Alláha To anhu, řekl proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:

خير أمتي قرني ثم الذين يلونهم ثم الذين يلونهم

"To nejlepší z mé Ummy je v kurunku, pak následující období, pak další období" [2].

V hadíth o anhuma To Aa'ishah Alláha, on řekl: "Muž se ptal proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem, kdo je nejlepší z mužů?" Apoštola sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl: "Období, které jsem dnes žít, pak další období, pak další období" [3].

BEZPEČNOST A DOZOR NAD přátel, těch lidí
V hadísu proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:

النجوم أمنة للسماء فإذا ذهبت النجوم أتى السماء ما توعد وأنا أمنة لأصحابي فإذا ذهبت أتى أصحابي ما يوعدون وأصحابي أمنة لأمتي فإذا ذهب أصحابي أتى أمتي ما يوعدون

"Skutečně se hvězdy na nebi je bezpečnost. Pokud hvězdy byly pryč, bude to přijde, co bylo slíbeno na obloze. Jsem záchrannou síť pro mého nejlepšího přítele. Pokud bych měl jít, pak přijde to, co bylo slíbeno pro mého přítele. A můj přítel je bezpečnost mých lidí. Pokud můj přítel odjel, pak přijde to, co bylo slíbil svým lidem ". [Hadith vyprávěl Muslim, č. 2531, ze Said ibn Abi dráhy Burdah svého otce, Abu Musa al-Ash'ari zRadhiyallahu To anhu].

Slova proroka alaihi sallallaahu To wa Salamem popisuje majestát a strategická pozice z přátel mezi lidmi. Jedná se o bezpečnostní dohled zároveň tito lidé po alaihi svatého proroka sallallaahu To wa Salamem. To znamená, že se vždy díval, aby se tito lidé neztratili a nebloudí z cesty, co cestoval spolu, proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem.

PŘÁTELÉ jako zdroj postoupení sporů Kdy a POROZUMĚNÍ jako vodítko
To je důvod, proč proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem při prosazování divizi a neshod vzniknout mezi lidmi, pro návrat do Koránu a sunny a sunny Jeho prvních čtyř chalífů Messenger, společníci z radikální-"anhum jami'an.

Bylo vypravováno z Al Irbadh Sariyah Alláh ibn 'anhu, řekl: "Posel sallallaahu To alaihi wa Salamem nabídl pomoc, která dělala naše oči tekoucí vody a zajistit, aby naše srdce třást." Řekli jsme si: "Ó, prorok Vypadá to, že je to rada pungkasan!. Co wasiatkan k nám? " On sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:

قد تركتكم على البيضاء ليلها كنهارها لا يزيغ عنها بعدي إلا هالك ومن يعش منكم فسيرى اختلافا كثيرا فعليكم بما عرفتم من سنتي وسنة الخلفاء الراشدين المهديين وعليكم بالطاعة وإن عبدا حبشيا عضوا عليها بالنواجذ فإنما المؤمن كالجمل الأنف حيثما انقيد انقاد

"To, co jsem odešel vy (tj. společníci) v cestě čistě bílé, den a noc tak jasná. Každý, kdo od něj odchyluje (od bílé silnice, že přátelé jsou na tom), by (on) hynou. Každý, kdo žít po mně, musel vidět spoustu sporů. Nechte sunnahku si stále pevně drží, že víte, první čtyři kalify a sunny, tj. společníci), který je nad návodu. Nechte si vždy submisivní a poslušný, i když vládl otroka Habasyi. Držte dobře. Jistě věřící je jako poslušné velblouda. Když režíroval (dobrý), měl by myslet "[4].

Také proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:

ألا إن من قبلكم من أهل الكتاب افترقوا على ثنتين وسبعين ملة وإن هذه الملة ستفترق على ثلاث وسبعين ثنتان وسبعون في النار وواحدة في الجنة وهي الجماعة

"Aj, aj Knihu dříve, než roztříštěné do sedmdesáti dvou skupin. A tento lid, bude rozdělena do sedmdesáti tří skupin. Sedmdesát dva z nich jít do pekla, a jedna třída v nebi, a to Al Jama "ach". [Zpracoval Abu Dawud a další. Stupeň této hadíth Sahih]

V jiné zprávě vydané Al-Hakim a další komentátoři se již zmínil Al-Jama'ah:

ما أنا عليه اليوم و أصحابي

"Pokyny, že já a moji přátelé jsou v něm.

Al Jama'ah průměr je každý, kdo se odkazuje na pokyny podané proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem, Korán a Sunna, stejně jako pochopení jeho společníků podle pokynů Alláha To anhum.

Abdulláha bin Mas'ud Alláh To anhu nám řekl, o důvodech výběru porozumění přítele jako referenční příručky. Abdulláha bin Mas'ud Alláh To anhu řekl:.. "A viděl Bůh srdce Svých služebníků našel to nejlepší je srdcem Mohamed, Bůh si vybral pro sebe, a on vyslal k výkonu jeho poselství Potom Bůh znovu podívat na srdcích svých služebníků po centru Mohameda . našel nejlepší je srdce společníků. Tak Bůh stvořil je jako služebníky bojovat za své náboženství a proroka. Vše je dobře pokládaný muslimové (společníci alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem), pak to musí být dobrý v Boží ruce. a co je považováno za špatné, podle muslimů, musí být špatné i v očích Alláha "[Atsar Sahih, hlásí Ahmad, č. 3600;. Al Bazzar, ne a Ath Thabrani 1816, žádný 8582.]..

Řídí přátelé, ZÁRUKA VICTORY
V hadísu vyprávěný Muslim, č. 2523 z cesty Abu Zubair, z Jabir, od Abu al Sa'eed Khudri Alláha To anhu, řekl proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:

يأتي على الناس زمان يبعث منهم البعث فيقولون انظروا هل تجدون فيكم أحدا من أصحاب النبي صلى اللهم عليه وسلم فيوجد الرجل فيفتح لهم به ثم يبعث البعث الثاني فيقولون هل فيهم من رأى أصحاب النبي صلى اللهم عليه وسلم فيفتح لهم به ثم يبعث البعث الثالث فيقال انظروا هل ترون فيهم من رأى من رأى أصحاب النبي صلى اللهم عليه وسلم ثم يكون البعث الرابع فيقال انظروا هل ترون فيهم أحدا رأى من رأى أحدا رأى أصحاب النبي صلى اللهم عليه وسلم فيوجد الرجل فيفتح لهم به

"Přijde čas, pak je armáda poslala (k boji)." Říkají:. "Podívejte, je tu někdo z vás Companion alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem" Zřejmě tam je jedna osoba Společníci Proroka Tak tedy, Bůh, kterého získal pak poslal druhou armádu řekl jim:. ".? Může někdo z nich viděl proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem" Tak tedy, Bože oni vyhráli třetí pak poslal armádu, řekl:.. "Podívej se, jestli tam ? mezi těmi, kdo nikdy neviděl kamaráda, který viděl proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem ". Pak si jeden Bůh vyhráli a pak poslal vojáky, aby čtvrtý řekl:.." Podívejte se, je-li některý z nich viděl někdo, kdo nikdy neviděl přítele alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem? "Tak si ho. nakonec vyhrál svého Boha.

Tento hadís říká, co slavná postavení společníků proroka alaihi sallallaahu To wa Salamem a lidé, kteří se jimi řídit. Bůh garantuje vítězství pro přátele a lidi, kteří následovali společníky. Samozřejmě, je význam hadith nejen vidět, ale jde o to, řídit jejich pokyny. Jak již bylo zmíněno o definici přítele anhum Alláha ".

KDO JE KAMARÁD Prorok ALAIAHI wa Salamem?
Přítel je každý, kdo viděl proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem, nebo se s ním setkal ještě na chvíli a věří v něj a on zemřel ve víře.

Vyprávěný Imam muslimský v jeho Sahih (249) z hadíth al-'Ala To bin Abdirrahman, od svého otce, od Abu Hurayrah, že proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem prošel hřbitov. Pak sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:

فقال السلام عليكم دار قوم مؤمنين وإنا إن شاء الله بكم لاحقون وددت أنا قد رأينا إخواننا قالوا أولسنا إخوانك يا رسول الله قال أنتم أصحابي وإخواننا الذين لم يأتوا بعد

"Zdravím prosperitu na vás, ó obyvatelé obce věřících. A dá-li Bůh, budu tě následovat. Jak jsem toužil setkat se s našimi bratry". Sahabatpun se zeptal: "Nejsme vaši bratři?" N On odpověděl: "Ty jsi můj nejlepší přítel, zatímco naši bratři jsou ti, kteří přijdou později."

Tento hadís ukazuje, že přítel v Otázkou je, kdo se setkal proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem a věrný sallallaahu To alaihi wa Salamem. I když to přijde potom je, dámy a pánové, on sallallaahu To alaihi wa Salamem. Co se týká těch, kteří splňují a mají víru ve své sallallaahu To alaihi wa Salamem, (on) s názvem přítel, jak setkání po dlouhé době a na chvíli.

Pokud jde o argument, který ukazuje, že lidé, kteří vyhovují a mít víru v Boha a zemřel ve víře se nazývá přítelem, hadith Ibn Abi historie Syaibah (12/178) o Zajd Ibn Hibban od Abdullah bin Al-Amir bin 'Ala' ', od Watsilah bin Al Asqa ", řekl Rasulullah SAW řekl:". Budete bydlet v dobrou chvíli uprostřed tebe jsou lidé, kteří vypadají a menyertaiku Při Alláhovi, budete i nadále v její prospěch, zatímco ve středu vámi člověk, který mě viděl hledá, a doprovázejí ty, kteří jsou s ".

Mezi nimi je hadíth vyprávěný Sufjan ibn Ya'qub v Tarikh V (2/351), od Adama, syn Al Walid Baqiyah, ze Muhammad bin Al Yahshabi Abdirrahman, že slyšel, jak Abdulláh bin Bazar řekl: Slyšel jsem Posla Alláha "alaihi wa Salamem řekl:

طوبى لمن رآني و طوبى لمن آمن بي ولم يرني و طوبى له و حسن مآب

"Je to šťastní lidé, kteří viděli mě, a velmi šťastní lidé, kteří věří ve mne, zatímco on nikdy neviděl mě. Bylo to její štěstí a odpovědi". [Tento hadís je také vydává ASIM Ibn Abi 'v Sunny 1527, Jákobova].

Ibn Faris, odborník na jazyk, vysvětluje v Mu'jamu Maqayisil lughah odst. III/335) v kapitole Sha-ba-ha:. "Označuje zařazení něčeho a jeho blízkost k příteli, který disertainya to Shuhab pluralita je, jak řekl raakib formu rukab množné číslo. Stejně jako frázi 'ashhaba tak a tak ", to znamená být submisivní. A fráze" ashahbar rajulu ", to znamená, že pokud jeho syn byl ve věku baligh. A všechno, co přišel s něčím, pak to může být řekl, aby se stali přátelé."

Ibn Taymiyyah rahimahullah Majmu vysvětlil v 'Fatawa odst. IV/464): "Shuhbah je termín používaný pro lidi, kteří doprovázeli proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem v dlouhodobém horizontu nebo krátký se však pozice každého termínu určena nejlepším přítelem. když doprovázel Proroka. zde doprovázejí ho rok, měsíc, den, okamžik, nebo se podívejte na poslední záblesk on (ona) v něho věří. stupeň každého období se určí podle doprovázet Proroka ".

Abu Hamid al-Ghazali říká ve své knize Al Mustashfa (1/165): "Kdo to byl přítel přítel je ten, kdo žil s alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem, nebo se s ním setkal jednou, nebo nikdy být s ním v čase? krátkodobé a dlouhodobé. Tak v čem je lhůta? predikát připsal svému známému, kterého doprovázel Proroka. Stačí se jen přítele, ale on jen přišel, sallallaahu To alaihi wa Salamem za chvíli. Ale URF (Všeobecná dohoda) (je), oddělte jej pro ty, kteří s ním sallallaahu To alaihi wa Salamem po dlouhé době ".

Přátelé Proroka odsoudil banů
Imám Muslim vyprávěný z hadíth Abu Hurayrah od proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem, že sallallaahu To alaihi wasallam řekl:

لا تسبوا أصحابي لا تسبوا أصحابي فوالذي نفسي بيده لو أن أحدكم أنفق مثل أحد ذهبا ما أدرك مد أحدهم ولا نصيفه

"Nekritizujte, příteli! Nekritizujte mého přítele! Bože, že moje duše je v jeho rukou, když jste menginfaqkan zlato na Mount Uhudu, jistě nikdo nebude schopen přizpůsobit své žebrácké bláto, a ne z poloviny tak dobře" [5].

Tento hadís jasně zakazují jsme kritizují Prorokovy společníky. Zákaz v hadith nad zákonem je nezákonné. Konkrétně Prorok odsoudil nezákonné. V ceně, tj. všechny formy cenzury a negativní narážka namířené proti nim, nebo jeden z nich. Vzhledem k tomu, odsoudil Prorokovy společníky, což znamená, že se zranilo proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem.

Imám Ahmad vyprávěný v Al Fadha-il (19), z cesty Waki ​​`, od Ibn Ja'far--Burqan z Maimun bin Mihran, řekl:" Existují tři věci, které by měly být shunned (IE):. Odsoudit společníky Mohamed sallallaahu "alaihi wa Salamem, aby předpověděly hvězdy, a ptal se osud".

Imám Ahmad také psal Abdus bin Malik o Usule Sunny. Říká, že ve svém dopise: "Včetně Usúle, (že) ten, kdo obtěžovat jeden z společníků Proroka, nebo nenávidět, protože chyby jsou, nebo uvést ošklivost, zahrnuje mubtadi`, dokud se modlil za dobrotu a milosrdenství všem přátelům a jeho upřímné milovat "[6].

Imám Ahmad vypráví v knize Al Fadha-il, z cesty Waki ​​`, od Sufyan z Za'luq bin Nusair, řekl: Slyšel jsem, že Ibn Umar anhuma řekl:" Nedělejte si nadávat společníky alaihi Muhammada sallallaahu To wa Salamem to. , umístěte je na chvíli s Poslem Alláha alaihi To wa Salamem (it) lepší než všechny staré listiny váma! "[7]

Ahlus Sunna wal Jama'ah Postoj spory
Mezi přáteli
Potkáváme spoustu slov, která obsahuje velitele, aby nedošlo na otázku konflikty, které se vyskytují mezi společníků Proroka Alláha anhum. Dokonce se zmínil o existenci konsensu o této otázce.

Abdurrahman ibn Abi Hatim řekl: "Jednou jsem se zeptal svého otce a Abu Zur'ah o Ahlus Sunny Wal Jama'ah škol a duchovenstvo, který se setkal s dva v různých částech světa, jako je Hidžázu, Iráku, Egypta, placebem a Jemenu , při řešení Společníky. školy, které jsou, modlete se za všechny dobroty a požehnání společníků Mohameda, celé rodiny, on sallallaahu To alaihi wa Salamem a zdržet se debatuje o konflikt mezi nimi. " Podobně uvedl imáma Al Lalikai v Sharh Usule I'tiqad (321) a Abul 'Ala al-Hamdani ve své knize, která obsahuje aqeedah o Ahlus Sunny a zmínku o vyslovení nedůvěry proti rozdělení na stránkách 90-91.

Důkazem je slovo Alláh wa Subhanahu Ta'ala, což znamená: "A ti, kteří přišli po nich (emigranti a Ansar), modlili se:" Ano, náš Pane, dej nám odpuštění a naše bratry, kteří byli věrní v předstihu od nás, a nechcete nechat nenávist v našich srdcích proti těm, kdo věří. Pane náš, Ty jsi Clement, slitovný "[Al Hashr: 10].

Také slova alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem: "Nebudeš kritizovat mého přítele ......"

Abdurrazzaq vyprávěný v knize Al-Amali (51), z Ma'mar cesty, od Ibn Thawus, od Thawus, řekl proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:

إذا ذكر أصحابي فأمسكوا و إذا ذكر القدر فأمسكوا و إذا ذكر النجوم فأمسكوا

"Kdyby můj nejlepší přítel o tom, a pak brání sám. Pokud osud sporných otázek, bránit se. Jestliže předpovědi hvězd diskutovali, pak odolat já."

Význam "když můj nejlepší přítel o tom, a pak jsem odolat ...", podle vědců nebude komentovat na jejich straně a negativní hodnocení. To znamená, že místo zákazu říci, co se stalo, například Siffin válka nebo Jamal. Proto byl případ skutečně káže Proroka, pak případ je historický rekord. Z tohoto důvodu, učenci zmínit a zapsat jej do historických knih a další, dokonce složil speciální knihu, která řeší tyto problémy. Podobně Ibn Jarir, Ibn Kathir a Ibn Hajar a ostatní duchovenstvo v délce vyprávět příběh. Ale oni nejsou rouhat, nebo nadával svého přítele, wallahu ta'ala ví nejlépe.

Ibn Baththah rahimahullah říci, týkající se zákazu rušení sporů mezi společníky:
"Teprve potom, že bychom měli upustit od boje, k níž došlo mezi společníky proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem. Proto, že prošli různé akce s Prorokem sallallaahu To alaihi wa Salamem a předcházel ostatní, pokud jde o ctnosti. Bůh jim odpuštěno a nařídil požádat o odpuštění pro ně, a přiblížit se mu milovat. Vše, co Bůh přikázal skrze ústní Jeho posel. Bůh je vědom toho, co by se stalo, že budou bojovat proti sobě. Mají přednost před jinými, pro všechny jejich chyby a úmyslné bylo odpuštěno. Všechny spory, které se stalo mezi nimi bylo odpuštěno. Nevidíte komentáře o válce Siffin, Jamal, že události v místě bydliště Bani Sa'idah a jiných sporů, které se vyskytují mezi nimi. Nepište na vás, nebo ostatní lidé Zabraňte riwayatkan jednoho, a ne také číst ji ostatním. A ne také slyšet od lidí, kteří vypráví.

Tento případ je dohodnuto učenci tohoto Ummy. Dohodli se, že zákaz případ, který jsme zmínili. Mezi těmito vědci jsou: Hammad ibn Zaid, Yunus ibn Ubaid, Sufjan AT Tsauri, Sufjan bin Uyainah, Idris ibn Abdalláh, Malik bin Anas Ibn Abi Dzi'b, Ibn Munkadir, Ibn al-Mubarak, Syu'aib bin Harb, Abu Ishák Al Fazari, Yusuf bin Asbath, Ahmad bin Hambal, Bishr ibn Abdul Wahhab Al-Harith a Al Warraq, všichni dohodli na zákazu případ, který zakazuje vidět a slyšet komentáře o sporu. Ve skutečnosti, varují lidi diskutovat a pokusit se ji vybírat. Mnohé výroky jsou vyprávěny z nich, které je určeno lidem, kteří dělají to, s lafazh rozmanité, ale podobný význam. V podstatě, (oni), nenávist a lidé, kteří popírají, komentované a slyšel "[8].

Když byl Umar bin Abdul Aziz ptal se Jamal a Siffin války, řekl: "Tato firma vydala, že Bůh ji za ruku, pak bych neměla zasahovat lisanku" [9].

Al Khallal vyprávěný z Abú Bakr Al cestě Marrudzi, řekl: "Tam se říká, že Abu Abdillah V té době jsme byli mezi vojáky a když to přišlo také posel kalifa, a to Jakuba, řekl:" Ó Abú Abdillah.. . Jaký je váš názor na konflikt, ke kterému došlo mezi Ali a Mu'awwiyah? "Abu Abdillah odpověděl:" Neříkám, že kromě dobré. Bůh smiluj se nad nimi se všemi "" [10].

Imám Ahmad napsal dopis bin Musarhad Musaddad. Obsah dopisu: "Zdržet se zlým společníky thrash Diskutovat své ctnosti, a držet se od mluví o bojích mezi nimi Nenechte si poradit s nikým (z) odborné ve věcech náboženské kacířství, a nezahrnují ji do cesty.". [11] .

Abu To Uthman Ismail bin Abdurrahman uvedl Ash Shabuni rahimahullah Ashhabul Salaf v Aqeedah Hadith ". Ahlu Sunna tvrdí, se musí zdržet zasahování do sporu mezi přáteli apoštola (Ie) odepřít ze slov, které obsahují slovní narážky a obtěžování svých společníků".

Ulama slova týkající se lidí, kteří pranýřovaly přátelům
V komentáři je vychýlena ve prospěch ŠPATNĚ NEBO ZNÁMÝM
Imám Al Buchari t napsat kapitolu v jeho Sahih názvem "Kapitola: Zákaz vypovězení těch, kteří již mrtvý", a pak vyprávěl hadith z cesty Adama, od Syu'bah z Al A'masy, z Mujahid, od 'Aisha Alláha anha, řekl proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:

لا تسبوا الأموات فإنهم قد أفضوا إلى ما قدموا

"Ne prokletí těch, kteří zemřeli., Protože dokončili své chování" [12].

Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem také řekl:

لا تسبوا أصحابي فلو أن أحدكم أنفق مثل أحد ذهبا ما بلغ مد أحدهم ولا نصيفه

"Ne prokletí mého přítele. Neboť, i když menginfaqkan zlata na hoře Uhudu, jistě nikdo nebude schopen přizpůsobit své žebrácké bláto, ani polovina."

V Sahih al Bukhari a Sahih muslimský, hadith vyprávěný z al-Bara To bin 'Azib Alláh To anhu, že on slyšel proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:

الأنصار لا يحبهم إلا مؤمن ولا يبغضهم إلا منافق فمن أحبهم أحبه الله ومن أبغضهم أبغضه الله

"Není to milovat Ansar, kromě věřících. A to není nenávist je, ale pokrytec. Kdo miluje, Bůh ho milují. Kdo nenávidí, Alláh ho nenávidí" [13].

Ibn Asakir řekl, když je konfrontována s Omara, beduínský Arab přítel Ansar útoku se slovy, řekl: "Měl on ne společník Proroka, jistě stačí, že jsem dokončil ji však stále obsahuje Prorokovy společníky". [14].

Imám Al Lalikai vyprávěný z Ishaq bin Hambal cesty, od Mohameda bin Ash budeš, z Ar Qeis Rabi bin adresáři `, od Wa'il Al Bahi, řekl:" Tam byly souboje mezi Ubaidullah bin Umar al Miqdam, pak Ubaidullah prokletí Miqdam, pak Umar řekl: "Prosím, dejte mi ostrý železo, tak jsem mu vyříznout jazyk, aby se pak nikdo neodvážil kritizovat jeden z jeho společníků Proroka" [15].

Al Lalikai také vyprávěl z Sufjan bin cesty Uyainah, od Hausyab bin Khalaf, syn Said bin Abdirrahman Abza, řekl: Zeptal jsem se otce: "Kéž bych měl někoho, kdo urazí Abu Bakr, co si myslíte, že to děláš? ! "On odpověděl:" Budu odříznut krk "zeptal jsem se znovu:" Co když vysmívat se Umar "můj otec odpověděl:" To bude také uťal mu krk "[16]?.

Ibn Baththah Sufjan řekl, že AT Tsauri řekl: "Nebudeš kritizovat Salafush Salih, určitě vstoupí do ráje v míru".

Vyprávěl od imáma Al Lalikai Ma'n bin Isa linky, řekl: Slyšel jsem, že Anas bin Malik řekl: "Ten, kdo odsoudil společníků Proroka, pak nemá nárok na vlastnictví Fa'i, pro Alláha říká: (i) pro přistěhovalce, kteří fuqara vyhnáni ze svých domovů a jejich majetku (pro) hledat odměnu od Boha a dobrou zábavu (jeho) Al-QS Hashr verš 8 -, jsou společníci alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem, který emigroval s ním. Pak Alláh říká: A ti, kteří obsadili město Medina a mít víru (Ansar) před (příjezd) oni (přistěhovalci) Al-QS Hashr: 9 - jsou Ansar. Pak Alláh říká: A ti, kteří přišli po nich (emigranti a Ansar), modlili se: "Pane náš, dej Odpusť nám a naše bratry, kteří byli věrní před námi, a ne si nechat nenávist v našich srdcích proti těm, kteří věří, Pane náš, Ty jsi Clement opět nekonečný péče Surat Al-Hashr:. týden. 10 To je třetí třídy mají nárok na Fa'i Ten, kdo odsoudil společníků alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem, pak nezahrnuje jeden ze tří skupin, a on byl bez nároku na Fa'i "[17].

Khallal Al Sunna vyprávěný v knize, z cesty Abu Bakr Al Marwadzi, řekl: "Ptal jsem se Abu Abdullah (tj. imám Ahmad), který odsoudil zákon Abu Bakr, Omar a myslím, že" Aishah anhum Alláh řekl. " Nebyl muslim. "Také jsem slyšel, Abu Abdillah řekl:" Imám Malik řekl, každý, kdo odsoudil Společníci Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem, pak to nemá žádnou roli v islámu ".

Al Khallal také vyprávěl z cesty Abdula Hamida bin Abdul Malik řekl: "Slyšel jsem, že Abu Abdillah řekl:" Ten, kdo odsoudil Prorokovy společníky, pak se obávám, že se dostal do nevíře, stejně jako Rafidhah, "pak řekl:" Ten, kdo udal Společníci Proroka se obával, že on byl z náboženství "."

Al Khallal také vyprávěl od Abdullah bin Ahmad bin Hambal, řekl: "Jednou jsem se zeptal svého otce o muži, který odsoudil jeden z jeho společníků Proroka (a) on odpověděl:" Domnívám se, že to není islám '. "

Al Khallal také vyprávěl od ibn al-Harb Ismail cesta Kirmani a Musa ibn Haruna ibn Ziyad, že on slyšel Al Faryabi zeptal se muž zákona, který káral Abu Bakra. On (Al Faryabi, červená) odpověděl: "nevěřící!" Zeptal se: "Může dishalatkan tělo?" On odpověděl: "Ne!" Zeptal jsem se ho: "Copak se říct La ilaha Illa Alláha" On odpověděl: "Nedotýkejte se jeho tělo s rukama, zvedněte jeho tělo s holí, a pohřben v hrobě."

Imám Ahmad řekl v pojednání, která byla vyprávěný Ahmad ibn Ya'qub ibn Ja'far Al Ishthakhri: "nesmíme uvést ošklivost z přátel, a ne kritizovat jeden z nejlepších přátel, protože rozpaků nebo nedostatek thereof Kdo to udělal, to je povinné pro orgány. ukládat pokuty a sankce, či doplňuje. chybou, že by nemělo být tolerováno. Pachatelé musí být potrestán, a žádal, aby činili pokání. Pokud on litoval, pak pokání diterimalah. Pokud přetrvává, pak trest uložený na něj znovu a uvězněn na život a na smrt, aby pokání ".

On (imám Ahmad), řekl na začátku tohoto pojednání: "To je madhhab vědci, odborníci a ahlu sunna atsar držet firmu, známý pro něj byl problém je od roku době společníků alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem až teď mám. setkat s učenci Hidžázu, podvod a další oblasti, ve školách je "[18].

Al `Qadi Iyadh řekl Sharh Sahih Muslim [19]:" vypovězení Prorokovy společníky a ponížit je, nebo jeden z nich, (to), včetně hříchu zakázaného Prorok proklel toho, kdo to udělal. ".

Bylo vypravováno z Ibrahim-i Nakha, řekl: "Abu Bakr a Umar připoutá včetně velkého hříchu".

Stejně tak, jak je uvedeno v Abu Ishaq Sab'i. A to bylo také zmínil se o Ibn Hajar Al Az Zawajir Haitsami v knize, řekl: "velký hřích ze čtyř set šedesát čtyři a 400 pětašedesáti je nenávidět Ansar, pokáral jeden z jeho společníků Proroka-radikálů` s anhum ajma " v "[20].

Z výše uvedeného je zřejmé, jak velký hřích odsoudil Prorokovy společníky nebo jeden z nich. Vzhledem k tomu, Prorok zakázal Shallal mrtvý odsoudil a zakázal jeho společníci odsoudil. Ajša Alláh anha také uvedlo, že bylo řečeno, požádat o odpuštění za společníků Proroka, nicméně, oni odsuzují skutečnost, že i nejlepší přátelé. [21]

Tato skutečnost, ve skutečnosti vypovědět společníků proroka alaihi sallallaahu To wa Salamem. Lidé, kteří kritizují Prorokovy společníky byli vlastně napodobuje působení na zindiq jmenoval Abdullah bin Sáby ". Proto jsou nejvíce podobné křesťany, kteří pranýřovaly Hawariyun, loajální stoupenci proroka Isa Alaihissallam.

Imám Al Ajurri vyprávěný z Ahmad bin Abdullah bin cesta Yunus, od Ibn Abi Dzi'b, z Az Zuhri, řekl:. "Nikdy jsem neviděl nikoho, kdo vypadá velmi podobně jako křesťané, ale následovníci Saba'iyah" Ahmad ibn Yunus řekl: "Jsou to šíité Rafidhah." [22]

Šejk al-Islam Ibn Taymiyyah uvedl v knize rahimahullah Sharimul Maslul Ash: "Množství učenců z řad našich přátel (tj. školy učenců Hanbali) potvrzují, že Kharijites věří, nevěra by měl být nevinný Ali a Uthman, a také potvrdila nedůvěru požadované věřit Rafidhah káral všechny přátele, a potvrzuje nedůvěru Čínské mengkafirkan přítele, říkal, že oni jsou zlí a nadávat jim. "

Abu Bakar Abdul Aziz prohlásil ve své knize Al Muqni ":" Jako by to zahrnuje saský řasu Rafidhah přítel, pak pohané a zákon by neměl být ženatý (pro ženy Ahlus Sunny Wal Jama'ah). Zatímco názor jiných učenců, a tento názor podporuje Al-Qadhi Abu Ya'la, že kdyby byl opravdu přátelský a urážky důstojnosti náboženství a keshalihan svržení je, tak si nevěřili, protože takové akce. Ale když mencacinya bez přerušení urážky důstojnosti, například jeden z jejich otců nebo s úmyslem hněvu mencacinya, nebo pro jiné účely, pak není nevěří, protože to je ".

To je postoj, že každý muslim by měl mít k jeho ušlechtilých společníky. Jak víme, Ahlus Sunna Wal Jama'ah ani říci, zda to Ma'shum přítel z největších hříchů nebo malé hříchy. Možná, že to hřích, ale oni zůstávají nejdůležitější, nejlepší a má tu výhodu, společníků Proroka. To je důvod, proč si odpuštění za chyby, které dělal. Dokonce získal odpuštění hříchů a omylů, které by mohly, pokud provádí navíc k, ne nutně odpuštěno. Každý muslim musí věřit v to a udržovat ji. Protože se jedná o část zjeveného náboženství Boží.

Na závěr této práce, Berkut je prohlášení Shaykh al-Islam Ibn Taymiyyah v knize Sharimul Maslul Ash: "V tomto čísle jsme si nejsou vědomi rozdílu názorů mezi právníky a učenců z řad společníků a ti, kteří se jimi řídit a a (mezi) všichni Ahlus Sunna Wal Jama'ah. Všichni se shodli, že musíme pochválit společníky, prosil o odpuštění pro ně, prosil za jejich vylití milosti, modlete se za ně (vyslovením radikálů `s anhu), milující a loajální je, a věřit v existenci závažných sankcí na lidi, kteří si myslí, že špatné o nich. " Musta'an Alláh.

[Zkopírováno z As-Sunny časopisu Special Edition 07-08/Tahun IX/1426/2005M. Vydavatelé Nadace Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Solo-Solo Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo 57 183 Tel. 0271-7574821]






zdroj: http://almanhaj.or.id/

Tidak ada komentar:

Posting Komentar