Kamis, 26 Juli 2012

Povaha džihádu, Džihád je špičkový výkon a sláva islámu. Ti, kteří se snaží zaujmout vysokou pozici v nebi


Povaha džihádu, Džihád je špičkový výkon a sláva islámu. Ti, kteří se snaží zaujmout vysokou pozici v nebi


Podle
Ustadz Abu Qotadah


Džihád je špičkový výkon a sláva islámu. Ti, kteří se snaží zaujmout vysokou pozici v nebi, stejně jako mají vysoké postavení ve světě.

Obecně platí, že povaha džihádu má velmi široký význam. Což je džihád proti vášním, Džihád proti ďáblu, a džihád proti zlé z řad učenců z kacířství a nemorálnosti. Mezitím, v závislosti na osobnosti ", džihád věnuje veškerou schopnost bojovat s bezvěrci. Viz Fathul Bari (6/77).

Tak, aby mohl dojít k závěru, že džihád zahrnuje čtyři části. Za prvé: Džihád proti vášní. Za druhé: Džihád proti Satanovi. Za třetí: Džihád proti zlým, pachatelé kezhaliman a pachateli Munkar kacíři.
Za čtvrté: Džihád proti pokrytci a nevěřící.

Džihád proti vášním, které pokrývají čtyři čísla. Za prvé: džihádu proti vášní v hledání a dozvědět se pravdu a náboženství pravdy. Za druhé: Džihád proti vášním v praxi vědy, které byly získány. Za třetí: džihádu proti vášní ve vědě a kázat náboženství pravdy. Za čtvrté: Džihád proti vášní se trpělivostí při snaze o poznání, lásky, a kázání.

Pokud jde o možné Džihád proti ďáblovi provést dvěma způsoby. Za prvé: Džihád proti Satanovi odporem, co je vedena Každý démon ve tvaru syhubhat a pochybností, které by mohly zranit víru. Za druhé: Džihád proti Satanovi odporem, co je vede každý ďábla a touhy destruktivních vášní.

Zatímco Džihád proti zlých, herci kezhaliman, a herci Munkar kacíři, zahrnuje tři fáze. To znamená, že se schopný rukou. Pokud není schopen, pak se ústní. A pokud není schopen stejně, pak se srdcem, které každý muslim musí udělat. To je způsob, jakým nenávidí, ne milovat, ne sedět s nimi, není poskytovat pomoc k nim, a ne chválit. Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:

ثلاث من كن فيه وجد حلاوة الإيمان من كان الله ورسوله أحب إليه مما سواهما ومن أحب عبدا لا يحبه إلا لله عز وجل ومن يكره أن يعود في الكفر بعد إذ أنقذه الله منه كما يكره أن يلقى في النار

"Tyto tři případy, on, kdo v jeho případě jsou tam tři, pak bude mít chuť víry, Boha a posla Jeho Iebih miloval než jiný-jiné značky, osoba, jednoduše proto, že miluje Boha a on nesnáší návrat do nevíře after Bůh zachránil mu sebagairnana nenáviděla být hozen do pekla ". [Bukhari a Muslim].

من أحب لله وأبغض لله وأعطى لله ومنع لله فقد استكمل الإيمان

"Kdo miluje pro Alláha, nenávidí pro Alláha, dá pro Alláha, a nedávají proto, že Bůh, on znamená mít dokonalou víru". [Abu Dawud]

فمن أحدث فيها حدثا أو آوى محدثا فعليه لعنة الله والملائكة والناس أجمعين

"Ten, kdo dělá novou věc nebo na podporu kacířům, pak udeřil Iaknat Boha, andělů a celého lidstva". [Bukhari a Muslim]

Džihád proti lidem s ústní Fasiq jsou práva těch, kteří mají znalosti a učenci. Důkazem toho je cestou prosazování a vyvrátit jejich důkazy, a vysvětlit svoji chybu, a to buď písemně nebo ústně. Šejk al-Islam Ibn Taymiyyah řekl: "Hereze je odepřen znalecký Mujahid". Viz Al Fatawa (4/13)

Šejk al-Islam také řekl: "Jestliže mubtadi To, že aqeedah menyelisihi nutil koránu a sunny, nebo se manhaj na rozdíl od Koránu a sunny, a bál se klamat lidi, je povinen vysvětlit svoji chybu, tak, aby lidé probudí z jejich chyb a znají situaci ". Viz Al-Fatawa (28/221).

Proto je kacířství popírat odborné důkazy a argumenty, s vysvětlením, že Haq, stejně jako vysvětlit nebezpečí kacířství odborníka aqidah, je něco, co je povinné, vyčistit učení Alláha, Jeho náboženství, manhajNya, syari'atNya. A po dohodě s muslimy, odmítnout zlo a podvod odborník kifayah novinkou je povinné. Protože pokud Bůh nevzbuzuje ty, kdo jim byl odepřen, určitě by to narušilo náboženství. Vědět, že škodu způsobili jejich činností, více nebezpečné, než za vlády pohanů. Protože se poškození národy známý všem, zatímco škoda je známá pouze kacíře do zbožného uhlí.

Pokud jde o džihádu proti zlých rukou, pak se to stane právě pro ty, kteří mají pravomoc či arong Commander věrný, to je prosazováním hudud (trest) proti tomu, kdo porušuje zákony Boha a posla Jeho. Abu Bakr, jak to udělal s bojovými těch, kteří odmítli platit zakat "Ali bin Abi Talib bojovat Kharijites a šíity Rafidhah.

A co džihád proti pokrytcům a nevěřící? Imám Ibn Al Qayyim státy, džihád je náboženská povinnost bojovat proti nevěřícím Ain států, jeho džihád srdcem, nebo ústní, nebo jeho majetku, nebo ručně, pak každý muslim džihád s jedním z těchto typů džihádu. Viz Zadul Ma'ad (3/64).

Nicméně džihád boj s bezvěrci s jeho povinné kifayah práva, a nestane se fard 'Ain, pokud se setkal s jedním ze čtyř následujících podmínek.

Za prvé: Pokud je na bitevním poli.

Za druhé: Je-li nepřítel napadl jeho zemi.
Šejk al-Islam Ibn Taymiyah řekl: "Když nepřítel vstoupil zaútočil islámský stát, pak není pochyb o tom, povinné pro muslimy k obraně své země a každá země, která je nejblíže, pak blízkou budoucnost, protože islámské země jako země". (Al lkhtiyarat, 311). Džihád se nazývá džihád DIFA ".

Za třetí: Při objednání imámem (velitel Faithful) bojovat.
Čtvrté místo. Pokud je to nutné, pak džihád je povinná. [Viz Al Mughni, Al Majmu 'na Zaadul Mustaqni']

Jak předepsané džihád proti nevěřícím (ruční), a to prostřednictvím tří fází:

Za prvé: Centrum pro muslimy k boji s nevyžaduje. Řekl:

أذن للذين يقاتلون بأنهم ظلموا وإن الله على نصرهم لقدير

"Svolení (k boji) pro ty, kteří bojují, protože byli pronásledováni sesungguhnaya. A vskutku, Alláh Všemohoucí jim pomoct." [Al-Hadždž: 39].

Za druhé: s cílem bojovat proti nevěřícím, kteří bojují všechny muslimy. Řekl:

وقاتلوا في سبيل الله الذين يقاتلونكم ولا تعتدوا إن الله لا يحب المعتدين

"Boj v příčině Allaha ty, kteří s tebou bojovat, (ale) ne překračují limity, pro Boha nemiluje mezi nevěrníky" [Al Baqarah: 190].

Třetí. Příkaz k boji proti všem modloslužebníci, že náboženství Boží přímo tváří v tvář země.

وقاتلوا المشركين كآفة كما يقاتلونكم كآفة واعلموا أن الله مع المتقين

"... A bojovat s pohany, všichni jako oni bojují za vše: Ale vím, že Bůh je s těmi, kdo se ho bojí." [Na Tawbah: 36]

Třetí etapa není dimansukh, takže zákon je povinné džihád až do Soudného dne. Shaykh Ibn Baz rahimahullah řekl: "Marhalah (fáze) třetího není dimansukh, mohou být stále v souladu s podmínkami muslimů." [Fadlu Al Džihád Wal mudžahedínů, 2:440].

Tak povaha džihádu a jeho krátké secera fázích objednávky. To vše je nutno chápat ve muslimů, což vede k souboru džihádu, podle okolností a podmínek, které musí být splněny. A Alláh ví nejlépe.

[Zkopírováno z časopisu vydání As-Sunny Nadace vydával 05/Tahun IX/1426H/2005 Lajnah Istiqomah Surakarta, JL. Solo - Solo Gondangrejo Purwodadi Km.8 Selokaton 57 183 Tel. 08121533647, 08157579296]


Džihád v islámském právu výhledu


Podle
Duchovní Abu Khalid Asma Syamhudi



Džihád je charita, která disyari'atkan Boží dobrota. Stal se silný a ušlechtilý důvod muslimů. Naopak, pokud muslimové džihád opustit v cestě Boží, pak budou mít ponížení. Popsáno v Sahih hadíth: [1]

عن ابن عمر قال سمعت رسول الله صلى الله عليه وسلم يقول إذا تبايعتم بالعينة وأخذتم أذناب البقر ورضيتم بالزرع وتركتم الجهاد سلط الله عليكم ذلا لا ينزعه حتى ترجعوا إلى دينكم

"Od Ibn 'Umar řekl: Slyšel jsem, že Alláhův posel řekl:" Pokud jste nákup a prodej' INAH, chytání dobytka a zemědělství a také radost opustit džihád, Alláh trápil si pokora (ponížení). Bůh není vytáhnout z vás, dokud se nevrátíte ke svému náboženství "[Abu Dawud].

Ibn Taymiyyah uvedl: "Není pochyb, džihád a bojovat proti těm, kteří menyelisihi apoštoly, a řízení své meče na Shari'ah a plnění povinností, vzhledem k jejich prohlášení, pomoci proroky a apoštoly, a být poučením pro ty, kteří se tak, že ti, kteří se odchylují jako odstrašující prostředek, takže obsahuje nejdůležitější postupy, že Bůh nám přikázal jako formu uctívání blíže k Němu "[2]

Nicméně, musí být tyto dobré skutky být upřímné a kvalifikované v souladu s islámským šaría. Vzhledem k tomu, jak jsou [bude podmiňovat přijetí činu. Mimo to, že džihád není snadné pro duši. Je úzce spojena s prolití krve, života a majetku, což je skvělá věc v islámu, jak je uvedeno proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem v jeho slovy:

فإن دماءكم و أعراضكم وأموالكم عليكم حرام كحرمة يومكم هذا في شهركم هذا في بلدكم هذا إلى يوم تلقون ربكم ألا هل بلغت قالوا نعم قال اللهم اشهد فليبلغ الشاهد الغائب فرب مبلغ أوعى من سامع فلا ترجعوا بعدي كفارا يضرب بعضكم رقاب بعض

"Hle, krev, čest a bohatství si, zakázáno na vás (vzájemné menzhalimi), jako je posvátnost tohoto dne, tento měsíc, tak v zemi jste, dokud se setkáte se svým Pánem. Víte, když jsem nám?" Oni odpověděli: "Ano." Beliaupun pak řekl: "Ó Alláhu, persaksikanlah Takže, ať diváci zjistit, který není přítomen, protože někdy, který vydal lépe pochopit jednání okamžitě Nemáte znovu Kufr sepeninggalanku, někteří z vás zabil sebe částečně týden." [Schváleno alaihi] [3].

Tak tato slavná džihád případ, který vyžaduje každý muslim podílet se na dosažení lásku a radost z Boha. Samozřejmě, že to vyžaduje závazek ze strany pachatelů na šaríja předpisů a omezení, v souladu se zákonem al-Korán a Sunna proroka, bez zanechání jakýchkoli ustanovení, aby bylo možné přežít extrémní postoj, a jeho džihád k džihádu syar'i na silnici rovně a dostanete velkou odměnu v posmrtném životě. To bylo, když šel na božské světlo, vedení a znalost al Koránu a sunny Jeho proroka. [4]

Proto se stává povinností pro každého muslima, aby se učili o islámském pojetí džihádu je pravda, a zeptejte se vědci dědice Proroka o tom, co nevěděl. Oznámí znovu v této velmi důležité otázce.

Typy a hladiny džihádu
Slovo džihád, má široký význam. Džihád ve smyslu boje proti nevěřícím, je pouze jednou z forem a typů džihádu, protože džihád je společné porozumění a širší než to.

Imám Ibn al-Qayyim rahimahullah vysvětlit typy džihádu, pokud jde o cíl, má čtyři důstojnost, a to: touha bojovat džihád, džihád bojové démoni, bojovat džihád v boji proti nevěřícím a pokrytci džihád [5]. V následné prohlášení, Imám Ibn Qayyim přispívá k džihádu proti pachatelům kezhaliman a kacířství a Munkar. [6]

Pak vysvětlil rahimahullah třináct typů důstojnosti Džihádem za výše uvedené tím, že řekne, že touha bojovat džihád má čtyři úrovně.

První: Džihád bojovat za Boží vedení a učení pravé náboženství, který je zdrojem štěstí a štěstí v tomto životě a akhiratnya. Kdo ztratí vědu této příručky, bude nešťastný ve světě a na onom světě.

Za druhé: Džihád bojovat vykonávat to kdysi znali. Jinak prostě mengilmuinya bez lásky. Ačkoli to nezkazí, ale nejsou užitečné.

Za třetí: Džihád bojovat kázat a učit, že znalosti, aby ti, kteří nevědí. Jinak, on byl mezi těmi, kdo se schovával stopy a vysvětlení, které Alláh seslal. A věda není užitečné, nezachrání ho od Alláha.

Za čtvrté: Džihád k boji za statečné misijních potíže, a trpělivě snášet přerušení kvůli Alláhovi.

Pokud to bylo perfektní čtyři důstojnost, pak to patří Rabbaniyun. Salaf souhlasila, aby prohlásil, vypíše se 'Alim odst. učenec) nelze s názvem Rabbani dokud zná pravdu, praxe a učit. Takže to je jen učil a naučil její lásku sám vyzval, jak velkého člověka na nebi.

Začarovaný Boje Džihád má dva důstojnost.
První: Boj o zamítnutí pochybné a pochybnosti o víře, který režíroval služebníky Satana.
Za druhé: Boj keingininan odmítnout špatné a chtíč, který je hozen k služebníkům Satana.

Džihád je nejprve hrál s důvěrou a druhý džihád s trpělivostí. Řekl:

وجعلنا منهم أئمة يهدون بأمرنا لما صبروا وكانوا بئاياتنا يوقنون

"A jsme mezi nimi, že lídři, kteří vodítko nám rozkazem, když byli trpěliví. A je to, že věří v našich Signs". [Jak Sajdah: 24].

Bůh vysvětlil, že náboženské vedení bylo dosaženo s trpělivostí a důvěrou. S trpělivostí, odmítl chtíč a touha zlomená. A s jistotou, odmítl pochybovat a pochybné.

Zatímco boj proti bezvěrcům a džihád munafiqin, má čtyři důstojnost, a to játra, ústní, majetek a životy. Džihád boj proti pohanům, více zvláště po ruce. Džihád a bojovat s pokrytci, konkrétně ústní.

Zatímco pachatelé džihádu bojové kezhaliman, kacířstvím a Munkar, má tři důstojnost. Za prvé tím, že stranu, pokud mohli. Pokud není schopen, pak se ústní. Pokud tomu tak není schopen stejně, pak se srdcem.

To třináct důstojnost džihád. Ten, kdo zemře a není bojoval, a nikdy se šeptat jeho duši do války, zemřel na větvi kemunafiqan. [7]

Imám Ibn al-Qayyim vysvětlení výše lze vzít několik ponaučení.
Za prvé: Mnozí muslimové chápou džihád džihád jen boj nevěřící sám. Tak to je částečné pochopení.

Za druhé: Měli byste začít s muslimský džihád džihád fi sabilillah nafsi, v poslušnosti k Bohu, bojovného ducha tím, že studuje a chápání náboženství (DIN) islámu, rozumět al Koránu a sunny v souladu s pochopení salafush skutků. Pak se celá věda o své praxi. Vzhledem k tomu, že účelem vědy je vykonáván. Po tom, bojovnost kázáním zve lidi k vědě a lásky a trpělivosti ze všech rušivých vlivů a překážky při učení, charitativních a kázání. To je touha bojovat džihád, což je největší džihád a mají přednost před jakýmkoliv jiným druhem.

Ibn al-Qayyim státy také rahimahullah, džihád bojovat proti nepřátelům Boha, který je mimo (životní) je obor ducha bojového džihádu, jak alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem:

والمجاهد من جاهد نفسه في طاعة الله والمهاجر من هجر ما نهى الله عنه

"Mujahid je ti, kteří se snaží bojovat proti jeho duši v poslušnosti vůči Bohu. A Muhajir je lidé, kteří emigrovali ze zákazu Boha". [8]

Takže džihád Bojový duch džihádu přednost před boji proti nepřátelům Boha, jsou mimo (duše) a rodiče. Protože lidé nejsou džihád (boj) duch plnit rozkazy předem a nechat zákaz, a ne bojovat v cestě Boží, pak nemůže bojovat proti nepříteli zvenčí (IT). Jak on byl schopný bojovat proti nepříteli džihád, když nepřítel byl vedle něj v síle a menjajahnya, a přesto je džihád a bojovat proti němu. Možná ani on může jít bojovat proti nepříteli, než se vydal svou duši bojovat džihád džihádu. [9]

Nafsuhukumnya boje džihád povinné nebo povinně "Ain, nelze přenést na ostatní. Vzhledem k tomu, džihád je osobní kontakt s každým člověka. [10]

Za třetí: Učenci vysvětlil, že Satan svádět lidi dvěma dveřmi, totiž touhou a pochybné. Pokud člověk slabý ve víře, a trochu poslušnosti Bohu, ďábel přijde dveřmi chtíče. A když ďábel zjistí, lidé velmi silný závazek k jeho náboženství a víry, pak prošel dveřmi pochybné, pochybnosti a vrhají na věc kacířství. [11]

Džihád proti Satan vládne fard 'Ain, také v důsledku přímého kontaktu s každé lidské osoby, jak Alláh říká:

إن الشيطان لكم عدو فاتخذوه عدوا

"Opravdu, Satan je nepřítel na vás, pak zacházet s ním jako s nepřítelem (vy)". [Fatir: 6].

Čtvrté místo. : Džihád proti nevěřícím a munafiqin dít s opatrností, ústní, majetku a života, jak mluví proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem v hadíth o Anas bin Malik:

جاهدوا المشركين بأموالكم وأنفسكم وألسنتكم

"Boj proti modloslužebníků s vaší nemovitosti, duše a mluví". [12]

Chápání džihádu proti nevěřícím a pokrytcům k srdci je, nenávidí a nedávají loajalitu nebo lásku a pocit štěstí se svou pokorou a ponížení, a jiné postoje, které je uvedené v al-Korán a Sunna srdce.

Pochopení džihád v jazyku je, vysvětlit pravdu a vyvracet chyby a nepravdy, jejich špinavosti, s dokladem a konkrétní důkazy.

Zatímco pojem džihádu k pokladu je, trávit své poklady v cestě Boží v případě války nebo propaganda džihádu, a pomoci a pomoci muslimům.

Pokud jde o džihádu s duší, to je, oni bojují s jejich rukou a paží, dokud nebudou konvertovat k islámu nebo porážce, jak Alláh říká:. "A bojujte proti nim, dokud není pronásledování, a (tak), že náboženství je pro Boha samotného Pokud se zastaví (od nepřátelský k vám), pak není nepřátelství (opět), s výjimkou těch darebáků ". [Al-Baqarah: 193].

A také slovo Alláha: "bojovat proti těm, kteří nevěří v Boha a ne (také) na den, pak se a nebraňte, co je zakázáno Alláhem a posla Jeho a náboženství není pravda (islám), (tj. osoba) vzhledem k tomu, aby jim al knihy, dokud platit džizju s poslušné, jsou ve stavu podřízenosti ". [Na Tawbah: 29].

Munafiqin nevěřící a džihád bojoval o čtyři výše. Nicméně, konkrétně pohané čelí straně, protože nepřátelství otevřeně. Zatímco munafiqin s ústní, protože skryté nepřátelství a jejich stát pod vládou muslimů vás, tak proti a bojoval s jejich skutečnou rozloženém stavu, a popsal jejich vlastnosti tak, aby lidé věděli o tom, a starat se o ně tak, není podlehne takové pokrytectví.

Za páté: Vyjádřil rahimahullah džihádu bojové nespravedlnosti herci, kacíře a Munkar, provedené se třemi důstojnosti, ručně. Pokud není schopen, pak se ústní. A pokud není schopen stejně, pak se srdcem. Je založen na hadith Abu Said al-Khudri, který řekl:

سمعت رسول الله صلى الله عليه وسلم يقول من رأى منكم منكرا فليغيره بيده فإن لم يستطع فبلسانه فإن لم يستطع فبقلبه وذلك أضعف الإيمان

"Slyšel jsem, že Messenger sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:" Kdokoliv z vás vidí Munkar, pak ať to změnit ručně. Pokud není schopen, pak s jeho jazykem. Pak, když nemůžete také, pak se jeho srdce, a nejméně ze slabé víry. "[Muslim].

Každý muslim je povinen čelit pachatel jedná zhalim džihádu, kacířství a nespravedlivý podle jeho schopností a se zřetelem na pravidla nařídili darebáctví. Tak proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem vysvětleno v hadith Ibn Mas'ud, který zní:

أن رسول الله صلى الله عليه وسلم قال ما من نبي بعثه الله في أمة قبلي إلا كان له من أمته حواريون وأصحاب يأخذون بسنته ويقتدون بأمره ثم إنها تخلف من بعدهم خلوف يقولون ما لا يفعلون ويفعلون ما لا يؤمرون فمن جاهدهم بيده فهو مؤمن ومن جاهدهم بلسانه فهو مؤمن ومن جاهدهم بقلبه فهو مؤمن وليس وراء ذلك من الإيمان حبة خردل

"Opravdu proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:" Nic, že ​​Bůh poslal proroka, aby lidi přede mnou, pokud nemá obhájce v hawariyun) jeho lidí a přátel, kteří následují příkladu Sunny a provádět jeho rozkazy. Pak přijde nástupnické generace těch, kteří říkají, co se neobnoví cvičení a praxe není řečeno. Kdo je proti nim rukama, pak je věřící. A kdo je proti nim se svým jazykem, pak je věřící. Stejně jako ti, kdo se jim postavil s jeho srdcem, pak je věřící, a ne po té malé hořčičné semínko víry ". [14]

Každý muslim musí být schopen dělat tento druh džihádu, s jeho srdcem. Tak to je způsob, jak popírají a odmítají akt kacířství a Munkar kezhaliman se svým srdcem, a doufám, že jednání chybí.

ÚČEL džihád [15]
Alláh wa Subhanahu Ta'ala a mensyariatkan není třeba nic v nepřítomnosti velkého účel. Podobně je džihád předepsán pro daný účel uvedený učence s jejich prohlášení.

Šejk al-Islam Ibn Taymiyyah rahimahullah uvedl cílem džihádu je vyvyšovat slovo Alláha, a aby se náboženství výhradně pro Alláha pouze [16].

Rahimahullah On také řekl, že cílem džihádu je, že nic není třeba uctívat kromě Alláha, aby žádný kdo se modlí, modlitby, půst a poklony pro jiné než Alláha. Ne berumrah a poutní, s výjimkou jeho domu odst. Kaaba), nebyla poražena poražena kromě něho, a ne bernadzar a nadávat, kromě Něho. [17]

Sheikh Abdurrahman bin Nasir jako Sa'di řekl, že jsou dva druhy džihádu. Džihád s cílem dobra a zlepšení věřících v aqeedah, mravů Adab (chování), a celý svět a na další případ, že by i jejich vzdělání, a to jak vědecké a amaliah. To je typ rodiče a tonggaknya džihádu a džihád je základem pro druhé, džihádu se záměrem popírajících lidí, kteří útočí na islám a muslimy z řad pohanů, munafiqin a mulhid a všichni nepřátelé náboženství a proti nim. [18]

Sheikh Abdul Aziz bin Baaz prohlásil, džihád je rozdělena do dvou, a to džihád tholab ath (útok) a džihád inzerát daf'u (přežít).

Druhým účelem je, zprostředkovávat náboženství Boha a volá lidi k následování. Odstranění lidi z tmy ke světlu a pozvednout islám náboženství Boha na zemi, a aby toto náboženství je pro Boha samotného, ​​jak je popsáno v Koránu al-Baqarah verš 193 Surat al: A bojujte proti nim, dokud není pronásledování, a (tak ), že náboženství je pro Boha samotného. Pokud přestanou (od nepřátelský k vám), pak není nepřátelství (opět), s výjimkou těch provinilců.

"A peranglah je, že žádná urážka na cti, a že náboženství je pouze pro Alláha". [Al-Anfal: 39].

Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:

أمرت أن أقاتل الناس حتى يشهدوا أن لا إله إلا الله وأن محمدا رسول الله ويقيموا الصلاة ويؤتوا الزكاة فإذا فعلوا ذلك عصموا مني دماءهم وأموالهم إلا بحق الإسلام وحسابهم على الله

"Já jsem nařídil bojovat proti lidem, dokud syahadatain vypovídat, vytvořit modlitbu a dávejte almužnu. Pokud se tak stalo, pak jejich krev a bohatství se dochovala ode mne, s výjimkou práva islámu. A předloženy povolání Božího účet". [Dohodli].

Z výše uvedeného popisu učenců je jasné, že džihád je disyariatkannya účel, stanovit náboženství islámu na této zemi, a ne pro osobní pomsty, nebo třídy, tolik potřebné znalosti o islámské pojetí džihádu jak z pohledu právního, džihád znamená a Ustanovení se zkazí války, v důsledku realizace džihádu.

Tak, snad užitečné. A Alláh ví nejlépe.

[Zkopírováno z As-Sunny časopisu Issue 11/Tahun IX/1426H/2005M. Nadace publikoval Lajnah Istiqomah Surakarta, adresa Jl. Solo-Solo Puwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo 57 183, Tel. 0271-761016]



Džihád proti Satanovi



Podle
Muslimský duchovní Abu Al Atsari


Na zvláštní vydání ďábla jsme zvedl, která je největším nepřítelem člověka. Ve snaze uvést v omyl osoby, ďábel se vždy snaží odradit lidi od poslušnosti vůči Bohu. Satan se vždy snažit dělat z lidí pryč s jejich triky. Při své činnosti, Satan má dvě ramena, která je sporná, a chtíče.

Lidé, kteří chtějí přežít, musí se vést džihád proti ďáblu, vyzbrojený vědy a mentazkiyah duši. Věda nafs "bude mít za následek odsouzení, které by odmítají pochybné. Zatímco nafs tazkiyatun se rodí zbožnost a trpělivost, která bude kontrolovat chtíč.
Podle imáma Ibn al-Qayyim, džihád proti ďáblu, tam jsou dvě úrovně. Zaprvé, odmítnutí pochybné a pochyb o tom, je hozen k služebníkům Satana. Za druhé, brání se chtíč a touhy odevzdat ďábla zkorumpovaných úředníků. První džihád, že skončí s přesvědčením, zatímco druhý džihád skončí s trpělivostí. Alláh wa Subhanahu Ta'ala říká:

وجعلنا منهم أئمة يهدون بأمرنا لما صبروا وكانوا بئاياتنا يوقنون

"A jsme mezi nimi, že vůdcové, kteří vodítko nám rozkazem, když byli trpěliví a je to, že věří v našich značky.". [As-Sajda: 24].

Bůh prohlašuje, že náboženské vedení je dosaženo s trpělivostí (a keyakinaan). Trpělivost, který odmítne chtíč a touhy jsou poškozené, a zamítl pochybnosti a víru pochybné. (Zadul Ma'ad).

Proto zbraň proti ďáblem zbraně jsou znalosti a trpělivost. Vědomí, že pochází z knihy Alláha a Sunna Poslu. Pak praxe vědy, tak, že duše je čistá a čistá, a rozvíjet trpělivost.

Tvář ďábla, v detailu, z nichž provádí následujícím způsobem:

A. Chcete-li věřící a Bůh Bertauhid pravdivě.
Hle, vše síla, moc, dokonalost patří jen Bohu Stvořiteli. Proto, sluha, který pomohl a chráněny od Boha, pak nikdo není schopen zničit ho. Tak, že zbraně v první řadě pro muslima vypořádat s ďáblem, je pravda, věřící v Boha, uctívat ho s upřímností, výhradní důvěru nejen v něm, a vykonávat dobré skutky v souladu s pravidly, a to prostřednictvím svého apoštola Sunny.

Alláh wa Subhanahu Ta'ala kázal, Satan nemá žádnou moc, svým služebníkům, kteří věří a mentauhidkanNya. Řekl:

إنه ليس له سلطان على الذين ءامنوا وعلى ربهم يتوكلون إنما سلطانه على الذين يتولونه والذين هم به مشركون

"Jistě, že není jeho moc nad těmi, kteří věří a jediným důvěra k Pánu svému Lo výkon (Satan) je jen nad těmi, kdo se to být vůdce a lidé, kteří mempersekutukannya s Bohem." [-Nahl:. 99 , 100].

Ibn al-Qayyim vysvětlil, když čert ví, že on má žádný způsob, odst. k pánovi) lidé jsou upřímní, pak vyloučeny z podmíněného přísahy klamat a ničit (člověk). Je uvedeno v Koránu říká ďábel.

قال فبعزتك لأغوينهم أجمعين إلا عبادك منهم المخلصين

"Podle vaší moci, dám je všechny, s výjimkou otrok-sluhy Mukhlas mezi nimi." [Shad: 82, 83]

Alláh wa Subhanahu Ta'ala říká:

إن عبادي ليس لك عليهم سلطان إلا من اتبعك من الغاوين

"Aj, služebníci Moji žádný orgán pro vás (Satan) proti nim, s výjimkou lidí, kteří sledují lidi, kteří jsou na scestí" [Al Hijr: 42]

Tak upřímně je cesta svobody, islám je vozidlo spásy, a víra je zabezpečení, [1].

2. Lepení na knihy a sunny Fit Salafush porozumění Salih.
Když Bůh posílá lidi na zemi, vždyť On obsahuje pokyny pro ně. Tak, že lidé žijí v tomto světě není ponechána sama bez návodu, nebo bez pořadí a bez jakýchkoliv omezení. Ve skutečnosti, Alláh zjevil svaté knihy a poslal apoštoly, aby nést varování, vysvětlení a důkazy. Ten, kdo odvrátí od Boha, pak se bude propadat do ďábla a svržen do věčného havárii. Alláh wa Subhanahu Ta'ala říká:

ومن يعش عن ذكر الرحمن نقيض له شيطانا فهو له قرين

"Ti, kdo se odvrátil od výuky (pán) Milosrdného (Al-Korán), dali jsme své démony (klamavá), pak ďábel, který je přítel, který vždy doprovází" [Az Zukhruf: 36].

Proroka Mohameda sallallaahu To alaihi wa Salamem vysvětlil, že na stezce Boží a cestu pravdy, jen jeden. Odchýlit se od něj, pak postupujte podle ulice ďábla.

عن جابر قال كنا جلوسا عند النبي صلى الله عليه وسلم فخط خطا هكذا أمامه فقال هذا سبيل الله عز وجل وخطين عن يمينه وخطين عن شماله قال هذه سبيل الشيطان ثم وضع يده في الخط الأسود ثم تلا هذه الآية (وأن هذا صراطي مستقيما فاتبعوه ولا تتبعوا السبل فتفرق بكم عن سبيله ذلكم وصاكم به لعلكم تتقون)

"Z Džabir, řekl:" Seděli jsme u proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem, pak dělá čáru před sebou, pak řekl: ". Je to způsob, jak Alláh Všemohoucí (Pak) se sallallaahu To alaihi wa Salamem z uvádí všechny řádky vpravo a dvě linky na levé straně řekl: "To je ulice ďábel" Pak si položil ruku na černou linkou (na střed, pero), potom si přečtěte tento odstavec. ". [2] (A (říkáme, to je moje přímá cesta, tak po ní, a ne sledovat silnice jste postupovali podle ulice (ostatní), protože ulice byly rozptýlím ze silnice . kterýž přikázal, abychom byli opatrní "[al-An'am: 153]

Jasné, že bezpečnost silničního provozu, aby se zabránilo mazaný Satan je sledovat cestu Alláha, postupujte Knihu a sunny jako Salih porozumění Salafush. Alláh wa Subhanahu Ta'ala říká.

ومن يشاقق الرسول من بعد ماتبين له الهدى ويتبع غير سبيل المؤمنين نوله ماتولى ونصله جهنم وسآءت مصيرا

"A kdo je proti apoštol po zjevné pravdy pro něj, a následovat cestu, která není způsob, jak věřících (tj. společníky na silnici), necháme ho bez chyb, který zvládl ji a vložíme do Jahannam rozhodla, že Jahannam a špatné -zlo cíl. " [Nisa ": 115].

3. Chcete-li hledat útočiště Alláha z poruch Satan.
Imám Ibn Katheer může Alláh smiluj se říct: význam "Hledám útočiště u Alláha před Satanem proklet", že jsem se hledají ochranu v Boha od Satana prokleti rušení na své náboženství, nebo v mém světě, nebo mě nezastaví od toho, co jsem mu řekl, nebo vyzývají, aby učinily to, co jsem byl zakázán k němu. Vzhledem k tomu, že nic nebrání ďábla od muže, kromě Boha.

Proto Alláh wa Subhanahu Ta'ala nařízeno pečovat a být šetrný k lidské zlo, dobro pro něj, tak tabi'atnya (dobrý) se snížil z nepořádku (což udělal).

Alláh nařídil (člověk) se k němu utíkají od Satana, džinové, protože neměl přijímat úplatky. Dobré skutky neovlivní ho, protože on (Satan) má tabi'at zlo. A nezabrání to od vás, ale Yang byl vytvořen. [3]

To je nejlepší způsob, jak zachránit sebe od Satana a jeho armády, aby se dovolávat ochrany Všemohoucího Boha, neboť On je sluch, vědění a mocný.

Vyvolat ochrana je v zásadě prováděny kdykoli jakékoli narušení ďábla, a také hrál v určitých obdobích dituntunkan Boha a posla Jeho. Řekl:

وقل رب أعوذ بك من همزات الشياطين وأعوذ بك رب أن يحضرون

"A říkají:" Ano, můj pane. Utíkám s vámi od našeptávání Satana. A já jsem hledat útočiště (také) k tobě, ó můj Rabb, od jejich příchodu ke mně ". [Al Mukminun slovy: 97-98]

Alláh také říká:

وإما ينزغنك من الشيطان نزغ فاستعذ بالله إنه سميع عليم

"A pokud jste něco přepsat pokušením Satana, hledají útočiště v Boha. Alláh je sluch, vševědoucí." [Al A'raf: 200].

Konkrétní časy pro beristi'adzah dituntunkan, mimo jiné jsou: při vyrušení Satan, zlé vnuknutí, interference v modlitbě, když zlobí, noční děsy, nyní chystáte číst Al Qur1an, o vstup do mešity, když vstoupil do odpadu záměr, když uslyšel vytí psů a braying z osla, kdy bude berjima ", ráno a večer, isti'adzah pro děti a rodiny, když se zastavil na místě, když jde spát. Podrobnosti o argumenty jsou obsaženy v původních hadith.

4. Přečtěte si Korán.
Mezi moudrosti Alláh zjevil svatá kniha Korán je droga a antidotum pro ty, kdo věří. Alláh řekl,

وننزل من القرءان ماهو شفآء ورحمة للمؤمنين ولايزيد الظالمين إلاخسارا

"A jsme poslat dolů z Koránu, že uchazeč a milosrdenství těm, kdo věří, že Korán a to nepřispívá ke těchto ztrát byly kromě pachatele." [Al-Isra ": 82]

V tomto případě, čtení koránu je také zahrnuta v léčbě poruchy odpuzují nebo udržet ďábla. Neboť, čtení pro Koránu je, ďábel utéct pryč.

عن أبي هريرة أن رسول الله صلى الله عليه وسلم قال لا تجعلوا بيوتكم مقابر إن الشيطان ينفر من البيت الذي تقرأ فيه سورة البقرة

"Od Abu Hurairah, že proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl, nedělají své domy jako hroby. Jistě utekl z domova, který byl čten Surah Al Kráva v tom." [Muslim, ne. 780]

Abu Hurairah, ďábel otevřel v tajnosti. To potvrzuje alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem. Satan řekl.

إذا أويت إلى فراشك فاقرأ آية الكرسي (الله لا إله إلا هو الحي القيوم) حتى تختم الآية فإنك لن يزال عليك من الله حافظ ولا يقربنك شيطان حتى تصبح فخليت سبيله فأصبحت

"Pokud zabírají postele, pak si prosím přečtěte si odstavec míst v Allahu la ilaha Illa huwal hayyul Qayyum) až do dokončení poezie. Takže opravdu vždy stráž od Alláha, a Satan se neblíží vás, až se dostanete ráno". [Bukhari]

5. Dhikrullah množit.
Dhikrullah je velmi silná pevnost, aby se ochránili před démonického rušení. Jak je známo z kázání o Božím svými apoštoly. Mimo jiné prostřednictvím verbální proroka Yahya Alaihissallam, jako hadith níže.

عن الحارث الأشعري أن النبي صلى الله عليه وسلم قال إن الله أمر يحيى بن زكريا بخمس كلمات أن يعمل بها ويأمر بني إسرائيل أن يعملوا بها ... وآمركم أن تذكروا الله فإن مثل ذلك كمثل رجل خرج العدو في أثره سراعا حتى إذا أتى على حصن حصين فأحرز نفسه منهم كذلك العبد لا يحرز نفسه من الشيطان إلا بذكر الله

Al-Harith Al Ash'ari, proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl: "Amen, Alláh nařídil Yahya bin Zakariya Alaihissallam s pěti větami, aby se cvičit a nařídil dětem Izraele, že ho praktikují (mimo jiné) ... já přikazuji vám dhikrullah ( Pamatujte si, že tzv. Boha). Ostatně podobenství jako podobenství o člověku přistupuje jeho nepřáteli rychle, takže když přišel k silné pevnosti a zachránil se před nimi (s přístřeškem na zámku). Takový zaměstnanec by nebyl schopen se chránit před satanem s výjimkou dhikrullah. "[Zpracoval Ahmad]

Takže, pokud chcete přežít a intriku proti zlým duchům, ať vždy vlhký jazyk se zaměřením na játrech doprovodu dhikrullah.

6. Muslimské Jama'ah čest.
Spojení muslimské věřící při plnění různých vyznání se dituntunkan sboru, je jeden způsob, jak zachránit sebe od cíle ďábla. Pro amen, Satan je vlk, který se vrhnout na člověka, jako vlci budou trhat ovce své strany sám.

عن أبي الدرداء قال سمعت رسول الله صلى الله عليه وسلم يقول ما من ثلاثة في قرية ولا بدو لا تقام فيهم الصلاة إلا قد استحوذ عليهم الشيطان فعليك بالجماعة فإنما يأكل الذئب القاصية قال زائدة قال السائب يعني بالجماعة الصلاة في الجماعة

"Od Abu Darda", řekl jsem slyšela proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl: "Existují tři lidé v obci nebo pole, které nejsou založené na jejich sborové modlitby, ale satan ovládat je tedy vstoupit do sboru, protože skutečný. vlk sežere kozu sám "[Zpracoval Abu Dawud, ne. 547]

7. Znalost moc Satana Tipu, tak pozor.
Satan je velký zájem skutečně uvést v omyl lidí. On strávil jeho život a dech zničit lidský úděl. Pak povinnost rozumného člověka, musí si být vědomi tohoto nepřítele, který se objevil nepřátelský od dob proroka Adama Alaihissallam. Alláh varuje své služebníky s jeho slova:

ياأيها الذين ءامنوا لاتتبعوا خطوات الشيطان ومن يتبع خطوات الشيطان فإنه يأمر بالفحشآء والمنكر ولولا فضل الله عليكم ورحمته مازكى منكم من أحد أبدا ولكن الله يزكي من يشآء والله سميع عليم

"Vy, kteří věříte, nemusí sledovat stopách ďábla. Ti, kteří sledují stopy ďábla, byl ďábel skutečně žádal, aby to jednání, které jsou kruté a nespravedlivé. Kdyby to nebylo z Boží milosti a požehnání pro vás všechny, určitě ne nikdo z vás jsou čisté (skutků ostudné a nespravedlivé to je) na věky, ale každý, kdo Boha těší se čistí. A Alláh je Slyšení, vědění ". [Nur: 21]

Jeden způsob, jak naučit mazaný Satan, tím, že zná a odstranit hokej nabité, takže je možné se mu vyhnout. Pro každého, kdo nezná zlo, aniž by si to uvědomovali, on do ní padá.

8. Menyelisihi Satan a vyhnout se klamavých prostředky-přísady pro člověka.
Satan je nepřítelem člověka. Musíme dělat to jako s nepřítelem. Vzhledem k povaze nepřítele se vždy snaží různými způsoby poškodit nepřítele a držet ho od ctností. Řekl:

يآأيها الناس إن وعد الله حق فلا تغرنكم الحياة الدنيا ولايغرنكم بالله الغرور إن الشيطان لكم عدو فاتخذوه عدوا إنما يدعوا حزبه ليكونوا من أصحاب السعير

"Ach, lidé, opravdu slib Boží je pravdivý, pak nikdy nechat život světa oklamat vás, a tak nenechte Satan oklamat, že chytrý trik Boha. Amen Satan je nepřítel na vás, pak zacházet s ním jako s nepřítelem (mu) , protože skuteční démoni, které trvalo jen frakci, která mohou být obyvatelé hořícího pekla. " [Fathir: 5, 6].

Jsou zahrnuty v tomto, a to menyelisihi zlé skutky, jako jsou:
- Satan jíst a pít levou rukou, pak jsme menyelisihinya jíst a pít s jeho pravou rukou.
- Satan nedělá qailulah (break v poledne), pak jsme menyelisihinya od qailulah.
- Musíme odejít tabdzir (odpad), protože lidé, kteří tabdzir jsou bratři satanovi.
- Musíme dělat věci, tiše a opatrně, protože postoj spěchu je od Satana.
- Nechte nás odmítají a držet pevně ji odpařit, protože to je od ďábla.

Argumenty, že jsme se o tom zmínil, obsažené v původních hadith týden Stejně tak jsme zůstali daleko od prostředků používaných Satan ke klamání lidí, jako je hudba, zpěv, pití a další.

9. Slabost Tipu-věří Satan
Alláh wa Subhanahu Ta'ala říká:

الذين ءامنوا يقاتلون في سبيل الله والذين كفروا يقاتلون في سبيل الطاغوت فقاتلوا أوليآء الشيطان إن كيد الشيطان كان ضعيفا

"Ti, kdo věří v boj na stezce Boží, a ti, kdož neuvěřili, boje v cestě zla, tak bojovat proti ďábla kolegy, aj mazaný Satan je slabý." [Nisa ": 76].

Nicméně odborník přesunout pastí pasti démony odevzdané na člověka, ale stále musíme věřit, že mazaný Satan je slabá ve skutečnosti. Za předpokladu, že vždy poslouchat Alláha Všemohoucího.

Mezi nedostatky je ďábel: on nemůže otevřít zamčené dveře, a nazval jméno Boží k němu. Stejně tak nemůže jíst s lidmi, kteří říkají, Ve jménu Allahově dříve. Setab také schopen strávit noc v domě, kde lidé chodí číst jménu Allahově.

10. Pokání a požádat o odpuštění.
Zatímco ještě naživu, člověk potřebuje činit pokání a požádat o odpuštění svých hříchů k Alláhu Subhanahu wa Ta'ala. Tak dlouho, jak lidé dělali, pak Bůh Subhanahu wa Ta'ala vždy odpustit.

عن أبي سعيد الخدري قال سمعت رسول الله صلى الله عليه وسلم يقول إن إبليس قال لربه بعزتك وجلالك لا أبرح أغوي بني آدم ما دامت الأرواح فيهم فقال الله فبعزتي وجلالي لا أبرح أغفر لهم ما استغفروني

"Od Abu Said al-Khudri, řekl: Slyšel jsem, že proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:" Ďábel řekl Robbnya, "Pro slávu a slávu, budu vždy klamat Adamovy děti tak dlouho, jak duch je tam pořád ve svém". Potom Bůh řekl: "Pro slávu a slávu, budu vždy odpusť jim byli totiž líto, že mě". [Zpracoval] Ahmad.

Zde je trochu vysvětlení o ďáblu a jejich triky. Může být užitečné a musí být vybaveny tak, aby chránil se od rozptylování a pokušení Satana Prokletí. Musta'an Alláh.

[Zkopírováno z As-Sunny časopisu Issue 09/Tahun IX/1426H/2005M. Nadace publikoval Lajnah Istiqomah Surakarta, adresa Jl. Solo-Solo Puwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo 57 183, Tel. 0271-761016]



Ahlus Sunnah Wal Jama'ah FII Sabiilillaah džihád Společné Vynutit Ulil Amri


Podle
Al-Yazid ibn Abd al-Kádir Ustadz Jawas


Džihád je jedním z nejdůležitějších islámských syi'ar a je vyvrcholením slávy. Pozice v náboženském džihádu je důležité se neustále obnovují. Džihád FII sabiilillaah zůstane tam až do Soudného dne.

A. Definice džihádu
V jazyce (etymologie) říká, že džihád je převzat z této věty:

جهد: الجهد, الجهد = الطاقة, المشقة, الوسع.

Což znamená, že moc úsilí, obtížnost a schopnosti. [1]

Podle ar-Raghib al-Ashfahani (d. 425 H). Rahimahullah: الجهد znamená potíže a الجهد průměrná schopnost [2].

Džihád je převzat z slova: جهادا - يجاهد - جاهد

V souladu s podmínkami syar'i (terminologie):

الجهاد: محاربة الكفار وهو المبالغة واستفراغ ما في الوسع والطاقة من قول أو فعل.

"Al-Džihád znamená bojovat s bezvěrci, která se snaží se vší vážností věnovat sílu a schopnost buď slovem nebo skutkem." [3]

الجهاد والمجاهدة: استفراغ الوسع في مدافعة العدو.

"Džihád znamená věnovat všechny své schopnosti k boji s nepřítelem."

Existují tři druhy džihádu:
A. Džihád proti skutečným soupeřům.
2. Džihád proti Satanovi může honit.
3. Džihád proti vášní.

Tři druhy džihádu je zakořeněna v koránu al-al-Hajj písmeno: 78, v-Tawbah: 41, al-Anfal: 72. [4]

Podle al-Hafiz Ahmad ibn 'Ali ibn al-Hajar Asqalani (známý al-Háfiz Ibn Hajar al-Asqalany, zemřel th 852 H). Rahimahullah: "Džihád podle syar'i věnuje celý schopnost bojovat nevěřící. "[5]

Termín je používán i pro džihád proti vášním, může Satan pronásledovat, a lidé Fasiq. Pokud jde o boj proti vášním, je naučit se náboženství islámu (Více správně), pak cvičit a učit. Džihád proti Satanovi může honit odmítnutím všech forem pochybné a chtíč jsou vždy zdobí Satan může honit. Džihád proti nevěřícím s rukama, poklad, ústní a jater. Pokud jde o džihád proti lidem Fasiq rukou, orální a játra. [6]

Slova al-Háfiz Ibn Hajar v souladu se slovy proroka alaihi sallallaahu To wa Salamem slovy:

جاهدوا المشركين بأموالكم وأنفسكم وألسنتكم.

"Snažte proti modloslužebníků se poklad, duše, a mluví o vás." [7]

Džihád by Shaykh al-Islam Ibn Taymiyyah může Alláh smiluj se ". Věnovat všechny schopnosti dosáhnout toho, co je milován Alláh Všemohoucí a odmítnout vše, co je nenávidí Boha" [8] a řekl: "Hle, džihád je v zásadě dosáhnout (dosáhnout), co je milován Bůh víry a dobrých skutků, a odmítnout to, co je nenávidí Alláhem v podobě nevěry a špatnosti a maksiyat. "[9]

Tato definice zahrnuje jakýkoli druh džihádu provádí muslima, který zahrnuje poslušnost Alláh provádět přikázání Boží a dodrží své zákazy. Upřímnost pozvánka (kázání), druhá osoba provádět plnění, blízké i vzdálené, muslimové nebo pohané a seriózní boj bezvěrce, aby výkon trestu Boží a na rozdíl od toho. [10]

Džihád neřekl skutečný džihád, ale je to džihád, když nařídil, aby hledali Boží tvář, potvrdil jeho trest, zvýšení prapor pravdy, a poskytují jim veškerou baatil zbavit těla a duše k hledání potěšení Alláha. Ale pokud se někdo snaží najít svět, pak neříkejte džihád je skutečný.

Každý, kdo bojoval, aby si pozici, získat kořist, zobrazit odvahu, hledám slávy (intenzita), tak on nebude odměněn a nemůže být odměněn. [11]

Džihád je v islámu hlavní-seutama charita. Bůh příkazy džihád je obsažena v Al-Korán-, což je označení Al-Baqarah: 190, 193, 216, Aliho Imran: 142,-Nisa ': 95, na-Tawbah: 73, al-Anfal: 74 , al-Hajj: 78, al-Furqaan: 52 a popela Shaaf: 11.

"Abdullah bin Mas'ud Alláh anhu řekl:

سألت النبي صلى الله عليه وسلم: أي العمل أحب إلى الله? قال: الصلاة على وقتها, قال: ثم أي? قال: بر الوالدين, قال: ثم أي? قال: الجهاد في سبيل الله.

"Jednou jsem se zeptala proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem:" Charita, co je nejdůležitější, "Alláhův posel sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:?." Modlitba v době, "zeptal jsem se znovu:" Tak co? "On sallallaahu To alaihi wa Salamem odpověděl :. "poslušná k rodičům" zeptal jsem se znovu: "Potom, co se mu sallallaahu To alaihi wa Salamem odpověděl:?." džihád-laah sabiilil FII "" [12]

Abu Dharr Alláha anhu jednou žádal proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem: "Amal, co nejdůležitější?" On sallallaahu To alaihi wa Salamem odpověděl: "víru v Alláha a džihádu FII sabiilillaah ..." [13]

"Abdulláha bin 'Umar anhuma řekl:" Hlavní-seutama charitativní po modlitbě je džihád FII sabilillaah ". [14]

Existuje osoba, která požádala proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem: "Ó Posle Alláha, je tu někdo, kdo bojuje pro dům Hope Ghani strany (se zkazí války), je tu další válku, aby se jmenoval, a jiní bojovali, aby za svou pozici, která je ? boje v Alláha "Prorok sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:

من قاتل لتكون كلمة الله هي العليا فهو في سبيل الله

"Ti, kteří bojují Boží slova bude vysoká, a tak se FII sabiilillaah (v cestě Alláha)". [15]

B. Zákon džihádu
Zákon džihádu je fard (povinné) na základě Božího slova al-Qaahir:

كتب عليكم القتال وهو كره لكم وعسى أن تكرهوا شيئا وهو خير لكم وعسى أن تحبوا شيئا وهو شر لكم والله يعلم وأنتم لا تعلمون

"Předepsané pro vás bojovat, ale boj to je něco, co nenávidí. Možná jste nenávidí něco, ale to je velmi dobré pro vás, a může být (také) milujete něco, i když je velmi špatné pro vás, Bůh ví, když nevíte, "[Al-Baqarah: 216].

Tento odstavec je stanovení povinnosti džihádu od Všemohoucího Boha pro muslimy, aby zastavil zlé nepřátele muslimského území.
Muhammad ibn Shihab az-Zuhri (. D. 124 H) rahimahullah řekl: "Džihád je povinné pro každého jednotlivce, ať už ve válečném stavu nebo kdo seděl (není k dispozici). Lidé, kteří seděli, když žádal o pomoc, pak by měl poskytovat pomoc, pokud o to požádá jít do války, pak by měl jít do války, a pokud není potřeba, pak ať zůstane na místě (neúčastní). '"[16]

Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl Fat-hu v Mekce (Mecca vydání):

لاهجرة بعد الفتح, ولكن جهاد ونية, وإذا استنفرتم فانفروا.

"Není emigrace po Fat-hu Mekky odst. osvobození z Mekky), ale tam je džihád a dobré vůle. Pokud budete vyzváni, aby šli do války, tak vyjde! "[17]

Zákon džihádu je fard kifaya [18] s argumenty Al-Qur'an a autentické Sunny a vysvětlení učenců Ahlus Sunny mj. Al-Koránu-an-Nisa písmena 's: 95-96, na-Tawbah : 122, al-Muzzamil: 20, a některé z hadith o alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem je závazné.

Kněz a další čtyři školy se dohodly, že džihád FII sabiilillaah kifayah právo je povinné, pokud někteří muslimové to, pak spadají (pasiva) na straně druhé. Pokud nikdo to pak všechno je hříšný. [19]

Učenci řekl, že džihád se fard To ayn na třech podmínkách:

Za prvé: Když se muslimské síly a nevěřící odst. nevěřící) splňují požadavky a jsou proti sobě na bitevním poli, pak osoba nesmí ustoupit ani otáčet se.

Za druhé: Pokud nepřítel útočí muslimská země je bezpečná a oblehl jej, pak je to povinné pro lidi této země, které přijdou do boje s nepřítelem (aby se bránit vlast), ale ženy a děti.

Za třetí: Pokud imám ptal se lidí, nebo někteří lidé rozhodnou jít do války, pak to musí jít. Důkazem je dopis, at-Tawbah: 38-39. [20]

Džihád je požadováno pro:
A. Každý muslim.
2. Baligh.
3. Rozumné.
4. Nezávislost.
5. Muži.
6. Mají schopnost bojovat.
7. Mít dostatek aktiv na ni a její rodinu po jejím zmizení v džihádu. [21]

Pro ženy není džihád, džihád je hadždž a 'Umrah. Je založen na hadith RasulullahShallallahu To alaihi wa Salamem o "Aisha anhuma Alláha, když on žádal proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem:

يا رسول الله, على النساء جهاد? قال: نعم, عليهن جهاد لا قتال فيه: الحج والعمرة.

"Ó Posle Alláha, zda se ženy musí bojovat džihád? Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem odpověděl: "Ano, ženy jsou povinny vést džihád (i když) není válka v něm, a to (uctívání) hadždž a 'Umrah." [22]

C. Ctnost džihádu
Ctnosti džihádu je velmi vůbec, mezi něž patří:
A. Mujahid pohyb (ti, kteří se snaží na cestě Alláha) na bitevním poli byla odměna dána od Boha. [23]
2. Džihád je obchodní a nikdy ušlý zisk. [24]
3. Oživit džihád přednost před Grand Mosque a dát napít na poutníky. [25]
4. Džihád je jedním ze dvou statku vyhrát nebo zemřít jako mučedník). [26]
5. Džihád je cesta do nebe. [27]
6. Ti, kdo se snaží, i když byl umučen on, ale on je stále naživu a jsou uvedeny štěstí. [28]
7. Ti, kdo se snaží, jak lidi, kteří nemají nezlomí půst a modlitby v noci neustále. [29]
8. Skutečně Nebe 100 limity stanovené Bohem pro ty, kteří se snaží ve své cestě. Z jedné úrovně do druhé je jako nebe a země. [30]
9. Nebe ve stínu mečů. [31]
10. Ti, kdo zemřel jako mučedník má šest výhody: (1) odpuštěny hříchy od prvních kapek krve, (2) být schopen vidět své místo v nebi, je (3) bude chráněna před hrobu Alláha, 4) vzhledem k tomu pocit bezpečí ze strachu, v den posledního soudu (5), je dána víra oblečení, provdaná za anděla, 6) může dát svůj rodinný syafa'at 70 osob. [32]
11. Lidé, kteří jdou k džihádu v cestě Boží lepší než svět a všechno v něm. [33]
12. Ti, kdo zemřel jako mučedník, jeho duše byla v qindil (světlo / lucerna), který je v nebesích. [34]
13. Ti, kdo zemřel jako mučedník odpuštěny všechny hříchy kromě dluhu. [35]

D. Disyari'atkannya účel džihád
Islámský džihád za cíl bojovat proti nepřátelům náboženství Boží přímo v povrchu země, a to nejen zabít.

Alláh al-'Aziiz řekl:

وقاتلوهم حتى لا تكون فتنة ويكون الدين لله فإن انتهوا فلا عدوان إلا على الظالمين

"A bojujte proti nim, dokud není pronásledování, a (tak), že náboženství je pro Boha samotného. Pokud přestanou (od nepřátelský k vám), pak není nepřátelství (opět), s výjimkou těch provinilců "[Al-Baqarah: 193].

Ibn Jarir Tabari (. D. 310 H) rahimahullah řekl: "Boj je tak, aby už se ulejvat k Alláhovi, není uctívání idolů, modlářství a jiným bohům, aby uctívání a poslušnosti vůči Bohu nejen druhé. "[36]

Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:

أمرت أن أقاتل الناس حتى يشهدوا أن لا إله إلا الله ...

"Já jsem nařídil bojovat proti lidem, dokud svědčit, že není boha, má právo být uctíván kromě Alláha správně ..." [37]

Abu al-To Abdillah Qurtubi (. D. 671 H) rahimahullah řekl: "The poezii a hadith výše vyplývá, že jelikož" qital "(válka) je kufr." [38]

Šejk as-Sa'di rahimahullah řekl: "Cílem války v cestě Boží není jen prolili krev nevěřících a vzít si jejich majetek, ale cíl pro toto náboženství je založena od Boha nad všemi náboženstvími a odstranit (zbavit) všechny formy modlářství, které brání vytvoření tohoto náboženství, a to je "pomluva" (vyhýbat). Když je pryč fitnah (mnohobožství), dosáhl tohoto cíle, je již vražda a válka. "[39]

Tak, džihád pro Alláha náboženství disyari'atkan vzpřímené na zemi. Proto před zahájením války přikázáno kázat nevěřícím, aby konvertovali k islámu. [40]

E. Úrovně džihádu
Podle imáma Ibn al-džihád Qayyim Jauziyyah rahimahullah má čtyři úrovně [41], a to:

Za prvé: Jihaadun nafs (džihád proti vášní).
K dispozici jsou čtyři úrovně džihádu:
1.Berjihad ke studiu a výuce, která studuje náboženství pravdy. Člověk nebude moci dosáhnout slávu, štěstí ve světě a na onom světě, ale s vědomím a poradenství. Nemá-li zájem dozvědět se užitečné znalosti, pak bude škodit svět a na onom světě.

2. Snažte se cvičit znalosti, které získali. Pokud založeny výhradně na vědu bez lásky, pak možná by to poškodilo vědu ani to mu dobře.

3. Snažte se mendakwahkannya, učit ho lidem, kteří nevědí, takže pokud tato mise nezahrnuje skrývá pak toto poznání, že Bůh pošle buď ve formě pokynů a vysvětlení [42]. Takže poznání není užitečné ani nemohou být zachráněn od Alláha.

4. Snažte se být trpělivý s obtížemi svého poslání v cestě Boží a také pacientů s lidským elementem. On nesl potíže při kázání to bylo jen kvůli Alláhovi. Pokud jsou všechny čtyři úrovně jsou splněny, pak by zahrnovat osobu, která Rabbani. Tak, Salafush Sálih souhlasil, že člověk nemůže být nazván jako Rabbani, než on může zjistit pravdu, cvičit a učit. Proto se učil, cvičit a učit ho, potom bude na straně andělů chválili ho.

Za druhé: Jihaadus Syaithaan (džihád proti Shaytan)
Džihád tento druh existují dvě úrovně:
A. Se snaží chránit se před útokem pochybné a pochybnosti o víře.
2. Snažte se ochránit sami před útoky destruktivní touhy a chtíče.

Shaytan Jihadusy úrovně, která by nastala po prvním odsouzení a na druhé úrovni bude po trpělivosti.
Alláh al-haafiz řekl:

وجعلنا منهم أئمة يهدون بأمرنا لما صبروا وكانوا بآياتنا يوقنون

"A jsme mezi nimi, že lídři, kteří vodítko nám rozkazem, když byli trpěliví. . A je to, že věří v našich znamení "[As-Sajdah: 24]

Bůh v náboženství hlásají, že vedení lze dosáhnout pouze s pacientem a sebevědomým. Trpělivost budou moci odolat chtíči a destruktivní touhy. I když určitě zamítnuta z pochybností a pochybné.

Za třetí: Jihaadul Kuffaar wal Munaafiqiin
Na džihádu, tam jsou čtyři úrovně:
A. Džihád v srdci.
2. Džihád v jazyku.
3. Džihád s bohatstvím.
4. Džihád s duší

Jihadul kuffar (džihád proti nevěřícím) je konkrétnější (kontext je hotovo) ručně (napájení), zatímco Jihadul Munafiqin (džihád proti pokrytcům) je konkrétnější (kontext dělat) s (síla) ústně.

Alláh Ta'ala říká:

يا أيها النبي جاهد الكفار والمنافقين واغلظ عليهم ومأواهم جهنم وبئس المصير

"Proroku, usilovat o (proti) nevěřícím a pokrytcům a bylo těžké se na ně. Tam, kde jsou Jahannam Sakra, a zlo je cíl "[V-Tawbah: 73] [43].

Za čtvrté: Jihaad Arbaabizh Zhulm Wal Bida To wal-karaat Mun (džihád proti pachatelé se subjekty znaků a Munkar Bid'ah)
Na džihádu, existují tři úrovně:
A. S schopný ruce.
2. Pokud není schopen pak ústně.
3. Pokud si to dovolit se srdcem.

Tak třináct úrovní džihádu.

Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl:

من مات ولم يغز, ولم يحدث به نفسه, مات على شعبة من نفاق.

"Ten, kdo zemře, zatímco on se nikdy nebojovali a že není koncipována v jeho mysli na válku, je smrt součástí jedné větvi pokrytectví." [44]

Džihád musí být prováděny s ulil Amri, a to jak ulil Amri to dobré nebo špatné.

F. Rozdělení džihádu
Džihád proti nevěřícím byl rozdělen na 2 (dvě):

Za prvé: Tuk-h Jihadul Wath Thalab (džihád ofenzivní).
Džihád vyžaduje splnění termínů syar'iyyah odst. podmínky, které byly určeny podle islámského práva), se mění takto:
A. Existence Imam (vůdce).
2. Tam je stát (stát).
3. Tam ar-Raayah (vlajka džihádu).

Za druhé: Jihadud Difaa "(obranný džihád, obranu muslimské země).
Džihád je fard ayn právo 'na celé populace země, která byla napadena nepřítelem odst. agresor). Je-li počet obyvatel země je slabý, pak by měl být nápomocen obyvatel země svých nejbližších sousedů.

Džihád syar'i musí mít syar'i přípravu a příprava byla rozdělena do 2 (dvou):
Za prvé, příprava školení, aby lidé víry obhájit podstatu uctívání Boha Hospodina zástupů, Soul Train je na knize Alláha, očistit své srdce v Sunny Jeho proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem, a tak mohou pomoci náboženství Alláh Všemohoucí a Shari'ah Hasičské na něj.

To je v souladu s jeho slova:

ولينصرن الله من ينصره

"A Bůh vskutku pomůže těm, kteří pomáhají (náboženský) on." [Al-Hajj: 40]

Za druhé, fyzická příprava, která se připravuje na počtu vojáků a vybavení k boji proti nepřátelům Alláha a bojovat proti nim.
Alláh říká:

وأعدوا لهم ما استطعتم من قوة ومن رباط الخيل ترهبون به عدو الله وعدوكم وآخرين من دونهم لا تعلمونهم الله يعلمهم وما تنفقوا من شيء في سبيل الله يوف إليكم وأنتم لا تظلمون

"A připravit proti nim, co vás nutí sanggupi koní jsou přivázáni k válce (což je přípravek), že jsi vibrovat nepřítele Alláha a svého nepřítele a ostatní vedle nich, kterého neznáte, ale Bůh to ví . Ať už budete trávit na cestě Boží, se vrátí k vám a vy se neměla být zneužívána (poškozena) "[Al-Anfal: 60].

Zapnutí povinnosti džihádu se všemi ustanoveními jsou povinné plnit syari'atnya její podmínky.

Dát vlastnosti lidí, kteří jsou nuceni se obrátit džihád, v souladu s ustanoveními Shari'ah-se slova terorismu je velkou chybou, pomluvy, falešné obvinění a fatální chyba a nevědomost, že je.

Pokud jde o poruchy chování odst. anarchie) a terorizovat lidi a házet bomby, sebevražedné bomby v aute, vyděsit lidi bezpečné, nebo lidé, kteří mají přísný dohled státu, zabíjení dětí, žen a starších osob se jménem náboženství je džihád Není to pravda, tato akce ar-Rafiiq proti Alláhovi a Jeho Poslu sallallaahu To alaihi wa Salamem a věrný. Oni byli z cesty učenců jsou velmi hluboké pochopení pro přírodní vědy. [45]

[Kopírované z knihy Sharh Aqeedah Ahlus Sunny Wal Jama'ah, článek "Ahlus Sunna Wal Jama'ah FII Sabiilillaah džihád Společné Prosazovat Ulil Amri". Yazid Ibn Abdul Qadir Autor Jawas a Reader Nakladatelství imáma Ash-Shafi'i, PO BOX 7803/JACC 13340A týden Třetí forma Jumada al-Awwal 1427H/Juni 2006M]




Poradenství a Fatwa džihád



Podle
Šejch Sálih bin Sa'd As-Suhaimi Al-Harby


Všechna chvála patří Alláhovi, chválíme, požádejte ho o pomoc a prosí o odpuštění. Máme hledat útočiště u Alláha před zlem v sobě a našich činů. Kdo Alláh poskytuje návod, pak není, může být zavádějící. A kdo se svést Bůh, pak nic menunjukinya.

Vydávám svědectví, že nikdo si zaslouží být uctíván jen kvůli Alláhovi, žádný partner k Němu. A dosvědčuji, že Muhammad je Jeho služebník a posel Jeho. Května modlitby a pozdravy a požehnání Alláha vždy (pověřen) k němu, jeho rodina a jeho přátelé a ti, kteří následují po schodech a chodit na manhajnya, sledování sunny a sunny až do Dne zmrtvýchvstání.

Co se týče budoucnosti:
Skutečně bych chtěl poradit mé bratry a muslimy v Indonésii suadara s prosbou o radu a doufám, že jsem upřímný v tomto doporučení, a doufejme, že i Účelem tohoto doporučení je tváří Boha a další vesnice.

V tomto doporučení jsem si sám sebe a muslimy, aby vždy měli strach z Alláha Subhanahu wa Ta'ala tajně nebo otevřeně, dobré nebo špatné, šťastný nebo obtížné. Ze strachu z Boha, je příčinou všeho dobra.

Také jsem pevně držet říkat silné lano Alláha, pomáhat si navzájem v dobrotě a zbožnosti.

Alláh wa Subhanahu Ta'ala říká.

"Což znamená: A budete se držet lana Alláha, a ne rozbit-split (berfirqah-firqah)" ​​[Imraan AAL To: 103]

A Boží slovo

"Což znamená: A vy jste menolonglah vzájemnou pomoc a sebeovládání v dobro, a ne pomáhat si navzájem v hříchu a nepřátelství" [Al-Maidah: 2]

Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl.
"To znamená: muslimská další muslimskou většinou na potvrzení sebe" [1]

A slova proroka alaihi sallallaahu To wa Salamem

"Význam: podobenství o muslimů v soucitný, milující a něžný mezi sebou, jako jedno tělo, když někteří nemocní, ostatní členové se budou cítit bolest" [Hadith Bukhari a Muslim]

A také jsem se odkázat na muslimy s cílem obnovit všechno, co ve sporu jde o Koránu a sunny v alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem.

Slovo Boží

"Význam: Vy, kteří věříte, poslouchat Boha a poslouchat jeho Messenger a ulil Amri odst. administrativní a umara) z vás. A pokud jste o něčem nesouhlasí, dej mi zpět na Boha a posla Jeho, jestli opravdu věří v Boha av den soudný, to je nejlepší výsledek a nakonec "[-Nisa: 59]

To vše není možné, pokud návratu odst. spor, zavřený) až učenců této Ummah a na pochopení těch spravedlivých.

Řekl, že

"Což znamená: A v případě, že předloží apoštolů a Ulil Amri mezi nimi, určitě jsou lidé, kteří chtějí znát pravdu (být schopen), zjistit z nich (apoštolové a Ulil Amri)" [-Nisa: 83]

Slovo Boží

"Význam: Pak se zeptejte odborných znalostí, pokud nevíte," [An-Nahl: 43, Al-Anbiya: 7]

Slovo Alláh Ta'ala.

"To znamená: Proč ne jít z každé skupiny mezi nimi i někteří z lidí, s cílem prohloubit jejich znalosti (z náboženství) s cílem poskytnout varování ke svým lidem, když se vrátí, aby mohli udržovat sami" [V-Tawbah: 122]

Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl.
"Což znamená: Opravdu to je o učení v oblasti vědy a zdvořilý přírodě je naučit se chovat," [Hadith Hasan Ad-Daruquthni History v Al-Afrad a Khathib Al-Bagdadi Abu Hurairah i Khathib Bagdhadi Abu Al-Darda (viz As-Saheehah ne. 342)]

A slova proroka alaihi sallallaahu To wa Salamem.

"To znamená: Ať věda byla přinesena lidmi, kteří jsou spravedlivé v každé generaci, která se bojem proti nesrovnalostem v lidech, kteří ghuluw (redundantní) a vymýcení pouliční lidi a marnost těch, kteří ta'wil stupidní" [Hadith Hasana viz str. 24 Tasfiyah WA Tarbiyah Shaikh Ali Hasan práci]

Pak povinnost vrátit mládí Rabbani učenců, kteří vždy rozhodne správně a vždy spravedlivě.

Ať si vyberete učence, kteří skutečně chodí ve směru alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem a za ním (v) se slova, skutky nebo iti'qad.

Vždycky spoléhal na texty syar'i dostávat fatwu, která přichází z nich. Zejména v důležitých otázek a problémů, které vyžadují přesné zobrazení nebo vedení nad idžtihád lehkých syar'i textů, jako je problematika džihádu. Protože žijeme v době plné hoven a mnoho lidí, kteří se odváží berfatwa bez vědy, z nichž mnohé tvrdí, že jsou vědci, a mnoho odvážných a mentakwil syar'i texty a trik v souladu s vůli a mysl-mysl Iráčanů k poškozených posílení inovací, sledovat své vášně nebo z důvodu zájmu.

Není pochyb o tom, že džihád zůstal tam až do Soudného dne, a nechat muslimové neustále se snaží prosadit to, aby se pozvednout slovo Alláha. Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl.

"Znamená to: Ten, kdo zemře a nikdy džihád nebo nikdy v úmyslu vést džihád ve svém srdci, zemřel na větvi pokrytectví" [Hadith muslimská kniha o historii Al-emirát]

A Prorok sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl.
"To znamená: Nikdo opouští džihád v cestě Boží, pokud nejsou nedotknutelní".

Džihád zůstává vůdce muslimů je předepsána spolu s dobrý nebo zlý zdědí zemi, tak Bůh a co je v nich (muslimové).

Ale člověk v této době je rozdělena do několika (skupiny) na téma džihádu.

Většina z nich tvrdí, že džihád je povinností již neexistuje, existuje pouze džihád proti vášním, (oni) chovat hloupí lidi podvádět, s hadith jako haditspalsu Atu leží.

"Vrátili jsme se z malého džihádu k džihádu je správné".

Co se myslí tím malým džihádu je džihád proti nepřátelům islámu a jejich významy v džihádu je džihád proti velkých vášní a (i když,-zavřený). Džihád, který je opět větší než muslima, který obětoval svůj život na silnici v cestě Alláha Subhanahu wa Ta'ala povýšit na slovo Alláh wa Ta'ala Tabaraka.

To je názor některých lidí a některých Sufi shromáždění, které se objevily během této éry, zvou lidi, kteří cestují ve jménu da'wah Bohu bez poznání a pochopení náboženství Boha. Ve skutečnosti jsou to jen chůze sem a tam po celý rok bez sebemenšího realizaci věcí, které znamenají, zejména s ohledem na zlepšení aqeedah a faktory, které mohou způsobit škodu v podobě mnohobožství, kacířství a nemorálnosti.

A je tu další skupina volat něco džihád, ale není to džihád. Oni zabíjejí muslimy všude a zapálil plameny války v zemi muslimů samotných ve jménu džihádu. Ve skutečnosti, oni předpokládají, že muslimská země je země, která si zaslouží, aby se o ně bojovat v něm, že je nemorální, nemravné nebo zneužití a nemá rozhodovat podle práva Boha kromě Alláha země požehnané, jako Království Saúdské Arábie dnes, což je stále protizákonné alhmadulillah Shari'ah Alláha o všech aspektech života.

Skupina volání Džihád na něco, co není džihád, což odůvodňuje krev muslimů a jejich majetku a zničit sílu a zdroje svého života a dokonce i místo jejich důležitosti, co dělají, je, aby lidé skeptičtí záměry této skupiny jsou pravděpodobně jel sionistické skupiny nebo Freemansonry a další nebezpečné skupiny, které chtějí postavit Muslims.

A je tu další skupina se statečným memfatwakan dengna zákonné povinnosti Ain džihádu fard 'pro každého muslima, i když počet muslimů není dostatečné, a to bez dostatečné přípravy, bez použití síly nebo kněz, který vedl džihád.

Fatwa je daleko odchýlila od manhaj pravdy a texty, které popisují syar'iyah hranice džihádu.

Jak jsem již vysvětlil, že džihád zůstal tam až do Soudného dne, a tak Bůh odkázal na zemi a co je v něm (na muslimy).

Džihád se stává fard 'Ain ke každému z muslimů, pokud: "Kněz mu řekl, obzvláště když země muslimů napaden, nebo obsazená a muslimové mají moc a přítomnost na vlající vlajkou islámu a jasnou přítomnost příjemců spíše než džihádu, jako případy, které se nevyskytují více poškozen nebo stejný (škoda), že memudharatkan islám a muslimy a muslimové ve stavu sjednocené "

Pokud neexistují žádné podmínky, je zákon džihádu je fard kifaya. Právní džihád fard ayn, nebo povinné kifayah podle konkrétních okolností.

Džihád se stává fard kifaya cíl pomoci mise v zámoří, kde jsou imám muslimů není povinen na každou osobu, ale pouze naznačuje obecně.

Je-li stát jako je tento, pak džihádu je fard kifaya což znamená, když některé byly splněny, pak gugurlah (závazky) druhého.

Jako by to vyžaduje kněze na muslimy, zatímco muslimové mají moc, dostatečné množství, příprava s největší pravděpodobností vyhrát válku, džihád a pak se stane fard tohoto zákona 'Ain.

Tato skutečnost se uvádí, že bez ohledu na to, kdo jiný může být řekl, kifayah nebo fard fard 'Ain, který pomáhá s muslimy, když zničila zemi, jejich čest pošlapala, nebo byly poškozené, zatímco žádný vlající prapor džihádu, pak je tam jen pomáhá muslimům obecně, protože to není mají dostatečné množství, nemá zralý zařízení nebo odpovídající sílu.

Je-li taková situace, jako se to stalo v Bosně a Hercegovině, Kosovu, v Čečensku nebo jiný, tak to tam je pomoc a posílit řady muslimů obecně, ale nejsou uvedeny nebo fard fard kifaya a'in povinné k účasti v něm. Ale povinností muslimů obecně je, že vám pomůže s bohatstvím. Kdo bude s nimi bránit zemi pak je to v pořádku a očekávání. Vzhledem k tomu, prapor džihádu a nedostatečná příprava může být faktory, které přicházejí z Boží pomoc.

Ale jak říkám, v době, kdy je vzájemná pomoc a stát bok po boku s muslimy v souladu s našimi schopnostmi. Ale ať to není omyl mladíci islámu tím, že "džihád je nutné, aby jste se nepřipojí, pokud by hřích" zjevně není pravda. Je povinné pro muslimy je pomáhat své bratry, kteří didzalimi, jak nejlépe a jeho nejlepší, ať jsou kdekoli.

A co se děje nyní v Maluku ostrovy, Indonésie, není pochyb o tom, že muslimové tam na pomoc a posílit jejich řady a opravdu se snažil pomoci jim morálně a materiálně je záležitost, která by měla být pro muslimy. Dovolte nám vážně, aby jim pomohl s tím, co jsme sanggupi morálně a materiálně, ale ne do mládeže Indonésie memfatwakan bawasanya povinnost jít na ostrově a prohlásil džihád v nepřítomnosti imáma, nebo záměrně povzbuzovat je, aby toho tak jsou mezi dvěma ohni.

Oheň, který je většina křesťanská populace ostrova a upozornit vládu Indonésie, které vylučují pohyb tzv. džihádu. Tak jsem si myslel:

Džihád vyžaduje fatwu na mládež a jejich teplo způsobí škodu a zkázu a vést mládež do chutných jídel za nepřátele islámu a sekulárními skupinami, které následovaly je.

Je vhodné požadovat berfatwa a džihád a jít na ostrově uprostřed takových okolností. Vzhledem k tomu, že je třeba pro posouzení maslahah a mafsadah. Mějte na paměti, že každý pohyb džihád, který bude mít muslimy na pokraj zničení nebo katastrofy, nebo je nechá vrátit zvládli tento případ, v neposlední řadě se nazývá džihád.

Kdo je berfatwa ano, pak ať se bojí Alláha Subhanahu wa Ta'ala a muslimy, aby nedošlo aby Indonésii případě, pokud nejsou v sanggupi a ne aby jim chutné jídlo pro nepřítele. Vzhledem k tomu, džihád, není pocit nebo slogany, ale podmínky musí být splněny, že jsem vysvětlil na začátku této kazety.

Prosím, pomozte svého bratra se svými majetky a všechny formy pomoci sanggupi a posílit své pozice. Dejte si ale pozor nemusíte dodávat muslimských mladíků, kteří nejsou jejich sanggupi případ.

Kalianpun vědět, jak životopis proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem v Mekce 13 let a 2 roky v Medíně, a to zvedl prapor džihádu pouze po muslimové mají moc, státní a přípravu, které jim umožní bránit nepřítel Alláha džihádu. Jelikož se nejedná o takových věcech, pak nesouhlasím s vámi, že je předzvěstí v živé islámské mládeže na pokraji zkázy a zmatek.

Kolik fatwy, jako se to stalo, protože v posledních desetiletích, jak tomu bylo ve většině skupiny mají vůdce, který se cítí jako práce má za úkol vedoucí (imám), když oni měli žádnou znalost o tomto náboženství, pak dávají povzbuzení nebo požadovat mládeže jít do určitých míst z důvodu, že džihád do areálu je povinné.

Výsledky této fatwy je zničit špatnou mládež, jejich oběť marná kvůli nervové berfatwa jako je tato.

Ve skutečnosti Alláh wa Subhanahu Ta'ala říká.

"To znamená: Neříkej, že to, co nemáte známa. Skutečně sluch, zrak a srdce všech, které budou potřebné pro odpovědnost "[Al-Isra: 36]

Drž se od vás, ztrácet mládež islámu s takovými fatwy. Ale opravdu to mělo pomoci svého bratra byla v souladu s kesanggupanmu morálně i materiálně.

Muslimští mladíci zničené fatwu, jako je tento, takže dokončil to, že se obávám ridership z triků nepřátelům islámu shromažďovat mládež islámu na ostrově a pak zabít.

Nebojte God Tabaraka wa Ta'ala, namakanlah něco s jeho jménem a vyhýbat se (postoj) odvážit dát fatwu, vraťte se do duchovních, strach z Boha, v žádném z toho, co říkáte, a fatwakan, protože budete určitě bude zodpovídat před Bohem . Nechoďte easygoing islám za přelud a fatwy, že argument nespočívá syar'i a nestůjte na váhu a mafsadah maslahah syar'iyah právního, které jsou uznávány učenci.

Tabaraka máte strach, Alláh wa Ta'ala. Strach v den, kdy jste se vrátil k Bohu a každé duše odměněni s tím, co si vydělají.

Modlíme se k Bohu s dobrými jmény a jeho atributy taufiq vysoký, aby na muslimy, ať jsou kdekoli s tím, co způsobuje láska a keridhaanNya. A Alláh může chránit muslimy v Indonésii a na každém místě všeho zla. A může Bůh vždy oslavovat jeho slova, a ponížili své nepřátele.

Opravdu Bůh je ten, který upravuje případ a všechny, který je schopen na takové věci.

Konec naší modlitby je Alhamdulillahir Rabbil A'lamin.
Května požehnání, požehnání na pozdravy, na alaihi našeho Proroka Muhammada vždy sallallaahu To wa Salamem, jeho rodiny a jeho přátel.

Bratr
As-Sálih bin Sad Al-Harby Suhaimi
Odborný asistent na islámské univerzitě v Medíně v Prorokovy mešity a učitelů
28 Dhu al-Hijjah 1420H

PRÁVO se rozhodl usilovat v Maluku

Chcete-li Fadlilatusy Sheikh
Muhammad bin Sálih al-Uthaymeen Hafizhahullah Ta'ala

Bismillahirrahmanirrahim
Možná jste, Fadlilatus Sheikh slyšel o chaosu v naší zemi, zejména v některých městech ve východní Indonésii, o divokosti křesťanů proti muslimům s masakru a nakrájet části těla obětí na ulici, o znásilnění a ničení mešity, které se staly svatyně muslimy. Ale ne nejmenší vládní opatření k překonání.

Otázkou je, zda Indonéská Muslimové mohou pomoci svým bratrům, kteří bojovali v jiných městech, stejně jak je uvedeno džihádu, nebo mít povolení od imáma (vláda)?

Vezměte prosím na vědomí, že indonéská vláda byla ponořena v politickém a ekonomickém boji, a nedá nikomu povolení provádět džihád, a vláda neměla učinit konkrétní kroky k zastavení krutou porážku. Dejte nám fatwu, může Bůh dát požehnání k vám

Bratrství Indonésie
15 Dzulqa'dah 1420H

Odpověď
Alhamdulillahir Rabill Alamain. Modlitby a pozdravy na proroka Mohameda snad přístřešek, spolu s rodinou, přáteli a lidmi, kteří sledují jejich stopách až do Dne zmrtvýchvstání stejně.

Je-li válka je válka, aby se bránit, je přípustné. Ya'ni li křesťan přišel k domu muslima pošlapat její čest, pak má právo se bránit, i když zabíjení. Jak prozradil to jít k džihádu, je zakázáno s výjimkou povolení kněze, ya'ni vlády v zemi.

Ptám se Alláha, může smazat všechny katastrofy a zla muslimy, a doufejme, že dávají vítězství islámu v Indonésii, protože vítězství není možné získat jinak než jeho pomoc.

Už pochopil, že zrada křesťanů proti islámu a jeho přívrženci jsou velmi silné všude. To je však dveře vítězství muslimů, takže vědí, jejich nepřátelé jsou skutečné.

Ptám se Alláha, může mu pomoci muslimům na každém místě a zničit křesťanský lid a jejich přisluhovači. Amen Alláh Všemohoucí na všechno.

22 Dzulqa'dah 1420H
Mohamed Al-Uthaymeen

Otázky vzniklé v pomluvě Maluku

Podle
Šejch Dr. Ibrahim Al-Amir bin Ruhaili


Otázka
Šejch Dr. Ibrahim Al-Amir bin Ruhaili zeptal: Třetí, na otázku, pomluvy, které se vyskytuje v Moluccas

Odpověď
O tom, co se děje na ostrově Maluku, dlouho kolovala mezi našimi bratry v ikhwah) spoustu novinek z nich, a my jsme se setkali s několika příbuzných (byli jsme), zejména s ohledem na tuto otázku. Jsme již vysvětlili, že stanovisko (tvrzení), že věříme, že naše náboženství a Alláha Všemohoucího, jak je věřil mnoho z nás, jako Shaykh Salih masyaikh As-Šajch a Suahimi Ubaid Al-Jabri, šejch Sálih ... v tom ... šejkové jako Sheikh Abdus Salam Al-Šejch Suhaimi Sulaiman, Sheikh .... (Ie) velké množství (Ulama) se shromáždili na Shaykh Salih Al-Suhaimi s ikhwah čelí většina, kteří přišli a nikdy se zapojil do činnosti této operace. Vysvětlujeme jim, že to není džihád, džihád musí být pravda, protože pod praporem islámu, pod praporem kněze, který byl schválen bai'at.

Pokud jde o ně, lidé, kteří začali džihádu, které již existují v rámci dluhopisového bai'at proti muslimské vládce, i kdyby měl každý (vládce je) dělat. Nechceme trestat lidi ve spěchu a neměli bychom jít ven (vzepřít), protože tam je jen pochybné, v době pomluvy.

Pak lze také si představit nic, co by se mohlo stát jen proto, že nepřátelství Džihád vyžaduje křesťany proti muslimům.

Opravdu džihád je povinná pouze v případě, že má schopnost dělat tak. Jako není-li schopnost bojovat, (ne) schopnost přípravku, pak by neměla být. Mohlo by to být dokonce nutné zaplatit džizju (Hlasování daň zaplacená za záruku bezpečnosti) pro nevěřící (pokud to okolnosti síla) výměnou za údržbu duší muslimů.

Jako malá skupina, která přišla čelit armádě, který byl připraven se silným přípravě, máte vojenské výstroje a výzbroje (kompletní) a mají zkušenosti z války, pak (tento malý keompok) vyšel jim čelit s cílem džihádu, pak to není vyučován Shari'ah " na a jsou (malá skupina) není nařízeno případu.

Další doporučení se svými bratry tam (Indonésie), měly by se držet směru učenců a byl popsaný učenci s podrobným vysvětlením, co je třeba pro tyto bratry, je to, že berou zpět power-keuatan jim a jsou ponechány v tomto případě. Aby jim bránit muslimy, aby tuto otázku osobám oprávněným k manipulaci své záležitosti v jejich zemi, a poskytovat poradenství lidem v tomto orgánu. Doufejme, že Alláh dal vládců taufiq ve prospěch odst. dobrý) z muslimů a odstranit jejich potíží.

To je dobré ... Boží požehnání pro Alláha, pokoj a barakahNya náš Prorok Muhammad věnoval, rodiny a přátel.

[Zkopírováno z As-Sunny časopisu 07/Th Edition. A As-Sunna IV/1421-2000M 03/Th Edition. Istiqomah Lajnah V/1421-2001MDiterbitkan Nadace Surakarta. Jl. Solo - Purwodadi Km. 8 Selokaton Gondangrejo - Solo 57 183]



Pravidlo-pravidlo v džihádu




Podle
Sheikh prof. Abdurrozzaq bin Abdul Al-Muhsin Abbad




To je velmi důležitá diskuse o otázce džihádu, džihád je pochopit, že islám je předepsáno v souladu s pravidly a požadavky popsané v Koránu a sunny proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem a Salafush Salih atsar . Není dokonalá džihád v Boha a dobré skutky nebudou zahrnuty bez ohledu na podmínky.

Mezi pravidly a podmínkami džihádu je následující.

[1]. Džihád musí dilandasai dvě věci, které podmínkou pro přijetí skutků, to je upřímné a mutaba'ah (podle sunny proroka z alaihi sallallaahu To wa Salamem). Alláh wa Subhanahu Ta'ala nezíská jednu, dokud džihád pro Alláha a jeho záměr mengikhlaskan keridhoanNya očekávat. Pokud se očekává pouze džihád osobní výhoda nebo funkce nebo jiný na světě záleží pak džihád není přijat Alláh wa Subhanahu Ta'ala. Stejně tak bude Alláh nepřijímá někdo džihád nemá-li následovat Sunna alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem v džihádu. Někdo, kdo chce vést džihád musí nejprve pochopit, jak první prorok sallallaahu To alaihi wa Salamem pak mencontohnya džihád.

[2]. Džihád musí být v souladu se záměrem a cílem džihádu je pozvednout disyariatkannya trest Boží a že náboženství patří jen Bohu, jako proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem byl požádán: Posle Alláhův! je tu někdo, kdo bojuje za svou odvahu, protože existuje více fanatik (třída), je zde také proto, že Riya, který zahrnoval mezi těmi, kteří se snaží na cestě Boží? pak odpověděl: "Ti, kteří bojují v cestě Boží na vysokou slovo Alláha, pak je na stezce Boží" [Bukhari Hadith muslima 7458 a 1904]

[3]. Džihád musí být přiložen znalosti a chápání náboženství je dobře, protože džihád včetně semulia-slavné bohoslužby a poslušnost. A uctívání není platná bez vědomí a porozumění náboženství. Proto rahimahullah Umar bin Abdul Aziz, řekl: "Ti, kdo uctívají Boha bez vědomí, že víc škody než užitku." Zmínil se atsar, že: "Věda je kněz / vedoucí lásky je láska, zatímco jeho následovníci". Je to vlastně jasné, protože pokud se cíle a akce, které nejsou doprovázeny vědy, pak je to jen nevědomost a mylné a postupujte podle vášně. Je třeba znát skutečnou povahu džihádu, jehož účelem džihád, džihád a různých úrovních: na úrovni, stejně jako stát by měl být jasné, že nepřítel se chystá třeba bojovat. [2]

[4]. Džihád by mělo být provedeno s velkou milost / soucitem a jemným, protože džihád není předepsán pro duševní mučení nebo zranit ostatní. Proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem řekl.

"Význam: Není to slabost, je jemnost v ničem, ale bude ji zkrášlit, a není násilí v ničem, ale on si to pokazit" [Hadith Muslim]

Syaikhhul rahimahullah islám Ibn Taymiyyah řekl: "Satan chce vždy ze syntetických přehánět je ve všech případech. Pokud syaitah sklon vidět osobu, kterou miluješ a pak udělal extravagantní v lásce, a tak není nenávist, co Bůh nenávidí a žárlí. Ale pokud Satan ho viděl sklon k hrubosti / hardware, pak ďábel byl propuštěn tím, že dělá charitu / dobrý, jemný a laskavý, podle kterých Bůh přikázal a on byl velmi extrémní v nenáviděl a odsuzoval a dal trest ... " [3]

[5]. Džihád má být plná spravedlnosti a od tyranie. Jedná se o důležité ustanovení v džihádu v cestě Boží, jak Alláh wa Subhanahu Ta'ala jeho slovo.

"Význam: Boj v příčině Allaha ty, kteří s tebou bojovat, (ale) nepřekročí limity, vždyť Bůh nemiluje ty, kteří překračují limitní" [Al-Baqarah: 190]

A slova.

"Význam: Vy, kteří věříte, budete to lidé, kteří vždy hájí (pravda) pro Alláha, svědectví se spravedlnosti. A není vůbec nenávisti vůči lidem, povzbuzovat vás k tomu bezpráví. Pozor, protože je to blíž k zbožnosti. A strach Alláh, Alláh určitě si je vědom toho, co děláte "[al-Maidah: 8]

V minulosti, když Prorok sallallaahu To alaihi wa Salamem poslal svá vojska, vždy mewasiati je být opatrný a řekl: "Jděte s jménu Alláha, a cestě Boží, bojovat proti těm, kteří nevěří v Boha. Do mecincang odst. mrtvola), a ne podvádět a nezabíjejte děti "[Muslim Hadith 1731]

Učenci uvedly, že lidé, kteří nejdou do války z žen, malých dětí, starších lidí, slepí lidé, lidé, kteří jsou slabí / nemocní, blázniví lidé a pastory / kněží a mnichů / jeptišek je skupiny, které si nezaslouží být zabit v džihádu, protože válka byla namířena proti těm, kteří bojují proti nám, když jsme ukázat Boží náboženství. Každý z výše uvedených skupin, které nejsou účastníky budeme bojovat pak nesmíme bojovat proti nim. To je proto, že Bůh dovolil zabít ducha, s níž tito tvorové mohou být dobré, jak říká Bůh.

"Což znamená: A to pomluva větší (hřích), spíše než zabít" [Al-Baqarah: 217]

To znamená, že i přes ošklivost války a ničení v něm, ale poškození a hanobení pohanství přes to všechno. Kdo nebrání muslimy z vytváření náboženství Boží, jediné nebezpečí pro své nevíře. Proto učenci řekl: "Kazatel se říká, že hereze menyelisihi kepad Korán a Sunna zaslouží trest, na rozdíl od Ticho (bez volání na bid'ah). To vše zahrnuje dobro islámu a islámské vyzval ke spravedlnosti a vyhnout se všem formám pronásledování a tyranii "[4]

[6]. Džihád (tholab / útok-zavřený), musí být s imáma muslimy nebo s jeho souhlasem oba vůdcové / kněží jsou dobrý nebo zlý člověk. To je nejdůležitější mezi těmito podmínkami, které musí existovat v džihád fi sabilillah, protože džihád, džihád především proti nepřátelům Alláha s zbraň není možné udělat, ale s moc a síla nemůže být získána, ale jednotu. A jednota nemůže být realizován, ale s vedením. A vedení neběží, ale v souladu s postojem slyšet a poslouchat (vůdce). Všechny případy jsou vzájemně propojeny a částečně nedokonalé, ale s některými ostatními, nebude ani vztyčené náboženství a tento svět, ale toho, [5].

Toto ustanovení bylo popsáno v Sunny a výroky Salaf. Je uvedeno v hadíth Abu Hurayrah z alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem, řekl.

"Což znamená: Opravdu kněz / vedoucí je štít (muslimové) bojovat za sebou a dělat štít" [Bukhari hadís Muslim 2957 a 1841]

Imám Abu Ja'far řekl v ATH-Thohawi Aqidah Thohawiyahnya: "Hajj a džihád je vždy provedeno s Ulim Amri / vůdce muslimů, kteří jsou dobré a až do soudného dne dzolim ...".
Imám Al-Barbahari rahimahullah řekl: "Každý, kdo říká, dovoleno, aby se modlili za každé dobré a zlé kněží a džihád je přípustné s kholifah, a on se nebouřili proti pravítku, že zvednete ruce a modlete se za její laskavost, je to opravdu má vyjít v Khowarij skupina slov od začátku do konce "[6]

[7]. Džihád v cestě Boží přizpůsobit situaci muslimů, jsou stále slabé nebo silné je? protože věci měnit po celou dobu a místo. Džihád v cestě Boží je předepsáno v islámu přes několik fází: V době džihádu Mekky disyariatlan ještě pozvednout zbraně, protože muslimové v té době stále ještě v menšině a slabá, ale džihád je předepsán v játrech a ústní.

Alláh wa Subhanahu Ta'ala říká.

"To znamená: Neposlouchejte nevěřící, a snažit se proti nim s Koránu s velkým džihádu" [Al-Furqan: 52] Tento verš makkiyah (dolů před pouť alaihi proroka sallallaahu To wa Salamem do Medíny, - Kč potlačovaný)

Boží slovo: "Wajahidhum". Ibn Abbas řekl: "Korán", jak vyprávěl Ibn Jarir ve svém komentáři. Poté, sallallaahu To alaihi wa Salamem stěhoval do Medíny a začal vytvořit islámský stát mu umožnilo bojovat naprosto skrze Jeho Slovo.

"To znamená: to dovoleno (v boji) pro ty, kteří bojují proto, že se stala křivda. A to Alláh, Všemohoucí jim pomoct "[al-Hajj: 39]

Pak povinnost džihádu k muslimům a bylo nařízeno bojovat proti těm, kteří proti nim bojovat a zdržet se lidí, kteří se neobtěžují je.

Alláh wa Subhanahu Ta'ala říká.

"Význam: Boj v příčině Allaha ty, kteří s tebou bojovat, (ale) nepřekročí limity, vždyť Bůh nemiluje ty, kteří překračují limitní" [Al-Baqarah: 190]

Poté Alláh zjevil verš, který absolutně přikázal vést džihád, a ne držet zpátky od nikoho, až se dostanou do náboženství Boží, nebo platit džizju, jak je uvedeno ve svém Slově.

"Což znamená: A bojujte proti nim, že žádná urážka na cti, a že náboženství je pouze pro Alláha. Pokud přestanou (od nevíry), pak jistě Bůh vidí, co dělají "[al-Anfal: 39]

Odborné učenci posilují názor, že poezie není nic mansukh / odstranit (právní,-zavřený), ale verše jsou použitelné v souladu se stávajícími podmínkami, pak mají muslimové vždy čas a místo, aby se verše v souladu se svými možnostmi. Pokud jsou v oslabeném stavu džihádu podle svých schopností. Pokud jsou slabé dost kázat ústně. A pokud již většinu ze síly a pak jsou (mohou) v boji proti těm, kteří proti nim bojovat, nebo jsou v jejich blízkosti a zdržet se, že nebude rušit. A pokud mají velmi silný a má sílu (povolené) v boji proti všechno, co lidské bytosti jsou konvertoval k islámu, nebo platit jizya. [7]

Rahimahullah Šejk al-Islam Ibn Taymiyyah řekl: "Ten, kdo mezi muslimy ve státě je slabý na určitém místě nebo čase, pak by měl cvičit trpělivost a odpuštění verše ty, kteří poškozují Boha a posla Jeho a bibli mezi pohany" [8. ]

As-Sheikh Sa'di Abdurrohman rahimahullah řekl: "Dejte jim vědět, že Bůh nezatěžuje člověka, ale podle svých schopností a Messenger sallallaahu To alaihi wa Salamem bylo přerušeno tuladan je. Předtím sallallaahu To alaihi wa Salamem prostřednictvím dvou států v kázání a džihád. On řídí v souladu se situací. Zatímco muslimové ve státem kontrolovaných nepřátelé jsou slabí a on byl organizován se bránit sám a obnovovat s kázáním džihád a zdržet se zbraní v ruce, protože to je více madhorotnya. A jindy je jim řečeno, odolat zlo nepřítele se všemi mocenských a uzavřít mír, pokud jsou příjemci v klidu a bojovat proti těm, kteří překročí limit, pokud maslahatnya větší. Povinné pro muslimy napodobit jejich proroka v tomto ohledu. A on napodobí přínos a úspěch "[9]

[8]. Džihád musí být schopna realizovat výhody a nemá mít za následek větší kemadhorotan. To je proto, že džihád ve všech jeho formách je předepsáno, aby závažné výhody a odmítá madhorot islámu a muslimům, a to jak jednotlivce i skupiny. Vždy džihád je předepsán jako že pokud je známo s jistotou odhadnout, nebo pečlivě si uvědomit, že cíle. Ale naopak, pokud je známo s jistotou odhadnout, nebo pečlivě, aby byl více madhorot, pak džihád v té době to bylo bez lékařského předpisu. Rahimahullah Shaykh Ibn al-Islam Taymiyyah řekl: "Hlavní Seutama-džihád a dobré skutky jsou poslouchat Boha stále více prospěšné služebníci Boží. Pokud džihád může memadhorotkannya a blokování výhodnější nelze kvalifikovat jako dobré skutky "[10]

[9]. Závěr: Vznik výše uvedených pravidel je, aby Koránu a sunny jako měřítko všech okolností, a to zahrnuje čtyři věci: správné Aqeedah a upřímný záměr, poctivost v jediné důvěry a postupujte podle Sunna alaihi wa proroka sallallaahu To Salamem. Mujahid, kteří nedodržují správný aqeedah pak slova a činy nelze oddělit od škody a nesrovnalostem, protože pravda Aqeedah je základem pro bezpečnost dané osoby slov a činů. A Mujahid, kteří nemají držet s upřímnými záměry ve slovech a činech pak ne proto, že džihád je tvář Boží a vynutit si jeho slova i jen pro uspokojení své touhy. A Mujahid, který je nečestné ve své důvěře v Boha jediného nebude istiqomah v džihádu v cestě Alláha a zatížení džihádu, a to i slabé odhodlání mohl snadno a rychle pesimističtější než Boží pomoc. A Mujahid, kteří nenásledují proroka sallallaahu To alaihi wa Salamem pak džihád není pravda a není daleko od kacířství a deviace. Ještě condoh džihádu ke zničení sebe a hodně zlepšit a odvolání k přímé cestě Alláha.

[Zpracováno z knihy "Al-Quthuuful Jiyaad min Hikami Ahkaamil wal Jihaad" věst. DR 23 - 35 od Shaykh Abdul Muhsin bin Al-Abdurrozzaq Abbad, překládal se jako Abdurrahman bin Thayib]

[Zkopírováno z časopisu Al-adh-Islamiyya vydání Dzakhiirah 18 Muharram 1427H/Peb-Maret čt IV 2006M. Vydavatel Ma'had Ali Al-Irsyad Surabaya, Jl. Sultan Iskandar muda 45 Surabaya]



Džihád v islámu




Podle
Ibn Qoyyim rahimahullah



Džihád je páteř a islámské kupole. Pozice těch, kteří se snaží velmi vysoko v nebi, tak i ve světě. Jsou drahé na světě a na onom světě. Messenger je jedním z nejvyšší pozice v džihádu. Má džihád ve všech tvarů a typů. On se snaží na cestě Boží v pravdě džihádu, ať už jsou játra, propaganda, informační (znalost), meče a zbraně. Celou tu dobu byl jen snažit se srdcem a podat jemu ústně. Proto, on je velmi sladký jméno (na lidské zavřený) a nejcennější v očích Alláha.

Bůh přikázal mu k džihádu, protože on byl poslán jako proroka, Alláh říká

"A když jsme chtěl, poslali jsme je pravda, v každé zemi, která dává napomenutí apoštola). Neposlouchejte nevěřící, a snaží se proti nim Koránu s velkou džihádu." [Al-Furqan: 51 až 52]

Tento dopis obsahoval dopis, ve kterém existují Makiyah příkaz vést džihád proti nevěřícím a informace a předložit doklad o Koránu. Stejně tak, džihád proti pokrytcům předložením důkazu, protože již existují pod vládou muslimů Alláh Ta'ala říká:

"Význam: Proroku, usilovat o (proti) nevěřícím a pokrytcům a bylo těžké se na ně Jejich místo je peklo A to je vrátit se k nejhorší týden." [U-Tawbah: 73]

Džihád proti pokrytcům (s dokladem-zavřený) je těžší než džihád proti nevěřícím mečem odst. zavřený), protože (s důkazem, zadržovaná džihádu) může být provedena pouze zvláštní lidé jsou dědici Proroka (Ulama ). Mohli dosáhnout, a že jim pomáhá, je malá skupina lidí. Nicméně, oni jsou nejušlechtilejší lidé v očích Alláha. [2]

Včetně semulia-Noble džihád říká pravdu, i když mnoho lidí, kteří silně proti takovému sdělit pravdu lidem, kteří se obávají rušení. Z tohoto důvodu sholawatullahi Apoštolské alaihim salaamuhu wa-včetně nejdokonalejší

Džihád proti nepřátelům Boha mimo ni (muslimové), včetně pobočky od služebníka svého džihádu proti sobě odst. touhy) v poslušnosti Bohu, jak mluví o Prorokovi:

"To znamená: Mujahid jsou ti, kteří se snaží proti Bohu a poslouchat ho Muhajir je ten, kdo emigroval z toho, co je zakázáno Boží" [Hadith Hlášení Ahmad a sanadnya jayyid / i]

Proto džihád proti sobě samému více priority než džihád proti nevěřícím a je základem. Sluha, ne-li k džihádu proti sobě v poslušnosti přikázání Boží a co je zakázáno opustit kvůli jeho upřímnosti, tak jak by si možná džihád proti nevěřícím [3]. Jak může bojovat s bezvěrci, zatímco nepřítel (vášně), který stojí vedle jeho levé a pravé a on ještě nebyl zvládl boj džihád pro Alláha. Možná, že nechce ven džihád proti nepřátelům v nevěřící), aby byl schopen vést džihád proti své touhy dostat se ven džihádu. [4]

Druhým nepřítelem je cílem džihádu je otrok. Ale je tu ještě třetí, který nemohl vést džihád proti nim, s výjimkou po třetím rytmu. On (třetí nepřítel je) vždy zablokován, klamná a svůdné sluha tak, aby vést džihád proti jeho přání. On byl vždy portrét otrokem vášní, že džihád proti velmi těžké a musel opustit potěšení a radosti (svět). V žádném případě se džihád proti nepřátelům, pokud to nejprve museli bojovat džihád. Proto džihád proti vzniku v džihádu proti nim. Třetí nepřítel je Satan, Alláh Ta'ala říká:

"Což znamená: Opravdu Satan je nepřítel na vás, pak zacházet s ním jako s nepřítelem (mu)" [Fatir: 6]

Příkaz, aby ďábla jako nepřítel je připomínkou toho, že (sluha), zmobilizovat všechny síly v boji, protože nepřítel nikdy není unavený a slabý ke klamání lidí všech dob.

(Pak řekl, potlačovaný) Je-li výše uvedené je pochopit, džihád je rozdělena do čtyř etap [5]:

[1]. Džihád proti sobě odst. chtíč), a je rozdělen do čtyř úrovní

. Džihád ve studiu náboženství nemůže existovat žádné štěstí ve světě a na onom světě, kromě něj. Kdo je za vědu náboženství pak bude mizerně ve světě a na onom světě.

b.. Džihád v praxi vědy, které se naučil, protože věda bez lásky, ne-li memadharatkannya, minimální znalosti žádný přínos.

c.. Džihád v da'wah (volání lidí) k výuce přírodovědných předmětů, a že nevím. Pokud ne, pak je mezi těmi, kteří skrývají znalosti, které Alláh zjevil a nebude užitečné poznatky, a on by neměl být v bezpečí před Alláha.

d. Džihád ve pacientů potýkají s překážkami v cestě propagandy a lidským elementem kvůli Alláhovi.

Pokud zaměstnanec zdokonalil tuto všechny čtyři úrovně, pak se zařazují Robbaaniyyiin odst. Robbani osob). Salaf dříve bylo dohodnuto, že učenec nelze říci Robbani než on zná pravdu, pak cvičit a učit. Každý, kdo ví (pravda), pak je cvičit a učit ho, pak mu bude ctí mezi obyvateli nebes.

[2]. Džihád proti Satanovi, a je rozdělen do 2 částí:

. Džihád v odmítnutí pochybné (zmatenost) a pochybnosti ve víře
b.. Džihád zamítl první šepot chtíče džihádu a džihád bude vzbuzovat důvěru, že jak bude produkovat trpělivost Všemohoucího řekl:

"Což znamená: A jsme mezi nimi, že vůdcové, kteří vodítko nám rozkazem, když byli trpěliví a je to, že věří v našich znamení.". [As-Sajdah: 24]

Alláh ta'ala mengkabarkan, že vedení v náboženství je možno získat jen s trpělivostí a důvěrou. Trpělivost odolá chtíč a touhu, zatímco v dobré víře, může se bránit pochybnosti a zmatek.

[3]. Džihád proti nevěřícím a pokrytcům. To zahrnuje čtyři věci: džihád s srdce, ústní, majetku, těla a duše. Džihád proti nevěřícím je oddaný straně a džihád proti pokrytcům je více zaměřená na mluvené slovo.

[4]. Džihád proti dzolim a kacíř a Munkar tvůrce. To má tři fáze. Ručně, pokud je schopen, pokud ne, tak přejít na ústní a pokud není schopen se i pak se srdcem.
To je třináctý fáze džihádu a (Ti, kteří umírají a ne bojovat džihád a nikdy šeptat v ní pro něj zemřít v džihádu je pobočkou pokrytectví) [6]

A džihád nebudou dokonalé, ale s přechodem a není Hidžra a džihád bez víry [7]. Lidé, kteří očekávají, že milost Boží jsou lidé, kteří provozují tyto tři věci, Alláh říká ta'ala

"Význam: Ti, kdož uvěřili, ti, kteří emigrovali a snažit se v cestě Boží, oni čekali na milost Boha, a Bůh je oft-odpouštějící, slitovný." [Al-Baqoroh: 218]

Jak víra je povinností každého člověka, to je také nutné přesunout dva kdykoli:

[1]. Mentauhidkan emigroval do boha mu, upřímnost, pokání, rezignace, naděje a láska ho.

[2]. Emigroval do svého proroka a podle jeho Sunny, s výhradou jeho rozkaz, který mu potvrdil zprávu sdělit, a uvedení jeho příkaz jiného než příkaz. Prorok řekl, což znamená:

"Význam:. Ti, kteří emigrovali do Boha a posla Jeho, pak pouť Bohu a Jeho poslu a ty, kteří emigrovali do světa, nebo žena, která se chystal vzít hijrohnya na to, co chtěl". [8]

Příkazy k džihádu proti vášní v poslušnosti Alláhovi a džihád je fard ayn proti démonům, které nemohou být delegovány na každého. Pokud jde o džihádu proti nevěřícím a pokrytcům je fard kifaya.

[Zaadul Ma'aad FII Hadyi Khoiril Ibaad 3/5 - 11, Ibn Qoyyim rahimahullah]

[Zkopírováno z časopisu Al-adh-Islamiyya Dzakirah ThIV Edition 17 / Dzulqa To Dah 1426H/Desember 2005M. Tlumočník Abu Abdirrahman bin As-Salafi Thayyib Lc, Vydalo Ma'had Ali Al-Irsyad Surabaya, JL Sultan Iskandar muda 46 Surabaya]




zdroj: http://almanhaj.or.id/

Tidak ada komentar:

Posting Komentar