Sabtu, 23 Juni 2012

Zákon z modlitieb piatok, čo by osoba, ktorá znevýhodnené piatok Modlitba?, يا أيها الذين آمنوا إذا نودي للصلاة من يوم الجمعة فاسعوا إلى ذكر الله "Vy, ktorí veríte, ak je vyzvaný k plneniu modlitby v piatok, potom ponáhľal si pamätať Alah ťa ..." [al-jumu'a: 9]


Zákon z modlitieb piatok, čo by osoba, ktorá znevýhodnené piatok Modlitba?,
يا أيها الذين آمنوا إذا نودي للصلاة من يوم الجمعة فاسعوا إلى ذكر الله
"Vy, ktorí veríte, ak je vyzvaný k plneniu modlitby v piatok, potom ponáhľal si pamätať Alah ťa ..." [al-jumu'a: 9]



Podľa
Šejch Muhammad al-Albani Nashiruddin


A. PRÁVNE piatkovej modlitby [1]
Piatok modlitba je povinné pre každého mukallaf (ľudia, ktorí dostali bremeno spustiť náboženskú povinnosť) a Aqil baligh podľa vety ktorá ukazuje, že v piatok modlitby povinné pre každú mukallaf, že hrozba je veľmi ťažké pre ľudí, ktorí odchádzajú [2] , a Himmat (riešenie), proroka sallallaahu To alaihi wa salámou vypáliť domy tých, ktorí odišli, nie je tam žiadny dôkaz jasnejšie než príkazov obsiahnutých v al-Korán, ktorá zahŕňa každý človek moslim, v ňom sa prejavuje:

يا أيها الذين آمنوا إذا نودي للصلاة من يوم الجمعة فاسعوا إلى ذكر الله

"Vy, ktorí veríte, ak je vyzvaný k plneniu modlitby v piatok, potom ponáhľal si pamätať Alah ťa ..." [al-jumu'a: 9]

To je jasný argument.

Rozprával Abu Dawud Shihab bin Tariq na Hadith, v skutočnosti proroka sallallaahu To alaihi wa salámou povedal:

الجمعة حق واجب على كل مسلم (في جماعة) إلا أربعة: عبد مملوك أو امرأة أو صبي أو مريض.

"V piatok modlitba je povinné pre každého moslima (zbor) [3], s výnimkou pre štyri osoby:. Bondsmen, žien, detí a ľudí, ktorí sú chorí"
Tento Hadísa dishahihkan nielen imáma Hadith ods učenec).

2. VEĽKÉ Imam
Existencia al-Imama al-A'zham ods veľký vodca pre všetkých moslimov), nie sú povinnou požiadavkou pre piatkové modlitby, ak alaihi proroka sallallaahu To wa salámou a ľudia, ktorí uspeli vo vedení piatkových modlitieb v odôvodnení za záväzky veľkňaz, je to nepochybne pravda pre ostatné modlitby, ako sú modlitby viedol jeho alaihi sallallaahu To wa salámou v jeho deň a od ľudí sa riadi tým. Vzhľadom k tomu, príčinou je neplatné (neplatné), potom súčasný zákon bol preto neplatné.

V závere bola požiadavka nie je založená na vede, aj to si vyžaduje, že to nie je pravda, že je história niektorá tá Salaf, najmä alaihi proroka sallallaahu To wa salámou, pretože to nemá cenu Extending problém. [4]

3. NA ČÍSLO Jama'ah piatkových modlitieb
Legitímna zborové modlitby vykonať, aj keď len s (zbor) s kňazom, zatiaľ čo modlitba piatok je jedným z ďalších povinných modlitieb. Každá osoba, ktorá si vyžaduje ďalšie čísla, ktoré existujú v modlitbe zborové, potom by mal dokázať jeho názor, že problém, a určite nebude mať argument. Prekvapivo veľa názorov na tieto čísla až pätnásť názory, a tam nie je žiadny argument, ktorý je založený nimi, ale jeden názor. Naozaj sa rovná výške piatkových modlitieb na modlitbách v ods zhromaždenia) iný. Ako by som nemohla, kým podmienka môže byť stanovená, ak je argument, že konkrétne znamená, že neoprávnené uctievania okrem v prítomnosti týchto podmienok bolo stanovenie podmienok, ako je táto (určité množstvo), ktoré nie sú založené na argument, že napokon postoj je veľmi presumptuousness výrazne a odvaha hovoriť mene Alláha a jeho počúvanie sallallaahu To alaihi wa salámou v jeho Shari'ah.

Vždy som to divné, prečo sa to mohlo stať jedným z autorov, dokonca uvedené v pokynoch modlitebných kníh, ktoré nariadil laik veriť a cvičiť, ale toto stanovisko je na pokraji zrútenia, toto stanovisko nie je konkrétne existujú v v školách rôznych myšlienkových smerov, ani ich k tomu dochádza len v jednej oblasti osamotený. Avšak, tam sú rozbaľovacej, ako by sa stanoviská prevzaté z knihy Boží! Hoci on bol len prelud Hadith!

Aha! Čo na tom s ostatnými uctievanie uctievanie? Can-rukunnya podmienky a harmonická, a nutnosť byť stanovená len tým, že tvrdenie, že pokiaľ je prezentovaná na výskumných pracovníkov, oni by asi robiť to ako Sunny, nieto nieto aby bola povinná požiadavka?

Pravda je vlastne piatok modlitba je povinnosť od Boha Subhanahu wa Ta'la, ktorý predstavuje syi'ar syi'ar-syi'ar medzi islamom a je jednou z foriem modlitby z rôznych modlitieb, takže ten, kto sa domnieva, že stav Na rozdiel od niektorých iných modlitieb, slová nie sú počuť (prijatý), ak sa opiera o tvrdenie.

Ak sa na nejakom mieste existujú iba dvaja ľudia, jeden stojí medzi nimi doručovanie kázanie, zatiaľ čo ostatní počúvajú, potom sa obaja modlili, [tým, že znamená, že obaja robili] [5] piatkové modlitby.

Záver, všetky miesta stojí za to robiť túto povinnosť [6], ak v ním sú dvaja moslimskí muži modliť zboru ako ostatní. Aj keď niekto hovorí, že všetky argumenty, ktoré ukazujú platnosti modlitby piatkovej modlitby samotnej obsahuje legitímne, potom toto stanovisko nebolo ďaleko od pravdy. [7]

4. POČET MIEST piatkových modlitieb MADE v jednom štáte (oblasť).
Piatkové modlitby rovnako ako ostatné modlitby, je možné vykonať na viacerých miestach v jednej oblasti, rovnako ako ostatné zborové modlitby sú vykonávané na rôznych miestach v jednej oblasti. Kto verí iný názor, stanovisko bolo len spoliehať na rozum sám. Mienky v žiadnom prípade použitý ako dôkaz, mal jeho presvedčenie založené na histórii, žiadna minulosť každého, kto ho podporuje.

Na záver, zákaz skutočne nastaviť dva piatok na jeden región, ale povedal, že medzi požiadavkami nie je platný piatok ďalšie piatkovej modlitby v jednej oblasti, potom hovorím, odkiaľ tento názor pochádza? A je tu dôkaz, že základ tohto stanoviska? Ak sú založené len na absenciu súhlasu alaihi proroka sallallaahu To wa salámou nastaviť seba v piatok v mešite v Medine a osád okolo neho. Potom však to je, ale nie je vhodný ako požiadavka, že tento argument bude obsahovať baatil, a to aj na existujúce záväzky z nej vyplývajúce, by mala byť aplikovaná aj na povinných modlitieb, ktoré ostatní [8], že nie je právne vykonať piatkovej modlitby v miest, ktoré neboli povolené alaihi proroka sallallaahu To wa salámou k tomu, to je jasne najlepším argumentom lož.

Okrem toho, ak zrušenie druhého piatku v čase od dvoch bodov výkonu v piatok [9], ak niečo viete, pretože bariéry, potom aké sú prekážky? Pretože na jeho základni je právnickou uctievanie kdekoľvek a kedykoľvek to urobil s výnimkou tvrdenia, že ukazoval zákaz, že v tejto otázke je absolútne bez obmedzení. [10]

5. Čo je potrebné urobiť ľudia, ktorí sa vzdali piatkových modlitbách?
Piatok modlitba je povinnosť stanovená Boh svojmu služobníkovi, keď niekto zanechal na to zo správnych dôvodov, potom by mal byť argument, že ukáže, že on musí ho nahradiť napoludnie modlitba. Rozprávaný v Hadith Ibn Mas'ud Alaha Anhui:

ومن فاتته الركعتان فليصل أربعا.

"Tak kto za dvoma rak'ahs (piatok), potom to musí byť nahradené prevedením štyri rak'ahs". [11]

Tento Hadísa ukazuje, že človek, ktorý žil s neurobil na piatkové modlitby, potom by mal nahradiť v poludnie modlitbami.
Ako je uvedené v učenci fúru odborníka (fiqh) na rozdiel formulára faidah v riešení tohto problému, nie je absolútne žiadny dôvod.

6. Akú veľkosť sa ukáže, že urobil piatkové modlitby
Informovalo o-NASA-i z hadíth Abu Hurayrah že zvuk Alaha Anhui lafazhnya:

من أدرك ركعة من الجمعة فقد أدرك الجمعة.

"Každý, kto si jednu rak'ah v piatkových modlitieb ods zbor), potom iste on si zarobil na piatkové modlitby."

Táto Hadith má dvanásť ulíc, al-Hakim menshahihkan tri cesty medzi nimi. Hovorí v knihe al-Badrul Muniir, "Tri cesty je najlepší spôsob, ako tento hadíth, zatiaľ čo iní sú slabé."

Tiež rozprával o an-Nasa-i, Ibn Majah a ad-Daraqutni z hadíth o Umar anhuma Ibn ', k nemu nejakým spôsobom. Al-Hafiz Ibn Hajar hovorí vo svojej knihe rahimahullah Buluughul Maraam, "Sanadnya autentické, ale Abu hatí [ďalšie posilňovanie] [12], aby bolo ako Mursal Hadith. Všetky tieto Hadith vhodné ako dôkaz. [13]

[Kopírované z knihy Al - Naafi'ah Ajwibah "As-aalah Lajnah Jaami'ah mešita, autor šejk Muhammad al-Albani Nashiruddin, Indonézia vydania Athan je v piatok modlitieb Raz alebo dvakrát? Beni Sarbeni prekladateľ, Ibn Kathir vydavateľov REFERENCIE - Bogor]
_______
Poznámka pod čiarou
[1]. Toto a ďalšie titul nemá autora Siddiq Hasan Khan), ale moje vlastné, že sa mu (al-Albani).

[2]. Môj komentár (Šejk al-Albani): To bol vyriešený v AS-Shahiihain hrozbami, ako je to pre ľudí, ktorí opúšťajú modlitbu zborový, pretože modlitba je povinné právne Ain jama'ah (o povinné pre každého jednotlivca Muslim), to je najviac silný v Hanafi a ďalšie, pretože to musí byť posúdené a nesmie byť lenivý pri tom.

[3]. Tento dodatok nie je súčasťou knihy v origináli (al-Mau'izhah), zatiaľ čo tam je lafazh Sunan Abi Dawud samo o sebe (č. 1067), rovnako ako autori zmieňujú v knihe ar-Raudhah ods I/134) z Abu cesty Dawud s tým extra, a budete vedieť, že je dôležité tieto dodatočné v záležitosti riešiť.

[5]. Môj komentár: Z vysvetlenie vopred, budete poznať stav tohto stavu v modlitbe "ID tiež

[6]. Dodatočné nutné z pôvodného textu editor.
Môj komentár: Medzi týmito miestami sú mestá, obce, zrúcaniny mesta a miesto radosti v lete a rekreácie.
Ibn Abi Syaibah t rozprávaný z Abú Huraira Alaha Anhui

أنهم كتبوا إلى عمر يسألونه عن الجمعة فكتب:. جمعوا حيثما كنتم "

Moslimovia napísal Omar pýtal na piatkových modlitbách? Potom napísal list k nim (obsah): "Choďte k modlitbám piatok nech ste kdekoľvek. '"

Sanada tejto Hadith je záväzné, dobre rozprávaný z Imam Malik povedal:

كان أصحاب محمد J في هذه المياه بين مكة والمدينة يجمعون.

"Akonáhle spoločníci alaihi Muhammada sallallaahu To wa salámou okolo týchto vôd, medzi Mekky a Madinah robia piatkovej modlitby."

[7]. Môj komentár: V tomto stanovisku, že je niečo, čo stojí za zmienku pre ľudí, ktorí naozaj sledovať slová proroka: "S J zboru slová" v Hadith Tariq bin Shihab vyjadrené predtým v prvom vydaní. Tento problém bol študovaný sám autor vo svojej knihe ar-Raudhah iného (s. 134), potom, čo odhalil jeho slovo, ktoré je popísané vyššie, on komentoval to znovu s výrazom: "Pokiaľ nie je žiadny Hadísa Tariq ibn Shihab, ktoré som práve spomenul sa obmedzenie zodpovednosti pre každého moslima v kongregáciu, a bol to nie pre absenciu histórie, ktorá sa uvádza, že v čase alaihi proroka sallallaahu To wa salámou nikdy nerobil sám, iste modlitba je dovolené robiť s ich vlastný rovnako ako ostatné povinné modlitby.

Jedná sa o texty z neho uvádzajú, že piatkové modlitby neoprávneným urobil individuálne s Hadith Tariq bin základe Shihab. To je správny názor. Myslím, že nepresnosti vo autorovho prvá kniha z dôvodov, som sa už zmienil, teda nedostatok slovného spojenia "robiť" zhromaždenie v Hadith. Nie je teda písanie v knihe mu pripomenul, že ani on si to pamätať. Wallaahu vie najlepšie.

Potom som videl, popol-San'ani Subulus Salám povedal v knihe (II/74), "Amen, piatkové modlitby nie sú platné, ak vyrobený s zboru podľa konsenzu učencov."

[8]. Môj komentár: Rovnako sa modlí "Id, ešte viac a tvrdí, že Prorok nikdy sa modlil J 'Id v Medine, okrem na jednom mieste, a to v teréne, ale to bolo tak, že nepovedal zákaz modliť" Id na na rôznych miestach v jednom čase a priestore!

[9]. Môj komentár: najslávnejší v ústnej týchto dňoch je výraz "Veru, piatkové modlitby platné len pre prvé piatkové modlitby na jednom mieste len", potom výraz je absolútne žiadne opodstatnenie v ktorej je Sunny , a nie je Hadith. On je len názor niektorých učencov popol-Syafi'iyyah. Takže ľudia, ktorí nemajú vedu v oblasti Hadith Hadith podľa očakávania to! Ak viete, že základ ľudí, ktorí hovoria, že zákaz berbilangnya vykonávanie piatkových modlitieb naraz v jednej oblasti, potom v tej dobe budete vedieť, ako sa legálne vykonávať po modlitbe piatok na poludnie je často robené niektorými ľuďmi v niektorých častiach mešity!

[10]. Môj komentár: Je to pravda, rovnako ako to bolo známe, že proroka sallallaahu To alaihi wa salámou odlíšiť praxi piatkových modlitbách s ostatnými, pretože zostal v jedinom histórii tejto modlitby v zhromaždení bola založená na niekoľkých mešít v Medine. Medzi dôkazy, ktoré ukazujú, že je to Mu'adh bin Jabal Alah Anhui modlil Hasičské Isha "za alaihi proroka sallallaahu To wa salámou, potom šiel k svojmu ľudu a viesť ich modlitbu, modlitba je Sunna pre neho a musí pre svojich ľudí, ako na modlitby piatok bol berbilang ak nie je doba realizácie, a to aj iné mešita zhromaždenie prišiel k mešite Shallalllahu To alaihi wa salámou a vykonávať piatkovej modlitby tam. Pozícia alaihi proroka sallallaahu To wa salámou, že odlíšiť praxi modlitby nie je úplne márne, aj veci, ktoré by mali byť starostlivo sledovaní, aj keď to neznamená, právne požiadavky, ktoré boli vyvrátené autor v penafiannya, potom aspoň Nedostatok to je charita, ktorá menyelisihi as-Sunna, ak existuje nejaké miesto modlitieb piatok, ak nie záchrannej službe. Ak áno, potom je treba dbať, aby nedošlo k zvýšeniu miesto piatkových modlitieb v jednej oblasti, a byť tak ťažké, ako je to možné zjednotiť zhromaždenie podľa realizácia v nadväznosti na proroka sallallaahu To alaihi wa salámou a jeho spoločníci po ňom tam, teda realizácia múdrosti z vykonávania piatkových modlitieb dokonale a môže byť zlúčené divízie vyplývajúce z jej implementácie v rôznych mešít, veľké alebo príliš malé, dokonca aj niektoré mešity takmer vedľa seba, to je fakt, že nemôže byť povedané ľudia, ktorí sú stále len na právnické čuch.

[11]. Môj komentár: "To je rozprávanie Ibn Abi Syaibah v knihe al-Mushannaf ods I/126/1), ath-Thabrani v knihe al-Kabiir ods III/38/2) s jeho lafazh niekoľkých uliciach Abú al- Ahwash Ibn Mas'ud, väčšina z cesty a dihasankan Sahih al-Haitsami v knihe al-Majma (o II/192), myslím, že dôvod, prečo autor robí argument, aj keď tento Hadísa Hadísa mauquf to preto, že si nebol vedomý žiadneho menyelisihi jeho priateľ, je Hadith potvrdzuje hadíth Abu Hurairah, ktoré majú byť zverejnené, je posilnená Hadith byť vyjadrené aj v knihe al-Mushannaf ods I/206/1) s Sahih Sanada z "Abdurrahman ibn Abu Dzuaib, povedal:

خرجت مع الزبير مخرجا يوم الجمعة فصلى الجمعة أربعا.

"Išiel som von az-Zubair mešity spolu s neskoro v piatok, v polovici-dennej modlitby, potom by to rovnako ako štyri rak'ahs."

"Abdurrahman, ktorý je v Sanada atsar je Ibn Abi Abdillah bin Dzuaib, Ibn Hibban uvedené v knižnej Tsiqaat ATS (VI/122), povedal:" Bol to sirota, ktorý bol zvýšený az-Zubayr ibn al-'AWWA .
Hadíth Ibn Mas'ud naznačil, že jeho právny pôvod je poludňajšie modlitby, a to je to, čo musí byť vykonaná pre ľudí, ktorí opustili piatkové modlitby. Tento názor je podporený z niekoľkých dôvodov:

Po prvé, ako je pochopiteľné, že proroka sallallaahu To alaihi wa salámou, jeho spoločníci vykonať poludňajších modlitieb v piatok, keď bol v Šafář (cesta), ale to robia qashar, ak je modlitba sa vykonáva v piatok, pôvodne modlitba piatok, nepochybne bude to aj pokiaľ sú prítomné v Safar (Cesta).

Po druhé, "Abdullah bin Ma'dan rozprávaný od jeho babičky, on hovoril, že 'Abdalláh bin Mas'ud nám povedal:

إذا صليتن يوم الجمعة مع الإمام فصلين بصلاته, وإذا صليتن في بيوتكن فصلين أربعا.

"Ak urobíte na piatkové modlitby spolu s kňazom, potom-kanlah správanie, ako je modlitba, a ak si to u vás doma, to sa štyrmi rak'ahs."

Rozprával Ibn Abi Syaibah ods I/207/2) a autentické s babičkou Ibn sanadnya Ma'dan, ako pre neho, ja ho nepoznal. Je zrejmé, že bol priateľom a nie Tabi'in. Avšak, táto Hadith posilnená históriou al-Hasan o žene, ktorá je prítomná v mešite v piatok, že on mal dosť robiť modlitbu ako modlitba kňaza. V inom rozprávanie, povedal:

كن النساء يجمعن مع النبي صلى الله عليه وسلم, وكان يقال: لا تخرجن إلا تفلات لا يوجد منكن ريح طيب.

"Ženy v dobe Proroka vyšiel s proroka j, a povedal im:" Nechoď von, ak tafalaat, teda nenosí parfum vôbec. "

Tento hadíth Sahih Sanada.
Zatiaľ čo vo zvyšku dejín spôsob Ash'ath al-Hasan povedal:

كن نساء المهاجرين يصلين الجمعة مع رسول الله صلى الله عليه وسلم ثم يحتبسن بها من الظهر.

"Akonáhle sa prisťahovalkyne vykonávať piatkové modlitby sa alaihi proroka sallallaahu To wa salámou, potom opustil obedňajšiu modlitbu, pretože mal dosť s piatkových modlitieb."

Môj komentár: Každý, kto verí, že právny pôvod modlitbu v piatok je piatkovej modlitby a ľudia, ktorí premeškáme človeka, ktorý to urobil, alebo to nie je povinné piatkovej modlitby, ako tí, ktorí boli na ceste a ženské, potom je povinná pre neho len robiť dva rak'ah modlitby piatok, bol ten, kto si to v rozpore s textami pre nič za nič. Potom som videl, popol-San'ani povedal (II/74), ako to a chýba im skutočnú osobu a nevykoná piatkovej modlitby, mal by vykonať poludňajších modlitieb v súlade s konsenzom vedcov, pretože je jeho nástupcu, a to je dohodnuté stanovisko (idžmá "). Tak, aby hovoril, a máme mentahqiqnya v samostatnom pojednaní.

[12]. V pôvodnom scenári (a set), to je chyba, že oprava bola moja knihy Buluughul Maraam.

[13]. Stredná vyjadrenie spisovateľa je vyvrátenie k učenci, sú al-Hadawiyah, ktorý uvádza, že požiadavka na používanie kázanie, ktoré bez jeho modlitby piatku neplatné. Tento Hadísa je dôkazom toho, že porušil svoje stanovisko vyjadril aš-San'ani vo svojej knihe Subulus Salaam. Ako rozprával Ibn Abi Syaibah ods I/126/1) zo Yahya bin Abi Katheer, povedal: "To je príbuzné sa mi z 'Umar ibn al-Chattáb, on je vlastne hovorí:

إنما جعلت الخطبة مكان الركعتين, فإن لم يدرك الخطبة فليصل أربعا.

"Hľa, kázanie bol porovnateľný s dvoma rak'ahs, potom ten, kto nenájde kázanie, mal by tak urobiť až štyri rak'ah modlitba."

Toto rozprávanie nie je autentická, pretože lámanie cesty medzi Yahya bin Abú Kathira s Omar.


Na piatkovej modlitby práva Eid, právne kúpanie pre piatkové modlitby



Podľa
Šejch Muhammad al-Albani Nashiruddin


7. Piatkových modlitieb ZÁKON O Británii.
Zákon modlitby je vidieť v hadíth o bin Zajda Arqam rozprávaný Ahmad a Abu Dawud a-NASA-i tiež Ibn Majah s lafazh:

أنه صلى الله عليه وسلم صلى العيد, ثم رخص في الجمعة, فقال: من شاء أن يصلي فليصل.

"Hľa, on sallallaahu To alaihi wa salámou modliť" Id, a potom dáva úľavu pri piatkových modlitbách na hostine. On bol jej slová: "Kto chce robiť piatkové modlitby, a potom to urobiť. '"

Táto Hadith ukazuje, že sa uskutočňujú po piatkových modlitbách, modliť sa "ID rukhshah právo (dochádzal) pre každého [1], ak sú všetky osoby opustia, potom naozaj oni majú skúsenosti Tieto výnimky, a ak niektoré z nich áno, potom sa dostanú odmena, modlitba nie je povinné pre neho na všetkých bez rozdielu medzi kňazmi a ďalšie.

Tento hadíth bol klasifikovaný ako Sahih Ibn Madina a dihasankan o an-Nawawi. Ibn Jauzi povedal: "Táto Hadith je najreálnejšou v tejto kapitole." [2]

Spracoval Abu Dawud a an-Nasa-i a al-Hakim z Wahab bin Kaisan, povedal:

اجتمع عيدان على عهد ابن الزبير فأخر الخروج حتى تعالى النهار ثم خرج فخطب فأطال الخطبة ثم نزل فصلى ولم يصل الناس يومئذ الجمعة فذكر ذلك لابن عباس فقال: أصاب السنة.

"V čase, keď Ibn az-Zubair dva 'Id (" Id a piatok) v súzvuku, a potom mengakhirkan von tak, že slnko, potom vyšiel von a berkhutbah, on berkhutbah sa dlho, že padol, nasleduje modlitba, v čase ľudia nebudú vykonávať modlitby piatok, "potom vec sa týkala Ibn 'Abbas anhuma Alaha, a potom povedal:" Urobil v súlade s Sunny. "

Rozprávači tejto hadíth Sahih týždeň

Tiež rozprával Abu Dawood z "Ata v súlade s touto zverejniť Wahab bin Kaisan, s rozprávači sú autentické z knihy hadíth.
Zo všetkých argumentov sme sa zmienili ukazujú, že piatkové modlitby, ktoré sa vyskytujú po Salaah je rukhshah (reliéf) pre každého moslima, a Ibn az-Zubair nechal ju na kekhilafahannya ako predtým zverejnené, a žiadny z Priatelia z odmietnutia. [3]

8. KÚPEĽ PRE PRÁVNE modlitieb piatok.
Sahih ahaadeeth rozprávaný v aš-Shahiihain a ďalšie z toho, ako priateľom, aby sa ubezpečil, že kúpeľ v piatok je povinné, ale je tu tiež histórie prehliadky nie je povinné, ako rozprávaný al-Sunan haabus, každý s vlastnej histórie v ňom sa vzájomne posilňujú. Potom povinnosť vykazovať v aš-Shahiihain sa ditakwil s Ta-kiidul Masyru'iyyah a (uctievanie sa dôrazne odporúča, aby do-zatvorený.) Spojením rôznych Hadísa, aj keď slovo nesmie byť odvrátil od jeho skutočný význam, pokiaľ nie je Jeho argumenty sú zapnuté, ako sme odhaliť, však kombinujú v Hadith by mať prednosť pred spôsobom, Výbor pre právne veci (s najsilnejšou argumenty a uplatňovať ich-zatvorený.), hoci to musí byť vzdialená perspektíva. [4]

A spoznať skutočnú Hadísa:

إذا جاء أحدكم إلى الجمعة فليغتسل.

"Ak niekto z vás príde na vykonanie piatkovej modlitby, potom vyprať."

Označuje, že sprcha je pre piatkové modlitby, a kto to urobil pre iné účely, potom nie je čo cvičiť disyari'atkan v tejto Hadith. To isté urobil v prvých dňoch, stredná alebo dipenghujungnya.

Vyhlásenie nad posilňuje Hadísa rozprával Ibn Khuzaimah, Ibn Hibban a ďalšie sú Marfa:

من أتى الجمعة من الرجال والنساء فليغتسل.

"Kto príde k výkonu piatkové modlitby na mužov alebo ženy, nech kúpať."

V histórii Ibn Khuzaimah je ďalšia:

ومن لم يأتها فليس عليه غسل.

"A kto sa nezúčastní, potom nie je povinný sa vykúpať."

Povedal, že autor (al-Albani), "Hadith vyššie s" žena "je zvláštne, nezodpovedá vôbec. Naozaj, autentické histórii nie je zmienka o "mužov a žien". Ako rozprával al-Bukhara, moslimský, a navyše mali ma tak dôkladne, že je to v knihe ADH-Dha'iifah (č. 3958). "

[Kopírované z knihy Al - Naafi'ah Ajwibah "As-aalah Lajnah Jaami'ah mešita, autor šejk Muhammad al-Albani Nashiruddin, Indonézia vydania Athan je v piatok modlitieb Raz alebo dvakrát? Beni Sarbeni prekladateľ, Ibn Kathir vydavateľov REFERENCIE - Bogor]
_______
Poznámka pod čiarou
[1]. Ide o to ľudia, ktorí sa modlia "Id v piatok, iné zase s ľuďmi, ktorí tak nerobia. Takže popol-San'ani oddeliť to (II / 73).
[2]. Môj komentár (Šejk al-Albani): Tento Hadísa keshahihannya pochýb o tom, on sa zmienil o Hadísa s niektorými posilami v pôvodných kníh, medzi nimi je hadíth Ibn az-Zubair ktoré budú popísané neskôr, a to je veľmi dôležitý prínos , a síce že modlitba "ID aj na povinné piatkových modlitieb, ak nie, nemusí nutne spadať piatkovej modlitebné záväzky, viď pôvodné knihu (s. 43).
[3]. Môj komentár: Je menší problém v tejto takhrij, v skutočnosti Abu Dawud rozprával tento Hadísa je z Wahab bin Kaisan absolútne, ale iba-NASA-i (I / 236) a al-Hakim (I / 296), ktorý rozprával s lafazh slovami:

فقال: أصاب ابن الزبير السنة, فبلغ ابن الزبير فقال: رأيت عمر بن الخطاب إذا اجتمع عيدان صنع مثل هذا.

"Potom povedal," Ibn az-Zubair sa Sunna, potom prišla správa Ibn az-Zubair, povedal: "Videl som Omar bin al-Chattáb, ak je dva dni Id v súzvuku, potom urobil, čo to. "

Al-Hakim hovorí, "Sahih v súlade s podmienkami Al-Bukhara a moslimský." A dohodli adh-Dzahabi, ale len za predpokladu moslimov. Na cestách ibn 'ATA "Abi Raby, že je tam ďalší lafazh:

ثم رحنا إلى الجمعة, فلم يخرج إلينا, فصلينا وحدانا.

"Potom sme išli hrať na piatkové modlitby, ale nevyšiel tak sa modlíme s ich vlastné."

Rozprávači sú rozprávači tejto Hadith je záväzné, ako to vyjadril autor, ale v nej je "An'anah (prenos pomocou lafazh" an.-zatvorený.) Podľa al-A'masy.

[4]. Môj komentár: Nie je pochýb o tom, že začlenenie argumentov cez prednosť pred Výboru pre právne veci, ale zjednotiť argumentácii s pohľadu vzdialené, ako je tomu podľa autora (Šejk Hasan Khan Shidiq rahimahullah) je niečo menej ako uspokojivé, rád by som sa pozrel pozornejšie, než Čítal som si ponuku, ktorá by mohla uspokojiť väčšinu imáma, potom som mu citoval povesť, že si môžete myslieť na to, čo môže byť viac uspokojujúce a je možné sa riadiť. Ibn HAZMAT rahimahullah uviedol vo svojej knihe al-Muhalla (II / 14) po tom, čo odhalil Hadísa:

من توضأ يوم الجمعة فيها ونعمت, ومن اغتسل فالغسل أفضل.

"Kto wudoo", v piatok, potom by bolo jeho dobré, a kto vaňa, sprchový kút bol viac hlavného prúdu. "

A Hadísa, ktoré poskytujú rovnakú mu, že navrhované autorov vyššie, povedal: "Ak je hadíth Sahih, potom v ňom nie je vôbec žiadne texty alebo niečo o tom, že kúpele pre piatkové modlitby nie sú povinné, že vysvetlenie je, že wudu "je dobré osvedčené postupy, ale hlavné sprcha nad ním, a to je niečo, čo nie je pochýb. Ďalšie Alah wa Subhanahu Ta'ala hovorí: "Ak sa Ľudia knihy je veril, by bolo pre nich lepšie," Takže ak slovo Alah wa Subhanahu Ta'ala ukazujú, že viera a zbožnosť nie je povinnosť? Nie, samozrejme že nie. A pokiaľ vo všetkých týchto Hadith textov, ktoré ukazujú, že je vaňa v piatok nie je povinnosť, určite to nemôže byť použitý ako dôkaz, pretože realita je iba v súlade so slovami alaihi proroka sallallaahu To wa salámou pred frázu:

غسل يوم الجمعة واجب على كل محتلم.

"Kúpeľ v piatok je povinné pre každú osobu, ktorá má baligh."

وعلى كل مسلم.

"A každý moslim."

Všetky slová alaihi proroka sallallaahu To wa salámou je jasne prvý štát na odstránenie extra, pretože to nie je možné, aby niečo so zrušením zákona.




Sunna modlitby Qobliyah piatok ..?


Podľa
Hasan Šajch Salman slávny


Niektorí ľudia si myslia, že modlitba qabliyah (pred) tam v piatok a pochádza z alaihi proroka sallallaahu To wa salámou. Tento zvyk sa vykonáva po prvej volanie k modlitbe zopakoval, keď kazateľ nebol vystúpil na kazateľnicu. Je iróniou, podporovaný muezzin k modlitbe s odvolaním sa na Sunny modlitby piatok. Je pravda, že táto akcia príde z alaihi proroka sallallaahu To wa salámou?

Je zvyk proroka sallallaahu To alaihi wa salámou, že v piatok sa sallallaahu To alaihi wa salámou bol vždy z jeho domu alaihi sallallaahu To wa salámou a nastúpil do kazateľnice. Po ukončení hovoru muezzin k modlitbe, potom sallallaahu To alaihi wa salámou berkhutbah. Predpokladám, že Sunny modlitbu do piatku je to pravda, určite proroka sallallaahu To alaihi wa salámou prvý robiť tak a nariadil spoločníkov Alah Anhui po výzve k modlitbe odrážal.

V čase alaihi proroka sallallaahu To wa salámou, nie je výzva k modlitbe, ale keď kazateľ za kazateľnicou. Imám Shafi'i rahimahullah povedal: "A páči sa mi volanie k modlitbe z muezzin, kedy (kazateľ) za kazateľnicou, nie veľa z muezzin," potom zmienka o Saib bin Yazid Ako to, že prvá výzva k modlitbe v piatok vykonáva pri kňaz sedel na kazateľnici. (To sa stáva), v čase alaihi proroka sallallaahu To wa salámou, Abu Bakr a Umar. (Po) vládu, aby Usman a mnoho moslimov, Uthman objednal druhú výzvu k modlitbe, modlitba dikumandangkanlah a byť aj naďalej. "[Al Hm 1/224]

Je pravda, že ľudia, ktorí vstúpili a nariadil druhú výzvu k modlitbe, je Ustman Alah Anhui, ako je uvedené Ibn Abd al-Barr rahimahullah, "volanie k modlitbe v piatok, potom neviem, rozdiel, ktorý Utsmanlah prvý robiť a nariadil mu." [Tamhid 10/247].

Ale pamätajte si, že modlitba je držaný Uthman Alah Anhui bola vykonaná v zaur, dom na trhu. A to urobil z rôznych dôvodov. Medzi ne patria:

A. V čase Uthman Anhui Alaha, toľko ľudskej existencie a umiestnenie svojich domovov od seba. [Umdatul Karí 3/233].

2. Adhan sa vykonáva informovať ľudí, že piatok je tu.

3. Aby ľudia ponáhľali k účasti na kázanie. [Al-Jami To Li Ahkamil Korán 18/100].

To je jednou z príčin, ktoré poháňajú Ustman Alah Anhui drží volanie k modlitbe. Avšak, tieto príčiny sa len zriedka vidieť v dnešných časoch. Navyše, takmer na každom kroku, nájdeme mnoho mešít je volanie k modlitbe v piatok. Zatiaľ čo v čase Alaha Ustman Anhui, len jeden mešita a domy sa nachádza ďaleko od mešity, pretože veľký, takže zvuk muezzin volať po modlitbe k vchodu do mešity nie sú sluchu je. Ďalší prípad v našej súčasnej dobe mnoho mešít reproduktory umiestnené v každej z veží, ktoré umožňuje na zvuk muezzin. Tým dosiahol cieľ, ktorý riadi Uthman držať modlitbu, ktorá je informovať ľudí.

Ak tomu tak je, potom sa volanie k modlitbe Uthman Alah Anhui určenia, pre ktorý je takmer dosiahnuté, by nemalo byť. Navyše, ako v dnešných podmienkach, pridanie alaihi Shari'ah proroka sallallaahu To wa salámou bez opodstatnených dôvodov. Ako by to bolo príčinou Alaha Ali bin Talib Anhui, keď bol v Kufa, on bol tajomstvom je Sunny, a nie pomocou volanie k modlitbe je držaný Uthman Alaha Anhui to sebagimana Qurtubi povedal vo svojom komentári. [Al-Jami To Li Ahkamil Korán 18/100].

Z tohto popisu, môžeme dôjsť k záveru, že tvrdí, obnovovať tým, že nosí modlitbu (pochádzajúce z) Muhammad sallallaahu To alaihi wa salámou, a to sa odráža, keď kňaz vystúpil na kazateľnicu, pretože strata ospravedlniteľný dôvod pre pridávanie Uthman a sledovať Sunna alaihi proroka sallallaahu To wa salámou. [Al Ajwibah Nafi'ah, s 10-11]

Keby to bolo jasné, že výzva k modlitbe je vyrobený Uthman Anhui Alah nie je v mešite, to stalo nám jasné, že obriezka qabliyah piatkové modlitby, na to nebol čas. Ak je modlitba je disyari'atkan o alaihi proroka sallallaahu To wa salámou, spoločníci Alah Anhui to bude fungovať, a samozrejme vieme, že sa deje prostredníctvom účtov z nich.

Ak je pravda, porekadlá proroka sallallaahu To alaihi wa salámou velil vstup do mešity modliť sa dva rak'ahs a (keď) bol berkhutbah, ale (táto osoba) nebol na tom pracuje, takže proroka sallallaahu To alaihi wa salámou mu povedal:

قم فصل ركعتين

Nábytok a Modlite sa dva rak'ahs.

V hadíth Abu Hurairah a Jabiru, ako hovorí,

جاء سليك الغطفاني ورسول الله صلى الله عليه وسلم يخطب فقال له النبي صلى الله عليه وسلم أصليت ركعتين قبل أن تجيء قال لا قال فصل ركعتين وتجوز فيهما

Sulaik Al Ghathafani príde, keď Prorok sallallaahu To alaihi wa salámou bol berkhutbah, takže proroka sallallaahu To alaihi wa salámou sa ho spýtal: "Už ste sa modlili dva rak'ah, pred nástupom (tu)?" Sulaik zodpovedaná. Proroka sallallaahu To alaihi wa salámou povedal: modlitbu dvoch rak'ahs a ringankanlah na oboch. [Sunan Ibn Majah, 1/353-354 nie. 1114].

Abu Shamu povedal: "Väčšina autora knihy), v tej dobe sme si povedali," Pozdrav ods Prorok) "Než ste prišiel (tu)" znamená, že dva rak'ah Sunna modlitby qabliyah bol piatok, nie (modlitba) tahiyyat mešita . Zdá sa, že tieto slová spôsobila zmätok pochopiť význam proroka hovorí "Než ste prišiel (tu)", ktorý je pred vstupom do mešity, a (ukazuje), že ľudia sa modlia (qabliyah piatok) doma. Ale nie je to tak!

Naozaj, Hadith v Sahih Buchar vydáva a Sahih Muslim a ďalšie, a žiadny z nich používate lafadz "قبل أن تجيء" (ako si prišiel).

V Sahih Buchar bolo spomenuté, z Jabiru, povedal:

جاء رجل والنبي صلى الله عليه وسلم يخطب الناس يوم الجمعة فقال أصليت يا فلان قال لا قال قم فاركع ركعتين

Niekto prišiel a proroka sallallaahu To alaihi wa salámou bol berkhutbah v piatok, Prorok povedal k tejto osobe, "Už ste sa modlil?" On odpovedal: "Ešte nie." Prorok povedal: "Vstaňte a modlite sa!" [Sahih Buchar , 2/407 nie. 930 a 2/412 nie. 931]
.
V Sahih Muslim rozprávaný z Jabiru tiež povedal,

جاء سليك الغطفاني يوم الجمعة ورسول الله صلى الله عليه وسلم قاعد على المنبر فقعد سليك قبل أن يصلي فقال له النبي صلى الله عليه وسلم أركعت ركعتين قال لا قال قم فاركعهما

Sulaik Al Ghathafani prísť v piatok, zatiaľ čo proroka sallallaahu To alaihi wa salámou sedel na tróne a posadil Sulaik skôr, ako on sa modlil. Potom proroka sallallaahu To alaihi wa salámou povedal: "Už ste sa modlili dva rak'ahs?" On povedal: "Nie," povedal: "O, Sulaik! Prebuď sa a ruku'lah ods Pray) dva rak'ahs. A Sulaik robí. [Sahih Muslim, 2/597 nie. 59, Hadísa z Jabiru]

Výroky alaihi proroka sallallaahu To wa salámou "قم" (bangunlah!) ukázali, že Sulaik necíti (k modlitbe), ak je pripravený si sadnúť a on sedel pred jeho modlitby, a tak Rasulpun hovoril s ním, aby sa prebudiť. A môže modlitba dvoch rak'ah Sulaik blízko k dverám, keď prvýkrát vstúpil do mešity. Potom prišiel na alaihi proroka sallallaahu To wa salámou vypočuť kázanie, Prorok sa ho spýtal "Vy modliť?" On odpovedal: "Ešte nie."

A slová proroka "قبل أن تجيء" (pred prísť), vydaných Ibn Majah, pravdepodobne to znamená, že predtým, ako ku mne prišiel vypočuť kázeň, a nie "pred vstupom do mešity". Veru, modlitba pred vstupom do mešity nie disyari'atkan, ako (možno) bol požiadaný o tom? A že bolo nariadené po vstupe času na piatok bol zaujal do miesta modlitby a neznepokojujú s inými vecami. Pred vstupom do doby, a to naozaj robia obriezku, s predpokladom, že je disyari'atkan. [Al návnady 'Ala al Inkar Bieda To Wal Hawadits v. 95]

Príhovor pravdy je podporované zdieľanie.

Za prvé: Al Hafiz al Muzi povedal o Ibn Majah lafazh ods قبل أن تجيء). To je omyl rozprávačov (rozprávači). V skutočnosti, hovoriť, že to bolo "قبل أن تجلس" (aby si sa modlil pred sedieť?), Potom ľudia, ktorí nahradiť (lafazh-lafazh je) zle.

Podobne Al Muzi komentoval slovami: "A kniha Ibn Majah, často používa Masyaikh menej pozornosti. Na rozdiel od Sahih Bukhara a Muslim. Penghapal Hadísa je často používaný a veľmi znepokojený originality a pergantiannya. Preto v (Kniha Ibn Majah) chyby a nahradenie.

Po druhé: V skutočnosti ľudia, ktorí venujú pozornosť pravosti kníh Sunan pred a po ňom, a písanie v tomto čísle Sunny, rovnako ako právnych expertov a ďalších osôb, nikto z nich spomenul tento Hadísa v Sunny qabliyah piatok. Avšak, oni sa o ňom zmieniť v mešite, keď Sunny imám tahiyat za kazateľnicou. A Hadísa, tvrdí, že zákaz robil tahiyat Sunny mešitu v tomto stave. Ak je to myslené qabliyah piatok, bude uvedené, že, rovnako ako informácie o qabliyah piatok, prebudenie a jeho popularita viac ako tahiyat hlavnej mešite. [Zaadul Ma'ad 1/435].

Po tretie: To proroka sallallaahu To alaihi wa salámou prikázal, aby sa modliť dve rak'ahs, s výnimkou toho, kto vstúpil do mešity, pretože to je modlitba tahiyat mešita. Predpokladajme, že je zákon piatok, nepochybne proroka sallallaahu To alaihi wa salámou prikázal i tým, ktorí sedia a neurčuje poradie na osobu, ktorá vstúpila to. [Zaadul Ma'ad 1/435 a Al návnady 'Ala Inkaril Bieda To Wal Hawadits v. 95]

Potom, keď niekto hovorí, že "silná možnosť alaihi proroka sallallaahu To wa salámou modlitbe qabliyah v jeho dome po zawalnya ods skĺznutiu) zo Slnka, potom bude ukončená.

Hasan Šajch Salman slávny výrok: "Ak sa tak stane, bude nepochybne povedať svojej manželky, pretože mu všetko, čo sa modlil vo svojom dome. Obaja denné a večerné modlitba, modlitba, ako tahajudnya a prebudiť v noci. O tom (qabliyah piatok, ed.) Je vôbec pravda. A pôvod je absencia. (To) ukazuje, že nie je pravda, a nie disyari'atkan.

Ako hadíth rozprávaný Abú al-Hasan ibn Muhammad ibn Jasira Rahman v ods Hadísa Abu Kásim Ali ibn Ya'qub, 108) o Ishaq ibn Idris, povedal nám Abano, povedal nám, Ashi Al ahwal z Nafi "z Ajša je marfy "s lafazh,

كان يصلي قبل الجمعة ركعتين في أهله

Prorok sa modliť dve rak'ahs do piatku v jeho dome.

Takže tento Hadísa falošná márnosť ešte. Ishakovom zničil ju. Je al aswari al Bashar. Ibn Ishakovom Mu'ayyan povedať: "Je to klamár, podvodník z Hadith." (Pozri Al Ajwibah An Nafi'ah, s 28). Tento klamár, len sám v tejto Hadith rozprával.

A ak si niekto hovorí: "Vskutku, sú zhrnuté v piatok poludňajšej modlitby. Tak ako poludnie, v piatok tiež qabliyah Sunny. "

Reagovať na tento názor, preslávený Šejk Hasan Salman povedal: Toto porekadlo je z pravdy, z rôznych strán.

A. Nesmie použiť qiyas v modlitbe pensyari'atan. [Pozri Bidayah Mujtahid 1/172) a Al návnady 'Ala Inkaril Bieda To Wal Hawadits v. 92].

2. Naozaj, je to, čo Sunna pochádza z alaihi proroka sallallaahu To wa salámou v podobe slov alebo činov, alebo sunny, on je správne vedených kalifov. A v tomto nášho problému, bez to. Nemalo by to byť set-Sunna Sunna ako v tomto prípade obdobne. Vzhľadom k určeniu analógia je zahrnúť veci, ktoré spôsobujú akcie uznávané v dobe Proroka, takže keď Prorok nerobil a nie mensyari'atkannya, nechajte skutok je Sunny.

3. Piatok je samostatná modlitba sa líši od poludňajších modlitieb, pokiaľ ide o Jahr v stvrdne čítanie), počet rak'ah, kázanie, a jeho podmienky, ale na poludnie rovnakom časovom úseku. A nebolo znamienko rovnosti nič, pretože tam sú prvky podobnosti lepšie ako odlišujú, a to aj v tomto prípade rozlišovať medzi poludním a piatok je lepší, pretože rozdiel, pokiaľ ide o oveľa viac. [Zaadul Ma'ad 1/432].

4. V jeho Sahih, Bukhara od Ibn Umar vydal histórii. Ibn Umar povedal:

صليت مع النبي صلى الله عليه وسلم سجدتين قبل الظهر وسجدتين بعد الظهر وسجدتين بعد المغرب وسجدتين بعد العشاء وسجدتين بعد الجمعة

Modlím sa dva rak'ah s prorokom pred poludním, dva rak'ahs po poludní dva rak'ahs po Maghrib a dvoma rak'ahs po 'Isha' a dvoch rak'ahs po piatku.

História ukazuje, že v piatok, podľa nich nie je poludnie. Ak sú zahrnuté v mene poludnie v piatok, v piatok nemusí nutne byť volaný. Potom to nie je uvedené v histórii sunny do piatku, ale potom len. To znamená, že neexistuje žiadna dobrovoľná modlitba do piatku. [Al návnady 'Ala Inkaril Bieda To Wal Hawadits, 94].

5. Predpokladajme, že piatok je qashar Dzuhur (zhrnutie). N, ale nikdy sa modlil Prorok sunny Dzuhur zhrnuté v safarnya, a to ako pred a po. On bol len to dobrovoľné, dobrovoľné poludnie pri práci dhuhur dokonale. Tak, ak existencie Sunny, ktorý je zhrnutý v poludnie líši od dokonca poludnia, potom to, čo bolo uvedené je byť proti nim, namiesto toho, aby obhajovala ich.

Z tohto dôvodu väčšina (jumhur) kňaz sa dohodli, že nie je Sunna qabliyah piatok stanovený čas a určitý počet. Pretože to je Sunna určený len slová alebo akcií alaihi proroka sallallaahu To wa salámou. Hoci proroka sallallaahu To alaihi wa salámou ani veliť modlitbu, slovami aj skutkami. Tak to bolo Imám Malik a imám Shafi'i, a väčšina z jeho nasledovníkov. To je tiež obľúbený u školy imáma Ahmada. [Fatawa Ibn Taymiyyah, 1/136 a Ar Majmunah Rasail Al Kubra, 2/167-168]

Al-iracký povedal: "A ja neviem, tretí odsek imáma) obhajcu (modlitba) Sunna qabliyah piatok."

Muhadits Nashiruddin Al Albani vypovedal jeho slov: Preto sa predpokladá, že zákon Sunny (do piatku) nie je spomenutá v knihe um imáma al-SHAFI'I je, ani v knihe Imam Ahmad Al Masail. A nie v knihách kňazi okrem tých skôr, pokiaľ viem. "

Preto som (šejk Al Albani) povedal: "Tí, kto sa modlí Sunny ods qabliyah, ed.), Nevyplýva proroka sallallaahu To alaihi wa salámou. Rovnako postupujte podľa kňaza. Avšak, oni taqlid ľuďom neskôr, že ich existencia je rovnaký ako tí, ktorí sa nimi riadiť, tak kapacitné (bertaqlid), miesto mujtahid. Potom (naozaj) prekvapí tých, ktorí sledujú (bertaqlid) na pengerkor. [Al Ajwiba Nafi'ah, 32].

ZÁVER
Vysvetlenie vopred, je zrejmé, pre nás, ľudí omylom modlitba dve modlitby piatku, buď dva alebo štyri rak'ah rak'ah a semisalnya, s dôverou, že to je zákon do piatku, ako sa modliť Sunny pred poludním a stvrdnúť ich zámery.

Vzhľadom k tomu, Nash-nashnya jasné, že pravda nie je Sunna modlitba do piatku. Po pravde a nič, ale klamu. Žiadame Alaha Subhanahu wa Ta'ala byť hnaní na náboženské vedomosti a zladiť ich vykonanie v stave úprimný a sledovať Sunna alaihi proroka sallallaahu To wa salámou. Amin.

(Prevzaté a zhrnul Abú AZZA Al Bin Hády knihy Mubin Fi Qaulul Akhthail Mushalin, slávnych diel Shaykh Hasana Salmana v. 351 až 361)

[Skopírované z časopisu vydania As-Sunny Nadácia vydával 07/Tahun VII/1424H/2003M Lajnah Istiqomah Surakarta, JL. Solo - Purwodadi Km. 8 Selokaton Gondangrejo Solo 57 183 Tel. 08121533647, 08157579296]


Do tých, ktorí by Piatková modlitba Modlitba Dhuhr? Kúpeľňa zdobené a piatok



Podľa
Šejk Muhammad bin Salih al-Uthaymeen


Otázka.
Šejk Muhammad bin Salih al-Uthaymeen bol požiadaný: Páči sa ľudia, ktorí sú už dhuhur piatkové modlitby sa modliť?

Odpoveď
Ak niekto urobil modlitbu piatok, kedy mu bolo povinnosťou vzťahujúce sa k dobe dhuhur času, takže sa nemusí modliť dhuhur. Dhuhur po modlitbách piatkových modlitieb je bid'ah, pretože neprišiel z knihy Alaha a Sunna alaihi proroka sallallaahu To wa salámou, potom to musí byť zakázané. Zbor sa drží aj cez jum'atan tam sú niektoré miesta stále nie je uložená vykonávať piatkovej modlitby dhuhur po modlitbe, a to aj zlo je kacírstvo. Pretože Boh nemal veliť v čase, keď všetky modlitby piatkových modlitieb, ktoré boli vykonané. Dôvodom, kto nariadil ju, pretože si myslí, že na mnohých miestach robiť modlitbu v piatok nie je dovolené. A ak miesto stojí toľko Piatok je prvý mešita na to, a zároveň zistiť, kde najťažší prvý je, že to viedlo k zrušeniu všetkých ľudí, ktorí vykonávajú piatkovej modlitby, takže by mali vykonať modlitebné dhuhur po tom.

Hovoríme im: Kde ste sa tento dôvod alebo dôvody? Je založené na Sunny, alebo uvažovanie správne? Odpoveď znie nie, aj keď môžeme povedať, že jum'atan naozaj vyžadovať veľa podmienok, kde to je legálne, aby tak urobili, a povedal: "A Boh strach tak silný, ako vašej moci." Obyvatelia oblasti, ak je vzdialenosť je ďaleko od seba, alebo je tak úzka, že mešita na mešity jum'atan, ako je potrebné, aby boli tak silný, ako strach z Boha. Tí, ktorí majú strach z Božej moci tak silný, ako urobil svoju povinnosť, tak ako to ľudí ako je táto márnosti, a on povedal, skutky by mali nahradiť modlitebné dhuhur?

Ako by sa konať piatkovej modlitby v rôznych mešít s nikým potrebuje potom je to bez pochýb je menyelisihi Sunna, a čo sa robí v kalifov, ktorí dostávajú pokyny. Haram podľa väčšiny učencov. Ale napriek tomu nemôžeme povedať, uctievanie nie je platný, pretože to nie je povinnosťou širokej verejnosti, ale vláda, ktorá umožňuje vykonávať mnoho miest piatkovej modlitbu bez požiadavky. Preto hovoríme: Nechajte orgány, ktoré sa zaoberajú problematikou mešít, zákazu piatkovej modlitby na mnohých miestach, ak to je tak náročných podmienkach.

Je to preto, že držiteľ rozhodnutia vidí veľké výhody stretnutie s ľuďmi v uctievanie získať pocit lásky a bratstva, rovnako ako naučiť ľudí hlúpi. A iní oveľa väčší prospech. Disyari'atkan združenia sú nasledovné: pekanan združenia, alebo ročné, alebo denné, ako už známe. Denné stretnutie sa vyskytujú v každej mešite mieste bydliska, ako by držiteľ rozhodnutia vyžaduje, aby ľudská rodina na jednom mieste každý deň 5x by obviniť ich. Preto je uľahčiť im ich každodennú stretnutia a menjadilkan dosť mešít v každom mieste k životu.

Stretnutie je stretnutie pekanan deň piatok, ľudia sa zhromažďujú každý piatok. Preto je Sunna náročná práca v mešite miesto rôznych mešít, pretože stretnutie nie je pre nich ťažké pekanan ak existuje, je veľkým prínosom pre neho. Ľudia sa stretávajú s kňazom a kazateľom, ktorý vám poskytne inštruktáž, takže prichádza s získaných a modlitba.

Kým výročné schôdze Eid modlitby, keď sa zíde pre celú populáciu regiónu, preto by nemal byť vykonané v každom mieste, s výnimkou prípadov, tieto podmienky vyžadujú, ako v piatkových modlitieb.

Kúpeľňa piatok a ozdobený, ČI GENERÁLNY mužmi a ženami?

Otázka.
Šejk Muhammad bin Salih al-Uthaymeen bol požiadaný: Bath piatok a zdobené v deň, či už obyčajné muža a ženy? Ako sa sprchovať pred zákonom, tj deň alebo dva predtým?

Odpoveď
Tento zákon jednoducho preto, že je zvláštne pre mužov, ktorí sa zúčastnili v piatok, a je nutné pre ozdobený, keď to vyšlo. Kým žena nebola o to. Ale každý je nečistoty na tele prirodzene vyčistí. Pretože to zahŕňa záležitosti, ktoré nie sú hodné chvály na ľavej strane.

Pokiaľ ide o tom vykúpať v piatok deň alebo dva dni skôr, potom to nie je vhodné, pretože Hadith, čo vysvetľuje to najmä piatok vyhlásil, že vaňa je vykonaná v piatok od rána až tesne pred piatkové modlitby. Je to vaňa času piatok, pritom deň alebo dva dni skôr, potom je to obohacujúce ako kúpele v piatok. A Alah je členom taufiq

[Kopírované z knihy Fatawa Arkanil Majmu islamu, Indonézia vydania Majmu Problémy Riešenie Fatawa o moslimskej viere a uctievanie, autor Šajch Muhammad bin Salih al-Uthaymeen, prekladatelia Furqan mučeníkov, Qosdi Ridwanullah. Publikácie Knižnica Arafat]



Piatok: Piatok Khutbah Témy a obsah




Podľa
Moslimský duchovný Abu al Isma'il Atsari



Kázeň na tému a obsah, ktorý určí Hadith a vysvetlenie učencov nižšie. Jabiru bin Samurah Hadísa, povedal

كانت للنبي صلى الله عليه وسلم خطبتان يجلس بينهما يقرأ القرآن ويذكر الناس

"Prorok sallallaahu To alaihi wa salámou robili dve kázne. Sedel medzi nimi. (Vo svojom prejave), čítal korán a pripomenúť ľuďom" [Muslim, nie. 862].

Hadíth o bin Abdullah Jabiru, povedal:

كان رسول الله صلى الله عليه وسلم يخطب الناس يحمد الله ويثني عليه بما هو أهله ثم يقول من يهده الله فلا مضل له ومن يضلل فلا هادي له وخير الحديث كتاب الله

"Prorok sallallaahu To alaihi wa salámou berkhutbah k davu. On chválil Alaha, lichotí mu, čo je vlastné Bohu, a potom povedal:" Kto je daná pokyny od Boha, nikto je zavádzajúce. A kto sa zviesť, potom nie je , ktorý dával inštrukcie. najlepšie slovo je kniha Boží. "[Muslim, nie. 867]

عن جابر بن عبد الله قال كان رسول الله صلى الله عليه وسلم إذا خطب احمرت عيناه وعلا صوته واشتد غضبه حتى كأنه منذر يش يقول صبحكم ومساكم ويقول بعثت أنا والساعة كهاتين ويقرن بين إصبعيه السبابة والوسطى ويقول أما بعد فإن خير الحديث كتاب الله وخير الهدى هدى محمد وشر الأمور محدثاتها وكل بدعة ضلالة ثم يقول أنا أولى بكل مؤمن من نفسه من ترك مالا فلأهله ومن ترك دينا أو ضياعا فإلي وعلي

"Od Jabiru bin Abdullah, povedal:. Posel alaihi Alaha návyky štátov wa salámou ak berkhutbah, oči červené, jeho hlas vysoká, a jeho hnev vážne Bolo to, ako keď varoval vojakov tým, že hovorí" nepriateľ zaútočí na vás ráno ", "nepriateľ zaútočí na vás večer".

On sallallaahu To alaihi wa salámou tiež povedal: "Bol som poslaný do dňa zmŕtvychvstania, ako je táto." Pokynul dva prsty: Index prstov a stredné prst.
On sallallaahu To alaihi wa salámou tiež povedal: "Amma ba'd. Naozaj to najlepšie z oboch slov je kniha Alaha, a najlepšie vedenie je vedenie Mohameda. Tak zlé, ako najhoršom prípade je, že nové veci, a celá inovácie (nový prípad), je mylné.

Potom povedal: "Som bližšie každému veriacemu, než on sám. Ten, kto zomrie opustil majetok, potom jeho majetok jeho rodiny (tj jeho dediča). A ten, kto zomrie a nezostane dlhy a ľudia, ktorí majú niesť (deti, manželka, alebo iné), potom ja a tanggunganku ". [Moslim, nie. 867].

V ďalšej Hadísa je uvedené:

عن بنت لحارثة بن النعمان قالت ما حفظت ق إلا من في رسول الله صلى الله عليه وسلم يخطب بها كل جمعة

"Z dcéra Nu'man bin Harithah, povedal:" To nie som ja zapamätať list qaf, s výnimkou z úst alaihi proroka sallallaahu To wa salámou On berkhutbah s Qaaf poštou každý piatok "[Muslim a č 873; týždeň. Abu Dawud a-Nasa'i].

Imám Abu Hanifah rahimahullah povedal: "Vedomie berkhutbah kňaza s krátkym kázňou (mierny). Imám otvoril jeho kázania sa hamdallah, chválil ho opakovane, prečítajte si vieru, bershalawat proroka sallallaahu To alaihi wa salámou, poradenstvo, varovanie, prečítajte si list ods Korán). Potom si sadnúť s posedením na chvíľu, potom sa zdvihol, potom berkhutbah viac: čítanie hamdallah, chválil ho opakovane, bershalawat proroka sallallaahu ". Alaihi wa salámou, a modlite sa za veriacich a veriaci ženy" [Badai'ish Shanai ", 1/263. Citácie z Al Ashalah Magazine, Issue 21, 15 Rabí 1420H End v. 67].

Rahimahullah Imám aš-Shafi'i povedal: "Páčilo sa mi, kňaza berkhutbah s (čítanie) hamdallah, požehnanie na alaihi apoštola sallallaahu To wa salámou, poradenstvo, čítanie (verše Koránu), a nič viac." [Al-Umm, 1/203. Citácie z Al Ashalah Magazine, Issue 21, 15 Rabí 1420H End v. 67]

Al-Izz ibn Salam Abdus rahimahullah povedal: Nie je vhodné pre khathib uvedené v kázni, iba v súlade s cieľmi kázanie. Tj.: Chvála (k Bohu), modlitba, targhib (dobrá rada) a Tarheeb (hrozba neposlušnosti). Spôsobom s uvedením sľub a hrozba (z Boha a posla Jeho) a všetky, ktoré budú podporovať dodržiavanie, alebo zabráni jeho neposlušnosť, tak i (o) čítanie Koránu. A zvyky proroka v mnohých kesempataan, teda písmeno qaf berkhutbah, pretože na zmenu obsahuje dhikr Alaha, chváliť ho, jeho znalosť toho, čo je šeptom nabádanie ľudskej duše, a proti tomu, čo bolo napísané Anděl, v podobe poslušnosti a neposlušnosti. Potom sa zmieniť o smrť a sakaratil smrť. Zmieniť o vzkriesenie a hrôzostrašné Záleží mu. Svedectvo proti stvorenie s jeho dobročinné skutky. Uveďte nebo a peklo. Zmieňuje tiež vznik a z hrobu. Potom bude zachovávať modlitbu. To znamená, že obsah kázne, ktoré vyplynuli z týchto cieľov je herézy. V kázni, stojí za zmienku kalifov, kráľov, emirov, emirov a (tj chválil úradov previnilca. Pokiaľ ide o pochvalu a modliť sa za dobré spravodlivého vládcu, nie je dôvod, prečo wallahu vie najlepšie, pero), , pretože toto miesto je špeciálny k Bohu a Jeho posol, spomenúť niečo, čo podnecuje nemorálne ketatan ho a zabrániť mu. Alah povedal,

وأن المساجد لله فلا تدعوا مع الله أحدا

"A naozaj, mešity, patril k Bohu. Tak to ste uctievali vedľa seseorangpun v ňom (uctievanie) Boha". [Al-jinnou: 18].

V prípade nehody na moslimov, tak prečo nie zaoberať otázkami týkajúcimi sa incidente podľa toho, čo odporúča náboženstvo. Ako príchode nepriateľa, a presadzovať džihád proti khathib, pripravte sa menyongsongnya. Aj v prípade sucha nutné, prosím dážď k Alahovi, a tak sa modliť, aby sucho khathib odstránené. Khathib a povinnosti, je ponechať slovám, ktoré pozná iba na niektorých ľudí. Medzi ne patrí inovácie, ktoré zlé. Pretože skutočným účelom kázanie je prínosom pre divákov s targhib ods dobrá rada) a ods Tarheeb hrozba neposlušnosti). Rovnako tak je khathib berkhutbah k Arabom so zahraničnými slovami, ktoré nerozumejú, wallahu vie najlepšie. (Rovnako ako väčšina moslimov v obciach v Indonézii, berkhutbah v arabčine, ale publikum nerozumie niečo, pero.). [Fatawa Al-Izz ibn Abdus Salam, s. 77, 78. Citácie z Al Qaulul Mubin Fi Akhthail Mushallin v. 371, 372].

Imám Ibn al-Qayyim môže mať zľutovanie Alah hovorí, "a kľúčové body kázanie alaihi proroka sallallaahu To wa salámou čítal hamdalah, chválu Bohu za priazeň a potešenie, vlastnosti dokonalosti, a chváli ho. Tiež učí pravidlá islamu, hovorí Jannah (raj), naar (peklo), súdny deň, zbožnosť príkazy, spôsobí vysvetlenie hnev Boží, a miesta keridhaanNya. Na základe týchto kľúčových bodov kázanie on. "[Zadul Ma'ad, 1/188].

Hasan Šajch Salman slávny výrok: "Niektorí ľudia hovorili, že vznešené: Khutbah je najvhodnejšie, aby vyhovovali časy, miesta a okolnosti. Keď "Eid al-Fitr, khathib vysvetliť prírodné zákony sú zakát. V oblastiach, kde populácie nesúhlasí s vysvetlením únie. Alebo leniví ľudia hľadajú poznanie, khathib podporovať ich štúdium. Rodičia, rodičia nechať výchovu svojich detí, khathib povzbudzovať ich k nej, a ďalšie vhodné vzhľadom na okolnosti ľudí parkovisko, v súlade so stanoviskom (potreba) je, a podľa ich tabi'at. Niekto nechal berkhutbah podľa miesta a situácie, venujte pozornosť na ľudskú kondíciu, dávajte pozor na svoje činy a udalosti každý týždeň. Potom, keď vzrástol na kazateľnicu, brániť im (Munkar) a pripomenúť im udalostí. Dúfajme, že si kľúč na správnu cestu. "[Poznámka pod čiarou Qaulul kniha Al-Fi Mubin AKH Thail Mushalin v. 367].

Tak trochu vysvetlenie o téme kázanie piatok. Takže, nech khathib dobrý výber tém, ktoré sú prospešné pre moslimov.

[Skopírované z As-Sunny časopisu VIII/1425H/2004M 02/Tahun Edition. Nadácia publikoval Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Solo - Solo Gondangrejo Purwodadi Km.8 Selokaton 57 183 Tel. 0271-761016]



Piatok: Piatok Khutbah Príroda



Podľa
Moslimský duchovný Abu al Isma'il Atsari


Piatok kázanie je naozaj veľmi skvelá príležitosť kázať a viesť mužov do potešenie Alaha. To znamená, že v prípade, že kázanie je najlepšie využitý, poskytovanie materiálov potrebných divákov príde na svoje náboženstvo, s výstižný, nie zdĺhavé a zaujímavým spôsobom, a nie nudné, ako ilustrovaný proroka Mohameda sa sallallaahu To alaihi wa salámou.

POLOHA piatok kázanie
Medzi dôkazy, že ukazuje dôležitosť kázanie piatok sú nasledujúce.

Po prvé: Boží príkaz, aby okamžite ísť na piatkové modlitby a kázanie, a zákaz nákupe a predaji, rovnako ako ďalšie mu'amalah v tej dobe.

ياأيها الذين ءامنوا إذا نودي للصلاة من يوم الجمعة فاسعوا إلى ذكر الله وذروا البيع ذلكم خير لكم إن كنتم تعلمون

". Hej, ľudí, ktorí veria Ak vyzvaní, aby plnili modlitby v piatok, potom ponáhľal si uvedomiť, Alaha a necháte nákup a predaj To je pre vás lepšie, ak ste ale vedel." [Al-Haaqqah/62: 9]

Za druhé: na počúvanie kázní, a smrť odmenu za kázanie modlitbe piatok, že hovoril konečne. Je uvedené v hadíth Abu Hurairah, proroka sallallaahu To alaihi wa salámou povedal.

إذا قلت لصاحبك أنصت يوم الجمعة والإمام يخطب فقد لغوت

"Keď poviete svojmu priateľovi" drž hubu! "V piatok a kňaz bol berkhutbah, potom budete musieť povedať, slová, márne" [Bukhara nie. 934, moslimská, nie. 851]

Al Hafiz Ibn Hajar rahimahullah povedal: "Tento hadíth používa ako argument zákazu všetkých druhov slov v čase kázanie, a tak názor väčšiny učencov z ľudí, ktorí počuli kázeň." [Fathul Bari Sharh Sahih Buchar]

Po tretie: všetko je zakázané sluchu prípady, ktoré zanedbanie kázeň. Rovnako ako v Hadith Abu Hurairah, proroka sallallaahu To alaihi wa salámou povedal.

من توضأ فأحسن الوضوء ثم أتى الجمعة فاستمع وأنصت غفر له ما بينه وبين الجمعة وزيادة ثلاثة أيام ومن مس الحصى فقد لغا

"Kto umytie, potom sa vykonáva očistenie to najlepšie, potom sa šiel (kázanie) v piatok, potom počúvať a mlčať, potom odpustené (jeho hriechy), ktorá existuje medzi piatok ho s iným piatok, plus tri dni. a ten, kto sa dotýka štrku (tj trik, pero.), potom urobil márne "[Muslim, nie. 857, Abu Dawud, nie. 105; Tirmidhi, nie. 498, Ibn Majah, nie. 1090]

Imám Nawawi povedal: "V Hadith je zákaz dotýkať sa štrk a iné hry, počas kázne. V tom je náznak, aby srdca a končatín (publikum) sú na kázanie. A čo sa rozumie pod pojmom "robiť nič" tu, akt márnosti, hanebného, ​​a odmietol. "[Sharh moslim, An Nawawi]

Po štvrté: Anjel počúval kázeň v piatok. Je uvedené v hadíth Abu Hurairah, proroka sallallaahu To alaihi wa salámou povedal,

إذا كان يوم الجمعة كان على كل باب من أبواب المسجد ملائكة يكتبون الأول فالأول فإذا جلس الإمام طووا الصحف وجاءوا يستمعون الذكر

"Ak deň piatok, na každé dvere od dverí v mešite sú anjeli, ktorí písali prvé (k dispozícii), potom prvý (po tom). Ak kňaz sedel (v kazateľnici pre berkhutbah), prestali list listov (všimnite si prvenstvo lásky) a zúčastniť sa pamiatku ods kázanie) ". [Moslim, nie: 24, 850]

Al Hafiz Ibn Hajar rahimahullah povedal: "Čo to je skladanie listov, je zložený (uzavreté) plechový záznamy cnosti, ktoré sa vzťahujú k urýchleniu do mešity, nie iný, ako napríklad: (list, ktorý zaznamenáva odmenu) a počúvať kázanie, nájsť modlitby, dhikr, modlitba, pokora "a podobne, určite pre to musí byť napísaná dve strážnej anjeli". [Fathul Bari, 2/448, Dar al-Hadísa, Káhira, Hadith žiadne vysvetlenie. 881]

Z vyššie uvedených opisov je zrejmé, že piatkové kázanie má skvelú polohu v islamskom práve, a preto si zaslúži kazateľ robiť svoju prácu dobre. Khathib musí pochopiť, že Saheehah aqeedah (správne), tak on sa nedopustil nesprávneho a zavádzajúce ďalšie. (Kazateľ by mal) pochopiť judikatúry, tak, že ľudské bytosti sú schopné vedenie svetla smerom k pravej cesty Shari'ah. (Kazateľ musí) vziať do úvahy stav spoločnosti, potom pripomenula im narušenia a podporovať dodržiavanie.

Zaslúžené khathib spravodlivý, ich znalosti, neporušuje zákaz, tak to bude dávať dobrý vplyv na poslucháča. A Alah vie najlepšie.

AKO TATA-piatok khutba
Veríme, že proroka Mohameda sallallaahu To alaihi wa salámou je najlepším vzorom v náboženstve a uctievajú Boha. Preto by sme mali napodobňovať ho, aby berkhutbah. A iste, ako kázanie proroka je najlepšie a najdôležitejšie. Tu sú pokyny alaihi proroka sallallaahu To wa salámou zhrnuté v poskytovaní piatkovej kázne:

Za prvé: Khathib až na kazateľnicu a pozdraviť divákov.
Po druhé: Tak sedieť, čakať na ich volanie k modlitbe, napodobňovanie modlitbu.
Po tretie: Tak zastať berkhutbah a otvorte ho:

• Hamdalah (čítanie alhamdulillah).
• Flattery k Bohu,
• Syahadatain,
• Čítanie požehnanie na proroka,
• Čítanie poézie zbožnosti,
• A slovo Ammy ba'd.

To všetko možno vidieť na príklade kázne bude oznámené, ak chce Alah.

Po štvrté: Khathib berkhutbah postaviť tvárou v tvár zhromaždenia.
Po piate: Sedieť medzi dvoma kázeň tým, že hovorí na sedadlo.
Šiesty: Khutbah nechajte chvíľu, modlite sa dlhšie, ale obaja boli.
Za siedme: Khathib hurá oživuje jeho kázania.
Za ôsme: Berkhutbah so slovami, že nehovoria jasne a rýchlo.
Deviata: Ak je potrebné, môže dočasne prerušiť svoj prejav. Ako tahiyatul mešita k modlitbám pripomenúť všetkým, ktoré prídu, nabádal poslucháčov, že plno, a podobne.
Desiate: Ak sa budete modliť, ktoré indikuje ukazováka.
Jedenásta: Po dokončení berkhutbah viesť modlitby.

Pokiaľ ide o argumentáciu vyššie je nasledujúci:
Za prvé: Khathib až kazateľnica a pozdraviť divákov, rovnako ako v Hadith o Jabiru bin Abdullah,

أن النبي صلى الله عليه وسلم كان إذا صعد المنبر سلم

"Naozaj proroka sallallaahu To alaihi wa salámou už vystúpil na kazateľnicu, ak obvyklé pozdravy". [HR Ibn Majah, klasifikované ako Sahih od Shaykh Al-Albani v Sahih Ibn Majah].

Ako sa tvoria na kazateľnicu Alaha? To je spomenuté v mnohých Sahih ahaadeeth, ako napríklad:

عن ابن عباس قال وكان منبر النبي صلى الله عليه وسلم قصيرا إنما هو ثلاث درجات

"Od Ibn Abbas povedal:" A kazateľnica z alaihi proroka sallallaahu To wa salámou krátke kazateľnice Je tri úrovne "[Spracoval Ahmad, 1/268-269 Dihasankan od Shaykh Muhammad ibn Abdul Wahhab Al Washabi v knihe Al Jauhar Fi týždeň. "Hadad Darajatil Kazateľnica, s. 61 až 64]

V inom Hadith spomenul, že kazateľnica z Prorokových dvoch úrovniach, potom tretí sedadiel. [HR Ibn Khuzaimah, nie. 1777 a ďalšie. Pozrite sa na knihu Hadad kazateľnice Al Jauhar fi "Darajatil v. 55-56].

Iste nie je sporu medzi dvoma Hadith, pretože tam sú tri úrovne kazateľnice, druhý štát, a tretí sedieť, wallahu vie najlepšie.

عن السائب بن يزيد قال كان النداء يوم الجمعة أوله إذا جلس الإمام على المنبر على عهد النبي صلى الله عليه وسلم وأبي بكر وعمر رضي الله عنهما فلما كان عثمان رضي الله عنه وكثر الناس زاد النداء الثالث على الزوراء قال أبو عبد الله الزوراء موضع بالسوق بالمدينة

"Od Saib bin Yazid, povedal:" Po prvej výzva k modlitbe v piatok, keď kňaz sedel na pódiu to je čas proroka sallallaahu To alaihi wa salámou, Abu Bakr a Umar To anhuma Keď Uthman Alaha. ". Anhui (kalifát), a ľudia majú veľa, dodáva tretia Adhan na zaur ". Abu Abdullah (Imám Bukhara) povedal:" zaur je jedno miesto na trhu v meste Medina. "[Bukhara, nie. 912 ]

Khathib napodobnil modlitba, je uvedené v Hadith nižšie:

عن أبي أمامة بن سهل بن حنيف قال سمعت معاوية بن أبي سفيان وهو جالس على المنبر أذن المؤذن قال الله أكبر الله أكبر قال معاوية الله أكبر الله أكبر قال أشهد أن لا إله إلا الله فقال معاوية وأنا فقال أشهد أن محمدا رسول الله فقال معاوية وأنا فلما أن قضى التأذين قال يا أيها الناس إني سمعت رسول الله صلى الله عليه وسلم على هذا المجلس حين أذن المؤذن يقول ما سمعتم مني من مقالتي

"Z Abú Sahl bin Umamah Hunaif, povedal: Počul som, že bin Abi Mu'awiya Sufjan, ktorý sedel na kazateľnici, kedy muezzin hovorí" Allah Akbar, Allah Akbar ", Mu'awiyah povedal," Alah Akbar, Allah Akbar "muezzin týždeň povedal, "alla ilaha illa Alaha ASYHADU", Mu'awiyah povedal:. "A ja" muezzin povedal: "anna ASYHADU Muhammadar Proroka", Mu'awiyah povedal: "A ja" Po dokončení adzannya muezzin, Mu'awiyah povedal:. "Ó, ľudia. Určite som počul Messenger n na sedadle je-li-beradzan muezzin, hovorí to, čo počujete odo mňa, že moje slová ". [Bukhara, nie. 914].

Po druhé: Potom postaviť za berkhutbah a otvorte ho pomocou: hamdalah, chválu Bohu, a syahadatain shalawat, čítanie poézie zbožnosti, a slová Ammy ba'd. To je čiastočne uvedené veľa ahaadeeth, ako Hadith Abdullah. On povedal: "Posol sallallaahu To alaihi wa salámou nás učí khutba zámer (to):

الحمد لله (نحمده و) نستعينه ونستغفره ونعوذ به من شرور أنفسنا (وسيئات أعمالنا) من يهد الله فلا مضل له ومن يضلل فلا هادي له وأشهد أن لا إله إلا الله (وحده لا شريك له) وأشهد أن محمدا عبده ورسوله (يا أيها الذين آمنوا اتقوا الله الذي تساءلون به والأرحام إن الله كان عليكم رقيبا) (يا أيها الذين آمنوا اتقوا الله حق تقاته ولا تموتن إلا وأنتم مسلمون) (يا أيها الذين آمنوا اتقوا الله وقولوا قولا سديدا يصلح لكم أعمالكم ويغفر لكم ذنوبكم ومن يطع الله ورسوله فقد فاز فوزا عظيما) (أما بعد)

"Z Abdalláh povedal: Posol alaihi Alah sallallaahu To wa salámou nás učí khutba pre účely". Vďaka bohu ... "Chvála Bohu prostriedky v chválime ho), tak mu prosím pomôžte, a prosil o odpustenie v ňom a my ho prosil ochranu pred zlo našich duší a od našich zlých skutkov.

Každá osoba, ktorá je daná pokyny od Boha, nikto je zavádzajúce. A kto ich vedie na scestie, potom nikto mu dal inštrukcie.

Svedčím o tom, že nikto nemá právo byť uctievaný okrem Alaha ods sám, však, žiadny partner), a dosvedčujem, že Muhammad sallallaahu To alaihi wa salámou je Jeho služobník a posol.

Vy, ktorí veríte v Boha bertaqwalah skutočne pravda taqwa k nemu, a ty chceš zomrieť, ale nie je v moslimskom štáte. [Ali Imran: 102]

O ľudstvo, bertaqwalah k Pánovi, ktorý stvoril vás z bytosti jedinej a od neho Boh stvoril ženu, a namiesto Boha šírenie mužov aj ženy, ktoré veľa. A bertaqwalah Bohu, že (použitie) jeho meno sa spýtate navzájom medzi sebou, a (kryt) Silaturrahim vzťah. Veru Alah vždy dohliada na vás. [Nisa ": 1]

Vy, ktorí veríte! Bertaqwalah Boha a povedať správne slová, Alah opraviť pre teba skutky, skutky a odpustí vám vaše hriechy. A každý, kto sa drží Boha a Jeho apoštola, potom iste on má veľké víťazstvo. [Al Ahzab: 70, 71]. (Amma ba'du). [Hlásenie Ahmad a ďalšie. Shaykh Al-Albani zbierať Sanada-Sanada tejto Hadith v malej knihe s názvom Ḩajjah Khutbah]

Po odhalení Sanada-Sanada kázanie Ḩajjah Hadísa, Shaykh Al-Albani povedal vo svojom malom obal knihy "Khutbah Ḩajjah": "Z ahaadeeth, ktoré majú minulosť, to sa stalo nám jasné, že toto kázanie (tj slová innal Hamdi lillah ...) sa používa na otvára úplne kázeň, kázeň, kázeň dobré manželstvo, piatkové kázanie, alebo iný ". [Khutbah Ḩajjah v. 31, práca Shaykh Al-Albani]

I keď to začne kázeň Ḩajjah piatkové kázanie, ako nad zákonom nie je povinné, ale určite to je cnosť, ako učil alaihi proroka sallallaahu To wa salámou. A z prejavov Ḩajjah, že vieme, že kázanie alaihi proroka sallallaahu To wa salámou bola otvorená s: hamdalah, chvála Bohu, syahadatain, čítanie poézie zbožnosti a slová Amma ba'd.

Imám Ibn al-Qayyim môže mať zľutovanie Alah povedal: "To nie je proroka sallallaahu To alaihi wa salámou berkhutbah, ak mu otvoril hamdalah, prečítajte si dve vety vieru s vierou, a volal seba svojím pravým menom". [Zadul Ma'ad, 1/189]

Na čítanie vyznanie viery v kázanie, potvrdzuje aj v iných tradíciách, ako hadíth Abu Hurayrah, že proroka sallallaahu To alaihi wa salámou povedal:

كل خطبة ليس فيها تشهد فهي كاليد الجذماء

"Každý kázanie, že žiadny tasyahhud (vyznanie viery) k nemu, kázanie bolo ako ruka odrezaný" [Spracoval Abu Dawud, kniha Al-Adab, kapitola. V Khutbah klasifikované ako Sahih al-Albani v Sahih Abu Dawud]

Shalawat čítať v kázaní je zákon a cnosť, ako vykonať Anhui Ali bin Abi Talib Alaha 'v jeho kázanie. Zmienil sa o histórii nižšie:

عن عون بن أبي جحيفة قال كان أبي من شرط علي رضي الله عنه وكان تحت المنبر فحدثني أبي أنه صعد المنبر يعني عليا رضي الله عنه فحمد الله تعالى وأثنى عليه وصلى على النبي صلى الله عليه وسلم وقال خير هذه الأمة بعد نبيها أبو بكر والثاني عمر رضي الله عنه وقال يجعل الله تعالى الخير حيث أحب

Z "bin Abi Aun Juhaifah, povedal: V minulosti, vrátane strážca môjho otca Ali Alaha To Anhui, a je pod kazateľnicou. Môj otec mi povedal, že Ali Alah To Anhui do kazateľnice, a chválili Alaha Subhanahu wa Ta'ala a lichotivé, a bershalawat proroka sallallaahu To alaihi wa salámou a povedal: "To najlepšie z tejto ummy po jeho Prorok Abu Bakr, druhý je Umar a'nhuma ". Ali Alah tiež povedal: "Alah urobil dobre, kde on miloval" [Spracoval Ahmad vo svojej Musnad, 1/107, a klasifikované ako Sahih od Shaykh Ahmad Shakira]

Po tretie: Khathib berkhutbah vstať a postaviť tvárou k zhromaždeniu a zhromaždenie tvárou v tvár khathib. Z Ibn Umar anhuma, on povedal:

كان رسول الله صلى الله عليه وسلم يخطب يوم الجمعة قائما ثم يجلس ثم يقوم

"Prorok sallallaahu To alaihi wa salámou slúži k berkhutbah stánku v piatok, potom sa posadil, potom stál" [Muslim, nie. 861]

Imám Bukhara povedal: "Kapitola: kňaz čelí ľudia v zhromaždení) a ahoj ľudí, ktorí čelia kňazovi, keď berkhutbah. Anas Ibn Umar a čelí kňaza. "

Ibn al-Mundhir povedal: "Nie som si vedomý sporu medzi učencami o tom". [Fathul Bari, 2/489. Vydavateľ: Dar al-Hadísa, Káhira].

Ibn Hajar povedal: "Medzi hodín na kňaza s výhľadom na zhromaždení, ktoré sa chystá vypočuť jeho slová, správanie a konanie kňazi v počúvaní jeho slov. Ak zbor obrátil svoju tvár k kňazovi, a konfrontoval kňaza s jeho telom, jeho srdce, a koncentrácie, je lepšie pochopiť jeho radu a povzbudenie kňazi mencocoki disyari'atkan mu, čo má byť vykonaná ". [Fathul Bari, 2/489. Vydavateľ: Dar al-Hadísa, Káhira].

Po štvrté: Sedieť medzi dvoma kázanie, nieto ešte, keď miesto. Ako bolo uvedené v Hadith o Jabiru, povedal

رأيت النبي صلى الله عليه وسلم يخطب قائما ثم يقعد قعدة لا يتكلم

"Videl som na proroka sallallaahu To alaihi wa salámou berkhutbah postavenie, potom sa posadil na chvíľu, nemal hovoriť." [Spracoval Abu Dawud a dihasankan Al Albani].

Po piate: Khutbah nechajte chvíľu, modlite sa dlhšie, ale obaja boli.

قال أبو وائل خطبنا عمار فأوجز وأبلغ فلما نزل قلنا يا أبا اليقظان لقد أبلغت وأوجزت فلو كنت تنفست فقال إني سمعت رسول الله صلى الله عليه وسلم يقول إن طول صلاة الرجل وقصر خطبته مئنة من فقهه فأطيلوا الصلاة واقصروا الخطبة وإن من البيان سحرا

"Abu Wa'il povedal:" Ammar berkhutbah k nám stručne a jasne Keď padá, my hovoríme. "Ahoj, Abul Yaqzhan (Ammar hovory) Máte berkhutbah sa stručne a jasne, ak ste boli trochu dlho," odpovedal. "Počul som proroka sallallaahu To alaihi wa salámou povedal:" naozaj jedna dlhú modlitbu a krátke kázanie kefahamannya znamienko. Takže panjangkanlah pendekanlah modlitby a kázne! A vskutku, ako vysvetlenie je mágia. "" [Muslim, nie. 869] .

V ďalšom Hadísa bolo spomenuté, z Anhui Jabiru bin Samurah Alaha ", povedal,

كنت أصلي مع رسول الله صلى الله عليه وسلم فكانت صلاته قصدا وخطبته قصدا

"Kedysi som sa modliť s alaihi proroka sallallaahu To wa salámou, potom sa modlil, a kázanie bol". [Moslim, nie. 866].

Dĺžka piatkových modlitieb môže byť videný z zvyky alaihi proroka sallallaahu To wa salámou. Kedysi si list prečítal a Al a'la Al Ghasyiyah alebo Al a Al Munafiqun jumu'a. Takže ten piatok kázanie či už dlhšie. An Nu'man, povedal:

كان رسول الله صلى الله عليه وسلم يقرأ في العيدين وفي الجمعة بسبح اسم ربك الأعلى وهل أتاك حديث الغاشية

"Prorok sallallaahu To alaihi wa salámou slúži na čítanie modlitieb na dvoch dovolenkách a na piatkové modlitby sa: Sabbihisma Rabbikal a'la a Hal ataaka haditsul ghasyiyah". [Moslim, nie. 878].

قال أبو هريرة إني سمعت رسول الله صلى الله عليه وسلم يقرأ بهما يوم الجمعة

"Abu Hurairah povedal:" Počul som, že Messenger sallallaahu To alaihi wa salámou prečítajte si ich (Surat Al-a'la a al Ghasyiyah) v piatok. " [Moslim, nie. 862].

Sheikh Abdul Aziz bin Muhammad al-'Ablaani povedal, "nechal kázanie je vada, ktorá by mala byť opustená v khathib. Oni sú viac pochopenia než iní, že návštevníci mešity v piatkových modlitieb je mládež, je senilná starček, ktorý je schopný odolávať wudu "a čistotu na dlhú dobu, existujú ľudia, ktorí majú iné potreby, tam sú tí, ktorí sú slabí, chorí, a tam sú ľudia, ktorí majú zábrany. A tak rozširovať svoje kázanie by bolo veľmi problematické. Okrem toho bude predĺženie kázanie evokujú nudu, a dokonca aj zhoršenie khathib kázanie. Ako už bolo uvedené (v tom): To najlepšie z reči je stručné a jasné, a nie nudné dĺžka "[Imamatul mešita, s .. 95-96].

Keď sa hovorí o skrátení Sunny piatkové kázanie, Sheikh Ahmed bin Mohammed Al kuvajtský Lathif Alu Abdul povedal: "Ach, to je ľudia zostali ďaleko khathib dhikrullah ods kázeň), ako si predĺžiť slovo! Viete, že medzi piatok khutbah je Sunna zhrnúť a nerastie to. A vlastne predĺžiť piatkové kázanie spôsobujúce publikum spustiť (nepáči), živá myseľ a nie je spokojný s vedením proroka Mohameda Alternatívy) n, a predchodca tejto Ummy, že je v poriadku. " [Al 'Ujalah Fi Sunniyyati Taqshiril kázanie, s. 6].

Očakávame Ak dobrý dlhý kázanie Goma, pravdepodobne asi 15 minút. A Alah vie najlepšie.

Šiesty: Khathib hurá oživuje jeho kázania.

عن جابر بن عبد الله قال كان رسول الله صلى الله عليه وسلم إذا خطب احمرت عيناه وعلا صوته واشتد غضبه حتى كأنه منذر جيش يقول صبحكم ومساكم

. "Od Jabiru bin Abdullah, povedal:" zvyk alaihi proroka sallallaahu To wa salámou ak berkhutbah, oči červené, jeho hlas vysoká, a jeho hnev vážne Bolo to, ako keď varoval vojakov, keď povedal: "nepriateľ zaútočí na vás ráno "," nepriatelia zaútočia na vás večera. "[Muslim, nie. 867].

Imám Nawawi povedal: "Tento hadíth urobil ponuku, ktorá najlepšie khathib povzbudivé kázanie prípad (tj vážny a seriózny vo veci kázanie, pero.), Zvýšil hlas, zvyšovanie jeho slová. A to (rokov) v súlade s témou, ktoré hovoria v tvare targhib ods povzbudením pre dobro) a ods Tarheeb hrozby proti zlu). Jej hnev a možnosť skutočného prípadu, ktorý je, keď varoval, že veľké a dôležité veci. "[Al-Minhaj, 6/155-156. Citoval z knihy proroka Fi Hadyun Khutbatil Goma v. 16, Dr Sheikh. Anis bin Ahmad bin Tahir].

Za siedme: Berkhutbah so slovami, že jasne, pomaly a nerozpráva rýchlo, ako hadíth o anha A'iša Alaha 'na

... لم يكن يسرد الحديث كسردكم

"... On nehovorí tak rýchlo, ako hovoríte rýchlo." [HR
Bukhara, Muslim].

V inej správe uviedol:

ولكنه كان يتكلم بكلام بين فصل, يحفظه من جلس إليه

"Ale on hovorí s ľahkým rozhovoru, samozrejme, ľudia sedia spolu môže pamätať." [Tirmidhi v Syamail Ash, nie. 191].

V inej správe uviedol:

يفهمه كل من سمعه ...

"Každý, kto počuje pochopí, že" [Abu Dawud]

Proroka sallallaahu To alaihi wa salámou ani množiť slová v jeho kázne, ani sprostredkovať slová ostatných, aby nasledovali tak, aby tieto slová do iných slov. Nebol v zhone dodávať kázania. Dokonca spomalil slová a nie v zhone na jeho odstránenie. Tieto metódy, jasne dáva poslucháči možnosť pochopiť kázanie a dosiahnuť svoje ciele. [Hadyun Prorok Fi Khutbatil Goma, s. 36, Dr Sheikh. Anis bin Ahmad bin Tahir]

Za ôsme: Pokiaľ je potreba, kázanie kazateľa môže dočasne zastaviť. Pripomíname tie dar modlitby v mešitách tahiyatul, nabádal poslucháčov, že plno, a podobne. Rovnako ako v Hadith o Jabiru, že Sulaik vstúpil do mešity v piatok, zatiaľ čo proroka sallallaahu To alaihi wa salámou bol berkhutbah, potom sa posadil. Potom proroka sallallaahu To alaihi wa salámou mu povedal,

يا سليك قم فاركع ركعتين وتجوز فيهما ثم قال إذا جاء أحدكم يوم الجمعة والإمام يخطب فليركع ركعتين وليتجوز فيهما

"Ahoj, Sulaik! Nábytok a Modlite sa dva rak'ahs, a zhrnúť dva rak'ah. "Potom povedal:" Keď niekto z vás prišiel v piatok, kedy kňaz bol berkhutbah, nech sa modlí dva rak'ahs a dva rak'ah by mal zhrnúť to. "[Muslim, nie. 875/59].

Takže je kalifa Umar To Anhui raz pohrozil priateľ, ktorý prišiel neskoro, ako je uvedené v histórii, čo znamená: Ibn Umar To anhuma, že keď Omar bin al-Chattáb stál v kázni v piatok, náhle tam je človek prisťahovalcov patrí medzi prvých spoločníkov proroka alaihi sallallaahu To wa salámy - zadanie (mešita). Umar potom nabádal ho, "Koľko je hodín?" Ten muž odpovedal: "Ja nemám čas, tak som nešla domov k rodine, kým som počul volanie k modlitbe, a potom som jednoducho pridať, pokiaľ umytie." Potom Omar povedal: "A to wudoo" len? Aj keď už viete, že proroka sallallaahu To alaihi wa salámou objednať vaňu na prvom mieste. "[Bukhara nie. 878].

Deviata: Ak sa budete modliť, ktoré indikuje ukazováka.

عن عمارة ابن رؤيبة قال رأى بشر بن مروان على المنبر رافعا يديه فقال قبح الله هاتين اليدين لقد رأيت رسول الله صلى الله عليه وسلم ما يزيد على أن يقول بيده هكذا وأشار بإصبعه المسبحة

"Z režime 'Umarah bin Ruaibah, videl Bishr ibn Marwan na kazateľnici sa zdvihol ruky potom." Umarah povedal: "Nech Boh zničí dve ruky Vlastne som videl proroka sallallaahu To alaihi wa salámou nie je nič viac, než naznačil rukou, ako je táto ". Pokynul svojím ukazovákom". [Moslim, nie. 874]

Ahmad je uvedené v histórii, že akt sa vykonáva pri modlitbe v kázaní.

O khathib modliť za kazateľnicou, Šejch Dr Anis bin Ahmad bin Tahir povedal: (vrátane khathib odchýlka, ktorá je) dobré, aby sa modlili za konkrétnych ľudí každý piatok a vždy česť, že takéto (česť) Sunny. Pokiaľ ide o moslimov, aby sa modlili za dobro všetkých, a orgánom, najmä spojitá, potom je to v prípade, že disyari'atkan, nie zakázané. To bolo z Abu Musa rozprával, že keď berkhutbah, chválil Boha, lichotivé, prosil Boha o požehnanie na proroka, a modliť sa za dobrý Abu Bakr a Umar. Ibn Qadamah povedal: "Khathib sa radšej modlili za dobro veriacich a veriaci ženy, rovnako ako pre seba a divákov. Ak by sa modlili za dobro vládcu moslimov, potom je to dobré ... Pretože ak vládca moslimov dobre, to tiež obsahovalo kabaikan moslimami. Potom modlitba za dobro vládcu moslimov, je dobrá modlitba za moslimami, a bol favorizovaný, nie makruh ". [Al Mughni, 3/181. Citoval z proroka Fi Hadyun Khutbatil Goma v. 16].

Desiate: Po berkhutbah, potom vedú modlitby. V hadíth Abu Hurairah, Prorok povedal:

إذا قلت لصاحبك أنصت يوم الجمعة والإمام يخطب فقد لغوت

"Keď poviete svojmu priateľovi" Drž hubu! ", V piatok, zatiaľ čo kňaz bol berkhutbah, potom budete musieť povedať, slová zbytočná." [Bukhara nie. 934, moslimská, nie. 851].

Slová proroka alaihi sallallaahu To wa salámou ", zatiaľ čo kňaz bol berkhutbah" To ukazuje, to je khathib piatok modlitba vodcu. A to je zvyk z moslimov, pretože prvý, tak sme si nezaslúži menyelisihinya. A Alah vie najlepšie shawab bishi.

[Skopírované z As-Sunny časopisu VIII/1425H/2004M 02/Tahun Edition. Nadácia publikoval Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Solo - Solo Gondangrejo Purwodadi Km.8 Selokaton 57 183 Tel. 0271-761016]


zdroj: http://almanhaj.or.id/

Tidak ada komentar:

Posting Komentar